facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΟΠΥΥ: Διευκρινίσεις για τα όρια στις προληπτικές εξετάσεις

Διευκρινίσεις σχετικά με τις προληπτικές εξετάσεις για τις οποίες έχουν τεθεί όρια, δίνει ο ΕΟΠΥΥ, σημειώνοντας ότι οι γιατροί θα πρέπει πλέον να αιτιολογήσουν τη σχέση της διάγνωσής τους και την αναγκαιότητα της εξέτασης που συνταγογραφούν.
Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται, έχει ήδη καθορισθεί για κάθε ιατρική ειδικότητα και για κάθε κατηγορία ιατρικών πράξεων συγκεκριμένο αριθμητικό όριο ανά παραπεμπτικό και ανά ΑΜΚΑ συνταγογραφούμενων εξετάσεων, οι οποίες μπορούν να διενεργηθούν από ιδιώτες παρόχους και να αποζημιωθούν από τον ΕΟΠΥΥ.
Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι μία ειδικότητα, για παράδειγμα Καρδιολόγος, μπορεί να συνταγογραφήσει από την κατηγορία ιατρικής πράξης «ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑ» (οι κατηγορίες ιατρικών πράξεων παρατίθενται αναλυτικά στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥhttp://www.eopyy.gov.gr) μέχρι δύο εξετάσεις ανά παραπεμπτικό για έναν ΑΜΚΑ (έναν ασθενή) και οι οποίες μπορούν να πραγματοποιηθούν σε ιδιώτη πάροχο και να αποζημιωθούν από τον ΕΟΠΥΥ.
Αν συνταγογραφηθούν περαιτέρω εξετάσεις στον ίδιο ΑΜΚΑ την ίδια ημερομηνία έκδοσης, αλλά και μέχρι τέσσερις ημέρες μετά, τότε οι εξετάσεις αυτές διενεργούνται δωρεάν μόνο στις δημόσιες δομές.
Επιπρόσθετα καθορίζονται και ιατρικές πράξεις μη συμβατές με την ειδικότητα του ιατρού, και σε αυτές τις περιπτώσεις το αριθμητικό όριο είναι μηδενικό.
Παρόλα αυτά διευκρινίζεται ότι και σε αυτήν την περίπτωση μπορούν να συνταγογραφηθούν εξετάσεις από τον γιατρό και να διενεργηθούν δωρεάν από τις δημόσιες δομές. Ο ΕΟΠΥΥ τονίζει ότι ειδικά για τις εξετάσεις PSA με δακτυλική εξέταση και μαστογραφία για την πρόληψη καρκίνου του μαστού, για τις γυναίκες άνω των 35 ετών εφόσον ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου, συνεχίζει να ισχύει ο προληπτικός έλεγχος μαστογραφίας του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ), με την προϋπόθεση ότι σε ενδεχόμενο έλεγχο από τον ΕΟΠΥΥ ο παραπέμπον ιατρός να μπορεί να αιτιολογήσει ότι η ασφαλισμένη ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου.
Σε ό,τι αφορά τη «Δοκιμασία τραχηλικού επιχρίσματος κατά Παπανικολάου (τεστ ΠΑΠ)» όπου ο ΕΚΠΥ αναφέρει ότι «για την πρώιμη διάγνωση του τραχήλου της μήτρας, τεστ PAP κάθε χρόνο σε όλες τις γυναίκες από την έναρξη της σεξουαλικά ενεργούς ζωής» και δεν ορίζει το ανώτερο ή κατώτερο όριο της σεξουαλικά ενεργού ζωής, αυτό δεν εμποδίζει τον γιατρό να γράψει σε οποιαδήποτε ηλικία, με την προϋπόθεση ότι σε περίπτωση ελέγχου θα τεκμηριώσει τη διάγνωση με την αιτούμενη εξέταση.
Σχετικά με την εξέταση «απεικονιστικός έλεγχος αυχενικής μοίρας σπονδυλικής στήλης επί χρόνιας αυχεναλγίας» ακολουθούνται τόσο οι οδηγίες της αμερικάνικης ακτινολογικής εταιρείας όσο και της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας.
«Κεντρική προτεραιότητα του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ είναι ο εξορθολογισμός του τεράστιου όγκου διαγνωστικών εξετάσεων, χωρίς όμως να περιορισθούν κατ' ελάχιστο οι ανάγκες των ασφαλισμένων και κυρίως αυτές που έχουν ιδιαίτερη προληπτική αξία» καταλήγει ο ΕΟΠΥΥ.
Ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΠΥΥ: Διευκρινίσεις για τα όρια στις προληπτικές εξετάσεις"

Με «ασύμμετρες» απαντήσεις σε νέες κυρώσεις απειλεί η Ρωσία

O πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι η Ρωσία θα απαντήσει στην επιβολή νέων κυρώσεων απαγορεύοντας στις αεροπορικές εταιρείες των χωρών της Δύσης τη διέλευση από το ρωσικό εναέριο χώρο για τις πτήσεις μεταξύ Ευρώπης και Ασίας, κάτι που δημιουργεί τον κίνδυνο να υποστούν υψηλές επιβαρύνσεις.

«Στην περίπτωση κυρώσεων που θα συνδέονται με τον ενεργειακό τομέα ή που θα προβλέπουν νέους περιορισμούς στον χρηματοοικονομικό μας τομέα, θα πρέπει να απαντήσουμε με ασύμμετρο τρόπο» προειδοποίησε ο επικεφαλής της ρωσικής κυβέρνησης σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της ρωσικής εφημερίδας Βενταμόστι.

Καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να υιοθετήσει επίσημα νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, ο Μεντβέντεφ ανέφερε «για παράδειγμα τους περιορισμούς στον τομέα των αερομεταφορών».
«Θεωρούμε δεδομένο ότι διατηρούμε φιλικές σχέσεις με τους εταίρους μας και για αυτόν το λόγο ο ουρανός πάνω από τη Ρωσία είναι ανοικτός για διελεύσεις», εξήγησε ο Μεντβέντεφ.

«Όμως εάν μας επιβάλουν περιορισμούς, εμείς πρέπει να απαντήσουμε. Εάν οι αερομεταφορείς των δυτικών χωρών πετάνε εκτός του εναέριου χώρου μας, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στην πτώχευση πολλών εταιρειών που βρίσκονται ήδη στα όρια της επιβίωσης» προσέθεσε ο ίδιος.

Η Ρωσία είχε ήδη προειδοποιήσει στις αρχές Αυγούστου ότι εξετάζει να απαγορεύσει στις εταιρείες των χωρών της Δύσης τη διέλευση από τον εναέριο χώρο της που αποτελεί τον συντομότερο δρόμο για τις πτήσεις μεταξύ Ευρώπης και Ασίας. Ένα τέτοιο μέτρο θα ήταν οδυνηρό για τις εταιρείες που θα έβλεπαν τα έξοδα για τα καύσιμα να εκτοξεύονται κατά πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ ανά πτήση μεταξύ Ασίας και Ευρώπης.

Όμως μια απαγόρευση θα είχε επίσης επιπτώσεις για την ρωσική κρατική εταιρεία Αεροφλότ, που λαμβάνει αποζημιώσεις για αυτές τις διελεύσεις το ύψος των οποίων υπολογίζεται από τους ειδικούς στα 200 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο, ενώ έχει δει τα κέρδη της να μειώνονται το πρώτο τρίμηνο εξαιτίας της υπάρχουσας κρίσης και των επιπτώσεων στις μετακινήσεις. 

«Οι κυρώσεις δε βοηθούν στην αποκατάστασης της ειρήνης στην Ουκρανία» υπογράμμισε ο Μεντβέντεφ ο οποίος έκρινε ότι δεν εξηγούνται παρά μόνο από «την πρόθεση να χρησιμοποιηθεί η ισχύς στις διεθνείς σχέσεις».

