facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

ΠΟΕΔΗΝ: Τριτοκοσμικές συνθήκες στα νοσοκομεία - Νέες κινητοποιήσεις

Για «τριτοκοσμικές συνθήκες» νοσηλείας και εργασίας στα νοσοκομεία κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), η οποία προαναγγέλλει νέες κινητοποιήσεις.
Στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας υποστηρίζεται ότι τα νοσοκομεία έχουν αποδεκατιστεί από προσωπικό, μετά την συνταξιοδότηση περισσότερων από 15.000 υπαλλήλων, οι οποίοι δεν έχουν αντικατασταθεί.
Σοβαρό πρόβλημα αποτελεί και η υποχρηματοδότηση η οποία - σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ - έχει ως αποτέλεσμα τα νοσοκομεία να μην μπορούν να υποστηρίξουν ακόμη και βασικές τους λειτουργίες, ενώ υπάρχουν ελλείψεις σε υλικά, φάρμακα και τρόφιμα.
Αναφερόμενη στην απόφαση του υπουργείου Υγείας να μεταφερθούν οι οδηγοί στο ΕΚΑΒ, ενώ θα τεθούν ένα μήνα σε διαθεσιμότητα λαμβάνοντας το 75% του μισθού τους, η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι με αυτό τον τρόπο το υπουργείο «προσπαθεί να κλείσει την τρύπα των ελλείψεων προσωπικού του ΕΚΑΒ και ανοίγει μια μεγαλύτερη στα νοσοκομεία.
«Αυτό ανοίγει το δρόμο για μαζικές απολύσεις υγειονομικών και δημιουργεί βάσιμες υπόνοιες ότι επίκειται άμεση εκχώρηση των ανωτέρω λειτουργιών σε ιδιωτικές εταιρείες με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα και την ασφάλεια των υπηρεσιών καθώς και για το κόστος τους που θα μετακυλισθεί στους ασθενείς».
Επίσης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του σωματείου των εργαζομένων, το οποίο προγραμματίζει κινητοποιήσεις, σε διαθεσιμότητα τίθενται για δεύτερη φορά σε έξι μήνες 250 γιατροί των πρώην νοσοκομείων του ΙΚΑ, εκ των οποίων οι 57 του Ευαγγελισμού.

Απεργιακές κινητοποιήσεις
Η ΠΟΕΔΗΝ αποφάσισε περαιτέρω απεργιακές κινητοποιήσεις, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η απεργία διαρκείας των οδηγών, φυλάκων-νυχτοφυλάκων με 24ωρες επαναλαμβανόμενες.
Πιο συγκεκριμένα:
  • Αύριο Παρασκευή 4 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας 8.00 πμ – 11.00 πμ στα νοσοκομεία,
  • Την Τετάρτη 9 Απριλίου, οι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία των ΑΔΕΔΥ –ΓΣΕΕ, με προσυγκέντρωση στις 10.00 πμ έξω από το υπουργείο Υγείας,
  • Την Παρασκευή 11 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί πεντάωρη στάση εργασίας στα νοσοκομεία όλης της χώρας, με συγκεντρώσεις για το λεκανοπέδιο έξω από το υπουργείο Υγείας στις 12.00 το μεσημέρι και για την περιφέρεια έξω από τις Υγειονομικές Περιφέρειες.
Σύμφωνα με την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου από τις 28 Απριλίου ξεκινά 15ήμερο δράσεων για την Υγεία που θα κορυφωθεί με νέα 24ωρη πανυγειονομική απεργία σε συνδιοργάνωση με τις άλλες Ομοσπονδίες της Υγείας.
naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΕΔΗΝ: Τριτοκοσμικές συνθήκες στα νοσοκομεία - Νέες κινητοποιήσεις"

ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ 24ωρη απεργία την Τετάρτη

Κοινό μέτωπο απέναντι στις πολιτικές του μνημονίου συστήνουν οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και προχωρούν την Τετάρτη σε 24ωρη πανεργατική πανελλαδική απεργία με τη στήριξη των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων.

“Ο αγώνας και η αντιπαράθεση των εργαζομένων για τις αδιέξοδες μνημονιακές πολιτικές συνεχίζονται με τη νέα 24ωρη Γενική Απεργία που πραγματοποιούν από κοινού ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου και το συλλαλητήριο των συνδικάτων στις 11 π.μ. στο Πεδίο του Άρεως”, ανακοίνωσαν τα δύο μεγαλύτερα συνδικάτα.

Στην απεργία θα συμμετέχουν και εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Την Τετάρτη ακινητοποιημένα θα είναι τα τρόλεϊ, ο ΟΣΕ και ο Προαστιακός ενώ τα λεωφορεία θα κυκλοφορούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Οι εργαζόμενοι στο Μετρό δεν έχουν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση ωστόσο δεν θα κυκλοφορούν οι συρμοί στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο. Κανονικά αναμένεται να λειτουργήσουν επίσης ΗΣΑΠ και Τραμ.

Την Τρίτη, οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 09:00 έως τις 12:00. Ως εκ τούτου, θα ματαιωθούν τα πρωινά δρομολόγια, ενώ τις παραπάνω ώρες δεν θα γίνεται η μετακίνηση με τους συρμούς του μετρό από Δ. Πλακεντίας προς Αεροδρόμιο και αντίστροφα.

