facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Λειτουργούσε χωρίς άδεια η επιχειρήση με τα φουσκωτά στη Μύκονο

Δεν έφταναν μόνο οι αποκαλύψεις για τα εγκληματικά λάθη που οδήγησαν συον θάνατο το 10χρονο αγοράκι στη Μύκονο, τώρα έρχεται να προστεθεί και νέο σοκ. Οπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1 η επιχείρηση με τα θαλάσσια σπορ λειτουργούσε από τα τέλη Μαΐου και επί 1,5 μήνα δεν είχε άδεια, αφού ο Δήμος την έδωσε στις 15 Ιουλίου όπως δήλωσε και η δήμαρχος Ειρήνη Γρυπάρη, χωρίς φυσικά να πληρώνει και δημοτικά τέλη.

Ετσι, λίγες ημέρες από την τραγωδία με το θάνατο του 10χρονου αγοριού στην παραλία Καλό Λιβάδι η δήμαρχος του νησιού αποφάσισε να συγκαλέσει εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να συζητηθεί, να εξεταστεί και να καταγγελθεί η σύμβαση που έχει υπογράψει ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης θαλάσσιων παιχνιδιών με τον δήμο. Μάλιστα, στο νησί έχουν παγώσει και όλα τα θαλάσσια σπορ προκειμένου να ελεγχθούν εκ νέου οι άδειες λειτουργίας των επιχειρήσεων και αν τηρούν όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας.

Πάντως η δήμαρχος του νησιού Ειρήνη Γρυπάρη στις τηλεοπτικές εμφανίσεις της συνεχίζει να μην μπορεί να δώσει καμία εξήγησει ούτε για το αν γίνονται έλεγχοι στις επιχειρήσεις με τις οποίες έχει συνεργασία ο δήμος, όπως αυτή με τα θαλάσσια σπορ στο Καλό Λιβάδι, ούτε καν αν ο δήμος είχε εισπράξει δημοτικά τέλη από την επιχείρηση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός των ημερών αναμένεται να γίνει καταγγελία της σύμβασης που έχει η επιχείρηση με το δήμο, καθώς γίνονται εκτενέστατοι, λεπτομερείς έλεγχοι από ομάδα πραγματογνωμόνων κι εμπειρογνωμόνων του Λιμενικού Σώματος, για να εξακριβωθούν οι συνθήκες λειτουργίες των επιχειρήσεων αναψυχής στο νησί των ανέμων.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, σε τηλεοπτική του συνέντευξη είπε πως πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό, το οποίο δεν θα πρέπει να αμαυρώσει τη λειτουργία όλων των ελληνικών παραλιών λέγοντας πως είναι απόλυτα ασφαλείς για όλους τους τουρίστες του κόσμου.

Σχετικά με το κατά πόσο ευσταθούν οι καταγγελίες για την συγκεκριμένη επιχείρηση, αλλά και τυχόν άλλες που δεν τηρούν το γράμμα του νόμου, όσον αφορά στους κανόνες ασφαλούς λειτουργίας, ο κ. Ντινόπουλος τόνισε πως το υπουργείο θα κάνει ενδελεχή έρευνα για να διαπιστώσει τις συνθήκες λειτουργίας των επιχειρήσεψων αυτών.

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Λειτουργούσε χωρίς άδεια η επιχειρήση με τα φουσκωτά στη Μύκονο"

«Ξεπαγώνει» η επιστροφή φόρου στους δικαιούχους -Παρακάμπτουν τα χρέη για τον ΕΝΦΙΑ

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως η απόφαση της Γενικής Γραμματείας Εσόδων για την επιστροφή φόρου σε όσους χρωστούν τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

Σύμφωνα με την απόφαση , οι επιστροφές των χρημάτων θα γίνονται χωρίς να λαμβάνονται υπ΄ όψιν τα χρέη για τον ενιαίο φόρο ακινήτων μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου όταν και λήγει η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης.

Έτσι όσοι δεν έχουν άλλα χρέη προς το Δημόσιο θα μπορούν να εισπράττουν κανονικά την επιστροφή του φόρου εισοδήματος.

