facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΝΦΙΑ: Μήνυση κατά Χαρδούβελη και Σαββαΐδου από τους «Έλληνες Φορολογούμενους»

Έρχεται γενικός ξεσηκωμός - Έντονες οι αντιδράσεις για τον ΕΝΦΙΑ - Ο Σύλλογος «Έλληνες Φορολογούμενοι» που κατέθεσε την μηνυτήρια αναφορά κάνει λόγω για παράβαση του άρθρου 244 του ποινικού κώδικα περί καταπίεσης – Επιβάλλουν φόρους που δεν έχουν ψηφιστεί στον προϋπολογισμό. 
Ο κόμπος έφτασε στο χτένι... Και μπορεί οι γαλαζοπράσινοι βουλευτές να μένουν μόνο στις ύβρεις εναντίον του Χαρδούβελη αλλά επί της ουσίας να μην κάνουν τίποτα για να αποτρέψουν το βάρβαρο σκεπτικό του ΕΝΦΙΑ, αλλά οι κοινωνικές ομάδες έχουν αρχίσει να βράζουν και να αναζητούν τρόπους αντίδρασης. Ήδη το σωματείο «Έλληνες Φορολογούμενοι» και ο πρόεδρος του οικονομολόγος κύριος Γιάννης Σιάτρας κατέθεσαν μήνυση κατά του Γκίκα Χαρδούβελη και κατά της κυρίας Αικ. Σαββαϊδου.
«Μπορεί μία κυβέρνηση να εισπράττει φόρους οι οποίοι δεν προβλέπονται στον Ετήσιο Προϋπολογισμό που έχει ψηφιστεί από τη Βουλή; Μπορεί μια κυβέρνηση να "βεβαιώνει", δηλαδή να απαιτεί εκβιαστικά από τους πολίτες της, (με μέσο πίεσης την κατάσχεση και τον πλειστηριασμό), φόρους που είναι περισσότεροι από αυτούς που ενέκρινε η Βουλή, ή που η ίδια ομολογεί ότι δεν οφείλονται λόγω "σφαλμάτων";
Όχι βεβαίως! Και αυτό προβλέπεται ρητά από την παράγραφο 2 του άρθρου 79 του Συντάγματος». Πάνω σε αυτό το σκεπτικό ο σύλλογος Έλληνες Φορολογούμενοι κατέθεσε μήνυση κατά του υπουργού Οικονομικών και κατά της γενικής γραμματέως δημοσίων εσόδων.
Όπως ισχυρίζονται οι «Έλληνες Φορολογούμενοι» το πρόβλημα με τον ΕΝΦΙΑ έχει και νομικές διαστάσεις:
« Μπορούν να υπάρξουν εξαιρέσεις από αυτή τη συνταγματική διάταξη;
Μπορούν να υπάρξουν, σύμφωνα με την απόφαση 1685/2013 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (αφορά στην αίτηση ακύρωσης της έκτακτης οικονομικής εισφοράς του άρθρου 18 του ν. 3758/2009, επί Κυβέρνησης Καραμανλή). Όμως, όπως ρητά αναφέρει η απόφαση, η "παρέκκλιση" μπορεί να γίνει μόνον από τον "κοινό νομοθέτη", όταν υπάρχει ανάγκη και είναι ανέφικτη η διοίκηση των εσόδων και των εξόδων βάσει του προϋπολογισμού και μόνον με βάση ειδικό κάθε φορά νόμο.
Τί γίνεται στην περίπτωση του ΕΝΦΙΑ; Στον Προϋπολογισμό του έτους 2014 που ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων, από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), προβλέπονται έσοδα ύψους 2.650 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό επιβεβαιώνεται από την εισηγητική έκθεση Προϋπολογισμού 2014, κεφάλαιο 3, σελίδα 92 και "Κρατικός Προϋπολογισμός – Κεντρικές Υπηρεσίες", σελίδα 13, υπό τον Κωδικό Αριθμό 0225. Αυτό σημαίνει ότι, με βάση την εξουσιοδότηση της Βουλής των Ελλήνων, η οποία ενέκρινε το νόμο του Προϋπολογισμού του 2014, το σύνολο του ποσού που μπορεί να καταλογισθεί ως έσοδο από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (όπως αυτός θεσπίστηκε με το νόμο 4223/2013) μπορεί να φθάσει στο ανώτατο ύψος των 2.650 εκατομμυρίων ευρώ».
ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΕΝΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ;
Διαβάστε το σκεπτικό του σωματείου «Έλληνες Φορολογούμενοι» και την επιχειρηματολογία για το γεγονός ότι η κυβέρνηση ζητά έναν φόρο που η ίδια έχει παραδεχθεί ότι είναι λάθος:
«Τί έγινε στην πραγματικότητα με τα εκκαθαριστικά που εκδόθηκαν και "κοινοποιήθηκαν" στις 31 Ιουλίου; Η Κυβέρνηση αρνείται να αναφέρει πόσο είναι το συνολικό ποσό του φόρου (ΕΝΦΙΑ) που βεβαιώθηκε στους πολίτες. Αρνείται επίσης να πληροφορήσει πώς προκύπτει η αξία του κύριου και συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ σε κάθε εκκαθαριστικό. Αντ' αυτού πληροφορούμαστε αόριστα ότι έχουν γίνει κάποια λάθη.
Όμως, όλοι γνωρίζουν ότι το ποσό που έχει βεβαιωθεί είναι υψηλό και σίγουρα ανώτερο από τα 3,2 δισεκατομμύρια που -ανεπίσημα- αφήνεται να διαρρεύσει από την Κυβέρνηση. Γι' αυτό, υπάρχουν πλήθος μαρτυρίες από εφοριακούς, από δημοσιογράφους, αλλά και από βουλευτές.
Εάν αυτό αληθεύει, τα κυβερνητικά όργανα που σχεδίασαν την εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ και που υπέγραψαν τα εκκαθαριστικά, έχουν υποπέσει στο ποινικό αδίκημα του άρθρου 244 του Ποινικού Κώδικα, περί "καταπίεσης". Το άρθρο αυτό αναφέρει: "Υπάλληλος που εν γνώσει εισπράττει φόρους, δασμούς, τέλη ή άλλα φορολογήματα, δικαστικά έξοδα ή οποιαδήποτε δικαιώματα που δεν οφείλονται τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών".
Το ότι τα εκκαθαριστικά της 31/7/2014 είναι πιθανό να ακυρωθούν, δεν αλλάζει την ουσία του πράγματος, αφού -όπως αναφέρουν νομικοί κύκλοι- "η τυχόν μεταγενέστερη έκδοση νέων εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ για το σύνολο των υπόχρεων, δεν αναιρεί το αξιόποινο της πράξεως, αφού ως έγκλημα αποτελέσματος, ο νόμος τιμωρεί και την απόπειρα, η οποία -σε κάθε περίπτωση- έχει συντελεστεί": Κάποιοι αποπειράθηκαν έστω να χρεώσουν τους Έλληνες φορολογούμενους με ένα ποσό μεγαλύτερο από αυτό που είχαν εξουσιοδότηση και ενδεχομένως κάθε ένα μας με ένα ποσό μεγαλύτερο από αυτό που οφείλουμε σύμφωνα με τον νόμο».
Όπως ισχυρίζεται ο πρόεδρος του σωματείου «Έλληνες Φορολογούμενοι» όλο το... εγχείρημα του ΕΝΦΙΑ γίνεται για τα χρήματα τα οποία έχει δεσμευθεί το οικονομικό επιτελείο να παρουσιάσει στην Τρόικα:
«Όμως, τα στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών, θέλοντας να επιβεβαιώσουν -για μία ακόμη φορά- ότι ουδόλως σέβονται το Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους, ετοιμάζονται να υποπέσουν στο ίδιο αδίκημα για ακόμη μία φορά. Όπου βρεθούν και όπου σταθούν -και κυρίως στα τηλεοπτικά "παράθυρα"- τα διάφορα κυβερνητικά στελέχη και κυβερνητικοί βουλευτές αναφέρουν (υπάρχουν πολλές δηλώσεις και πολλά βίντεο που το αποδεικνύουν) ότι, στη νέα έκδοση των εκκαθαριστικών, το ποσό που θα βεβαιωθεί θα φθάνει στα 3,2 δισ. ευρώ, έτσι ώστε, με βάση ένα "ποσοστό εισπραξιμότητας" που αυτοί το υπολογίζουν στο 80% με 81%, να εισπραχθούν τελικά τα 2,65 δισ. ευρώ, στα οποία έχει δεσμευθεί (!) η χώρα μας απέναντι στην τρόικα.
Τα στελέχη και οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, όφειλαν να γνωρίζουν ότι, "ως είσπραξη κατά την έννοια του αρ. 244 ΠΚ νοείται και ο καταλογισμός από τον αρμόδιο υπάλληλο και όχι μόνο η εν στενή έννοια είσπραξη του ποσού (βλ ερμηνεία Ποινικού Κώδικα Μιχαήλ Μαργαρίτη, άρθρο 244 παρ. 3)". Δηλαδή, δεν έχει σημασία αν ένα ποσό μπει στα ταμεία του Κράτους. Ο νόμος και η δημοσιονομική θεωρία θεωρούν ότι ένα ποσό "εισπράττεται" από τη στιγμή που βεβαιώνεται και καταλογίζεται στα βιβλία του Κράτους, ως απαίτηση. Άλλωστε, αυτοί που τελικά δε θα μπορέσουν να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ, δε θα απαλλαγούν απ' αυτόν, αλλά θα χρεωθούν πρόστιμα και προσαυξήσεις και κάποια στιγμή θα εφαρμοστούν οι διαδικασίες για την αναγκαστική είσπραξή του.
Επειδή, εμείς οι πολίτες, οι Έλληνες Φορολογούμενοι, δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλο τις παρανομίες της δημόσιας διοίκησης, επειδή κάποια στιγμή, η ίδια η Κυβέρνηση θα πρέπει να μάθει να σέβεται το Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους και επειδή τελικά δε μας έχουν απομείνει πολλοί τρόποι νόμιμης αντίδρασης, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην υποβολή μηνυτήριας αναφοράς προς τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, κατά του Υπουργού των Οικονομικών, της Γενικής Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων και παντός άλλου υπευθύνου, για το αδίκημα της "απιστίας" (άρθρο 244 του Ποινικού Κώδικα), ζητώντας την ποινική τους τιμωρία, ενώ επιφυλασσόμαστε για την ικανοποίηση της ηθικής μας βλάβης».
Ο αγώνας των "Ελλήνων Φορολογουμένων" δε σταματά εδώ. Τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσουν μία σειρά από τρόπους με τους οποίους θα μπορέσουν όπως λένε να καθυστερήσουν την πληρωμή και –κυρίως- να διεκδικήσουν τη μείωση του φόρου μέσω νομικών μέτρων.

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΝΦΙΑ: Μήνυση κατά Χαρδούβελη και Σαββαΐδου από τους «Έλληνες Φορολογούμενους»"

Αιφνιδιαστικό δικαστικό μπλόκο στην επένδυση του Ελληνικού

Το Ελεγκτικό Συνέδριο με απόφαση του ''παγώνει'' την επένδυση στο Ελληνικό για τυπικούς λόγους και μάλιστα το κοινοποίησε ήδη στο ΤΑΙΠΕΔ.

Στον αέρα είναι η υπόθεση της ανάπλασης στο Ελληνικό από τη Lamda Development μετά την απόφαση του Ελεκτικού Συνεδρίου, το οποίο δεν ενέκρινε τη σύμβαση.

Σύμφωνα με τα Νέα το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν έδωσε την απαιτούμενη έγκριση επικαλούμενο τυπικούς και τεχνικούς λόγους, και συνεπώς αναστέλλεται προσωρινά η υπογραφή της σύμβασης για το Ελληνικό.

