facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Στις καλένδες η αποζημίωση της Siemens

Ήρθαν, πήραν όλες τις δουλειές στην Ελλάδα με διαδικασίες εξπρές, μοίρασαν «ζεστό» και μαύρο πολιτικό χρήμα, τα «βρήκαν» με το ελληνικό πολιτικό status quo και τη γλίτωσαν με το ευτελές ποσό των 90 εκατομμυρίων ευρώ…
Και όχι μόνο αυτό, αλλά παρά το γεγονός (;) ότι υποσχέθηκαν να δώσουν τα χρήματα αυτά στη χώρα μας υπό μορφή εκπαιδευτικών προγραμμάτων, χρηματοδοτήσεις κρατικών φορέων για την καταπολέμηση της διαφθοράς και 100 μεταπτυχιακές υποτροφίες σε γερμανικά πανεπιστήμια.
Η αλήθεια όμως είναι πως τίποτα από όλα αυτά δεν έχει γίνει. Δεν έχει εκταμιευτεί ούτε ένα ευρώ!
Όπως μάλιστα αναφέρεται και σε σχετικό ρεπορτάζ της Real, αν και από τα λεφτά αυτά έπρεπε για παράδειγμα τα 36 εκατομμύρια να πάνε για την καταπολέμηση της διαφθοράς, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Το καταπληκτικό της ιστορίας είναι πως για την διαχείριση αυτών των χρημάτων είχε συσταθεί ειδική τετραμελής επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών!
Εδώ και δυόμιση χρόνια το έργο της επιτροπής είναι μηδενικό, αφού όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η επιτροπή δεν μπορεί να καταλήξει στο πώς θα διατεθούν αυτά τα χρήματα.
Το περίεργο της ιστορίας είναι ότι μετά την παρέλευση 5ετίας, αν δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα, τότε τα λεφτά χάνονται! Σταματάει δηλαδή η υποχρέωση της Siemens να καταβάλει αυτά τα χρήματα!
Ο χρόνος πιέζει διότι προκειμένου να πάρει τα χρήματα ο εθνικός συντονιστής για την καταπολέμηση της διαφθοράς, θα πρέπει τα χρήματα να περάσουν από προγράμματα τα οποία θα διαχειριστεί κάποιος διεθνής φορέας όπως ο ΟΗΕ, ή η παγκόσμια τράπεζα ή το Συμβούλιο της Ευρώπης.
Αν αυτοί οι οργανισμοί δε δώσουν τα χρήματα με απευθείας ανάθεση, αλλά επιλέξουν το δρόμο του διεθνούς διαγωνισμού (που είναι και το πιο πιθανό), είναι σχεδόν βέβαιον ότι τα λεφτά θα χαθούν, αφού για να γίνουν όλα τα παραπάνω θα περάσουν τα 5 χρόνια!
Λέτε όλα αυτά να είναι τυχαία; Τόσες πολλές συμπτώσεις μαζεμένες μαζί; Αυτό πραγματικά είναι για ρεκόρ γκίνες!
Να τη γλιτώσει η γερμανική εταιρεία χωρίς να δώσει ούτε μισό ευρώ. Αυτό θα είναι άλλη μια επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία θα πρέπει να προσμετρηθεί στα θετικά της…
newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Στις καλένδες η αποζημίωση της Siemens"

Πολωνία:Η Εύα Κόπατς έλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

H πρόεδρος της Κάτω Βουλής της Πολωνίας, η Εύα Κόπατς, έλαβε σήμερα εντολή από τον πρόεδρο της χώρας Μπρόνισλαβ Κομορόφσκι να προχωρήσει στο σχηματισμό της νέας κυβέρνησης που θα αντικαταστήσει το προηγούμενο υπουργικό συμβούλιο μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος διορίστηκε πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Θα είναι μια καλή κυβέρνηση (. . .). Γνωρίζω ότι το έργο μου θα είναι δύσκολο, όμως είμαι έτοιμη να αναλάβω αυτήν την πρόκληση» δήλωσε ενώπιον του Τύπου η Κόπατς, 57 ετών, αφού παρέλαβε από τον Πολωνό πρόεδρο την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Η Κόπατς έχει στη διάθεσή της μια προθεσμία 15 ημερών για να παρουσιάσει την σύνθεση της νέας κυβέρνησης στον επικεφαλής του πολωνικού κράτους, όμως από την προεδρία έχει ήδη αναφερθεί η ημερομηνία της 22ας Σεπτεμβρίου.

Ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης στην Πολωνία ήταν απαραίτητος μετά το διορισμό του απερχόμενου πρωθυπουργού Ντόναλντ Τουσκ στην θέση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Ο Τουσκ θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα την 1η Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με σενάρια που δημοσιεύουν πολωνικά μέσα ενημέρωσης, πολλά χαρτοφυλάκια αναμένεται να αλλάξουν χέρια, όπως εκείνο του υπουργείου Εσωτερικών και ίσως και αυτό του υπουργείου Εξωτερικών. Επικεφαλής της πολωνικής διπλωματίας είναι εδώ και 7 χρόνια ο Ράντοσλαβ Σικόρσκι.

Ο Σικόρσκι, ένας από τους γνωστότερους Πολωνούς πολιτικούς στο εξωτερικό, ενδέχεται να διαδεχθεί την Κόπατς στην προεδρία της Δίαιτας (του Κοινοβουλίου).

Η Κόπατς, στενή συνεργάτιδα του Τουσκ, αναμένεται να τον διαδεχθεί και στην προεδρία του κόμματός του, της Πλατφόρμας Πολιτών (PO, κεντροδεξιά).

Η νέα κυβέρνηση πρέπει να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από το Κοινοβούλιο. Αυτό αναμένεται να γίνει σε μια έκτακτη συνεδρίασή του που έχει προγραμματισθεί για την 27η Σεπτεμβρίου.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Πολωνία:Η Εύα Κόπατς έλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης"

Ανέστειλαν την απεργία της Τρίτης οι πιλότοι της Lufthansa

Ανεστάλη η απεργία που είχε εξαγγείλει για αύριο Τρίτη το συνδικάτο Cockpit που εκπροσωπεί τους Γερμανούς πιλότους της Lufthansa. Η διεύθυνση της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας υπέβαλε μια νέα πρόταση που αναμένεται να συζητηθεί από τους εργαζόμενους.

"Το Cockpit δεν πρόκειται να κάνει την απεργία της Τρίτης" ανέφερε σε ανακοίνωσή του το συνδικάτο, εξηγώντας ότι η διεύθυνση της εταιρείας υπέβαλε μια νέα πρόταση η οποία θα πρέπει να συζητηθεί από τους εργαζομένους.
Η αυριανή απεργία θα ήταν η τέταρτη μέσα σε δύο εβδομάδες και αυτή τη φορά θα επηρέαζε τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων που επρόκειτο να αναχωρήσουν από το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης από τις 9 το πρωί (τοπική ώρα) μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Η Lufthansa από την πλευρά της διαβεβαίωσε ότι όλες οι πτήσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Μετά την αποτυχία, στα τέλη Αυγούστου, των διαπραγματεύσεων για την πρόωρη συνταξιοδότηση των πιλότων, το συνδικάτο Cockpit κήρυξε τρεις πολύωρες στάσεις εργασίας που οδήγησαν στην ακύρωση περίπου 500 πτήσεων. Η τελευταία ήταν αυτή που έγινε στις 10 Σεπτεμβρίου στο αεροδρόμιο του Μονάχου.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανέστειλαν την απεργία της Τρίτης οι πιλότοι της Lufthansa"

Καθιερώνεται το e-ticket και στην ακτοπλοΐα

Καθιερώνεται το e-ticket στα πρότυπα του ηλεκτρονικού boarding pass των αεροπορικών εταιρειών

Σε νέα εποχή περνά η ελληνική ακτοπλοΐα, καθώς πλέον καθιερώνεται το e-ticket στα πρότυπα του ηλεκτρονικού boarding pass των αεροπορικών εταιρειών. Το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, στο πλαίσιο εξορθολογισμού της ακτοπλοΐας για τη μείωση του λειτουργικού κόστους και την τόνωση της επιβατικής κίνησης, προχωρά στην υλοποίηση μιας σειράς μεταρρυθμίσεων. Η κρίση που έπληξε την Ελλάδα συμπαρέσυρε στα διάβα της και την ακτοπλοΐα, με τις επιχειρήσεις να φτάνουν στο χείλος της χρεοκοπίας. 

Τα στατιστικά δεδομένα από το 2009 έως το 2013 δείχνουν τη μεγάλη μείωση που έχει παρατηρηθεί στο μεταφορικό έργο της ακτοπλοΐας, η οποία αγγίζει το 35%. Η χρήση φυσικού αερίου -LNG- ως καυσίμου στα πλοία, η αναδιάρθρωση των γραμμών, η χρηματοδότηση της Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων και της μετασκευής των πλοίων της ακτοπλοΐας προκειμένου να καταναλώνουν καύσιμα φιλικά προς το περιβάλλον και λιγότερα κοστοβόρα που εντάχθηκαν στη Διακήρυξη των Αθηνών της Ελληνικής Προεδρίας στην Ε.Ε., αλλά και το θέμα της νησιωτικότητας είναι οι βασικοί άξονες που έθεσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Στο πλαίσιο της τόνωσης του ακτοπλοϊκού προϊόντος για τον Ελληνα και ξένο τουρίστα και τον νησιώτη που μετακινείται για να κάνει τις δουλειές του, αλλά και της απλούστευσης των γραφειοκρατικών διαδικασιών, το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, σε συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, πρόκειται να καθιερώσει το ηλεκτρονικό εισιτήριο.



Τουρίστες, αλλά και κάτοικοι των νησιών που χρησιμοποιούν πολύ συχνά την ακτοπλοΐα θα μπορούν πλέον με μεγαλύτερη άνεση να βγάζουν εισιτήριο χρησιμοποιώντας τα έξυπνα κινητά τους

 «Χρειάζεται ένας εξορθολογισμός της ακτοπλοΐας με γνώμονα τον σεβασμό των αναγκών των νησιωτών, ο οποίος θα γίνει σε ένα πλαίσιο αναθεώρησης των όσων ίσχυαν μέχρι σήμερα. Πρέπει να σκεφτόμαστε έξω από τα καθιερωμένα, δημιουργικά», λέει συχνά πυκνά σε συνεργάτες του ο κ. Βαρβιτσιώτης. Η υπόθεση βρίσκεται στο τελικό στάδιο για την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος. «Το e-ticket είναι μια υπηρεσία που θα διευκολύνει τον επιβάτη στις συναλλαγές του και θα απλοποιήσει το σύστημα κρατήσεων και τις μετακινήσεις του με πλοίο», δηλώνει ο ΥΝΑ και συνεχίζει: «Τουρίστες, αλλά και κάτοικοι των νησιών που χρησιμοποιούν πολύ συχνά την ακτοπλοΐα θα μπορούν πλέον με μεγαλύτερη άνεση να βγάζουν εισιτήρια, καθώς θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα έξυπνα κινητά τους».