Δεμένα θα είναι και τα πλοία καθώς η ΠΝΟ έχει ανακοινώσει τη συμμετοχή της στην απεργία.

Στον τομέα της Υγείας, με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, οι Προνοιακές Μονάδες και το ΕΚΑΒ, όπως ανακοίνωσε η ΠΟΕΔΗΝ ενώ το πλαίσιο συμμετοχής της στη γενική απεργία ανακοίνωσε και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

Στην απεργία θα συμμετάσχουν και οι τραπεζοϋπάλληλοι.Σε ανακοίνωσή της η ΟΤΟΕ αναφέρει ότι “ενώνει τη φωνή της με τους άλλους εργαζόμενους, με τους συνταξιούχους και τους ανέργους ενάντια, στις αδιέξοδες πολιτικές των μνημονίων που καταστρέφουν τη χώρα και οδηγούν στην εξαθλίωση το λαό μας”.

enet
Διαβάστε Περισσότερα » "ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ 24ωρη απεργία την Τετάρτη"

Απεργούν την Παρασκευή οι δάσκαλοι

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Παρασκευή οι δάσκαλοι, οι οποίοι την ίδια μέρα προγραμματίζουν για τις 12 το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας.

Η ΔΟΕ ανακοίνωσε την κλιμάκωση της αντίδρασης στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και καλεί σε συμμετοχή στην απεργία, τις συγκεντρώσεις με σκοπό να σταματήσουν «τα σεμινάρια της ντροπής που απευθύνονται στους νέους αξιολογητές και επαναφέρουν τον "επιθεωρητισμό" και την οπισθοδρόμηση που έχει καταδικαστεί στις συνειδήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας και της κοινωνίας».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Απεργούν την Παρασκευή οι δάσκαλοι"

Χρήματα της Ericsson φέρονται να χρησιμοποιήθηκαν ως δωροδοκία Ελλήνων αξιωματούχων

Η σουηδική εταιρεία Ericsson, πάροχος τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, πλήρωσε 116 εκατομμύρια σουηδικές κορώνες (13 εκατομμύρια ευρώ) σε έναν εμπορικό αντιπρόσωπο, χρήματα τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν για να δωροδοκηθούν Έλληνες αξιωματούχοι προκειμένου να εξασφαλιστεί η υπογραφή μιας συμφωνίας με την εταιρεία το 1999, μετέδωσε σήμερα το σουηδικό ραδιόφωνο.

Σε μια συνέντευξή του ο πρώην εργαζόμενος στην Ericsson Λις-Όλοφ Νένζελ δήλωσε στο σουηδικό ραδιόφωνο ότι «πολιτικοί, στρατηγοί και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι» έλαβαν τα χρήματα της Ericsson.

Ericsson logo.svg Η σουηδική εταιρεία αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι έδωσε χρήματα σε έναν εμπορικό αντιπρόσωπο, όμως δεν γνωρίζει τι απέγιναν. «Έχουμε μηδενική ανοχή όσον αφορά δωροδοκίες και τη διαφθορά. Εκείνη την εποχή χρησιμοποιούσαμε αντιπροσώπους, όμως δεν το κάνουμε πλέον γιατί είναι ένα σύστημα αδιαφανές», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η οποία εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. «Γνωρίζουμε ότι έγινε μια πληρωμή σε έναν αντιπρόσωπο, όμως δεν γνωρίζουμε τι έγιναν τα χρήματα μετά από αυτό. Πραγματικά ελπίζουμε ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν για δωροδοκίες, αλλά δεν το γνωρίζουμε με βεβαιότητα», επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Η ελληνική παραγγελία αφορούσε το σουηδικό Αερομεταφερόμενο Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης και Ελέγχου (ΑΣΕΠΕ) Erieye, αξίας 4,9 δισεκατομμυρίων σουηδικών κορώνων (540 εκατομμύρια ευρώ). Αργότερα η Ericsson πούλησε την διεύθυνσή της που ειδικευόταν στα αμυντικά συστήματα στη σουηδική εταιρεία Saab. Ο Αλφ Γιόχανσον, επικεφαλής εισαγγελέας της σουηδικής Εθνικής Υπηρεσίας Κατά της Διαφθοράς, δήλωσε ότι ερευνά την υπόθεση και έχει ζητήσει πληροφορίες από τις ελληνικές αρχές. Ο ίδιος όμως πρόσθεσε ότι ενδιαφέρεται για πιθανά εγκλήματα που διαπράχθηκαν μετά την 1 Ιουλίου 2004, καθώς όσες αξιόποινες πράξεις πιθανόν τελέστηκαν προηγουμένως έχουν παραγραφεί.