Στο ΦΕΚ αναφέρεται πως «χρηματικές απαιτήσεις οφειλετών έναντι του Δημοσίου εξαιρούνται από τον αυτεπάγγελτο συμψηφισμό με βεβαιωμένες μη ληξιπρόθεσμες οφειλές αυτών που έχουν προκύψει από την εκκαθάριση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (Ε.Ν.Φ.Ι.Α.) έτους 2014. Η ανωτέρω εξαίρεση παρέχεται μέχρι και την 30-9-2014».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "«Ξεπαγώνει» η επιστροφή φόρου στους δικαιούχους -Παρακάμπτουν τα χρέη για τον ΕΝΦΙΑ"

Ανατροπή στην απόδοση του ΦΠΑ: Δεν πληρώνεις εάν δεν εισπράξεις

Μια διάταξη-ανάσα για χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες επεξεργάζεται το Υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με την οποία όποιος δεν έχει πληρωθεί το ΦΠΑ για οποιαδήποτε συναλλαγή του, είτε με το Δημόσιο είτε με ιδιώτες, δεν θα έχει την υποχρέωση να τον αποδώσει μέχρι να εξοφληθεί το σχετικό τιμολόγιο.

Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση επιχειρεί να τονώσει την ρευστότητα στην αγορά αλλά και να ανακουφίσει χιλιάδες επιχειρήσεις που οδηγούνται στο λουκέτο εξαιτίας αυτής της παράλογης τακτικής που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια.

Η συγκεκριμένη διάταξη σε πρώτη φάση θα αφορά σε όσους έχουν τζίρο έως 500.000 ευρώ και μόνο για συναλλαγές χονδρικής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο», η σχετική τροπολογία ψηφίστηκε τον περασμένο Απρίλιο, τώρα, όμως, αρχίζει η μάχη των δευτερογενών αποφάσεων και των εγκυκλίων. Επιπλέον πρέπει να στηθεί και ένας ηλεκτρονικός μηχανισμός υποστήριξης του νέου συστήματος.

Το νέο σύστημα οι φορολογούμενοι θα μπορούν να το δοκιμάσουν και αν κρίνουν ότι δεν τους συμφέρει θα μπορούν να βγουν από αυτό στην επόμενη διαχειριστική περίοδο. Αν όμως ενταχθούν, θα πρέπει να εκδώσουν φορολογικά στοιχεία στα οποία θα αναγράφεται η ένδειξη «ειδικό καθεστώς καταβολής φόρου παρά τον χρόνο είσπραξης της αντιπαροχής», ώστε να είναι γνωστό στον αντισυμβαλλόμενο τους ότι μπορεί να εκπέσει τον ΦΠΑ κατά το χρόνο πληρωμής.

Θα πρέπει επίσης να προσαρμόσουν τα λογιστικά τους συστήματα ώστε να καταγράφονται με σαφήνεια εισπράξεις και πληρωμές ιδίως ως προς τον ακριβή χρόνο και να παρέχουν ηλεκτρονικά πληροφορίες στη Φορολογική Διοίκηση για την εξόφληση του οφειλόμενου ΦΠΑ.

Στις γενικές εξαιρέσεις από τον κανόνα του ειδικού καθεστώτος του ΦΠΑ προβλέπεται ότι δεν μπορούν να ενταχθούν παραδόσεις αγαθών και παροχές υπηρεσιών οι οποίες απαλλάσσονται από τον ΦΠΑ, εισαγωγές αγαθών, ενδοκοινοτικές αποκτήσεις αγαθών, πράξεις για τις οποίες υπόχρεος για την καταβολή του ΦΠΑ είναι ο λήπτης, λιανικές πωλήσεις αγαθών και υπηρεσιών και πράξεις για τις οποίες ο τόπος φορολόγησης δεν βρίσκεται στο εξωτερικό.

briefingnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανατροπή στην απόδοση του ΦΠΑ: Δεν πληρώνεις εάν δεν εισπράξεις"

Δείτε πόσα ζητούν από το «Χαμόγελο του Παιδιού» για τον ΕΝΦΙΑ (vid)

Το ποσό των 94.996.52 ευρώ καλείται να πληρώσει το «Χαμόγελο του Παιδιού» για ΕΝΦΙΑ, όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος, Κώστας Γιαννόπουλος.

Όπως είπε ο ίδιος «το κράτος δίνει 80.000 ευρώ το χρόνο για δύο δομές που λειτουργούμε. Το «Χαμόγελο» περνά μία δύσκολη φάση. Καλούμαστε να στηρίξουμε παιδιά. Το πρώτο εξάμηνο στηρίξαμε 57.000 παιδιά».

Ερωτηθείς για το αν το κράτος στηρίζει την προσπάθειά τους, ο κ. Γιαννόπουλος απάντησε: «Υπάρχει ένα κράτος απρόσωπο που δε στηρίζει τους θεσμούς».