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι κυρώσεις είναι πάντα «αμφίδρομες» και ότι «εκείνος που επιβάλει κυρώσεις πρώτος καταδικάζει τον εαυτό του σε περιορισμούς» ενώ υπενθύμισε ότι η Ρωσία «δεν ξεκίνησε» όλο αυτό και «εδώ και πολύ καιρό έχει επιδείξει υπομονή».


tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Με «ασύμμετρες» απαντήσεις σε νέες κυρώσεις απειλεί η Ρωσία"

Η Ευρώπη αποφάσισε νέες σκληρές κυρώσεις κατά της Ρωσίας - Ο Πούτιν τηλεφώνησε στον Ποροσένκο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση υιοθέτησε και επισήμως σήμερα τις νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας με αφορμή τη στάση της Μόσχας στην ουκρανική κρίση, οι οποίες θα τεθούν σε ισχύ μέσα στις επόμενες ημέρες, ανακοίνωσε απόψε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν φαν Ρομπάι.
Σύμφωνα όμως με διπλωματικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο, η εφαρμογή των κυρώσεων θα καθυστερήσει μερικές ημέρες.
Τα μέτρα που είχαν αποφασιστεί την περασμένη Παρασκευή επρόκειτο αρχικά να εφαρμοστούν από αύριο Τρίτη, μετά τη δημοσίευσή τους στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ.
Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ουκρανός ομόλογός του Πέτρο Ποροσένκο συμφώνησαν σήμερα κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνδιάλεξης να συνεχίσουν το διάλογο με στόχο τον τερματισμό των συγκρούσεων στην ανατολική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για «τις ενέργειες προκειμένου να διευκολύνουν μια ειρηνική διευθέτηση της κατάστασης στη νοτιοανατολική Ουκρανία» και «ο διάλογος θα συνεχιστεί», ανακοίνωσε το γραφείο τύπου του Κρεμλίνου σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε σήμερα, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Ένας εκπρόσωπος τύπου του Ποροσένκο διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο Ουκρανός πρόεδρος συνομίλησε με τον Ρώσο ομόλογό του ενώ πραγματοποιούσε μια συμβολική επίσκεψη στη Μαριούπολη, στην ανατολική Ουκρανία.
«Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας οι δύο πλευρές συνέχισαν τις προσπάθειές τους προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειές τους με στόχο τη στήριξη της κατάπαυσης του πυρός» μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων και των φιλορώσων ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε η ουκρανική προεδρία.

Newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ευρώπη αποφάσισε νέες σκληρές κυρώσεις κατά της Ρωσίας - Ο Πούτιν τηλεφώνησε στον Ποροσένκο"

Άρειος Πάγος: Ανοίγει ο δρόμος για μονιμοποίηση συμβασιούχων ΚΤΕΛ

"Ανοίγει" ο δρόμος για την μονιμοποίηση των συμβασιούχων των ΚΤΕΛ καθώς με απόφαση του Αρείου Πάγου (1154/2012 από το εργατικό τμήμα) κρίθηκε οτι τα ΚΤΕΛ δεν ανήκουν στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Αφορμή για την απόφαση αυτή του ανώτατου δικαστηρίου απετέλεσε προσφυγή συμβασιούχου ο οποίος απολύθηκε χωρίς να του καταβληθεί αποζημίωση παρά το γεγονός οτι όπως έκρινε το δικαστήριο κάλυπτε " πάγιες και διαρκείς" ανάγκες του ΚΤΕΛ.
Σύμφωνα με το σκεπτικό των αρεοπαγιτων, τα ΚΤΕΛ ιδρύθηκαν με την μορφή Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου και λειτουργούν με την μορφή Ανώνυμων Εταιρειών. ΄'Όπως διευκρινίζουν οι ίδιοι τα ΚΤΕΛ δεν φέρουν χαρακτηριστικά τέτοια, ώστε να μπορεί κανείς να ισχυρισθεί ότι ανήκουν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και συνεπώς δεν έχουν εφαρμογή επ' αυτών οι περιοριστικές διατάξεις του άρθρου 103 του Συντάγματος (απαγόρευση μετατροπής συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου) και της ισχύουσας νομοθεσίας.
Όπως υπογραμμίζεται στο σκεπτικό της απόφασης τα ΚΤΕΛ δεν ανήκουν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα καθώς οι μέτοχοι είναι φυσικά πρόσωπα ή ΝΠΙΔ, το Διοικητικό Συμβούλιο και η Γενική Συνέλευση των ΚΤΕΛ συγκροτούνται αποκλειστικά από μετόχους του, και το Δημόσιο ή άλλο νομικό πρόσωπο του δημοσίου τομέα δεν επιδοτεί ετησίως τα ΚΤΕΛ με ποσά που υπερβαίνουν το 50% των δαπανών τους.
Παράλληλα, η απόφαση επικαλείται κατάλογο του Σεπτεμβρίου 2013 στον οποίον περιλαμβάνονται τα ΝΠΔΔ και τα ΝΠΙΔ που ανήκουν στον στενό και ευρύτερο Δημόσιο τομέα και στον οποίο τα ΚΤΕΛ δεν περιλαμβάνονται.
Ακόμη, στην αρεοπαγιτική απόφαση αναφέρεται ότι το έκτακτο προσωπικό των ΚΤΕΛ προσλαμβάνεται σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προσωπικού των ΚΤΕΛ, για ορισμένο χρόνο, που δεν μπορεί να υπερβεί τους έξι μήνες.
Η εξάμηνη αυτή πρόσληψη ορισμένου χρόνου μπορεί να επαναλαμβάνεται εφόσον υπάρχουν έκτακτες και απρόβλεπτες ανάγκες, αλλά δεν επιτρέπεται -σύμφωνα με τον κανονισμό- η πρόσληψη του έκτακτου αυτού προσωπικού για αόριστο χρόνο.
Όμως, τονίζουν οι αρεοπαγίτες, οι διατάξεις αυτές δεν εμποδίζουν τον χαρακτηρισμό της σύμβασης ως εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου, εάν «από την αποδεικτική διαδικασία προκύπτει πράγματι ότι τα μέρη απέβλεψαν στην ουσία στην κατάρτιση μιας τέτοιας σύμβασης, ο δε μισθωτός εξυπηρετούσε στην πραγματικότητα πάγιες και διαρκείς ανάγκες του εργοδότη».
Στην προκειμένη περίπτωση εργαζόμενος προσελήφθη το 2004 με σύμβαση εξηρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου, ως εκδότης εισιτηρίων σε αφετηρία των λεωφορειακών γραμμών του ΚΤΕΛ.
Η αρχική σύμβαση ανανεώθηκε στη συνέχεια με διαδοχικές συμβάσεις εξάμηνης διάρκειας η κάθε μία, χωρίς διακοπή μεταξύ τους, έως το Νοέμβριο του 2006, οπότε και απολύθηκε χωρίς να του καταβληθεί αποζημίωση.
Οι αρεοπαγίτες αναφέρουν ότι, όπως σαφώς προκύπτει από τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης, ο συμβασιούχος δεν προσελήφθηκε για εκτέλεση εποχικής ή έκτακτης και απρόβλεπτης εργασίας, λόγω αυξημένη κίνησης ή ασθένειας υπαλλήλου, αλλά προσελήφθη όταν ο εκδότης εισιτηρίων που υπήρχε μετακινήθηκε σε άλλη θέση οδηγού και δημιουργήθηκε εργασιακό κενό.
Αντίθετα, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, κάλυπτε πάγιες και διαρκείς λειτουργικές ανάγκες του ΚΤΕΛ, ειδικά μάλιστα μετά τη συνταξιοδότηση του δεύτερου εκδότη εισιτηρίων που υπήρχε στο συγκεκριμένο ΚΤΕΛ. Δηλαδή, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη δικαστική απόφαση, «δεν ήταν δυνατόν να καλυφθούν δύο βάρδιες από ένα και μόνο άτομο».
Τελικά κρίθηκε ότι η απόλυσή του ήταν άκυρη, καθώς δεν τηρήθηκε η εργατική νομοθεσία και δεν καταβλήθηκε η νόμιμη αποζημίωση. Κατόπιν αυτών, οι αρεοπαγίτες απέρριψαν την αίτηση του ΚΤΕΛ, με την οποία ζητούσε να αναιρεθεί απόφαση του Εφετείου Δυτικής Μακεδονίας που είχε δικαιώσει το απολυθέντα εκδότη εισιτηρίων.
euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Άρειος Πάγος: Ανοίγει ο δρόμος για μονιμοποίηση συμβασιούχων ΚΤΕΛ"

Σταδιακή μείωση 50% της έκτακτης εισφοράς το 2015

Σε σταδιακή μείωση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, όπως εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, προχωρά η κυβέρνηση. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η μείωση της εισφοράς θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου του 2015 και θα είναι της τάξης του 30%, ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα μειωθεί κατά 20% επιπλέον. Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι η σταδιακή κατάργηση του μέτρου έως το τέλος του 2016.
Το σενάριο αυτό εξετάστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη και του αναπληρωτή υπουργού, Χρήστου Σταϊκούρα.
Η εισφορά επιβάλλεται σε εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ με συντελεστές από 1% έως 4% και σε περίπτωση που μειωθεί, οι φορολογούμενοι θα δουν τις μηνιαίες αποδοχές τους να αυξάνονται από τον Ιανουάριο καθώς ο φόρος που τους αναλογεί παρακρατείται από τον μισθό τους.
Υπενθυμίζεται ότι στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο 2015-2018 που έχει υπερψηφιστεί από τη Βουλή το οικονομικό επιτελείο δεν συμπεριέλαβε έσοδα από έκτακτη εισφορά.
Το ζήτημα αναμένεται να βρεθεί στην κορυφή της ατζέντας των διαπραγματεύσεων με τους επικεφαλής της τρόικας στα τέλη Σεπτεμβρίου που θα ξεκινήσει ο νέος γύρος αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος στην Αθήνα.
Οι αλλαγές που θα αποφασιστούν θα ενσωματωθούν στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2015 το οποίο θα κατατεθεί στο Κοινοβούλιο τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου.

Ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Σταδιακή μείωση 50% της έκτακτης εισφοράς το 2015"

ΣτΕ: Προσφυγή δύο καθηγητών κατά υπουργικής απόφασης

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας υποστηρίζοντας ότι είναι παράνομη και αντισυνταγματική η μείωση κατά 50% των ωρών της διδασκαλίας των θρησκευτικών στο Λύκειο, προσέφυγαν δύο καθηγητές θεολογίας.
Οι προσφεύγοντες ζητούν να ανασταλεί προσωρινά και να ακυρωθεί η σχετική απόφαση του υπουργού Υγείας με την οποία το μάθημα των θρησκευτικών στο Λύκειο διδάσκεται μία ώρα εβδομαδιαίως.
Όπως υποστηρίζουν μεταξύ άλλων στην προσφυγή τους, η εισαγωγή στα σχολεία του μαθήματος των θρησκευτικών και η διδασκαλία του σε επαρκή αριθμό ωρών, αποτελεί ευθεία συνταγματική επιταγή και ως εκτούτου η υπουργική απόφαση για τον περιορισμό των ωρών διδασκαλίας είναι άκυρη. 
Ακόμη, τονίζουν ότι ήδη από το 1988 το ΣτΕ έχει κρίνει ότι η μείωση των ωρών διδασκαλίας των θρησκευτικών σε μια ώρα εβδομαδιαίως είναι αντισυνταγματική.
Τότε (1988) το ΣτΕ είχε κρίνει ότι η μείωση του μαθήματος των θρησκευτικών σε μία ώρα «δεν αποτελεί κατά τα δεδομένα της κοινής πείρας και εν όψει του ειδικού σκοπού, εις τον οποίον αποβλέπουν αι διατάξεις του Συντάγματος» απαιτούμενων «ικανών αριθμών ωρών διδασκαλίας».
euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣτΕ: Προσφυγή δύο καθηγητών κατά υπουργικής απόφασης"

Έναρξη λειτουργίας των πλευρικών σταθμών διοδίων Μώλου και Μπράλου τα μεσάνυχτα

Αρχίζει από τα μεσάνυχτα η λειτουργία των πλευρικών σταθμών των διοδίων στον Μώλο και τον Μπράλο.
Οι τιμές των διοδίων που θα ισχύσουν είναι οι ακόλουθες:
  • Για τα δίκυκλα και τα τρίκυκλα οχήματα της κατηγορίας 1, η τιμή στον Μώλο θα είναι 0,20€ και για τον Μπράλο θα είναι 0,30€.
  • Για τα ελαφρά οχήματα της κατηγορίας 2 η τιμή θα είναι 0,35€ για τα διόδια του Μώλου και 0,45 για τα διόδια του Μπράλου.
  • Για τα φορτηγά και τα λεωφορεία της κατηγορίας 3 η τιομή διαμορφώνεται στα 0,85€ στον Μώλο και 1,15 στον Μπράλο.
  • Για τα φορτηγά και τα λοιπα οχήματα της κατηγορίες με 4 ή περισσότερους άξονες η τιμή θα είναι 1,20 για τον Μώλο και 1,60 στον Μπράλο.
Για τους πλευρικούς σταθμούς εξόδου και εισόδου ισχύουν τα εξής:
  • Σταθμός εξόδου: Το τέλος διοδίου αντιστοιχεί στο μήκος του αυτοκινητοδρόμου που διανύεται από την αρχή της ζώνης χρέωσης μέχρι τον πλευρικό σταθμό διοδίων.
  • Σταθμός εισόδου: Το τέλος διοδίου αντιστοιχεί στο μήκος του αυτοκινητοδρόμου που διανύεται από τον πλευρικό σταθμό διοδίων έως το τέλος της ζώνης χρέωσης.
Σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν χρήστης που πληρώνει διόδιο τέλος σε πλευρικό σταθμό να πληρώσει και σε μετωπικό σταθμό της ίδιας ζώνης ή σε άλλον πλευρικό της ίδιας ζώνης στο ίδιο ταξίδι.
Στον πλευρικό σταθμό Μώλου το τέλος διοδίου αφορά στη χρήση του τμήματος από την αρχή του αυτοκινητοδρόμου(Σκάρφεια) έως και τον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Μώλου.
Στον πλευρικό σταθμό Μπράλου (Θερμοπυλών) το τέλος διοδίου αφορά στη χρήση του τμήματος από τον Α/Κ Μπράλου (Θερμοπυλών) έως το τέλος της ζώνης χρέωσης του αυτοκινητόδρομου στον Α/Κ Ανθήλης.
newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Έναρξη λειτουργίας των πλευρικών σταθμών διοδίων Μώλου και Μπράλου τα μεσάνυχτα"

Διευρύνεται η δικαστική έρευνα για τον διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ

Νέα στοιχεία προστίθενται συνεχώς στην δικογραφία που αφορά τον διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ για την πρόσληψη 132 δημοσιογράφων. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην προϊστάμενη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών διαβιβάστηκε φάκελος με καταγγελίες για σωρεία παρατυπιών στο πλαίσιο του διαγωνισμού της ΝΕΡΙΤ.
Οι επίμαχες καταγγελίες, συνοδεύονται και από συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία καταδεικνύουν παραβιάσεις όρων της προκήρυξης, φωτογραφικές πριμοδοτήσεις υποψηφίων και αποκλεισμό άλλων δημοσιογράφων.
Στον φάκελο που βρίσκεται στα χέρια της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κ. Παναγιώτας Φάκου περιλαμβάνονται και δημοσιεύματα εφημερίδων σύμφωνα με τα οποία οι περισσότερες παρατυπίες συντελέστηκαν κατά την επιλογή υποψηφίων για τη σύνταξη και παραγωγή ειδήσεων και εκπομπών.
Εν τω μεταξύ στο στόχαστρο της έρευνας η οποία ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη από τον 4ο πταισματοδίκη θα τεθούν και έτερα δημοσιεύματα που αφορούν στην καταγγελλόμενη ανάμειξη του πρόεδρου και διεθύνοντος συμβούλου της ΝΕΡΙΤ, Αντ. Μακρυδημήτρη, στην υπόθεση των "αμαρτωλών" ΜΚΟ, οι οποίες ερευνώνται ήδη από τη Δικαιοσύνη.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες ο κ. Μακρυδημήτρης, διατέλεσε αντιπρόεδρος της υπό έλεγχο ΜΚΟ "Έργο Πολιτών" και το όνομά του "εξαφανίστηκε μυστηριωδώς για να αποφύγει τον δικαστικό έλεγχο".

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Διευρύνεται η δικαστική έρευνα για τον διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ"

Τσίπρας στο CNBC:Στις αρχές του 2015 θα γίνουν εκλογές

Λόγο για εκλογές στις αρχές του 2015 με εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC, στο περιθώριο του φόρουμ Ambrossetti Club στη λίμνη Κόμο.
"Στην Ελλάδα θα γίνουν εκλογές στις αρχές του 2015 . Αυτή η πολιτική αλλαγή δεν είναι απειλή για την Ευρώπη, αλλά πρόκληση για κοινές ευρωπαϊκές λύσεις στα κοινά προβλήματα", είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε "καταστροφή" την απώλεια του ΑΕΠ κατά 25%. "Η Ελλάδα έχει 29% ανεργία, ένα ποσοστό απαράδεκτο για ευρωπαϊκή χώρα. Την ίδια στιγμή ο μεγάλος κίνδυνος για όλη την Ευρώπη, όχι μόνο για την Ελλάδα, είναι ο αποπληθωρισμός. Το πρόγραμμα της τρόικας αναγκάζει την Ελλάδα να δίνει 4,5% εκ του πρωτογενούς πλεονάσματος προκειμένου να πληρώνονται οι τόκοι των δανείων. Είναι αδύνατον να υπάρξει ανάπτυξη με τέτοιες υποχρεώσεις, για αυτό δεν είμαι τόσο αισιόδοξος", σχολίασε ο ίδιος.
Ζήτησε μάλιστα για ακόμη μια φορά "κούρεμα" μεγάλου μέρους του χρέους μέσω μίας Ευρωπαϊκής Συνόδου στο πρότυπο αυτής του 1953 για τα χρέη της Γερμανίας.
"Είναι απαραίτητο να αλλάξουμε πολιτική και δεν βλέπω άλλη διέξοδο από το να έχουμε εκλογές και να αλλάξουμε κυβέρνηση, να έχουμε μια καινούργια πλειοψηφία στην Βουλή προκειμένου να επαναδιαπραγματευτούμε με τους εταίρους μας", είπε ο Αλ. Τσίπρας.
"Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό στους Ευρωπαίους είναι πως μια πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα δεν είναι μια απειλή για την Ευρώπη, αλλά μια πρόκληση προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο κοινό μας πρόβλημα κατέληξε.
news247
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσίπρας στο CNBC:Στις αρχές του 2015 θα γίνουν εκλογές"

