facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Τραγωδία HELIOS - Από τι έπεσε, τι είδαν τα F 16; Συγκλονιστικά ΒΙΝΤΕΟ

14 Αυγούστου 2005. Η πτήση-μυστήριο του HELIOS,έχει δραματικό τέλος με τη συντριβή του αεροσκάφους στο Γραμματικό.

Η Πολεμική Αεροπορία με δύο F 16 είχε παίξει το δικό της ρόλο.Οι πιλότοι των F 16 είχαν καταφέρει να έρθουν σε επαφή με τον ηρωϊκό φροντιστή που κάθησε στη καρέκλα του αναίσθητου κυβερνήτη,τον καθοδήγησαν δείχνοντάς του το διάδρομο της Τανάγρας,αλλά η προσγείωση δεν ήταν απλή υπόθεση.

Πολλοί είχαν πει τότε ότι τα F 16 είχαν καταρρίψει το HELIOS. Διαψεύστηκε κατηγορηματικά. Είναι βέβαιο ότι αυτή η αποστολή χαράχθηκε βαθειά στο μυαλό των χειριστών που έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν.

Τα περισσότερα από τα μυστήρια αυτής της τραγωδίας ,απαντήθηκαν με επάρκεια στο ντοκιμαντέρ του Discovery Channel.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ


 











onalert
Διαβάστε Περισσότερα » "Τραγωδία HELIOS - Από τι έπεσε, τι είδαν τα F 16; Συγκλονιστικά ΒΙΝΤΕΟ"

Ενοχλεί την Coca-Cola το μποϊκοτάζ των εργατών

Ο πολυεθνικός κολοσσός κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του σωματείου των εργαζομένων που προωθεί καμπάνια ενάντια στα προϊόντα του από τον Απρίλιο.

Την επιτυχία της καμπάνιας για μποϊκοτάζ των προϊόντων της Coca-Cola 3Ε αποδεικνύει η κίνηση της εταιρείας να ζητήσει την απαγόρευση των αναρτήσεων σε facebook και Διαδίκτυο των απεργών της Coca- Cola Θεσσαλονίκης καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Οι εργαζόμενοι στη μονάδα της Θεσσαλονίκης βρίσκονται εδώ και σχεδόν έναν χρόνο σε απεργιακές κινητοποιήσεις ύστερα από την ανακοίνωση του κλεισίματος του εργοστασίου, και μέσω ανακοινώσεών τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδες καλούν σε μποϊκοτάζ των προϊόντων της πολυεθνικής εταιρείας, έως ότου επαναλειτουργήσει η μονάδα και ακυρωθούν οι απολύσεις τους.

Οι απεργοί θεωρούν ότι το Διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι το μόνο μέσο που διαθέτουν για να προβάλουν τα αιτήματα του αγώνα τους καθώς επισημαίνουν ότι η πολυεθνική εταιρεία διαθέτει τεράστια επιρροή στα μεγάλα ΜΜΕ, τα οποία δεν αναφέρονται στην απεργία φοβούμενα την απώλεια διαφημιστικών εσόδων, χορηγιών κτλ. Το γεγονός του αποκλεισμού των απεργών από τα μεγάλα ΜΜΕ έχει καταγγείλει η ΠΟΕΣΥ σε ανακοίνωσή της στις 25 Ιουνίου.

Η καμπάνια προκαλεί ζημιές

Απ’ ό,τι φαίνεται, ακόμα και ο πολυεθνικός κολοσσός βρέθηκε προ εκπλήξεως από τον κλιμακούμενο αγώνα των εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη και την έκταση που πήρε το μποϊκοτάζ, καθώς όπως αναφέρεται στο κείμενο του δικαστικού εγγράφου της εταιρείας με το οποίο ζητά την απαγόρευση της καμπάνιας: «Το μποϊκοτάζ αυτό κατά των προϊόντων μας […] συνεχίστηκε μέχρι και το τέλος Απριλίου […] πιστεύαμε ότι εκείνοι που είχαν κηρύξει αυτό το μποϋκοτάζ […] θα έπαυαν πλέον οριστικά το μποϊκοτάζ των προϊόντων μας. Ομως, προς μεγάλη μας έκπληξη, το μποϊκοτάζ αυτό συνεχίστηκε […] και με επέκτασή του πλέον και στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας».

