facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Πρωτοπόροι οι Έλληνες και στην αεροπειρατία

Η πρώτη αεροπειρατεία στον κόσμο έγινε από νεαρούς Έλληνες και άλλαξε τα μέτρα προστασίας στα αεροδρόμια...

Στις 14 Σεπτεμβρίου του 1948 το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Ελευθερία» στα περίπτερα, έγραφε με έντονα, κεφαλαία γράμματα, «ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΝ ΩΔΗΓΗΘΗ ΒΙΑΙΩΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑΝ».

Ήταν η πρώτη καταγεγραμμένη αεροπειρατεία σε πτήση που εκτελούσε επιβατικό δρομολόγιο στον κόσμο. Δράστες ήταν 6 μαθητές της τάξης του Γυμνασίου από τη Θεσσαλονίκη, όλοι τους παιδιά αστικών οικογενειών και πρώην μέλη της Ε.Π.Ο.Ν.

Στόχος τους να καταφέρουν να περάσουν μέσα από τη Γιουγκοσλαβία στο μέτωπο του Γράμμου και να ενωθούν με τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδος.

Ήταν η εποχή που ο ελληνικός Εμφύλιος μαίνονταν και η αριστερά διώκονταν βιαίως από τις κυβερνητικές δυνάμεις, ενώ οι δρόμοι για το βουνό ήταν αποκομμένοι.
Με τη δικαιολογία ότι θα δώσουν εξετάσεις για το Πολυτεχνείο, οι πρώτοι αεροπειρατές της ιστορίας, οι Αλέξανδρος και Δημήτριος Κουφοδάκης (ετών 21 και 23 αντίστοιχα), Αχιλλέας Κλετιμλίδης (ετών 19), Αντώνης Βογιάζος (ετών 18), Γιώργος Κέλας (ετών 17) και Σπύρος Χειλμιάδης (ετών 18), κατέβηκαν αρχικά στην Αθήνα. Αυτή ήταν μόνο η αρχή από το παράτολμο και καινοφανές σχέδιό τους.

Στις 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 13:15, οι 6 νέοι θα επιβιβαστούν από το αεροδρόμιο του Ελληνικού σε ένα αεροσκάφος της TAE, (της πρώτης ιδιωτικής αεροπορικής εταιρείας – Τεχνικαί Αεροπορικαί Εκμεταλλεύσεις), με δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Μεταξύ των ονομάτων των 21 επιβατών, ήταν και αυτό του βουλευτή Ιωάννη Αποστόλου.

H πρώτη ιδιωτική αεροπορική εταιρεία ήταν η Τ.Α.Ε, Τεχνικαί Αεροπορικαί Εκμεταλλεύσεις και πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια της πτήσης και ενώ το αεροπλάνο βρίσκονταν πάνω από τη Σκύρο, τέσσερις από τους νεαρούς εισέβαλαν στο πιλοτήριο και οπλισμένοι με σουγιάδες και ένα μπουκάλι γκαζόζας, ζήτησαν από τον πιλότο να αλλάξει προορισμό και να προσγειώσει το σκάφος στο Βελιγράδι. Ακολούθησε συμπλοκή στο πιλοτήριο με το συγκυβερνήτη, ενώ μέσα σε εκείνο το διάστημα ο ασυρματιστής πρόλαβε να αναφέρει το συμβάν. Η εντολή που έλαβε είναι να «επιστρέψει το αεροπλάνο πάση θυσία αμέσως εις Θεσσαλονίκην». Ταυτόχρονα, απογειώθηκαν πολεμικά σκάφη τύπου SPITFIRE για να αποτρέψουν την αεροπειρατεία, αλλά ήταν ήδη αργά. Το επόμενο μήνυμα που εξέπεμψε ο ασύρματος ήταν «Είμεθα προσγειωμένοι Όφτσε Πόλε 60 χλμ. Νοτιοανατολικά Σκοπίων».

Πολεμικά σκάφη τύπου SPITFIRE σηκώθηκαν από το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων για να αποτρέψουν την αεροπειρατεία στο επιβατικό της ΤΑΕ

Η Η επιστροφή του αεροσκάφους σε ελληνικό έδαφος σηματοδότησε μια σειρά από ανακρίσεις, από τον ίδιο τον υπουργό Αεροπορίας, ενώ επιρρίφθηκαν ευθύνες και στους πιλότους που δεν κατάφεραν να παραπλανήσουν τους αεροπειρατές και να προσγειώσουν το σκάφος σε Ελληνικό έδαφος. Τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και προφυλακίστηκαν.

Οι 6 νεαροί που κατάφεραν να φτάσουν με τρένο στα Σκόπια, δικάσθηκαν ερήμην και κρίθηκαν ένοχοι και καταδικάσθηκαν σε θάνατο. Διώξεις και φυλακές γνώρισαν και οι οικογένειές τους, που δε γνώριζαν τίποτα για τις προθέσεις των παιδιών τους.

Ως αποτέλεσμα της πρώτης αεροπειρατείας στον κόσμο, ήταν η εντατικοποίηση των ελέγχων στα αεροδρόμια και η λειτουργία τους στο εξής σε αυστηρότερο πλαίσιο.


Οι έξι νεαροί αεροπειρατές καταζητούνται (1948).

Από τους 6 νεαρούς αεροπειρατές, ο πιο γνωστός σήμερα είναι ο Αντώνης Βογιάζος, σκηνοθέτης και μεταφραστής του έργου του Λένιν στα ελληνικά.

Το 1987 οι κρίσιμες στιγμές από την πρώτη αεροπειρατεία αναβίωσαν στη μεγάλη οθόνη από το σκηνοθέτη Κώστα Κουτσομύτη, στην ταινία «Ο Κλοιός».

Ο «κλοιός» η ταινία του Κώστα Κουτσομύτη, βασισμένη στην πρώτη αεροπειρατεία σε πτήση επιβατικού δρομολογίου

mixanitouxronou
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρωτοπόροι οι Έλληνες και στην αεροπειρατία"

«Όχι» στη δημιουργία αποτεφρωτηρίων από την Εκκλησία

Αρνητική στη δημιουργία αποτεφρωτηρίων στα ενοριακά κοιμητήρια είναι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος. Την αντίθεσή της μάλιστα θα εκφράσει στην Πολιτεία με σχετική επιστολή, ενώ ένσταση υπάρχει και στο πρόσωπο που θα λαμβάνει την απόφαση για την καύση ή την ταφή του σώματος.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος υποστηρίζει ότι η απόφαση θα πρέπει να λαμβάνεται από τον εκλιπόντα, όσο βρίσκεται στη ζωή και όχι από τους συγγενείς του. Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε επίσης, να ζητήσει από τη Νομική Υπηρεσία της Εκκλησίας, να διερευνήσει κατά πόσο ο Νόμος 3852/2010 «Περί του Προγράμματος Καλλικράτης», θίγει το καθεστώς των Ενοριακών Κοιμητηρίων.

Επίσης αποφάσισε να απευθύνει ερώτημα στη Συνοδική Επιτροπή Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων, περί του ποιες είναι οι κανονικές συνέπειες από την καύση των νεκρών και αν η ενέργεια αυτή είναι σύμφωνη με την πράξη και την παράδοση της Εκκλησίας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Όχι» στη δημιουργία αποτεφρωτηρίων από την Εκκλησία"

Moody's: Η Ελλάδα παραμένει υποψήφια για χρεοκοπία

Δεν είναι μόνο η Αργεντινή που προκαλεί ανησυχία στους αναλυτές της Moody's

Μπορεί η Αργεντινή να βίωσε τη δεύτερη χρεοκοπία της σε διάστημα 12 ετών, ωστόσο η λίστα με τις χώρες που βρίσκονται «στο κόκκινο», μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, είναι μακρά, σύμφωνα με τη Moody's.

Σύμφωνα με το CNBC, στη λίστα της Moody's, φιγουράρουν δέκα χώρες οι οποίες θεωρούνται εξίσου ριψοκίνδυνες ή και περισσότερο σε σχέση με την Αργεντινή. Ειδικότερα πρόκειται για το Εκουαδόρ, την Αίγυπτο, την Ελλάδα, το Πακιστάν, τη Βενεζουέλα, τη Μπελίζ, την Κούβα, την Κύπρο, τη Τζαμάικα και την Ουκρανία.

Ειδικότερα όσον αφορά την Ουκρανία, η οποία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, το CNBC σημειώνει ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις της Capital Economics η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 5% σε ετήσια βάση τον Ιούλιο.

Η Moody's υποβάθμισε τας ουκρανικά ομόλογα σε Caa3, με αρνητικό outlook τον Απρίλιο του 2014, δύο μονάδες χαμηλότερα από της Αργεντινής (Caa1), επικαλούμενη την κλιμάκωση της γεωπολιτικής κρίσης. Ωστόσο, οι οικονομολόγοι δεν θεωρούν πιθανή μια επίσημη πτώχευση, δεδομένης της διεθνούς βοήθειας που λαμβάνει η Ουκρανία.