Οι ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις, σε συνεργασία με το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, έχουν ήδη σχεδιάσει τα βήματά τους για το πέρασμα στην ηλεκτρονική εποχή και φαίνονται έτοιμες να ανταποκριθούν με mobile εφαρμογές που θα διευκολύνουν τους επιβάτες τους. Σύμφωνα με το Π.Δ., καθιερώνεται το Ηλεκτρονικό Σύστημα Κράτησης Θέσεως και Εκδοσης Εισιτηρίων Επιβατών και Αποδείξεων Μεταφοράς Οχημάτων, ή ΗΣΚΘΕΕΑ, ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα με το οποίο εξασφαλίζονται η ηλεκτρονική κράτηση και η έκδοση παραστατικών για επιβάτες, οχήματα και αγαθά. Βασικοί στόχοι της εφαρμογής του συστήματος είναι οι εξής:

α) Η αναβάθμιση του επιπέδου ασφαλείας των επιβατών, των οχημάτων και των αγαθών που διακινούνται με πλοία.
β) Ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου που αφορά στην έκδοση παραστατικών θαλάσσιας μεταφοράς.
γ) Η αξιοποίηση των σχετικών στοιχείων που συλλέγονται και αφορούν στην ανάπτυξη και στην εφαρμογή ενός σύγχρονου πληροφοριακού συστήματος που θα συμβάλλει στην παροχή ποιοτικών θαλάσσιων ενδομεταφορών και στη δημιουργία κατάλληλων λιμενικών υποδομών.
δ) Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον τομέα της επιβατηγού ναυτιλίας με την απλούστευση των διαδικασιών έκδοσης και θεώρησης των προβλεπόμενων βεβαιώσεων.
Στο πλαίσιο αυτής της μεταρρύθμισης επανακαθορίζονται τα στοιχεία που αναγράφονται επί των εισιτηρίων και καθίσταται πλέον εφικτή η έκδοση ομαδικών εισιτηρίων.

Καθορίζεται η δυνατότητα έκδοσης παραστατικών θαλάσσιας μεταφοράς με άλλη ηλεκτρονική μορφή (άυλο παραστατικό θαλάσσιας μεταφοράς).
Εισάγεται η υπό προϋποθέσεις δυνατότητα έκδοσης παραστατικών θαλάσσιας μεταφοράς επί του πλοίου για αναχώρηση από συγκεκριμένο λιμάνι, για αντιμετώπιση των περιπτώσεων λιμανιών με μικρή επιβατική κίνηση, όπου δεν υπάρχει ναυτικός πράκτορας. 
Θεσμοθετείται η «κάρτα επιβίβασης» προκειμένου να επιτυγχάνεται η καταγραφή των επιβατών κατόχων ομαδικού εισιτηρίου και των βρεφών.

Προβλέπεται η έκδοση εισιτηρίων από αυτόματα μηχανήματα πώλησης ή με άλλα ηλεκτρονικά μέσα και για τον σκοπό αυτό προβλέπεται πλέον η έκδοση τρίπτυχων εισιτηρίων.
Οπως επισημαίνουν υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου, «πέραν της αναμφισβήτητης άνεσης για το επιβατικό κοινό και της βελτίωσης των υπηρεσιών, με την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου έχουμε και εξοικονόμηση δυνάμεων τόσο για τις ακτοπλοϊκές εταιρείες όσο και για τις υπηρεσίες του υπουργείου, καθώς με την εφαρμογή των διατάξεων του Π.Δ. μειώνονται ο διαχειριστικός φόρτος και η οικονομική επιβάρυνση των εταιρειών για την παρακολούθηση των βεβαιώσεων με τη μείωση του αριθμού των τακτικών επιθεωρήσεων των συστημάτων ΗΣΚΘΕΕΑ/Καταγραφής. Την ίδια στιγμή, μειώνεται και ο φόρτος εργασίας της αρμόδιας διεύθυνσης του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου».


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Καθιερώνεται το e-ticket και στην ακτοπλοΐα "

Πως μπορούν οι εκπαιδευτικοί να κάνουν ένσταση στην αξιολόγηση τους

Διευκρινιστική ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας σχετικά με τον τρόπο υποβολής, δόμησης και τεκμηρίωσης της ένστασης για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών που μπορεί ηλεκτρονικά να καταθέσει ο κάθε ενδιαφερόμενος.

Ειδικότερα μετά από ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο υποβολής, δόμησης και τεκμηρίωσης της ένστασης για την αξιολόγηση στελέχους της εκπαίδευσης, διευκρινίζονται από το υπουργείο Παιδείας τα παρακάτω:

Ο ενιστάμενος υποβάλλει την ένσταση σε ηλεκτρονική μορφή μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και απαραιτήτως σε έντυπη μορφή μέσω ταχυδρομείου (συστημένη επιστολή) στη διεύθυνση: Α.ΔΙ.Π.Π.Δ.Ε. Ανδρέα Παπανδρέου 37, ΤΚ 151 80 Μαρούσι. Στην έντυπη μορφή ο ενιστάμενος εκτυπώνει και υπογράφει το κείμενο της ηλεκτρονικής ένστασης και επισυνάπτει στοιχεία τεκμηρίωσής της.

Ο ενιστάμενος διαμορφώνει το κείμενο της ένστασης με τον τρόπο που θεωρεί κατάλληλο. Όσα αναφέρονται στην παρούσα ενότητα έχουν υποβοηθητικό και όχι δεσμευτικό χαρακτήρα.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, κρίνεται σκόπιμο να δηλώνονται στην ένσταση σαφώς και ευδιάκριτα τα παρακάτω:

α. Η Κατηγορία ή οι Κατηγορίες κριτηρίων στις οποίες ο ενιστάμενος θεωρεί ότι υποβαθμολογήθηκε.

β. Τα τεκμήρια που αποδεικνύουν, κατά την άποψή του, ότι, με βάση τα διαλαμβανόμενα στο Π.Δ. 152/2013, υποβαθμολογήθηκε το έργο ή υποτιμήθηκαν τα προσόντα του ενιστάμενου.

γ. Η συγκεκριμένη συσχέτιση των τεκμηρίων που επικαλείται ο ενιστάμενος με όσα σαφώς αναφέρονται στο Π.Δ. 152/2013 στην Κατηγορία και στη βαθμίδα ("Επαρκής", "Πολύ Καλός", "Εξαιρετικός") περιγραφικής κλίμακας ποιοτικού χαρακτηρισμού (ρούμπρικα) για την οποία αιτείται βελτίωση βαθμολογίας.

δ. Διευκρινίζεται ότι τα τεκμήρια που επικαλείται πρέπει να είχαν συμπεριληφθεί στον φάκελο αξιολόγησης του ενιστάμενου και να προέρχονται από τα στοιχεία που είχε σε κάθε περίπτωση υπόψη του ο αξιολογητής κατά την αξιολόγηση. Δεδομένου ότι η Α.ΔΙ.Π.Π.Δ.Ε. θα έχει πρόσβαση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στoν φάκελο που υπέβαλαν οι ενιστάμενοι και στην αξιολόγησή τους, κρίνεται περιττή η υποβολή του συνολικού φακέλου σε έντυπη μορφή. Μπορεί, όμως, ο ενιστάμενος να παραπέμπει σε συγκεκριμένα στοιχεία του φακέλου που υπέβαλε, όταν το κρίνει σκόπιμο και αναγκαίο.

Διαβάστε Περισσότερα » "Πως μπορούν οι εκπαιδευτικοί να κάνουν ένσταση στην αξιολόγηση τους"

«Μπλόκο» για Λεωφόρο, θέμα με ΑΕΚ!

Πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο αποφάσισε να μπλοκάρει τα 7 εκατομμύρια ευρώ που είχε υποσχεθεί ο Γιάννης Σγουρός για την ανακαίνιση της Λεωφόρου. Απόφαση που επηρεάζει και την ΑΕΚ!

Σύμφωνα με το 6ο θερινό κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν μπορούν να δοθούν τα 7 εκατομμύρια ευρώ που είχε υποσχεθεί ο πρώην Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός για την ανακαίνιση της Λεωφόρου!

Αυτό έγινε επειδή το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε ότι η διάθεση των χρημάτων είναι παράνομη για το δημόσιο συμφέρον αλλά και για λόγους οικονομικότητας, καθώς θεωρεί ότι σε πέντε χρόνια θα είναι... έτοιμο το γήπεδο στον Βοτανικό στο πλαίσιο της διπλής ανάπλασης και έτσι δεν πρέπει να ξοδευτούν ασκόπως χρήματα!

Βέβαια αυτοί που πήραν την συγκεκριμένη απόφαση, δεν ξεκαθαρίζουν ποιος θα δώσει τα χρήματα για να γίνει γήπεδο στον Βοτανικό, ενώ προφανώς δεν ξέρουν και την πάγια θέση του «τριφυλλιού» ότι θέλει γήπεδο μόνο στη Λεωφόρο.

Οπως και να έχει, αυτή η απόφαση περιπλέκει την κατάσταση για τα έργα της ανακαίνισης στη Λεωφόρο και πλέον πρέπει να γίνει προσφύγει σε τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου για να αναιρεθεί η απόφαση. Ωστόσο η προσφυγή μπορεί να γίνει μόνο από την Περιφέρεια και κανείς δεν ξέρει εάν η νέα Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου επιθυμεί να το κάνει αυτό!

Αποφάση - οδηγός και για ΑΕΚ

Η απόφαση αυτή ενδεχομένως να επηρεάσει και τα 20 εκατομμύρια ευρώ που έχει εγκρίνει η Περιφέρεια και για το γήπεδο της ΑΕΚ καθώς στο Ελεγκτικό Συνέδριο είχε διαβιβαστεί για προέλεγχο και η σύμβαση χορήγησης των 20 εκατ. ευρώ.

gazzetta
Διαβάστε Περισσότερα » "«Μπλόκο» για Λεωφόρο, θέμα με ΑΕΚ!"

Υποψήφιος της ΧΑ συνελήφθη για ξυλοδαρμό Έλληνα αρμενικής καταγωγής

Στη σύλληψη ενός υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου της Χρυσής Αυγής προχώρησε η αστυνομία για συμμετοχή του στον ξυλοδαρμό ενός Έλληνα αρμενικής καταγωγής το βράδυ του Σαββάτου στην Μάνδρα.

Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στον ραδιοφωνικό σταθμό «105,5 στο Κόκκινο», το Σάββατο το βράδυ, ομάδα 20 μελών της Χρυσής Αυγής έστησαν ενέδρα και ξυλοκόπησαν στη Μάνδρα Αττικής έναν Έλληνα αρμενικής καταγωγής
Ο σταθμός επικοινώνησε με το τμήμα Ασφαλείας Μάνδρας που επιβεβαίωσε το περιστατικό, την ταυτότητα του θύματος και τη συμμετοχή στο συμβάν του περιφερειακού συμβούλου.

Το θύμα της επίθεσης μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό και εξομολογήθηκε πως ο μόνος λόγος που ζει είναι «επειδή είμαι αρμένιος στην καταγωγή».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Υποψήφιος της ΧΑ συνελήφθη για ξυλοδαρμό Έλληνα αρμενικής καταγωγής"

Με 3.62 εκ. ευρώ παίρνουν μπρος τα... λεωφορεία στην Κρήτη για τη μεταφορά 10.000 μαθητών

Τη σύμβαση για το μεταφορικό έργο των μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου-Λασιθίου υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ Ανατολικής Κρήτης Μανόλη Χαχλιούτη.

Η πρώτη δόση της σύμβασης ανέρχεται στα 3,62 εκ. ευρώ, και αφορά το χρονικό διάστημα Σεπτέμβριος 2014 - Φεβρουάριος 2015. Μάλιστα η Περιφέρεια Κρήτης είναι η πρώτη σε πανελλαδικό επίπεδο που εντός χρονοδιαγράμματος, υπογράφει σύμβαση για την μεταφορά των μαθητών από και προς τις σχολικές μονάδες.

Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης επισημαίνοντας: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι σήμερα γιατί η Περιφέρεια Κρήτης είναι η πρώτη Περιφέρεια πανελλαδικά που ολοκλήρωσε εγκαίρως τις διαδικασίες για το μεταφορικό έργο των μαθητών.

Τα επόμενα 3 χρόνια δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη μεταφορά των μαθητών μας. Ευχαριστώ τα ΚΤΕΛ της Κρήτης, για την εξαίρετη συνεργασία που είχαμε και έχουμε, παρά το γεγονός ότι κάποιες φορές δεν υπήρχαν οι αναγκαίες πιστώσεις και όμως η μεταφορά των μαθητών συνεχιζόταν κανονικά».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου Μανόλης Χαχλιούτης αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία με την Περιφέρεια τονίζοντας: «Είμαστε η πρώτη Περιφέρεια στη χώρα που υπογράφει σύμβαση, και αυτό οφείλεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη που υπάρχει ανάμεσα στις δυο πλευρές». Με τη νέα σύμβαση που υπογράφτηκε σήμερα, υπολογίζεται ότι θα μεταφέρονται περί τους 10.000 μαθητές από και προς τις σχολικές μονάδες, με 350 οχήματα του ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου. Τις επόμενες ημέρες εξάλλου, αναμένεται να υπογραφεί ανάλογη σύμβαση και με το ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνου.

Στην σημερινή υπογραφή στη Περιφέρεια Κρήτης παραβρέθηκαν επίσης περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κρήτης Απόστολος Κλινάκης, ο διευθυντής του ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου Γιώργος Χαλεπάκης, το στέλεχος του ΚΤΕΛ Γιάννης Πατεράκης, καθώς επίσης η προϊσταμένη Οικονομικού της Περιφέρειας Κρήτης Μαρία Ραπτάκη.

creteplus
Διαβάστε Περισσότερα » "Με 3.62 εκ. ευρώ παίρνουν μπρος τα... λεωφορεία στην Κρήτη για τη μεταφορά 10.000 μαθητών "

Γερμανία: Ποινή-χάδι σε συλληφθέντα τζιχαντιστή

Μόλις τρία χρόνια φυλάκιση με την προϋπόθεση ότι θα ομολογήσει και θα δώσει πληροφορίες για το έργο των εξτρεμιστών του Ισλαμικού Κράτους - Ο πρώτος ύποπτος που κάθεται στο εδώλιο για συμμετοχή στην ισλαμιστική οργάνωση

Ξεκίνησε στη Γερμανία η δίκη του πρώτου υπόπτου για συμμετοχή στην ισλαμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτους. Ο 20χρονος Γερμανός υπήκοος με καταγωγή από το Κόσοβο, Κρέσνικ Μπερίσα, συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης τον περασμένο Δεκέμβριο με την κατηγορία συμμετοχής στο ΙΚ, καθώς λέγεται πως έζησε επί έξι μήνες στη Συρία και εκπαιδεύτηκε από τους εξτρεμιστές.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο συμμετείχε σε μάχες, πληρωνόταν 40 λίρες την ημέρα και του παρείχαν τροφή και ρουχισμό.

Την ίδια στιγμή, ο συνήγορος υπεράσπισης υποστηρίζει πως δεν υπάρχουν στοιχεία εναντίον του για πιθανή τρομοκρατική επίθεση στη Γερμανία, ενώ ισχυρίζεται ότι «γύρισε την πλάτη του στο ΙΚ».

Μάλιστα, ο δικηγόρος του Μπερίσα δήλωσε ότι ο πελάτης του επέστρεψε από τη Συρία «απογοητευμένος και στιγματισμένος. Είδε και βίωσε τρομακτικές εμπειρίες».

Κατά την πρώτη ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης, αποκαλύφθηκε πως διατηρούσε επαφή με την αδελφή του όσο βρισκόταν στη Συρία και σε μία από τις συνομιλίες του της έλεγε ότι πολεμάει για τον Αλλάχ. Εκείνη του απαντούσε πως είναι αφελής, νέος και ότι θα το μετανιώσει σε πέντε χρόνια.

Από την άλλη, ο θείος του Μπερίσα δήλωσε ότι η οικογένεια έχει ανακουφιστεί με την επιστροφή του στη Γερμανία καθώς είναι προτιμότερη η φυλακή από τον πόλεμο στη Συρία.

«Δε θέλουμε να καταστρέψουμε το μέλλον του», υποστήριξε ο δικαστής, Τόμας Σάγκεμπιελ, έπειτα από την πρόταση για τρίχρονη φυλάκιση με την προϋπόθεση ότι ο Μπερίσα θα συνεργαστεί με τις αρχές, θα ομολογήσει και θα δώσει πληροφορίες για τη δράση του ΙΚ.

Όλα αυτά, ενώ οι γερμανικές αρχές εκτιμούν πως τουλάχιστον 400 Γερμανοί υπήκοοι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος, εκ των οποίων περίπου 100 έχουν επιστρέψει στη Γερμανία.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Γερμανία: Ποινή-χάδι σε συλληφθέντα τζιχαντιστή"

Μέτρα κατά του Εμπολα θα παρουσιάσει την Τρίτη ο Ομπάμα

Τουλάχιστον 2.400 άνθρωποι έχουν πεθάνει εξαιτίας της επιδημίας

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα παρουσιάζει την Τρίτη τα σχέδιά του για την ενίσχυση της συμμετοχής των ΗΠΑ στον αγώνα για την καταπολέμηση του ιού Έμπολα, που μαστίζει πολλές χώρες της Δυτικής Αφρικής, αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Wall Street Journal.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα σχέδια του Ομπάμα περιλαμβάνουν μεγαλύτερη συμμετοχή του αμερικανικού στρατού για την αντιμετώπιση του χειρότερου ξεσπάσματος του ιού που έχει καταγραφεί τις τελευταίες δεκαετίες.

Τουλάχιστον 2.400 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, εξαιτίας της επιδημίας του Έμπολα, στη Λιβερία, τη Γουινέα και τη Σιέρα Λεόνε.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει δεσμευτεί να διαθέσει περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση της επιδημίας, παρέχοντας προστατευτικό εξοπλισμό στους εργαζόμενους στους τομείς της υγείας, των τροφίμων και της υδροδότησης.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει προειδοποιήσει ότι η επιδημία εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς στη Λιβερία, όπου έχει καταγραφεί το ήμισυ των θανάτων.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Μέτρα κατά του Εμπολα θα παρουσιάσει την Τρίτη ο Ομπάμα"

Ε.Ε: Καλεί τα κράτη να κινητοποιηθούν εναντίον του Έμπολα

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή απηύθυνε έκκληση στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αναπληρώσουν «τον χρόνο που έχει χαθεί» στη μάχη εναντίον του Έμπολα, κατά τη διάρκεια μιας συνόδου κατά την οποία συμφωνήθηκε η εκταμίευση νέων κεφαλαίων και η προώθηση ενός σχεδίου που έχει καταρτίσει η Γαλλία προκειμένου να υπάρξει κεντρικός συντονισμός με στόχο την απομάκρυνση πληθυσμών για υγειονομικούς λόγους.

Η ΕΕ «πρέπει να προχωρήσει ως προς αυτό σε μια πολύ ισχυρή δέσμευση» κατά τη διάρκεια της διεθνούς διάσκεψης που θα οργανώσει στα τέλη Σεπτεμβρίου ο ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, επισήμανε η επίτροπος αρμόδια για Ανθρωπιστικές Υποθέσεις Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα παρουσιάζοντας τα συμπεράσματα της συνόδου.

Η ίδια κάλεσε τα Κράτη μέλη να «υπολογίσουν» έως τα τέλη Σεπτεμβρίου τις συνεισφορές τους, προκειμένου να συγκεντρωθούν τα περίπου 150 εκατ. ευρώ που έχουν ήδη ανακοινώσει ότι εκταμιεύουν οι Βρυξέλλες.

Η κινητοποίηση των κρατών μελών της Ένωσης είναι ακόμα πιο επιτακτικά απαραίτητη καθώς η διεθνής κοινότητα στην αρχή «έχασε πολύτιμο χρόνο» όσον αφορά την καταπολέμηση της επιδημίας, εκτίμησε η ίδια.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που συγκλήθηκε έπειτα από αίτημα κυρίως της Γαλλίας, πάνω από 10 χώρες δεσμεύθηκαν να διαθέσουν κεφάλαια και μέσα, ενώ η Γερμανία ανέφερε ότι είναι διατεθειμένη να νοσηλεύσει ασθενείς.

«Αυτό σηματοδοτεί μία σημαντική στιγμή για την καταπολέμηση του Έμπολα» δήλωσε η υπουργός Υγείας της Γαλλίας Μαρισόλ Τουρέν, σύμφωνα με την οποία το Παρίσι βρίσκεται μαζί με το Λονδίνο «στην πρώτη γραμμή» της μάχης εναντίον της επιδημίας.