Όπως αναφέρεται το Ελεγκτικό Συνέδριο κοινοποίησε την απόφαση του στο ΤΑΙΠΕΔ το οποίο θα προχωρήσει σε αίτηση ανάκλησης της απόφασης.

Διαβάστε Περισσότερα » "Αιφνιδιαστικό δικαστικό μπλόκο στην επένδυση του Ελληνικού"

FT: Κίνδυνος για παγκόσμιο εργασιακό κραχ

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν, με αποδέκτες τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου που δεν έχουν καταφέρει ακόμα να δημιουργήσουν αρκετές θέσεις εργασίας ώστε να δοθεί ουσιαστική ώθηση στην παγκόσμια οικονομία, οι Financial Times.

Mε άρθρο τους οι FT τονίζουν μεταξύ άλλων πως οι απραξία δημιουργεί κίνδυνο πολυετούς αναιμικής οικονομικής ανάπτυξης και ενός φαύλου κύκλου που θα αποδειχθεί πολύ δύσκολο να σπάσει.

Συγκεκριμένα, όπως προειδοποιούν τρεις μεγάλοι διεθνείς οργανισμοί, η έλλειψη απασχόλησης και η στασιμότητα των μισθών ενισχύουν την ανισότητα και κρατούν σε χαμηλά επίπεδα τις καταναλωτικές δαπάνες και κατά συνέπεια την ανάπτυξη στις προηγμένες οικονομίες. Σε κοινή έκθεση που ετοιμάστηκε για τη σύνοδο των υπουργών εργασίας και απασχόλησης της G20 που διεξάγεται αυτή την εβδομάδα στην Αυστραλία, η Διεθνής Ένωση Εργασίας (ILO), ο ΟΟΣΑ και η Παγκόσμια Τράπεζα (World Bank) προειδοποιούν ότι χρειάζεται να γίνουν περισσότερα για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας καλής ποιότητας τόσο στις προηγμένες, όσο και στις αναπτυσσόμενες οικονομίες.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για μία παγκόσμια εργασιακή κρίση» δήλωσε ο Nigel Twose, ανώτατο στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας για θέματα απασχόλησης.

«Πραγματικά δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού. Ο μεγαλύτερος αριθμός θέσεων εργασίας με καλύτερους μισθούς συνεισφέρει στα εισοδήματα των νοικοκυριών και στη συνέχεια στην ενίσχυση της εγχώριας ζήτησης. Όταν οι επιχειρήσεις βλέπουν ενίσχυση της ζήτησης αυξάνουν τις επενδύσεις και έτσι δημιουργείται ένας χρηστός κύκλος» δήλωσε και η Sandra Polanski, αναπληρώτρια γενική διευθύντρια πολιτικής του ILO.

«Η υφιστάμενη τροχιά ανάπτυξης, εάν δεν αλλάξει, δεν θα δημιουργήσει αρκετές θέσεις εργασίας, αυξάνοντας τον κίνδυνο να παραμείνει σημαντικό το κενό απασχόλησης, να ενισχυθεί η υποαπασχόληση και η άτυπη απασχόληση και να συνεχιστούν οι πτωτικές πιέσεις στην κατανάλωση, το βιοτικό επίπεδο και την παγκόσμια ζήτηση από τους χαμηλούς μισθούς», αναφέρουν.

Με αυτά τα δεδομένα, καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολο για την G20 να πετύχει τον στόχο ενίσχυσης του παγκόσμιου ΑΕΠ περισσότερο από 2% μέχρι το 2018.

Στο άρθρο υπενθυμίζεται, ότι το 2013, 400 εκατ. άνθρωποι παρέμεναν κάτω από την γραμμή των 2 δολαρίων ημερησίως που έχει χαράξει η Παγκόσμια Τράπεζα για την «μέτρια φτώχεια» στις αναδυόμενες οικονομίες της G20. Ο αριθμός έχει μειωθεί κατά το ήμισυ από το 1991. Εάν όμως, δει κανείς μία ευρύτερη μέτρηση, ποσοστό μεγαλύτερο του 50% του εργατικού δυναμικού των εν λόγω χωρών – 837 εκατ. άνθρωποι- ζούσαν πέρσι κάτω ή στα όρια της γραμμής της φτώχειας σύμφωνα με την έκθεση.

e-reportaz
Διαβάστε Περισσότερα » "FT: Κίνδυνος για παγκόσμιο εργασιακό κραχ"

Πετρέλαιο θέρμανσης με τιμή 0,80-1,15 ευρώ ανά λίτρο

Διευκρινίσεις Σταϊκούρα μετά τις εξαγγελίες Σαμαρά

Με τιμή 1,15 ευρώ ανά λίτρο θα προμηθεύονται οι καταναλωτές το πετρέλαιο θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου, ενώ εάν είναι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης η επιβάρυνση θα υποχωρεί λόγω της επιδότησης στα 0,80 ευρώ ανά λιτρο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, αναφερόμενος σήμερα Τετάρτη στη προβλεπόμενη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης - το επιδίωκε από τον Οκτώβριο του 2013- τόνισε πως η εφαρμογή του μέτρου της εναρμόνισης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο θέρμανσης και το πετρέλαιο κίνησης το Νοέμβριο του 2011, απέδειξε ότι το μέτρο υπήρξε οικονομικά αναποτελεσματικό και κοινωνικά άδικο.

«Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η συμβολή του στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου ήταν περιορισμένη, ενώ δεν οδήγησε σε αύξηση των δημοσίων εσόδων. Αντίθετα, επέφερε απώλεια εσόδων, σημαντική υστέρηση έναντι των στόχων και επιβάρυνση των εισοδηματικά χαμηλότερων στρωμάτων αλλά και του περιβάλλοντος», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε πως η κυβέρνηση προχώρησε πέρυσι σε μεγάλη διεύρυνση των κριτηρίων χορήγησης του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης και σε αύξηση κατά 25% της επιδότησης ανά λίτρο (στα 0,35 ευρώ ανά λίτρο). ¨Έτσι, το επίδομα το οποίο χορηγήθηκε ανήλθε περίπου στα 175 εκατ. ευρώ, έναντι 86 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη προηγούμενη περίοδο. Η πρωτοβουλία αυτή συνέβαλλε και στην ανάκαμψη της κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με αύξηση αυτής κατά 12,9% την περίοδο Οκτωβρίου 2013-Απριλίου 2014, έναντι της αντίστοιχης περιόδου 2012-2013.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα κατά τη φετινή περίοδο η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη μείωση κατά 30% του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης με διαμόρφωσή του στα 230 ευρώ/1.000 λίτρα (από 330 ευρώ/1.000 λίτρα που ισχύει σήμερα), επιδιώκοντας μια καλή λύση, με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, δεδομένων των περιορισμών. Με τη μείωση αυτή, τον προσεχή Οκτώβριο αναμένεται η λιανική τιμή πώλησης να υποχωρήσει στα επίπεδα του 1,150 ευρώ ανά λίτρο από τα 1,259 ευρώ ανά λίτρο που είχε διαμορφωθεί τον Απρίλιο του 2014.

Έτσι, για νοικοκυριό που δικαιούται επίδομα θέρμανσης, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα κινηθεί στα επίπεδα του 0,80 ευρώ ανά λίτρο τιμή δηλαδή χαμηλότερη κατά 0,245 ευρώ ανά λίτρο ή 23,4%, έναντι της τιμής του Απριλίου 2012 (1,045 ευρώ ανά λίτρο) τελευταίας τιμής προ της αύξησης του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης. Ακόμη και στην περίπτωση που το εν λόγω νοικοκυριό καταναλώσει μεγαλύτερες ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης από εκείνες που επιδοτούνται, ακόμη και για διπλάσια κατανάλωση λίτρων από τα επιδοτούμενα, η μέση τιμή ανά λίτρο που θα κληθεί να καταβάλλει δεν θα υπερβαίνει τα προ της αύξησης επίπεδα του Απριλίου του 2012.

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανάφερε πως παράλληλα με τη μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, ολοκληρώνονται θεμελιώδεις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην εμπορία και διακίνηση καυσίμων, με κορυφαία την εισαγωγή του συστήματος εισροών-εκροών το οποίο έχει ήδη εισαχθεί στους μεγαλύτερους πληθυσμιακά νομούς της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

«Με την ολοκλήρωση της τοποθέτησης του συστήματος και την έναρξη της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης τον ερχόμενο Οκτώβριο, εντατικοποιούνται οι έλεγχοι των αρμοδίων Υπηρεσιών, ώστε να εξασφαλιστεί ότι τη μείωση του φόρου θα την καρπωθούν οι καταναλωτές και όχι οι επιτήδειοι», υποστήριξε σχετικά.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Πετρέλαιο θέρμανσης με τιμή 0,80-1,15 ευρώ ανά λίτρο"

Επιτροπή Αγώνα Ασθενών Χρονίων Παθήσεων: Να παρέμβει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ζητούν οι χρόνιοι ασθενείς

Για ωμή παραβίαση των προσωπικών δεδομένων των ασθενών μέσω της ΕΣΑΝ ΑΕ, κάνει λόγο η «Επιτροπή Αγώνα Ασθενών Χρονίων Παθήσεων», με αφορμή το επίμαχο νομοσχέδιο το οποίο ψηφίζεται την Τετάρτη στην Βουλή, ζητώντας να παρέμβει δημόσια, η «Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων».

Η Επιτροπή ειδικότερα, εκφράζει την αγανάκτησή της προς το Υπ. Υγείας το οποίο όπως αναφέρει, «επικαλείται διαρκώς το «συμφέρον» των ασθενών για να προωθήσει τις απαράδεκτες «μεταρρυθμίσεις» στη δημόσια υγεία, ενώ στην ουσία όπως όλοι πλέον γνωρίζουμε μοναδικός σκοπός των μνημονιακών κυβερνήσεων είναι η συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, με αποτέλεσμα να περιορίζεται ολοένα και περισσότερο η καθολική, ισότιμη πρόσβαση των ασθενών σε δωρεάν και ποιοτικές παροχές υγείας».

«Εκφράζουμε την απόλυτη αντίθεσή μας στο νομοσχέδιο του Υπ. Υγείας που συζητιέται σήμερα στη Βουλή και καλούμε όλους τους βουλευτές να μην το ψηφίσουν, αφού η εταιρεία (ΕΣΑΝ ΑΕ) που θα συσταθεί, θα επεξεργάζεται με εντελώς ασαφή και προβληματικό τρόπο «ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα» των ιατρικών και διοικητικών φακέλων των ασθενών, με σκοπό οι ασθενείς να μετατρέπονται σε αριθμούς και τα νοσοκομεία σε «κερδοφόρες επιχειρήσεις», επισημαίνει η Επιτροπή και συνεχίζει:

«Βέβαια, σε αυτό τον ανελέητο ανταγωνισμό που θεμελιώνει το Υπ. Υγείας, όπως μας διαβεβαίωσε και ο ίδιος ο Υπουργός, τα μικρά και περιφερειακά δημόσια νοσοκομεία ενδέχεται να μην αντέξουν σε αυτές τις συνθήκες και στο τέλος να κλείσουν. Αυτό σημαίνει ότι η δημόσια περίθαλψη των κατοίκων της νησιωτικής και επαρχιακής Ελλάδας θα συρρικνωθεί/καταργηθεί, με σκοπό να εκμεταλλευτούν το «κενό» οι ιδιωτικές κλινικές.

Όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων των ασθενών από μια ανώνυμη εταιρεία, ως ασθενείς με χρόνιες παθήσεις που έχουμε συνεργασία σε μόνιμη, διαρκή/χρόνια και σταθερή βάση με δημόσια νοσοκομεία και ασφαλιστικά ταμεία δεν επιτρέπουμε καθόλου την οποιαδήποτε παρέμβαση σε προσωπικά μας δεδομένα (ΑΜΚΑ, ΑΦΜ) από μετόχους εταιρείας και καλούμε την «Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων» να τοποθετηθεί δημόσια.