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Moody's: Η Ελλάδα παραμένει υποψήφια για χρεοκοπία"

Ελλάδα όπως...Σουηδία! Δείτε πόσο κοστίζουν οι μικροβιολογικές εξετάσεις εδώ και στο εξωτερικό

Τελικά η Ελλάδα φαίνεται πως είναι ακριβή στα...πίτουρα και φθηνή στα λάχανα καθώς αποδεικνύεται πως δεν είναι ακριβότερη μόνο στα γενόσημα φάρμακα σε σχέση με τη Σουηδία αλλά και στις διαγνωστικές εξετάσεις καθώς απλές αιματολογικές εξετάσεις πραγματοποιούνται στη χώρα μας ακόμη και κατά 600% πιο υψηλό κόστος.

Την αποκάλυψη κάνει και πάλι ο γενικός γιατρός Αργύρης Αργυρίου που έχει εργασθεί επί σειρά ετων στη Σουηδία.
Αυτή τη φορά ο κ. Αργυρίου συγκρίνει με τη βοήθεια συνάδελφων του που εργάζονται στη Σουηδία, τιμές απλών διαγνωστικών εξετάσεων στη χώρα μας και εκτός.

Ειδικότερα με βάση στοιχεία που παρουσιάζει από το Κέντρο Υγείας του Amal στην Σουηδία, αποδεικνύεται πως μάλλον η Ελλάδα είναι για άλλη μια φορά από τις πιο ακριβές χώρες για τη διενέργεια εξετάσεων.

Με βάση τις τιμές που ισχύουν σήμερα τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Σουηδία, σε 12 βασικές και συνηθισμένες αιματολογικές εξετάσεις, η διαφορά είναι απολύτως εμφανής.

Να σημειωθεί ότι στις 01/09/2014 που έγινε αυτή η σύγκριση οι 100 Σουηδικές Κορώνες (SEK ή όπως επίσης συμβολίζονται ανεπίσημα στην Σουηδία kr) = 10,9 Ευρώ ( €).

Συγκεκριμένα:

Γενική Αίματος

Στην Σουηδία κοστίζει 15,51 SEK = 1,69 € ( συμπεριλαμβανομένου των Αιμοπεταλίων) ενώ στην Ελλάδα, αν θέλουμε να συμπεριλάβουμε και τα αιμοπετάλια (τα οποία αιμοπετάλια κοστίζουν 1,76€ κοστίζει 2,88 + 1,76 = 4,64 €
Δηλαδή η Γενική Αίματος είναι 175 % πιο ακριβή στην Ελλάδα από ότι στην Σουηδία.

Φερριτίνη

Στην Σουηδία κοστίζει 21,85 SEK = 2,381 € όταν στην Ελλάδα κοστίζει 9,51 €.
Δηλαδή η Φερριτίνη είναι 299 % πιο ακριβή στην Ελλάδα από ότι στην Σουηδία.

Σάκχαρο

Στην Σουηδία κοστίζει 6,62 SEK = 0,721 € όταν στην Ελλάδα κοστίζει 2,26 €.
Δηλαδή το Σάκχαρο είναι 213 % πιο ακριβό στην Ελλάδα από ότι στην Σουηδία.

SGPT = ALAT

Στην Σουηδία κοστίζει 6.19 SEK = 0,674 € όταν στην Ελλάδα κοστίζει 4,49 €.
Δηλαδή η SGPT είναι 566 % πιο ακριβή στην Ελλάδα από ότι στην Σουηδία.

ALP

Στην Σουηδία κοστίζει 6.04 SEK = 0,658 €, όταν στην Ελλάδα κοστίζει 5,02 €.
Δηλαδή η ALP είναι 663 % πιο ακριβή στην Ελλάδα από ότι στην Σουηδία.

Creatinine

Στην Σουηδία κοστίζει 6,77 SEK = 0,737 €, όταν στην Ελλάδα κοστίζει 4,05 €.
Δηλαδή η Κρεατινίνη είναι 450 % πιο ακριβή στην Ελλάδα από ότι στην Σουηδία.

Total Cholesterol

Στην Σουηδία κοστίζει 6,18 SEK = 0,673 € όταν στην Ελλάδα κοστίζει 2,88 €.
Δηλαδή η Ολική Χοληστερίνη είναι 328 % πιο ακριβή στην Ελλάδα από ότι στην Σουηδία.

HDL

Στην Σουηδία κοστίζει 15,51 SEK = 1,690 € όταν στην Ελλάδα κοστίζει 4,75 €.
Δηλαδή η HDL είναι 181 % πιο ακριβή στην Ελλάδα από ότι στην Σουηδία.

Triglycerides

Στην Σουηδία κοστίζουν 7,49 SEK = 0,816 € όταν στην Ελλάδα κοστίζουν 4,49 €.
Δηλαδή τα Τριγλυκερίδια είναι 450 % πιο ακριβά στην Ελλάδα από ότι στην Σουηδία.


TSH

Στην Σουηδία κοστίζει 16,36 SEK = 1,783 € όταν στην Ελλάδα κοστίζει 12,38 €
Δηλαδή η TSH είναι 594 % πιο ακριβή στην Ελλάδα από ότι στην Σουηδία.

Free T4

Στην Σουηδία κοστίζει 16,45 SEK = 1,793 € όταν στην Ελλάδα κοστίζει 20,54 €.
Δηλαδή η free T4 είναι 1046 % πιο ακριβή στην Ελλάδα από ότι στην Σουηδία.

PSA

Στην Σουηδία κοστίζει 28,66 SEK = 3,123 € όταν στην Ελλάδα κοστίζει 14 €.
Δηλαδή το PSA είναι 348 % πιο ακριβό στην Ελλάδα από ότι στην Σουηδία. (και να φανταστεί κανείς ότι στις "καλές εποχές" το PSA στην Ελλάδα περνούσε τα 40 €)

Ο κ. Αργυρίου διευκρινίζει πως σε επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Ένωσης Σουηδών Ιατρών που εργάζονται στον εργαστηριακό τομέα των χημικών εξετάσεων Mattias Aldrimer, του επισήμανε ότι επειδή στην Σουηδία η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας συνολικά είναι ένας πολύ μεγάλος πελάτης, έχει καταφέρει να ρίξει τις τιμές των πιο συνηθισμένων εργαστηριακών εξετάσεων (οι οποίες αφορούν κυρίως την ΠΦΥ) και συχνά οι εταιρείες αναγκάζονται να βγάλουν την «χασούρα» ανεβάζοντας τις τιμές σπάνιων και εξειδικευμένων εξετάσεων.

Να σημειωθεί ότι οι τιμές των αιματολογικών εξετάσεων στην Σουηδία δεν καθορίζονται δια νόμου αλλά τα Νοσοκομεία του κάθε νομού ή το κάθε ιδιωτικό εργαστήριο αποφασίζει μόνο του για τις τιμές του και οι πελάτες (π.χ. τα διάφορα Κέντρα Υγείας ή ακόμη και οι κλινικές των διαφόρων Νοσοκομείων) έχουν δικαίωμα να διαλέξουν από τους διάφορους παρόχους και φυσικά προτιμούν συνήθως τον φθηνότερο.

Πάντως όπως φαίνεται σε τέτοιου είδους...παραστρατήματα του ιδιωτικού τομέα στηρίζεται ο ΕΟΠΥΥ και προχωρά μετά σε κουρέματα των παροχών προς τους ασφαλισμένους και όχι προς τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα...

iatropedia
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελλάδα όπως...Σουηδία! Δείτε πόσο κοστίζουν οι μικροβιολογικές εξετάσεις εδώ και στο εξωτερικό"

Με λιγότερο από… ένα εργαζόμενο τη βγάζουν τα νοικοκυριά

Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ με βάση την απογραφή του πληθυσμού. Μειοψηφία οι απασχολούμενοι. Βασικός τροφοδότης εργασίας το εμπόριο και το Δημόσιο. Ποια είναι η εικόνα για τους μετανάστες.

Με λιγότερο από ένα… εργαζόμενο καλούνται να επιβιώσουν τα ελληνικά νοικοκυριά. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ μόλις 0,9 είναι ο μέσος όρος εργαζόμενων ανά νοικοκυριό. Και αυτά το 2011 όταν η κρίση βρίσκονταν στο μέσο της και η ανεργία δεν είχε σκαρφαλώσει στα σημερινά επίπεδα (το Δεκεμβρίο του 2011 βρίσκονταν στο 21%).

Όπως προκύπτει από την «απογραφή πληθυσμού-κατοικιών έτους 2011, ο Οικονομικά Ενεργός Πληθυσμός της χώρας είναι μειοψηφία: ανήλθε σε 4.586.636 άτομα (42,4% του συνόλου του Μόνιμου Πληθυσμού) ενώ ο Οικονομικά μη Ενεργός Πληθυσμός αντιστοιχούσε σε 6.229.650 άτομα (57,6% του συνόλου του Μόνιμου Πληθυσμού). Τι εννοούμε όταν λέμε μη οικονομικά ενεργός; Συνταξιούχους, εισοδηματίες, μαθητές, και όσους δηλώνουν ως απασχόληση τα οικιακά.