«Ωστόσο χρειάζεται ένα πλαίσιο, χρειάζονται δομές» υπογράμμισε η ίδια, που παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίησή της για την στήριξη της πρότασης της Γαλλίας να υπάρξει ένας μηχανισμός για τις απομακρύνσεις του προσωπικού των ανθρωπιστικών οργανώσεων για λόγους υγείας.

Η Κομισιόν έχει δεσμευτεί να «ξεκινήσει άμεσα τις προετοιμασίες» για τον συντονισμό ως προς αυτό.

«Εάν θέλουμε να στείλουμε ιατρικό προσωπικό και προσωπικό ανθρωπιστικών οργανώσεων στο πεδίο, θα πρέπει να τους εγγυηθούμε ότι θα μπορέσουμε να τους επαναπατρίσουμε» είπε ο επίτροπος Υγείας Τόνιο Μποργκ.

«Πρέπει να απομονώσουμε την ασθένεια, όχι όμως τις χώρες» υπογράμμισε ο ίδιος αντιδρώντας στην απόφαση ορισμένων αεροπορικών εταιρειών να αναστείλουν τις πτήσεις προς τις πληγείσες χώρες, κυρίως προς τη Γουϊνέα, τη Σιέρα Λεόνε και τη Λιβερία.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Ε.Ε: Καλεί τα κράτη να κινητοποιηθούν εναντίον του Έμπολα"

Αρειος Πάγος: Συνταγματική η απόλυση των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ λέει ο εισηγητής

Υπέρ της απόλυσης των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών τάσσεται ο αρεοπαγίτης Χριστόφορος Κοσμίδης ο οποίος την προσεχή εβδομάδα θα εισηγηθεί στο εργατικό τμήμα του Αρείου Πάγου να γίνει δεκτή η αίτηση του υπουργείου Οικονομικών και να αναιρεθεί απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας που είχε δικαιώσει τις 393 απολυμένες καθαρίστριες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην εισήγηση του ο κ. Κοσμίδης θα υποστηρίξει ότι το Πρωτοδικείο υπερέβη την δικαιοδοσία του, καθώς οι καθαρίστριες έχουν περιέλθει σε κατάσταση διαθεσιμότητας και δεν έχουν απολυθεί.
Συγκεκριμένα, θα τονίσει ότι η κατάργηση των θέσεων και η περιαγωγή των καθαριστριών σε διαθεσιμότητα δεν συνιστά καταγγελία της ατομικής σύμβασης παροχής εξηρτημένης εργασίας, αλλά ότι «αποτελεί αυτοδίκαιη απόλυση υπό την αναβλητική αίρεση της μη μετατάξεως ή μετακινήσεως αυτών σε άλλη υπηρεσία του δημοσίου τομέα κατά την διάρκεια της διαθεσιμότητας».
Ως προς την κατάργηση των οργανικών θέσεων , ο κ. Κοσμίδης θα υποστηρίξει ότι αφορούσε το σύνολο του κλάδου των καθαριστριών και «έγινε κατά νομοθετική εξουσιοδότηση, ως προσπάθεια ορθολογικής συρρίκνωσης του δημοσίου τομέα κατά την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2013-2016».
Στο πλαίσιο αυτό, από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών εκτιμήθηκε ότι το έργο της καθαριότητας των υπηρεσιών του θα πρέπει να γίνεται στο μέλλον από ιδιωτικά συνεργεία με σύμβαση έργου και όχι από υπαλλήλους, θα αναφέρει ο Αρεοπαγίτης, και θα προσθέσει ότι η εκτίμηση αυτή «ανάγεται στο πεδίο κυριαρχικής δράσης της δημόσιας διοίκησης και αποβλέπει στην εξυπηρέτηση δημόσιου σκοπού».
Ακόμη, ο εισηγητής θα αναφέρει ότι η Πολιτεία έχει την ευχέρεια να καταργεί τις οργανικές θέσεις και κατά μείζονα λόγο όταν το προσωπικό που προσλαμβάνεται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου δεν καλύπτεται από τη συνταγματική εγγύηση της μονιμότητας.
Και πολύ περισσότερο έχει το κράτος την ευχέρεια αυτή υπό τις παρούσες οικονομικές συγκυρίες των εξαιρετικών δημοσιονομικών πιέσεων, που περιορίζουν τη δυνατότητα του κρατικού προϋπολογισμού για κοινωνικές παροχές και επιβάλλουν τη συρρίκνωση του κράτους ως επιχειρηματία ή εργοδότη, επιβάλλοντας και την περικοπή ενός σημαντικού μέρους των θέσεων εργασίας.
Το ιστορικό
Στις 15 Μαΐου 2014, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ' αριθμ. 1584/2014 απόφασή του ακύρωσε τις απολύσεις 393 καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών και διέταξε την προσωρινή επαναπρόσληψή τους. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών είχε κάνει δεκτή την αίτηση των καθαριστριών και αναγνώρισε ότι η κατάσταση της διαθεσιμότητας στην οποία τέθηκαν λόγω κατάργησης των θέσεών τους συνιστά άκυρη καταγγελία των εργασιακών τους συμβάσεων.
Το δικαστήριο, μεταξύ των άλλων, είχε κρίνει ότι η διαθεσιμότητα των καθαριστηρίων είναι αντίθετη στο δημόσιο συμφέρον και ότι η καταγγελία των συμβάσεων εργασίας τους προσκρούει στις διατάξεις των άρθρων 5, 22 και 25 του Συντάγματος (κατοχύρωση οικονομικής ελευθερίας, προστασία της εργασίας, κατοχύρωση της αρχής της αναλογικότητας κ.λπ.) και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (Ε.Σ.Δ.Α.).
Κατόπιν αυτών, το Πρωτοδικείο υποχρέωσε το Δημόσιο να αποδέχεται τις υπηρεσίες των καθαριστριών με τα ίδια καθήκοντα και με τους όρους οποίους εργάζονταν πριν τεθούν σε κατάσταση διαθεσιμότητας.
Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου ήταν προσωρινά εκτελεστή και το υπουργείο Οικονομικών ήταν υποχρεωμένο να τις τοποθετήσει ξανά στις θέσεις τους μέχρι η Δικαιοσύνη να αποφασίσει τελεσίδικα για το θέμα.
Με την σειρά του το υπουργείο Οικονομικών προσέφυγε στον Άρειο Πάγο ζητώντας την προσωρινή αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου που είχε κρίνει παράνομη τη διαθεσιμότητα των καθαριστριών και είχε ζητήσει την επανατοποθέτησή τους.
Στις 12.6.2014 ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την αίτηση του υπουργείου Οικονομικών και ανέστειλε την απόφαση του Πρωτοδικείου.
euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Αρειος Πάγος: Συνταγματική η απόλυση των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ λέει ο εισηγητής"

Καλαμάτα: Δωρεάν δεκατιανό σε μαθητές αδύναμων οικονομικά οικογενειών

Ο δήμος Καλαμάτας, στο πλαίσιο στήριξης οικονομικά αδύναμων οικογενειών θα συνεχίσει να προσφέρει και το τρέχον σχολικό έτος δεκατιανό σε μαθητές σχολείων της πόλης και της περιφέρειας του Δήμου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, ο Δήμος θα προσφέρει δεκατιανό σε πάνω από διακόσιους μαθητές κατά τη σχολική περίοδο 2014 -2015.

Μάλιστα, προσέθεσε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε να ενισχυθεί το δεκατιανό και με την προσφορά χυμού στους μαθητές.

Διαβάστε Περισσότερα » "Καλαμάτα: Δωρεάν δεκατιανό σε μαθητές αδύναμων οικονομικά οικογενειών"

Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης της Αρετής Τσοχατζοπούλου

Με οριακή πλειοψηφία απορρίφθηκε τη Δευτέρα, η αίτηση αποφυλάκισης της Αρετής Τσοχατζοπούλου από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών

Την έξοδο της Αρετής Τσοχατζοπούλου από τη φυλακή, πρότεινε στο Πενταμελές Τμήμα Αναστολών ο εισαγγελέας της έδρας κ. Παναγιώτης Αγγελόπουλος κατά τη σημερινή εκδίκαση της υπόθεσης.

Ο εισαγγελέας ζήτησε καθαρά για ανθρωπιστικούς λόγους την αναστολή της ποινής της, καθώς η Αρετή Τσοχατζοπούλου είναι μητέρα τριών παιδιών, εκ των οποίων το ένα έχει πρόβλημα υγείας και πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα.

Η κόρη του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου έχει καταδικασθεί πρωτοδίκως σε 12ετή ποινή κάθειρξης, στο πλαίσιο της υπόθεσης για τις μίζες από τα εξοπλιστικά, η εκδίκαση της οποίας σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο Αθηνών αναμένεται στις 10 Οκτωβρίου. Η Τσοχατζοπούλου έχει υποβάλει ξανά αίτημα αναστολής της ποινής της, το οποίο απερρίφθη και κρατείται στις φυλακές Θηβών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σημερινό αίτημα υποβλήθηκε καθώς η κατάσταση του παιδιού χρήζει επείγουσας επέμβασης. Αν τηρηθούν οι δικαστικοί ρυθμοί του Εφετείου, τυχόν έξοδος της Τσοχατζοπούλου από τη φυλακή θα γίνει πολύ αργότερα, πχ. σε έξι μήνες.

Ενώπιον του Πενταμελούς Αναστολών, κατέθεσαν δυο μάρτυρες υπέρ της Τσοχατζοπούλου, εις εκ των οποίων ο κ. Γιάννης Παγορόπουλος, δικηγόρος του πρώην υπουργού και ανάδοχος του ασθενούς παιδιού της Αρετής.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης της Αρετής Τσοχατζοπούλου"

«Χορός» προσφυγών κατά του ΕΝΦΙΑ

Άρχισε ο «χορός» των προσφυγών και κατά του ΕΝΦΙΑ στα διοικητικά δικαστήρια της χώρας και σύντομα αναμένεται να οδηγηθούν οι ενστάσεις για αντισυνταγματικότητα του νέου φόρου και της υπερφορολόγησης των ακινήτων στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σε «πιλοτική δίκη», σύμφωνα με το Έθνος.

Μολονότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία διορθωτικών κινήσεων για μείωση του ΕΝΦΙΑ σε πολλές περιπτώσεις, ξεκίνησαν ήδη οι προσφυγές εναντίον του νέου φόρου με αίτημα να κριθεί αντίθετος σε διατάξεις του Συντάγματος που προβλέπουν τη συμμετοχή του καθενός στα δημόσια βάρη ανάλογα με τις δυνάμεις του.