Επισημαίνουμε ότι ο ιατρικός και διοικητικός φάκελος του κάθε ασθενή, με βάση το ιατρικό απόρρητο δεν μπορεί να παραβιάζεται και να γίνεται αντικείμενο στατιστικής επεξεργασίας από μετόχους ανώνυμης εταιρείας, μεταξύ των οποίων θα είναι και ενώσεις ιδιωτικών κλινικών και ιδιωτικών ασφαλιστικών φορέων. Γι” αυτό, υπογραμμίζουμε ότι ο ιατρικός φάκελος δεν είναι περιουσία του κάθε νοσοκομείου, κλινικής ή και ασφαλιστικού ταμείου, για να αποστέλλεται σε εθελοντική (ενώσεις ιδιωτικών κλινικών, ασφ. φορείς) ή σε υποχρεωτική βάση (δημόσια νοσοκομεία, ΕΟΠΥΥ) στην οποιαδήποτε ανώνυμη εταιρεία, αλλά είναι συμπληρωματικό στοιχείο του ιστορικού του ασθενή και εργαλείο της σχέσης του με τους ιατρούς.

Με βάση τα παραπάνω συμπλέουμε με την πλειοψηφία των ιατρικών συλλόγων που έχουν εκφράσει τις αντιθέσεις τους για το εν λόγω σ/ν, με εξαίρεση τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης που έσπευσε να αδράξει την ευκαιρία να δηλώσει συμμετοχή σε αυτό το τερατούργημα. Τέλος, καλούμε τους Περιφερειάρχες και την Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων καθώς και τους υπόλοιπους συλλόγους ασθενών να διαμαρτυρηθούν έντονα για την επιταχυνόμενη διαδικασία διάλυσης της δημόσιας υγείας.

onmed
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιτροπή Αγώνα Ασθενών Χρονίων Παθήσεων: Να παρέμβει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ζητούν οι χρόνιοι ασθενείς"

Μάριος «καρφώνει» Μάκη

Ερώτηση, που ισοδυναμεί με πισώπλατη μαχαιριά στο Μάκη Βορίδη, κατέθεσε χθες στη Βουλή ο Μάριος Σαλμάς.

Η ερώτηση αφορά το μαγνητικό τομογράφο, που έχει εγκατασταθεί στο νοσοκομείο Αγρινίου, δηλαδή, στην εκλογική περιφέρεια του Μάριου. Όπως αποκαλύπτει στην ερώτησή του, ενώ το μηχάνημα που έχει κοστίσει 1 εκατ. ευρώ, έχει τοποθετηθεί από τον Ιούνιο του 2013, μέχρι και σήμερα δεν έχει ξεκινήσει η λειτουργία του!

Μάλιστα, ο Μάριος σημειώνει ότι για να τεθεί σε λειτουργία είχε προβλεφθεί (προφανώς από τον ίδιο όσο ήταν στο υπουργείο Υγείας) και εστάλη προσωπικό του νοσοκομείου για την ανάλογη εκπαίδευση. Παρ’ όλα αυτά, το μηχάνημα συνεχίζει να «αραχνιάζει» με ευθύνη της διοίκησης – όπως λέει χαρακτηριστικά.

Ο Μάριος τα χώνει προφανώς για να τον ακούσουν και οι ψηφοφόροι του, λέγοντας ότι οι πολίτες που επιθυμούν να υποβληθούν σε μαγνητική τομογραφία αναγκάζονται να καταφεύγουν σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται οικονομικά (καταβολή συμμετοχής), αλλά και να λαμβάνουν διαγνωστικές υπηρεσίες κατώτερου επιπέδου.

Έπειτα απ’ όλα αυτά, ο Μάριος ερωτά τον Μάκη:

– Για ποιο λόγο δεν έχει τεθεί σε λειτουργία ο μαγνητικός τομογράφος του Νοσοκομείου Αγρινίου από την εγκατάσταση του έως και σήμερα;

– Τι προτίθεστε να πράξετε ώστε να λειτουργήσει άμεσα ο μαγνητικός τομογράφος του Νοσοκομείου Αγρινίου, προκειμένου να μην επιβαρύνονται οικονομικά οι πολίτες, να λαμβάνουν υψηλής ποιότητας διαγνωστικές υπηρεσίες και να μην απαξιώνεται το μηχάνημα;

Το γεγονός ότι ο Μάριος κατέληξε να καταθέσει ερώτηση στη Βουλή για το θέμα δείχνει ότι είτε δεν έχει καμία επικοινωνία με το Μάκη Βορίδη, είτε επικοινώνησε μαζί του και το θέμα δεν λύθηκε. Ειρήσθω εν παρόδω, η αρμοδιότητα για τη λειτουργία των νοσοκομείων ανήκει στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκο

virus
Διαβάστε Περισσότερα » "Μάριος «καρφώνει» Μάκη"

«Σε είδα στην καφετέρια μου άρεσες πολύ» - Προσοχή μην απαντήσετε σε αυτό το SMS

Ένα «ψαρευτικό» μήνυμα ή αλλιώς spearfishing SMS κυκλοφορεί το τελευταίο διάστημα και ήρθε σήμερα και στο κινητό του Flashnews.gr.

Το μήνυμα έρχεται από τον αριθμό +17142664594 και αναφέρει «Σε είδα στην καφετέρια και μου άρεσες πολύ. Ο Σάκης μου έδωσε τον αριθμό σου. Είμαι η κοπέλα που σε κοίταζε επίμονα. Θα χαρώ να τα πούμε. 6943544569».

Σύμφωνα με τα διάφορα forum αλλά και μία άτυπη επικοινωνία που είχαμε με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πρόκειται για μηνύματα που ψαρεύουν τους χρήστες προκειμένου να καλέσουν στο νούμερο με κίνδυνο να χρεώσουν το τηλέφωνο τους.

Σε επικοινωνία που είχαμε με εταιρία κινητής τηλεφωνίας μας ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχει κάποια χρέωση για την λήψη του sms αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει ο χρήστης να καλέσει πίσω.

Επίσης μέσω υπηρεσίας πληροφοριών καταλόγου διαπιστώσαμε ότι ο αριθμός είναι καταχωρημένος σε συγκεκριμένο όνομα στην Αττική, όπου έχει επίσης τον αριθμό 6943544619 και όπου τα forum αναφέρουν τις ίδιες ακριβώς πληροφορίες και για αυτόν.

Δείτε τι αναφέρουν τα σχετικά forum εδώ και εδώ.

Το Flashnews.gr έκανε την σχετική αναφορά στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και αναμένουμε την επίσημη απάντηση από την Υπηρεσία.


Flashnews
Διαβάστε Περισσότερα » "«Σε είδα στην καφετέρια μου άρεσες πολύ» - Προσοχή μην απαντήσετε σε αυτό το SMS"

Μαρία Γιαννακάκη:«Είχα πλήρη άγνοια, ας υποστεί τις νόμιμες συνέπειες»

Σάλος έχει προκληθεί από την αποκάλυψη πως ο σύζυγος της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ στη Β΄ Πειραιά και υποψήφιας περιφερειάρχη Αττικής Μαρίας Γιαννακάκη, Κώστας Γασπαρινάτος είναι ο δημοτικός υπάλληλος που εντoπίστηκε με πλαστό πτυχίο.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Γιαννακάκη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως: «Ο αιφνιδιασμός μου ήταν απόλυτος, καθώς είχα πλήρη άγνοια, αφού με τον σύζυγο μου γνωρίστηκα το 1998 σε ακαδημαϊκό χώρο.

Ως έλληνας πολίτης, πολλώ δεν μάλλον ως βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, πιστεύω ότι πρέπει να υποστεί τις συνέπειες που προβλέπονται από το νόμο, οι οποίες και θα ακολουθηθούν για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν υποπέσει σε τέτοια αδικήματα. Κατά συνέπεια ζητώ να υποστώ εγώ και η οικογένεια μου, την ίδια μεταχείριση που έχουν και όλες οι υπόλοιπες οικογένειες

. Προκαλώ μάλιστα οποιονδήποτε να αναφέρει, αν από την ημέρα που πληροφορήθηκα το γεγονός, απευθύνθηκα οπουδήποτε προκειμένου να προστατεύσω τον σύζυγο μου. Τέλος, θέλω να δηλώσω ότι οποιοσδήποτε συσχετισμός του γεγονότος με την κοινοβουλευτική μου ιδιότητα και την πολιτική μου δραστηριότητα δεν έχει καμιά επαφή με την πραγματικότητα. Οι ελάχιστοι που προσπαθούν να αξιοποιήσουν το γεγονός για δικές τους σκοπιμότητες, δεν θα καταφέρουν τίποτα».

Διαβάστε Περισσότερα » "Μαρία Γιαννακάκη:«Είχα πλήρη άγνοια, ας υποστεί τις νόμιμες συνέπειες»"

ΠΑΣΟΚ: Αντικαθίσταται ο Νίκος Σηφουνάκης επειδή δεν ψηφίζει τον ΕΝΦΙΑ

Τη θέση του κ. Σηφουνάκη θα πάρει άλλος βουλευτής στο θερινό τμήμα, ώστε να περιοριστούν οι πιθανότητες διαρροών κατά την ψήφιση της τροπολογίας του υπουργείου Οικονομικών

Η αντικατάσταση του Νίκου Σηφουνάκη στο Γ' Θερινό Τμήμα της Βουλής, επειδή δεν προτίθεται να ψηφίσει την τροπολογία που αφορά στον ΕΝΦΙΑ, είναι ειλημμένη, σύμφωνα με πληροφορίες από το ΠΑΣΟΚ.

Τη θέση του κ. Σηφουνάκη θα πάρει άλλος βουλευτής στο θερινό τμήμα, ώστε να περιοριστούν οι πιθανότητες διαρροών κατά την ψήφιση της τροπολογίας του υπουργείου Οικονομικών.

Ο κ. Σηφουνάκης νωρίτερα είχε εκφράσει τις διαφωνίες του στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας, στο οποίο περιελήφθη η τροπολογία.

Η παρέμβασή του δεν αιφνιδίασε το ηγετικό επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη, καθώς οι διαφωνίες του ήταν ήδη γνωστές σε αυτούς.

«Προσωπικά, για δεύτερη φορά δεν θα συναινέσω σε αλλαγές που δεν λύνουν το πρόβλημα και εν τέλει δημιουργούν -και δικαίως- ένα αίσθημα εμπαιγμού σε χιλιάδες φορολογούμενους» ανέφερε ο κ. Σηφουνάκης στη Βουλή κατά την ομιλία του.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επιπλέον τόνισε: «Δεν ξέρω αν θα φτάσω στο σημείο να "αναπολήσω τον ΕΕΤΗΔΕ", όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη συνέντευξή του στη ΔΕΘ, αλλά δεν θα συνηγορήσω στη συνέχιση μίας εξόφθαλμης αδικίας».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΑΣΟΚ: Αντικαθίσταται ο Νίκος Σηφουνάκης επειδή δεν ψηφίζει τον ΕΝΦΙΑ"

Πολεμικό κλίμα στη Βουλή για τον ΕΝΦΙΑ - Αύριο Πέμπτη η ψηφοφορία

Τη μετάθεση της συζήτησης και ψηφοφορίας για την τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών για τον ΕΝΦΙΑ αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, ώστε να δοθεί χρόνος να τοποθετηθούν οι βουλευτές. Η επίμαχη διάταξη, ωστόσο, που έχει κατατεθεί στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τη δημιουργία συστήματος αμοιβών νοσοκομείων, είναι στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, ενώ έχει προκαλέσει και αντιδράσεις σε κυβερνητικά στελέχη.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σηφουνάκης, δήλωσε ότι θα την καταψηφίσει γιατί δεν θέλει όπως είπε, να συνηγορήσει στη συνέχιση μιας εξόφθαλμης αδικίας. «Για δεύτερη φορά δεν θα συναινέσω σε αλλαγές που δεν λύνουν το πρόβλημα και εν τέλει δημιουργούν και δικαίως, ένα αίσθημα εμπαιγμού σε χιλιάδες φορολογούμενους. Δεν ξέρω αν θα φτάσω στο σημείο να αναπολήσω το "ΕΕΤΗΔΕ", όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη συνέντευξή του στη ΔΕΘ, αλλά δεν θα συνηγορήσω στη συνέχιση μιας εξόφθαλμης αδικίας» τόνισε ο κ.Σηφουνάκης.