Μάλιστα, τα αποτελέσματα του μποϊκοτάζ φέρονται να είναι ιδιαίτερα ορατά στη Βόρεια Ελλάδα, όπου σε αρκετά σημεία πώλησης διατίθενται πλέον ομοειδή προϊόντα που δεν προέρχονται από την Coca-Cola 3E αλλά από διαφορετικές εταιρείες. Κατά την εταιρεία, οι απεργοί έχουν προβεί σε σωρεία αναρτήσεων με δυσφημιστικό περιεχόμενο για την υπόληψή της προκαλώντας με αυτόν τον τρόπο σημαντική ηθική και οικονομική βλάβη: «Μέσω των ιστοτόπων που έχουν δημιουργήσει (www.elastithesitous.gr, http://el-gr.facebook.com/pages/Coca-cola-apergia), έχοντας μετατρέψει τους εαυτούς τους σε αυτόκλητους διοργανωτές ενός ιδιότυπου “δημοψηφίσματος” και στρατολογώντας με τον τρόπο αυτό τους καταναλωτές στο μποϊκοτάζ των προϊόντων μας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο της Coca-Cola. Από την πλευρά τους, οι απεργοί εγκαλούν σε ανακοίνωσή τους την εταιρεία για προπαγανδιστικές πρακτικές καθώς σε διαφήμιση παρουσίαζε το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης εν λειτουργία ενώ δεν είναι.

Τον Οκτώβριο η απόφαση

«Η Coca-Cola ζητά να σταματήσει κάθε μορφή μποϊκοτάζ και σε ό,τι αφορά τον αγώνα μας, ακόμα και να μη φοράμε τα μπλουζάκια που έχουμε φτιάξει. Γιατί οδηγήθηκαν έπειτα από οκτώ μήνες στα ασφαλιστικά μέτρα και δεν έπραξαν κάτι τέτοιο από την πρώτη στιγμή; Είναι μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα προηγούμενο που δεν θα επιτρέπει στους εργαζομένους να κάνουν τέτοιες μορφές αγώνα. Το ζήτημα είναι ευρύτερο», λέει στην «Εφ.Συν.» ο Κώστας Κοσίδης, οργανωτικός γραμματέας του σωματείου εργαζομένων της Coca-Cola. Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με εκπρόσωπο της εταιρείας αλλά δεν κατέστη δυνατό.

Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της Coca-Cola 3Ε κατά της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών και του Σωματείου Coca Cola συζητήθηκε στις 5 Αυγούστου στο τμήμα ασφαλιστικών μέτρων του Πρωτοδικείου Αθηνών, του οποίου η απόφαση αναμένεται. Επίσης, άλλη αγωγή της εταιρείας κατά των εργαζομένων εκκρεμεί από τον Νοέμβριο. Κατά της εταιρείας έχουν προσφύγει και οι εργαζόμενοι, ώστε οι απολύσεις στο εργοστάσιο της Θέρμης να κριθούν παράνομες, με την απόφαση να αναμένεται τον Οκτώβριο.

efsyn
Διαβάστε Περισσότερα » "Ενοχλεί την Coca-Cola το μποϊκοτάζ των εργατών"

Η κυβερνητική εκπρόσωπος απαρνιέται τώρα τον αντιμνημονιακό (παλιό) εαυτό της και τα βάζει με τους πάντες

Η ενέργεια της Σοφίας Βούλτεψη, την περασμένη Δευτέρα, να ειρωνευτεί με απαξιωτικές εκφράσεις τους ροδακινοπαραγωγούς, οι οποίοι σε πλήρη απόγνωση βλέπουν να καταστρέφονται από το ρωσικό εμπάργκο, δεν αιφνιδίασε και πολλούς...
Επρόκειτο για μια ακόμη αστοχία της κυβερνητικής εκπροσώπου, η οποία, από τη στιγμή που ανέλαβε τη νέα θέση της, στα μέσα Ιουνίου, έχει κάνει επανειλημμένα φάουλ.
Πάντως, όλα αυτά ενδεχομένως και να αποδειχθούν απλά πταίσματα. Μέχρι το 2012 η κυρία Βούλτεψη ήταν σκληρή πολέμιος του Μνημονίου και αυτό τη βοήθησε να επανέλθει στα βουλευτικά έδρανα της Β΄ Αθηνών. Στη συνέχεια όμως άρχισε να βάζει νερό στο κρασί της, ώσπου μεταβλήθηκε σταδιακά σε απολογητή των μνημονιακών επιλογών. Και μόλις κάθισε στην υπουργική καρέκλα, επιδεικνύοντας οίηση -παρά τη δημοσιογραφική προϊστορία της-, απαρνήθηκε πλήρως το παρελθόν της...