Βέβαια από τους «οικονομικά ενεργούς» οι 859 χιλιάδες δήλωναν άνεργοι (σήμερα ξεπερνούν το 1,3 εκατομμύρια) περιορίζοντας σε μόλις 3,7 εκατ. τους απασχολούμενους, με βάση πάντα τα στοιχεία του 2011

Από την άλλη πλευρά, το 10,5% (391.398 άτομα) του συνόλου των απασχολουμένων έχει ξένη υπηκοότητα (συμπεριλαμβανομένων και ατόμων με αδιευκρίνιστη ή χωρίς υπηκοότητα).


Από τα ίδια στοιχεία, προκύπτει επίσης ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των απασχολουμένων με ελληνική υπηκοότητα, 18,2%, εργάζεται στον κλάδο «Χονδρικό και Λιανικό Εμπόριο-Επισκευή μηχανοκίνητων οχημάτων και μοτοσικλετών» ακολουθούμενο από ποσοστό 10,7% που είναι δημόσιοι υπάλληλοι «Δημόσια Διοίκηση και Άμυνα-Υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση».

Αντίθετα, το μεγαλύτερο ποσοστό, 18,8%, των απασχολουμένων με ξένη υπηκοότητα εργάζεται στις «Κατασκευές» ακολουθούμενο από ποσοστό 18,2% που κινείται στον κλάδο που η ΕΛΣΤΑΤ περιγράφει ως «Γεωργία, Δασοκομία και Αλιεία».

Δείτε αναλυτικά στοιχεία εδώ

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Με λιγότερο από… ένα εργαζόμενο τη βγάζουν τα νοικοκυριά"

Σάμος: Η σχολική χρονιά ξεκινά με κενά σε εκπαιδευτικούς

Η νέα σχολική χρονιά στη Σάμο θα ξεκινήσει με πολλά κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Λιγότερα θα είναι τα κενά στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα τα κενά σε νηπιαγωγούς είναι 30 και 59 για τους δασκάλους. Σύμφωνα με τον διευθυντή της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Παναγιώτη Ζαβουδάκη, τα κενά είναι περισσότερα από πέρυσι και αναμένεται η συμπλήρωσή τους με αναπληρωτές που έχουν ήδη ζητηθεί. Μεγαλύτερο ωστόσο θα είναι το πρόβλημα της κάλυψης των κενών σε καθηγητές φυσικής αγωγής και ξένων γλωσσών στα δημοτικά σχολεία, καθώς δεν υπάρχουν πολλοί πλεονάζοντες καθηγητές στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση που κάθε χρόνο κάλυπταν τα συγκεκριμένα κενά.

Για το θέμα της υποβάθμισης των τεσσάρων δημοτικών σχολείων, Φούρνων, Κοκκαρίου, Κοντακείκων και Παγώνδα από 6θέσια σε 4θέσια, ο κ. Ζαβουδάκης δήλωσε κατηγορηματικά αντίθετος στην απόφαση της περιφερειακής Διεύθυνσης που εδρεύει στην Μυτιλήνη, ενώ με έγγραφό του ζήτησε την ανάκληση της απόφασης με την αιτιολογία, ότι τα συγκεκριμένα σχολεία λειτουργούν σε απομακρυσμένα χωριά, ενώ τα παιδιά που φοιτούν σε αυτά έχουν δικαίωμα στην ποιοτική μόρφωση και πρόσβαση στην παιδεία.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, μόνο το σχολείο των Φούρνων δεν θα υποβαθμιστεί, ενώ το δημοτικό σχολείο Βαθέος θα αναβαθμιστεί από 6θέσιο σε 7θέσιο.

Εξάλλου φέτος μετά από πολλά χρόνια θα λειτουργήσουν ξανά τα νηπιαγωγεία Θύμαινας και Καρκιναγρίου.

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Κωνσταντίνος Ρόκκος αναφέρθηκε στα κενά που υπάρχουν σε καθηγητές εντοπίζοντας το μεγαλύτερο πρόβλημα στην έλλειψη φιλολόγων.

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Σάμος: Η σχολική χρονιά ξεκινά με κενά σε εκπαιδευτικούς"

Αρειος Πάγος: Παράνομη η απόλυση σε άδεια αναψυχής, νόμιμη σε αναρρωτική

Είναι παράνομη η απόλυση κατά τη διάρκεια της άδειας αναψυχής (θερινή άδεια) και νόμιμη κατά τη διάρκεια της αναρρωτικής άδειας. Αυτό έκρινε ο Άρειος Πάγος, με την υπ’ αριθμ. 402/2014 απόφασή του, ερμηνεύοντας την εργατική νομοθεσία και δεν δέχθηκε την αγωγή 67χρόνου, του οποίου καταγγέλθηκε η εργασιακή του σύμβαση ενώ ήταν σε αναρρωτική άδεια.

Ειδικότερα, τον Απρίλιο του 2003 η εταιρεία «Τράμ» Α.Ε. (διάδοχος της η εταιρεία «ΣΤΑ.ΣΥ.» Α.Ε.») προσέλαβε με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου 67χρόνο μηχανολόγο-μηχανικό με μεικτές μηνιαίες αποδοχές 3.500 ευρώ, ο οποίος τον Δεκέμβριο του 2006 νοσηλεύθηκε για τρεις μέρες σε κρατικό νοσοκομείο, λόγω απώλειας συνειδήσεως, αρτηριακής υπέρτασης και απορρύθμισης σακχαρώδη διαβήτη και του δόθηκε αναρρωτική άδεια ενός μηνός. Για την νοσηλεία του στο νοσοκομείο και την αναρρωτική άδεια είχε ενημερώσει τόσο προφορικά όσο και γραπτά την υπηρεσία του. Όμως, ενώ βρισκόταν στις πρώτες μέρες της αναρρωτικής άδειάς του, η εταιρεία τού κοινοποίησε την καταγγελία της σύμβασης εργασίας και του παρέδωσε δύο τραπεζικές επιταγές με την αποζημίωσή του.

Όπως προκύπτει η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της «Τράμ» Α.Ε. για την καταγγελία της σύμβασης εργασίας του 67χρόνου είχε ληφθεί λίγες μέρες πριν την εισαγωγή του στο νοσοκομείο.

Ο μηχανολόγος προσέφυγε στην Δικαιοσύνη, και το Εφετείο Αθηνών ερμηνεύοντας τον αναγκαστικό νόμο 539/1945 έκρινε ότι η καταγγελία της σύμβασης εργασίας δεν απαγορεύεται κατά τη διάρκεια της αναρρωτικής άδειας του μισθωτού και ότι ούτε η καταγγελία της σύμβασης εργασίας είναι καταχρηστική για τον λόγο αυτό.

Στη συνέχεια, ο μηχανολόγος άσκησε αναίρεση κατά της εφετειακής απόφασης και ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση αναίρεσης του 67χρόνου, κρίνοντας ότι «η κατά το άρθρο 6 του νόμου 539/1945 απαγόρευση καταγγελίας της εργασιακής συμβάσεως αφορά μόνο την καταγγελία κατά την διάρκεια της άδειας αναψυχής και όχι περιπτώσεις άλλων αδειών, όπως είναι η αναρρωτική».

Ακόμη, μεταξύ των άλλων, ο 67χρόνος ισχυρίσθηκε ότι όταν απολύθηκε ήθελε 100 εργάσιμες ημέρες για να θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Ωστόσο, το γεγονός ότι ήθελε λίγους μήνες για να βγει στη σύνταξη δεν το είχε γνωστοποιήσει στην εταιρεία του, όταν το καλοκαίρι του 2006 τον ενημέρωσαν ότι στο τέλος του ίδιου έτους θα καταγγελλόταν η σύμβαση εργασίας του, αλλά και κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαμάχης δεν κατέθεσε κάποιο στοιχείο για το συνολικό αριθμό των ενσήμων που είχε, ενώ επίσης δεν αποδείχθηκε η βασιμότητα του ισχυρισμού του ούτε από τις καταθέσεις των μαρτύρων του.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Αρειος Πάγος: Παράνομη η απόλυση σε άδεια αναψυχής, νόμιμη σε αναρρωτική"

Ιδιωτικές κλινικές:Τι απαντούν στα δημοσιεύματα για υπερχρεώσεις στον ΕΟΠΥΥ

Με αφορμή δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών αλλά και σημερινό της έγκριτης εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ για δήθεν συνέχιση του πάρτι σε βάρος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με δήθεν υπερχρεώσεις Ιδιωτικών Κλινικών προς τον Οργανισμό, η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών αισθάνεται την ανάγκη να διευκρινίσει τα ακόλουθα:

1. Ο έλεγχος των ιδιωτικών Ελεγκτικών εταιριών που οι ίδιοι επιλέξαμε, συμφωνήσαμε και καλύπτουμε οικονομικά, παρότι αποτελεί υποχρέωση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Ολοκληρώθηκε μόνο ο έλεγχος πρώτου σταδίου, όπως ρητά προβλεπόταν από την μεταξύ μας συμφωνία και αφορούσε στατιστικό έλεγχο και έλεγχο παραστατικών.