 


 

Σύσσωμη καταψηφίζει η αντιπολίτευση
Σύσσωμη η αντιπολίτευση δήλωσε ότι θα καταψηφίσει τη διάταξη, ενώ η κυβέρνηση αντέτεινε ότι ο φόρος στην ακίνητη περιουσία είναι ένα μέτρο που ισχύει σε όλα τα σύγχρονα κράτη. Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ,Κωνσταντίνος Ζαχαριάς, υποστήριξε ότι «η τροπολογία αποτυπώνει την αμηχανία και το αδιέξοδο της σημερινής πολιτικής της κυβέρνησης η οποία δεν μπορεί να δώσει λύσεις και πρέπει να ανατραπεί άμεσα». «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι θα αποκαταστήσει όλες τις αδικίες αυτής της κυβέρνησης που πρέπει να φύγει για να σταματήσει η καταστροφική πολιτική της» τόνισε ο κ. Ζαχαριάς.

Για καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης μίλησε και η εισηγήτρια των ΑΝΕΛ, Έλενα Κουντουρά, δηλώνοντας την πλήρη διαφωνία του κόμματός της για τον ΕΝΦΙΑ.

Ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής, Δημήτρης Κουκούτσης, έκανε λόγο για «αλλαγές σε επίπεδο εμπαιγμού και για απαράδεκτο και άδικο φόρο».

«Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος εντελώς άδικος. Θα καταπέσει στα δικαστήρια γιατί φορολογεί την κατοχή, το κεφάλαιο και όχι το εισόδημα» υποστήριξε από την πλευρά του ο εισηγητής της ΔΗΜΑΡ,Γιώργος Κυρίτσης.

Ο εισηγητής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης, χαρακτήρισε τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, «δόλωμα για να αποσπάσει τη λαϊκή ανοχή, ενώ στην ουσία παραμένει άθικτος προς όφελος του κεφαλαίου».

Ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών, Χρήστος Αηδόνης, δήλωσε ότι θα καταψηφίσει την τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑκαταλογίζοντας αδυναμία στο υπουργείο Οικονομικών να φέρει μια σωστή και δίκαιη ρύθμιση. «Είναι ανοησία και παραλογισμός η συγκεκριμένη τροπολογία. Αρκείται σε οριακές παρεμβάσεις και δεν απαντά στο πρόβλημα. Όταν μια πολιτεία δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει στην κοινωνία είναι μοιραίο να έρθει το τέλος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Κουτσούκος, έκανε λόγο για ανάγκη διορθωτικών αλλαγών στον ΕΝΦΙΑ, σημειώνοντας: «Ερχόμαστε να κάνουμε αλλαγές που θα αντιμετωπίσουν μέρος των προβλημάτων». Ο κ. Κουτσούκος αναγνώρισε ότι «η διαδικασία του προσδιορισμού των αντικειμενικών αξιών έπρεπε να έχει αντιμετωπιστεί νωρίτερα» και παραδέχτηκε ότι τα κριτήρια που μπαίνουν για τη φοροαπαλλαγή θα δημιουργήσουν αδικίες.

«Οι αλλαγές που έγιναν δεν καλύπτουν τις αδικίες, δεν ξέρω αν προλαβαίνουμε να τις κάνουμε, όμως όποιος δεν ψηφίζει τις βελτιώσεις να μας πει αν στο μυαλό του έχει ότι όλα τα σύγχρονα κράτη έχουν φόρο περιουσίας», ανέφερε. Κλείνοντας, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις και να δώσει λογαριασμό διαφορετικά, όπως είπε, «ψαρεύει σε θολά νερά».

 

Την ψήφιση της τροπολογίας για τον ΕΝΦΙΑ ζήτησε ο Γκ. Χαρδούβελης
Με αιχμές για λαϊκισμό και παροχολογία προς όσους ασκούν κριτική στον ΕΝΦΙΑ ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης κάλεσε τους βουλευτές να ψηφίσουν την τροπολογία που εισηγήθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για το σύστημα αμοιβών στα νοσοκομεία.

Η τροπολογία με τις διορθώσεις του ΕΝΦΙΑ θα ψηφιστεί αύριο Πέμπτη, ενώ πληροφορίες από το ΠΑΣΟΚ αναφέρουν ότι ο Νίκος Σηφουνάκης, που έχει δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσει την τροπολογία, θα αντικατασταθεί εφόσον τεθεί ζήτημα ονομαστικής ψηφοφορίας.

«Τώρα που το πρόγραμμα φτάνει στο τέλος του, που αρχίζουμε να πατάμε στα πόδια μας, ο δικός μου ρόλος, αλλά και των βουλευτών, είναι να διαφυλάξουμε την πορεία της οικονομίας, της κοινωνίας και της χώρας για την έξοδο από την κρίση», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.
«Αντιλαμβάνομαι πλήρως τις αντιδράσεις των πολιτών στα λάθη», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Διορθώνουμε λάθη και αποκαθιστούμε αδικίες. Συγχρόνως κάνουμε και φοροελαφρύνσεις που δεν υπήρχαν στον αρχικό νόμο».

Όπως σημείωσε ο κ. Χαρδούβελης, «Φέτος έγινε μία τεράστιας έκτασης φορολογική αλλαγή», η φορολόγηση των ακινήτων «αποτελεί κοινή πρακτική στα ανεπτυγμένα κράτη και φέτος διευρύνθηκε η φορολογική βάση: Πληρώνουν πολλοί περισσότεροι πολίτες, αναπτύχθηκε ένα ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής της περιουσίας όλων των φορολογουμένων». Το σύστημα αυτό, συνέχισε, «αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη βάση δεδομένων ακίνητης περιουσίας» και πλέον «μπαίνουν οι βάσεις ώστε να μεταφερθεί μελλοντικά η φορολογία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και να γίνει ο φόρος πλήρως ανταποδοτικός».
Η στρατηγική της κυβέρνησης είναι «λιγότεροι φόροι, υψηλότερη ανάπτυξη περισσότερα εισοδήματα και περισσότερες θέσεις εργασίας», κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών.

''The New Daily Mail'' 


Διαβάστε Περισσότερα » "Πολεμικό κλίμα στη Βουλή για τον ΕΝΦΙΑ - Αύριο Πέμπτη η ψηφοφορία "

Τι απαντά το υπουργείο Υποδομών για τα διόδια στο Μώλο και στον Μπράλο

Απάντηση στις αντιδράσεις τοπικών αρχόντων και κατοίκων της Φθιώτιδας για τη λειτουργία των πλευρικών διοδίων στο Μώλο και στο Μπράλο δίνει το Υπουργείο Υποδομών Τι απαντά το υπουργείο Υποδομών για τα διόδια στο Μώλο και στον Μπράλο

"Οι συμβάσεις των αυτοκινητοδρόμων με παραχώρηση, στις οποίες προβλέπονται με σαφήνεια και λεπτομερώς όλες οι σχετικές ρυθμίσεις για την επιβολή διοδίων τελών, ψηφίστηκαν με μεγάλη πλειοψηφία από τη Βουλή το 2007, ενώ πρόσφατα και ειδικότερα τον Δεκέμβριο του 2013, η Βουλή ψήφισε τις αναγκαίες τροποποιήσεις των συμβάσεων αυτών προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα και η ολοκλήρωση των εθνικών οδικών αξόνων" τονίζει το υπουργείο και προσθέτει ότι μεταξύ των διαμαρτυρομένων υπάρχουν και ορισμένοι που ψήφισαν τις συμβάσεις αυτές!

"Επιπρόσθετα η Κυβέρνηση και ειδικότερα το Υπουργείο, κατά τη συζήτηση στη Βουλή τον Δεκέμβριο του 2013, έθεσαν στη διάθεση της Εθνικής Αντιπροσωπείας, όλα τα πρόσθετα συμβατικά στοιχεία από τα οποία, μεταξύ άλλων, προκύπτουν με σαφήνεια και ο προγραμματισμός ως προς τις θέσεις λειτουργίας πλευρικών σταθμών διοδίων αλλά και ο χρόνος λειτουργίας τους

. Κατά συνέπεια ούτε «βεβιασμένες» ούτε «πρόχειρες» κινήσεις έλαβαν χώρα, ούτε βέβαια πρόκειται να συμβούν στο μέλλον. Και τούτο γιατί οι συμβάσεις παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων είναι απόλυτα διαφανείς και λεπτομερείς και έτσι επιτρέπουν στους μεν πολίτες να γνωρίζουν εκ των προτέρων τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους στο δε Υπουργείο να ασκεί αποτελεσματικό έλεγχο της τήρησης των συμβατικών όρων".

"Τονίζουμε επίσης - σημειώνει το ΥΠΟΜΕΔΙ - πως το Συμβούλιο Επικρατείας έχει αποφανθεί τελεσίδικα και έχει απορρίψει, επικαλούμενο την προτεραιότητα του δημοσίου συμφέροντος, αιτιάσεις τοπικών παραγόντων ή κατοίκων σχετικά με τα διόδια.

Αναγνωρίζεται επίσης πως η αρχή «ο χρήστης πληρώνει» αποτρέπει από το να επιβαρύνεται το σύνολο των πολιτών για την παροχή ενός αγαθού που απολαμβάνει μέρος του συνόλου.

Κατά συνέπεια το σύνολο των εξουσιών της Ελληνικής Δημοκρατίας έχει εξετάσει, νομοθετήσει, δικάσει και τελικά εφαρμόσει τα σχετικά με τους αυτοκινητόδρομους και τα διόδια θέματα.

Συνιστά λοιπόν υποχρέωση και καθήκον, ιδιαίτερα των εκπροσώπων, να τηρούν και να ελέγχουν την τήρηση της νομιμότητας σε όσα προβλέπονται από νόμους του Ελληνικού Κράτους."

Σύμφωνα με το υπουργείο η κριτική για τον αριθμό των σταθμών διοδίων στην Φθιώτιδα, για τους πλευρικούς σταθμούς, για τις τοπικές μετακινήσεις δεν ευσταθεί. Συγκεκριμένα:

1. Η πυκνότητα των μετωπικών σταθμών διοδίων, για την οποία παραπονείται η Φθιώτιδα, όχι μόνο δεν αποβαίνει σε βάρος των χρηστών αλλά αντίθετα είναι υπέρ της αναλογικής χρέωσης και τούτο γατί το διόδιο τέλος στους σταθμούς αυτούς υπολογίζεται με μικρότερο μήκος χρέωσης.

2. Η λειτουργία πλευρικών σταθμών διοδίων, επίσης είναι υπέρ της αναλογικής χρέωσης αφού σε αυτούς χρεώνεται μόνο και ακριβώς το μήκος της διανυθείσας απόστασης επί του αυτοκινητόδρομου.

3. Αντίθετα με όσα υποστηρίζονται, η λειτουργία των πλευρικών σταθμών επιδρά αποτρεπτικά στη διοχέτευση της υπερτοπικής κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων στο τοπικό δίκτυο και τους παράδρομους, όπως συνηθίζεται από πολλούς για την αποφυγή των μετωπικών σταθμών διοδίων, δηλαδή τα πλευρικά διόδια είναι εμπόδια στα τροχαία ατυχήματα των παράδρομων και ενισχύουν την οδική ασφάλεια των δρόμων.