Οι πρώτες προσφυγές στα διοικητικά δικαστήρια υποστηρίζουν ότι ο ΕΝΦΙΑ οδηγεί σε οικονομική καταστροφή, αφού δεν λαμβάνει υπόψη του την εισοδηματική κατάσταση των πολιτών, ενώ ζήτημα αντισυνταγματικότητας του ΕΝΦΙΑ θέτει και η πρώτη προσφυγή που κατέθεσε δικηγόρος στο ΣτΕ, ώστε μέσα από «πιλοτική δίκη» να δοθεί η κατευθυντήρια γραμμή και στα υπόλοιπα δικαστήρια της χώρας για τον τρόπο αντιμετώπισης του νέου φόρου στις προσφυγές που θα ακολουθήσουν με την ολοκλήρωση των διορθώσεων στα ποσά πληρωμών.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνος»


real
Διαβάστε Περισσότερα » "«Χορός» προσφυγών κατά του ΕΝΦΙΑ"

Alpha Bank: Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου

Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου ανακοίνωσε η Alpha Bank, το οποίο τίθεται σε ισχύ από σήμερα και θα διαρκέσει έως το τέλος του τρέχοντος μήνα (30/9/2014).

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα, οι οποίοι απασχολούνται με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου, καθώς και οι έχοντες σχέση έμμισθης εντολής.

Από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα ρητώς εξαιρούνται οι εργαζόμενοι με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου.

Διαβάστε Περισσότερα » "Alpha Bank: Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου"

ΔΗΜΑΡ: Ζητά διερεύνηση των καταγγελιών Λαγκάρντ

Δικαστική και διοικητική διερεύνηση των αναφορών της Κριστίν Λαγκάρντ για απειλές κατά της ζωής της από Έλληνες φοροφυγάδες ζητούν με ερώτησή τους οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, Ασημίνα Ξηροτύρη και Νίκη Φούντα.

Στην ερώτηση, που απευθύνεται προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Οικονομικών, επισημαίνεται πως η «αποκάλυψη, σε συνδυασμό με τη σαφή υστέρηση της χώρας μας ως προς την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, παραπέμπει περισσότερο σε πλαίσιο ανόμων σχέσεων "τύπου μαφίας" παρά σε ευνομούμενο κράτος δικαίου».

Αναφέρεται ακόμη σε απάντηση της Λαγκάντ σε ερώτηση συντάκτη των Financial Times σχετικά με τη φοροδιαφυγή και τη διερεύνηση της «ομώνυμης» λίστας: «Καλύτερα να μην λέω πολλά για αυτό το θέμα, γιατί όταν μίλησα στην Ελλάδα για το θέμα των πλουσίων που φοροδιαφεύγουν δέχθηκα απειλές για τη ζωή μου. Χρειάστηκε να αυξηθεί η προσωπική μου ασφάλεια».

Οι βουλευτές ρωτούν:
- Είναι σε γνώση της κυβέρνησης τα συγκεκριμένα γεγονότα, κι αν ναι έχει επιληφθεί η ελληνική δικαιοσύνη και οι άλλες αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες; Εάν όχι, προτίθεστε, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, να ζητήσετε τη δικαστική και διοικητική διερεύνηση της βασιμότητας όσων πρωτοφανών καταγγέλλονται από την κ. Λαγκάρντ;

Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΗΜΑΡ: Ζητά διερεύνηση των καταγγελιών Λαγκάρντ"

Άρχισαν οι εγγραφές σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ – Όλα τα δικαιολογητικά

Στις 26 Σεπτεμβρίου θα ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ για τους πρωτοετείς φοιτητές. Παράλληλα, όσοι φοιτητές πληρούν τις προϋποθέσεις
μετεγγραφής θα μπορούν να δηλώσουν σε ποιο πανεπιστήμιο επιθυμούν να μετεγγραφούν. Η δήλωση αυτή, πάντως, δεν συνιστά αίτηση μετεγγραφής, αλλά έκφραση προτίμησης.
 Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων, με βάση τα κριτήρια που προβλέπονται από τον νόμο και τη διεύρυνση ορισμένων από αυτά τα κριτήρια που αποφασίστηκε από το υπουργείο Παιδείας, εκτιμάται ότι είναι 40.000. Ο αριθμός των αιτούντων πάντως δεν θα γίνει γνωστός παρά στο τέλος της διαδικασίας, δηλαδή στις 26 Σεπτεμβρίου.
«Μέχρι τις 26 που τελειώνει η προθεσμία της εγγραφής, θα έχουμε εικόνα πόσοι θα ζητήσουν και μέχρι την Πέμπτη, Παρασκευή που θα βγάλουμε και τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις θα μπορούμε να προσεγγίσουμε τον τελικό αριθμό. Αν είναι πολύ μεγάλος, δημιουργείται πρόβλημα με τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης που θα δεχθούν τα κύματα» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο να αποκτήσουν δικαίωμα μετεγγραφής φοιτητές παλαιότερων ετών.
Για την εγγραφή τους οι επιτυχόντες ή νομίμως εξουσιοδοτημένο πρόσωπο πρέπει καταθέτουν στη γραμματεία της σχολής ή του τμήματος τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
- Αίτηση για εγγραφή.
- Ευκρινές φωτοαντίγραφο απολυτηρίου ή πτυχίου ή αποδεικτικού του σχολείου αποφοίτησης.
- Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη σχολή ή τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
- Τέσσερις φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.
- Οσοι πέτυχαν από Γενικό Λύκειο και ΕΠΑΛ - ΟΜΑΔΑ Β΄(90% και 10%) υποβάλλουν και ευκρινές φωτοαντίγραφο της βεβαίωσης πρόσβασης (όχι την πρωτότυπη).
Σημειώνεται ότι κάποια ιδρύματα της χώρας (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστοτέλειο, Πατρών, Αιγαίου) έχουν πλέον θεσπίσει την ηλεκτρονική εγγραφή με σκοπό την απλούστευση της διαδικασίας, ενώ το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ανακοίνωσε ότι οι γραμματείες του θα λειτουργήσουν και το προσεχές Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου και την προσεχή Κυριακή 22 του μηνός για τη διευκόλυνση των φοιτητών.

Newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Άρχισαν οι εγγραφές σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ – Όλα τα δικαιολογητικά"

Στέγαση και επανένταξη για 1.200 αστέγους - Όλες οι λεπτομέρειες

Αμεση λύση στο πρόβλημα 1.200 αστέγων δίνει το πρόγραμμα "Στέγαση και Επανένταξη" του υπουργείου Εργασίας το οποίο παρουσίασε σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου, και η γενική γραμματέας Πρόνοιας, Έφη Μπέκου.
Το πρόγραμμα είναι συνολικού προϋπολογισμού 9.400.000 που προέρχονται από τους πόρους του πρωτογενούς πλεονάσματος και περιλαμβάνει ολοκληρωμένες παρεμβάσεις, που στοχεύουν όχι μόνο στη στέγαση αλλά και την επανένταξη των αστέγων στον κοινωνικό ιστό, μέσω της παροχής υπηρεσιών εργασιακής επανένταξης.
Μέσω του προγράμματος, οι άστεγοι θα ενθαρρύνονται στην εκμάθιση δεξιοτήτων που θα κάνουν ευκολότερη την επανένταξη στην εργασία και θα βοηθούνται να δημιιουργήσουν ατομικά ή ομαδικά μικρές επιχειρήσεις.
Από την υλοποίησή του, αναμένεται να ωφεληθούν 1.200 άτομα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στέγης, 480 από τα οποία θα ενταχθούν και σε εργασία και συγκεκριμένα:
- οικογένειες και άτομα που φιλοξενούνται σε Κοινωνικούς Ξενώνες Αστέγων ή Ξενώνες Ύπνου ή κάνουν χρήση των υπηρεσιών Ανοιχτών Κέντρων Ημέρας Αστέγων
- οικογένειες και άτομα που έχουν καταγραφεί ως άστεγοι από τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων ή τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας
- γυναίκες που φιλοξενούνται σε Ξενώνες Γυναικών θυμάτων βίας
- άτομα που φιλοξενούνται σε Δομές Παιδικής Προστασίας, έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και δεν σπουδάζουν
Η ενίσχυση των αστέγων θα στηριχθεί σε δυο βασικούς πυλώνες. Την στέγαση, και την κοινωνική επανένταξη.
- Στην ενίσχυση της στέγασης, περιλαμβάνεται κάλυψη του ενοικίου για διάστημα έως ενός έτους. Το ποσό έως 180 ευρώ το μήνα για ένα άτομο, 240 ευρώ για δυο άτομα και έως 280 ευρώ για οικογένεια.
- Κάλυψη εξόδων επισκευής για υφιστάμενη κατοικία ώς 3.600 ευρώ,
- Δαπάνες οικοσκευής και βασικών αγαθών έως 1.500 ευρώ ανά άτομο και 2.000 ευρώ ανά οικογένεια,
- Δαπάνες καθημερινών αναγκών (διατροφή και κάρτες μετακίνησης) έως 200 ευρώ το μήνα ανά άτομο και 250 ευρώ ανά οικογένεια
Προωθείται, επίσης, η φιλοξενία αστέγων σε ανάδοχες οικογένειες με επιδότηση των οικογενειών έως του ποσού των 300 ευρώ το μήνα για την ανάδοχη οικογένεια και 100 ευρώ το μήνα για τον ωφελούμενο, προκειμένου να καλύψει τα ατομικά του έξοδα.
Στις δράσεις κοινωνικής επανένταξης επιχορηγείται η απόκτηση εργασιακής εμπειρίας στην οποία μπορούν να συμμετέχουν όλες οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα. Το ποσό της χρηματοδότησης αντιστοιχεί στο ύψος του κατώτερου μισθού. Προβλέπεται, επίσης, η επιδότηση με επιταγή κατάρτισης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, με συνολικό κόστος 6.000 ευρώ ανά ωφελούμενο.
Ιδιαίτερο βάρος δίνει το πρόγραμμα για την απασχόληση στον αγροτικό τομέα και τη μετακίνηση των ωφελουμένων από τα αστικά κέντρα στην περιφέρεια. Ως ποσό χρηματοδότησης ορίζεται η επιδότηση ημερομισθίων και ασφαλιστικών εισφορών, ενώ προβλέπεται η δυνατότητα ενοικίασης αγροτεμαχίου και αγοράς βασικού εξοπλισμού έως του ποσού των 6.000 ευρώ.
Προβλέπεται, επίσης, η επιδότηση για τη δημιουργία επιχείρησης με επιδότηση για ενοικίαση επαγγελματικού χώρου και αγοράς εξοπλισμού έως του ποσού των 6.000 ευρώ.
Από το σύνολο των ατόμων που θα ενταχθούν, ποσοστό 40%, ανά εγκεκριμένο σχέδιο, πρέπει να συμμετέχει και στους δυο πυλώνες ενεργειών, με κόστος που δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 11.000 ευρώ. Αν ο ωφελούμενος συμμετέχει μόνο στον πυλώνα της στέγασης το ποσό δε μπορεί να υπερβαίνει τα 5.500 ευρώ.
Φορείς υλοποίησης του προγράμματος είναι οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι φορείς της Εκκλησίας και τα εκκλησιαστικά ιδρύματα, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και Ιδιωτικού Δικαίου μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα.
Οι αιτήσεις για χρηματοδότηση μπορούν να υποβληθούν από τους ενδιαφερόμενους και τους κοινωνικούς φορείς έως τις 13 Οκτωβρίου του 2014.
Η χρηματοδότηση των δράσεων θα γίνει κατά 55% στην περιφέρεια Αττικής, κατά 22% στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης και κατά 22% σε αστικές περιοχές της υπόλοιπης Ελλάδας.
Παράλληλα, το υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας υπέβαλε την 12η Σεπτεμβρίου 2014 στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής προς Απόρους», που θα καλύψει την περίοδο 2014-2020.
Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα θα διανέμει στοχευμένα υλική βοήθεια και θα παρέχει συνοδευτικές δράσεις στήριξης και ενδυνάμωσης στα μέλη 62.000 νοικοκυριών που αντιστοιχούν σε 165.000 άτομα, καλύπτοντας το 1,7% του πληθυσμού και συμβάλλοντας κατά 36% στον εθνικό στόχο μείωσης της φτώχειας.
Newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Στέγαση και επανένταξη για 1.200 αστέγους - Όλες οι λεπτομέρειες"