Πλήρης άγνοια

«Μια υπεύθυνη Πολιτεία καθορίζει τις σχέσεις με τους εταίρους της όχι με βάση κάποια φορτία ροδάκινου» δήλωσε (με πλήρη άγνοια των πραγματικών εργαλείων που διαμορφώνουν τους διεθνείς συσχετισμούς) στις αρχές της εβδομάδας, εκτιμώντας ότι «οι εταίροι μας έχουν τα δάνειά μας, φανταστείτε να τα σπάσουμε μαζί τους για τα ροδάκινα». Δεν δίστασε μάλιστα να συνδέσει -άκουσον άκουσον- τη συγκεκριμένη ιστορία με το... Κυπριακό, αφού, όπως είπε, «εάν εμείς τασσόμασταν υπέρ αποσχίσεων, θα μπορούσε η Τουρκία να προκαλέσει ένα δημοψήφισμα στα Κατεχόμενα! Θα έβγαινε ένα αποτέλεσμα υπέρ της και θα οδηγούμασταν σε αποσχίσεις και προσαρτήσεις. Οταν θα πηγαίναμε να διαμαρτυρηθούμε στην Ε.Ε., τι θα τους λέγαμε; Οτι δώσαμε τη μισή Κύπρο, αλλά σώσαμε τα ροδάκινα; Αυτά δεν γίνονται και αυτό το γνωρίζουν και οι Ρώσοι» ήταν η απίστευτη εξήγησή της.

Οι αγρότες δεν ήταν η πρώτη κοινωνική ομάδα που τα βάζει η κυβερνητική εκπρόσωπος, η οποία δείχνει να βρίσκεται σε απόσταση από την πραγματικότητα και τις συνθήκες που βιώνει η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Πρόσφατη ήταν η άλλη προκλητική τοποθέτησή της για της καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών. «Θεωρώ ύβρη να ασχολούμαστε όλη μέρα με το θέμα των καθαριστριών, όταν έχουμε 1.500.000 ανέργους» σημείωσε επιδιώκοντας προφανώς (αλλά δίχως αποτέλεσμα) να ενεργοποιήσει σύνδρομα κοινωνικού αυτοματισμού...
Προβληματική, εξάλλου, ήταν και η παρέμβασή της για τον ΕΝΦΙΑ. Προσπαθώντας να «μαζέψει τα αμάζευτα», αναγνώρισε μεν το λάθος, αλλά εκτίμησε ότι «δεν θα επηρεάσει την άποψη του κόσμου» και (προσπαθώντας να στείλει την μπάλα στην εξέδρα) το απέδωσε στο «απρόσωπο» (;) ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείου Οικονομικών. «Ξέρουμε πολύ καλά πώς λειτουργούν τα λογισμικά και ότι με ένα λάθος μπορεί να ανατραπεί το σύμπαν» υποστήριξε.

Αλλά και η δήλωση που είχε κάνει για τη στάση της Ν.Δ. ως αντιπολίτευση και τώρα, ως κυβέρνηση, σχετικά με το ζήτημα της ΔΕΗ μόνο θετικά δεν ήχησε. Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής της, ερωτήθηκε γιατί το 2011 η Ν.Δ. υπερασπιζόταν τον δημόσιο χαρακτήρα των δικτύων της ΔΕΗ, ενώ τώρα λειτουργεί διαφορετικά. «Η Ν.Δ. το 2011 δεν ήταν κυβέρνηση, οι βουλευτές μπορούσαν να λένε ό,τι θέλουν» ήταν η κυνική απάντησή της, την οποία στη συνέχεια επιχείρησε μάταια να «μαζέψει».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος προκάλεσε πρόσφατα και την οργή της «καραμανλικής» πτέρυγας της Ν.Δ. (και όχι μόνο) με την αναφορά της στην υπόθεση του ελλείμματος του 2009 και τη «μία και μοναδική» εξεταστική επιτροπή που είχε δεσμευτεί η Ν.Δ. ότι θα συστήσει μόλις αναλάμβανε την κυβέρνηση. «Είπαμε ότι θα γίνει μία και μόνη εξεταστική επιτροπή όταν ζητούσαμε αυτοδυναμία από τον ελληνικό λαό. Ο ελληνικός λαός αποφάσισε ότι δεν θα δώσει αυτοδυναμία σε κανέναν και επομένως αποφάσισε υπέρ κυβερνήσεων συνεργασίας» δήλωσε, επιχειρώντας χωρίς επιτυχία να δικαιολογήσει τη συγκεκριμένη ανακολουθία.

