facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Επίδομα μητρότητας και στις ελεύθερες επαγγελματίες

Τη χορήγηση επιδόματος μητρότητας στις ασφαλισμένες του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ), προβλέπει υπουργική απόφαση, την οποία υπέγραψε την Τετάρτη ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Αντώνης Μπέζας
Με τη συγκεκριμένη απόφαση, θεσπίζεται για πρώτη φορά και για τις γυναίκες ελεύθερες επαγγελματίες το επίδομα μητρότητας, όπως προβλέπεται για τις γυναίκες με μισθωτή απασχόληση. Επιπλέον, χορηγείται σε όλες τις γυναίκες ασφαλισμένες του ΕΤΑΑ, και όχι σε μια μικρή κατηγορία τους όπως είναι οι δικηγόροι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
Το ύψος του επιδόματος, το οποίο θα καταβάλλεται εφάπαξ, θα ανέρχεται σε 200 ευρώ μηνιαίως και θα χορηγείται, για χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών.
Η αίτηση για τη χορήγησή του θα υποβάλλεται από την ασφαλισμένη μέσα σε έξι μήνες από την ημερομηνία του τοκετού.
«Η στρατηγική μας για την οικοδόμηση από την αρχή ενός αποτελεσματικού και δίκαιου κοινωνικού κράτος, χωρίς τα κενά, τις παραλείψεις και τις αδικίες του παρελθόντος, είναι μια συνεχής προσπάθεια που προχωρά με σταθερά και αποφασιστικά βήματα, ακόμη και μέσα σε αυτό το δημοσιονομικό περιβάλλον», δήλωσε -με αφορμή την υπογραφή της υπουργικής απόφασης- ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και προσέθεσε ότι «η χορήγηση, για πρώτη φορά στη χώρα μας, επιδόματος μητρότητας στις γυναίκες ασφαλισμένες του ΕΤΑΑ αποτελεί ένα ακόμη τέτοιο παράδειγμα».
Από την πλευρά του ο υφυπουργός Εργασίας ανέφερε ότι «η χορήγηση του επιδόματος, εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για την εφαρμογή μέτρων και δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης, που στηρίζουν εργασιακές ομάδες συμπολιτών μας, ενδυναμώνοντας παράλληλα την κοινωνική συνοχή».

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίδομα μητρότητας και στις ελεύθερες επαγγελματίες"

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ απέσυρε τις τροπολογίες για το δωρεάν ρεύμα και φόρο πετρελαίου

Αποσύρθηκε γιατί έρχεται σε αντίθεση με τις εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ ή γιατί πρέπει να συζητηθούν εκτενώς, όπως υποστηρίζουν στο κόμμα - Θα τις ξανακαταθέσουμε, εξήγησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Θεόδωρος Δρίτσας - Τι υποστήριξε ο Γιάννης Μανιάτης για το κόστος του μέτρου

Εντύπωση και πολλά ερωτηματικά προκάλεσε η ενέργεια της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να αποσύρει τροπολογία που είχαν καταθέσει αρκετοί βουλευτές του μεταξύ των οποίων και ο κ. Αλέξης Τσίπρας.

Η βουλευτική τροπολογία είχε κατατεθεί πριν από περίπου δέκα ημέρες σε νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος με συμβάσεις μίσθωσης, έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην περιοχή του Κατάκολου και ζητούσε παροχή δωρεάν ποσότητας 3.600 kwh το χρόνο σε όλους τους δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου. Μαζί της είχε κατατεθεί και δεύτερη τροπολογία που ζητούσε κατάργηση της εξίσωσης του φόρου πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης η οποία επίσης αποσύρθηκε.

Επισήμως, το κόμμα υποστηρίζει ότι προχώρησε στην απόσυρση με το σκεπτικό ότι η συζήτηση των συμβάσεων για τους υδρογονάνθρακες έπρεπε να γίνει με τρόπο που θα έδινε μεγαλύτερη άνεση χρόνου και διότι κατατέθηκαν πολλές υπουργικές τροπολογίες από την κυβέρνηση.

«Είναι δύο τροπολογίες που ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί να γίνει ευρεία συζήτηση. Θα τις ξανακαταθέσει» εξήγησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Θεόδωρος Δρίτσας και πρόσθεσε ότι έχουν κατατεθεί εννιά υπουργικές τροπολογίες και το προεδρείο δεν θα έπρεπε να δεχθεί τουλάχιστον τις εκπρόθεσμες και «ο κάθε υπουργός να αντιμετωπίζει τη Βουλή ως να είναι φέουδο».

Ωστόσο, άλλοι εντοπίζουν τους λόγους απόσυρσης στην σημαντική διαφορά που εντοπίζεται μεταξύ τροπολογίας και εξαγγελιών Τσίπρα στην ΔΕΘ.

Στην κεντρική του ομιλία ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποσχέθηκε δωρεάν ρεύμα σε όλες τις οικογένειες με εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχιας. Υπολόγισε μάλιστα ότι το μέτρο αφορά περίπου 300.000 δικαιούχους και το κοστολόγησε στα 59 εκατ. ευρώ.

Από την άλλη όμως, ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης σχολιάζοντας την τροπολογία για το δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα στις ευπαθείς ομάδες είπε: «Στην τροπολογία σας ζητάτε η ΔΕΗ να μπορεί να αποκαταστήσει άμεσα την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στους δικαιούχους του ΚΟΤ. Και το υπογράφει πρώτος ο κ. Τσίπρας. Μα δεν ξέρετε ότι σε κανένα λογαριασμό, σε καμία σύνδεση του ΚΟΤ δεν έχει κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα; Δεν το ξέρετε αυτό; Πουθενά στην Ελλάδα. Άρα τι μας λέτε; Λέει επίσης, η τροπολογία ότι στους δικαιούχους του ΚΟΤ χορηγείται, ανά οικογένεια, δωρεάν ποσότητα 1.200 κιλοβατώρες. Άκουσα ότι η εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι για κόστος 59 εκατ. ευρώ και ζήτησα από τις υπηρεσίες να πάρουν την τροπολογία και να εκτιμήσουν το κόστος. Το κόστος είναι 263 εκατ. ευρώ και ο αριθμός βγαίνει από πολλαπλασιασμό 560.845 δικαιούχων ΚΟΚ που παίρνουν φθηνότερο ρεύμα επί τα τρία τετράμηνα του έτους». «Ο πολλαπλασιασμός βγάζει 263 εκατ. ευρώ. Αναρωτιέμαι τι ακριβώς συμβαίνει και δεν αναρωτιέμαι βεβαίως ποιος θα πληρώσει αυτό το κόστος» είπε ο κ. Μανιάτης.

Απάντηση, επιχείρησε να δώσει ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης λέγοντας ότι σε σχέση με το οικιακό κοινωνικό τιμολόγιο και την εξαγγελία της Θεσσαλονίκης, η κοστολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει να κάνει με το σύνολο των 560.000 νοικοκυριών που είναι στο κοινωνικό τιμολόγιο αλλά με 300.000 νοικοκυριά που βρίσκονται στα όρια ακραίας φτώχιας και πρόσθεσε: «Με αυτή την έννοια, να μην σκιαμαχούμε με αριθμούς αλλά να αντιδικούμε για πολιτικές».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ απέσυρε τις τροπολογίες για το δωρεάν ρεύμα και φόρο πετρελαίου"

Εξακολουθούν οι υπηρεσίες να ζητούν πρωτότυπα ή επικυρωμένα αντίγραφα

Εγκύκλιο εξέδωσε το υπ. Διοικητικής μεταρρύθμισης για να υπενθυμίσει στις δημόσιες υπηρεσίες την υποχρέωση εφαρμογής του άρθρου 1 του ν. 4250/2014 για την κατάργηση της υποχρέωσης υποβολής πρωτότυπων ή επικυρωμένων αντιγράφων εγγράφων

Υπόμνηση για την κατάργηση της υποχρέωσης υποβολής πρωτότυπων ή επικυρωμένων αντιγράφων εγγράφων

Όπως είναι ήδη γνωστό, από τις 26.03.2014, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1 του ν. 4250/2014 «Διοικητικές Απλουστεύσεις-Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημοσίου Τομέα-Τροποποίηση Διατάξεων του π.δ. 318/1992 (Α΄161) και λοιπές ρυθμίσεις» (ΦΕΚ 74 /Α΄/26.03.2014) έχει καταργηθεί η υποχρέωση υποβολής πρωτοτύπων εγγράφων που έχουν εκδοθεί από τις υπηρεσίες και τους φορείς που υπάγονται στην περίπτωση α΄ της παρ. 2 του άρθρου 1 του ως άνω νόμου ή επικυρωμένων αντιγράφων των εγγράφων αυτών από τους ενδιαφερόμενους και πλέον το Δημόσιο υποχρεούται να αποδέχεται τα απλά, ευανάγνωστα φωτοαντίγραφα των εγγράφων αυτών.

Αντίστοιχα, γίνονται υποχρεωτικά αποδεκτά τα απλά, ευανάγνωστα φωτοαντίγραφα ιδιωτικών εγγράφων, εφόσον τα έγγραφα αυτά έχουν επικυρωθεί αρχικά από δικηγόρο καθώς και ευκρινή φωτοαντίγραφα από τα πρωτότυπα όσων ιδιωτικών εγγράφων φέρουν θεώρηση από τις υπηρεσίες και τους φορείς που εμπίπτουν στη ρύθμιση. Επίσης, γίνονται υποχρεωτικά αποδεκτά τα ευκρινή φωτοαντίγραφα αλλοδαπών εγγράφων, υπό την προϋπόθεση ότι τα έγγραφα αυτά έχουν επικυρωθεί πρωτίστως από δικηγόρο.

Επισημαίνεται ότι οι διοικητικές αρχές, η Ελληνική Αστυνομία και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) εξακολουθούν να επικυρώνουν αντίγραφα από το πρωτότυπο ή από το ακριβές αντίγραφο της διοικητικής αρχής, που το εξέδωσε, μόνο στην περίπτωση που αυτά πρόκειται να υποβληθούν από τον ενδιαφερόμενο σε φορείς που δεν εμπίπτουν στις διατάξεις της εν λόγω ρύθμισης (π.χ. τράπεζα, ιδιωτική εταιρεία, συμβολαιογράφο).

Η Υπηρεσία μας με την αριθμ. πρωτ. ΔΙΣΚΠΟ/Φ.15/οικ.8342/1.4.2014 (ΑΔΑ: ΒΙΗ0Χ-6ΥΖ) εγκύκλιο που απέστειλε σε όλους τους υπόχρεους φορείς και υπηρεσίες έδωσε τις απαραίτητες οδηγίες και διευκρινίσεις για την ορθή εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων προκειμένου να επιτευχθεί άμεσα ο επιδιωκόμενος με αυτές στόχος, δηλ. η ταχύτερη, αποτελεσματικότερη και χωρίς κόστος εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων στο σύνολο των συναλλαγών τους με το Δημόσιο.