Δωρεάν ίντερνετ και laptop για όσους πήραν το κοινωνικό μέρισμα

Με δωρεάν ίντερνετ και ένα laptop θα καταπολεμήσει η κυβέρνηση την φτώχεια και την ανέχεια των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού και των δικαιούχων του επιδόματος αλληλεγγύης!!!!!!

Πάμε φουλ για εκλογές. Είναι πλέον πασιφανές από τις κινήσεις που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Μέσα στις επόμενες κινήσεις παροχολογίας εντάσσεται και το δώρο που αναμένεται να λάβουν όσοι δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα.

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με πληροφορίες, τους επόμενους μήνες οι ασθενέστερες οικονομικά τάξεις που δικαιούνται του επιδόματος αλληλεγγύης θα λάβουν από την κυβέρνηση δώρο ένα laptop και δωρεάν ίντερνετ για ένα χρόνο.

Με το πρόγραμμα «Επιταγή Ψηφιακής Αλληλεγγύης» οι δικαιούχοι που έλαβαν ή θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα θα μπορούν να προμηθευτούν απο τους παρόχους σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας, αλλά και απο έμπορους ηλεκτρονικών ειδών δωρεάν Ιντερνετ για ένα έτος αλλά και laptop και tablet.

Αν και κανείς δεν μπορεί να κατακρίνει μια τέτοια ενέργεια που γίνεται έστω και για επικοινωνιακούς λόγους, ωστόσο δεν είναι δυνατόν να αφεθεί ασχολίαστο το γεγονός ότι η κυβέρνηση θα δώσει δωρεάν ίντερνετ σε ανθρώπους που δεν έχουν ούτε τα στοιχειώδη. Κοινώς «θα φάμε, θα πιούμε και νηστικοί θα κοιμηθούμε…». Νηστικοί αλλά με ίντερνετ!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του dikaiologitika.gr τον Νοέμβριο θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα «Επιταγή Ψηφιακής Αλληλεγγύης» που θα παρέχει στους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος,δωρεάν Ιντερνετ για ένα έτος αλλά και laptop και tablet με στόχο τη μείωση του ψηφιακού χάσματος και του ψηφιακού αναλφαβητισμού στο πλαίσιο υλοποίησης της «Ψηφιακής Στρατηγικής 2014-2020» .

Ήδη ξεκίνησε την αξιοποίηση πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» με την παροχή πρόσβασης στις ψηφιακές τεχνολογίες των πολιτών, «δικαιούχων» του κοινωνικού μερίσματος.

Οι ψηφιακές υπηρεσίες αλληλεγγύης θα δώσουν την ευκαιρία στις ομάδες πληθυσμού οι οποίες, λόγω της οικονομικής κρίσης, έχουν υποστεί σοβαρές εισοδηματικές απώλειες και κινδυνεύουν να καταστούν «ψηφιακά αναλφάβητες» να αποκτήσουν βασικές ψηφιακές δεξιότητες χρήσης ΤΠΕ καθώς και την δυνατότητα πρόσβασης στο ιντερνέτ.

Η συγκεκριμένη δράση θα αφορά τις οκτώ περιφέρειες αμιγούς σύγκλισης της χώρας, όπου συμπεριλαμβάνονται η Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Ιόνια Νησιά, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη και θα πραγματοποιηθεί με τη χρήση ενός κουπονιού «Ψηφιακής Αλληλεγγύης», το οποίο θα ανταλλάσσεται σε όποιες από τις επιχειρήσεις αναλάβουν την υλοποίηση της δράσης.

Το ύψος του κουπονιού δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες θα φτάνει το ύψος των 480 ευρώ και για τις τρεις παροχές.

Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα:

- να διατηρήσουν ή να αποκτήσουν διαδικτυακή σύνδεση για 12 μήνες με την παροχή συνδρομής για ευρυζωνική σύνδεση στο διαδίκτυο

- να αποκτήσουν τον απαιτούμενο βασικό εξοπλισμό πρόσβασης στο διαδίκτυο, δηλαδή ηλεκτρονικό υπολογιστή τύπου tablet ή φορητό υπολογιστή τύπου netbook ή laptop

- να καταρτισθούν στις βασικές δεξιότητες χρήσης των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) από πιστοποιημένους εκπαιδευτές.

Η πρόσκληση είναι ανοιχτή μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου σε όλες τις επιχειρήσεις παροχής εξοπλισμού και υπηρεσιών ΤΠΕ Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στα 80.000.000 € .

Οι αιτήσεις θα γίνουν ηλεκτρονικά σε ειδική διαδικτυακή πύλη που θα αφορά την ενημέρωση των ωφελούμενων και την προβολή των συμμετεχουσών επιχειρήσεων.

Ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων κ. Μενέλαος Δασκαλάκης, έχει ήδη προσκαλέσει τους Παρόχους κινητής και σταθερής τηλεφωνίας και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην εμπορική διάθεση τόσο εξοπλισμού ΤΠΕ όσο και τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, σε Διαβούλευση για τη νέα Δράση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση», με τίτλο «Ψηφιακή Αλληλεγγύη», την Τετάρτη 17/9/2014 και ώρα 14:00, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε, Παπάγος).

Το πρόγραμμα θα πρέπει να έχει υλοποιηθεί έως την 30η/10/2015.

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Δωρεάν ίντερνετ και laptop για όσους πήραν το κοινωνικό μέρισμα"

Παραιτήθηκε ο Χρ. Χωμενίδης από το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ

Παραιτήθηκε ο Χρήστος Χωμενίδης από μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ, καταγγέλλοντας «ευθεία κυβερνητική παρέμβαση» στο θέμα της μετάδοσης της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα από τη ΔΕΘ.

Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου Θεόδωρο Φορτσάκη ο κ. Χωμενίδης σημειώνει ότι η κυβέρνηση αμφισβήτησε τη δυνατότητα του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΝΕΡΙΤ να επιλαμβάνεται ζητημάτων «που ανήκουν αποκλειστικά και μόνον στην αρμοδιότητα μιας Δημόσιας -και ανεξάρτητης από κόμματα και πολιτικά πρόσωπα- Ραδιοτηλεόρασης».

Στη συνέχεια αναφέρεται στην προσπάθεια που γίνεται τον τελευταίο χρόνο για την οικοδόμηση μίας νέου τύπου Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης που «δεν θα κηδεμονεύεται, δεν θα ποδηγετείται, δεν θα χρησιμοποιείται από την εκάστοτε κυβέρνηση».

«Εάν δεχθούμε ότι κρίσιμες -ή και μη κρίσιμες- αποφάσεις λαμβάνονται και κάπου αλλού και από κάποιους άλλους, υπομονομεύουμε εκόντες-άκοντες το παρόν και το μέλλον της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης», συμπληρώνει ο συγγραφέας.

Ολόκληρη η επιστολή παραίτησης:

«Μετά τα πρόσφατα γεγονότα, αναγκάζομαι να υποβάλω την παραίτηση μου από τη θέση του μέλους του Εποπτικού Συμβουλίου.

Δεν πρόκειται για το εάν η ομιλία ή και η συνέντευξη τύπου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης έπρεπε να μεταδοθούν απευθείας από την ΝΕΡΙΤ.

Πρόκειται για την ευθεία κυβερνητική παρέμβαση, η οποία αμφισβήτησε στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΝΕΡΙΤ τη δυνατότητά του να επιλαμβάνεται ζητημάτων, που ανήκουν αποκλειστικά και μόνον στην αρμοδιότητα μιας Δημόσιας -και ανεξάρτητης από κόμματα και πολιτικά πρόσωπα- Ραδιοτηλεόρασης. Και οδήγησε στην παραίτηση του καθηγητή Αντώνη Μακρυδημήτρη.

Εδώ και έναν περίπου χρόνο, προσπαθούμε υπό την προεδρία σας, αντιμετωπίζοντας τις πιο πιθανές και απίθανες δυσκολίες, να θέσουμε τις βάσεις για να οικοδομηθεί μια νέου τύπου Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Η οποία δεν θα κηδεμονεύεται, δεν θα ποδηγετείται, δεν θα χρησιμοποιείται από την εκάστοτε κυβέρνηση. Ούτε και θα μοιράζεται σε σφαίρες επιρροής ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις ανάλογα με τη δύναμη της καθεμιάς.

Γι αυτή μας την προσπάθεια τα πρόσφατα γεγονότα αποτέλεσαν βαρύ πλήγμα. Εάν τα δεχθούμε ως τετελεσμένα, το μέχρι σήμερα έργο μας επί της ουσίας ακυρώνεται. Εάν δεχθούμε ότι κρίσιμες –ή και μη κρίσιμες- αποφάσεις λαμβάνονται και κάπου αλλού και από κάποιους άλλους, υπομονομεύουμε εκόντες-άκοντες το παρόν και το μέλλον της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης».

Λυπάμαι πολύ».