Το έλλειμμα

Παράλληλα, ξεχνώντας όσα κατήγγειλε και η ίδια παλαιότερα, ουσιαστικά αναγνώρισε το έλλειμμα στο 15%, ισχυριζόμενη: «Δεν μπορούσαμε εμείς αυθαίρετα να βάλουμε ένα άλλο έλλειμμα. Αναγκαστικά και εφόσον δεν είχε λυθεί το θέμα, θα βάζαμε το έλλειμμα το οποίο είχε γίνει αποδεκτό από τη Eurostat».
Με την ανάληψη της θέσης της κυβερνητικής εκπροσώπου, η κυρία Βούλτεψη άρχισε να υπερασπίζεται πολιτικές που όλο το προηγούμενο διάστημα κατακεραύνωνε. Σε παλαιότερη ομιλία της είχε αναφερθεί σε έναν «οικονομικό πόλεμο που πρέπει να τον αντέξουμε, επιβιώνοντας ως έθνος. Μα όλους να τους κρεμάσουμε στο Σύνταγμα -ό,τι πρέπει να το κάνουμε πρέπει να το κάνουμε-, πρέπει κάτι ν' αλλάξουμε». Αλλά και στις αρχές του έτους, σε τηλεοπτική συνέντευξή της, είχε καταγγείλει τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. για τη διαχείριση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ όλα αυτά τα χρόνια. «Μπάτε, σκύλοι, αλέστε γινόταν από όλους» είχε πει.


Αυτά τα ξέχασε;

Δεν ήταν λίγες οι φορές που ως βουλευτής η κυρία Βούλτεψη έστηνε «αντάρτικο» κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ενώ τώρα έχει γίνει θερμή συνήγορος του νυν υπουργού Γκίκα Χαρδούβελη. Κι όμως, ήταν Ιανουάριος του 2012 όταν σε άρθρο της στην προσωπική ιστοσελίδα της έγραφε σε βάρος του: «Οπου και να στραφείς, πάντα πάνω σε κάποιον εθελόδουλο θα πέσεις. Τελευταίως προστέθηκε και καινούργιος αναλυτής των ψυχαναγκαστικών προβλημάτων των δανειστών μας. Στα διαλείμματα προσφοράς των υπηρεσιών του μεταξύ Σημίτη και Παπαδήμου (πάντα από το ίδιο πόστο), κάνει και τον καθηγητή».

dimokratianews
Διαβάστε Περισσότερα » "Η κυβερνητική εκπρόσωπος απαρνιέται τώρα τον αντιμνημονιακό (παλιό) εαυτό της και τα βάζει με τους πάντες"

Έμμεσες οι Πρώτες Αντιδράσεις για την De Facto Ανακήρυξη ΑΟΖ Νοτίως της Κρήτης

Όπως πρώτο ανέφερε το energia.gr σε άρθρο του στις 4/8, η ελληνική κυβέρνηση μαζί με την ανακοίνωση για τον 2ο Γύρο Παραχωρήσεων, έδωσε στη δημοσιότητα τις συντεταγμένες όλων των θαλάσσιων οικοπέδων μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και αυτά νοτίως της Κρήτης, δηλαδή τα blocks 12 έως 20.

Όπως σημείωνε το energia.gr, σε αντίθεση με τα θαλάσσια οικόπεδα που ευρίσκονται στα Δυτικά, δηλαδή στο Ιόνιο, όπου υπάρχει συμφωνία οριοθέτησης θαλάσσιων συνόρων με την Ιταλία από το 1978, νοτίως της Κρήτης και παρά τις μέχρι σήμερα προσπάθειες του Υπουργείου Εξωτερικών με Αίγυπτο και Λιβύη, η οριοθέτηση ήτο αδύνατη λόγω ενστάσεων, με παρότρυνση της Τουρκίας, πότε από την Αίγυπτο και πότε από την Λιβύη. Σήμερα και οι δύο αυτές χώρες αντιμετωπίζουν σοβαρά εσωτερικά προβλήματα με την μεν Λιβύη να είναι σε κατάσταση αποσύνθεσης λόγω καθημερινών συμπλοκών μεταξύ των διάφορων ενόπλων παραστρατιωτικών ομάδων, η δε Αίγυπτος δοκιμάζεται σκληρά από μία εμβαθυνόμενη οικονομική κρίση και παράλληλα τον στρατό να προσπαθεί να ελέγξει την εξαπλούμενη τρομοκρατική δράση.