Ο Αντώνης Κάντας, πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας από το 1997 ως το 2002, έχει παραδεχθεί ότι έλαβε 11 εκατομμύρια ευρώ για τη σύναψη συμβάσεων για εξοπλιστικά προγράμματα από ξένες εταιρείες και ανέφερε την Ericsson σε σχέση με τις δωροδοκίες αυτές στην κατάθεσή του στο δικαστήριο. Σε μια χωριστή υπόθεση, η Ericsson έχει κατηγορήσει τον Νένζελ για υπεξαίρεση και έχει υποβάλει αγωγή εναντίον του για να πάρει πίσω τα χρήματά της, όμως αυτός έχει αρνηθεί τις κατηγορίες.

capital
Διαβάστε Περισσότερα » "Χρήματα της Ericsson φέρονται να χρησιμοποιήθηκαν ως δωροδοκία Ελλήνων αξιωματούχων"

ΕΔΕ για τις ενέργειες του υιού Μπαλτάκου, διέταξε ο Βαρβιτσιώτης

Τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης για την απαράδεκτη συμπεριφορά του υιού Μπαλτάκου στη Βουλή το μεσημέρι της Τετάρτης, διέταξε ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο Δημήτριος-Γεώργιος Μπαλτάκος, ο οποίος μετά τη δημοσιοποίηση της επίμαχης βιντεοσκοπημένης συνομιλίας που εκθέτει ανεπανόρθωτα τον πατέρα του, πρώην πλέον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, Τάκη Μπαλτάκο, επιτέθηκε σε βουλευτές της Χρυσής Αυγής στον πρώτο όροφο της Βουλής, υπηρετεί στο Λιμενικό και συγκεκριμένα στη Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών.

Με απόφαση επίσης του Μιλτ. Βαρβιτσιώτη, ο υιός Μπαλτάκος τίθεται σε διαθεσιμότητα.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το υπ. Ναυτιλίας έχει ως εξής:

«Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα και σχετικές καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες, Σημαιοφόρος του Λιμενικού Σώματος φέρεται εμπλεκόμενος σε επεισόδιο σε βάρος Βουλευτών πολιτικού κόμματος, με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο Αρχηγός του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Αθανάσιος Αθανασόπουλος διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, η οποία ανατέθηκε στον Γενικό Επιθεωρητή του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

» Παράλληλα ο εν λόγω Αξιωματικός τέθηκε στη διάθεση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής».

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΔΕ για τις ενέργειες του υιού Μπαλτάκου, διέταξε ο Βαρβιτσιώτης"

Βουλευτές απο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ καταψήφισαν την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις απο τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνσησης περί μεθόδευσης της Δικαιοσύνης ως προς το θέμα της Χρυσής Αυγής αρχίσαν και οι πρώτες αντιδράσεις απο κυβερνητικούς βουλευτές.

Πιο συγκεκριμένα όχι είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Καλατζής στην άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Δημήτρη Κουκούτση. Μάλιστα όταν του ζητήθηκε να εξηγήσει τους λόγους της διαφοροποίησής του είπε ότι δεν τον έπεισε η δικογραφία!

Παρών ψήφισε ο Δημήτρης Κυριαζίδης και ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, Νικήτας Κακλαμάνης όπως και οι δυο ανεξάρτητοι βουλευτές προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ Πάρις Μουτσινάς και Μίμης Ανδρουλάκης.

Διαφοροποιήσεις και για το Νίκο Κούζηλο όπου ο βουλευτής της ΝΔ Κουτσογιαννακόπουλος επέλεξε να ρίξει λευκό, ενώ παρών ψήφισαν οι κύριοι Μουτσινάς και Ανδρουλάκης.

Υπενθυμίζεται ότι την Χρυσή Αυγή στήριξαν ψηφίζοντας παρών και ο Βύρων Πολύδωρας με τους κυρίους Κουράκο και Σταυρογιάννη.

Παρών ψήφισαν όπως είχαν ανακοινώσει στην Επιτροπή Δεοντολογίας και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με το επιχείρημα ότι πρέπει να ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν με πολιτικό τρόπο.

Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλευτές απο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ καταψήφισαν την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής"

Ποινική δίωξη στον Κασιδιάρη για το βίντεο Μπαλτάκου

Ποινική δίωξη ασκήθηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών κατά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για υποκλοπή και χρήση υποκλαπέντος υλικού με βάσει το αρ. 370 Αʼ του Ποινικού Κώδικα.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει επισύρουν ποινές κάθειρξης έως δέκα έτη.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΧΑ διώκεται μετά τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας του με τον πρώην πια γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου του Σαμαρά, Τάκη Μπαλτάκο, η οποία έχει προκαλέσει τριγμούς στην κυβέρνηση και σοβαρότατα ερωτηματικά, αναφορικά με τις παρεμβάσεις υπουργών στη Δικαιοσύνη.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ποινική δίωξη στον Κασιδιάρη για το βίντεο Μπαλτάκου"

Στο Taxis οι αιτήσεις για την ενίσχυση από το κοινωνικό μέρισμα

Στο Taxis θα γίνει η αίτηση για την ενίσχυση από το κοινωνικό μέρισμα που θα δοθεί από το πρωτογενές πλεόνασμα . Η αίτηση θα μπορεί να γίνει τις επόμενες ημέρες όταν είναι έτοιμη η ΓΓΠΣ και αφού θα καθοριστούν οι τελικοί δικαιούχοι με πολύ πιθανό σύμφωνα με το dikaiologitika.gr να ανακοινωθούν αύριο ημέρα Πέμπτη .