Κουτσούμπας: Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ εξαπατούν το λαό

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ χαρακτήρισε τις εξαγγελίες «προκλητικές» για τα λαϊκά στρώματα
«Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπατούν τον λαό. Επιχειρούν να εγκλωβίσουν και να καθηλώσουν τη λαϊκή αγωνία για την επόμενη μέρα στο ποια κυβέρνηση θα εξασφαλίσει την επιστροφή στην καπιταλιστική ανάπτυξη και θα κάνει καλύτερη διαπραγμάτευση με την τρόικα» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της ΔΕΘ.
Αναφερόμενος στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, από το βήμα της 79ης ΔΕΘ, ο Δημήτρης Κουτσούμπας χαρακτήρισε τις εξαγγελίες «προκλητικές» για τα λαϊκά στρώματα και «ψίχουλα» που θα εξανεμιστούν με τη φορολόγηση.
Ζήτησε μάλιστα κατάργηση «εδώ και τώρα» του ΕΝΦΙΑ και «όλων των ληστρικών νόμων και χαρατσιών», δημεύσεων και πλειστηριασμών.
Κατήγγειλε ακόμα «αλισβερίσια» της κυβέρνησης και κομμάτων στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, είπε η οποία δεν να χρησιμοποιείται για «κάλπικα παιγνίδια». Επανέλαβε ακόμα ότι το ΚΚΕ θα ψηφίσει «παρών» όποια κι να είναι η πρόταση.
newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Κουτσούμπας: Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ εξαπατούν το λαό"

ΕΛΤΑ: Πιο κοντά ο διαγωνισμός αποκρατικοποίησης

Τους επόμενους μήνες, ενδεχομένως και πριν το τέλος του έτους, αναμένεται ότι θα προχωρήσει το ΤΑΙΠΕΔ στην προκήρυξη του διαγωνισμού για την αποκρατικοποίηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων.
Η προκήρυξη θα προχωρήσει, παρότι διεθνώς η εποχή δεν θεωρείται η καταλληλότερη για την πώληση ταχυδρομικών εταιρειών, αφού η ζήτηση για τις εταιρείες του κλάδου κρίνεται μάλλον χαμηλή. Πρόκειται για μια συνέπεια της κρίσης, που υφίσταται ο χώρος των παραδοσιακών ταχυδρομικών εταιρειών οι οποίες αναζητούν νέα κατεύθυνση σε μια αγορά που αλλάζει, με αρκετές προσοδοφόρες στο παρελθόν υπηρεσίες να «χάνονται», αφού αντικαθίστανται από εναλλακτικούς, δωρεάν τρόπους επικοινωνίας..
Εκτός του ότι ο όγκος του επιστολικού ταχυδρομείου έχει μειωθεί δραστικά τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της άνισης μάχης με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, οι εταιρείες του χώρου, που αποτελούν πρώην κρατικά μονοπώλια, υφίστανται και τις απώλειες που δημιουργεί το υποχρεωτικό «άνοιγμα» της αγοράς.
Χαρακτηριστικά στην ελληνική αγορά ΔΕΚΟ, τράπεζες, εταιρείες τηλεπικοινωνιών κα υπηρεσίες του στενού δημόσιου τομέα αποτελούσαν τον βασικό όγκο των πελατών των ΕΛΤΑ αφού αντιστοιχούσαν στο 72% των εσόδων τους.
Η απώλεια ενός τμήματος αυτής της αγοράς, όχι απαραίτητα λόγω του ανταγωνισμού, αλλά σε πολλές περιπτώσεις λόγω αλλαγής του τρόπου επικοινωνίας, είχε σημαντική αποτύπωση στα οικονομικά δεδομένα των ΕΛΤΑ.
Μάλιστα, σε περίπτωση που οι απώλειες αυτές συνεχιστούν, τότε δεν αποκλείεται να επηρεάσουν και την αναζήτηση αγοραστή, αφού, όπως έχουμε ήδη αναφέρει, διανύουμε μια περίοδο η οποία είναι εξαιρετικά δύσκολη για τον ταχυδρομικό κλάδο.
Αντίθετα, όμως, με την αγορά του επιστολικού ταχυδρομείου, που υφίσταται συνεχή πίεση, η αγορά των δεμάτων, προς την οποία στρέφονται μαζικά οι ταχυδρομικές εταιρείες, παρουσιάζει εξαιρετικές προοπτικές ανάπτυξης. Αυτό οφείλεται στην εκρηκτική αύξηση που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια το ηλεκτρονικό εμπόριο και οι πωλήσεις από απόσταση.

Ταχυμεταφορές

Παρά τις δυσκολίες, ένα πρώτο βήμα προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την αποκρατικοποίηση των ΕΛΤΑ αποτελεί η απορρόφηση από τη μητρική της θυγατρικής εταιρείας ταχυμεταφορών, η οποία αναμένεται ότι θα προχωρήσει εντός της επόμενης χρονιάς.
Πρόσφατα η PwC παρέδωσε στην διοίκηση των ΕΛΤΑ την μελέτη για την συγχώνευση, όπου σημειώνεται ότι η ολοκλήρωση της διαδικασίας θα έχει ως αποτέλεσμα αισθητή ενίσχυση της λειτουργικής κερδοφορίας των Ελληνικών Ταχυδρομείων.
Για την φετινή χρονιά εκτιμάται ότι η θυγατρική των ΕΛΤΑ θα καταφέρει να περάσει σε λειτουργική κερδοφορία, στόχος ιδιαίτερα σημαντικός, αν ληφθεί υπόψη ότι μόλις δύο χρόνια νωρίτερα, το 2012, κατέγραψε ζημιές 8,7 εκατομμυρίων ευρώ.
euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΛΤΑ: Πιο κοντά ο διαγωνισμός αποκρατικοποίησης"

Αυτά είναι τα 26 κτίρια και οικόπεδα «φιλέτα» του Δημοσίου που βγάζουν «στο σφυρί»