4. Οι κάτοικοι του Μώλου, κατά την κίνησή τους προς Λαμία και από Λαμία προς Μώλο, δεν διέρχονται από πλευρικό σταθμό διοδίων, δοθέντος ότι και οι δύο πλευρικοί σταθμοί αφορούν αποκλειστικά τους εξερχόμενους από τον αυτοκινητόδρομο στην κατεύθυνση προς Λαμία και τους εισερχόμενους στον αυτοκινητόδρομο στην κατεύθυνση προς Αθήνα. Επιπλέον δεν πληρώνουν διόδια στο σταθμό της Αγίας Τριάδας κατόπιν συμφωνίας με τον παραχωρησιούχο από το 2010.

5. Καμία «εσωτερική» μετακίνηση δεν επιβαρύνεται με διόδια. Διόδια χρεώνονται μόνον για μετακινήσεις επί του αυτοκινητόδρομου, ο οποίος πρωτίστως προσφέρει ασφάλεια και εξοικονόμηση χρόνου, αγαθά δηλαδή που επίσης αποτιμώνται στην τιμή του διοδίου.

6. Τα έσοδα από τα διόδια επενδύονται 100% στην κατασκευή των δρόμων που δίνουν ζωή και μέλλον σε Φθιώτιδα και Στερεά Ελλάδα συνδέοντάς την με την υπόλοιπη χώρα, μειώνοντας σημαντικά χρόνους πρόσβασης και αυξάνοντας την ασφάλεια μετακίνησης. Εξάλλου η κατασκευή των δρόμων ήδη παράγει σημαντικά αποτελέσματα.

"Τελειώνουμε - καταλήγει το υπουργείο - δηλώνοντας ξεκάθαρα πως δεν θέλουμε να δώσουμε συνέχεια σε ανακοινώσεις που ανακατεύουν την κοινή μας περηφάνια και ιστορία, την Αλαμάνα και τις Θερμοπύλες με τις τωρινές αντιπαλότητες.

Ας φροντίσουν οι τοπικοί άρχοντες για τη συντήρηση του μνημείου του Διάκου, και των άλλων εθνικών θησαυρών που έχουν στις περιοχές τους. Δεν τα αποκλείουν τα διόδια και οι δρόμοι. Από τα χορτάρια κόβεται η προσπέλαση και τα σημαδεύει η εγκατάλειψη σύμφωνα με καταγγελίες των ίδιων των κατοίκων".

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι απαντά το υπουργείο Υποδομών για τα διόδια στο Μώλο και στον Μπράλο"

Με 42 κατά πέρασε το άρθρο του αντιρατσιστικού για τις γενοκτονίες

Με 54 βουλευτές να τάσσονται υπέρ και 42 κατά, υπερψηφίστηκε μετά από ονομαστική ψηφοφορία το άρθρο 2 του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου. Πρόκειται για αυτό που περιλαμβάνει και τη διάταξη για τις γενοκτονίες κατά των χριστιανικών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (Πόντιοι, Αρμένιοι και Μικρασιάτες).

Υπέρ του άρθρου τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, με εξαίρεση την Μαρία Ρεπούση που καταψήφισε, ενώ κατά τάχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, του ΚΚΕ και οι ανεξάρτητοι. Τρεις επέλεξαν το «παρών», οι Γρηγόρης Ψαριανός, Mίμης Ανδρουλάκης και Βύρων Πολύδωρας.

Το άρθρο 2 του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου προβλέπει την ποινικοποίηση των ξενόφοβων και ρατσιστικών συμπεριφορών που εκδηλώνονται είτε με την επιδοκιμασία είτε με την κακόβουλη άρνηση και τον ευτελισμό της σημασίας του Ολοκαυτώματος αλλά και τον Γενοκτονιών που έχουν αναγνωριστεί με αποφάσεις διεθνών δικαστηρίων ή της Βουλής των Ελλήνων.

Επίσης, υπερψηφίστηκε και το άρθρο 1 του νομοσχεδίου (με 58 υπέρ, 10 κατά και 31 παρών), με το οποίο ορίζονται οι προϋποθέσεις για την ποινική αξιολόγηση των εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας, όπως και το άρθρο 3 (με 60 υπέρ, 10 κατά και 29 παρών), το οποίο διευρύνει την τιμωρία και τις ποινές για τα αδικήματα ρατσισμού και ξενοφοβίας και μέσω διαδικτύου.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Με 42 κατά πέρασε το άρθρο του αντιρατσιστικού για τις γενοκτονίες"

Ιδού οι νέοι Επίτροποι της Ευρωπαϊκής Ενωσης - Στον Αβραμόπουλο οριστικά το χαρτοφυλάκιο Μετανάστευσης (πίνακας με τα ονόματα)

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα αναλάβει –όπως όλα δείχνουν- το κομβικής σημασίας για την Ελλάδα χαρτοφυλάκιο Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων, στη νέα Κομισιόν που θα φέρει τη σφραγίδα του νέου προέδρου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Τα επίσημα αποκαλυπτήρια του Κολεγίου των Επιτρόπων για την επόμενη πενταετία θα γίνουν την Τετάρτη το μεσημέρι, το βράδυ της Τρίτης όμως διέρρευσε στο Reuters το «οριστικό» προσχέδιο, αν και αλλαγές της τελευταίας στιγμής δεν μπορούν να αποκλειστούν: Σύμφωνα με αυτό, ο Γάλλος Σοσιαλιστής πρώην υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί αναλαμβάνει όπως ήταν ευρέως αναμενόμενο, το χαρτοφυλάκιο των Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, θέση από την οποία θα εποπτεύει τους εθνικούς προϋπολογισμούς και την ευέλικτη εφαρμογή των δημοσιονομικών κανόνων. Τα υπόλοιπα χαρτοφυλάκια-«φιλέτα» καταλαμβάνουν η Γερμανία και η Βρετανία: Ο έως τώρα Επίτροπος Ενέργειας Γκίντερ Έτινγκερ αναλαμβάνει Επίτροπος Εμπορίου και θα «τρέξει» το μεγάλο project της πλήρης απελευθέρωσης των εμπορικών σχέσεων ΗΠΑ-ΕΕ. Διάδοχός του στο επίσης κρίσιμο χαρτοφυλάκιο Ενέργειας (πολλώ δε μάλλον σοβούσης της ουκρανικής κρίσης…) θα είναι ο Βρετανός Τζόναθαν Χιλ, με τον Γιούνκερ να τείνει εμμέσως «χείρα φιλίας» στον Ντέιβιντ Κάμερον που ως γνωστόν είχε εναντιωθεί στον διορισμό του.

Ο νέος πρόεδρος Γιούνκερ τήρησε στο έπακρο τη δέσμευσή του να δώσει στις –λίγες σχετικά- γυναίκες Επιτρόπους καλά χαρτοφυλάκια: Ενδεικτικά, η Βελγίδα Μαριάν Τίσεν αναλαμβάνει Επίτροπος Ανταγωνισμού (αποκτώντας δικαίωμα βέτο σε μεγάλες συγχωνεύσεις), η Βουλγάρα Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα Επίτροπος Φορολογίας, η Πολωνέζα Ελζμπιέτα Μπιεκόφσκα Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς (ακόμα μια ένδειξη αναβάθμισης της Βαρσοβίας μετά την επιλογή του Ντόναλντ Τουσκ στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου), η Ρουμάνα Κορίνα Κρέτου Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής (βλέπε διανομή κονδυλίων ΕΣΠΑ). Από το προσχέδιο τέλος λείπουν ορισμένα «βαριά» ονόματα, όπως οι πρώην πρωθυπουργοί Φινλανδίας Κατάινεν, της Εσθονίας Άνσιπ, της Λετονίας Ντομπρόβσκις και της Σλοβενίας Μπράτουσεκ καθώς και ο Ολλανδός ΥΠΕΞ Φρανς Τίμερμανς. Εκτός απρόοπτου θα αναλάβουν θέσεις αντιπρόεδρων στην νέα Κομισιόν, με τον καθένα εξ' αυτών να εποπτεύει μια ομάδα Επιτρόπων, με το «γεράκι» της λιτότητας Κατάινεν να προΐσταται λογικά του υπέρμαχου της δημοσιονομικής χαλάρωσης Μοσκοβισί.

Ιδού οι νέοι Επίτροποι της Ευρωπαϊκής Ενωσης - Στον Αβραμόπουλο οριστικά το χαρτοφυλάκιο Μετανάστευσης (πίνακας με τα ονόματα)
ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ

Ποια χώρα παίρνει ποιο χαρτοφυλάκιο*
Πρόεδρος Κομισιόν: Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ (ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ)
Περιφερειακή Πολιτική: Κορίνα Κρέτου (ΡΟΥΜΑΝΙΑ)
Εξωτερική Πολιτική: Φεντερίκα Μογκερίνι (ΙΤΑΛΙΑ)
Δικαιοσύνη: Σεσίλια Μάλμστρεμ (ΣΟΥΗΔΙΑ)
Περιβάλλον: Μαργκαρέτε Βεστάγκερ (ΔΑΝΙΑ)
Μεταφορές: Βέρα Γιούροβα (ΤΣΕΧΙΑ)
Ενέργεια και Κλιματική Αλλαγή: Τζόναθαν Χιλ (ΒΡΕΤΑΝΙΑ)
Τελωνειακή Ένωση: Τίμπορ Νάβρασιτς (ΟΥΓΓΑΡΙΑ)
Ιντερνετ και Πολιτισμός: Χρίστος Στυλιανίδης (ΚΥΠΡΟΣ)
Μετανάστευση και Εσωτερικές Υποθέσεις: Δημήτρης Αβραμόπουλος (ΕΛΛΑΔΑ)
Γεωργία: Φιλ Χόγκαν (ΙΡΛΑΝΔΙΑ)
Εμπόριο: Γκίντερ Έτινγκερ (ΓΕΡΜΑΝΙΑ)
Εσωτερική Αγορά: Ελσμπιέτα Μπιεκόβσκα (ΠΟΛΩΝΙΑ)
Έρευνα και Καινοτομία: Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε (ΙΣΠΑΝΙΑ)
Φορολογία: Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα (ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)
Απασχόληση και Κοινωνικές Υποθέσεις: Κάρλος Μέντας (ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ)
Ανταγωνισμός: Μαριάν Τίσεν (ΒΕΛΓΙΟ)
Αλιεία: Νέβεν Μϊμιτσα (ΚΡΟΑΤΙΑ)
Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις: Πιερ Μοσκοβισί (ΓΑΛΛΙΑ)
Ανάπτυξη: Μάρκος Σέφκοβιτς (ΣΛΟΒΑΚΙΑ)
Πολιτικές Γειτνίασης: Γιοχάνες Χαν (ΑΥΣΤΡΙΑ)
Νεολαία και Πολυγλωσσία: Καρμένου Βέλα (ΜΑΛΤΑ)
Υγεία και Ασφάλεια Τροφίμων: Βιέντις Αντριουκάιτις (ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ)
*Απουσιάζουν τα ονόματα των υποψηφίων της Φινλανδίας (Γίρκι Κατάινεν), της Ολλανδίας (Φρανς Τίμερμανς), της Εσθονίας (Αντρους Ανσιπ), της Σλοβενίας (Αλένκα Μπράτουσεκ) και της Λετονίας (Βάλντις Ντομπρόβσκις). Κατά πάσα πιθανότητα οι προαναφερθέντες θα αναλάβουν θέσεις αντιπροέδρων, χωρίς να έχουν αποσαφηνιστεί πλήρως οι αρμοδιότητές τους.

imerisia

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιδού οι νέοι Επίτροποι της Ευρωπαϊκής Ενωσης - Στον Αβραμόπουλο οριστικά το χαρτοφυλάκιο Μετανάστευσης (πίνακας με τα ονόματα)"

Συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη.

