facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Έρχεται καύσωνας - Έκακτο δελτίο της ΕΜΥ

Ο πρώτος καύσωνας του φετινού καλοκαιριού βρίσκεται προ των πυλών. Από σήμερα Τρίτη ως την Παρασκευή η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή άνοδο, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Στα ηπειρωτικά της Ελλάδας, κατά τόπους, θα φτάσει τους 41 βαθμούς Κελσίου, ιδιαίτερα την Παρασκευή και στα ανατολικά το Σάββατο. Στις Κυκλάδες θα φτάσει τους 35 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 38. Πτώση αναμένεται από το απόγευμα του Σαββάτου από τα δυτικά και βόρεια, αλλά θα γίνει αισθητή σε όλη την Ελλάδα την Κυριακή. Παράλληλα θα αυξηθούν οι βόρειοι άνεμοι στα 7 με 8 μποφόρ.

Η Τμηματάρχης Προγνώσεων Επαγρύπνησης της ΕΜΥ Αγγελική Μαρινάκη επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως είναι η πρώτη φορά για φέτος που η θερμοκρασία θα κυμανθεί πάνω από 37 βαθμούς Κελσίου. «Υπάρχει μια διάρκεια του φαινομένου, μια εμμονή για 2-3 μέρες, γι’ αυτό και βγάλαμε έκτακτο δελτίο» αναφέρει η κ. Μαρινάκη.

Από το απόγευμα του Σαββάτου, αλλά κυρίως την Κυριακή, ο καιρός θα αλλάξει αισθητά με ενισχυμένους βόρειους ανέμους, πτώση της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς σε ορισμένες ηπειρωτικές περιοχές και πιθανές καταιγίδες, ιδιαίτερα στα κεντρικά και βόρεια.

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά σε περιόδους καύσωνα να αποφεύγεται η ηλιοθεραπεία, το βάδισμα, το τρέξιμο και η βαριά σωματική εργασία. Να προτιμούνται τα ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα καθώς και τα ελαφρά και μικρά γεύματα, με έμφαση στα φρούτα, τα λαχανικά με περιορισμό των λιπαρών τροφών. Συχνά χλιαρά ντους, καπέλα και γυαλιά ηλίου συνιστούνται επίσης. Τα νεογνά, τα βρέφη, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα θα πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα.

Διαβάστε Περισσότερα » "Έρχεται καύσωνας - Έκακτο δελτίο της ΕΜΥ"

Ο ΕΝΦΙΑ «παγώνει» επιστροφές φόρου και φορολογικές ενημερότητες

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που επισκέφθηκαν τις εφορίες για να ενημερωθούν πότε θα γίνει η επιστροφή του φόρου εισοδήματος.

Οι αρμόδιοι υπάλληλοι τους ενημέρωσαν ότι δεν πρόκειται να πάρουν ούτε ευρώ διότι υπάρχουν βεβαιωμένες οφειλές του ΕΝΦΙΑ και από τη στιγμή που υπάρχουν βεβαιωμένες οφειλές δεν πρόκειται να πάρουν επιστροφή φόρου.

Και όχι μόνο αυτό αλλά είναι πιθανόν να υποχρεωθούν να πληρώσουν την πρώτη δόση που λήγει τον Σεπτέμβριο και αργότερα θα γίνει ο συμψηφισμός.

Τα προβλήματα, ωστόσο, είναι πολύ περισσότερα για τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι δεν μπορούν να εκδώσουν ηλεκτρονικά φορολογική ενημερότητα. Για παράδειγμα, όπως γράφει η «Καθημερινή», φορολογούμενους επιχείρησε στις 9 Αυγούστου να εκτυπώσει φορολογική ενημερότητα μέσω Taxisnet.

Το ηλεκτρονικό σύστημα ενημέρωσε τον υπόχρεο, αυτόματα, ότι δεν εκδίδεται φορολογική ενημερότητα ηλεκτρονικά και ότι θα πρέπει να απευθυνθεί στη ΔΟΥ.