Συγκεκριμένα όλοι οι δικαιούχοι που θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση τις επόμενες ημέρες, θα κάνουν αίτηση στο taxisnet για να λάβουν το επίδομα από το κοινωνικό μέρισμα που προβλέπεται από το ''πολυδιαφημιζόμενο'' πρωτογενές πλεόνασμα.

Η διαδικασία θα είναι ανάλογη με το επίδομα θέρμανσης ,δηλαδή χωρίς να απαιτείται η προσκόμιση δικαιολογητικών, αφού τα εισοδήματα θα διασταυρώνονται από την ΓΓΠΣ σε πραγματικό χρόνο.Η ΓΓΠΣ μέσω του taxis θα ελέγχει τα εισοδήματα των δικαιούχων και στο taxisnet θα μπορεί ο αιτούμενος να δει εάν το δικαιούται.Για τα υπόλοιπα κριτήρια που θα θεσπιστούν θα αντλούνται στοιχεία από τους αρμόδιους φορείς που τα πιστοποιούν ,όπως για παράδειγμα την μακροχρόνια ανεργία θα την πιστοποιεί ο ΟΑΕΔ.

Τα κριτήρια για το επίδομα από το κοινωνικό μέρισμα αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο το βράδυ ημέρα Πέμπτη, ενώ το επίδομα στους δικαιούχους προβλέπεται ότι θα δοθεί λίγο μετά το Πάσχα με πιθανότερη ημερομηνία την 9η Μαΐου.

Στο πολυνομοσχέδιο καθορίστηκαν μόνο τα γενικά πλαίσια για τους δικαιούχους και μόνο για τους ενστόλους καθορίστηκαν λεπτομερώς.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου , το συνολικό ποσό για το επίδομα από το κοινωνικό μέρισμα κατανέμεται σε:

- «Κοινωνικό Μέρισμα 450 εκατ. ευρώ» σε πολίτες και οικογένειες με χαμηλό συνολικό ετήσιο εισόδημα και ακίνητη περιουσία μικρής αξίας, με βάση ειδικά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος, το ακριβές ποσό από το κοινωνικό μέρισμα ανά δικαιούχο, οι κατηγορίες των δικαιούχων, οι προϋποθέσεις, τα δικαιολογητικά, ο φορέας, η διαδικασία, ο χρόνος και ο τρόπος καταβολής, ο χρόνος και τρόπος ελέγχου των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων για τη χορήγησή του ανά κατηγορία δικαιούχων και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια, θα καθοριστούν με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας.

Το ποσό ανά δικαιούχο καταβάλλεται εφάπαξ, είναι αφορολόγητο, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν κατάσχεται ούτε συμψηφίζεται με ήδη βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο ή πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή του ΕΚΑΣ ή οποιασδήποτε άλλης παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα. Κάθε δικαιούχος λαμβάνει το κοινωνικό μέρισμα από μία και μόνο πηγή.

Γνωστό δεν έχει γίνει ακόμη το πως θα χορηγηθεί η ασφαλιστική κάλυψη από το κοινωνικό μέρισμα στις κατηγορίες των ανασφάλιστων πολιτών που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Η ασφαλιστική κάλυψη θα αφορά παροχές ασθένειας σε είδος έως την 28η Φεβρουαρίου 2015 όπως εξάλλου έγινε γνωστό με τις σχετικές διατάξεις του πολυνομοσχεδίου .

Ποιες είναι οι κατηγορίες που θα έχουν ασφαλιστική κάλυψη από το κοινωνικό μέρισμα

Ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, οι οποίοι διέκοψαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα ή προέβησαν σε δήλωση αδράνειας εργασιών ή συνεχίζουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα και δεν είναι ασφαλισμένοι σε άλλον φορέα. Την παροχή δικαιούνται οι ίδιοι και τα προστατευόμενα μέλη τους, εφόσον οι οφειλές τους στον οικείο ασφαλιστικό φορέα αφορούν τα έτη 2011, 2012 και 2013 και ο μέσος όρος του συνολικού οικογενειακού τους εισοδήματος κατά τα ως άνω έτη δεν υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ.

Ασφαλισμένους του Τομέα Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων του ΕΤΑΑ, οι οποίοι έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα λόγω οφειλών στον ασφαλιστικό τους φορέα. Την παροχή δικαιούνται οι ίδιοι και τα προστατευόμενα μέλη τους, εφόσον οι οφειλές τους αφορούν τα έτη 2011, 2012 και 2013 και ο μέσος όρος τού συνολικού οικογενειακού τους εισοδήματος κατά τα ως άνω έτη δεν υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ.

Υπερήλικες ασφαλισμένους του ΟΓΑ (και τα προστατευόμενα μέλη τους), των οποίων το ασφαλιστικό δικαίωμα και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση σύνταξης.

Τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα για τους ενστόλους, αφού η καταβολή του εφάπαξ επιδόματος θα γίνει με αυτόματο τρόπο μέσω της μισθοδοσίας τους.

Χορήγηση εφάπαξ αφορολόγητης χρηματικής ενίσχυσης, 500 ευρώ ανά άτομο, σε ένστολους με εισόδημα έως 1.500 ευρώ. Το συνολικό κονδύλι θα είναι 37 εκατ. ευρώ και θα αφορά σε περίπου 75.000 ένστολους.