Δείτε την αναλυτική λίστα
Στο σφυρί βγάζει το ΤΑΙΠΕΔ μέχρι το τέλος του μήνα ιστορικά κτίρια σε Αθήνα και επαρχία.
Πρόκειται για 26 κτίρια και οικόπεδα «φιλέτα» του Δημοσίου που το ΤΑΙΠΕΔ έχει αποφασίσει να… σκοτώσει!
Στις 17 Σεπτεμβρίου ανοίγει και η πύλη της ηλεκτρονικής δημοπρασίας www.e-publicrealestate.gr για την κατάθεση προσφορών για 14 ακίνητα σε όλη την Ελλάδα ενώ μια εβδομάδα αργότερα λήγει η προθεσμία συμμετοχής στις ηλεκτρονικές δημοπρασίες για άλλα 12 ακίνητα που βρίσκονται στην Πλάκα.
Σύμφωνα με την «Ημερησία» στις ηλεκτρονικές δημοπρασίες περιλαμβάνονται παραθαλάσσια οικόπεδα, διατηρητέα κτίρια, καταστήματα και άλλα ακίνητα.
Η λίστα με τα 14 πρώτα ακίνητα είναι η εξής:
  • Οικόπεδο 12.000 τ.μ. στην περιοχή Πλύτρα στον Δήμο Μονεμβασίας Λακωνίας στην περιοχή Πλύτρα στον Δήμο Μονεμβασίας Λακωνίας. Πρόκειται για δημόσιο ακίνητο χωροθετημένο επί της παραλιακής οδού του οικισμού Πλύτρα σε αποσταση 14 μέτρα από τον οριοθετημένο αιγιαλό.
  • Οικόπεδο 281,43 τ.μ. με τριώροφο κτίριο εμβαδού 699,20 τ.μ. με διατηρητέα πρόσοψη στο κέντρο της Πάτρας
  • Κτήμα 38.108,33 τ.μ. στον οικισμό Καλά Νερά, στον Παγασητικό Κόλπο Νομού Μαγνησίας. Το ακίνητο έχει μέτωπο σε παραλία στην οποία υπάρχει μικρή λιμενική εγκατάσταση. Βόρεια ορίζεται από τη Επαρχιακή Οδό Βόλου- Αργαλαστής- Νεοχωρίου- Τσαγκαράδας. Βρίσκεται κοντά στον οικισμό Καλά Νερά και είναι παραθαλάσσιο επί των ακτών του Παγασητικού Κόλπου.
  • Oικοπέδο 5.879 τ.μ. στο Μοσχάτο που διαθέτει τα εξής κτήρια: Γραφείο – Αποθήκη 335,89 τ.μ., Φυλάκιο 23,79 τ.μ., Αποθήκη 456,56 τ.μ., Αποθήκη 631,76 τ.μ., κτήριο «3α» 77,81τ.μ., κτήριο «3β» 42,83 τ.μ., Αποθήκη 260,80 τ.μ., Κτήριο «3δ» 24,30 τ.μ., Αποθήκη 673,67 τ.μ., Αποθήκη 551,04 τ.μ., Λεβητοστάσιο 57,06 τ.μ.
  • Παραθαλάσσια έκταση 85.668 τ.μ. Βρίσκεται στη θέση «Τούζλα» στο Παγγαίο του Νομού Καβάλας. Βόρεια και ανατολικά συνορεύει με ασφαλτόστρωτη οδό, ενώ νότια και δυτικά συνορεύει με χερσολειβαδική έκταση. στο Παγγαίο του Νομού Καβάλας
  • Οικόπεδο 185 τ.μ. με κτίσμα 189,3 τ.μ. στη Λίμνη Ευβοίας. Το διώροφο κτίριο 189 τ.μ. στέγαζε το Ειρηνοδικείο της Λίμνης Ευβοίας και βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της παραλιακής οδού της Λίμνης.
  • Οικόπεδο 244,43 τ.μ. με λιθοχτιστο παραδοσιακό τριώροφο κτίριο 263,67 τ.μ. που στέγαζε το ειρηνοδικείο Ανδρίτσαινας του Ν.Ηλείας.
  • Οικόπεδο 908,47 τ.μ. με διώροφο κτήριο 403 τ.μ. με κεραμοσκεπη με προσοψη σε περιφεριακή οδο. Βρίσκεται στην Παραμυθιά Νομού Θεσπρωτίας.
  • Οικόπεδο 900 τ.μ. με κτίσμα 589 τ.μ. στην Κλειτορία Καλαβρύτων Νομού Αχαίας. Το κτήριο του ειρηνοδικείου είναι διώροφο με υπόγειο και στέγη. Το οικόπεδο είναι διαμπερές και έχει πρόσβαση και είσοδο από δύο δρόμους στην βόρεια και νότια πλευρά του. Είναι περιφραγμένο και σαφώς οριοθετημένο.
  • Οικόπεδο 529,13 με κτίσματα 776,89 τ.μ. στο κέντρο της Καλαμάτας. Συγκεκριμένα, διαθέτει τρια κτίσματα, τα δύο διατηρητέα, στο κεντρικότερο σημείο της πόλεως της Καλαμάτας. Καταλαμβάνει το οικοδομικό τετράγωνο υπ” αρίθμ. 352 που περικλείεται από τις οδούς Αριστομένους, Αναπλιώτη, Κολοκοτρώνη και Σφακτηρίας του Δήμου Καλαμάτας.
  • Εξαώροφο κτήριο εμβαδού 852,76 τ.μ. στην οδό Ευαγγελιστρίας 9 στην Αθήνα. Είναι μερικώς μισθωμένο και διαθέτει υπόγειο 112,32 τ.μ., ισόγειο (κατάστημα): 112,82 τ.μ., πατάρι (κατάστημα): 112,82 τ.μ., Α΄ όροφο (κατοικία): 114,20 τ.μ., Β΄ όροφο (κατοικία): 114,20 τ.μ., Γ΄ όροφο (κατοικία): 114,20 τ.μ., Δ΄ όροφο (κατοικία): 109,30 τ.μ. και Ε΄ όροφο (κατοικία): 83,70 τ.μ.
  • Παραθαλάσσια έκταση 16.737 τ.μ. στο Ρίο του Δήμου Πατρέων. Το ακίνητο είναι γήπεδο που ευρίσκεται στην παραλιακή ζώνη του πρών Δήμου Ρίου, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αγίου Γεωργίου, σε εξαιρετικά κομβικό σημείο, σε άμεση γειτνίαση με τη Ζεύξη Ρίου – Αντιρρίου, το πορθμείο του Ρίου και το κάστρο του Ρίου. Μπορεί να αξιοποιηθεί για τουριστική εγκατάσταση.
  • 4-όροφο κτίριο εμβαδού 2.135 τ.μ. στην Μητροπόλεως 9 στην Αθήνα. Είναι μισθωμένο και αποτελείται από υπόγειο 420 τ.μ., ισόγειο 430 τ.μ., ημιόροφο 375 τ.μ., Α΄ όροφο 375 τ.μ., Β΄ όροφο 400 τ.μ. και δώμα 135 τ.μ.
  • Διατηρητέο τριώροφο κτίριο εμβαδού 488,66 τ.μ. στην παλιά πόλη της Θεσσαλονίκης (Θεοφίλου 13). Βρίσκεται σε οικόπεδο 793,09 τ.μ.
  • Διατηρητέο, Πρυτανείου 13 Σπίτι 75 τ.μ. σε 247 τ.μ. οικόπεδο Ισόγειο σπίτι με κήπο
  • Διατηρητέο, Θέσπιδος 24 και Στράτωνος 1 Μισοτελειωμένο κτίσμα 61 τ.μ. σε οικόπεδο 246 τ.μ.
  • Διατηρητέο, Πρυτανείου 9 και Στράτωνος
  • Σπίτια 539 τ.μ. σε 346 τ.μ. οικόπεδο
  • Διατηρητέο, Θέσπιδος 20
  • Σπίτι 85 τ.μ. σε οικόπεδο 269,80 τ.μ.
  • Παλιό διώροφο με δώμα, υπόγειο και αυλή κεραμοσκεπή
  • Διατηρητέο, Θέσπιδος 16
  • Σπίτι 90 τ.μ σε 147,25
  • Νεοκλασικό σπίτι με αυλή και υπόγειο, υπερυψωμένο υπόγειο με σκεπή
  • Διατηρητέο, Θέσπιδος 17 και Επιμενίδου
  • Σπίτι 350.75 σε 150
  • Παλιά διώροφη νεοκλασική κατοικία με υπόγειο και μικρή αυλή
  • Διατηρητέο, Τριπόδων 32 και Ραγκαβά
  • Σπίτι 266 τ.μ. σε οικόπεδο 411,37 τ.μ.
  • Ιστορικό διατηρητέο μνημείο, λαϊκή τριώροφη κατοικία με υπόγειο και αυλή. Πρόκειται για το σπίτι που γυρίστηκε η διάσημη ελληνική ταινία «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα» με τη Μάρω Κοντού και τον Γιώργο Κωνσταντίνου.
  • Διατηρητέο, Θέσπιδος 8 και Ραγκαβά 6
  • 528,57 σε 235,34
  • Οικόπεδο με τριώροφο κτίσμα
  • Διατηρητέο, Ραγκαβά 7
  • Σπίτι 80 τ.μ. σε 201,43
  • Μονώροφη κατοικία με μικρή αυλή
  • Διατηρητέο, Ραγκαβά 3-5
  • Σπίτι 375,82 τ.μ.σε οικόπεδο 418,66 τ.μ.
  • διώροφη κατοικία με αυλή
  • Οικόπεδο, Θρασύλου 24 και Θέσπιδος και Επιμενίδου
  • οικόπεδο 131,2
  • Περιτοιχισμένο οικόπεδο στην Πλάκα
  • Κατοικία, Στράτωνος 15-25
  • Σπίτια 512 σε 482,68
  • Κτίρια στην πλειοψηφία τους διώροφα. Αποτελούν τμήμα του οικισμού Αναφιώτικων, στο νότιο τμήμα τους, στη ρίζα του βράχου της Ακρόπολης.
Τα ακίνητα της Πλάκας
Στην Πλάκα, τη λεγόμενη και «Συνοικία των Θεών», έχουν βγει προς πώληση τα συγκεκριμένα ακίνητα:
Στην Πλάκα, τη λεγόμενη και «Συνοικία των Θεών», έχουν βγει προς πώληση τα συγκεκριμένα ακίνητα:
  • Διατηρητέο, Πρυτανείου 13 Σπίτι 75 τ.μ. σε 247 τ.μ. οικόπεδο Ισόγειο σπίτι με κήπο
  • Διατηρητέο, Θέσπιδος 24 και Στράτωνος 1 Μισοτελειωμένο κτίσμα 61 τ.μ. σε οικόπεδο 246 τ.μ.
  • Διατηρητέο, Πρυτανείου 9 και Στράτωνος
  • Σπίτια 539 τ.μ. σε 346 τ.μ. οικόπεδο
  • Διατηρητέο, Θέσπιδος 20
  • Σπίτι 85 τ.μ. σε οικόπεδο 269,80 τ.μ.
  • Παλιό διώροφο με δώμα, υπόγειο και αυλή κεραμοσκεπή
  • Διατηρητέο, Θέσπιδος 16
  • Σπίτι 90 τ.μ σε 147,25
  • Νεοκλασικό σπίτι με αυλή και υπόγειο, υπερυψωμένο υπόγειο με σκεπή
  • Διατηρητέο, Θέσπιδος 17 και Επιμενίδου
  • Σπίτι 350.75 σε 150
  • Παλιά διώροφη νεοκλασική κατοικία με υπόγειο και μικρή αυλή
  • Διατηρητέο, Τριπόδων 32 και Ραγκαβά
  • Σπίτι 266 τ.μ. σε οικόπεδο 411,37 τ.μ.
  • Ιστορικό διατηρητέο μνημείο, λαϊκή τριώροφη κατοικία με υπόγειο και αυλή. Πρόκειται για το σπίτι που γυρίστηκε η διάσημη ελληνική ταινία «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα» με τη Μάρω Κοντού και τον Γιώργο Κωνσταντίνου.
  • Διατηρητέο, Θέσπιδος 8 και Ραγκαβά 6
  • 528,57 σε 235,34
  • Οικόπεδο με τριώροφο κτίσμα
  • Διατηρητέο, Ραγκαβά 7
  • Σπίτι 80 τ.μ. σε 201,43
  • Μονώροφη κατοικία με μικρή αυλή
  • Διατηρητέο, Ραγκαβά 3-5
  • Σπίτι 375,82 τ.μ.σε οικόπεδο 418,66 τ.μ.
  • διώροφη κατοικία με αυλή
  • Οικόπεδο, Θρασύλου 24 και Θέσπιδος και Επιμενίδου
  • οικόπεδο 131,2
  • Περιτοιχισμένο οικόπεδο στην Πλάκα
  • Κατοικία, Στράτωνος 15-25
  • Σπίτια 512 σε 482,68
  • Κτίρια στην πλειοψηφία τους διώροφα. Αποτελούν τμήμα του οικισμού Αναφιώτικων, στο νότιο τμήμα τους, στη ρίζα του βράχου της Ακρόπολης.

