facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Αρχίζει το νέο σύστημα αξιολόγησης στο Δημόσιο

Αρχίζει η εφαρμογή του νέου συστήματος αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, με την καθιέρωση της ποσόστωσης στη βαθμολόγηση σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ μέχρι τις 28 Απριλίου, οι αρμόδιες υπηρεσίες σε υπουργεία, δήμους και νομικά πρόσωπα θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις εκθέσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι το 25% βαθμολογείται με 9- 10 βαθμούς, το 60% με 7- 8 βαθμούς και το 15% με 1-6 βαθμούς, ενώ η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχει επισημάνει με έμφαση ότι όσοι βαθμολογούνται με την κατώτερη βαθμολογία δεν οδηγούνται σε διαθεσιμότητα, καθώς αυτή τελείωσε, ούτε απολύονται.

Το υπουργείο, με την εγκύκλιο, καλεί άμεσα τις υπηρεσίες να καταγράψουν το προσωπικό και να επιμερίσουν τα ποσοστά της κλίμακας βαθμολόγησης για τους υπαλλήλους, ενώ δίδονται και υποδείγματα ώστε να διευκολυνθεί το έργο της αξιολόγησης.

Με βάση τις μεταβατικές διατάξεις του ν. 4250/2014, τίθενται αποκλειστικές προθεσμίες εντός των οποίων οφείλουν οι αρμόδιοι να έχουν συντάξει τις εκθέσεις αξιολόγησης του 2013, για τους υπαλλήλους.

Ειδικότερα, με βάση τη δημοσίευση του νόμου στις 26 Μαρτίου του 2014, οι προθεσμίες διαμορφώνονται ως εξής: - Έως 28 Απριλίου του 2014, έκδοση της απόφασης επιμερισμού ποσοστών.

- Έως 13 Μαΐου του 2014, σύνταξη της έκθεσης από τον αξιολογούμενο.

- Έως 28 Μαΐου του 2014, σύνταξη της εισήγησης από τον εισηγητή.

- Έως 30 Ιουνίου του 2014, σύνταξη των εκθέσεων αξιολόγησης από τον αξιολογητή.

Επίσης, σημειώνεται ότι οι εκθέσεις αξιολόγησης έτους 2013 που έχουν ήδη συνταχθεί, επανασυντάσσονται, ενώ κατ' εξαίρεση δεν επηρεάζεται το κύρος των εκθέσεων οι οποίες έχουν ήδη συνταχθεί και ολοκληρωθεί κατά τη δημοσίευση του ν. 4250/2014 από τους αξιολογητές, εφόσον αυτός ήταν ο τελικός αξιολογητής και λογίζεται ως τέτοιος και με τις νέες διατάξεις. Έτσι, στην περίπτωση και μόνο αυτή, οι υπάλληλοι, των οποίων το κύρος των εκθέσεων αξιολόγησης δεν θίγεται, δεν θα συμπεριληφθούν στη σχετική απόφαση επιμερισμού των ποσοστών.

Μάλιστα, το υπουργείο παραθέτει χαρακτηριστικά παραδείγματα για έκθεση αξιολόγησης προ της δημοσίευσης του ν. 4250/2014: α)Έκθεση αξιολόγησης υπαλλήλου τοποθετημένου σε Τμήμα, ο οποίος όφειλε να αξιολογηθεί από τον Προϊστάμενο Τμήματος (α΄ αξιολογητής) και από τον Προϊστάμενο Διεύθυνσης (β΄ αξιολογητής). Η έκθεσή του υπαλλήλου που έχει συνταχθεί από τον α΄ αξιολογητή λόγω του ότι αυτός απολύθηκε αυτοδικαίως στις 31 Δεκεμβρίου του 2013, ενώ ο β΄ αξιολογητής υπηρετεί ακόμα, επανασυντάσσεται.

β) Έκθεση αξιολόγησης υπαλλήλου τοποθετημένου σε Διεύθυνση, ο οποίος όφειλε να αξιολογηθεί από τον Προϊστάμενο Διεύθυνσης και μόνο (τελικός αξιολογητής). Το κύρος της έκθεσης αξιολόγησης δεν θίγεται εφόσον έχει συνταχθεί από τον τελικό αξιολογητή λόγω του ότι αυτός απολύθηκε αυτοδικαίως στις 31 Δεκεμβρίου του 2013. Η έκθεσή του δεν επανασυντάσσεται, ούτε συμπεριλαμβάνεται ο υπάλληλος αυτός στην κατάσταση και στην οικεία απόφαση επιμερισμού ποσοστών

Διαβάστε Περισσότερα » "Αρχίζει το νέο σύστημα αξιολόγησης στο Δημόσιο"

ΓΣΕΒΕΕ - Απαράδεκτη τροπολογία του Υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Ι. Βρούτση