Ο εν λόγω επαγγελματίας δεν έχει χρέη, ωστόσο υπάρχει βεβαιωμένη οφειλή (του φόρου ακινήτων). Σύμφωνα με τον νόμο φορολογική ενημερότητα δεν χορηγείται ηλεκτρονικά εάν υπάρχουν οφειλές, ακόμη και μη ληξιπρόθεσμες.

Μέσα στον Αύγουστο οι εφορίες αναμένεται να γεμίσουν από λογιστές και ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι θα πρέπει να εκδώσουν φορολογική ενημερότητα διάρκειας ενός μήνα.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο ΕΝΦΙΑ «παγώνει» επιστροφές φόρου και φορολογικές ενημερότητες"

ΥΠΟΙΚ-Στοιχεία για τις πληρωμές δαπανών μισθοδοσίας στο Δημόσιο

Στοιχεία για το κόστος μισθοδοσίας των υπαλλήλων στο στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα διαβίβασε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν μετά από ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Πανούσης με την οποία ζητούσε από τα συναρμόδια υπουργεία να καταθέσουν στη Βουλή τον αριθμό των υπαλλήλων στο στενό δημόσιο τομέα και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα (ΟΤΑ, ιερείς, περιφερειακές υπηρεσίες, αποκεντρωμένες υπηρεσίες κλπ) στη χώρα μας αυτή τη στιγμή και το κόστος μισθοδοσίας τους.

Ο κ. Πανούσης ζητούσε επίσης να ενημερωθεί ποιες ακριβώς δεσμεύσεις έχει αναλάβει η χώρα έναντι των δανειστών για απολύσεις και σε ποιο σημείο βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή διότι δεν υπάρχει αναλυτική εικόνα για τον αριθμό των υπαλλήλων στο δημόσιο, αντιθέτως υπάρχει σύγχυση «με τις αλλεπάλληλες εξαγγελίες και υπαναχωρήσεις σχετικά με το κλείσιμο φορέων του δημοσίου, τη θέση σε διαθεσιμότητα, την αξιολόγηση και επαναξιολόγηση ή μη κάποιου αριθμού υπαλλήλων και την τήρηση ή μη των συμφωνηθέντων για προαπαιτούμενο αριθμό απολύσεων ανά έτος».

Με την απάντηση του υπουργείου Οικονομικών που αριθμεί 36 σελίδες, διαβιβάζονται στη Βουλή στοιχεία για τις «πληρωμές δαπανών αποδοχών Τακτικού Προϋπολογισμού Ιανουαρίου-Ιουνίου 2014, ανά υπουργείο. Διαβιβάζονται επίσης στοιχεία για το μισθολογικό κόστος και σε κάθε έναν φορέα που εποπτεύει το κάθε υπουργείο ενώ αντίστοιχα στοιχεία διαβιβάζονται για τις αποκεντρωμένες διοικήσεις, τους ΟΤΑ, τις περιφερειακές υπηρεσίες, και τα Νομικά Πρόσωπα κλπ. Τα στοιχεία δηλαδή ανά φορέα και ειδικό φορέα, με το μισθολογικό κόστος των υπηρετούντων υπαλλήλων που έχουν ενταχθεί στο σύστημα πληρωμών της Ενιαίας Αρχής Πληρωμής. Ως προς τον αριθμό των υπηρετούντων υπαλλήλων που διαμορφώνουν το κόστος αυτό, ο κ. Σταϊκούρας αναφέρει στον βουλευτή ότι αρμόδιο είναι το συνερωτώμενο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Τονίζει πάντως ότι «επιδίωξη όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών είναι η ορθή και άμεση καταβολή των πάσης φύσεως αποδοχών στους εργαζόμενους καθώς και η απόδοση κρατήσεων».