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτά είναι τα 26 κτίρια και οικόπεδα «φιλέτα» του Δημοσίου που βγάζουν «στο σφυρί»"

Δεκατέσσερα αγκάθια στην εφαρμογή της εθνικής σύνταξης

 Η Τρόικα ζητά να είναι χαμηλότερη από €360 και να εφαρμοστεί γρηγορότερα ο νόμος. Την ίδια στιγμή, οι υπηρεσίες των ταμείων αδυνατούν να εφαρμόσουν βασικές διατάξεις του νόμου που αλλάζει τον χάρτη του ασφαλιστικού. Που "κολλάει" η εφαρμογή του.

Κενά, αλληλοεπικαλύψεις και δυσκολίες εφαρμογής στο νόμο που προβλέπει το νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου 2015 διαπιστώνουν οι υπηρεσίες των ασφαλιστικών ταμείων, την ίδια στιγμή που η τρόικα ανοίγει θέμα μείωσης της κατώτατης σύνταξης.
Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας στο Παρίσι, καθώς εκτός από τις ασφυκτικές πιέσεις για αλλαγές στα εργασιακά, οι εκπρόσωποι των δανειστών αξίωσαν την μείωση της κατώτατης σύνταξης. Το θέμα, που υπό τον τίτλο «αναλογικότητα εισφορών – παροχών» έχει τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων εδώ και καιρό, η ελληνική κυβέρνηση ήλπιζε να το αντιμετωπίσει με την εφαρμογή του νόμου 3863 του 2010. Και αυτό, γιατί σε βάθος χρόνου, η εφαρμογή της βασικής και της συμπληρωματικής – αναλογικής σύνταξης θα οδηγήσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Όμως, οι δανειστές ζητούν οι τελικές παροχές – συντάξεις να είναι αντίστοιχες των εισφορών που έχουν καταβληθεί και αυτό να ισχύσει από το 2015. Κάτι, που θα είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των συντάξεων κατά τουλάχιστον 30%,άμεσα.
Με την εφαρμογή όμως του νόμου Λοβέρδου – Κουτρουμάνη, η μείωση γίνεται σταδιακά, με αποτέλεσμα, όπως σημείωνε και η Τράπεζα της Ελλάδος, στην προηγούμενη έκθεσή της για τη νομισματική πολιτική, το ποσοστό αναπλήρωσης θα περιοριστεί κατά μέσο όρο σε 48,5% την περίοδο 2020-2060, έναντι 95,7% πριν από την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Οι δανειστές, πιέζουν η μείωση αυτή να γίνει πιο γρήγορα.
Σε ανακοίνωσή του πάντως, το υπουργείο Εργασίας τονίζει ότι για την ελληνική πλευρά δεν τίθεται θέμα μείωσης των κατώτατων συντάξεων. 

Τα 14 αγκάθια

Την ίδια στιγμή, οι υπηρεσίες των ασφαλιστικών ταμείων έχουν πάρει φωτιά. Στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων έχει συσταθεί επιτροπή, υπό την προεδρεία του Γενικού Γραμματέα Παναγιώτη Κοκκόρη, προκειμένου να επιτευχθεί η έγκαιρη και χωρίς προβλήματα εφαρμογή του νόμου. Τα προβλήματα είναι πολλά, καθώς πρόκειται για έναν νόμο που αλλάζει το ασφαλιστικό τοπίο της χώρας και καθιερώνει την καταβολή αναλογικής σύνταξης παράλληλα με τη βασική.
Τα προβλήματα
• Κανείς στις υπηρεσίες των ασφαλιστικών ταμείων δεν γνωρίζει το ύψος της βασικής σύνταξης. Παρά την εντύπωση που έχει δημιουργηθεί, πως η βασική σύνταξη θα είναι 360 ευρώ, ο νόμος ορίζει την καθιέρωση βασικής σύνταξης, «η οποία για το 2010 ορίστηκε σε 360 ευρώ, για 12 μήνες». Το πραγματικό ποσό για το 2015 θα καθοριστεί με υπουργική απόφαση και πιθανότατα θα είναι κάτω των 360 ευρώ, αφού οι συντάξεις από το 2010 έχουν μειωθεί σημαντικά.
• Στον αέρα βρίσκονται όλες οι διατάξεις περί διαδοχικής ασφάλισης.
• Σε γκρίζα ζώνη είναι και το θέμα του ΕΚΑΣ.
• Οι υπηρεσίες του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ αλλά και των ΕΤΑΑ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ διαπιστώνουν σημαντικό πρόβλημα στην εφαρμογή του νόμου, αναφορικά με το θεμελιωμένο δικαίωμα σε σύνταξη αναπηρίας. Επισημαίνουν ότι απαιτείται νομοθετική ρύθμιση.
• Μεγάλο πρόβλημα υφίσταται για τους ασφαλισμένους που θεμελιώνουν προϋποθέσεις σύνταξης γήρατος από 1/1/2013 έως 31/12/2014. Σύμφωνα με το νόμο, για τη συγκεκριμένη ομάδα ασφαλισμένων, για κάθε πλήρες έτος ασφάλισης κατά τη διετία αυτή, καθορίζεται ετήσιο ποσοστό υπολογισμού της σύνταξης που δεν μπορεί να υπερβαίνει το 2% επί των συντάξιμων αποδοχών ή των ασφαλιστικών κατηγοριών. Το ΙΚΑ και το ΕΤΑΑ δεν έχουν εφαρμόσει τη διάταξη αυτή, με αποτέλεσμα να έχουν εκδοθεί σωρεία συνταξιοδοτικών αποφάσεων με βάση την προηγούμενη νομοθεσία. Το πρόβλημα μεγαλώνει, καθώς ο ΟΑΕΕ εφαρμόζει την διάταξη. Συνεπώς, είτε πρέπει να απαλειφθεί η διάταξη, είτε να τροποποιηθούν οι συνταξιοδοτικές αποφάσεις.
• Το όριο ηλικίας λήψης της βασικής σύνταξης λόγω γήρατος έχει οριστεί στο 65ο έτος. Όμως, με το νόμο 4093 του 2012, το όριο για πλήρη συνταξιοδότηση έχει αυξηθεί κατά 2 χρόνια, στα 67. Επομένως, θα πρέπει να τροποποιηθεί η διάταξη του άρθρου 2.
• Δεν υπάρχει ενιαίο ποσοστό αναπηρίας βάσει του οποίου θα υπολογίζεται μειωμένη και η βασική σύνταξη. Εάν δεν αλλάξει η διάταξη, θα παρατηρηθεί το φαινόμενο, να χορηγείται πλήρης η αναλογική σύνταξη και μειωμένη η βασική!
• Δεν έχει αποσαφηνιστεί τι ισχύει με τη χορήγηση βασικής σύνταξης στον επιζώντα σύζυγο, συνταξιούχο θανάτου που απασχολείται ή εργάζεται.
• Μπέρδεμα υπάρχει και με το ποιος φορέας θα χορηγεί τη βασική σύνταξη, σε περίπτωση διπλοσυνταξιούχων με δύο πλήρεις σε ποσό συντάξεις.
• Για τους ανασφάλιστους υπερήλικες και τους ασφαλισμένους με λιγότερα από 15 χρόνια ασφάλισης, ο μεταγενέστερος νόμος 4093 του 2012 προβλέπει αυστηρότερο πλαίσιο από αυτό που έχει τεθεί στο άρθρο 2 του 3863.
• Δεν γνωρίζει κανένα ταμείο εάν όταν η κυβέρνηση αποφασίσει μειώσεις συντάξεων, αυτές θα υπολογίζονται στο συνολικό ποσό, ή δεν θα λαμβάνεται υπόψη η βασική σύνταξη.
• Στο νόμο δεν έχει προβλεφθεί κρατική χρηματοδότηση για τη βασική σύνταξη από τα ταμεία των αυτοαπασχολουμένων, δικηγόρων, γιατρών και συμβολαιογράφων (ΕΤΑΑ), των δημοσιογράφων (ΕΤΑΠ ΜΜΕ) και του προσωπικού της Τράπεζας της Ελλάδος.
• Απαιτείται νομοθετική αποσαφήνιση για το πιο ημερομίσθιο (αυτό με τη μείωση κατά 22% ήτοι 26,18 ευρώ ή αυτό που προβλέπεται για την εξαγορά πλασματικού χρόνου ήτοι 33,56 ευρώ, θα γίνεται ο προσδιορισμός των κατώτατων ορίων σύνταξης.
• Το ποσοστό αναπλήρωσης για ένα χρόνο ασφάλισης και έως 15 χρόνια, είναι κοινό, στα 0,86%. Σύμφωνα με τα ταμεία, πρέπει να διαφοροποιηθεί ανάλογα με τα έτη ασφάλισης ώστε να μην λειτουργεί ως αντικίνητρο ασφάλισης.
Την βασική – εθνική σύνταξη δικαιούνται:
1) Οι ασφαλισμένοι των οργανισμών κύριας ασφάλισης, πλην ΟΓΑ, καθώς και οι τακτικοί υπάλληλοι και λειτουργοί του Δημοσίου, οι στρατιωτικοί και οι τακτικοί υπάλληλοι των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.), οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμίδας, ανεξαρτήτως χρόνου υπαγωγής στην ασφάλιση, που θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από την 1.1.2015 και μετά.
2) Οι ανασφάλιστοι και όσοι έχουν πραγματοποιήσει λιγότερες από 4.500 ημέρες ή δεκαπέντε (15) έτη ασφάλισης σε ασφαλιστικούς οργανισμούς κύριας ασφάλισης ή το Δημόσιο, εφόσον πληρούν αθροιστικά τα παρακάτω κριτήρια:
α) Έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους.
β) Το ατομικό και το οικογενειακό τους εισόδημα, από οποιαδήποτε πηγή, κατά το προηγούμενο οικονομικό έτος, δεν υπερβαίνουν το ποσό των 5.040 ευρώ και 10.080 ευρώ αντίστοιχα. Τα ανωτέρω ποσά ανακαθορίζονται κατά το ποσοστό αναπροσαρμογής της βασικής σύνταξης.
γ) Διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα για τουλάχιστον 15 έτη.