Οι ένστολοι πρέπει να ήταν εν ενεργεία κατά την 31η Ιανουαρίου εφέτος και θα ληφθούν υπόψη οι συνολικές μεικτές τακτικές αποδοχές του Ιανουαρίου εφέτος. Η ενίσχυση θα καταβληθεί ολόκληρη (500 ευρώ), έως τα 1.500 ευρώ. Για τις αποδοχές πάνω από τα 1.500 ευρώ και έως τα 1.542 ευρώ, θα μειώνεται κατά 12 ευρώ για κάθε ένα επιπλέον ευρώ αποδοχών. Δηλαδή, ένστολος με αποδοχές 1.501 ευρώ, θα πάρει ενίσχυση 488 ευρώ, ενώ για αποδοχές 1.540 ευρώ θα δοθεί ενίσχυση 20 ευρώ και για αποδοχές 1.542 ευρώ δεν θα δοθεί ενίσχυση.

Στις μηνιαίες αποδοχές δεν συνυπολογίζονται τα κοινωνικά επιδόματα, η ειδική αποζημίωση και το επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας μονάδων.

Η ενίσχυση θα είναι αφορολόγητη, δεν θα υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν θα κατάσχεται ούτε θα συμψηφίζεται με ήδη βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο ή πιστωτικά ιδρύματα και δεν θα υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε άλλης παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Για τους δικαιούχους της πρώτης κατηγορίας, δηλαδή του «μερίσματος των 450 εκατ. ευρώ», η ειδική επιτροπή (από στελέχη του οικονομικού επιτελείου και του ΠΑΣΟΚ) έχει ήδη όπως φαίνεται καταλήξει σε ένα βασικό σενάριο, βάσει του οποίου το πραγματικό ετήσιο εισόδημα για τους δικαιούχους θα είναι οι 6.000 ευρώ ανά άτομο.

Το συγκεκριμένο ύψος του εισοδήματος θα κλιμακώνεται (κατά το πρότυπο των οικογενειακών επιδομάτων) με συντελεστή 1 για τον άγαμο, με συντελεστή 1/3 για τη σύζυγο και με συντελεστή 1/6 για κάθε παιδί. Δηλαδή, για οικογένεια με δύο παιδιά θα ανέρχεται σε 10.000 ευρώ.

Το ύψος του επιδόματος θα κυμαίνεται από τα 500 ευρώ έως τα 1.000 ευρώ. Το ανώτατο ύψος των 1.000 ευρώ αναμένεται να αφορά σε πολύτεκνους (τέσσερα και περισσότερα παιδιά), ή σε οικογένεια με τρία παιδιά και άνεργη μητέρα. Για μια τετραμελή οικογένεια, υπολογίζεται ότι το επίδομα θα είναι περίπου 800 ευρώ.

Για τα περιουσιακά κριτήρια, το υπό συζήτηση βασικό σενάριο αφορά σε συνολική ακίνητη περιουσία 50.000 ευρώ (50.000 ευρώ για άγαμο και 100.000 ευρώ για έγγαμο) έως 250.000 ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα » "Στο Taxis οι αιτήσεις για την ενίσχυση από το κοινωνικό μέρισμα"

Παραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης - υπόγειες διαδρομές ΝΔ - Χρυσής Αυγής καταγγέλλει η αντιπολίτευση (ΒΙΝΤΕΟ)

Την παραίτησή του υπέβαλε λίγο μετά τις 4.30 μ.μ. της Τετάρτης ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, Τάκης Μπαλτάκος, μετά την αποκάλυψη από τον υπόδικο χρυσαυγίτη βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη ηχογραφημένης και οπτικοποιημένης συνομιλίας μαζί του, στην οποία ο στενός συνεργάτης του Αντ. Σαμαρά του μιλάει για τις δικαστικές διώξεις της Χρυσής Αυγής, τις οποίες μάλιστα εμφανίζεται να αποδομεί, κάνοντας λόγο για πολιτικές παρεμβάσεις.

Την παραίτηση του Τάκη Μπαλτάκου από τη θέση του γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου είχε απαιτήσει αμέσως μετά την αποκάλυψη της ηχογραφημένης συνομιλίας, το ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς εξερχόμενος από τα γραφεία της ΝΔ στη Λ. Συγγρού νωρίτερα το απόγευμα είχε δηλώσει ότι αν και δεν γνωρίζει το θέμα, «εάν είναι έτσι, δεν έχει θέση στην κυβέρνηση ο κ. Μπαλτάκος». Ωστόσο δύσκολα το θέμα μπορεί να τελειώσει με μια απλή και γεμάτη δικαιολογίες επιστολή παραίτησης.

Στη συνομιλία που ο Κασιδιάρης βιντεοσκόπησε κρυφά, ο Τάκης Μπαλτάκος εμφανίζεται να λέει πως οι ανακριτές της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής δεν είχαν κανένα στοιχείο για την προφυλάκιση στελεχών της οργάνωσης και πως οι υπουργοί Δένδιας και Αθανασίου έγιναν αποδέκτες της οργής του Αντώνη Σαμαρά όταν δεν προφυλακίστηκαν οι πρώτοι υπόδικοι βουλευτές της ΧΑ.