Όπως προκύπτει από την σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, η Ελλάδα από τις 4/4 έχει ανακηρύξει de facto υφαλοκρηπίδα και την εφαπτόμενη με αυτήν ΑΟΖ νοτίως της Κρήτης, αφού μαζί με τους χάρτες εδόθηκαν στην δημοσιότητα και οι πλήρεις γεωγραφικές συντεταγμένες των εν λόγω οικοπέδων. Να σημειώσουμε ότι η μέγιστη απόσταση από το ακραίο νότιο- ανατολικό άκρο της Κρήτης (οικόπεδα 15 και 20) είναι στα 100 ναυτικά μίλια περίπου με το εύρος αυτό να αυξομειώνεται προς τα δυτικά όρια των υπόλοιπων οικοπέδων ανάλογα με την μορφολογία των ακτών της Αιγύπτου και Λιβύης. Είναι προφανές ότι η χάραξη έγινε βάσει των προβλεπόμενων στο Νέο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας των Ηνωμένων Εθνών ( UΝ CLOS, Montego Bay1982) το οποίο ορίζει ως μέγιστη απόσταση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδος τα 200 ν.μ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση και λόγω του ότι η απόσταση μεταξύ των νοτίων παραλιών Κρήτης και Αιγύπτου είναι στα 197 ν.μ., ακολουθήθηκε η μέση γραμμή, αφού ελήφθηκε υπ’ όψιν η νήσος Γαύδος και το σύμπλεγμα της νήσου Χρυσή, έτσι που η μέγιστη απόσταση των δύο ακραίων θαλάσσιων οικοπέδων να φτάνει τα 98.5 ν.μ.

Οι πρώτες αντιδράσεις για την απρόσμενη, αλλά απόλυτα δικαιολογημένη αυτή κίνηση της Ελλάδας δεν άργησαν να εκφραστούν με έμμεσο τρόπο από την Αλβανία με την οποία η Ελλάδα είχε υπογράψει τον Απρίλιο του 2009 συμφωνία για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών.

Όπως έγινε γνωστό στις 8/8, μετά την απόφαση της Εισαγγελίας των Τιράνων, ξεκίνησε έρευνα για τα πρόσωπα που έπαιξαν ρόλο στην οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών με την Ελλάδα τον Απρίλιο του 2009 και με απώτερο στόχο την άσκηση ποινικών διώξεων με την κατηγορία της υπονόμευσης της ακεραιότητας της χώρας. Μάλιστα, η ίδια η Εισαγγελία των Τιράνων διέρρευσε στα αλβανικά ΜΜΕ πληροφορίες περί σοβαρών ενδείξεων που θέλουν τη συμφωνία οριοθέτησης του 2009 να βλάπτει σοβαρά τα συμφέροντα της Αλβανίας.

Σημειώνεται ότι το 2009 η Αθήνα και τα Τίρανα κατέληξαν σε συμφωνία για την οριοθέτηση της ΑΟΖ, που δεν εφαρμόστηκε όμως ποτέ, καθώς ακυρώθηκε από το συνταγματικό δικαστήριο της Αλβανίας έπειτα από προσφυγή του τότε αρχηγού της αντιπολίτευσης και σημερινού πρωθυπουργού Εντι Ράμα. Διπλωματικές πηγές στην Αθήνα, που επιβεβαιώνουν ότι δρομολογήθηκε η έρευνα, παραδέχονται ότι αυτή η εξέλιξη δυσχεραίνει σε μεγάλο βαθμό μια νέα συμφωνία για την οριοθέτηση της ΑΟΖ, καθώς την υπονομεύει εκ των προτέρων στην αλβανική κοινή γνώμη. Η υπόθεση είναι εξαιρετικά φορτισμένη πολιτικά, και τυπικά βαλκανική, αφού η έρευνα και οι ενδεχόμενες διώξεις έχουν σαφή πολιτικό στόχο. Στο επίκεντρο της υπόθεσης βρίσκεται ο σημαντικότερος πολιτικός αντίπαλος του κ. Ράμα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Λουζλίμ Μπάσα, που ήταν το 2009 υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας και συνυπέγραψε με την τότε ΥΠΕΞ Ντόρα Μπακογιάννη τη συμφωνία οριοθέτησης.