2. Κανένα πόρισμα μέχρι σήμερα, όπως μας πληροφόρησε η Ελεγκτική Εταιρία που συνεργαζόμαστε, δεν έχει παραδοθεί στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

3. Τα περιστατικά που αναφέρει το δημοσίευμα ως παραβατικά, είναι περιστατικά για τα οποία θα πραγματοποιηθεί ιατρικός έλεγχος (δεύτερο στάδιο σύμφωνα με την συμφωνία).

4. Οι περιπτώσεις νοσηλειών για τις οποίες θα υπάρξει έλεγχος Β' σταδίου δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση παραβατικη ένδειξη, διότι

-είναι απολύτως φυσιολογικό να υπάρχει χρέωση διπλού ΚΕΝ όταν υπάρχουν συνοδα νοσήματα,
-απολύτως φυσιολογικό να υπάρχει χρέωση ΚΕΝ με επιπλοκές,
-απολύτως φυσιολογικό να υπάρχει χρέωση εκτός ΚΕΝ, με ημερήσιο νοσήλιο, που αφορούν επεμβάσεις για τις οποίες δεν υπάρχει αντίστοιχο ΚΕΝ καθώς και νοσηλείες Νεφροπαθών, χρονίως πασχόντων και Χημειοθεραπείες,
απολύτως φυσιολογικό να υπάρχουν παρατάσεις πέραν της μέσης διάρκειας νοσηλείας, ιδιαίτερα σε Παθολογικά, Καρδιολογικά, Νεφρολογικά και Ογκολογικά περιστατικά και φυσικά επαναεισαγωγές περιστατικών ειδικοτήτων Παθολογικού τομέα και ιδιαίτερα Χημειοθεραπείες.

5. Από το δημοσίευμα σπιλώνεται ένας κλάδος χωρίς κανένας έλεγχος να έχει ολοκληρωθεί και χωρίς κανένα πόρισμα να έχει εκδοθεί και τελεσιδικήσει.

Σε κάθε περίπτωση ας αναμείνουμε την ολοκλήρωση του ελέγχου, στα τέλη Σεπτεμβρίου, για να έχουμε ασφαλή συμπεράσματα και να μην σπιλώνεται αναίτια ολόκληρος ο κλάδος.

Δηλώνουμε κατά τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι είμαστε υπέρμαχοι της νομιμότητας, της τήρησης των Νόμων και των Συμβάσεων και δεν θα ανεχτούμε στους κόλπους μας οποιονδήποτε «συνάδελφο» επιδεικνύει αποδεδειγμένα και τεκμηριωμένα παραβατικη συμπεριφορά, βάσει της νομοθεσίας και όχι φυσικά προσωπικών ερμηνειών οποιουδήποτε στελέχους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και μάλιστα με αναδρομική ισχύ.

Μην όμως δημιουργούμε δημοσιεύματα καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους διότι δημιουργείται μια λανθασμένη άποψη στο αναγνωστικό κοινό για τον πολύπαθο, από την Κυβερνητική πολιτική, Ιδιωτικό τομέα της Υγείας, που καθημερινά, σε κάθε πόλη της Ελλάδος, αγωνίζεται σε αντίξοες συνθήκες να προσφέρει στην αποκατάσταση του πολύτιμου αγαθού της υγείας των συμπολιτών μας, αναφέρει η Πανελλήνια Ένωση Κλινικών.

Σε όσους καταφεύγουν στην λασπολογία τους πληροφορούμε ότι η λάσπη δεν αποτελεί μέθοδο τήρησης του εξωπραγματικού προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ και δικαιολόγησης των αντιδημοκρατικών, καταστροφικών και βάρβαρων μέτρων των Rebates and Claw Backs.

Ας φροντίσουν να χρηματοδοτήσουν το σύστημα υγείας με τα αναγκαία κονδύλια για την παροχή των υπηρεσιών υγείας που ένας αξιοπρεπής λαός του ανεπτυγμένου κόσμου δικαιούται, αναφέρει η ανακοίνωση.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιδιωτικές κλινικές:Τι απαντούν στα δημοσιεύματα για υπερχρεώσεις στον ΕΟΠΥΥ"

Θεσσαλονίκη: Διευθυντής παιδοχειρουργικής κλινικής πιάστηκε με «φακελάκι»

Συνελήφθη ο διευθυντής της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος ότι ζήτησε «φακελάκι», ύψους 1.000 ευρώ, προκειμένου να χειρουργήσει 20χρονο ασθενή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γονείς του νεαρού ασθενούς κατήγγειλαν χθες Τρίτη το περιστατικό στους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. και στη συνέχεια στήθηκε επιχείρηση για την επ' αυτοφώρω σύλληψη του γιατρού. Προσημειώθηκαν τα χαρτονομίσματα τα οποία παραδόθηκαν σήμερα το πρωί από τους καταγγέλλοντες γονείς.

Κατά την παράδοσή των χρημάτων επενέβησαν οι αστυνομικοί και συνέλαβαν τον γιατρό.

Ο κατηγορούμενος αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ ανακοίνωση για την υπόθεση αναμένεται να εκδώσει η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδας της ΕΛ.ΑΣ.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Διευθυντής παιδοχειρουργικής κλινικής πιάστηκε με «φακελάκι»"

Ακυρώθηκαν εκλογές λόγω... κοντών ψηφοδελτίων

Ξανά στις κάλπες πρόκειται να προσέλθουν οι δημότες Τροιζηνίας, καθώς το Πρωτοδικείο ακύρωσε τις εκλογές στον Δήμο λόγω του μήκους των ψηφοδελτίων στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ενώ για τον ίδιο λόγο σε επαναληπτική ψηφοφορία είναι πιθανό οδηγηθεί και η η εκλογική διαδικασία στο Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας.

Σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά, ο συνδυασμός «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Τροιζηνίας-Μεθάνων» στον Δήμο Τροιζηνίας με επικεφαλής τον Νίκο-Στράτο Δαρσινό (ο οποίος συγκέντρωσε το 27,36% των ψήφων στον α' γύρο και το 37,74% στον β΄γύρο με αποτέλεσμα να αναδειχθεί σε μείζονα αντιπολίτευση), είχε διαφορετικό μήκος ψηφοδελτίων από αυτά που όριζε η υπουργική απόφαση με αποτέλεσμα να επηρεαστεί το εκλογικό σώμα.

Να σημειωθεί ότι την ακύρωση των εκλογών και την ανάδειξη εκ νέου δημάρχου του κ. Κώστα Καραγιάννη (47,37% στον α' γύρο και 62,26% στον β') είχε ζητήσει με προσφυγή του ο επικεφαλής του τρίτου σε ψήφους συνδυασμού, Σάββας Αθανασίου (25,27% στον αγύρο).

Η απόφαση για ακύρωση των εκλογών έχει προκαλέσει έντονες τριβές μεταξύ των υποψηφίων. Αφορμή, στάθηκε η ορκωμοσία του δημάρχου την περασμένη Κυριακή στην οποία δεν παρέστη η παράταξη του κ. Δαρσινού, ενώ ορκίσθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του κ. Αθανασίου, όχι όμως και ο ίδιος.

«Κοντά» ψηφοδέλτια και στον Δήμο Μάνδρας

Όμως, σύμφωνα με πληροφοριες της aftodioikisi.gr, σε επαναληπτική ψηφοφορία είναι πιθανό να οδηγηθεί για τον ίδιο λόγο και η εκλογική διαδικασία στο Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας, όπου επανεξελέγη ο νυν δήμαρχος Γιώργος Δρίκος, κερδίζοντας στο β΄γύρο την κ. Γιάννα Κριεκούκη με 51,88 έναντι 48,12%.

Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με την προσφυγή τόσο της κ. Κριεκούκη όσο και του τρίτου Θανάση Πανωλιάσκου, βρέθηκε ότι το μήκος των ψηφοδελτίων που κατέβασε στις εκλογές ο συνδυασμός του κ. Δρίκου την πρώτη Κυριακή (18/5) ήταν μερικά εκατοστά κοντύτερο και πλατύτερο από αυτό που προβλέπει η εκλογική νομοθεσία. Μάλιστα, υπάρχουν καταγγελίες ότι η «γραμμή» της παράταξης του δημάρχου ήταν: «Ψηφίστε το μικρό ψηφοδέλτιο»!

Να σημειωθεί ότι με βάση την απόφαση του υπουργού Εσωτερικών για την περίπτωση του Δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας που έχει 27 δημοτικούς συμβούλους, προβλέπεται ψηφοδέλτιο 14Χ54 εκατοστά.

Ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Ακυρώθηκαν εκλογές λόγω... κοντών ψηφοδελτίων"

Αυξάνεται το μερίδιο των μεγάλων επιχειρήσεων εξαφανίζοντας τη μεσαία τάξη

Σύμφωνα με την εξαμηνιαία έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ και της εταιρείας Marc από το 2008 έως σήμερα έκλεισαν 230.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έχοντας πέσει ο αριθμός τους στις 610.000.

Το 60% του τζίρου ελέγχεται απο λίγες και μεγάλες επιχειρήσεις. Το δεύτερο εξάμηνο θα κλείσουν άλλες 15.000. Η έρευνα δείχνει αύξηση της απασχόλησης αλλά με τις μισές θέσεις εργασίας να ειναι μερικής απασχόλησης, τις μισές επιχειρήσεις να μην πληρώνουν τους εργαζόμενους και τον κατώτατο μισθό να έχει μειωθεί.

Από την αρχή της κρίσης ο τζίρος έχει πέσει 75% και το διαθέσιμο κατά κεφαλή εισόδημα γύρισε στα επίπεδα προ του 2000.

Διαβάστε Περισσότερα » "Αυξάνεται το μερίδιο των μεγάλων επιχειρήσεων εξαφανίζοντας τη μεσαία τάξη "

Ιδιωτικές κλινικές έκλεβαν τον ΕΟΠΥΥ

Σοβαρές ενδείξεις ότι ιδιωτικές κλινικές υπερχρέωναν τον ΕΟΠΥΥ για υπηρεσίες που παρείχαν προς τους ασφαλισμένους το 2013, καταχωρίζοντας «διπλά» νοσήλια, παράλληλες νοσηλείες, επιπλέον χρεώσεις υπηρεσιών και παρατάσεις νοσηλείας, δίνει πόρισμα των ιδιωτικών ελεγκτικών εταιρειών που ήλεγξαν για πρώτη φορά τις απαιτήσεις των κλινικών από τον οργανισμό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΕΟΠΥΥ έχει κληθεί να καταβάλει στις ιδιωτικές κλινικές το ποσό των 25,6 εκατ. ευρώ για επανεισαγωγή ασθενών στο νοσοκομείο εντός 30 ημερών από την προηγούμενη νοσηλεία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν ηλεκτρονικά οι κλινικές, 55.058 ασφαλισμένοι νοσηλεύθηκαν δύο φορές σε διάστημα ενός μηνός σε ιδιωτικές κλινικές, ενώ γι” αυτές τις επανεισαγωγές ο ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να καταβάλει το 6% της συνολικής δαπάνης για νοσηλείες στον ιδιωτικό τομέα. Ισως η πλέον χαρακτηριστική μορφή «καταχρηστικής» χρέωσης του ΕΟΠΥΥ είναι τα 2,25 εκατ. ευρώ που ζητούν οι ιδιωτικές κλινικές για παροχή υπηρεσιών ανοιχτής περίθαλψης (διαγνωστικές, παρακλινικές εξετάσεις κ.ά.). Και αυτό, διότι αφορούν υπηρεσίες προς νοσηλευομένους και επομένως καλύπτονται από το νοσήλιο που πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ.

Το πόρισμα-έκθεση των ιδιωτικών ελεγκτικών εταιρειών, από τον πρώτο στατιστικό έλεγχο των χρεώσεων προς τον ΕΟΠΥΥ, αμφισβητεί τη νομιμότητα σχεδόν του ενός τρίτου των οικονομικών απαιτήσεων των κλινικών για υπηρεσίες που παρείχαν σε ασφαλισμένους πέρυσι. Οι ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες έχουν ζητήσει περαιτέρω διερεύνηση για νοσηλείες ασφαλισμένων που χρεώθηκαν με περίπου 130.000.000 ευρώ, όταν οι συνολικές απαιτήσεις των κλινικών από τον ΕΟΠΥΥ για το 2013 ανέρχονται στα 430.000.000 ευρώ και η υπέρβαση από τον προϋπολογισμό έχει υπολογιστεί περίπου στα 100.000.000 ευρώ και θα «κουρευθεί» μέσω claw back. Ηδη έχει ζητηθεί από τις ιδιωτικές κλινικές να δώσουν εξηγήσεις, και εκτιμάται ότι ακόμα κι αν γίνουν δεκτές όλες οι ενστάσεις που έχουν κατατεθεί από τις κλινικές, πάλι το όφελος για τον ΕΟΠΥΥ από τον έλεγχο των ιδιωτικών κλινικών θα είναι τουλάχιστον 70.000.000 ευρώ. Tο τελικό πόρισμα ενδέχεται να είναι έτοιμο την επόμενη εβδομάδα και θα κοινοποιηθεί στον ΕΟΠΥΥ προκειμένου να μεταβληθεί ο καταλογισμός του claw back του 2013 στις κλινικές.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο πρώτο πόρισμα των ιδιωτικών ελεγκτικών κλινικών, κρίθηκε αναγκαίος ο περαιτέρω έλεγχος μεταξύ άλλων για:

• 17.547 περιστατικά με χρεώσεις ανοιχτής περίθαλψης κατά τη διάρκεια νοσηλείας. Το συνολικό ποσό χρεώσεων για τα περιστατικά αυτά ανέρχεται στα 2.523.132 ευρώ.

• 34.331 περιστατικά με χρεώσεις πέραν του Κλειστού Ενοποιημένου Νοσηλίου (ΚΕΝ) λόγω παράτασης νοσηλείας. Το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 14.199.298 ευρώ, εκ των οποίων τα 7,5 εκατ. αφορούσαν πράξεις που εκτελέσθηκαν εντός της διάρκειας νοσηλείας που προβλέπεται από το ΚΕΝ.

• 31.301 περιστατικά όπου χρεώθηκαν διπλά ΚΕΝ. Οι συνολικές χρεώσεις των περιστατικών αυτών ανήλθαν στα 49.500.697 ευρώ, ενώ το ποσό που «αμφισβητείται» είναι 10.981.828 ευρώ με το οποίο χρεώθηκε το δεύτερο ΚΕΝ.

• 61.102 περιστατικά με χρεώσεις εκτός Κλειστού Ενοποιημένου Νοσηλίου, ύψους 53.528.256 ευρώ (13,76% ποσοστό στο σύνολο των χρεώσεων).

• 30.928 περιστατικά εικονικών εξαγωγών. Οι επιπλέον χρεώσεις για τις εικονικές εξαγωγές στον ΕΟΠΥΥ ανέρχονται σε 18.812.805 ευρώ.

• 55.058 περιστατικά ΚΕΝ με επανεισαγωγή των ασθενών εντός 30 ημερών. Το συνολικό ποσό των επιπλέον χρεώσεων σε αυτά τα περιστατικά είναι 25.665.050 ευρώ.

Στελέχη του χώρου της υγείας χαρακτήριζαν, μιλώντας στην «Κ», τα αποτελέσματα του πορίσματος εντυπωσιακά, με δεδομένο ότι το 2013 ο σχετικός προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ ήταν χαμηλός, ενώ για πρώτη φορά εφαρμόστηκε ηλεκτρονική υποβολή των χρεώσεων στον ΕΟΠΥΥ από τους παρόχους, γεγονός που ευνοεί τον έλεγχο. Αφήνουν δε να εννοηθεί ότι εάν το 2013 οι ύποπτες χρεώσεις ανέρχονται στα 130.000.000 ευρώ, τα προηγούμενα χρόνια θα γινόταν «πάρτι». Προσθέτουν μάλιστα ότι η μεγάλη διαφαινόμενη «εξοικονόμηση» πόρων για τον ΕΟΠΥΥ δικαιώνει την επιλογή της πρώην ηγεσίας του υπουργείου Υγείας που εισήγαγε τον έλεγχο στο Δημόσιο από ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιδιωτικές κλινικές έκλεβαν τον ΕΟΠΥΥ"

ΕΟΠΥΥ:Τα πλαφόν δεν αλλάζουν, τονίζει ο Οργανισμός

Ανυποχώρητη στις πιέσεις των εκπροσώπων των γιατρών για αυξήσεις στο πλαφόν ανά νομό και ανά πάροχο για διαγνωστικές εξετάσεων των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ εμφανίζεται η διοίκηση του Οργανισμού. Υψηλά στελέχη του ΕΟΠΥΥ ανέφεραν στην «Κ» ότι τα ανώτατα όρια δαπάνης ανά νομό, όπως αυτά περιγράφονται στη σχετική πρόσφατη υπουργική απόφαση, θα ισχύσουν ως έχουν και βάσει αυτών θα καταλογιστεί στο τέλος του έτους το ποσό της υπέρβασης από αυτά τα όρια, το οποίο δεν θα καταβληθεί στον πάροχο με την εφαρμογή του claw back.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό σημαίνει ότι, εάν συνεχίσουν οι σχετικές δαπάνες να «τρέχουν» με τον ρυθμό που κινήθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2014, αρκετοί πάροχοι κινδυνεύουν ουσιαστικά να μην πληρωθούν για τουλάχιστον το 50% των εξετάσεων που εκτελούν. Είναι ενδεικτικό ότι για το πρώτο εξάμηνο του 2014 οι πάροχοι (διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια) είχαν απαιτήσεις από τον ΕΟΠΥΥ 336 εκατομμύρια ευρώ για εξετάσεις που εκτέλεσαν, όταν για όλο το έτος ο Οργανισμός έχει κλειστό προϋπολογισμό για τη σχετική δαπάνη 328 εκατομμύρια ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση οι εκπρόσωποι γιατρών «πιέζουν» προς κάθε κατεύθυνση για την αναθεώρηση του πλαφόν προς τα πάνω και ένα από τα επιχειρήματα που αναφέρουν είναι ότι στην κατανομή των ποσών δεν υπολογίσθηκαν οι μετακινήσεις ασθενών από νομό σε νομό.