Ο Μπαλτάκος εμφανίζεται επίσης να ισχυρίζεται πως η απόφαση για την προφυλάκιση του αρχηγού της ΧΑ και των άλλων ελήφθη κατόπιν πιέσεων των υπουργών Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης προς τους δικαστές.

Τόσο ο υπ. Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, όσο και ο υπ. Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας έσπευσαν να διαψεύσουν κάθε εμπλοκή τους, με τον δεύτερο μάλιστα να κάνει λόγο για «αποκυήματα φαντασίας».

Ωστόσο οι πολιτικές αναταράξεις της υπόθεσης είναι πρόδηλες. Η κυβέρνηση, εκεί που ανέμενε την Τετάρτη μια δήλωση στήριξης από το Ecofin που διεξάγεται στην Αθήνα, επιστρέφει στην εσωστρέφεια. Την ίδια ώρα τα κόμματα της αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για μείζον πολιτικό θέμα και ζητούν από τον Αντ. Σαμαρά εξηγήσεις για τον άνθρωπο που λειτούργησε εν πολλοίς ως δεξί του χέρι στο Μαξίμου.

Οι αντιδράσεις των κομμάτων

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου Δημήτρη Παπαδημούλη σχολίασε: «Ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής συνομιλούν σαν να είναι αδέλφια, σαν να είναι κολλητοί. Ο Τ. Μπαλτάκος δίνει στοιχεία, κάνει αποκαλύψεις, αναφέρει ονόματα, αναφέρει επικοινωνίες με την Δικαιοσύνη που δεν συνάδουν με την διάκριση των εξουσιών. Είναι φανερό ότι δεν πρόκειται μόνο για θέμα Μπαλτάκου». Κάλεσε δε τους Αθανασίου, Δένδια, Μπαλτάκο αλλά και τον ίδιο τον Αντ. Σαμαρά να έλθουν στη Βουλή για να συζητηθεί το όλο θέμα.

Η ΔΗΜΑΡ από την πλευρά της σχολίασε πως «οι συνομιλίες Μπαλτάκου - Κασιδιάρη καταγράφουν τις παρασκηνιακές κινήσεις κύκλων της ΝΔ με το ακροδεξιό νεοναζιστικό σχήμα».

Το ΚΚΕ υπενθύμισε ότι από νωρίς είχε επισημάνει τους δεσμούς της ΧΑ με το σύστημα. «Το ΚΚΕ έχει επανειλημμένα επισημάνει ότι αντικομουνισμός και φασισμός αλληλοτροφοδοτούνται, συνεπώς ενιαία πρέπει να απομονωθούν από το λαό και τη νεολαία» ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του.

Η «λεπτή» θέση του ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ, ως κυβερνητικός εταίρος, βρίσκεται σε πιο λεπτή θέση. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος επανέλαβε αυτό που είχε πει και λίγες ημέρες πριν - όταν ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης είχε προκαλέσει αίσθηση με την περιβόητη δήλωσή του «αντικομμουνιστής γεννήθηκα, αντικομμουνιστής θα πεθάνω» - υπογραμμίζοντας ότι «ο Μπαλτάκος είναι ένα παλιό πρόβλημα» και υπενθυμίζοντας «η κυβέρνηση αυτή είναι μια κυβέρνηση συνεργασίας που καλύπτει μια εθνική ανάγκη».

Το ΠΑΣΟΚ ωστόσο το πρώτο κόμμα που απαίτησε την αποπομπή του Μπαλτάκου από τη θέση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το βίντεο το μεσημέρι, ο Δημήτρης Καρύδης, γραμματέας επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Βαγγέλη Βενιζέλου, ανέφερε με ένα λιτό μήνυμά του: «Ο κ. Μπαλτάκος να παυθεί τώρα από Γ. Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου».

Λίγο αργότερα και επισήμως η Χαριλάου Τρικούπη απαίτησε την αποπομπή του Μπαλτάκου.

«Η άμεση παύση του κ. Μπαλτάκου είναι το λιγότερο» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γρ. Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

» Η παρουσία στη θέση του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης ενός προσώπου με αυτές τις ιδεολογικές προτιμήσεις και τις πολιτικές απόψεις και πρακτικές ήταν παλιό «πρόβλημα», όπως είχε πει χαρακτηριστικά πριν λίγες ημέρες ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

» Δεν μπορεί να υπάρχει μέσα στον κυβερνητικό μηχανισμό κανένας ακροδεξιός θύλακας που υπονομεύει την κυβερνητική πολιτική και το σεβασμό της προγραμματικής συμφωνίας που την διέπει.

» Κατά τα λοιπά οι εκλεκτικές συγγένειες με το φιλοναζισμό, την ξενοφοβία, τον ρατσισμό, την ακροδεξιά, αργά ή γρήγορα, εκδηλώνονται, αποκαλύπτονται και πληρώνονται.

» Γι αυτό έχει σημασία στο πλαίσιο της κυβέρνησης συνεργασίας που καλύπτει επιτακτική εθνική ανάγκη, να είναι ισχυρός και ενισχυμένος ο προοδευτικός πόλος.

» Περιττεύει, τέλος, να τονίσουμε τον απόλυτο σεβασμό μας στα πρόσωπα των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών που χειρίστηκαν και χειρίζονται την υπόθεση της «Χρυσής αυγής» στο πλαίσιο της δικαστικής ανεξαρτησίας και της διάκρισης των λειτουργιών».