Εντούτοις κατά το χρονικό διάστημα των έξι (6) μηνών που έχει παρέλθει από την έναρξη ισχύος του εν λόγω νόμου, ήτοι από 26.03.2014, η Υπηρεσία μας έχει γίνει αποδέκτης έγγραφων και προφορικών αναφορών/καταγγελιών τόσο από πολίτες όσο και από Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) σύμφωνα με τις οποίες δημόσιες υπηρεσίες και φορείς εξακολουθούν παρατύπως να ζητούν από τους ενδιαφερόμενους την υποβολή πρωτοτύπων ή επικυρωμένων αντιγράφων εγγράφων.

Επιπροσθέτως κατά τη διενέργεια επιτόπιων ελέγχων στους οποίους προέβη η Υπηρεσία μας διαπιστώθηκε ότι παρότι οι νέες ρυθμίσεις έχουν λάβει ευρεία δημοσιότητα και έχουν ενημερωθεί επαρκώς οι υπόχρεοι φορείς, υπάρχουν περιπτώσεις υπηρεσιών (όπως ασφαλιστικά ταμεία, ΚΕ.Π.Α., υπηρεσίες που διενεργούν διαγωνισμούς πρόσληψης προσωπικού / προμηθειών Δημοσίου κλπ), οι οποίες παρατύπως δεν κάνουν αποδεκτά τα απλά, ευανάγνωστα φωτοαντίγραφα των εγγράφων αλλά εμμένουν να απαιτούν από τους ενδιαφερόμενους την υποβολή πρωτοτύπων ή επικυρωμένων αντιγράφων τους.

Κατόπιν των ανωτέρω, εφιστούμε την προσοχή σας για την ορθή εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 1 του ν. 4250/2014 κατά ενιαίο και ομοιόμορφο τρόπο από όλους τους υπόχρεους φορείς και υπηρεσίες, προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον ανάλογα φαινόμενα που επιφέρουν σύγχυση και ταλαιπωρία στον πολίτη και στις επιχειρήσεις και κλονίζουν την εμπιστοσύνη τους στη δράση της Δημόσιας Διοίκησης.

Υπενθυμίζεται ότι οι υπηρεσίες και οι φορείς, στους οποίους υποβάλλονται τα φωτοαντίγραφα ως ανωτέρω, οφείλουν να διενεργούν δειγματοληπτικό έλεγχο, ανά τρίμηνο, σε ποσοστό τουλάχιστον πέντε τοις εκατό (5%) του συνόλου των φωτοαντιγράφων που έχουν κατατεθεί.

Οι Διευθύνσεις Διοικητικού των Υπουργείων παρακαλούνται να γνωστοποιήσουν την εγκύκλιο σε όλους τους φορείς του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα που εποπτεύουν.

Οι Διευθύνσεις Διοίκησης των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της Χώρας παρακαλούνται να γνωστοποιήσουν την εγκύκλιο αυτή στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού της αρμοδιότητάς τους και αυτοί, εν συνεχεία, σε όλους τους φορείς του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα που εποπτεύουν.

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος παρακαλείται να γνωστοποιήσει την εγκύκλιο σε όλες τις Μητροπόλεις και τα εκκλησιαστικά ιδρύματα της Χώρας.

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης παρακαλείται να γνωστοποιήσει την εγκύκλιο αυτή σε όλες τις Μητροπόλεις της και τα εκκλησιαστικά της ιδρύματα.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων παρακαλείται να γνωστοποιήσει την εγκύκλιο στα Δικαστήρια όλων των βαθμών.

Το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη παρακαλείται να δώσει άμεσα σαφείς οδηγίες/εντολές στα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας για την ορθή εφαρμογή των νέων διατάξεων, διότι σύμφωνα με πολλές αναφορές από ΚΕΠ, οι πολίτες που προσέρχονται σε αυτά και ενημερώνονται για το νέο θεσμικό πλαίσιο δυσπιστούν και για το λόγο αυτό εν συνεχεία απευθύνονται σε Αστυνομικά Τμήματα, τα οποία προβαίνουν παρατύπως σε επικύρωση αντιγράφων και σε είσπραξη του επικυρώσημου.

Σας γνωρίζουμε ότι η εγκύκλιος έχει καταχωρηθεί στο Δικτυακό τόπο της Υπηρεσίας μας -www.ydmed.gov.gr-, στη διαδρομή: Διοικητική Μεταρρύθμιση/

α. Οργάνωση-Λειτουργία Δημόσιας Διοίκησης/Απλούστευση Διαδικασιών

β. Σχέσεις Κράτους-Πολίτη/Επικύρωση Αντιγράφων Εγγράφων.

Προσδοκούμε στην ανταπόκρισή σας για την πιστή τήρηση των ρυθμίσεων και παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση και συνεργασία.

taxheaven
Διαβάστε Περισσότερα » "Εξακολουθούν οι υπηρεσίες να ζητούν πρωτότυπα ή επικυρωμένα αντίγραφα"

Πήραν 5,4 δισ. για χαμηλότοκα δάνεια για τις επιχειρήσεις

Χαμηλότοκα δάνεια ως 5,4 δισ. ευρώ θα μπορούν να δώσουν οι 4 συστημικές ελληνικές τράπεζες (Εθνική Πειραιώς, Alpha και Eurobank) στο άμεσο μέλλον. Ηδη οι ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με το Bloomberg, άντλησαν το προαναφερόμενο ποσό από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μέσω του προγράμματος TLTRO.
Συνολικά οι ευρωπαϊκές τράπεζες άντλησαν 82,6 δις. ευρώ άντλησαν οι τράπεζες από την πρώτη από τις 8 φάσεις των στοχευμένων πράξεων μακροπρόθεσμης αναχρηματοδότησης της (TLTRO) της ΕΚΤ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας.
Οι αναλυτές πάντως ανέμεναν μεγαλύτερο ενδιαφέρον και να αντληθούν περίπου 150 δισ. ευρώ.
«Η συμμετοχή των τραπεζών στον φτηνό δανεισμό που παρείχε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ήταν χαμηλή, αλλά οι τράπεζες θα έχουν μία δεύτερη ευκαιρία το Δεκέμβριο, να ζητήσουν ρευστότητα η οποία δίνεται υπό την προϋπόθεση ότι οι τράπεζες θα αυξήσουν το δανεισμό προς τις επιχειρήσεις» σχολιάζει το πρακτορείο Reuters.
«Πολλές τράπεζες δίστασαν να συμμετάσχουν ενδεχομένως επειδή φοβήθηκαν ότι μπορεί να στιγματιστούν ως αδύναμες καθώς ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα των στρες τεστ της ΕΚΤ» συνεχίζει το πρακτορείο.
Newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Πήραν 5,4 δισ. για χαμηλότοκα δάνεια για τις επιχειρήσεις"

Θρησκευτικά νομικά πρόσωπα γίνονται οι μεγάλες Εκκλησίες στην Ελλάδα

Μια εκκρεμότητα που εξέθετε το ελληνικό κράτος διεθνώς από το 1946 κλείνει το νομοσχέδιο των θρησκευτικών κοινοτήτων, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα, Πέμπτη, ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος. «Η Ελλάδα δεν ήταν πάντα κράτος δικαίου στο θέμα των θρησκευτικών ελευθεριών. Η Ελλάδα αυτή ανήκει πλέον στο παρελθόν» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας.

«Έχω ενημέρωση ότι η αντιπολίτευση θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια και αυτό μας κάνει πιο περήφανους» τόνισε. Ανέφερε επίσης ότι το νομοσχέδιο είναι προϊόν μακρών διαβουλεύσεων, ενώ ευχαρίστησε τους προκατόχους του οι οποίοι έθεσαν τις βάσεις για την υλοποίησή του.

Η σημαντικότερη ρύθμιση αφορά τη νομική προσωπικότητα των Εκκλησιών. Με βάση το προηγούμενο καθεστώς, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου ήταν μόνο η Εκκλησία της Ελλάδος και οι εβραϊκές κοινότητες για ιστορικούς λόγους. Οι μουφτήδες ανήκαν στην κατηγορία των δημόσιων υπηρεσιών και όλες οι υπόλοιπες Εκκλησίες ήταν Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, δηλαδή σωματεία.

Με τη νέα ρύθμιση, η Εκκλησία της Ελλάδος, οι εβραϊκές κοινότητες και οι μουφτήδες διατηρούν το νομικό τους καθεστώς, ενώ οι υπόλοιπες Εκκλησίες θα υπαχθούν στο καθεστώς των θρησκευτικών νομικών προσώπων.

«Η Εκκλησία της Ελλάδος, όπως και το Άγιον Ορος είχαν θέμα με τα μετόχια. Το ξεπεράσαμε» είπε σχετικά ο κ. Λοβέρδος. Σημείωσε ότι ακούστηκαν πολλές «οπισθοδρομικές φωνές» στο ίδιο θέμα.

«Σε μια δημοκρατία πρέπει να ακούγονται όλοι. Εμείς σεβόμαστε ακόμη και τις άκρες φωνές» ανέφερες. Έτσι, πλέον θρησκευτικό νομικό πρόσωπο μπορεί να γίνει οποιαδήποτε οργάνωση πληροί τις προϋποθέσεις του Συντάγματος και εφόσον έχει τουλάχιστον 300 μέλη με σχετική αίτηση στο Πρωτοδικείο.

Οι μεγάλες Εκκλησίες πάντως, όπως η Καθολική, η Ευαγγελική ή των Κοπτών, θα αναγνωριστούν ως θρησκευτικά νομικά πρόσωπα από τον νόμο και όχι μέσω της δικαστικής οδού. Ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε ακόμη και στις φήμες περί κατάργησης της κωδωνοκρουσίας από τους ναούς ή του σταυρού από την ελληνική σημαία ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Newsroom ΔΟΛ
Διαβάστε Περισσότερα » "Θρησκευτικά νομικά πρόσωπα γίνονται οι μεγάλες Εκκλησίες στην Ελλάδα"