Παραπεμπτικά

Αντίθετα, υπό συζήτηση είναι το ενδεχόμενο διορθώσεων στις κατευθυντήριες οδηγίες που εξέδωσε ο ΕΟΠΥΥ για τη συνταγογράφηση παραπεμπτικών για εξετάσεις (ορίζεται με ποια συχνότητα και σε ποιες περιπτώσεις αυτές θα γράφονται). Οι κατευθυντήριες οδηγίες θα αντικατασταθούν στο μέλλον από τα διαγνωστικά πρωτόκολλα, ενώ, όπως ρητά αναφέρεται στην υπουργική απόφαση, η μη τήρησή τους από τους θεράποντες ιατρούς «αποτελεί για τον ΕΟΠΥΥ ένδειξη για τη διενέργεια στοχευμένου ελέγχου των παραπεμπτικών για τις διαγνωστικές πράξεις που συνταγογράφησε ο συγκεκριμένος γιατρός, ο οποίος υποχρεούται να αιτιολογήσει την αναγκαιότητα της διαγνωστικής πράξης». Με την ίδια υπουργική απόφαση ορίστηκε και αριθμητικό όριο συνταγογραφούμενων εξετάσεων ανά παραπεμπτικό σε κάθε κατηγορία ιατρικών πράξεων. Οσες εξετάσεις υπερβαίνουν το όριο αυτό δεν αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ εφόσον διενεργούνται σε ιδιώτη πάροχο, ωστόσο μπορούν να γίνονται δωρεάν στις δημόσιες δομές και χωρίς συμμετοχή του ασφαλισμένου.

Ενδεικτική της πιο διαλλακτικής στάσης του ΕΟΠΥΥ σε ενδεχόμενες αλλαγές στις κατευθυντήριες οδηγίες και το όριο εξετάσεων είναι και το χθεσινό «κάλεσμα» της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων προς τους εκπροσώπους γιατρών να αποστείλουν τις παρατηρήσεις τους για διορθώσεις που πρέπει να γίνουν, καθώς, όπως αναφέρει, έλαβε τη διαβεβαίωση από τον ΕΟΠΥΥ ότι όπου έχουν γίνει λάθη θα διορθωθούν.

Εν τω μεταξύ, κανονικά εφαρμόζεται πλέον το πλαφόν στη δαπάνη συνταγογράφησης φαρμάκων μετά και τη θετική για το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ πρόσφατη απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας. Υπενθυμίζεται ότι το ΣτΕ είχε αναστείλει την εφαρμογή του μέτρου προκαλώντας «εγκεφαλικό» στο υπουργείο Υγείας στην προσπάθειά του να συγκρατήσει τη φαρμακευτική δαπάνη του 2014 κοντά στον στόχο των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο, μετά την εξέταση της υπόθεσης κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ, στην οποία παρέστη και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας, τελικά το Συμβούλιο αποφάσισε να άρει την αναστολή. Στον αντίποδα, το ΣτΕ έκρινε ότι έπρεπε να ανασταλεί η υπουργική απόφαση κατά το μέρος της που επέβαλλε υποχρεωτικό ελάχιστο όριο συνταγογράφησης γενοσήμων φαρμάκων.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΠΥΥ:Τα πλαφόν δεν αλλάζουν, τονίζει ο Οργανισμός"

ΕΝΦΙΑ:Τελειωμό δεν έχουν οι «γκάφες» του υπουργείου Οικονομικών

Χιλιάδες μικροϊδιοκτήτες ακινήτων με πολύ χαμηλό εισόδημα κινδυνεύουν να χάσουν τις εκπτώσεις και τις απαλλαγές από τον ΕΝΦΙΑ, εάν στην επικείμενη νομοθετική ρύθμιση δεν γίνουν οι αναγκαίες διορθώσεις στα εισοδηματικά κριτήρια.

Το μυστικό δεν είναι άλλο από την ενεργοποίηση των τεκμηρίων, τα οποία «καταπίνουν» τα προβλεπόμενα εισοδηματικά όρια και αφήνουν εκτός νυμφώνος χιλιάδες ανυποψίαστους φορολογούμενους.

Σύμφωνα με την έως τώρα ισχύουσα διάταξη, κριτήριο για την έκπτωση του 50% είναι το φορολογητέο εισόδημα να μην ξεπερνά τις 9.000 ευρώ (με προσαύξηση 1.000 ευρώ για τη σύζυγο και το κάθε τέκνο) και για την πλήρη απαλλαγή σε τρίτεκνους, πολύτεκνους και ανάπηρους να μην ξεπερνά τις 12.000 ευρώ (με προσαύξηση 1.000 ευρώ για τη σύζυγο και το κάθε παιδί).

Με τον ορισμό «φορολογητέο εισόδημα» δεν νοείται, όμως, το πραγματικό αλλά και το τεκμαρτό, το οποίο τελικά λαμβάνεται υπόψιν από το υπουργείο Οικονομικών εάν είναι υψηλότερο.

Ας δούμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ζευγαριού, που κινδυνεύει να χάσει την προβλεπόμενη έκπτωση, παρά το ότι το πραγματικό τους εισόδημα δεν ξεπερνά τις 10.000 ευρώ, επειδή είναι ιδιοκτήτες διαμερίσματος 80 τ.μ. και ενός Ι.Χ. δεκαετίας 1.400 κυβικών εκατοστών.

Το ελάχιστο τεκμήριο για το ζευγάρι είναι 5.000 ευρώ, το τεκμήριο της κατοικίας ανέρχεται στις 3.200 ευρώ, ενώ το Ι.Χ. βαρύνεται με τεκμήριο 3.640 ευρώ, κάτι που σημαίνει πολύ απλά ότι το συνολικό τεκμαρτό εισόδημα για το ζευγάρι ανέρχεται στις 11.840 ευρώ, άρα ξεπερνάνε το όριο των 10.000 ευρώ και χάνουν την έκπτωση!

Στο υπουργείο Οικονομικών αντιμετωπίζουν το θέμα μάλλον με αμηχανία και είναι προφανές είτε ότι υπήρξε εξαρχής πρόθεση να λειτουργήσει αυτός ο «κόφτης» είτε ότι πρόκειται για ένα ακόμα σφάλμα στο σχεδιασμό του ΕΝΦΙΑ.

Παράγοντες του υπουργείου αφήνουν ανοικτό «παράθυρο» για διορθώσεις και επ' αυτού του σημείου, ωστόσο είναι προφανές ότι η... μπάλα έχει χαθεί προ πολλού. Είναι, άλλωστε, ενδεικτικό ότι ενώ η αναγκαία νομοθετική ρύθμιση πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή έως το τέλος της εβδομάδας, δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα ούτε ποια θα είναι τα κριτήρια για τις εκπτώσεις στα ξενοίκιαστα ακίνητα ούτε ποια θα είναι τα περιουσιακά κριτήρια (αξία) που θα ισχύσουν μαζί με τα 150 τ.μ. για τις εκπτώσεις και τις απαλλαγές.

Οσον αφορά, δε, στις διορθώσεις στα οικόπεδα εκτός αντικειμενικού συστήματος, πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι άθλος εάν ολοκληρωθούν έως τις 15 Σεπτεμβρίου, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τον συνολικό σχεδιασμό.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΝΦΙΑ:Τελειωμό δεν έχουν οι «γκάφες» του υπουργείου Οικονομικών "

Ενεση 20 εκατ. ευρώ από Σκλαβενίτη σε Βερόπουλο μέσω εξαγοράς

"Ψώνισε" ο ένας μπακάλης τον άλλο... μπακάλη!

Το πρώτο βήμα για τη συγχώνευση της Βερόπουλος με τη Σκλαβενίτης έγινε. Η Βερόπουλος ενισχύεται με περίπου 20 εκ. Ευρώ που είναι σύμφωνα με πληροφορίες το τίμημα για εξαγορά του 60% της Χαλκιαδάκης από τη Σκλαβενίτης. Το ποσοστό αυτό, το κατέχει η Βερόπουλος αλλά οι μετοχές αποτελούν ενέχυρο στην Τράπεζα Πειραιώς στην οποία έχει αυξημένη δανειακή έκθεση. Έτσι ουσιαστικά η Βερόοπουλος βελτιώνει την οικονομική της θέση που βρίσκεται στο κόκκινο καθώς υπάρχουν ληξιπρόθεσμες υποχρέωσεις.