Την ώρα που η Δικαιοσύνη διερευνά τη μηνυτήρια αναφορά της ΓΣΕΒΕΕ για το «που πήγαν οι εισφορές οι οποίες είχαν εισπραχθεί από τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ για την ανεργία των ελεύθερων επαγγελματιών» ο Υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Ι. Βρούτσης προχώρησε σε μια πρωτοφανή κίνηση:

Με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή «παύει οριστικά κάθε ποινική δίωξη που τυχόν έχει ασκηθεί για πράξεις ή παραλήψεις της διοίκησης του ΟΑΕΕ» για το συγκεκριμένο θέμα και προβλέπει επίσης ότι ο ΟΑΕΕ μπορεί να συνεχίσει να εισπράττει χρήματα για τους ανέργους αλλά να τα αποδίδουν στον οικείο λογαριασμό μέσα στα επόμενα 10 χρόνια!!! Προβλέπει επίσης ότι τα μέχρι τώρα παρακρατηθέντα ποσά που έχουν εισπραχθεί ύψους 126 εκατ. ευρώ περίπου θα αποδοθούν αναδρομικά στο λογαριασμό για την ανεργία στα επόμενα 15 χρόνια τμηματικά και με δόσεις!!!

Η ΓΣΕΒΕΕ είναι υποχρεωμένη να υπογραμμίσει:

1ον Ο κ. Βρούτσης ζητά από τη Βουλή να εκδόσει αθωωτική απόφαση για θέμα που ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης.

2ον Διατηρεί την εισφορά αλληλεγγύης (10ευρώ το μήνα) προς τους ανέργους χωρίς όμως να πηγαίνει στο συγκεκριμένο λογαριασμό και χωρίς να αποδίδεται στους ανέργους συναδέλφους μας.

3ον Μέχρι σήμερα, εξ όσον γνωρίζουμε, δεν έχει ανοιχτεί ο ειδικός λογαριασμός για την επαγγελματική εστία που βαρύνει τους ασφαλισμένους με 5 ευρώ μηνιαίως και έχει συγκεντρωθεί το ποσόν των 50 εκατ. περίπου ευρώ.

Αν θέλει να κάνει κάτι ο κ. Βρούτσης για τη βιωσιμότητα του ΟΑΕΕ και τη στοιχειώδη ανακούφιση των εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων του οργανισμού θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε ρυθμίσεις που θα μειώνουν τις αβάσταχτες εισφορές και θα εκλογικεύουν τις εξοντωτικές «ρυθμίσεις» για τις οφειλές των ΜμΕ.

Διαβάστε Περισσότερα » "ΓΣΕΒΕΕ - Απαράδεκτη τροπολογία του Υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Ι. Βρούτση"

Υπερψηφίστηκε από την αρμόδια επιτροπή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στη Β’ ανάγνωσή του από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, με στήριξη ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και τον εκπρόσωπο των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών, το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «παρών» οι ΑΝΕΛ επιφυλάχθηκαν ενώ καταψήφισαν ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου υποσχέθηκε ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια, η οποία αναμένεται μετά τις εορτές του Πάσχα, θα ενσωματώσει βελτιωτικές αλλαγές που έχουν κατατεθεί από τα κόμματα.

«Δεν μπορεί να καταδικάζεται και δεν ποινικοποιείται η σκέψη και η έκφραση αλλά η εγκληματική πράξη που προκαλεί ο μισαλλόδοξος λόγος» ήταν η απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης στους ισχυρισμούς του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μιχάλη Αρβανίτη ότι το κόμμα του διώκεται για τα φρονήματά του και ότι δεν επιτρέπουν στα στελέχη του να πιστεύουν στον εθνικισμό.

Ο κ. Αθανασίου εμφανίστηκε θετικός στην πρόταση αρκετών βουλευτών, να προστατευτούν από τον νόμο πρόσωπα που υφίστανται βία λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού. Ωστόσο, ο υπουργός Δικαιοσύνης, αρνήθηκε να κάνει δεκτή τροπολογία που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την επέκταση του Συμφώνου Συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια αντιτείνοντας ότι για το θέμα αυτό, θα καταθέσει αυτοτελές νομοσχέδιο.

«Είναι ένα δύσκολο ζήτημα που θέλει ιδιαίτερη μελέτη ως προς τις έννομες συνέπειες που παράγει. Πρέπει να το μελετήσουμε το θέμα προσεκτικά, από τη νομική, κοινωνική και θρησκευτική του διάσταση» υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Εξάλλου, αντικρούοντας την κριτική της αντιπολίτευσης που καταλόγισε στην κυβέρνηση «πολιτικές σκοπιμότητες στο πάγωμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου που το επανέφερε μετά την αποχώρηση του κ. Μπαλτάκου» ο κ. Αθανασίου τόνισε ότι η καθυστέρηση δεν οφείλεται στον ίδιο αλλά στο γεγονός ότι προηγούνταν άλλες επείγουσες νομοθετικές πρωτοβουλίες στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων της χώρας αλλά και του φόρτου εργασίας ενόψει της ελληνικής Προεδρίας.