“Πράσινο” από τη Βουλή σε γεωτρήσεις για πετρέλαιο

Ανοιξε ο δρόμος για την έρευνα και εκμετάλλευση πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα. 
Ψηφίστηκαν στη Βουλή κατά πλειοψηφία οι πρώτες τρεις συμβάσεις του Ελληνικού Δημοσίου με ισάριθμες εταιρείες.
Οι πρώτες έρευνες θα γίνουν στο Κατάκολο, τα Ιωάννινα και τον Πατραϊκό κόλπο.
Μαζί κυρώθηκε και μια τέταρτη σύμβαση που αφορά στην τροποποίηση υφιστάμενης σύμβασης για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Θρακικό Πέλαγος.
Πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης χαρακτήρισε ιστορική τη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής και επανέλαβε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και οι δημόσιοι λειτουργοί που βοήθησαν σε αυτήν την προσπάθεια αισθάνονται ότι άσκησαν ύψιστο πατριωτικό καθήκον. Ο κ. Μανιάτης ανέγνωσε ένα προς ένα τα ονόματα των 20 Ελλήνων πολιτών που αποτέλεσαν την Επιτροπή Διεξαγωγής των Συμβάσεων και κατέθεσαν ομόφωνες εισηγήσεις και έσπευσε να θυμίσει ότι για όλες τις συμβάσεις το Ελεγκτικό Συνέδριο γνωμοδότησε πως τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες που απαιτεί το ελληνικό και ευρωπαϊκό δίκαιο.
Ο υπουργός ενημέρωσε επίσης ότι αμέσως μόλις κυρωθούν οι πρώτες τρεις συμβάσεις θα συγκροτηθεί το ΔΣ της ΕΔΕΥ και ανακοίνωσε ότι το υπουργείο για πρώτη φορά προχωρά στη διαμόρφωση χωροταξικού σχεδίου για τον ορυκτό πλούτο της χώρας. Ως προς τις ανησυχίες που διατυπώνονται για την προστασία του περιβάλλοντος, ο κ. Μανιάτης ανέφερε ότι εδώ και αρκετούς μήνες έχει συγκροτηθεί ομάδα εμπειρογνωμόνων η οποία θα διαμορφώσει το νέο αυστηρότερο, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, θεσμικό πλαίσιο για τις νέες εξέδρες και αμέσως μόλις γίνει αυτό θα είμαστε η πρώτη χώρα που θα έχει υιοθετήσει την αντίστοιχη αυστηρή οδηγία της ΕΕ με τις αυστηρότερες προδιαγραφές όλης της Ευρώπης.
Ως προς τα οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες, ο κ. Μανιάτης κάλεσε τα κόμματα να βρουν άλλον νόμο που η τοπική κοινωνία να παίρνει το 25% των εσόδων του Δημοσίου σε οποιαδήποτε δράση, δημόσια ή ιδιωτική.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τις τρεις συμβάσεις και δήλωσε «παρών» στην τέταρτη σύμβαση.
Ο εισηγητής Απόστολος Αλεξόπουλος σημείωσε ότι «οι συμβάσεις αυτές είναι προκλητικά ετεροβαρείς υπέρ των ιδιωτικών εταιρειών στις οποίες κατοχυρώθηκε το δικαίωμα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων», ενώ αναφέρθηκε προσωπικά στον υπουργό κάνοντας λόγο εγωκεντρικό, ψευδοπατριωτικό παραλήρημα.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταψήφισαν όλες τις συμβάσεις. Η Ραχήλ Μακρή σημείωσε ότι υπάρχουν ζητήματα προχειρότητας, ενώ ειδικά για την σύμβαση για το Θρακικό Πέλαγος, αναφέρθηκε σε τροπολογία της κυβέρνησης η οποία «απαλλάσσει τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ του κ. Λάτση από τις υποχρεώσεις τους».
Αποικιοκρατικές χαρακτήρισε της συμβάσεις η Χρυσή Αυγή και τις καταψήφισε, ο δε Δημήτρης Κουκούτσης ζήτησε άλλο πλαίσιο για την εξόρυξη κοιτασμάτων και τις συμβάσεις μίσθωσης.
Η ΔΗΜΑΡ δήλωσε ότι ψηφίζει «παρών» με την Ασημίνα Ξηροτύρη να θέτει θέμα για το μίσθωμα και για τη φορολογία των εταιρειών και για την εποπτεία και παρακολούθηση από το ελληνικό δημόσιο.
Θετικά τοποθετήθηκαν οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές, με το Γιώργο Κασαπίδη να δηλώνει πως οι ανεξάρτητοι δεν θέλουν να σταθούν απέναντι στην προσπάθεια που γίνεται στη χώρα αυτή τη στιγμή.
Η χώρα αλλάζει σελίδα στην αξιοποίηση του φυσικού της πλούτου και δείχνει ότι μπορεί να προσελκύσει μεγάλες επενδύσεις δήλωσε ο Γιώργος Γεωργαντάς από τη ΝΔ.
Από το ΠΑΣΟΚ ο Χρήστος Γκόκας έσπευσε να θυμίσει ότι το κόμμα του ήταν εκείνο που πρότεινε να θεσμοθετηθεί ο Εθνικός Λογαριασμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών στον οποίο θα κατευθύνεται το 75% των δημοσίων εσόδων από τα μισθώματα για τους υδρογονάνθρακες.
Οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι
Η Βουλή δεν είχε ενημερωθεί σε κανένα προηγούμενο στάδιο για τις συμβάσεις αυτές προτού υπογραφούν, ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας και πρόσθεσε ότι θα έπρεπε να είναι προϊόν ομόφωνης βούλησης του κοινοβουλίου.
«Θα ήθελα πολύ να μου πείτε, με τρεις λέξεις αν μπορείτε, γιατί καταψηφίζετε. Εγώ ακόμη δεν έχω καταλάβει, σας ενοχλεί το τίμημα, το ποσοστό του κέρδους που είναι το υψηλότερο στην Ευρώπη; Ο χρόνος; Ο διεθνής διαγωνισμός; Που παίρνει το 5% η περιφέρεια;», ρώτησε απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ 'Αδωνης Γεωργιάδης.
«Οι συνθήκες στο διεθνή ανταγωνισμό, στην αγορά, μας οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα. Αν αλλάξουν οι συνθήκες, μπορεί η χώρα μας στις επόμενες συμβάσεις να επιτύχει καλύτερο αποτέλεσμα», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος επισημαίνοντας ότι το ζήτημα της απασχόλησης και των ωφελημάτων για τις τοπικές κοινωνίες δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει.
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι στόχος της πολιτικής πρέπει να είναι η διατήρηση και η βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλοντος, ανέφερε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδου και πρόσθεσε πως «οφείλουμε να διαχειριστούμε συνετά και ορθολογικά και τους μη ανανεώσιμους ενεργειακούς πόρους» και οι συμβάσεις δεν προασπίζουν τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.
Καταψηφίζουμε και το σημερινό νομοσχέδιο, διότι για εμάς το μείζον είναι να απολέσει η Ελλάδα την απειλή του μνημονίου, η οποία προβλέπει εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, δήλωσε ο Αρτέμιος Ματθαιόπουλος από τη ΧΑ.
«Η Κυβέρνηση προχωρά στην παράδοση της εκμετάλλευσης του συγκεκριμένου εγχώριου πλούτου σε μία χούφτα ομίλους, χωρίς να έχει κατοχυρώσει την ΑΟΖ, με έναν κρατικό φορέα που λειτουργεί ως απλό γραφείο διανομής των σχετικών οικοπέδων, χωρίς συμμετοχή στις σχετικές έρευνες, αλλά και στην αξιοποίηση των κοιτασμάτων», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος. O κ. Καραθανασόπουλος επισήμανε τους κινδύνους για το περιβάλλον, την εκχώρηση του λαϊκού πλούτου για την κερδοφορία λίγων επιχειρηματικών ομίλων και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για τις εγχώριες δυνατότητες.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "“Πράσινο” από τη Βουλή σε γεωτρήσεις για πετρέλαιο"

Επιχορήγηση "σκάνδαλο" 30.000 ευρώ στους τέως βουλευτές και ευρωβουλευτές

Εγκρίθηκε σήμερα από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη μετά από αίτημα που του κατέθεσαν

Την οικονομική επιχορήγηση της Ένωσης τέως Βουλευτών- Ευρωβουλευτών με κονδύλι ύψους 30.000 ευρώ ενέκρινε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Η απόφαση για την επιχορήγηση αναρτήθηκε σήμερα στην «Κοινοβουλευτική Διαφάνεια» και όπως αναφέρεται ελήφθη έπειτα από αίτημα της ίδιας της Ένωσης, η οποία ζήτησε από τον κ. Μεϊμαράκη το συγκεκριμένο για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών.

Η απόφαση πάντως έχει προκαλέσει ήδη πολλές συζητήσεις στη Βουλή καθώς έρχεται σε αντίθεση με το κλίμα περικοπών που επικρατεί στη Βουλή.

Υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή που μίλησε στα parapolitika.gr επεσήμανε ότι πρόκειται για ποσό που η Βουλή δίνει κάθε χρόνο και μέχρι το τέλος του χρόνου ενδέχεται να προκύψει ανάγκη και για εκ νέου ενίσχυση της ένωσης. Αυτό που ειπώθηκε χαρακτηριστικά είναι ότι η περσινή επιχορήγηση έφτασε το ποσό των 60.000 ευρώ.

Δείτε το έγγραφο:

parapolitika
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιχορήγηση "σκάνδαλο" 30.000 ευρώ στους τέως βουλευτές και ευρωβουλευτές"

Συνέντευξη Τύπου της αρχαιολόγου Κ. Περιστέρη για τις ανασκαφές στην Αρχαία Αμφίπολη

«Όταν βγαίνει ένα μνημείο είναι το καλύτερο βιβλίο για να σου δώσει την ιστορία της εποχής εκείνης» τόνισε μεταξύ άλλων η αρχαιολόγος του Τύμβου Καστά, Προϊσταμένη της ΚΗ ' Εφορίας προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Κατερίνα Περιστέρη, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογράφους, στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αμφίπολης.

«…Ήμασταν βουρκωμένοι, όχι μόνο εγώ αλλά και οι εργάτες, όλοι όσοι δουλεύουμε εκεί, όταν βλέπαμε σιγά-σιγά να βγαίνουν τα κεφαλάκια μας πιάσαν τα κλάματα, ήταν επόμενο…» θα πει συγκινημένη η αρχαιολόγος Κατερίνη Περιστέρη που θα δηλώσει απόλυτα δικαιωμένη για τη μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη που έχει βρει με την ομάδα της.«Αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένη γιατί πάντα έλεγα ότι είναι ότι είναι ταφικός περίβολος και μερικοί αρχαιολόγοι με κοιτάγανε με μισό μάτι.. Αισθάνομαι πραγματικά απόλυτα δικαιωμένη που βγαίνει και ένας τέτοιος τάφος που ακόμα προχωρούμε και έχουμε πολλά να δούμε από αυτόν» είπε.

Διαφοροποιώντας τον εαυτό της από άλλους συναδέλφους της, η κ. Περιστέρη δεν δίστασε να αναφερθεί και στη νοοτροπία που έχει, της πλήρους και καθημερινής δημοσιοποίησης για την εξέλιξη ων ανασκαφών, έναντι όσων έκαναν ανασκαφές με άκρα μυστικότητα. «Με τη βοήθεια της Λίνας Μενδώνη και της Άννας Παναγιωταρέα έχουμε κάνει την τεράστια δουλειά της ενημέρωσης, ότι βγαίνει κάθε μέρα το ξέρετε. Η έρευνα πρέπει να μεταδίδεται και να μην κλειδώνεται στα συρτάρια. Δεν μπορεί να υπάρχουν στις αποθήκες αδημοσίευτες μελέτες είπε χαρακτηριστικά φέροντας ως παράδειγμα επιγραμματική στήλη που βρέθηκε στο αρχαίο γυμνάσιο της Αμφίπολης που αυτή τη μελετά από το 1984 η Καλλιόπη Λαζαρίδου, και δεν έχει δημοσιευτεί ακόμη η μελέτη της» κατήγγειλε η Κατερίνα Περιστέρη.

«Ο πολιτισμός δεν είναι για λίγους είναι για όλους» είπε.