Με την εξέλιξη αυτή η Σκλαβενίτης κάνει την πρώτη δυναμική έξοδο στην επαρχία αποκτώντας ισχυρή παρουσία στην αγορά της Κρήτης και αποκτά ένα δίκτυο το οποίο είναι κερδοφόρο. Το δίκτυο της Χαλκιαδάκης αποτελείται από 38 καταστήματα, εκ των οποίων 5 υπέρ μάρκετ, 20 σούπερ μάρκετ, 1 cash & carry και 7 «καταστήματα γειτονιάς» (convenience stores) .Από την άλλη πλευρά η Βερόπουλος παίρνει βαθιά οικονομική ανάσα χωρίς ωστόσο να λύνει τα προβλήματα ρευστότητας και υποχρεώσεων που έχει.

Επισημαίνεται ότι η Πειραιώς είναι χρηματοδότης και της Σκλαβενίτης η οποία είναι εταιρία που παράγει κέρδη και καταβάλει στους μετόχους της μερίσματα. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι η Πειραιώς έχει εκπονήσει σχέδιο εξυγίνασης της Βερόπουλος το οποίο καταλήγει στη συγχώνευση με τη Σκλαβενίτης με πρώτο βήμα τη μεταβίβαση του δικτύου της Χαλκιαδάκης.

fpress
Διαβάστε Περισσότερα » "Ενεση 20 εκατ. ευρώ από Σκλαβενίτη σε Βερόπουλο μέσω εξαγοράς"

Αυτά είναι τα 6 μεγάλα κόλπα των λαθρεμπόρων καυσίμων για να κλέβουν στο πετρέλαιο και τη βενζίνη

Στα χαρτιά τα μέτρα, έσοδα πάνω από 1 δισ. ευρώ ετησίως χάνει το κράτος από την παράνομη διακίνηση

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση με τη διακίνηση λαθραίων καυσίμων καθώς οι επιτήδειοι βρίσκουν πάντα νέους τρόπους για να εκμεταλλεύονται την απουσία ελέγχων και να κερδοσκοπούν σε βάρος του κράτους και των φορολογουμένων.

Τα μέτρα μένουν στα χαρτιά με αποτέλεσμα το κράτος να χάνει από την παράνομη διακίνηση έσοδα που ανέρχονται στο 1 δις ευρώ ετησίως.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος υπάρχουν έξι τρανταχτά κόλπα στη λαθραία διάθεσης βενζίνης, πετρελαίου κίνησης, θέρμανσης και ναυτιλιακών καυσίμων που είναι τα εξής:

Ντίζελ κίνησης αντί για πετρέλαιο θέρμανσης: Είναι ένα νέο κόλπο που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι για να ξεπεράσουν το εμπόδιο της εξίσωσης των ειδικών φόρων κατανάλωσης. Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνουν να αγοράζουν μείον 23% αφού ο ΦΠΑ εκπίπτει. επίσης τη δαπάνη για την αγορά την περνούν και στα έξοδα της επιχείρησης, με διπλό όφελος.

Νοθεία της βενζίνης: Νοθεύουν τη βενζίνη με χημικά προϊόντα όπως μεθανόλη, τολουόλη και διαλύτες.

«Πειραγμένες» αντλίες: Βενζινοπώλες «πείραζαν» το λογισμικό της αντλίας κλέβοντας τον πελάτη κατά τη διάρκεια ανεφοδιασμού ΙΧ, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να πληρώνουν για ποσότητες που δεν μπήκαν ποτέ στα ρεζερβουάρ των οχημάτων τους.

Πετρέλαιο θέρμανσης αντί για ντίζελ κίνησης: Οταν ο ΕΦΚ του πρώτου καυσίμου ήταν χαμηλότερος από αυτόν του δευτέρου επιχειρήσεις και αγρότες και άλλοι λαθρέμποροι χρησιμοποιούσαν το πετρέλαιο θέρμανσης για την κίνηση των ΙΧ τους ή τη λειτουργία των μηχανημάτων τους.

Χρήση ναυτιλιακού καυσίμου: Το πετρέλαιο για τη ναυτιλία είναι αφορολόγητο. Η τιμή του είναι περίπου στη μισή από αυτή του ντίζελ κίνησης. Ετσι αντί να εφοδιάσουν τα πλοία στέλνουν το καύσιμο στη στεριά.

Εικονικές εξαγωγές: Οι επιτήδειοι φορτώνουν βυτιοφόρα ή δεξαμενόπλοια με προορισμό το εξωτερικό και στη συνέχεια φροντίζουν να σφραγίζονται τα παραστατικά στα τελωνεία εξαγωγής/εισαγωγής χωρίς το καύσιμο να φεύγει ποτέ έξω από τη χώρα. Στη συνέχεια τα διαθέτουν αφορολόγητα και κερδίζουν τους φόρους.

exedra
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτά είναι τα 6 μεγάλα κόλπα των λαθρεμπόρων καυσίμων για να κλέβουν στο πετρέλαιο και τη βενζίνη"

Οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν και τον δεύτερο Αμερικανό δημοσιογράφο

Η ακραία τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος έδωσε την Τρίτη στη δημοσιότητα ένα βίντεο με την εκτέλεση, δια αποκεφαλισμού, του Στίβεν Σότλοφ, του δεύτερου Αμερικανού ομήρου που κρατούσε, σύμφωνα με μια οργάνωση που παρακολουθεί τους ιστοτόπους που χρησιμοποιούν οι ισλαμιστές για να αναρτούν τις ανακοινώσεις τους.

Στο βίντεο, που τιτλοφορείται «Δεύτερο μήνυμα στην Αμερική» διακρίνεται ο δημοσιογράφος, που φοράει πορτοκαλί στολή, γονατισμένος δίπλα σε έναν μασκοφόρο οπλισμένο με μαχαίρι. Ο ένοπλος καταδικάζει την επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράκ και κατόπιν βάζει το μαχαίρι στο λαιμό του Σότλοφ. Οι τζιχαντιστές προειδοποιούν τις κυβερνήσεις να μην ακολουθήσουν «τη σατανική συμμαχία της Αμερικής εναντίον του Ισλαμικού Κράτους». Μάλιστα, το Ισλαμικό Κράτος απειλεί πως θα εκτελέσει και τον Βρετανό όμηρο Ντέιβιντ Κόθορν Χέινς.

Ο Στίβεν Σότλοφ, 31 ετών, απήχθη πριν από ένα χρόνο στη Συρία, ενώ εμφανίστηκε για τελευταία φορά στο βίντεο της εκτέλεσης του Τζέιμς Φόλεϊ όταν οι τζιχαντιστές είχαν απειλήσει ότι θα εκτελέσουν και αυτόν.

Πριν από μερικές ημέρες είχε προκαλέσει αίσθηση το βίντεο της μητέρας του Σότλοφ η οποία εκλιπαρούσε το Ισλαμικό Κράτος να μην εκτελέσει τον γιο της.

Τι λέει ο Σότλοφ στο βίντεο - Ο «Τζιχάντι Τζον» ο εκτελεστής

«Είμαι ο Στίβεν Σότλοφ. Είμαι σίγουρος ότι ξέρετε ποιος είμαι και γιατί εμφανίζομαι μπροστά σας και τώρα ήρθε η ώρα για το μήνυμά μου.

Ομπάμα η εξωτερική σου πολιτική παρεμβάσεων στο Ιράκ υποτίθεται ότι θα προστάτευε τις ζωές και τα συμφέροντα των Αμερικανών πολιτών, αλλά γιατί εγώ πληρώνω το τίμημα της δικής σου εμπλοκής στη ζωή μου; Δεν είμαι Αμερικανός πολίτης; Ξοδέψαμε δισεκατομμύρια δολάρια και χάσαμε χιλιάδες στρατιώτες στον προηγούμενο αγώνα σου κατά του Ισλαμικού Κράτους, άρα γιατί πρέπει να ξεκινήσεις ξανά τον πόλεμο;

Από αυτά τα λίγα που ξέρω από την εξωτερική πολιτική, θυμάμαι ότι κάποτε δεν μπορούσες να κερδίσεις τις εκλογές εάν δεν υποσχόσουν την επιστροφή των στρατιωτών μας από το Ιράκ και το Αφγανιστάν και να κλείσεις το Γκουαντάναμο. Τώρα, πλησιάζεις στο τέλος της θητείας σου και δεν έχει πετύχει τίποτα, παραπλανάς εμάς τον αμερικανικό λαό και μας οδηγείς ξανά στις φλόγες».