Το χρονικό της αποκάλυψης

Νωρίτερα, ο Ηλίας Κασιδιάρης μιλώντας την Τετάρτη στη Βουλή στη συζήτηση για την άρση ασυλίας πέντε βουλευτών της Χρυσής Αυγής, είχε αποκαλύψει ότι έχει στην κατοχή του ηχογραφημένο οπτικοακουστικό υλικό με συνομιλία που είχε στο πρόσφατο παρελθόν με τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, Παναγιώτη Μπαλτάκο.

Ο Κασιδιάρης διάβασε απομαγνητοφωνημένο, όπως είπε, το κείμενο στο οποίο ο Τάκης Μπαλτάκος φέρεται να λέει στον ίδιο ότι ο Πρωθυπουργός αντέδρασε έντονα και καταφέρθηκε κατά των υπουργών Δένδια και Αθανασίου, όταν ο ανακριτής πήρε απόφαση να μην προφυλακιστούν εκτός από τον ίδιο και οι συνάδελφοί του Μίχος και Παναγιώταρος.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής είπε ότι το υλικό της συνομιλίας του έχει κατατεθεί στο δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο και θα δει το φως της δημοσιότητας από το Διαδίκτυο.

Οντως λίγη ώρα αργότερα ανέβηκε σε έναν ιστότοπο το βίντεο συνομιλίας του με τον Τάκη Μπαλτάκο.



Ο διάλογος-σοκ

«ΚΑΣ.: Όταν κατ’ αρχήν όταν βγήκα εγώ τι έπαθε ο Σαμαράς, μπορείς να μου πεις;

ΜΠΑ.: Ήταν στην Αμερική τότε.

ΚΑΣ.: Ναι, ήταν στην Αμερική, αλλά εγώ έχω μάθει ότι έπαθε εγκεφαλικά.

ΜΠΑ.: Σοκ και δέος! Χαμός έγινε, της πουτάνας… δεν με πήρε εμένα, του ’χα πει ότι αυτά που κάνεις… του τα είχα πει. Δεν θα μου έλεγε εμένα γι’ αυτό το πράγμα. Πήρε τους άλλους δυο και τους γάμησε τα πρέκια. Τον Αθανασίου και τον Δένδια: «με κοροϊδέψατε, μ ε δουλέψατε, τι είναι αυτά ξεφτιλίστικα». Γιατί είχε κάνει την προηγούμενη μέρα δήλωση στο αμερικανικό σιωνιστικό συνέδριο ότι: «τελείωσε, τους έδεσα, τους έδεσα γειά σας!» και την άλλη μέρα βγαίνετε εσείς.

ΚΑΣ.: Με τους ανακριτές που μας αφήσανε, εκεί στο επίμαχο στάδιο, τι έγινε; Γιατί αυτοί το γυρίσανε κωλοτούμπα μετά, αφ’ ότου αφήσανε εμάς, μετά που πήρανε τους άλλους το γυρίσανε κωλοτούμπα.

ΜΠΑ.: Σας αφήσανε για τον απλό λόγο ότι δεν υπάρχουν στοιχεία.

ΚΑΣ.: Ναι, ωραία δεν υπήρχε τίποτα.

ΜΠΑ.: Και δεν τους πήρε κανείς τηλέφωνο να τους πιέσει, γιατί το θεωρούσαν όλοι αυτονόητο… όλοι θεωρούσαν σαν δεδομένο: "ε, τι θα κάνει ο ανακριτής;" Ο ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ! ΚΑΝΕΝΑ!

ΚΑΣ.: Ούτε για τους άλλους είχε όμως…

ΜΠΑ.: Μα με τους άλλους ήτανε… (κάνει την κίνηση κλήσης στο τηλέφωνο και τηλεφωνικής συνομιλίας).

ΚΑΣ.: Ποιος την έκανε τη ζημιά εκεί;

ΜΠΑ.: Και οι δυο.

ΚΑΣ.: Δένδιας, Αθανασίου;

ΜΠΑ.: Ποιος άλλος να το κάνει…

ΚΑΣ.: Και τι λέει ο Σαμαράς γι’ αυτά; Έχει συναίσθηση του τι γίνεται;

ΜΠΑ.: Όχι, στην αρχή δεν είχε… τώρα όμως που είδε τα γκάλοπ… αυτός νόμιζε, σαν μεγαλοαστός που είναι, ότι όλα αυτά τα τρομερά «2% - μου λέει – θα πάνε»… του λέω: «εγώ σου λέω 20% θα πάνε». Μου λέει: «Είσαι μαλάκας».

ΚΑΣ.: Ποιος του ’πε να τα κάνει αυτά;

ΜΠΑ.: Πρώτ’ απ’ όλα φοβάται για τον εαυτό του. Επειδή εσείς τον κόβετε απ’ το να έχει προβάδισμα από το Σύριζα.

ΚΑΣ.: Κόβει ψήφους ’ντάξει;

ΜΠΑ.: Είναι λογικό.

ΚΑΣ.: Κι επειδή του κόβουμε ψήφους δηλαδή θα μας βάλει φυλακή;

ΜΠΑ.: Τον πούστη… απίστευτο πράγμα, απίστευτο.