Η υπεύθυνη αρχαιολόγος των ανασκαφικών διεργασιών του Τύμβου Καστά επεσήμανε για ακόμη μία φορά, ότι η περίβολος του ταφικού μνημείου και τα αρχαιολογικά ευρήματα ανήκουν στα τέλη του τετάρτου αιώνα π.Χ. ενώ επεξήγησε την απόλυτη σχέση του Λέοντα της Αμφίπολης με τον ταφικό μνημείο τονίζοντας ότι «στην κορυφή του τάφου υπάρχει το θεμέλιο της βάσης του Λέοντα, ενώ κομμάτια από τη χαίτη βρέθηκαν και μέσα στο ταφικό χώρο».

Όσον αφορά τα γλυπτά και τις αρχιτεκτονικές του μνημείου διευκρίνισε ότι πρόκειται για την ίδια τεχνοτροπία και είναι από θασίτικο μάρμαρο. «Τα πλαϊνά του τάφου είναι μικρογραφία του περιβόλου και πάνω στις Καρυάτιδες έχουμε γείσο και καταπληκτική ορθομαρμάρωση που είναι και αυτή μικρογραφία του περιβόλου. Όλα αυτά ανήκουν στο τελευταίο τέταρτο του 4ου π.Χ. αιώνα και μάλιστα μπορούμε να πούμε πως όπως είναι του Δεινοκράτη η περίβολος, είναι και σχεδιαστικά και ο τάφος του Δεινοκράτη».

«Λανθασμένα πολλοί συνάδελφοι έχουν διάφορες απόψεις όπως η Όλγα Παλαγιά, που είπε ότι οι Καρυάτιδες είναι έργο των ρωμαϊκών χρόνων, αυτό αποκλείεται γιατί ξέρουμε την χρονολογία του μνημείου» επεσήμανε η κ. Περιστέρη επικαλούμενη σε όσα της έλεγε ο δάσκαλός της, Γιώργος Δεσπίνης, ότι «από μια φωτογραφία δεν μπορείς να έχεις άποψη για ένα άγαλμα, ούτε να χρονολογήσεις ούτε να σκεφτείς τι είναι».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου η κ. Περιστέρι διευκρίνισε ότι το ταφικό μνημείο του λόφου Καστά δεν είναι ένας συνηθισμένος Μακεδονικός τάφος που ακολουθεί τα πρότυπα.

«Αυτός ο τάφος κάθε μέρα μας εκπλήσσει» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Δεν είναι ο τύπος ο παραδοσιακός του μακεδονικού τάφου που έχουμε για παράδειγμα στη Βεργίνα. Αυτός ο τάφος είναι μοναδικός και έχει τους διαφραγματικούς τοίχους που κάθε φορά λέμε τι βγαίνει, είναι ένας θαυμασμός για όλους μας. Όσον αφορά το κύριο μέρος του τάφου είναι κάτι που το ψάχνουμε, έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας προχωρούμε με βήματα σταθερά και παίρνουμε τις απαντήσεις. Αυτή τη στιγμή έχουμε διανύσει τα 23 μέτρα που ξέρουμε. Αυτή είναι η μαγεία της αρχαιολογίας. Όταν βγαίνει ένα μνημείο είναι το καλύτερο βιβλίο για να σου δώσει την ιστορία της εποχής εκείνης» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στια ανασκαφές του Δημήτρη Λαζαρίδη, η Κατερίνα Περιστέρη είπε ότι «ο Λαζαρίδης έσκαβε μέχρι το '73 τον τύμβο στην πλευρά που ήταν προς τον λόφο 133, όπου εκεί έχουμε νεκρόπολη, την εποχή του σιδήρου και αρχαϊκών χρόνων, καμία σχέση με τον τάφο το δικό μας» είπε και πρόσθεσε «τα δε μπάζα τα έριχνε στην αντίθετη περιοχή, σε αυτή που είμαστε και δύο μήνες τώρα μαζεύουμε τα μπάζα του Λαζαρίδη».

Στα όσα έχουν ακουστεί ή γραφεί για τη πιθανή σύληση του τάφου η κ. Περιστέρη διευκρίνισε ότι «οι θάλαμοι είναι γεμισμένοι και έχουμε τα σφραγίσματα. Όλα αυτά δηλώνουν ότι έγινε ένας τεράστιος αγώνας για να μην μπορέσει να μπει άνθρωπος μέσα, ακόμη και να μπήκαν οι τυμβωρύχοι στα αρχαία χρόνια, στα ρωμαϊκά χρόνια, κάπου θα βρω τα κοκαλάκια τους, δεν περνάει τίποτα, στα ρωμαϊκά χρόνια που γίναν οι καταστροφές δεν ξέρουμε». Οι αρχαιολόγοι σήμερα, κατά τη διάρκεια των ανασκαφικών διεργασιών, κοσκινίζουν προσεκτικά την κάθε χούφτα χώμα που βγαίνει από τον τύμβο Καστά, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του υπουργείου Πολιτισμού, μετά τη σχολαστική αυτοψία του τρίτου θαλάμου που ξεκίνησε την Δευτέρα, οι τεχνικοί έκριναν ότι είναι επιβεβλημένο, σύμφωνα με τις μετρήσεις που διεξάγονται με ειδικά όργανα, να αναθεωρηθεί ο τρόπος της εισόδου στον τρίτο θάλαμο λόγω του αδυνάτου της πρόσβασης καθώς δεν αναλαμβάνει κανείς την αποχωμάτωση του θυρώματος και έτσι θα οδηγηθούν στον τοίχο απέναντι από τις Καρυάτιδες με την αφαίρεση δύο ακόμη δόμων από τον τοίχο σφράγισης.

Την ίδια ώρα θα αφαιρεθεί η άμμος από τις Καρυάτιδες και θα προκύψει η πλήρης αποκάλυψή τους, ενώ θα ενισχυθεί η υποστύλωση στον πρώτο και τον δεύτερο θάλαμο, με ισοδύναμα μέτρα αποχωμάτωσης και υποστύλωσης.

Επίσης ξεκίνησαν οι διεργασίες αποχωμάτωσης ανατολικά και δυτικά των επιμέρους αρχαιολογικών ανασκαφών προκειμένου να απομακρυνθούν τα χώματα που καλύπτουν 14 περίπου μέτρα πάνω από τον τύμβο.

Όσο για το χρονοδιάγραμμα των ανασκαφικών εργασιών παραμένει άγνωστο, ενώ η ομάδα της Κατερίνας Περιστέρη σήμερα ενισχύθηκε από γεωλόγο-σπηλαιολόγο του υπουργείου Πολιτισμού, ενώ αύριο αναμένεται να προσέλθει και ο Διευθυντής αναστήλωσης της αρχαιολογικής υπηρεσίας του υπουργείου Πολιτισμού.

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνέντευξη Τύπου της αρχαιολόγου Κ. Περιστέρη για τις ανασκαφές στην Αρχαία Αμφίπολη"

Δυτική Ελλάδα:Αναζητούν αλλοδαπό με επικίνδυνο μεταδοτικό νόσημα

Σε αναζήτηση αλλοδαπού που φέρεται να διαμένει στην περιοχή της Νέας Μανολάδας, βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές της Δυτικής Ελλάδας, καθώς διαπιστώθηκε ότι πάσχει από επικίνδυνο μεταδοτικό νόσημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος αλλοδαπός που κατάγεται από το Μπαγκλαντές είχε νοσηλευτεί τον περασμένο Ιούνιο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου και εκεί είχε δηλώσει ότι διαμένει στην περιοχή της Νέας Μανολάδας και ότι εργάζεται σε αγροτικές εργασίες.

Ο αλλοδαπός υποβλήθηκε σε εργαστηριακές εξετάσεις, ωστόσο μέχρι να εκδοθούν τα αποτελέσματα ο ίδιος αποχώρησε από το Νοσοκομείο προς άγνωστη κατεύθυνση, πιθανόν όμως να επέστρεψε στην περιοχή της Βουπρασίας στην Ηλεία. Όταν ολοκληρώθηκαν όλες οι εξετάσεις και εκδόθηκαν τα αποτελέσματα, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι πάσχει από μεταδοτικό νόσημα και άρχισαν να τον αναζητούν, αφενός για να του χορηγηθεί η κατάλληλη αγωγή, αφετέρου για να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για τη μη μετάδοση του νοσήματος.

Ήδη έχει ενημερωθεί το Τμήμα Υγιεινής στην περιφερειακή ενότητα Ηλείας και χθες κλιμάκιο επισκέφθηκε την περιοχή της Βάρδας προς αναζήτηση του αλλοδαπού. Για το θέμα ενημερώθηκε ο δήμος ενώ το κλιμάκιο αναμενόταν να έρθει σε επαφή και με παραγωγούς της περιοχής, για να διαπιστωθεί εάν γνωρίζουν τον αλλοδαπό και εάν εργάζεται εκεί, προκειμένου να εντοπιστεί και να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες.

patrisnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Δυτική Ελλάδα:Αναζητούν αλλοδαπό με επικίνδυνο μεταδοτικό νόσημα"

Νέο βίντεο «κήρυγμα» από τους τζιχαντιστές με Βρετανό όμηρο

Νέο βίντεο με έναν ακόμη Βρετανό όμηρο έδωσαν στην δημοσιότητα οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Σε αντίθεση με προηγούμενα, στο συγκεκριμένο δεν εμφανίζεται κάποιος τζιχαντιστής, ούτε καταγράφεται αποκεφαλισμός. Αντιθέτως ο όμηρος μιλά χαλαρά και προσκαλεί το κοινό σε μια ανάλυση της «φιλοσοφίας» του Ισλαμικού Κράτους, καταγγέλλοντας ότι οι κυβερνήσεις Βρετανίας και ΗΠΑ εγκατέλειψαν τον ίδιο και άλλους ομήρους.

Στο βίντεο, με τίτλο «Lend Me Your Ears», ο άνδρας ντυμένος με ρούχα χρώματος πορτοκαλί, μιλά καθισμένος πίσω από ένα γραφείο με το πρόσωπο στραμμένο στην κάμερα και απευθύνεται στους Δυτικούς.

O όμηρος, ο οποίος συστήνεται ως Τζον Κάντλι, λέει ότι ήταν δημοσιογράφος που εργαζόταν για μερικές από τις μεγαλύτερες εφημερίδες και τα περιοδικά της Βρετανίας, όπως η Sun και οι «Sunday Times» και έπεσε θύμα απαγωγής από τους ισλαμιστές, όταν έφθασε πριν από δυο χρόνια στην Συρία.

Ο όμηρος καταγγέλλει ότι τους έχουν εγκαταλείψει και αναφέρει ότι άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν διαπραγματευτεί για την απελευθέρωση των ομήρων τους, αλλά ΗΠΑ και Βρετανία, κινήθηκαν με διαφορετικό τρόπο. Σημειώνει επίσης ότι αυτό είναι το πρώτο από άλλα «προγράμματα» με τα οποία θα επιχειρήσει να εξηγήσει την «φιλοσοφία του Ισλαμικού Κράτους».

Από τα σχόλια που γίνονται στο βίντεο είναι φανερό ότι έχει γυριστεί φέτος, αλλά δεν είναι σαφές πότε ακριβώς.
Το Ισλαμικό Κράτος έχει ήδη αποκεφαλίσει τρεις ομήρους, δυο Αμερικανούς και έναν Βρετανό και έχει απειλήσει με την εκτέλεση ενός ακόμη Βρετανού.


ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο βίντεο «κήρυγμα» από τους τζιχαντιστές με Βρετανό όμηρο"

Πάτρα: Δωρεάν σίτιση στους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου

Από τη Διεύθυνση Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Πατρών γίνεται γνωστό ότι οι πρωτοετείς φοιτητές που έχουν εγγραφεί στο Πανεπιστήμιου μπορούν να ξεκινήσουν τις διαδικασίες που χρειάζονται για να εξασφαλίσουν δωρεάν σίτιση.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Πατρών γίνεται γνωστό στους πρωτοετείς φοιτητές/τριες που έχουν οριστικοποιήσει την εγγραφή τους στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ότι μπορούν να καταθέτουν τα δικαιολογητικά για τη δωρεάν σίτιση - βάσει προηγούμενων ανακοινώσεων - χωρίς Πιστοποιητικό εγγραφής, το οποίο θα αναζητηθεί υπηρεσιακά. Περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία της Διεύθυνσης Φοιτητικής Μέριμνας, τηλέφωνο: 2610997968 – 2610997969.

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Δωρεάν σίτιση στους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου"

Υπάλληλος του υπουργείου Υγείας λάμβανε επί 13 χρόνια διπλό μισθό!

Είχε οργανική θέση στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» και είχε αποσπασθεί το 2001 στο Κέντρο Υγείας Σιδηροκάστρου - Λάμβανε μισθό και για τις δύο θέσεις!

Υπάλληλο που ελάμβανε επί 13 έτη διπλό μισθό, και από το φορέα όπου είχε οργανική θέση και από το φορέα όπου είχε αποσπαστεί, εντόπισε ο ελεγκτικός μηχανισμός των υπουργείων Οικονομικών και Υγείας.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, διαπιστώθηκε ότι εργαζόμενη, διοικητική υπάλληλος, της οποίας η οργανική θέση ήταν στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» και είχε αποσπασθεί το 2001 στο Κέντρο Υγείας Σιδηροκάστρου, ελάμβανε τις αποδοχές της και από τις δύο μονάδες υγείας του ΕΣΥ.

Την ελεγκτική διαδικασία ενεργοποίησε η ηλεκτρονική υποβολή βεβαιώσεων αποδοχών που εφαρμόστηκε φέτος για για πρώτη φορά στις φορολογικές δηλώσεις των μισθωτών. Έτσι, όταν στο υπουργείο Οικονομικών εντόπισαν τη δημόσια υπάλληλο που είχε διπλές βεβαιώσεις αποδοχών ενημέρωσαν αμέσως το αρμόδιο υπουργείο Υγείας, το οποίο ξετύλιξε και το κουβάρι της διπλής μισθοδοσίας της υπαλλήλου μέσω της απόσπασης.

Η υπάλληλος τέθηκε με εντολή του υπουργού κ. Μάκη Βορίδη σε αναστολή καθηκόντων, ενώ ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Μακεδονίας - Θράκης κίνησε την προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία εις βάρος της και απέστειλε την υπόθεση για περαιτέρω διερεύνηση και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπάλληλος του υπουργείου Υγείας λάμβανε επί 13 χρόνια διπλό μισθό!"

Ανακαλείται αφρώδης μπάλα ποδοσφαίρου από τα H&M - Μπορεί να προκαλέσει πνιγμό

Υπάρχει κίνδυνος να σπάσει σε μικρά κομμάτια αν δαγκωθεί ή αν συμπιεστεί

Σε ανάκληση μπάλας ποδοσφαιρού από αφρό προχωρά η εταιρεία H&M, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Πρόκειται για μια μπάλα διαμέτρου 9 εκ. διακοσμημένη με λευκές και μαύρες βούλες, με κωδικό 767680/0212555.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι 64 μπάλες αυτές μπορούν να σπάσουν σε μικρά κομμάτια εάν δαγκωθούν ή συμπιεστούν και έτσι να προκαλέσουν τον πνίγμο σε περίπτωση που κάποιο παιδία τα καταπιεί.

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και η εταιρεία συστήνουν στους καταναλωτές να σταματήσουν τη χρήση της μπάλας άμεσα και να την επιστρέψουν σε οποιοδήποτε κατάστημα Η&Μ, ώστε να εισπράξουν πλήρη επιστροφή χρημάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της Η&Μ στο τηλέφωνο 2166004033 (κα. Φραγκιουδάκη Έφη) ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση info.gr@hm.com.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανακαλείται αφρώδης μπάλα ποδοσφαίρου από τα H&M - Μπορεί να προκαλέσει πνιγμό"

Λ. Γρηγοράκος: Προσλήψεις 1.500 γιατρών και 2.500 νοσηλευτών

Το πράσινο φως του υπουργείου Οικονομικών πήρε το υπουργείο Υγείας προκειμένου να προσληφθούν 1500 μόνιμοι γιατροί και 2.500 νοσηλευτές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Μιλώντας την Πέμπτη στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος ανακοίνωσε ότι το υπουργείο Οικονομικών ενέκρινε το σχετικό κονδύλι στον κρατικό προϋπολογισμό.

«Για του χρόνου έχουμε πάρει τη διαβεβαίωση και έχουν μπει στον κρατικό προϋπολογισμό χίλιες πεντακόσιες θέσεις μονίμων γιατρών του Εθνικού Συστήματος Υγείας -γιατί πια μπορούμε να προχωρήσουμε σε αυτό- και δυόμισι χιλιάδες θέσεις νοσηλευτών και υγειονομικών», είπε ο κ. Γρηγοράκος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Γρηγοράκος, ο οποίος είχε κληθεί από τον ανεξάρτητο βουλευτή Γιώργο Κασαπίδη να ενημερώσει τι θα γίνει με τις ελλείψεις στην παθολογική κλινική και το διαβητολογικό κέντρο του Μαμάτσειου Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης, ανέφερε, επίσης, ότι από τις 800 θέσεις που είχε ζητήσει το υπουργείο για επικουρικούς γιατρούς, εγκρίθηκαν 498 θέσεις.

Σε συνεννόηση με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, είναι θέμα ημερών να υπογραφούν ακόμη 302 θέσεις επικουρικών γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία.

onmed
Διαβάστε Περισσότερα » "Λ. Γρηγοράκος: Προσλήψεις 1.500 γιατρών και 2.500 νοσηλευτών"

Η Αρχαία Αμφίπολις Ντοκιμαντέρ που είχε παρουσιάσει η ΕΡΤ το 1988 (ΒΙΝΤΕΟ)

Φανταστική φωτορεαλιστική αναπαράσταση 
της περιοχής της Αρχαίας Αμφίπολης 
και του δέλτα του ποταμού Στρυμόνα.
Αριστερά βλέπουμε τον Τύμβο Καστά.
Ένα εκπληκτικό ντοκιμαντέρ για την Αρχαία Αμφίπολη, είχε γυριστεί στο πλαίσιο των εκπομπών «Αρχαιολογικές Ξεναγήσεις», και είχε καταγράψει όλα όσα θα θέλαμε να γνωρίζουμε για αυτόν το σημαντικό τόπο.

Με μοναδικές εικόνες και πληροφορίες γύρω από πολιτισμό και την ιστορία της Αμφίπολης, το ντοκιμαντέρ είχε παρουσιαστεί ΕΡΤ το 1988.

Την ξενάγηση έκαναν ο Μάκης Ρευματάς και η Εύα Κοταμανίδου σε μια παραγωγή του Νίνο Ελμαντζόγλου.

Με αφετηρία το γνωστό ταφικό μνημείο, το Λιοντάρι της Αμφίπολης, ξεκινά η παρουσίαση πολλών ανασκαφικών λειψάνων που συναντά ο επισκέπτης στην περιοχή.

Στη συνέχεια, παρουσιάζονται τα σημαντικότερα ευρήματα από την περιοχή της Αμφίπολης, τα οποία φιλοξενούνται στο μουσείο της Καβάλας: τα περίφημα αντικείμενα κοροπλαστικής (πήλινα ή κέρινα αγαλματίδια τα οποία παριστάνουν συνήθως Κόρες), όπως οι ΤΑΝΑΓΡΑΙΕΣ, τα ειδώλια, τα αγγεία, τα κεραμικά έργα, οι επιτύμβιες στήλες και τα κοσμήματα.


hamomilaki
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Αρχαία Αμφίπολις Ντοκιμαντέρ που είχε παρουσιάσει η ΕΡΤ το 1988 (ΒΙΝΤΕΟ)"

Δεν χρειάζονται ανανέωση τα πιστοποιητικά χειρισμού υπολογιστών

Δεν υποχρεούνται πλέον οι κάτοχοι πιστοποιητικών γνώσης χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών να τα ανανεώνουν, δίνοντας εξετάσεις κάθε τρία χρόνια. Σύμφωνα με διευκρινήσεις που παρέχει το υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τα πιστοποιητικά αυτά θα ισχύουν στο εξής επ” αόριστον.

Το ίδιο ισχύει από 30 Ιουνίου 2014 και για χορηγηθέντες τίτλους που εκδόθηκαν από φορείς πιστοποίησης οι οποίοι έχουν καταργηθεί ή μετονομάστηκαν.

Ήδη δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 189 Α΄/10.9.2014) σχετική διάταξη, η οποία περιλαμβάνεται στον Ν. 4283/2014 «Ίδρυση και οργάνωση του Συμβουλίου Εθνικής Πολιτικής για την Παιδεία και άλλες διατάξεις». Στο άρθρο 12 παρ. 6 του νόμου αναφέρεται ότι προστίθεται παρ. 5 στο άρθρο 38 του Ν. 4186/2013, ως ακολούθως:

«Η ισχύς των πιστοποιητικών γνώσης χειρισμού Η/Υ που εκδόθηκαν από τον ΟΕΕΚ, από φορείς πιστοποιημένους από τον καταργηθέντα ΟΕΕΚ μέχρι και την ημερομηνία πιστοποίησής τους και από φορείς πιστοποιημένους από τον ΟΕΕΚ, τον ΕΟΠΠ και τον ΕΟΠΠΕΠ μετά την ημερομηνία πιστοποίησής τους είναι αόριστης διάρκειας. Η ισχύς της παρούσας διάταξης αρχίζει από 30.6.2014».

Η διάταξη αυτή κρίθηκε απαραίτητη για την αποφυγή σύγχυσης όσον αφορά τους χορηγούμενους τίτλους.

Έτσι, σήμερα, Τετάρτη, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης απέστειλε έγγραφο προς όλα τα υπουργεία, γενικές και ειδικές γραμματείες, όλες τις αποκεντρωμένες, ανεξάρτητες Αρχές και ΑΣΕΠ, με το οποίο ενημερώνει σχετικά με την «Αόριστη διάρκεια ισχύος των πιστοποιητικών γνώσης χειρισμού Η/Υ».

Το έγγραφο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Αριθ. Πρωτ.:ΔΟΑ/Φ.13/678/οικ.22648) εστάλη στις 17 Σεπτεμβρίου, σε συνέχεια προηγούμενης εγκυκλίου αναφορικά με την ισχύ των πιστοποιητικών γνώσης χειρισμού Η/Υ ως πρόσθετου προσόντος διορισμού ή πρόσληψης στο Δημόσιο, βάσει των άρθρων 26 παρ. 6 και 27 παρ. 1 του «Προσοντολογίου» (ΠΔ 50/2001, όπως ισχύει).