Αθήνα, 9 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη.

Είχαμε πει ότι βασικά σήμερα η συνάντηση θα ήταν για να γίνει η ενημέρωση για τα DRGs και το νομοσχέδιο το οποίο εισάγεται προς ψήφιση στην Ολομέλεια αύριο. Και εντωμεταξύ, από ό,τι καταλαβαίνω, έχει λάβει δημοσιότητα το ζήτημα της υπουργικής αποφάσεως που εξέδωσα στις 18/8 και αφορά τον περιορισμό και τις κατευθυντήριες οδηγίες που δόθηκαν μεταξύ άλλων και για τις διαγνωστικές εξετάσεις.

Λοιπόν, ως προς τις κατευθυντήριες οδηγίες, θα ήθελα να σας πω συνοπτικά τέσσερα πράγματα, καθώς για τα υπόλοιπα έχουν ήδη εκδοθεί κάποιες διευκρινίσεις από τον ΕΟΠΥΥ. Αν χρειαστεί να διευκρινιστεί κάτι περισσότερο, θα γίνει από την πλευρά του ΕΟΠΥΥ. Αλλά εγώ θα μείνω σε τέσσερα πράγματα.

Πρώτον, θέλω να διευκρινίσω ότι -προφανώς και δεν το αποφεύγω αυτό, το λέω κατευθείαν- η ανάγκη διαρθρωτικής παρεμβάσεως αυτού του χαρακτήρα στο ζήτημα των διαγνωστικών εξετάσεων πηγάζει και από την εξέλιξη της δαπάνης των διαγνωστικών.

Είναι όμως ένα ζήτημα αυτό και προφανώς είναι τελείως διαφορετικό από το να λέει κανείς ότι πηγάζει ή στοχεύει ή εξυπηρετεί τον περιορισμό της δαπάνης, βλάπτοντας τα συμφέροντα των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ ειδικά στο ζήτημα της προλήψεως. Αυτά είναι δυο διαφορετικά πράγματα.

Το πρώτο, λοιπόν, πράγμα: Έπρεπε και έχει νόημα μια παρέμβαση αυτού του τύπου σε ό,τι αφορά τη δαπάνη. Θα σας δώσω στοιχεία, τώρα θα σας δώσω τάξη μεγέθους.

Δείτε λίγο την εξέλιξη της δαπάνης στις διαγνωστικές εξετάσεις, πώς διαμορφώνεται τα τελευταία χρόνια. Το 2012 ήταν γύρω στα 300 εκατομμύρια, 300 και κάτι. Το 2013 το ποσό αυτό έφτασε να υπερβαίνει τα 500 εκατομμύρια. Το 2014 στο πρώτο εξάμηνο έχει δαπανηθεί το σύνολο του προβλεπομένου ποσού για το χρόνο. Έχουμε από τα 323.000.000 που ήταν η ετήσια δαπάνη έχουμε μια υπέρβαση που είναι αυτή τη στιγμή πάνω από τα 340.000.000. Εάν δεν υπάρξει παρέμβαση, η δαπάνη αυτή θα κατέληγε στα 700.000.000.

Θέλω, επίσης, σε αυτό το σημείο να σας διευκρινίσω κάτι. Δεν είναι ζήτημα προϋπολογισμού η παρέμβασή μας. Ο ΕΟΠΥΥ έχει κλειστό προϋπολογισμό. Είτε 700.000.000 είναι η δαπάνη, είτε 800.000.000 είναι η δαπάνη είτε 350.000.000 είναι η δαπάνη ο ΕΟΠΥΥ θα πληρώσει τον κλειστό του προϋπολογισμό, τα 323.000.000.

Η παρέμβαση αυτή, όμως, στοχεύει κυρίως στο να προστατεύσει ποιον; Να προστατεύσει τον έντιμο, συγκροτημένο, σοβαρό γιατρό ο οποίος δεν γράφει ό,τι να είναι και αυτή είναι η μεγάλη πλειοψηφία των γιατρών έναντι αυτών που ουσιαστικά κάνουν προκλητή συνταγογράφηση και εν συνεχεία με την εφαρμογή του μηχανισμού της αυτόματης επιστροφής, το λεγόμενο claw back, την υπέρβαση της δαπάνης κατανέμεται σε όλους. Αυτό είναι μέτρο για να προστατέψει τον έντιμο γιατρό.

Τώρα, για να δούμε όμως αν αυτό το μέτρο ενώ η παρέμβασή του έχει αυτό το χαρακτήρα, για να δούμε αν αυτό το μέτρο θίγει δικαιώματα των ασθενών κυρίως στην προστασία τους και στο δικαίωμα που έχουν στην πρόληψη της ασθένειας.

Πρώτον για να ξεκινήσουμε και θεωρώ ότι πρέπει να τους ενημερώσετε και να ενημερώσετε και τους πολίτες γιατί ενδεχομένως δημιουργείται μια παρανόηση εδώ, αυτά είναι κατευθύνσεις. Δεν αποτελούν κλειστό και περιοριστικό πεδίο. Δεν σημαίνει δηλαδή ότι επειδή υπάρχει αυτή τη κατεύθυνση κάποιος δεν μπορεί να ορίσει ότι θα γίνει μια εξέταση. Μπορεί. Μπορεί, δεν είναι πλαφόν.

Ολη η Συνέντευξη Βορίδη ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη."

Κεφαλονιά: Τροφική δηλητηρίαση για φοιτητές του ΤΕΙ

Στο Νοσοκομείο Αργοστολίου μεταφέρθηκαν λίγο μετά τις 22:30 περίπου 15 φοιτητές του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης.

Η αιτία του προβλήματος θα πρέπει, κατά πάσα πιθανότητα, να αναζητηθεί στο βραδυνό (μακαρόνια με κιμά), που έφαγαν στη Λέσχη της Σχολής, με συνέπεια να αισθανθούν τροφικές διαταραχές και να κριθεί απαραίτητη η μεταφορά τους στο Νοσοκομείο.

Αυτή την ώρα, οι φοιτητές δέχονται τη φροντίδα των θεράποντων ιατρών και oρισμένοι θα παραμείνουν απόψε προληπτικά κλινήρης, μέχρι να διαπιστωθεί ότι δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα και να τους δοθεί εξιτήριο. Στον χώρο του Νοσοκομείου έφτασε και η αστυνομία και πήρε καταθέσεις από τους φοιτητές για το συμβάν.

efimeridakefalonia
Διαβάστε Περισσότερα » "Κεφαλονιά: Τροφική δηλητηρίαση για φοιτητές του ΤΕΙ"

Σε πλοίο της ΑΝΕΚ στεγάζεται από την περασμένη Τρίτη το κοινοβούλιο της Λιβύης μαζί με το ελληνικό πλήρωμα

Η κυβέρνηση της Λιβύης ναύλωσε το πλοίο «Ελυρος» που κάλυπτε την γραμμή Πειραιάς-Κρήτη προκειμένου να στεγάσει μέσα το κοινοβούλιο. Ολες οι εργασίες της βουλής πραγματοποιούνται μέσα στο πλοίο, ενώ ταυτόχρονα οι οικογένειες των βουλευτών ζουν σε αυτό. Οι εικόνες είναι πρωτοφανείς και απασχόλησαν και τον Guardian, ενώ η ΑΝΕΚ επιβεβαιώνει πως το πλοίο έχει ναυλωθεί για τουλάχιστον ένα μήνα.

«Το λιβυκό κοινοβούλιο μένει στο Τομπρούκ και κοιτάζει το «Έλυρος», με την απορία εάν θα καταλήξει από ξενοδοχείο, σωστική λέμβος» γράφει η Guardian. Kαθώς οι ισλαμιστές έχουν καταλάβει την Τρίπολη και το μεγαλύτερο μέρος της Βεγγάζης ενώ η Ντέρνα ανακηρύχθηκε ισλαμικό χαλιφάτο. Παρόλα αυτά, το Κοινοβούλιο της Λιβύης διατηρεί τον έλεγχο των κεφαλαιακών αποθεμάτων της Λιβύης στο εξωτερικό . Η διαφυγή στο Τομπρούκ στοχεύει, γράφει η βρετανική εφημερίδα, στο να αξιοποιήσει τη φθορά που θα επιφέρει ο χρόνος στις ομάδες της πολιτοφυλακής ενώ το Κοινοβούλιο ανασυντάσσει τις δυνάμεις του. Το Ελυρος μοιάζει το τελευταίο καταφύγιο για την κυβέρνηση της χώρας, ο στρατηγικός χώρος για την ανάκτηση του χαμένου εδάφους..

Οι σκηνές που περιγράφει η Guardian μέσα στο πλοίο είναι μοναδικές: Η μελαγχολία είναι διάχυτη. Μία κυλιόμενη σκάλα, που λειτουργεί μόνο για τους υψηλούς προσκεκλημένους, οδηγεί στα εστιατόρια και τα μπαρ. Τα φώτα πολλά, οι άνθρωποι ελάχιστοι. Τα παιδιά των βουλευτών παίζουν στους διαδρόμους την ώρα που οι αξιωματούχοι και οι σύζυγοί τους πίνουν χυμό πορτοκάλι και Pepsi, τα ποτά που σερβίρει το πλήρωμα.

«Είναι ασυνήθιστο», παραδέχεται ένας Eλληνας καμαρώτος. «Οι Λίβυοι είναι πολύ ευγενικοί. Είμαστε εδώ μία εβδομάδα, μπορεί να μείνουμε μήνες, δεν ξέρουμε», λέει στην Guardian.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε πλοίο της ΑΝΕΚ στεγάζεται από την περασμένη Τρίτη το κοινοβούλιο της Λιβύης μαζί με το ελληνικό πλήρωμα"

Πάτρα: Ι.Χ. έπεσε στο κενό στο γκαράζ του ''SUPERFAST XII'' - Στο νοσοκομείο οι δύο επιβάτες

Ενημερώθηκε, το μεσημέρι της Τρίτης η Λιμενική Αρχή Πάτρας από τον ναυτικό πράκτορα του επιβατικού/οχηματαγωγού πλοίου «SUPERFAST XII» το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο, για περιστατικό ανατροπής Ι.Χ.Ε. οχήματος μέσα στο γκαράζ του πλοίου.

Συγκεκριμένα το όχημα, κατά τη διαδικασία των χειρισμών στάθμευσής του στο γκαράζ του πλοίου, έπεσε στο κενό μεταξύ του πρώτου επιπέδου και του κυρίου γκαράζ, με αποτέλεσμα την ανατροπή του στην εσωτερική ράμπα επιβίβασης.

Άμεσα ο 69χρονος αλλοδαπός οδηγός και η 65χρονη αλλοδαπή συνοδηγός διεκομίσθησαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, όπου παραμένουν νοσηλευόμενοι.