ΚΑΣ.: Κι αυτά που είπε ο Ρουπακιώτης;

ΜΠΑ.: Αυτό είναι σίγουρο, αφού το ’κανε την εβδομάδα που θα πήγαινε εκεί.

ΚΑΣ.: Η Γκουτζαμάνη, αυτά τα πράγαμτα που έκανε, που εγώ πράγματι είχα τις πληροφορίες ότι ήτανε δεξιά και με το γράμμα του νόμου.

ΜΠΑ.: (κάνει τον σταυρό του).

ΚΑΣ.: Θεούσα.

ΜΠΑ.: Ναι.

ΚΑΣ.: Πώς τα ’κανε αυτά τα αίσχη με τον Βουρλιώτη και με το στήσιμο αυτού του πορίσματος;

ΜΠΑ.: Την πείσανε ότι: «είναι παγανιστές, ειδωλολάτρες, ναζί και ότι είναι αντίθετιο με τον Χριστιανισμό».

ΚΑΣ.: Ποιος την έπεισε γι’ αυτά τα πράγματα;

ΜΠΑ.: Ο Αθανασίου κι ο Δένδιας.

ΚΑΣ.: Να πας στον Εισαγγελέα και να πεις ποιοι έστησαν όλη αυτή την σκευωρία: ότι ο Αθανασίου έδωσε εντολή στην Γκουτζαμάνη, ότι ο Σαμαράς είχε δώσει εντολή στον Αθανασίου και όλοι αυτοί να πάνε να δικαστούνε. Αν είσαι δίκαιος άνθρωπος αυτό πρέπει να κάνεις.

ΜΠΑ.: Άμα το κάνω αυτό τώρα θα κάνει προκαταρκτική εξέταση μισής ώρας και θα την βάλει στο αρχείο.

ΚΑΣ.: Λες ε;

ΜΠΑ.: Ε, βέβαια! Με κυβέρνηση Σαμαρά θα το κάνω; Σε ποιον εισαγγελέα θα πάω; Εισαγγελέας είναι η ίδια η Kουτζαμάνη. Θα πάω να καταγγείλω την Kουτζαμάνη στον εαυτό της;

ΚΑΣ.: Πώς μπήκε η Kουτζαμάνη Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου;

ΜΠΑ.: Αφού είναι απ’ το ίδιο χωριό. ΚΑΣ.: Άρα τώρα ξεπληρώνει το γραμμάτιο.

ΜΠΑ.: Ναι, είναι από το ίδιο χωριό. Δηλαδή δεν είναι απ’ το ίδιο χωριό είναι από απέναντι χωριά, έτσι. Αλλά έχουν μπει στον ίδιο διαγωνισμό, είναι συνομίληκιο σχεδόν. Είναι συντοπίτες, δεν χρειάζεται να ψάχνουμε.»

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Παραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης - υπόγειες διαδρομές ΝΔ - Χρυσής Αυγής καταγγέλλει η αντιπολίτευση (ΒΙΝΤΕΟ)"

Οι επιβαρύνσεις στον λογαριασμό της ΔΕΗ από το νέο ΕΤΜΕΑΡ

Δημοσιεύτηκε ήδη στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης και ισχύει αναδρομικά από την 1η Απριλίου 2014, η απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, η οποία καθορίζει το νέο ύψος του ΕΤΜΕΑΡ (Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων) στα 19,73 ευρώ ανά MWh.

Υπενθυμίζεται ότι το ΕΤΜΕΑΡ το πληρώνουν όλοι οι καταναλωτές της ΔΕΗ  –επιχειρήσεις και νοικοκυριά- και κυμαίνεται ανάλογα με το ύψος της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος. Η αύξηση, κάτι που είχε προαναγγελθεί και από την εισηγητική έκθεση του πολυνόμου, φτάνει περίπου στα πέντε ευρώ καθώς η σημερινή τιμή του ΕΤΜΕΑΡ είναι 14,96 ευρώ.

Ανάλογα με την κατηγορία της κατανάλωσης, οι νέες τιμές διαμορφώνονται ως εξής:
• Υψηλής Τάσης (ΥΤ): 2,23 ευρώ
• ΜΤ με κατανάλωση > 13 GWh: 2,31 ευρώ
• Αγροτικής χρήσης MT: 10,83 ευρώ
• MT με κατανάλωση <13GWh: 12,77 ευρώ
• Αγροτικής χρήσης ΧΤ: 11,39 ευρώ
• Οικιακής χρήσης: 26,3 ευρώ
• Λοιπές χρήσεις ΧΤ: 30,89 ευρώ.


Να σημειωθεί ότι η προηγούμενη τιμή του ΕΤΜΕΑΡ για τα νοικοκυριά ήταν 20,8 ευρώ και τώρα η τιμή αναπροσαρμόζεται στα 26,3 ευρώ. Η επιβάρυνση για ένα μέσο νοικοκυριό που καταναλώνει περίπου 1000 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο, ανέρχεται περίπου στα 20 ευρώ τον χρόνο.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι επιβαρύνσεις στον λογαριασμό της ΔΕΗ από το νέο ΕΤΜΕΑΡ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news