Επομένως, με τη νέα ρύθμιση, από 30 Ιουνίου 2014, καθίστανται αόριστης διάρκειας τα πιστοποιητικά που εκδόθηκαν από το καταργηθέν Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου «Οργανισμός Επαγγελαματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης» (ΟΕΕΚ), από φορείς πιστοποιημένους από αυτόν μέχρι και την ημερομηνία πιστοποίησης, όπως επίσης από το Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου του ευρύτερου δημοσίου τομέα με την επωνυμία «Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων» (ΕΟΠΠ) και τον «Ενικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγεματικού Προσνατολισμού» (ΕΟΠΠΕΠ), όπως μετονομάστηκε από 20.11.2011, μετά την ημερομηνία πιστοποίησής τους.

Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν χρειάζονται ανανέωση τα πιστοποιητικά χειρισμού υπολογιστών"

Αχαία: Χωρίς παιδίατρο ο δήμος Αιγιάλειας

Υπολειτουργούν μαγνητικός τομογράφος και μαστογράφος στο Υποκατάστημα του Αγίου Αλεξίου

Σοβαρές ελλείψεις σε παιδιάτρους, γυναικολόγους, παθολόγους, χωρίς ενδοκρινολόγους, χωρίς χειριστές μηχανημάτων, με εργαστήρια και μονάδες να υπολειτουργούν, λειτουργεί το ΠΕΔΥ στην Αχαία, με τους ασφαλισμένους να μην εξυπηρετούνται και να αναγκάζονται να προσφεύγουν στα νοσοκομεία για περιπτώσεις , που χρήζουν πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Ο μαγνητικός τομογράφος στο Υποκατάστημα του Αγίου Αλεξίου λειτουργεί μόνο πρωινή βάρδια, όπως και ο μαστογράφος, λόγω έλλειψης χειριστών για την απογευματινή βάρδια, όμως το υπουργείο δίνει εκατομμύρια ευρώ για τις αντίστοιχες εξετάσεις στα διαγνωστικά κέντρα, όταν τα δικά του πανάκριβα μηχανήματα υπολειτουργούν.
Οι εργαστηριακοί γιατροί μετρούνται πλέον στα δάχτυλα, με ότι συνεπάγεται αυτό για τους ασφαλισμένους, όταν έφτασαν σε σημείο λόγω βλάβης των υπολογιστών και μη υπογραφής σύμβασης με τεχνική υποστήριξη, να μην μπορούν να πάρουν τις εξετάσεις τους.

Από 1ης/1ου/2015 μάλιστα, θα παρουσιαστεί σοβαρό πρόβλημα στην προμήθεια υλικών, όπως είδη για τους αντιδραστήρες των μηχανημάτων, γιατί οι διαγωνισμοί δεν έχουν καν μπει στην διαδικασία του προγραμματισμού, όπως αποκάλυψε στο «patrastimes.gr», ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας εργαζομένων στο ΠΕΔΥ.
Ο κ.Λεωνίδας Βιτωράτος, κατήγγειλε ότι στο δήμο της Αιγιάλειας δεν υπάρχει ούτε καν συμβεβλημένος παιδίατρος, κάνοντας λόγο για κατάντια των γιατρών, που έφτασαν στο σημείο να παρακαλούν για τα δεδομένα.

«Επικρατεί «μπάχαλο» στο ΠΕΔΥ, το οποίο 6 μήνες από την γέννηση του αδυνατεί να μεγαλώσει και παραμένει νεογέννητο, αποδεικνύοντας ότι οι υποσχέσεις του τότε υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη ήταν φρούδες, αφού όχι μόνο δεν τηρήθηκε ο μήνας πλήρους αποκατάστασης του συστήματος, αλλά σήμερα βρίσκεται σε χειρότερη μοίρα από ότι ήταν όταν διαλύθηκε ο ΕΟΠΥΥ, για να εφαρμοστεί το ΠΕΔΥ. Στόχος ήταν η προώθηση της διαθεσιμότητας με την απόλυση ιατρών, ώστε να καλύψουμε τις απαιτήσεις της τρόικας, σε βάρος των ασφαλισμένων, που έμειναν δυστυχώς στο μηδέν», κατέληξε ο κ.Βιτωράτος.

patrastimes
Διαβάστε Περισσότερα » "Αχαία: Χωρίς παιδίατρο ο δήμος Αιγιάλειας"

Αντιδράσεις στην Τουρκία για το ελληνικό αντιρατσιστικό και τις γενοκτονίες: Θα έρθουμε και στην Ελλάδα να διαδηλώσουμε Πηγή: Αντιδράσεις στην Τουρκία για το ελληνικό αντιρατσιστικό και τις γενοκτονίες: Θα έρθουμε και στην Ελλάδα να διαδηλώσουμε | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/170515#ixzz3Dfc57DXu

Αντιδράσεις φαίνεται πως προκαλεί στη γείτονα το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στην ελληνική Βουλή και ποινικοποιεί την άρνηση των γενοκτονιών των Αρμενίων και Ποντίων, καθώς, στη Σμύρνη πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενώ, εξετάζεται το ενδεχόμενο να έλθουν και στην Ελλάδα.

Σε εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε το τουρκικό Εργατικό Κόμμα υπήρχε ένα πανό που έγραφε «Δεν κάναμε γενοκτονία, υπερασπιστήκαμε την πατρίδα».

Μάλιστα, σε δηλώσεις του, στο Πρακτορείο ειδήσεων Τζιχάν,ο πρόεδρος του εργατικού κόμματος είπε: «Οπως πράξαμε παλαιότερα σε Ελβετία, Γαλλία και Γερμανία, θα πάμε και στην Ελλάδα για να παραβιάσουμε τον νόμο που απαγορεύει την άρνηση της αρμενικής γενοκτονίας. Το 2015 θα βγάλουμε απόφαση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και θα προκαλέσουμε για μια ακόμη φορά ήττα στους εχθρούς της Τουρκίας. Μετά, στηριζόμενοι σε εκείνη την απόφαση θα πάμε στην Ελλάδα και θα πούμε και εκεί πως η αρμενική γενοκτονία είναι ένα ψέμα».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Αντιδράσεις στην Τουρκία για το ελληνικό αντιρατσιστικό και τις γενοκτονίες: Θα έρθουμε και στην Ελλάδα να διαδηλώσουμε Πηγή: Αντιδράσεις στην Τουρκία για το ελληνικό αντιρατσιστικό και τις γενοκτονίες: Θα έρθουμε και στην Ελλάδα να διαδηλώσουμε | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/170515#ixzz3Dfc57DXu"

Χρήσιμες οδηγίες για όσους θέλετε να κάνετε προσφυγή κατά του ΕΝΦΙΑ

Έναν χρήσιμο οδηγό για όσους έχουν οικονομική αδυναμία να προσφύγουν κατά του ΕΝΦΙΑ εξέδωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας.

Χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα τυποποιημένα υποδείγματα ο ΔΣΑ καθοδηγεί βήμα προς βήμα όσους συμπολίτες μας δεν έχουν φοροδοτική ικανότητα και θέλουν να αμφισβητήσουν, με αφορμή την πραγματική οικονομική τους κατάσταση, τη νομιμότητα και τη συνταγματικότητα των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΔΣΑ:

«Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ο ΔΣΑ παρέχει αναλυτική ενημέρωση και πρακτικές βήμα-βήμα, νομικές συμβουλές και οδηγίες, σε όσους πολίτες δεν έχουν φοροδοτική ικανότητα και θέλουν να αμφισβητήσουν, με αφορμή την πραγματική οικονομική τους κατάσταση, τη νομιμότητα και τη συνταγματικότητα των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ.

Οι οδηγίες απευθύνονται αποκλειστικά στα πρόσωπα που λόγω της οικονομικής αδυναμίας στερούνται της δυνατότητας να ορίσουν δικηγόρο και αφορούν στις άμεσες νομικές ενέργειες που πρέπει να κάνουν οι πολίτες αυτοί προκειμένου να ασκήσουν εμπροθέσμως και παραδεκτώς, αφ’ ενός την «ενδικοφανή προσφυγή» κατά των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ και αφ’ετέρου να ζητήσουν από το Δικαστήριο τον αυτεπάγγελτο διορισμό δικηγόρου στο πλαίσιο της διαδικασίας χορήγησης του ευεργετήματος της πενίας.

Το απαραίτητο πρώτο βήμα για την αμφισβήτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ είναι η κατάθεση της λεγόμενης «ενδικοφανούς προσφυγής», η οποία απευθύνεται στην αρμόδια επιτροπή επίλυσης διαφορών της Γενικής Γραμματείας εσόδων του υπουργείου Οικονομικών.

Η κατάθεση της ενδικοφανούς προσφυγής είναι υποχρεωτική προκειμένου να μπορέσει κάποιος, σε περίπτωση ρητής ή σιωπηρής της απόρριψης της, να προσφύγει αργότερα στα Διοικητικά Δικαστήρια

. Η τελική προθεσμία κατάθεσης της ενδικοφανους προσφυγής λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου 2014

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του ΔΣΑ αφορά τις περιπτώσεις φορολογουμένων που δεν δύνανται να καταβάλουν το ποσό που τους ζητά η Εφορία, χωρίς να διακινδυνεύσουν βασικά αγαθά για την επιβίωσή τους, όπως η στέγαση, η τροφή η θέρμανση κ.α, καθώς και τις περιπτώσεις όπου το συνολικό ετήσιο εισόδημα του φορολογούμενου δεν αρκεί για να καταβάλει το ποσό αυτό.

Για το λόγο αυτό, ο ΔΣΑ παρέχει στους πολίτες αυτούς, μέσα από τυποποιημένα υποδείγματα που θα βρούν στην ιστοσελίδα του συλλόγου, τη δυνατότητα να συντάξουν και να καταθέσουν στην αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών τόσο την ενδικοφανή προσφυγή κατά του εκκαθαριστικού του ΕΝΦΙΑ, όσο και «Αίτηση χορήγησης του ευεργετήματος Πενίας», για απαλλαγή τους από την καταβολή παραβόλου και αυτεπάγγελτο διορισμό δικηγόρου από το αρμόδιο δικαστήριο προκειμένου να ασκήσουν εν συνεχεία, τη προσφυγή τους κατά της αναμενόμενης απόρριψης της ενδικοφανούς προσφυγής, στο Διοικητικό Πρωτοδικείο.

Εκτός από τη σύνταξη των παραπάνω δικογράφων, ο φορολογούμενος θα πρέπει επίσης να συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία και τα δικαιολογητικά δαπανών που αποδεικνύουν την δεινή οικονομική του κατάσταση (λογαριασμοί ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, δαπάνες θέρμανσης, νοσήλια) καθώς και μια εκτίμηση δαπάνης για τα τρόφιμα και να τα ψηφιοποιήσει εγγράφοντας τα σε CD ή δίσκο, καθώς η κατάθεση της προσφυγής και των δικαιολογητικών γίνεται υποχρεωτικά σε ψηφιακή μορφή.

