facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Τον Σεπτέμβριο η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ

Από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η πληρωμή των δόσεων του ΕΝΦΙΑ προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις, χωρίς επιβάρυνση και ταλαιπωρία των πολιτών, ύστερα από τα εξωφρενικά εκκαθαριστικά που έλαβαν χιλιάδες ιδιοκτήτες.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ύστερα από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως είπε στους δημοσιογράφους «αναβάλλεται κατά ένα μήνα η καταβολή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ, ώστε να διορθωθούν λάθη και να γίνουν οι αναγκαίες προσαρμογές χωρίς επιβάρυνση και ταλαιπωρία των πολιτών».

Στις έξι το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει συγκαλέσει Υπουργικό Συμβούλιο και αναμένεται να αναφερθεί συνολικά στις τρέχουσες εξελίξεις, ενώ είναι δεδομένο πως θα ζητήσει από τους αρμόδιους υπουργούς να ρυθμιστούν όλες οι αλλαγές ώστε έως το τέλος Σεπτεμβρίου να μην υπάρξουν ξανά φαινόμενα που αναστατώνουν τους πολίτες.

Υπενθυμίζεται πως μετά το χάος που δημιουργήθηκε από τα κραυγαλέα λάθη στον ΕΝΦΙΑ και τα απανωτά «εγκεφαλικά» που προκάλεσαν σε πολλούς φορολογούμενους που είδαν πως η Εφορία τους καλεί να πληρώσουν χρυσάφι για μικρά χωράφια το ΥΠΟΙΚ έκανε όπισθεν ολοταχώς και με εντολή του Αντώνη Σαμαρά- όπως ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών- ο φόρος θα υπολογιστεί με τις περσινές αξίες γης.

Με αυτή την οδηγία του Μεγάρου Μαξίμου και του πρωθυπουργού προσωπικά προς το υπουργείο Οικονομικών αποφασίστηκε η απόσυρση και αλλαγή του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων σε 4.000 οικισμούς σε όλη την Ελλάδα, εκεί όπου δεν υπάρχει σύστημα αντικειμενικών αξιών.

Διαβάστε Περισσότερα » "Τον Σεπτέμβριο η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news