Και αναλογική σύνταξη

Εκτός από την Εθνική Σύνταξη, από τις αρχές του 2015, όσοι συνταξιοδοτούνται θα λαμβάνουν και την λεγόμενη αναλογική σύνταξη, η οποία στην αρχή, θα αποτελεί άθροισμα δύο τμημάτων που θα υπολογίζονται το πρώτο με βάση το ισχύον σήμερα σύστημα, και το δεύτερο με βάση ένα νέο αναλογικό σύστημα.
Αναλυτικότερα, για το τμήμα της σύνταξης που αντιστοιχεί στα έτη της ασφάλισής μετά το 2011, οι συνταξιούχοι θα λαμβάνουν αναλογική σύνταξη, με συντελεστές από 0,8% έως και 1,5% για κάθε εργάσιμο έτος.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεκατέσσερα αγκάθια στην εφαρμογή της εθνικής σύνταξης"

Ενέργεια: Υπογράφονται συμβάσεις για τη διασύνδεση των Κυκλάδων

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο της καλωδιακής διασύνδεσης των Κυκλάδων με το ηπειρωτικό ηλεκτρικό σύστημα της χώρας, το οποίο θα οδηγήσει στην κατάργηση των τοπικών πετρελαϊκών σταθμών και θα μειώσει την επιβάρυνση των καταναλωτών με τα τέλη για υπηρεσίες κοινής ωφέλειας.

Συγκεκριμένα μεθαύριο Τετάρτη υπογράφονται οι συμβάσεις μεταξύ του ΑΔΜΗΕ (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Ιωάννης Γιαρέντης) και των αναδόχων των επιμέρους έργων.

Ως γνωστόν μετά από διεθνή διαγωνισμό το έργο κατασκευής των υποβρύχιων καλωδίων που θα συνδέουν τα νησιά μεταξύ τους συνολικού μήκους περίπου 90 χιλιομέτρων ανέλαβαν τα «Ελληνικά Καλώδια», ενώ το καλώδιο «τροφοδότη» Λαύριο –Σύρος, αντίστοιχου μήκους, η ιταλική Prysmian Powerling SrL.

Επιμέρους έργα όπως υποσταθμοί στα νησιά κλπ, ανέλαβαν η ΑΒΒ και η Alstom Grid SpA. Το έργο στην αρχική του μορφή είχε σχεδιαστεί ως ενιαίο προκειμένου να ανατεθεί «με το κλειδί στο χέρι». Ο σχετικός διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος, πριν από ένα χρόνο και στο δεύτερο διαγωνισμό «έσπασε» σε επιμέρους εργολαβίες, ενώ το τελικό του κόστος περιορίστηκε σε 250 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 400 εκατομμυρίων του αρχικού σχεδιασμού.

Τα νησιά που θα διασυνδεθούν είναι η Σύρος, η Μύκονος και η Πάρος, και μέσω του τελευταίου νησιού θα τροφοδοτείται η Νάξος, η Αντίπαρος και οι Μικρές Κυκλάδες. Να σημειωθεί ότι στην πρώτη απόπειρα σύνδεσης των Κυκλάδων, η οποία προ εικοσαετίας ανακόπηκε από το ΣτΕ μετά από προσφυγές για περιβαλλοντικούς λόγους.

Σημειώνεται πως τροφοδοτούνται ήδη με υποβρύχιο καλώδιο μέσω Εύβοιας, η Άνδρος και η Τήνος.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Ενέργεια: Υπογράφονται συμβάσεις για τη διασύνδεση των Κυκλάδων"

Γιακουμάτος: Τουλάχιστον 72 οι δόσεις για τα ληξιπρόθεσμα

Για επιχειρήσεις και νοικοκυριά που ασφυκτιούν έκανε λόγο ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος και μίλησε για γενναία αύξηση των δόσεων για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων

Αν και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός απέφυγε ενόψει του νέου γύρου της διαπραγμάτευσης με την τρόικα να δώσει αριθμό ο Γ. Γιακουμάτος είπε ότι οι δόσεις για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων δεν μπορεί να είναι λιγότερες από 72, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτός είναι ο στόχος της κυβέρνησης.

Η αύξηση των δόσεων στις 72 θα σημάνει για χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις γενναία μείωση των ποσών που χρειάζονται κάθε μήνα από τον προϋπολογισμό τους για την εξόφληση των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων τους

Διαβάστε Περισσότερα » "Γιακουμάτος: Τουλάχιστον 72 οι δόσεις για τα ληξιπρόθεσμα"

Μ.Βορίδης: «Μπαίνει φραγμός στις προληπτικές εξετάσεις όχι σε όλες»!

Στη χώρα μας γίνονται 5 φορές περισσότερες μαγνητικές εξετάσεις από ότι στη Γερμανία δήλωσε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης στον Νίκο Ευαγγελάτο και στα «Παραπολιτικά Fm 90,1» επιχειρηματολογώντας γιατί κουρεύονται οι διαγνωστικές εξετάσεις σε όλους τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Ο κ.Βορίδης ερωτηθείς σχετικά από τον Νίκο Ευαγγελάτο επεσήμανε πως τα όρια μπαίνουν επειδή στη χώρα μας υπάρχει κατάχρηση που θεωρείται μοναδική.
Διευκρίνισε πάντως πως η παρέμβαση που έγινε αφορά στις προληπτικές εξετάσεις για τον εντοπισμό συγκριμένων νόσων καθώς πλέον θα πραγματοποιούνται με βάση επιστημονικά δεδομένα και όχι όποτε το επιθυμεί ο καθένας.

«Δεν τιμωρούμαι τον ασθενή γιατί ο περιορισμός αφορά όταν δεν έχει διαγνωστεί κάτι» ανάφερε ο υπουργός Υγείας συμπληρώνοντας: «Αν το αφήσουμε ανοικτό θα μπορεί ο καθένας να κάνει όποτε νομίζει. Όμως την εξέταση αυτή θα την πληρώνει πια. Πρέπει να υπάρχει ένας φραγμός σε αυτό γιατί αλλιώς θα μπορεί να πηγαίνει κάποιος κάθε μέρα» κατέληξε.