Στο διαβιβαστικό έγγραφο έγγραφο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρει ότι:

• Οι πληρωμές δαπανών μισθοδοσίας στον τακτικό προϋπολογισμό για την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2014 ανέρχονται στο συνολικό ποσό των 6.124,25 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το οριστικό μηνιαίο δελτίο εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού Ιουνίου 2014, εξαιρώντας τις δαπάνες των συντάξεων και λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσθετες παροχές.

• Αναφορικά με τους υποτομείς της Γενικής Κυβέρνησης (Νομικά Πρόσωπα, ΟΤΑ, ΟΚΑ), οι αμοιβές προσωπικού για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου ανέρχονται σε 1.422 εκατ. ευρώ σύμφωνα με το δελτίο μηνιαίων στοιχείων Γενικής Κυβέρνησης μηνός Μαϊου 2014.

Ως προς τις «πληρωμές δαπανών αποδοχών του Τακτικού Προύπολογισμού Ιανουαρίου-Ιουνίου 2014», τα στοιχεία δείχνουν ότι οι αποδοχές ανήλθαν:

-ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ: 47.942.203 ευρώ (σ.σ. από τις δαπάνες αυτές τα 42.797.995 ευρώ αφορούν μισθούς και 4.319.709 ευρώ λοιπές παροχές)

-ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ: 1.020.542 ευρώ

-ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ& ΤΡΟΦΙΜΩΝ: 26.730.055 ευρώ

-ΥΠ. ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ&ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ: 775.090.027 ευρώ

-ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ@ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ: 311.657.227 ευρώ (σ.σ. από τα στοιχεία προκύπτει ότι το εξάμηνο πληρώθηκαν από τις δαπάνες αυτές τα 94.190.121 ευρώ αφορούν σε «έκτακτες (αναδρομικές) παροχές δικαστικών 2003-2007)

-ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ: 37.147.003 ευρώ

-ΥΠ. ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ: 87.795.038 ευρώ

-ΥΠ. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ: 57.713.654 ευρώ

-ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: 76.009.993 ευρώ

-ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ: 1.107.064.534 ευρώ (σ.σ. από τις δαπάνες αυτές το 1.069.184.320 ευρώ αφορούν το προσωπικό των νοσηλευτικών ιδρυμάτων)

-ΥΠ. ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ: 85.465.108 ευρώ.

-ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ: 14.890.632 ευρώ

-ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: 187.640.044 ευρώ

-ΥΠ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ: 1.178.685 ευρώ

-ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ: 2.007.649.361 ευρώ

-ΥΠ. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛ. ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ: 14.387.653 ευρώ

-ΥΠ. ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ: 947.097.601 ευρώ

-ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ: 63.961.934 ευρώ

-ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: 268.642.241 ευρώ

-ΥΠ. ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ: 5.171.013 ευρώ

Συνολικό αποτέλεσμα: 6.124.254.547 ευρώ

Αναφορικά με τους υποτομείς της Γενικής Κυβέρνησης (Νομικά Πρόσωπα, ΟΤΑ, ΟΚΑ) για τις αμοιβές προσωπικού την περίοδο Ιανουαρίου - Μαϊου 2014, οι δαπάνες ανήλθαν:

Νομικά Πρόσωπα

-ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ: 213 εκατ. ευρώ

-ΕΠΑΝΑΤΑΞΙΝΟΜΗΜΕΝΕΣ ΔΕΚΟ: 151 εκατ. ευρώ

Τοπική Αυτοδιοίκηση

-ΔΗΜΟΙ: 657 εκατ. ευρώ

-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ: 9 εκατ. ευρώ

ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΟΤΑ: 148 εκατ. ευρώ

Οργανισμοί Κοινωνικής Ασφάλισης

-Κοινωνικά Ταμεία: 205 εκατ. ευρώ

-Νοσοκομεία: 39 εκατ. ευρώ

Συνολικό αποτέλεσμα: 1.422 εκατ. ευρώ.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα » "ΥΠΟΙΚ-Στοιχεία για τις πληρωμές δαπανών μισθοδοσίας στο Δημόσιο"

Τρόικα: «Ξεχάστε τις 100 δόσεις για χρέη σε εφορία και Ταμεία»

Μπλόκο στο σχέδιο της κυβέρνησης για ρύθμιση των οφειλών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία με την χορήγηση έως και 100 δόσεων, βάζει η τρόικα.