Στο πλαίσιο αυτό, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η διαδικασία για τη διενέργεια έρευνας και την άσκηση ποινικών διώξεων ξεκίνησε ύστερα από πίεση του σημερινού ΥΠΕΞ Ντιμτάρ Μπουσάτι.

Τον Μάιο του 2014, ο κ. Μπουσάτι κάλεσε δημόσια την Εισαγγελία των Τιράνων να ασκήσει έρευνα για την υπογραφή της συμφωνίας το 2009. Μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της αλβανικής Βουλής, ο κ. Μπουσάτι είχε δηλώσει ότι έχουν βρεθεί παραβιάσεις του νόμου κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την ελληνική πλευρά το 2009 και πρόσθεσε ότι η Εισαγγελία μπορεί να διερευνήσει κατά πόσο ή όχι παραβιάσθηκε το άρθρο 210 του Ποινικού Κώδικα, το οποίο προβλέπει ποινή φυλάκισης από 5 ώς 10 έτη για «συμφωνίες με ξένες χώρες για την εν μέρει ή πλήρη παράδοση εδαφών». Στη συνέχεια αυτών των δηλώσεων, το αλβανικό ΥΠΕΞ διαβίβασε στην Εισαγγελία όλο το σχετικό υλικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγες μέρες αργότερα, η Αλβανία έλαβε το καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας από την Ε.Ε.

energia
Διαβάστε Περισσότερα » "Έμμεσες οι Πρώτες Αντιδράσεις για την De Facto Ανακήρυξη ΑΟΖ Νοτίως της Κρήτης"

Η εταιρεία Μars Hellas αποσύρει σοκολατούχο γάλα από την αγορά

Η Mars Hellas ανακοίνωσε το Σάββατο την αυτόβουλη προληπτική ανάκληση ορισμένων συσκευασιών σοκολατούχου γάλακτος με ημερομηνίες λήξης μεταξύ 19/12/2014 και 11/4/2015 που προέρχονται από το εργοστάσιο Milchwerke Mittelelbe GMBH.

Η ανάκληση αφορά αποκλειστικά και μόνο στα εξής προϊόντα γάλακτος: Μπουκάλια με πώμα για εύκολο άνοιγμα (sports- cap): Mars (350 ml) και Milky Way (350 ml), με ημερομηνίες λήξης μεταξύ 19/12/2014 και 11/4/2015.

Η ανάκληση γίνεται για προληπτικούς σκοπούς, καθώς ενδέχεται σε μεμονωμένο αριθμό μπουκαλιών των συγκεκριμένων παρτίδων να υπάρξει παρουσία βακτηριδίων τύπου Bacillus.

Οι καταναλωτές που τυχόν έχουν στην κατοχή τους συσκευασίες των ως άνω προϊόντων με τις προαναφερόμενες ημερομηνίες λήξης, παρακαλούνται να αποφύγουν την κατανάλωσή τους και να επικοινωνήσουν για περισσότερες πληροφορίες με τη Mars Hellas ( τηλέφωνο: 210-8196200, Email: mars.hellas@effem.com) ή να επισκεφθούν τη σελίδα http://www.marschocolatedrinksandtreats.com

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι ουδεμία άλλη σειρά προϊόντων Mars ανακαλείται από την αγορά. Η Mars Hellas έχει ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές (ΕΦΕΤ, Γ.Γ. Καταναλωτή) και βρίσκεται σε επικοινωνία με τους εμπορικούς της συνεργάτες για την ταχεία και ομαλή υλοποίηση της διαδικασίας ανάκλησης των προϊόντων.

Σημειώνεται, τέλος, από την εταιρεία ότι έχοντας ως κορυφαία προτεραιότητα την απόλυτη διασφάλιση της υγείας των καταναλωτών, η Mars Hellas ζητά συγγνώμη για την όποια αναστάτωση επιφέρει η εξέλιξη αυτή και διαβεβαιώνει το καταναλωτικό κοινό ότι μεριμνά πάντοτε για την άριστη ποιότητα και ασφάλεια των προϊόντων της.

Διαβάστε Περισσότερα » "Η εταιρεία Μars Hellas αποσύρει σοκολατούχο γάλα από την αγορά "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news