Στη συνέχεια τον λόγο παίρνει ο δήμιος του δημοσιογράφου και δηλώνει:

«Ομπάμα επέστρεψα και επέστρεψα εξαιτίας της υπεροπτικής εξωτερικής πολιτικής σου απέναντι στο Ισλαμικό Κράτος. Επειδή συνεχίζουν να πέφτουν οι βόμβες παρά τις σοβαρές μας προειδοποιήσεις. Εσύ Ομπάμα έχεις να κερδίσεις από τις πράξεις σου τη ζωή ενός Αμερικανού πολίτη. Οσο θα πέφτουν οι πύραυλοί σας στον λαό μας, τα μαχαίρια μας θα πέφτουν στους λαιμούς των πολιτών σου.

Προειδοποιούμε όλες τις κυβερνήσεις που έχουν μπει στην σατανική συμμαχία των ΗΠΑ να κάνουν πίσω και να αφήσουν τον λαό μας ήσυχο».

Οι αμερικανικές και βρετανικές μυστικές υπηρεσίες θεωρούν πολύ πιθανό ο εκτελεστής του δεύτερου αμερικανού δημοσιογράφου να είναι ο ίδιος που εκτέλεσε τον Τζέιμς Φόλεϊ, καθώς μοιάζει να έχει τον ίδιο σωματότυπο, την ίδια χροιά φωνής, αλλά και την ίδια βρετανική προφορά.

Πρόκειται για έναν 23χρονο ράπερ που στους συναγωνιστές του είναι γνωστός με το όνομα «Τζιχάντι Τζον» και το πραγματικό του όνομα είναι Abdel-Majed Abdel Bary. Ο Bary, έφυγε από το πατρικό του που βρίσκεται σε αριστοκρατικό προάστιο του Λονδίνου, το περασμένο έτος, ενώ πρόσφατα είχε αναρτήσει στο twitter φωτογραφία στην οποία απεικονιζόταν ο ίδιος να κρατά ένα κομμένο κεφάλι.

Αποτροπιασμός σε ΗΠΑ και Βρετανία για το νέο χτύπημα του Ισλαμικού Κράτους

Ο αποκεφαλισμός του Αμερικανού δημοσιογράφου Στίβεν Σότλοφ από το Ισλαμικό Κράτος είναι μια «απολύτως αποκρουστική, στυγερή πράξη» δήλωσε απόψε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Η Ντάουνινγκ Στριτ αναμένεται αργότερα απόψε να εκδώσει μια ανακοίνωση για τις νέες απειλές που εξαπέλυσαν οι τζιχαντιστές εναντίον βρετανού δημοσιογράφου και την εκτέλεση του Σότλοφ που, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, έγινε από τον ίδιο Βρετανό που τον περασμένο μήνα είχε αποκεφαλίσει και τον δημοσιογράφο Τζέιμς Φόλεϊ.

Τον αποτροπιασμό της για τη δολοφονία του ομήρου εξέφρασε και η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζένιφερ Ψάκι, διευκρινίζοντας ότι η Ουάσινγκτον προσπαθεί ακόμη να εξακριβώσει εάν το βίντεο με την εκτέλεση είναι «αυθεντικό».

Οι τελευταίες πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ εκτιμούν πως το βίντεο είναι μάλλον αυθεντικό.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν και τον δεύτερο Αμερικανό δημοσιογράφο"

Βροχή τα πρόστιμα του ΕΣΡ στον ΑΝΤ1 για το «TV Quiz»

Ούτε ένα , ούτε δύο… Πέντε συνολικά πρόστιμα συνολικού ύψους 125.000 ευρώ επέβαλε το ΕΣΡ στον ΑΝΤ1 για το τηλεπαιχνίδι «TV Quiz» για παραπλάνηση του κοινού.

Επίσης, πρόστιμο 30.000 ευρώ επιβλήθηκε στο Star Channel για την προβολή της ταινίας «Danny The Dog» που περιείχε σκηνές βίας, ενώ 15.000 ευρώ καλείται να πληρώσει το Extra Channel που παρουσίασε ως δημοσκόπηση για τις ευρωεκλογές τις αποδόσεις ενός γραφείου στοιχημάτων.

Επιπρόσθετα επιβλήθηκε καμπάνα 5.000 στο Love Radio για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση και 15.000 ευρώ στο Euro TV νομού Θεσσαλονίκης για σωρεία παραβάσεων.

Επίσης από την δαγκάνα του ΕΣΡ δεν γλύτωσε ούτε το τηλεοπτικό κανάλι Θράκη Νετ στο οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 ευρώ γιατί δεν προέβαλε ισομερώς τους πολιτικούς συνδυασμούς στις δημοτικές εκλογές.

Άλλα τόσα θα πληρώσει και το TVS νομού Σερρών καθώς δεν υπέβαλλε ροή προγράμματος. Επίσης με απόφαση του Συμβουλίου οι αστρολογικές τηλεοπτικές διαφημίσεις επιτρέπεται να προβάλλονται από τις 21:00 μέχρι τις 7 το πρωί.

Aκόμη όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της ανεξάρτητης αρχής Ιωάννης Λασκαρίδης ορίστηκε τριμελής επιτροπή που θα κρίνει τα πρόσωπα τα οποία θα καταλάβουν τις θέσεις στο Εποπτικό και Διοικητικό συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ.

Ένα μέλος από τον ΑΣΕΠ, ένα από το ΕΣΡ (ο πρόεδρος) κι ένα μέλος από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Η τριμελής επιτροπή θα γνωμοδοτήσει και για τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΝΕΡΙΤ

exedra
Διαβάστε Περισσότερα » "Βροχή τα πρόστιμα του ΕΣΡ στον ΑΝΤ1 για το «TV Quiz»"

Ποινικές διώξεις εναντίον μελών Επιτροπής που ενέκριναν παράτυπες προσλήψεις δημοτικών αστυνομικών

Λαβράκια συνεχίζει να βγάζει ο έλεγχος που διενεργεί το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης -μετά από εντολή του Κυριακου Μητσοτακη -για τα... δικαιολογητικά με βάση τα οποία προσελήφθησαν οι δημόσιοι υπάλληλοι. Στη δημοτική αστυνομία, πέραν των 76 πρώην δημοτικών αστυνομικών που ο διορισμός τους ανακλήθηκε επειδη διαπιστωθηκε οτι είχαν υποβάλει πλαστά δικαιολογητικά, σε 84 ακόμα περιπτώσεις το ΣΕΕΔΔ ανακάλυψε ότι είχαν προσληφθεί παράνομα, καθώς δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις διορισμού! Τωρα ομως βρισκονται αντιμετωποι με την δικαιοσυνη. Και οχι μονο οι ιδιοι. Σύμφωνα με πληροφορίες του μέγκα (ρεπορτάζ: Ελένη Λαζάρου) για πρωτη φορα διωκονται και εκεινοι που εκαναν τα στραβα ματια προκειμενου να προσληφθουν παρανομα.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε ποινικές διώξεις εναντίον μελών της Επιτροπής Επιλογής του Νομού Αττικής, που είχε εγκρίνει τις προσλήψεις των δημοτικών αστυνομικών στην Αττική αλλά και δύο πρώην δημοτικών αστυνομικών που προσλήφθηκαν χωρίς να διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα διορισμού. Η Εισαγγελία παρέπεμψε τις σχετικές υποθέσεις με απευθείας κλήση στο Ακροατήριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών.

Πρόκειται για τις περιπτώσεις δύο πρώην δημοτικών αστυνομικών που διορίστηκαν το 2010 σε δήμους της Αττικής, χωρίς να πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις και οι οποίοι κατηγορούνται από τον αρμόδιο εισαγγελέα ότι «με πειθώ και φορτικότητα» προκάλεσαν στα μέλη της Επιτροπής Επιλογής του Νομού Αττικής την παράνομη απόφαση της πρόσληψης τους. ενω τα μέλη της Επιτροπής Επιλογής του Νομού Αττικής κατηγορούνται ότι με πρόθεση παρέβησαν τα καθήκοντά τους, με σκοπό να προσπορίσουν σε άλλο παράνομο όφελος επειδή έκαναν παρανόμως δεκτά πιστοποιητικά τα οποία δεν πληρούσαν τους όρους της σχετικής προκήρυξης.

Ωστόσο ο ο Συνήγορος Δημοτικών Αστυνομικών κ. Χαράλαμπος Μπουκουβάλας υποστήριξε ότι «οι έλεγχοι του ΣΕΕΔΔ είχαν διαπιστώσει συνολικά 84 τέτοιες περιπτώσεις και πρότειναν στις δημοτικές αρχές να ανακαλέσουν τους εν λόγω διορισμούς, ωστοσο δεν ανακληθηκαν ολοι οι διορισμοι καθως το σύνολο των δημοτικών αρχών δεν αποδεχτηκε την προταση των επιθεωρητων.»

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποινικές διώξεις εναντίον μελών Επιτροπής που ενέκριναν παράτυπες προσλήψεις δημοτικών αστυνομικών"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news