Οι πληροφορίες που έρχονται από τα γραφεία των εκπροσώπων των δανειστών κάνουν λόγο για απόρριψη του αιτήματος της ελληνικής κυβέρνησης η οποία ποντάρει στο συγκεκριμένο σχέδιο για να πάρουν «ανάσα» από τον Σεπτέμβριο χιλιάδες οφειλέτες. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας περισσότεροι από 3,3 εκατ. φορολογούμενοι με χρέη στην εφορία αλλά και 1,2 εκατ. ασφαλισμένοι που χρωστάνε στα Ταμεία, θα μπορούσαν να κάνουν χρήση των ευνοϊκών ρυθμίσεων ώστε να πληρώσουν τα χρέη τους σε 24 έως 100 δόσεις και με ελάχιστη καταβολή τα 50 ευρώ, ανάλογα πάντα με το ύψος της οφειλής.

Ωστόσο, οι εκπρόσωποι της ΕΚΤ και της ΕΕ φαίνεται να μην επικροτούν το σχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση ενώ ο Πολ Τόμσεν από πλευράς ΔΝΤ το απέρριψε εντελώς.

Κι όμως, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξάνονται κατά 1 δις ευρώ το μήνα και είναι πλέον θέμα χρόνου να ξεπεράσουν τα 70 δις ευρώ.

Η κυβέρνηση, πάντως, δεν καταθέτει τα όπλα και θα θέσει εκ νέου το θέμα στη διαπραγμάτευση που θα ξεκινήσει στο Παρίσι και θα ολοκληρωθεί στην Αθήνα στα τέλη Σεπτεμβρίου. Το οικονομικό επιτελείο φιλοδοξεί να πετύχει τη συναίνεση της τρόικας αν όχι σε 100 δόσεις στις περισσότερες δυνατές, αν και οι δανειστές εκτιμούν ότι μια ευνοϊκή ρύθμιση θα θεωρείτο χαριστική και θα οδηγούσε κι άλλα φυσικά πρόσωπα και εταιρείες να μην πληρώνουν τα χρέη τους.

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Τρόικα: «Ξεχάστε τις 100 δόσεις για χρέη σε εφορία και Ταμεία»"

Απίστευτη απάντηση Γκλέτσου στην αστυνομία για το παιδί που έπαθε ηλεκτροπληξία στη Στυλίδα: Ρωτήστε το Σαμαρά και το Βενιζέλο!

Κινδύνεψε η ζωή ενός παιδιού από ηλεκτροπληξία στις Ράχες, από καλώδια που προεξείχαν σε χαλασμένη κολόνα φωτισμού.
Η αστυνομία έστειλε έγγραφο στο Δήμο Στυλίδας και ο Δήμαρχος απάντησε ότι εδώ και 3 χρόνια δεν έχει ηλεκτρολόγο και για περισσότερες πληροφορίες να απευθυνθεί στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και στον Ευάγγελο Βενιζέλο.

« Φωνάζω τρία χρόνια τώρα ότι είμαστε χωρίς ηλεκτρολόγο στο Δήμο. Κάποια στιγμή θα γίνει το μοιραίο. Δεν είναι δυνατόν ένας ολόκληρος Δήμος να μην έχει ηλεκτρολόγο και να μην μπορεί να πάρει, γιατί κάποιοι όταν υπέγραφαν τις δεσμεύσεις απέναντι στη τρόικα δεν σκέφτηκαν ότι θα καταρρεύσει το σύστημα....Για τις κολόνες οι οποίες έχουν υποστεί φθορές στείλαμε πάλι εθελοντές και ερασιτέχνες ηλεκτρολόγους για να τις φτιάξουν. Έτσι λειτουργούν σήμερα οι Δήμοι, οι οποίοι ουσιαστικά είναι αφημένοι στο έλεος του Θεού...», δήλωσε ο Απ. Γκλέτσος στο LamiaReport, όταν ρωτήθηκε για το θέμα.