Αν ο φορολογούμενος ασκήσει την αίτηση για χορήγηση ευεργετήματος πενίας χωρίς να συντρέχει κίνδυνος περιορισμού των απαραίτητων μέσων για τη διατροφή του ίδιου και της οικογένεια του, κινδυνεύει, αν ανακαλυφθεί μεταγενέστερα ότι δεν εδικαιούτο την απαλλαγή, να διωχθεί ποινικά και να του επιβληθούν χρηματικές κυρώσεις.

Βασικό νομικό επιχείρημα των προσώπων που θα αξιοποιήσουν τον οδηγό του ΔΣΑ είναι η απόλυτη οικονομική αδυναμία να καταβάλουν το φόρο (ΕΝΦΙΑ).

Επειδή δεν υπάρχει ρητή νομοθετική διάταξη που να προβλέπει ως λόγο διαγραφής του φορολογικού χρέους τη πραγματική αδυναμία καταβολής του, γίνεται επίκληση του άρθρου 2 παράγραφος 1 του Συντάγματος που αναφέρει ότι «Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας». Σεβασμό που οφείλει να επιδεικνύει το κράτος και σε ζητήματα φορολόγησης.

Το Σύνταγμα υπαγορεύει επίσης στο άρθρο 4 παράγραφοι 1 και 5, τη φορολόγηση των πολιτών ανάλογα με την φοροδοτική τους ικανότητα για τον προσδιορισμό της οποίας δεν αρκεί η διαπίστωση της αξίας της ακίνητης περιουσίας τους.

Σημειώνουμε, ότι σε άλλες ευρωπαϊκές νομοθεσίες, όπως π.χ στη Γαλλία, ο αντίστοιχος κώδικας φορολογικών διαδικασιών προβλέπει ότι «η διοίκηση μπορεί να χορηγήσει στον φορολογούμενο, ύστερα από αίτησή του, ολικές ή μερικές απαλλαγές άμεσων φόρων που βεβαιώνονται σε τακτή βάση εφόσον ο φορολογούμενος βρίσκεται σε αδυναμία να πληρώσει εξαιτίας ένδειας ή απορίας κλπ».

Επίσης στη Γερμανία, έχει θεσμοθετηθεί ένα ελάχιστο χρηματικό όριο κάτω από οποίο απαγορεύεται να κατέλθει το ποσό που απομένει στο ετήσιο εισόδημα του φορολογούμενου προκειμένου να μην διακυβεύεται η ύπαρξη και η αξιοπρεπής διαβίωση του ιδίου και της οικογένειας του.

Εξ αρχής διευκρινίζουμε ότι για λόγους προφανούς αντικειμενικής αδυναμίας, η προσφορά του ΔΣΑ στα ανωτέρω πρόσωπα δεν περιλαμβάνει την σύνταξη και διεκπεραίωση των ενδικοφανών προσφυγών και των αιτήσεων παροχής του ευεργετήματος πενίας.

Ο ΔΣΑ στην προσπάθεια του να συνδράμει τους πολίτες στην άσκηση των δικαιωμάτων τους και στην παροχή αποτελεσματικής εννόμου προστασίας, θα παρέχει κάθε είδους διευκρίνιση, πληροφορία σε ομάδες πολιτών που θα απευθυνθούν σε αυτόν για ενημέρωση, στη ηλεκτρονική διεύθυνση-ταχυδρομείο: dsa_enfia@dsa.gr

Ο συγκεκριμένος οδηγός του ΔΣΑ, δεν αφορά τις περιπτώσεις φορολογουμένων που προβάλλουν ειδικά νομικά ζητήματα ή επιθυμούν να φορολογηθούν επί της πραγματικής αξίας των ακινήτων τους και όχι επί της αξίας που έχει προσδιορίσει η φορολογική αρχή.

Ολόκληρος ο oδηγός άσκησης της ενδικοφανούς προσφυγής και της «αίτησης χορήγησης του ευεργετήματος πενίας», με λεπτομερείς αναφορές και πληροφορίες για τα δικαιώματα των πολιτών, τις προϋποθέσεις άσκησης τους καθώς και τα τυποποιημένα έντυπα-υποδείγματα προσφυγών είναι ανηρτημένα στην ιστοσελίδα του ΔΣΑ (www.dsa.gr).»

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Χρήσιμες οδηγίες για όσους θέλετε να κάνετε προσφυγή κατά του ΕΝΦΙΑ"

Το θρυλικό Pony επιστρέφει: Πράσινο φως για την κυκλοφορία του [εικόνες & βίντεο]

Το τζιπ των φτωχών στους ελληνικούς δρόμους -Τα χαρακτηριστικά του και η τιμή του


«Πράσινο φως» για τη χορήγηση αδειών πιστοποίησης στην ελληνική αυτοβιομηχανία PONY- NAMCO προκειμένου να ξαναβγεί στους δρόμους το θρυλικό ελληνικό «Pony», το οποίο θα κατασκευάζεται στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης, έδωσε το υπουργείο Ανάπτυξης. Με νέα σύγχρονη σχεδίαση, χαμηλή τιμή, αλλά με την ίδια πάντα αξιοπιστία.
Σύμφωνα με τα όσα είπε μιλώντας στο  STAR, ο  υφυπουργός Ανάπτυξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, στις αρχές της εβδομάδας, δόθηκαν οι σχετικές άδειες από την ΕΣΥΔ, στην αρμόδια κρατική αρχή διαπίστευσης,την ΕΒΕΤΑΜ, (Βιομηχανική Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη, Εργαστηριακές Δοκιμές Πιστοποιήσεων και Ποιότητας) να κάνει την πιστοποίηση και να προχωρήσει στις απαραίτητες διαδικασίες.
Ο κ. Κωνσταντινόπουλος εκτίμησε ότι η επένδυση θα δώσει πολλά οφέλη, όχι μόνο για τις 410 θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν άμεσα, καθώς εκτίμησε ότι εμμέσως θα ανοίξους γύρω στις 2.500 θέσεις.

Η νέα γενιά Pony 

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο ιδιοκτήτη της, «NAMCO HELLAS Α.Ε.Β.Ε» Πέτρος Τζανέτος Κοντογούρης μιλώντας στην Ελευθεροτυπία, το νέο «Pony»,θα είναι προσιτότατο στον Ελληνα καταναλωτή, καθώς γίνεται προσπάθεια να κρατηθεί η τιμή του κάτω από τις 7.000 ευρώ. Θα είναι, όπως ήταν πάντα, το φθηνότερο αυτοκίνητο, αλλά σύγχρονο, απόλυτα συμμορφωμένο με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η ιδιαιτερότητά του νέου ελληνικού Pony

Το νέο «Pony» θα εφοδιάζεται με τετρακύλινδρους κινητήρες 1.300 ή 1.400 κ.ε., θα «βγάζει 75-80 ίππους και θα διαθέτει χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων. Ομως η ιδιαιτερότητά του είναι ότι θα έχει ωφέλιμο φορτίο 800 κιλά. Κι αυτή η δυνατότητα οφείλεται στο νέο πίσω άξονα που θα διαθέτει, ο οποίος σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε αποκλειστικά στη «NAMCO».
Ο προγραμματισμός περιλαμβάνει αρχικά την παραγωγή του βενζινοκίνητου «Pony», ενώ στη δεύτερη φάση παραγωγής η εταιρεία θα προχωρήσει και στην κατασκευή του πετρελαιοκίνητου «Pony», όπως και σε μία έκδοση 4Χ4. Τα σχέδια της «NAMCO HELLAS» δεν σταματούν εκεί αφού υπάρχει και τρίτο σχέδιο που αφορά την κατασκευή του ηλεκτροκίνητου «Pony».
Η ιστορία του Pony

Τη δεκαετία του '50, στη Γερμανία, οι αδερφοί Κοντογούρη είχαν επιχειρήσει να βγάλουν στην παραγωγή ένα φορτηγό με το όνομα «Hellas». Το 1961, ιδρύουν στη Θεσσαλονίκη την εταιρία FARCO και ξεκινούν την παραγωγή ενός οχήματος πολλαπλών χρήσεων με κινητήρες BMW, χωρίς μεγάλη επιτυχία. Δεν το βάζουν, όμως, κάτω. Το 1972 δημιουργούν τη NAMCO (National Motor Company of Greece), ξεκινούν συνεργασία με τη Citroën και παρουσιάζουν στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης ένα «τετραγωνισμένο» αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ως βάση τα μηχανικά μέρη του 2CV. Ηταν το Pony, ένα αυτοκίνητο «τόσο άσχημο που είναι ωραίο» όπως είχε γραφτεί τότε στον γερμανικό Τύπο.

Εμελλε να είναι το πιο επιτυχημένο ελληνικό αυτοκίνητο στην ιστορία (πωλήθηκαν πάνω από 30.000 κομμάτια με εξαγωγές σε 14 χώρες). Με κόστος λειτουργίας και συντήρησης υποπολλαπλάσιο αυτού ενός «κανονικού» τζιπ και τιμή πώλησης εξίσου χαμηλή, έγινε ανάρπαστο τόσο από τις κρατικές και στρατιωτικές υπηρεσίες, όσο απ' όλους όσοι είχαν δικαίωμα χρήσης «επαγγελματικού». Το εργοστάσιο «έβγαζε» 8-10 αυτοκίνητα ημερησίως, με το 67% των εξαρτημάτων να είναι ελληνικής προέλευσης. Η παραγωγή του Pony σταμάτησε το 1983, λόγω κυρίως των αλλαγών στο δασμολογικό καθεστώς και της κατάργησης του προστατευτισμού, που σήμανε η είσοδος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.


iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Το θρυλικό Pony επιστρέφει: Πράσινο φως για την κυκλοφορία του [εικόνες & βίντεο]"

Με 10 ασθενοφόρα το ΕΚΑΒ Καβάλας – Μόλις 2 σε κίνηση! "Παράπονα" από το προσωπικό