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί


newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Δείτε πόσα ζητούν από το «Χαμόγελο του Παιδιού» για τον ΕΝΦΙΑ (vid)"

Προχωράει κανονικά η αξιολόγηση στο Δημόσιο

«Πράσινο φως» για να προχωρήσει η διαδικασία αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων άναψε χθες η Επιτροπή Αναστολών της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Το ανώτατο δικαστήριο απέρριψε την πρώτη από τις δεκάδες αιτήσεις αναστολής που έχουν υποβληθεί, επιδιώκοντας το «πάγωμα» του μέτρου, με αντίστοιχες αιτήσεις ακύρωσης που στρέφονται κατά διαφόρων υπουργικών αποφάσεων που επιμέρισαν τα ποσοστά αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων ανά κλίμακα και ανά οργανική μονάδα.

Η Επιτροπή Αναστολών απέκρουσε σε πρώτη φάση τους ισχυρισμούς για αντισυνταγματικότητα της σχετικής νομοθεσίας, αφήνοντας το ζήτημα ανοικτό για να κριθεί οριστικά σε «πιλοτική δίκη» στην Ολομέλεια ΣτΕ το φθινόπωρο. Παράλληλα, όμως, απέκρουσε και τις αιτιάσεις των υπαλλήλων ότι κινδυνεύουν να υποστούν ανεπανόρθωτη βλάβη εξαιτίας της αξιολόγησης.

Η δικαστική απόφαση (272/14) σε συνδυασμό με την αντίστοιχη απόφαση που απέρριψε (230/14) την αρχική αίτηση αναστολής της ΑΔΕΔΥ (κατά των πρώτων εγκυκλίων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης) προδιαγράφει ουσιαστικά την τύχη και των υπολοίπων αιτήσεων αναστολής, που κατατίθενται σωρηδόν το τελευταίο διάστημα.

Την ίδια στιγμή, πάντως, η ΑΔΕΔΥ συνεχίζει να υποδεικνύει στους δημοσίους υπαλλήλους να απέχουν από τη διαδικασία αξιολόγησης και να μη συμπληρώνουν τα σχετικά έντυπα, παρά το γεγονός ότι το Εφετείο έκρινε για τυπικούς λόγους παράνομη τη σχετική απεργία: Ηδη με νομοθετική ρύθμιση το υπουργείο έδωσε παράταση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης (παραπέμποντας σε προθεσμίες τον Σεπτέμβριο).

Στις αιτήσεις αναστολής οι υπάλληλοι υποστηρίζουν ότι το μέτρο πρέπει να «παγώσει» γιατί με τον επιμερισμό που γίνεται και την προδιαγεγραμμένη βαθμολόγηση ποσοστού 15% των υπαλλήλων με βαθμολογία έως 6, θα ανακοπεί η βαθμολογική και μισθολογική τους εξέλιξη ενώ θα οδηγήσει πιθανότατα σε ένταξή τους σε καθεστώς κινητικότητας, διαθεσιμότητας κ.λπ. Παράλληλα υποστηρίζουν ότι ο νόμος 4250/14 για την αξιολόγηση είναι αντισυνταγματικός, γιατί παραβιάζει τις συνταγματικές διατάξεις που κατοχυρώνουν την αξιοκρατία, τη συμμετοχή στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας, τη μονιμότητα, την αναλογικότητα και το κράτος δικαίου.

Η Επιτροπή Αναστολών ΣτΕ είχε, ωστόσο, διαφορετική άποψη, σημειώνοντας ότι κατά κανόνα δεν επιτρέπεται να ανασταλούν πράξεις της πολιτείας που συνδέονται άμεσα με την οργάνωση και την ομαλή λειτουργία οργανικών μονάδων, εκτός εάν συντρέχουν κάποιοι εξαιρετικοί λόγοι γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για σημαντική ανεπανόρθωτη βλάβη. Ωστόσο τέτοιος κίνδυνος -έκρινε το ΣτΕ, με αφορμή αίτηση του συλλόγου εργαζομένων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας- δεν υπάρχει για τους υπαλλήλους.