Δείτε το έγγραφο του Διοικητή του Α.Τ. Στυλίδας προς το Δήμο και την έγγραφη απάντηση του Δημάρχου Στυλίδας.







lamiareport
Διαβάστε Περισσότερα » "Απίστευτη απάντηση Γκλέτσου στην αστυνομία για το παιδί που έπαθε ηλεκτροπληξία στη Στυλίδα: Ρωτήστε το Σαμαρά και το Βενιζέλο!"

Στον Άρειο Πάγο η απόφαση για τις εφόδους εφοριακών σε σπίτια και επιχειρήσεις όσων χρωστάνε

Αντιδρά το ΠΑΣΟΚ που... υπενθυμίζει το άσυλο κατοικίας

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών και μετά το σάλο που έχει προκληθεί, αλλά και την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, τονίζονται τα εξής: «Αναφορικά με την υπ΄ αριθμ. 256/2014 Γνωμοδότηση του ΝΣΚ σχετικά με τη δυνατότητα φορολογικών ελέγχων στην κατοικία φορολογουμένων χωρίς την παρουσία εκπροσώπων της δικαστικής αρχής διευκρινίζουμε ότι λόγω της σπουδαιότητας του ζητήματος έχει ήδη αποσταλεί στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου, προκειμένου να αποφανθεί».

Υπενθυμίζεται ότι η Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) απαντώντας σε ερώτημα του υπουργείου Οικονομικών έδωσε το «πράσινο φως» για την «έφοδο» των ελεγκτών όχι μόνο για να ελέγξουν φορολογικά όταν έχουν ενδείξεις φοροδιαφυγής, αλλά και για να ψάξουν να βρουν «ζεστό χρήμα» ή να κατασχέσουν άλλα κινητά πράγματα για την είσπραξη οφειλομένων άναψε γνωμοδότηση-σοκ που εξέδωσε με οριακή πλειοψηφία (14-10 ψήφων).

Οι έλεγχοι θα μπορούν να γίνονται ακόμη και χωρίς την παρουσία εισαγγελέα σε σπίτια ή επαγγελματικούς χώρους φορολογούμενων για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις φοροδιαφυγής.

Θύελλα αντιδράσεων από το ΠΑΣΟΚ
Το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του τονίζει:"Επιφυλασσόμαστε να μελετήσουμε και να αξιολογήσουμε το πλήρες κείμενο της συγκεκριμένης γνωμοδότησης. Είναι όμως προφανές ότι ο αγώνας κατά της φοροδιαφυγής δεν κάμπτει τις αυστηρές συνταγματικές εγγυήσεις του άρθρου 9 του Συντάγματος για το άσυλο της κατοικίας που κατοχυρώνεται και από το άρθρο 8 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Το πώς ορίζεται η καλυπτόμενη από το άσυλο κατοικία είναι διεθνώς γνωστό επιστημονικά και νομολογιακά εδώ και δεκαετίες, για την ακρίβεια από τον 18ο αιώνα.

Όταν για τη διερεύνηση ειδεχθών εγκλημάτων, της τρομοκρατίας και όλων των μορφών οργανωμένου εγκλήματος πρέπει να γίνονται σεβαστές οι συνταγματικές και δικαστικές εγγυήσεις του ασύλου της κατοικίας, αυτό προφανώς ισχύει και για τις φορολογικές παραβάσεις διοικητικές και ποινικές. Η Ελλάδα είναι και θα μείνει κράτος δικαίου".

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Στον Άρειο Πάγο η απόφαση για τις εφόδους εφοριακών σε σπίτια και επιχειρήσεις όσων χρωστάνε"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news