Να σημειωθεί ότι από σήμερα ξεκινά η εφαρμογή του περιορισμού των διαγνωστικών εξετάσεων όπου μεταξύ άλλων κουρεύονται μαγνητικές τομογραφίες και τεστ ΠΑΠ.
Ενδεικτικά το τεστ ΠΑΠ δε θα μπορεί να πραγματοποιείται δωρεάν σε γυναίκες κάτω των 21 ετών και σε γυναίκες άνω των 65 ετών, ενώ για τις υπόλοιπες ο έλεγχος θα μπορεί να γίνεται με την κάλυψη του Ταμείου κάθε τρία χρόνια.

Επίσης μαστογραφία δικαιολογείται σε γυναίκες άνω των 40 ετών μια φορά το χρόνο και για όσο δεν πάσχουν από βαρέα και χρόνια νοσήματα.

Πάντως οι νέες συνταγογραφικές οδηγίες προκαλούν την έντονη αντίδραση των ιατρικών συλλόγων με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο να επισημαίνει ότι είναι εκτός των κανόνων που επιτάσσει η σύγχρονη επιστήμη.

Iatropedia
Διαβάστε Περισσότερα » "Μ.Βορίδης: «Μπαίνει φραγμός στις προληπτικές εξετάσεις όχι σε όλες»!"

Ετήσια εκπτωτική κάρτα από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Ετήσια εκπτωτική κάρτα για το δρομολόγιο Αθήνα - Βόλος - Αθήνα δίνει από σήμερα στην κυκλοφορία η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Οι κάτοχοι της ετήσιας κάρτας θα εξασφαλίζουν έκπτωση 30% στα εισιτήρια μετ' επιστροφής που θα προμηθεύονται για τα συγκεκριμένα δρομολόγια.

Η κάρτα θα κοστίζει 30 ευρώ (15 ευρώ για φοιτητές), ενώ για όσους την προμηθευτούν έως τις 30 Σεπτεμβρίου το κόστος της θα είναι μειωμένο στα10 ευρώ. Η υπηρεσία ξεκινά από τον Βόλο και αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλες πόλεις ανάλογα με τη ζήτηση και το μερίδιο αγοράς του σιδηροδρόμου.

Ειδικά σε ό,τι αφορά τους φοιτητές, με την ετήσια κάρτα θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν από τον τόπο μόνιμης διαμονής τους προς τον Βόλο ή αντίστροφα πληρώνοντας είκοσι ευρώ για εισιτήριο μετ' επιστροφής. Η κάρτα, η οποία θα ισχύει για τη δεύτερη θέση, θα χορηγείται στους δικαιούχους με την επίδειξη της φοιτητικής ταυτότητας έκδοσης των ΑΕΙ/ΤΕΙ του Βόλου ή της Αθήνας.

Δυνατότητα
Στους κατόχους της κάρτας θα δίνεται η δυνατότητα να μετακινούνται ελεύθερα με τον Προαστιακό Αθηνών στο κομμάτι Πειραιάς - Μαγούλα - Κορωπί - Αεροδρόμιο για 24 ώρες από την άφιξή τους στην Αθήνα ή αντίστοιχα για 24 ώρες πριν από την αναχώρησή τους από την Αθήνα προς τον Βόλο. Επιπλέον θα παρέχεται και παροχή φαγητού μέχρι τις 19 Οκτωβρίου.

Αρχικά ο τίτλος μεταφοράς και το κουπόνι παροχής φαγητού (με την ένδειξη «Κουπόνι προσφοράς Βόλου») θα εκδίδονται χειρόγραφα. Οι παραπάνω προσφορές θα ισχύουν για κάρτες που θα εκδίδονται μόνον από τα σημεία πώλησης της πόλης του Βόλου. Αντίστοιχα οι τίτλοι μεταφοράς με τη χρήση της κάρτας θα εκδίδονται χειρόγραφά μόνο από τα σημεία πώλησης του Βόλου (ΣΣ Σταθμό, Γραφείο Πόλης), της Αθήνας και του ΣΚΑ. Στην επόμενη φάση οι τίτλοι μεταφοράς θα εκδίδονται ηλεκτρονικά και από τα υπόλοιπα σημεία πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Ετήσια εκπτωτική κάρτα από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ"

Στάση εργασίας γιατρών και εργαζόμενων στα νοσοκομεία την Τετάρτη

Θύελλα αντιδράσεων στους φορείς που εκπροσωπούν γιατρούς και εργαζόμενους στα νοσοκομεία, έχει προκαλέσει το νομοσχέδιο για τη σύσταση Εταιρείας Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων ΑΕ (ΕΣΑΝ) που βρίσκεται υπό ψήφιση στη Βουλή.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) έχει κηρύξει για την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι το πέρας του ωραρίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο.

Διοργανώνει, επίσης, από κοινού με την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), συλλαλητήριο στις 12:30 στη Βουλή.

Η ΟΕΝΓΕ αναφέρει ότι η σύσταση της ΕΣΑΝ «σηματοδοτεί την πλήρη απόσυρση του κράτους από τη χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας» και χαρακτηρίζει «επουσιώδεις» τις τροποποιήσεις στις οποίες προέβη ο υπουργός Υγείας, υποστηρίζοντας ότι «δεν αλλάζουν την ουσία των δραματικών επιπτώσεων στους ασθενείς, τα νοσοκομεία και τους γιατρούς».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα » "Στάση εργασίας γιατρών και εργαζόμενων στα νοσοκομεία την Τετάρτη"

Μητσοτάκης: Τι κεντροαριστερός, τι κεντροδεξιός...

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προκύψει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες με αφορμή την Προεδρική εκλογή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον realfm 97,8 και τηνΚάτια Μακρή. Ωστόσο ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης εκτίμησε ότι τελικά θα συγκεντρωθούν οι 180 ψήφοι.
"Όλες οι προαγωγές στο Δημόσιο έχουν παγώσει από το 2011. Πρέπει να συζητήσουμε ένα σταδιακό ξεπάγωμα των προαγωγών", δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης

«Από τη στιγμή που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει κανένα πρόεδρο, ούτε καν τον ίδιο τον κ. Τσίπρα αν προτείνετο -δεν είναι στις προθέσεις μας σας διαβεβαιώνω- αλλά το αναφέρω για να τονίσω τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται η αντιπολίτευση, προφανώς και η περίπτωση να οδηγηθεί η χώρα σε εθνικές εκλογές τον ερχόμενο Μάρτιο είναι μία περίπτωση ορατή. Μπορεί να μην βρεθούν οι 180 - εγώ εκτιμώ ότι κατά πάσα πιθανότητα μπορούν να βρεθούν- αλλά μπορεί και να μην βρεθούν οι 180. Αν δεν βρεθούν θα συμβεί με αποκλειστική υπαιτιότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. 


Προς κεντροδεξιό Πρόεδρο της Δημοκρατίας;

Και πρόσθεσε: «Και το γεγονός ότι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται και καταστρατηγεί πλήρως το πνεύμα του Συντάγματος χρησιμοποιώντας την εκλογή του Προέδρου για να δρομολογήσει εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις είναι κάτι το οποίο πιστεύω ότι η πλειοψηφία των πολιτών το καταδικάζει. Πιστεύω ότι η πλειοψηφία των πολιτών δεν θέλει αυτή τη στιγμή εκλογές, θέλει σταθερότητα, θέλει να διαφυλάξει τα όποια κεκτημένα αυτής της δύσκολης περιόδου προσαρμογής και νομίζω ότι αν τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρει να οδηγήσει τη χώρα σε εθνικές εκλογές θα πληρώσει και το τίμημα αυτής της επιλογής του». 

Στην ερώτηση αν ο ίδιος προτιμά κάποιον κεντροδεξιό ή κεντροαριστερό Πρόεδρο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης απάντησε: «Πρέπει να σας πω ότι αυτό δεν με ενδιαφέρει τόσο, όσο να είναι ένα πρόσωπο το οποίο να ενώνει και όχι να διχάζει τους Έλληνες. Ενα πρόσωπο το οποίο θα μπορεί να εκπροσωπήσει επάξια τη χώρα στο εξωτερικό. Ενας, εγώ θα φανταζόμουν, έναν σπουδαίο, έναν σημαντικό Ελληνα. Θα μπορούσε κάλλιστα το πρόσωπο αυτό να μην είναι και ένα πρόσωπο της ενεργούς πολιτικής. Αρα ο ιδεολογικός του χαρακτήρας να μην έχει τόσο μεγάλη σημασία».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ κ. ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ


Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης: Τι κεντροαριστερός, τι κεντροδεξιός..."

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news