Το εν λόγω όχημα εξήλθε του πλοίου με γερανοφόρο όχημα, ενώ διενεργήθηκε έκτακτος έλεγχος από Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, και το πλοίο απέπλευσε την 18:20 αντί της προγραμματισμένης 17:30, με προορισμό την Ανκόνα Ιταλίας.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Ι.Χ. έπεσε στο κενό στο γκαράζ του ''SUPERFAST XII'' - Στο νοσοκομείο οι δύο επιβάτες"

Η απίθανη ιστορία του συζύγου βουλευτού της ΔΗΜΑΡ με το πλαστό πτυχίο από το LSE!- Δίδασκε στο ΕΚΔΔΑ & δήλωνε ότι εργάζεται στο «πτωχό Δημόσιο» (φωτο)

O σύζυγος της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ στη Β΄ Πειραιά και υποψήφιας περιφερειάρχη Αττικής Μαρίας Γιαννακάκη, Κώστας Γασπαρινάτος είναι ο δημοτικός υπάλληλος που εντoπίστηκε με πλαστό πτυχίο. To παραδέχεται και η ίδια η βουλευτής, η οποία, μετά την αποκάλυψη της aftodioikisi.gr, σε δήλωσή της τονίζει ότι είχε άγνοια για το πλαστό πτυχίο, ζητώντας ο σύζυγός της να υποστεί τις προβλεπόμενες από το νόμο συνέπειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, όλα ξεκίνησαν όταν τον περασμένο Ιανουάριο με απόφαση του δημάρχου Κορυδαλλού Σταύρου Κασιμάτη, με βάση σχετική εγκύκλιο του ΥΔΜΗΔ [ΔΙΔΑΔ/Φ.34/42/οικ.33906/16-12-2013 (ΑΔΑ ΒΕΧ4Χ-5ΞΕ)], ξεκίνησε ο έλεγχος πλαστών πτυχίων υπαλλήλων του δήμου, με την αποστολή σχετικών ερωτημάτων στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Για την περίπτωση του κ. Γασπαρινάτου, καθόσον είχε προσληφθεί τη δεκαετία του 80 ως ΔΕ αλλά αργότερα έγινε ΠΕ καθώς εμφάνισε πτυχίο Πολιτιστικής Διαχείρισης και Οικονομικών του Πολιτισμού από το London School of Economics (LSE), το ερώτημα του Δήμου Κορυδαλλού στάλθηκε στον ΔΟΑΤΑΠ (σ.σ. διάδοχο οργανισμό του ΔΙΚΑΤΣΑ).

Η απάντηση του ΔΟΑΤΑΠ τον περασμένο Ιούλιο είναι ότι «δεν υπάρχει τέτοιο πτυχίο». Ακολουθούνται όλες οι νόμιμες ενέργειες (πειθαρχικές διαδικασίες, ενημέρωση του ΥΔΜΗΔ και του ΣΕΕΔ) αλλά ο κ. Γασπαρινάτος, προφανώς αναμένοντας τα αρνητικά αποτελέσματα έχει προλάβει και έχει καταθέσει αίτημα συνταξιοδότησης και έχει βγει στην σύνταξη σχεδόν ένα μήνα πριν (σ.σ. τον Ιούνιο του 2014). Αυτό, βεβαίως, δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει πειθαρχικός καταλογισμός αλλά και αναζήτηση ποινικής ευθύνης για τον συγκεκριμένο υπάλληλο.

Παρόλ” αυτά ο κ. Γασπαρινάτος στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook (βλ. φωτο παρακάτω) εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι κατέχει το συγκεκριμένο πτυχιο, ενώ υποστηρίζει ότι εργάζεται στο «πτωχό Δημόσιο»!

Να σημειωθεί ότι ο κ. Γασπαρινάτος με το συγκεκριμένο «μαϊμού», όπως αποδείχθηκε, πτυχίο δίδασκε επί σειρά ετών στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), όπου και, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, γνωρίστηκε με την Μαρία Γιαννακάκη όταν το 2000 η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, είχε περάσει, όπως αναφέρει στο βιογραφικό της, πρώτη.
Ο κ. Κώστας Γασπαρινάτος
Το βιογραφικό του κ. Κώστα Γασπαρινάτου, όπως το έχει καταχωρήσει ο ίδιος στην προσωπική του σελίδα στο facebook

Διαβάστε Περισσότερα » "Η απίθανη ιστορία του συζύγου βουλευτού της ΔΗΜΑΡ με το πλαστό πτυχίο από το LSE!- Δίδασκε στο ΕΚΔΔΑ & δήλωνε ότι εργάζεται στο «πτωχό Δημόσιο» (φωτο)"

Νέα αύξηση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ από τον Οκτώβριο

Αυξήσεις έρχονται από τον Οκτώβριο για το σύνολο των 7,5 εκατ. καταναλωτών μέσω των ειδικών χρεώσεων για τις λεγόμενες υπηρεσίες κοινής ωφέλειας.

Πρόκειται για τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας (ΥΚΩ), που πληρώνονται μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος, τόσο της ΔΕΗ όσο και των ανταγωνιστών της, και οι οποίες «επιδοτούν» το κόστος ηλεκτροδότησης των καταναλωτών στα μη διασυνδεδεμένα νησιά, αλλά και όλων εκείνων που ανήκουν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.

Πόσο ακριβώς θα είναι η αύξηση των ΥΚΩ, και πως θα επιμεριστούν στις τρεις κατηγορίες καταναλωτών, δηλαδή σε οικιακούς, εμπορικούς και βιομηχανικούς, δεν είναι ακόμη σαφές.

Το βέβαιο είναι ότι μέσα στο Σεπτέμβριο, το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΚΑ) θα καταθέσει την αναμενόμενη νομοθετική ρύθμιση τόσο για τον τρόπο επιμερισμού ανά κατηγορία των ΥΚΩ (για το ύψος των οποίων έχει αποφασίσει η ΡΑΕ), όσο και για το ρυθμό πληρωμής από τους καταναλωτές των ΥΚΩ παρελθόντων ετών που δεν είχαν πληρωθεί.

Πόσο λοιπόν θα αυξηθούν; Σήμερα, για κάθε 1.000 κιλοβατώρες που καταναλώνει ένα νοικοκυριό πληρώνει από 6,99 ευρώ μέχρι και 44,8 ευρώ το τετράμηνο, ανάλογα με την κλίμακα της συνολικής κατανάλωσής του. Το κόστος αυτό πολύ σύντομα θα αυξηθεί.

Σενάρια αύξησης 25%
Εκτιμάται ότι η αύξηση θα είναι περίπου 25% προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες δαπάνες για ΥΚΩ το έτος 2012 και 2013 έτσι όπως προσδιορίστηκαν με απόφαση της Ρυθμιστική Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ). Η απόφαση εκείνη «εκτόξευσε» τη δαπάνη για τις ΥΚΩ σε 842 εκατ. ευρώ για το 2012 και σε 850 εκατ. ευρώ για το 2013, έναντι μόλις 670 εκατ. ευρώ το 2011.

Οι λόγοι της αύξησης είναι δύο: Αφενός το συνεχώς αυξανόμενο κόστος για αγορά πετρελαίου με το οποίο «δουλεύουν» οι μονάδες της ΔΕΗ στα νησια. Αφετέρου η διόγκωση του αριθμού των καταναλωτών που έχουν ενταχθεί τα δύο τελευταία χρόνια στο Κοινωνικό Τιμολόγιο ξεπερνώντας πλέον τους 500.000.

Προκειμένου, το αρμόδιο υπουργείο, να αποφύγει ένα ηλεκτροσόκ στους καταναλωτές, με τη ρύθμιση που ετοιμάζεται να καταθέσει στη Βουλή θα επιμερίζει την ανάκτηση των ΥΚΩ σε δύο ή και περισσότερα έτη. Διαφορετικά θα προέκυπταν αυξήσεις-σοκ.

Σημειώνεται ότι παλαιότερα ο επιμερισμός των ΥΚΩ γινόταν με απόφαση της ΡΑΕ, ωστόσο το Συμβούλιο της Επικρατείας απεφάνθη ότι αυτό ήταν παράνομο. Σαν αποτέλεσμα απαιτείται πλέον κάθε χρόνο νομοθετική ρύθμιση.

Το μεγαλύτερο πάντως μέρος του ποσού που οι καταναλωτές πληρώνουν για ΥΚΩ αντιπροσωπεύει το αυξημένο κόστος ηλεκτροδότησης των μη διασυνδεδεμένων νησιών, το οποίο το 2012 ανήλθε σε 784 εκατ. ευρώ και το 2013 στα 771 εκατ. ευρώ.

Κάθε χρόνο 400 εκατ. ευρώ για Κρήτη
Το υψηλό αυτό κόστος προκύπτει από το γεγονός ότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι προγραμματισμένες από την προηγούμενη δεκαετία επενδύσεις για την ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών, με αποτέλεσμα η ζήτηση στα νησιά να καλύπτεται από ακριβές μονάδες πετρελαίου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο για την ηλεκτροδότηση της Κρήτης οι καταναλωτές επιβαρύνθηκαν με 415,6 εκατ. ευρώ το 2012 και με 388,6 εκατ. το 2013. Ωστόσο, το κόστος διασύνδεσης του νησιού υπολογίζεται, με βάση τις μελέτες που έχουν γίνει, σε 1-1,5 δισ. ευρώ.

Με λίγα λόγια σε 3-4 χρόνια, η επένδυση θα μπορούσε να έχει αποσβεστεί!

Υπογράφεται η υποβρύχια διασύνδεση για Κυκλάδες

Αν τα νησιά είχαν διασυνδεθεί με ηλεκτρικό καλώδιο με την ηπειρωτική χώρα, οι καταναλωτές δεν θα χρειαζόταν να πληρώνουν τόσο μεγάλα ποσά για ΥΚΩ.

Παρεπιμπτόντως, σε ειδική τελετή την Τετάρτη πέφτουν οι υπογραφές μεταξύ του ΑΔΜΗΕ και των αναδόχων εταιρειών για την υποβρύχια ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων με το Λαύριο, έργο που συζητείται πάνω από 20 χρόνια, και που επιτέλους παίρνει σάρκα και οστά. Υπολογίζεται ότι μέσα στο 2017, η διασύνδεση θα έχει ολοκληρωθεί, και οι πετρελαικές μονάδες της ΔΕΗ θα αποτελέσουν επιτέλους παρελθόν.

Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι το ετήσιο κόστος για Μύκονο, Πάρο, Σύρο, ανέρχεται σε 64 εκατ. ευρώ, όταν το κόστος διασύνδεσής τους ανέρχεται σε 240 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του σχετικού έργου που έχει δημοπρατήσει ο ΑΔΜΗΕ από πέρυσι. Αρκούν δηλαδή 4 χρόνια, προκειμπενου η επένδυση να έχει αποσβεστεί.

Newsroom ΔΟΛ

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα αύξηση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ από τον Οκτώβριο"

ΑΡΤΑ:Παράσταση διαμαρτυρίας στην εφορία της πόλης,για τον ΕΝΦΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί,το Εργατικό Κέντρο Άρτας και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Άρτα στην εφορία της πόλης,ενάντια στον ενιαίο φόρο ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) .

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης που επιδόθηκε στον διευθυντή τηs εφορίας και μοιράστηκε στουs πολίτες:

Ο ενιαίος φόρος ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) οδηγεί σε δραστική αύξηση της φορολόγησης των λαϊκών στρωμάτων.
Μονιμοποιεί ένα δήθεν έκτακτο χαράτσι στη λαϊκή κατοικία, αυξάνει τη φορολόγηση κάθε μικροϊδιοκτησίας ανεξάρτητα από τη χρήση της, ενώ περιλαμβάνει φοροαπαλλαγές για τους μονοπωλιακούς ομίλους και τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Χιλιάδες μικροϊδιοκτήτες γης θα εξαναγκαστούν να πουλήσουν την όποια ακίνητη περιουσία έχουν, αφού δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στη φορολογία. Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ συνεχίζει ολοένα να δυναμώνει την αντιλαϊκή της πολιτική. Φόρτωσε το λαό με κάθε είδους χαράτσια, και για να ρίξει ''στάχτη στα μάτια'' μας μιλά για φοροελαφρύνσεις, την ίδια ώρα που νέα βάρη έρχονται για μας και τις οικογένειές μας (ήδη προχωράνε τα σχέδια για αύξηση του ΦΠΑ σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης). Η ανεργία φουντώνει, εξαθλιώνοντας εκατομμύρια ανέργους, πριμοδοτώντας το κεφάλαιο με πάφθηνα χέρια.