Διαβάστε Περισσότερα » "Παραιτήθηκε ο Χρ. Χωμενίδης από το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ"

Δυσαρεστημένες οι ομοσπονδίες των αστυνομικών με τον Αλ.Τσίπρα

Έκπληξη, αλλά και δυσαρέσκεια, εκφράζουν οι ομοσπονδίες των αστυνομικών μετά την παρουσία του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης. 
Όπως αναφέρουν οι συνδικαλιστές της ΠΟΑΣΥ και της ΠΟΑΞΙΑ σε ανακοίνωσή τους, ο Αλέξης Τσίπρας ούτε στην ομιλία του ούτε και στη συνέντευξη τύπου, που παραχώρησε, δεν αναφέρθηκε στα προβλήματα τών ενστόλων.
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο τής ανακοίνωσης:
Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη ΤΣΙΠΡΑ στην 79η ΔΕΘ,είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε τα ακόλουθα: 
Μας προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τόσο στην ομιλία του το Σάββατο το βράδυ ενώπιον των εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων όσο και χθες, κατά τη συνέντευξη τύπου στο Βελλίδειο, δεν συμπεριέλαβε στις εξαγγελίες του τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, ούτε καν έκανε μια έστω αναφορά στους αγώνες και στα αιτήματά μας (αποκατάσταση αδικιών, ΤΕΑΠΑΣΑ κλπ), καίτοι τον είχαμε ενημερώσει διεξοδικά επ΄ αυτών, κατά τη συνάντησή μας στην Αθήνα, στις 6 Αυγούστου 2014.

Σε κάθε περίπτωση αναμένουμε από την Αξιωματική Αντιπολίτευση - δεδομένου ότι αναγνωρίζει, όπως διατείνεται, τις τραγικές επιπτώσεις των Μνημονίων στη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας και δη στο ανθρώπινο δυναμικό, τις οποίες άλλωστε περιλαμβάνει και στις Θέσεις της για την Ελληνική Αστυνομία- να αναλάβει πρωτοβουλίες για την άμεση εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, όσον αφορά τουλάχιστον τις μισθολογικές περικοπές του 2012.

Ενόψει δε της συνάντησης που έχουμε αιτηθεί να πραγματοποιηθεί άμεσα με τον Υπουργό Οικονομικών, καλούμε όλα τα Πολιτικά Κόμματα να πάρουν θέση, αποδεικνύοντας εμπράκτως το ενδιαφέρον τους για την εύρυθμη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας, βάζοντας φρένο στην απαξίωση και στο μαρασμό της.
ypografes poasy-poaxia2
bloko
Διαβάστε Περισσότερα » "Δυσαρεστημένες οι ομοσπονδίες των αστυνομικών με τον Αλ.Τσίπρα"

Κατασχέθηκαν 97 κιλά ακατάλληλου βοδινού κρέατος στο Πέραμα

Βοδινό κρέας, προέλευσης Πολωνίας, συνολικού βάρους 97 κιλών, το οποίο κρίθηκε μη ασφαλές για ανθρώπινη κατανάλωση, εντοπίστηκε και δεσμεύθηκε σε ψυκτική αποθήκη στο Πέραμα από ελεγκτές τροφίμων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

Στη δεσμευθείσα ποσότητα που αποσύρθηκε και καταστράφηκε διαπιστώθηκε η ύπαρξη του αντιβιοτικού οξυτετρακυκλίνη, σε συγκεντρώσεις υψηλότερες των ανώτατων επιτρεπτών ορίων.

Διαβάστε Περισσότερα » "Κατασχέθηκαν 97 κιλά ακατάλληλου βοδινού κρέατος στο Πέραμα"

Ο Κώστας Μπακογιάννης μετά την κυβέρνηση τα "χώνει" και στον Τσίπρα για τα διόδια

Δεν άκουσα ούτε τον Τσίπα, ούτε κανέναν άλλο αρχηγό από τη ΔΕΘ να αναφερθεί στα διόδια και τις συμβάσεις είπε ο νέος Περιφερειάρχης Στερεάς....

Το καυτό θέμα των διοδίων στη Φθιώτιδα συζητήθηκε σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς. Ο Κώστας Μπακογιάννης πριν από λίγες ημέρες είχε στείλει ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση ήταν ξεκάθαρος για το θέμα των διοδίων :«Αυτή η ιστορία δεν πάει άλλο. Ως εδώ»

Μάλιστα χαρακτήρισε τα διόδια μάστιγα και τόνισε ότι αυτή τη μάχη θα πρέπει να τη δώσουμε όλοι μαζί, πέρα και πάνω από κόμματα και ιδεολογίες. Μιλώντας σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο τόνισε ότι κανένας αρχηγός δεν αναφέρθηκε από το βήμα της ΔΕΘ στο σοβαρό θέμα των διοδίων.

«Κάθισα τρεις ολόκληρες ώρες, Κυριακή μεσημέρι, να ακούσω τον κ. Τσίπρα. Ούτε μια κουβέντα για τις συμβάσεις των διοδίων. Γιατί άραγε; », αναρωτήθηκε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Ο νέος Περιφερειάρχης είπε ότι για το σοβαρό αυτό θέμα πρέπει να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε πραγματικά και όχι να τάζουμε λαγούς με πετραχήλια και να κοροϊδεύουμε τον κόσμο.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να σπάσει τα κομματικά δεσμά και κάποιοι εδώ μέσα δεν θέλουν, είπε ο Κώστας Μπακογιάννης απευθυνόμενος στους περιφερειακούς συμβούλους της μειοψηφίας. «Είμαστε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς...», τόνισε όχι στη Βουλή. 


lamiareport
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Κώστας Μπακογιάννης μετά την κυβέρνηση τα "χώνει" και στον Τσίπρα για τα διόδια"

Γιατί η Ευρώπη σκληραίνει την στάση της απέναντι μας

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι εξαιρετικά δύσκολο. Η Ευρώπη είναι αποφασισμένη να πιέσει αφόρητα την Αθήνα, έτσι ώστε η κυβέρνηση να τηρήσει τα συμφωνηθέντα. Όσο για το "κούρεμα"; Δεν πρόκειται να κάνουν το παραμικρό αν δεν ξεκαθαρίσει πλήρως το πολιτικό πεδίο. Δεν τους ενδιαφέρει αν θα είναι η δεξιά ή η αριστερά στην εξουσία. Τους νοιάζει να μην χρεωθούν μία ήττα απέναντι στους δικούς τους ψηφοφόρους και φορολογούμενους.

Πριν από ένα χρόνο η κυβέρνηση δαπάνησε μεγάλο μέρος του πολιτικού της κεφαλαίου για να πείσει τον ελληνικό λαό ότι βρισκότανε στον δρόμο της επιτυχίας κι ότι ήθελε λίγο ακόμη για να πετύχει έναν μεγάλο άθλο στο μέτωπο του χρέους. Το πολυπόθητο "δώρο" του κουρέματος, όμως, δεν ήρθε. Το ερώτημα είναι αν θα μπορούσαμε να πετύχουμε μία καλή συμφωνία στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Διαβάζοντας τις δηλώσεις των ξένων επισήμων δεν προκύπτει ένα τέτοιο σενάριο από κάπου. Μακάρι να υπάρχει ένας κρυφός άσσος στα χέρια της κυβέρνησης! Μακάρι να μπορούσαν να πετύχουν μία ελάφρυνση στο χρέος για να ενισχύσουν έτσι την ανάπτυξη. Κάθε φορά, όμως, η συζήτηση μεταφέρεται από τους Ευρωπαίους χρονικά. Κι αυτό δεν είναι τυχαίο.

Η πολιτική αστάθεια είναι κάτι περισσότερο από ορατή στην Ελλάδα. Με την αριστερά να είναι εδώ και καιρό ένας βασικός παράγοντας της εξίσωσης και δίχως αυτή να έχει ξεκαθαρίσει ποιον ακριβώς δρόμο θα ακολουθήσει σε σχέση με την Ευρώπη, θα ήταν υπερβολή να περιμένουμε μία γενναία ελάφρυνση του χρέους. Κι ας αναγνωρίζουν όλοι ότι αυτή είναι απαραίτητη για να μπορέσουν να βγουν τα νούμερα!

Τα πράγματα θα ήταν πιο εύκολα για όλους αν οι πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα θα μπορούσαν να συμφωνήσουν σε ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση. Σε ένα μίνιμουμ προτάσεων για την Οικονομία, τις επενδύσεις, τη φορολογία, την ανασύσταση του κράτους, την Παιδεία, την Υγεία. Αν αυτό γινότανε οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών θα έχαναν κάθε επιχείρημα για να εγκαταλείψουν τις δικές τους υποσχέσεις!

Το εθνικό σχέδιο θα ήταν το αυτονόητο οπουδήποτε αλλού. Εδώ όμως χρειάζεται να ματώνουμε για τα αυτονόητα.

Όποιος άκουσε την ομιλία Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη μπορεί να κατανοήσει για ποιους λόγους οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν να κάνουν την επόμενη κίνηση. Οι παροχές που υποσχέθηκε ο κ. Τσίπρας έχουν ένα μεγάλο κόστος και δεν θα ήθελαν το κόστος αυτό να το επωμιστούν οι δικοί τους φορολογούμενοι. Αλλά και κάθε φορά που άφησαν περιθώρια ελιγμών στην ελληνική κυβέρνηση, το περιθώριο αυτό εξαντλήθηκε για να ικανοποιηθεί η εκλογική πελατεία της! Δεν είναι μόνο το θέμα των υποσχέσεων Τσίπρα, αλλά και των πεπραγμένων της νυν κυβέρνησης. Δεν μας έχουν εμπιστοσύνη, επειδή άλλα λέμε, άλλα υποσχόμαστε και άλλα κάνουμε.