-Ζητούν να ενισχυθεί το παράρτημα του ΕΚΑΒ στην Καβάλα με προσωπικό και οχήματα
Την ενίσχυση του παραρτήματος του ΕΚΑΒ στην Καβάλα ζητούν οι εργαζόμενοι που εκφράζουν τα παράπονά τους για την κάλυψη των αναγκών τους σε οχήματα και πληρώματα ασθενοφόρου.
Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους, το τοπικό παράρτημα αριθμεί σήμερα 10 ασθενοφόρα οχήματα, εκ των οποίων μόλις τα 2 βρίσκονται σε χρήση.
“Το Σωματείο του 6ου Παραρτηματος ΕΚΑΒ Καβάλας, με αφορμή την πρόσφατη ενίσχυση  Παραρτημάτων με ασθενοφόρα οχήματα και όχημα  ΙΧ αντίστοιχα, στέλνει επιστολή διαμαρτυρίας στη Διευθύντρια του Παραρτήματος μας στον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ  και στα ΜΜΕ, γιατί πιστεύει πως για ακόμη μία φορά αδικείται  και ότι οι ανάγκες του δεν αντιμετωπίζονται  ισάξια και ισότιμα, όπως σε ορισμένα Παραρτήματα”, αναφέρεται χαρακτηριστικά, ενώ τονίζεται πως "πιστεύουμε πως έχουμε ενημερώσει πλήρως και επανηλειμμένως όλους τους υπεύθυνους για τις ανάγκες μας σε προσωπικό και οχήματα. Η κεντρική υπηρεσία του ΕΚΑΒ γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα του νομού μας. Με δεδομένη, λοιπόν, την πρόσφατη άρνηση του προέδρου του ΕΚΑΒ να πραγματοποιήσει την αρχική δέσμευση του για ενίσχυση της δύναμης μας σε πληρώματα με μεταθέσεις ή διαγωνισμό ΑΣΕΠ αξιώνουμε και ζητάμε να γίνει η ενίσχυση της δύναμης μας σε ασθενοφόρα οχήματα πάντα μέσα στα πλαίσια της δίκαιας αξιολόγησης και επίλυσης των αναγκών όλων των Παραρτημάτων”.
Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι υπογραμμίζουν πως “είμαστε ίσως το μοναδικό Παράρτημα που, μετά τη μεταρρύθμιση του υπουργείου Υγείας, αυξήθηκαν τα περιστατικά από (750 σε 1400 περίπου το μήνα). Επίσης, δεν ωφελήθηκε από την παραλαβή ασθενοφόρων οχημάτων και προσωπικού από το νοσοκομείο Καβάλας, διότι υπάρχουν μόνο δύο οχήματα δεκαπενταετίας με πολλές βλάβες και ένας οδηγός από το νοσοκομείο.
Αναμένουμε την άμεση ανταπόκρισης σας για την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία του Παραρτήματος μας. Καταλαβαίνουμε πως οι ελλείψεις πανελλαδικά αυξάνονται καθημερινά, αλλά πιστεύουμε ειλικρινά πως αναλογικά με τον πληθυσμό που καλύπτουμε, διαθέτουμε ίσως το μικρότερο και παλαιότερο στόλο". 
thrakitoday
Διαβάστε Περισσότερα » "Με 10 ασθενοφόρα το ΕΚΑΒ Καβάλας – Μόλις 2 σε κίνηση! "Παράπονα" από το προσωπικό"

Γ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ: «Για πρώτη φορά η ΔΕΗ πιστώνει καταναλωτές»

Άμεσα, υπογράφεται η επαναδιατύπωση της απόφασης ΥΑΠΕ/Φ1/οικ29287 (ΦΕΚ Β’/3005/2011), που είχε υπογράψει ως υφυπουργός ο Γιάννης Μανιάτης, της σχετικής με την παροχή κινήτρων στους οικιακούς καταναλωτές στις περιοχές όπου εγκαθίστανται ΑΠΕ.
Με βάση αυτή την απόφαση προβλέπεται η παρακράτηση από τους παραγωγούς ποσοστού 1% της αξίας της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας από ανεμογεννήτριες και μικρά υδροηλεκτρικά και η απόδοσή του στους οικιακούς καταναλωτές στη Δημοτική Ενότητα των οποίων είναι εγκατεστημένα. Σχετικά ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης δήλωσε:
«Για πρώτη φορά στην ιστορία της ΔΕΗ αντί να χρεώνονται, θα πιστώνονται οι οικιακοί καταναλωτές των 272 χωριών της χώρας όπου έχουν εγκατασταθεί αιολικά πάρκα. Θα κατανεμηθεί ένα συνολικό ποσό άνω των 13 εκατομμυρίων ευρώ που αποτελεί την αθροιστική αξία των ετών 2011, 2012, 2013. Με την επιστροφή αυτή ανταποδίδεται σε κάθε νοικοκυριό ένα ποσό που να συμβολίζει την ανταπόκριση της κοινωνίας και του εθνικού ηλεκτρικού συστήματος στην όποια επιβάρυνση έχει υποστεί.
»Σχεδόν διπλάσιο ποσό αποδίδεται επιπροσθέτως και στους Δήμους που ανήκουν οι Δημοτικές αυτές Ενότητες.
Με την ευκαιρία αυτή, κάνω έκκληση προς τους δημάρχους, υλοποιώντας την πραγματική βούληση του νομοθέτη, να αξιοποιούν τα ποσά αυτά που τους αποδίδονται σε παρεμβάσεις αποκλειστικά στις ίδιες τις Δημοτικές Ενότητες που φιλοξενούν τις ΑΠΕ για λόγους στοιχειώδους δικαιοσύνης.
»Τα συνολικά 35 εκατομμύρια ευρώ για τα τρία τελευταία έτη αποδίδονται στους κατοίκους των 272 αυτών χωριών και μπορούν να αποτελέσουν μια σημαντική αναπτυξιακή παρέμβαση αλλά ταυτόχρονα και μια καλή ελάφρυνση του ενεργειακού κόστους των νοικοκυριών».
Τα ποσά που αναλογούν σε κάθε δημοτική ενότητα βρίσκονται στο αρχείο που ακολουθεί: 
iapopsi
Διαβάστε Περισσότερα » "Γ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ: «Για πρώτη φορά η ΔΕΗ πιστώνει καταναλωτές»"

ΟΑΕΕ: «Αντίο» στη σύνταξη για όσους χρωστούν – Με κατασχέσεις απειλούνται 100.000 οφειλέτες

Σχεδόν οι μισοί ασφαλισμένοι χρωστούν

Σε στενό κλοιό τίθενται πλέον οι ασφαλισμένοι που χρωστούν στον ΟΑΕΕ, καθώς το υπουργείο Εργασίας βάζει “μπλόκο” στη συνταξιοδότηση ακόμη και διαδοχικά ασφαλισμένων οφειλετών πρώην ελευθέρων επαγγελματιών, αν πρώρα δεν τακτοποιήσουν τις οφειλές τους που ξεπερνούν τις 20.000 ευρώ.

Υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως προβλέπει ότι, στις περιπτώσεις που ο ΟΑΕΕ συμμετέχει στην απονομή σύνταξης και διαπιστωθεί οφειλή μεγαλύτερη από το ποσό που μπορεί να παρακρατηθεί από τη σύνταξη (έως 20.000 ευρώ για τον ΟΑΕΕ), “θα συντάσσεται έγγραφο οφειλής το οποίο θα κοινοποιείται στον υποψήφιο συνταξιούχο”.

Ως εκ τούτου, ο ασφαλισμένος θα πρέπει να εξοφλήσει το επιπλέον ποσό εφάπαξ για να συνταξιοδοτηθεί.

Παράλληλα, τις τελευταίες ημέρες έχει αρχίσει η μαζική αποστολή ειδοποιητηρίων προς 100.000 οφειλέτες του ταμείου, οι οφειλές προς το οποίο ξεπερνούν συνολικά τα 7 δισ. ευρώ.

Όπως γράφουν Τα Νέα, σε περίπτωση που οι οφειλέτες δεν τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, απειλούνται με κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων.
Πιο αναλυτικά, στους ελεύθερους επαγγελματίες που χρωστούν πάνω από 5.000 ευρώ αποστέλλεται από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών ατομική ειδοποίηση με την οποία ενημερώνονται ότι αν μέσα σε 20 μέρες δεν προβούν σε εξόφληση ή ρύθμιση, έρχονται αντιμέτωποι με κατάσχεση, πλειστηριασμό και κατασχέσεις εις χείρας τρίτων.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία πάνω από 370.000 ασφαλισμένοι έχουν χρέη προς τον ΟΑΕΕ σε σύνολο 740.000 ενεργών ασφαλισμένων.

Στελέχη των ασφαλιστικών ταμείων εκφράζουν την ανησυχία τους για την κατάσταση στον ΟΑΕΕ και προειδοποιούν ότι η κατάσταση θα χειροτερεύσει αφού το ταμείο πήρε ενίσχυση 300 εκατ. ευρώ για να καταβάλει τις συντάξεις μέχρι το τέλος του χρόνου.

newmoney
Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΑΕΕ: «Αντίο» στη σύνταξη για όσους χρωστούν – Με κατασχέσεις απειλούνται 100.000 οφειλέτες"

Ξεκινάνε οι έλεγχοι made in USA - Πως θα εντοπιστούν τα αδήλωτα εισοδήματα

Με το... εγχειρίδιο του IRS, δηλαδή της αμερικανικής Οικονομικής Αστυνομίας, υπό μάλης, ξεκινάνε οι ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών τους αποκαλούμενους ελέγχους made in USA, με στόχο τον εντοπισμό αδήλωτων εισοδημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρχή θα γίνει πιλοτικά σε 60 μεγάλες υποθέσεις, για τις οποίες έχουν δοθεί εισαγγελικές παραγγελίες και επί της ουσίας οι Έλληνες... Ράμπο θα περάσουν από κόσκινο όλες τις δαπάνες και όλα τα διαθέσιμα εισοδήματα των ελεγχόμενων, ακόμα και τα μετρητά, ανατρέχοντας σε βάθος 10ετίας!

Η πρώτη μέθοδος αφορά στην ανάλυση ρευστότητας του φορολογούμενου στην ελεγχόμενη χρήση, καταγράφοντας φορολογητέα και μη έσοδα, τις αυξομειώσεις της περιουσιακής κατάστασης, όλες τις ατομικές, οικογενειακές και επαγγελματικές δαπάνες. Η δεύτερη μέθοδος αποσκοπεί στην αποτύπωση της καθαρής θέσης του φορολογούμενου, όπου στη πραγματικότητα καταγράφεται το οικονομικό ιστορικό περιουσιακών στοιχείων και δαπανών, έτσι ώστε να καταγράφονται οι αυξομειώσεις του διαθέσιμου εισοδήματος ανά έτος. Η τρίτη μέθοδος ανιχνεύει τη κίνηση τραπεζικών λογαριασμών και δαπανών σε μετρητά με στόχο τον υπολογισμό του πραγματικού φορολογητέου εισοδήματος.

Και στις τρεις μεθόδους, στόχος είναι να υπολογιστεί εμμέσως το πραγματικό εισόδημα των ελεγχόμενων, από το "ξεσκόνισμα" των φορολογούμενων με βάση τις αγορές και τις επαγγελματικές τους δαπάνες, τις αυξομειώσεις των περιουσιακών τους στοιχείων, καταθέσεις, θυρίδες, ομόλογα, μετοχές, έργα τέχνης, κοσμήματα, τα έσοδα από όλες τις πηγές καθώς και τα μετρητά ή δάνεια που έχουν.

Πέρα από τους ελέγχους made in USA, στις ελεγκτικές προτεραιότητες των επόμενων μηνών έχει συμπεριληφθεί το "ξεσκόνισμα" των προσώπων με κινήσεις λογαριασμών άνω των 100.000 ευρώ και σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη συγκροτηθεί Ειδική Ομάδα που θα λειτουργεί υπό τους Οικονομικούς Εισαγγελείς. Επιπλέον, στόχος είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι σε 500 "μεγάλους" φορολογούμενους και να εισπραχθεί έως το τέλος του Δεκεμβρίου το 65% των φόρων που θα βεβαιωθούν.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεκινάνε οι έλεγχοι made in USA - Πως θα εντοπιστούν τα αδήλωτα εισοδήματα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news