Από την πλευρά της, η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Κατριβάνου επισήμανε ότι «έχει ευθύνες η κυβέρνηση που έβαλε για τέσσερις μήνες στο ψυγείο το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο» ενώ υποστήριξε ότι «το μεγαλύτερο κομμάτι ρατσιστικής βίας με θύματα μετανάστες αφορά την αστυνομία».
«Υπήρξαν πολλές δυνάμεις στον συντηρητικό χώρο που δεν ήθελαν να υλοποιηθεί αυτό το νομοσχέδιο» υπογράμμισε από την πλευρά του ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας
Κωνσταντινόπουλος και πρόσθεσε: «Θα ήταν θετικό βήμα να στηριχθεί και από την αξιωματική αντιπολίτευση βάζοντας και τις δικές της πινελιές στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Όλοι πρέπει να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια και όχι να ρίχνουμε νερό στον μύλο της νεοναζιστικής οργάνωσης που θα προσπαθήσει να εκμεταλλευθεί τέτοια γεγονότα». Επίσης, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, ζήτησε να επανακατατεθεί το άρθρο 19 του Μεταναστευτικού Κώδικα, που προέβλεπε τη χορήγηση άδειας παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Γνωρίζουμε όλοι πώς αποσύρθηκε και ποια ήταν η θέση του ΠΑΣΟΚ. Είναι μια καλή ευκαιρία να υπάρξει επαναδιατύπωση και κατάθεσή του. Θα είναι ένα σημαντικό βήμα και μια απάντηση ουσιαστική για αυτά που συνέβησαν το τελευταίο διάστημα».

Ο εισηγητής της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Πανούσης, επέμεινε στην ανάγκη συγκρότησης Μόνιμης Επιτροπής κατά του φασιστικού ρατσισμού τονίζοντας ότι έχει «προβλήματα η ρατσιστική νομοθεσία».

Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης, ισχυρίστηκε ότι «δεν μπορεί η φυλετική διάκριση να ταυτίζεται με τον ρατσισμό και να είναι καταδικαστέα» καθώς, όπως είπε, «η ίδια η φύση δημιούργησε τη διάκριση, ενώ έκανε λόγο για πολιτική σκοπιμότητα ορισμένων άρθρων.

«Υπάρχει πλήρης έλλειψη πολιτικής βούλησης να πατάξατε πραγματικά το ρατσιστικό έγκλημα» υπογράμμισε από την πλευρά της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου. Παράλληλα, η κ. Κωνσταντοπούλου, υποστήριξε ότι δεν είναι τυχαίο που στο νομοσχέδιο δεν υπάρχει ούτε μία αναφορά στη λέξη ρατσισμός, ενώ, ζήτησε να προσδιορίζεται επακριβώς στον νόμο η ρατσιστική συμπεριφορά και να ποινικοποιηθεί ως έγκλημα.

Ο βουλευτής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος πρότεινε, μεταξύ άλλων, να προσδιοριστούν στις γενοκτονίες και αυτές που έχουν αναγνωριστεί από την ελληνική Βουλή, δηλαδή των Ποντίων και των Αρμενίων.

«Να δοθεί ακριβώς ο ορισμός του ρατσιστικού εγκλήματος στο νομοσχέδιο ώστε να υπάρχει ασφάλεια δικαίου για να μη γίνονται ερμηνείες κατά το δοκούν». ζήτησε η ανεξάρτητη βουλευτής Χρυσούλα Γιαταγάνα.

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπερψηφίστηκε από την αρμόδια επιτροπή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο "

Το ποσό των 3 δισ ευρώ άντλησε το ελληνικό δημόσιο με επιτόκιο 4,95%

Το ποσό των 3 δισ ευρώ άντλησε τελικά η ελληνική δημοκρατία με επιτόκιο 4,95% κατά την διάρκεια της... σημερινής έκδοσης του 5ετους ομολόγου , η πρώτη μετά την ένταξη της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Μάλιστα δεν αποκλείεται μελλοντικά και η έκδοση 3ετους η 7ετους ομολόγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Νewmoney.gr το βιβλίο προσφορών έκλεισε και η έκδοση υπερκαλύφθηκε με προσφορές 20 δισ ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα » "Το ποσό των 3 δισ ευρώ άντλησε το ελληνικό δημόσιο με επιτόκιο 4,95%"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news