Από την άλλη μεριά δεν είναι και τόσο σίγουροι πλέον στην Ευρώπη ότι η ελάφρυνση του χρέους από μόνη της θα ήταν αρκετή για να δώσει ώθηση στην ελληνική οικονομία. Είναι φανερό ότι χρειάζονται μεγάλες ενέσεις ρευστότητας. Για να είμαστε πιο ακριβείς χρειάζεται ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα ενίσχυσης των επενδύσεων. Κάτι σαν ένα νέο πρόγραμμα Μάρσαλ, όπως έχει προτείνει στο παρελθόν και ο κ. Τσίπρας και στο οποίο η στήλη είχε συμφωνήσει μαζί του. Αλλά ποιος θα το διαχειριστεί; Ποιος θα μπορούσε να είναι σίγουρος ότι με ένα τέτοιο πρόγραμμα δεν θα κτίζαμε αυτοκινητόδρομο για να ενώσουμε την Αμφίπολη με τον Όλυμπο; Ότι δεν θα δημιουργούσαμε και πάλι εθνικούς πρωταθλητές, πρωταγωνιστές στον πλούτο, στην χλιδή και στις σχέσεις τους με το ελληνικό δημόσιο και με τους Έλληνες πολιτικούς;

Η ελληνική υπόθεση οδηγείται σε αδιέξοδο. Όσο οι δανειστές αντιλαμβάνονται ότι η νοοτροπία παραμένει η ίδια και ότι δεν θέλουμε στην πραγματικότητα να αλλάξουμε, η στάση τους σκληραίνει. Μπορεί να εκτιμούν όσα βήματα έχουν γίνει, αλλά ξέρουν, όπως και ξέρουμε, ότι αυτά δεν φτάνουν. Χρειάζεται να κάνουμε περισσότερα πράγματα κι αυτοί με την σειρά τους να βοηθήσουν ουσιαστικά το κομμάτι των επενδύσεων και του χρέους. Ποιος θα τους πείσει ότι οι συμφωνίες θα τηρηθούν από την οποιαδήποτε μελλοντική ελληνική κυβέρνηση; Ότι θέλουμε πράγματι να περάσουμε στην άλλη πλευρά της όχθης κι ότι έχουμε εγκαταλείψει τις λαϊκίστικες προσεγγίσεις του παρελθόντος του τύπου "Τσοβόλα δώστα όλα" ή του "λεφτά υπάρχουν";


capital
Διαβάστε Περισσότερα » "Γιατί η Ευρώπη σκληραίνει την στάση της απέναντι μας"

Κοινό ΑΦΜ και ΑΜΚΑ θα έχουν όλοι οι πολίτες από το 2017

Στην ενοποίηση του AΦM και του AMKA όλων των πολιτών σχεδιάζει να προχωρήσει η κυβέρνηση για να διασφαλίσει τις πληρωμές των ασφαλιστικών εισφορών και των φόρων που, με βάση κεντρική πολιτική απόφαση, θα γίνονται ενιαία από τα μέσα του 2017. Tην ενοποίηση του AΦM και του AMKA προβλέπει η Mελέτη του KEΠE για το Aσφαλιστικό, στο πλαίσιο της διαδικασίας είσπραξης των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης από τις φορολογικές αρχές.

«Θα ήταν χρήσιμο να ενοποιηθούν οι αριθμοί AMKA και AΦM σε έναν και μοναδικό κωδικό, που θα είναι κοινός για τις ασφαλιστικές και τις φορολογικές αρχές», εισηγείται το KEΠE, υπογραμμίζοντας στο προσχέδιο της σχετικής μελέτης, που έχει παραδώσει στην ηγεσία του υπουργείου Eργασίας, Kοινωνικής Aσφάλισης και στους διοικητές των Tαμείων, ότι με τον τρόπο αυτό «θα διευκολυνθεί η μετάβαση των πράξεων είσπραξης των ασφαλιστικών εισφορών από τις φορολογικές αρχές, καθώς σε ένα αρχείο θα περιλαμβάνονται όλες οι ατομικές πληροφορίες και δεν θα τίθεται καν ζήτημα διασταύρωσης πληροφοριών ή κοινού λογισμικού»...

AYTOMATEΣ ΔIAΣTAYPΩΣEIΣ

H ενοποίηση του AΦM και του AMKA θεωρείται ότι θα διευκολύνει -και πριν από την τελική φάση της συγχώνευσης της είσπραξης των εισφορών και των φόρων- και άλλες διαδικασίες για την ενίσχυση των εσόδων των Tαμείων στην τρέχουσα δυσμενή οικονομική συγκυρία, όπως:

• Tις διασταυρώσεις με τα στοιχεία που διαθέτουν οι φορολογικές αρχές για το οικονομικό «προφίλ» των οφειλετών. Tο KEΠE υπογραμμίζει σχετικά ότι «είναι αδιανόητο, με τη δικαιολογία των προσωπικών δεδομένων, το κράτος να μην γνωρίζει τα περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών του». Kαι προτείνει τη συστηματική και αυτοματοποιημένη (και όχι κατά περίπτωση, όπως γίνεται σήμερα) διασύνδεση του Kέντρου Eίσπραξης Aσφαλιστικών Oφειλών και των Tαμείων με τις φορολογικές αρχές, λαμβάνοντας υπόψη το φορολογικό απόρρητο.

• Tον αυτόματο συμψηφισμό ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών με επιστροφές φόρων (ΦΠA και ΦMY) ή πληρωμές επιδοτήσεων από τον OΠEKEΠE για τους ασφαλισμένους στον OAEE και τον OΓA. Tο μέτρο, νομοθετημένο από τον Aπρίλιο του 2014, άρχισε να εφαρμόζεται μέσω του KEAO και με τη συνδρομή της HΔIKA, αλλά όχι αυτοματοποιημένα.

• Tην παρακολούθηση των τρεχουσών πληρωμών εργοδοτών για κάθε ασφαλισμένο, όπως και κάθε άλλου υπόχρεου, και τον άμεσο εντοπισμό διαφορών (εισφορο-αποφυγή) και καθυστερήσεων με στόχο την αποτροπή δημιουργίας νέων ληξιπρόθεσμων. Σε αυτή τη βάση, το KEΠE τονίζει τις σημαντικές αλλαγές που έχει κάνει το IKA στο συγκεκριμένο θέμα («μέσω των μηνιαίων στοιχείων μισθοδοσίας είναι πλέον εφικτός ο έλεγχος της ορθότητάς τους με τη διασταύρωση των διαθέσιμων πληροφοριών στο IKA-ETAM και στις φορολογικές αρχές, μέσω της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων»).

Tο KEΠE εισηγείται, ωστόσο, τη μηνιαία καταβολή των εισφορών και στα άλλα Tαμεία προκειμένου να υπάρχουν καλύτερα αποτελέσματα (στον OAEE έχει ψηφιστεί η μηνιαία, αντί της διμηνιαίας καταβολής, αλλά το μέτρο θα ισχύσει από την 1/3/2015, ενώ εκκρεμεί η λήψη αποφάσεων για τον χρόνο καταβολής εισφορών των επιστημόνων και των αγροτών).

Ως ιδιαίτερα σημαντικά «εργαλεία» για τη διασφάλιση των εσόδων από εισφορές χαρακτηρίζει το KEΠE τα πληροφοριακά συστήματα «Eργάνη», «Aτλας» και «Hλιος», που καθιέρωσε ο υπουργός Eργασίας, Kοινωνικής Aσφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Bρούτσης.

Προτείνει, μάλιστα, να αποτελέσει ο «Aτλας» (ή Eθνικό Mητρώο Aσφάλισης - Aσφαλιστικής Iκανότητας) «την πλατφόρμα σύνδεσης των Tαμείων με τις φορολογικές αρχές για τους ασφαλισμένους που δεν εμφανίζονται στο σύστημα «Eργάνη» (δηλαδή για όσους δεν είναι μισθωτοί ή εργοδότες που απασχολούν μισθωτούς).

TO XPONOΔIAΓPAMMA ENOΠOIHΣHΣ THΣ EIΣΠPAΞHΣ EIΣΦOPΩN KAI ΦOPΩN

Mέχρι τον Δεκέμβριο του 2015 δημιουργείται Kεντρικό Mητρώο των υπόχρεων σε καταβολή εισφορών κοινωνικής ασφάλισης και φόρου εισοδήματος φυσικών/νομικών προσώπων ή νομικών οντοτήτων. Mέχρι το τέλος του 2016 θα υπάρξει εναρμόνιση της βάσης εισφορών μεταξύ των μεγαλύτερων Tαμείων Kοινωνικής Aσφάλισης με τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων/ασφαλιστικών κλάσεων. Tην 1η Iουλίου 2017 θα γίνει συγχώνευση της είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών στη Φορολογική Διοίκηση (Γενική Γραμματεία Δημοσίων Eσόδων).

Σύμφωνα με τον Γ. Bρούτση, «το εν λόγω πρόγραμμα συνιστά υψηλής προτεραιότητας δράση και συνδέεται άμεσα με τον στρατηγικό στόχο της καταπολέμησης της εισφοροδιαφυγής». Oπως έχει δηλώσει, «στόχος είναι η βελτίωση της εισπραξιμότητας των φορέων κοινωνικής ασφάλισης και η απλοποίηση των εφαρμοζόμενων διαδικασιών, δημιουργώντας ένα αποτελεσματικότερο σύστημα είσπραξης, το οποίο, παράλληλα, θα εξασφαλίζει απλούστερες διαδικασίες προς τους υπόχρεους καταβολής ασφαλιστικών εισφορών».

Γ. BPOYTΣHΣ

«Kαλύτερη η ύπαρξη ενός μοναδικού αριθμού προοπτικά»
«H ύπαρξη ενός μοναδικού αριθμού, προοπτικά, είναι καλύτερη από τους δύο», δηλώνει στην «HτΣ» ο υπουργός Eργασίας, Kοινωνικής Aσφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Bρούτσης. Σύμφωνα με τον υπουργό, την προτεραιότητα θα πρέπει να «κρατήσει» ο AMKA, καθώς «ο συγκεκριμένος αριθμός χορηγείται, πλέον, από τη γέννηση κάθε ατόμου και τον ακολουθεί διά βίου» (σε αντίθεση με τον AΦM που χορηγείται... αργότερα).

Tο υπουργείο Eργασίας, Kοινωνικής Aσφάλισης και Πρόνοιας έχει, ήδη, αξιοποιήσει και τους δύο αριθμούς (AMKA και AΦM) για να δημιουργήσει τις βάσεις των δικαιούχων κάθε παροχής (προνοιακών επιδομάτων, επιδομάτων ανεργίας κ.α.) και πλήρη ηλεκτρονικά μητρώα για τους ασφαλισμένους, τους συνταξιούχους, τους δικαιούχους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κ.α.

H λειτουργία της ηλεκτρονικής βάσης -υπό την HΔIKA- έχει διευκολύνει, έως σήμερα, την πραγματοποίηση στοχευμένων διασταυρώσεων σε συνεργασία, σε αρκετές περιπτώσεις τόσο των Tαμείων με τις φορολογικές αρχές (όπου χρειάζεται ταυτόχρονος έλεγχος του AΦM όπως για οφειλέτες, δικαιούχους επιδοτήσεων με ληξιπρόθεσμες οφειλές, εργοδότες που εμφανίζονται στο IKA με πολλούς αριθμούς κ.α.) όσο και με τα ληξιαρχεία (για τον εντοπισμό δικαιούχων-«φαντασμάτων»). Nα σημειωθεί ότι με βάση την ισχύουσα νομοθεσία καμία παροχή δεν δίδεται χωρίς AMKA και AΦM.

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Κοινό ΑΦΜ και ΑΜΚΑ θα έχουν όλοι οι πολίτες από το 2017"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news