Και αυτό γιατί με τον επιμερισμό των ποσοστών αξιολόγησης των υπαλλήλων της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Αγροτικής Ανάπτυξης ανά κλίμακα και ανά οργανική μονάδα, δεν επέρχεται στους υπαλλήλους η βλάβη που επικαλούνται, ότι δηλαδή η δυσμενής αξιολόγηση θα έχει αρνητικές επιπτώσεις σε πολλούς βαθμολογικά και μισθολογικά και με ένταξή τους σε πίνακες μη προακτέων, σε κινητικότητα ή διαθεσιμότητα.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Προχωράει κανονικά η αξιολόγηση στο Δημόσιο"

Απίστευτο: Αναρτούν στη «Διαύγεια» πού θα κάνει ελέγχους το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας!

Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά!

Μία ημέρα πριν από τους προγραμματισμένους ελέγχους που έχει σχεδιάσει το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας να πραγματοποιήσει στην περιφέρεια για να εντοπίσει ανασφάλιστους απασχολούμενους, η «Διαύγεια» καρφώνει τους ελεγκτές!

Οπως αποκαλύπτει η "Ημερησία" μέσω της Διαύγειας οι εργοδότες έχουν τη δυνατότητα να μάθουν σε ποιες περιοχές θα μετακινηθούν οι ελεγκτές και να μπορέσουν να «κρύψουν» τις όποιες παρανομίες έχουν κάνει.
Χαρακτηριστικό είναι πως αναφέρεται στη «Διαύγεια» ο τόπος που θα μετακινηθούν την επόμενη ημέρα «εκτός έδρας», το ονοματεπώνυμο του επιθεωρητή εργασίας ακόμη και ο αριθμός κυκλοφορίας του αυτοκινήτου με το οποίο θα κινηθεί.

Ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ Κ. Πανταζής, έχοντας εντοπίσει το πρόβλημα, έχει ζητήσει από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας να «κλείσει», σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, το «παράθυρο» της ιδιότυπης αυτής πληροφόρησης που μολονότι γίνεται για δημοσιονομικούς λόγους (υποχρέωση ανάρτησης στο διαδίκτυο για την «κάλυψη» της δαπάνης), περιορίζει την αποτελεσματικότητα των ελέγχων και θέτει σε κίνδυνο ακόμη και την ασφάλεια των μετακινούμενων ελεγκτών.

Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά!
Μία ημέρα πριν από τους προγραμματισμένους ελέγχους που έχει σχεδιάσει το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας να πραγματοποιήσει στην περιφέρεια για να εντοπίσει ανασφάλιστους απασχολούμενους, η «Διαύγεια» καρφώνει τους ελεγκτές!

Διαβάστε Περισσότερα » "Απίστευτο: Αναρτούν στη «Διαύγεια» πού θα κάνει ελέγχους το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας! "

Καύσωνας: Ποιες είναι οι ανοιχτές κλιματιζόμενες αίθουσες

Ανοιχτές θα είναι τα επόμενα 24ωρα, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, κλιματιζόμενες αίθουσες σε Αθήνα και Πειραια.

Πιο συγκεκριμένα, ανοιχτές θα είναι οι κλιματιζόμενες αίθουσες σε έξι Λέσχες Φιλίας στις περιοχές Αγίου Παύλου, Κουκακίου, Νέου Κόσμου, Αμπελοκήπων, Κάτω Πετραλώνων και Κολοκυνθούς.

Πέμπτη 14/8 και την Παρασκευή 15/8 οι κλιματιζόμενες αίθουσες θα είναι ανοιχτές για τους πολίτες από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας του δήμου Αθηναίων στα τηλέφωνα: 210-5210702 και 210-5210635

Ο δήμος Αθηναίων καλεί, επίσης, τους πολίτες να συνδράμουν ώστε να παραμένουν γεμάτα, με δροσερό νερό, τα δοχεία νερού που έχουν τοποθετηθεί από τη Διεύθυνση Αστικής Πανίδας, σε δεκάδες σημεία της Αθήνας, για τα αδέσποτα ζώα της πόλης.

Πειραιάς
Με εντολή του δημάρχου Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκου, από την Πέμπτη 14 Αυγούστου έως και το Σάββατο 16 Αυγούστου 2014, από τις 08:00 έως τις 22:00, θα παραμείνουν ανοιχτές οι κλιματιζόμενες αίθουσες των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου:
Κ.Α.Π.Η. Α1: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Αντωνίου Θεοχάρη 35-37
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 210 4511216, 210 4511385

Κ.Α.Π.Η. Β1: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Βασιλέως Γεωργίου Β' 9-11
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 210 4134052, 210 4134130

Newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Καύσωνας: Ποιες είναι οι ανοιχτές κλιματιζόμενες αίθουσες"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news