Αυτοαπασχολούμενοι κλείνουν μαγαζιά, αγρότες ξεριζώνονται. ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΝΕΙ. Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΘΑ ΕΞΑΠΛΩΝΟΝΤΑΙ ΡΑΓΔΑΙΑ, ΠΑΝΤΟΥ. Η ένταση του φοροκυνηγητού για το λαό δεν έχει τέλος, (π.χ. ΕΝΦΙΑ) από την άλλη, έχουμε τη μείωση φόρων στο κεφάλαιο. Ρυθμίσεις ''κόκκινων δανείων'' για επιχειρήσεις. Κυνηγητό για δάνεια της λαϊκής οικογένειας. Ιδιωτικοποιήσεις (νερό, λιμάνια κ.ά.). Απελευθέρωση ενέργειας (ΔΕΗ) με συμφωνία των κομμάτων της ΕΕ. ΔΕΝ είναι λάθος επιλογές όπως λένε κάθε είδους ''αντι - μνημονιακοί'', όπως η αξιωματική αντιπολίτευση και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου, για να συγκαλύψουν την ευθύνη του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης . Καμιά αναμονή, καμιά επανάπαυση! Λαϊκή αντεπίθεση για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, με αποδέσμευση από την ΕΕ. Απαιτούμε: ñ Την κατάργηση κάθε είδους χαρατσιών ñ Tην πλήρη απαλλαγή της πρώτης και δευτερεύουσας κατοικίας που καλύπτουν τις στεγαστικές ανάγκες και ανάγκες αναψυχής της λαϊκής οικογένειας ñ Να μη φορολογηθεί η αγροτική γη ñ Να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία ñ Να φορολοηθούν με 45% τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου.

epirusgate
Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΡΤΑ:Παράσταση διαμαρτυρίας στην εφορία της πόλης,για τον ΕΝΦΙΑ"

Δεν είχε πάει στην δουλειά του 1.005 ημέρες σε τρία χρόνια - Όλες οι κραυγαλέες περιπτώσεις δημοσίων υπαλλήλων που απολύθηκαν

Ξεπερνούν κάθε όριο... λογικής τα παραπτώματα στα οποία είχαν υποπέσει δημόσιοι υπάλληλοι και τους οδήγησαν στην έξοδο από το Δημόσιο. Μια από τις πιο κραυγαλέες περιπτώσεις είναι αυτή του δημοτικού υπαλλήλου που ανάμεσα στο 2010 και στο 2013 απουσίαζε από την υπηρεσία του 1.005 ημέρες, αλλά και αυτή του ταμία δήμου ο οποίος μετέφερε μέσω e-banking στον προσωπικό του λογαριασμό το ποσό των 578.053,18 ευρώ.

Το πρώτο οκτάμηνο του 2014, συνολικά 562 δημόσιοι υπάλληλοι απολύθηκαν για ποινικά ή πειθαρχικά παραπτώματα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Παρακάτω παρουσιάζονται κάποιες ενδεικτικές περιπτώσεις υπαλλήλων που έχουν απολυθεί από το Δημόσιο, το τελευταίο οκτάμηνο:

- Υπάλληλος εφοριακός, που κατά την εκτέλεση των υπηρεσιακών του καθηκόντων εξαπάτησε την υπηρεσία με το τέχνασμα της έκδοσης χρηματικών ενταλμάτων για δήθεν πληρωμή δήμων και ιδιοποιήθηκε σε βάρος του Δημοσίου παράνομο περιουσιακό όφελος ύψους άνω των 150.000 ευρώ, δημιουργώντας αντίστοιχο ισόποσο έλλειμμα στη διαχείριση του ταμείου.

- Υπάλληλος εκπαιδευτικός, που προήδρευε σε πειθαρχικό συμβούλιο διότι αλλοίωσε πειθαρχική απόφαση, προκειμένου να ευνοήσει πειθαρχικώς διωκόμενη υπάλληλο και δεν την κοινοποίησε στα αρμόδια όργανα της διοίκησης (υπουργό, Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης), προκειμένου να ασκήσουν ένσταση υπέρ της διοίκησης.

- Υπάλληλος εφοριακός διότι προέβη σε αλλοίωση στοιχείων φορολογουμένου.

- Υπάλληλος εκπαιδευτικός, διότι εντός του χώρου του σχολείου παρενόχλησε σεξουαλικά μαθήτρια με απρεπείς χειρονομίες στα γεννητικά της όργανα.

- Υπάλληλος εκπαιδευτικός, διότι προέβη σε πλαστογραφία μετά χρήσεως ξενόγλωσσου πτυχίου και σε υποβολή ψευδούς υπευθύνου δηλώσεως.

- Υπάλληλος εφοριακός, διότι χρηματίστηκε κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

- Υπάλληλος τελωνειακός, διότι παρέβη το καθήκον του κατά την εισαγωγή πετρελαιοειδών.

- Υπάλληλος δήμου, που πέραν των δύο ετών υπεξαίρεσε το συνολικό ποσό των 126.608,27 ευρώ και το ίδιο χρονικό διάστημα πλαστογράφησε διπλότυπα είσπραξης που αφορούν πολιτογραφήσεις αλλοδαπών.

- Υπάλληλος δήμου, που δημιούργησε ταμειακό έλλειμμα ύψους 374.671,94 ευρώ και επιχείρησε να αλλοιώσει και να αποκρύψει τα σχετικά χρηματικά εντάλματα πληρωμών.

- Υπάλληλος δήμου, που κατάρτισε πλαστά έγγραφα, πλαστογράφησε υπογραφές επ' αυτών, ώστε να υπάρχει νομιμοφάνεια, και υπεξαίρεσε χρήματα συνολικού ύψους 327.000 ευρώ.

- Υπάλληλος δήμου, ο οποίος στο πλαίσιο των καθηκόντων του ως ταμίας μετέφερε μέσω συστήματος e-banking το ποσό των 578.035,18 ευρώ στον προσωπικό του λογαριασμό.

- Υπάλληλος δήμου, στον οποίο από του έτους 1990 είχε ανατεθεί η διαχείριση χρηματικών ποσών σχετικώς με την πληρωμή εισφορών και κρατήσεων προς ασφαλιστικά ταμεία, εφορία και τρίτους. Καταχρώμενος της εμπιστοσύνης των προϊσταμένων του και της υπηρεσίας, κατά την άσκηση των ανατιθεμένων σε αυτόν καθηκόντων παραβίασε τις υποχρεώσεις διαχείρισης, χρεοπίστωσης που ανέρχονται στο ποσόν των 4.000.000 ευρώ.

- Υπάλληλος ασφαλιστικού ταμείου, ενεργώντας με πρόθεση, λόγω της ιδιότητάς του, έχοντας ως αντικείμενο την πληρωμή των νοσηλίων και την έκδοση και χορήγηση των εγγυητικών επιστολών, μεταχειριζόμενος ιδιαίτερα τεχνάσματα, ιδιοποιήθηκε παράνομα ιδιαίτερα μεγάλης αξίας χρηματικά ποσά (156.000 ευρώ) που εισέπραξε είτε από τους ασφαλισμένους για έκδοση εγγυητικών επιστολών, και το οποίο όφειλε να καταθέσει σε λογαριασμό της υπηρεσίας του, είτε από την υπηρεσία του για καταβολή νοσηλίων στους ασφαλισμένους και δεν τα απέδωσε.

- Υπάλληλος περιφέρειας, που ζήτησε και έλαβε χρηματικό ποσό, ως μέλος της επιτροπής ελέγχου αξιολόγησης δικαιολογητικών των υπό ένταξη στο πρόγραμμα επενδυτών για παραλαβή μηχανημάτων ή ζώων που είναι στο πρόγραμμα του έργου επενδύσεων για τη βελτίωση και τον εξορθολογισμό της υλοτόμησης, μετατόπισης και εμπορίας δασικών προϊόντων.

- Υπάλληλος περιφέρειας, που ζήτησε και έλαβε υλική εύνοια, προκειμένου να γνωμοδοτήσει θετικά για τη χορήγηση αδείας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, χωρίς να συντρέχουν οι νόμιμες προς τούτο προϋποθέσεις.

- Υπάλληλος ΝΠΔΔ (πανεπιστήμιο), με την ιδιότητά του ως υπαλλήλου βεβαίωσε ψευδώς ότι η ιατρική γνωμάτευση της πρωτοβάθμιας υγειονομικής επιτροπής, που προσκόμισε ενδιαφερόμενη, ήταν ακριβές αντίγραφο εκ του πρωτοτύπου, ενώ ήταν εμφανώς νοθευμένο, προέβη στην εγγραφή αυτής στο ανωτέρω πανεπιστήμιο, ως άτομο με ειδικές ανάγκες, γνωρίζοντας ότι αυτή δεν πληρούσε τις νόμιμες προς τούτο προϋποθέσεις, υπεξήγαγε έγγραφα που του είχαν εμπιστευθεί και ήταν προσιτά σ' αυτόν λόγω της υπηρεσίας του, προκειμένου να καταστεί αδύνατη η έρευνα που είχε αποφασισθεί να διαταχθεί στο άνω πανεπιστήμιο.

- Υπάλληλος υπουργείου, που απουσίαζε αδικαιολογήτως από τα καθήκοντα του 101 ημέρες κατά το έτος 2006, 252 ημέρες κατά το έτος 2007 και 565 ημέρες το διάστημα από το 2008 έως το 2011. Συνολικά, η υπάλληλος απουσίαζε αδικαιολογήτως από την υπηρεσία της 944 εργάσιμες ημέρες.

- Δυο υπάλληλοι περιφέρειας, που τιμωρήθηκαν με την ποινή της οριστικής παύσης ως υπότροποι, αφού κατά το παρελθόν είχαν τιμωρηθεί για το πειθαρχικό παράπτωμα της αδικαιολόγητης αποχής και τους είχαν επιβληθεί πρόστιμα και περικοπές αποδοχών.

- Υπάλληλος δήμου, που απουσίαζε αδικαιολογήτως από τα καθήκοντά του, 703 ημερολογιακές ημέρες τα έτη 2011 έως το 2013, χωρίς να προκύπτει κάποιος ιδιαίτερα σοβαρός λόγος που να δικαιολογεί την παρατεταμένη αποχή από τα καθήκοντά του.

- Υπάλληλος δήμου, που απουσίαζε αδικαιολογήτως από τα καθήκοντά του 558 ημερολογιακές ημέρες τα έτη 2012 και 2013, καθώς είχε μετακομίσει στο εξωτερικό.

- Υπάλληλος δήμου, που απουσίαζε αδικαιολογήτως από τα καθήκοντά του 1.005 ημερολογιακές ημέρες το διάστημα τα έτη 2010 έως το 2013, χωρίς να προκύπτει κάποιος ιδιαίτερα σοβαρός λόγος που να δικαιολογεί την παρατεταμένη αποχή από τα καθήκοντά του.

- Υπάλληλος δήμου, που απουσίαζε αδικαιολογήτως από τα καθήκοντά του 504 ημερολογιακές ημέρες τα έτη 2012 και 2013. Ο υπάλληλος δεν εκδήλωσε κανένα ενδιαφέρον να επιστρέψει ή να ενημερώσει την υπηρεσία του παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της υπηρεσίας του, δεν υπέβαλε απολογητικό υπόμνημα στο Πειθαρχικό Συμβούλιο μετά την κλήση του σε απολογία, ούτε παρουσιάστηκε την ημέρα συζήτησης της πειθαρχικής του υπόθεσης.

- Υπάλληλος δήμου, που απουσίαζε αδικαιολογήτως από τα καθήκοντά της 915 ημερολογιακές ημέρες τα έτη 2011 έως το 2013.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν είχε πάει στην δουλειά του 1.005 ημέρες σε τρία χρόνια - Όλες οι κραυγαλέες περιπτώσεις δημοσίων υπαλλήλων που απολύθηκαν"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news