facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Υπερψηφίστηκε το Πολυνομοσχέδιο

Ψήφισαν συνολικά 288 βουλευτές.

Για το άρθρο 1 ψήφισαν:

152 ΝΑΙ

135 ΟΧΙ

1 ΠΑΡΟΝ

Για το άρθρο 2 ψήφισαν:

151 ΝΑΙ

136 ΟΧΙ
1 ΠΑΡΟΝ

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπερψηφίστηκε το Πολυνομοσχέδιο "

3 Μήνες μονο υπηρέτησε ο Σαμαράς (ΒΙΝΤΕΟ)

Στη... φόρα έβγαλε στην εκπομπή του Δευτέρα 24 Μάρτη 2014, ώρα 4.55 μ.μ. στο «Αρτ» ο Γιώργος Καρατζαφέρης, το Φύλλο Στρατιωτικού Μητρώου του Αντώνη Σαμαρά!

Σύμφωνα με αυτό λοιπόν, προκύπτει πως ο Αντώνης Σαμαράς, σημερινός Πρωθυπουργός της χώρας, είχε ιδιαίτερα ευνοϊκή μεταχείριση:

1) Ο Σαμαράς υπηρέτησε μόνο 3 μήνες στον Ελληνικό Στρατό και εξαγόρασε τους υπόλοιπους 21 μήνες προς 1.000 δραχμές τον μήνα με την επιταγή των 21.000 δραχμών που κατέθεσε στις 9 Οκτωβρίου του 1976

2) Κατέθεσε εκπρόθεσμα τα πιστοποιητικά του για την αναβολή στρατεύσεως και γι' αυτό κηρύχτηκε ανυπότακτος, αλλά το εξαγόρασε κι αυτό.

3) Απελύθη στις 11 Οκτωβρίου 1976 ως έφεδρος ναύτης.



Διαβάστε Περισσότερα » "3 Μήνες μονο υπηρέτησε ο Σαμαράς (ΒΙΝΤΕΟ)"

Στουρνάρας: Έχω κλείσει τον κύκλο μου στο υπουργείο Οικονομικών

Η επίτευξη μεγαλύτερου πρωτογενούς πλεονάσματος θα ανοίξει και τη συζήτηση για τη μείωση της φορολογίας στην Ελλάδα. Αυτό ανέφερε ο Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξή του.

Ετοιμος να φύγει από το υπουργείο Οικονομικών δήλωσε ουσιαστικά ο Γιάννης Στουρνάρας, σημειώνοντας πως έχει κλείσει τον κύκλο του εκεί. Παράλληλα, υποσχέθηκε μείωση της φορολογίας αν επιτευχθεί μεγαλύτερο πρωτογενές πλεόνασμα.

«Θεωρώ ότι έχω κλείσει τον κύκλο μου στο υπουργείο Οικονομικών. Ως χώρα βγήκαμε από τον τάφο. Αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε όλοι», είπε ο κ. Στουρνάρας σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα», ενώ κάνοντας τον απολογισμό της θητείας του ανέφερε πως: «Το διάστημα αυτό κινηθήκαμε πολλές φορές μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, αλλά τα καταφέραμε. Ο χειμώνας που πέρασε ήταν ο χειρότερος της ζωής μου».

Σε δηλώσεις του στο «Εθνος της Κυριακής» από την άλλη, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε πως αν ξεπεραστούν οι δημοσιονομικοί στόχοι και το πρωτογενές πλεόνασμα είναι υψηλότερο του προϋπολογισθέντος, τότε θα ανοίξει η συζήτηση για τη μείωση του γενικότερου επιπέδου της φορολογίας στη χώρα.

Παράλληλα ανέφερε πως εφόσον υπερψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο, τότε η Ελλάδα θα έχει εκπληρώσει σε ικανοποιητικό επίπεδο τις προβλέψεις του οικονομικού προγράμματος. «Επομένως μετά την έγκριση του Eurogroup θα είναι σε θέση οι εταίροι μας να ζητήσουν από τα Κοινοβούλια τους την εκταμίευση των δόσεων μέχρι τα τέλη Απριλίου», συνέχισε.

Ακόμη, ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως σε ένα από τα επόμενα Eurogroup θα αρχίσει η συζήτηση για την υλοποίηση της απόφασης που αφορά την απομείωση του δημόσιου χρέους και ταυτόχρονα θα επιδιωχθεί η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Στουρνάρας: Έχω κλείσει τον κύκλο μου στο υπουργείο Οικονομικών"

Άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο

Την περίφημη άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο φέρνει μπροστά η κυβέρνηση αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, βάζοντας το θέμα αυτό ως πυρήνα της ανασυγκρότησης του κράτους, όπως αναφέρει η εφημερίδα Παραπολιτικά.

Το σχέδιο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για την ταχύτερη και αποδοτικότερη λειτουργία του δημοσίου τομέα περιλαμβάνει τρεις κεντρικούς πυλώνες: Τον εκσυγχρονισμό των ηλεκτρονικών υπηρεσιών για πάταξη της γραφειοκρατίας, την αποτροπή συναλλαγής του πολίτη με τις υπηρεσίες -λόγος που συντηρεί τη διαφθορά- και την άρση της μονιμότητας στους νεοπροσλαμβανόμενους υπαλλήλους.

Η κίνηση αυτή έχει, εκτός από την ουσία, και τριπλή στόχευση ειδικού σκοπού από το Μαξίμου: α) Φέρνει κοντά το καραμανλικό στρατόπεδο, αφού η άρση της μονιμότητας αποτέλεσε κεντρική πολιτική πρόταση της κυβέρνησης Καραμανλή, β) Φέρνει την αντιπολίτευση αντιμέτωπη με ένα καίριο θέμα, που απασχολεί την ελληνική κοινωνία και γ) Αποτελεί ένα τεστ αντοχής πριν από τη μάχη για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αφού και εδώ χρειάζεται πλειοψηφία 181 βουλευτών.

Η άρση της μονιμότητας θα έρθει στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης, που θα απασχολήσει την πολιτική ζωή του τόπου μετά τις διπλές κάλπες του Μαΐου, και στο Μέγαρο Μαξίμου θέλουν να αποτελέσει θέμα συζήτησης σε κάθε ελληνικό σπίτι, αφού πρόκειται για μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αλλάξουν πραγματικά όσα καθηλώνουν σήμερα τον τόπο και φρενάρουν τον εκσυγχρονισμό της πολιτικής αλλά και της ίδιας πια της κοινωνίας.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο"

Ο Γ. Μιχελογιαννάκης διάβασε λέξη προς λέξη το νέο μνημόνιο και διαβάστε τι βρήκε!

Δεν ξέρουμε εάν όλοι οι βουλευτές κατάφεραν να διαβάσουν το πολυνομοσχέδιο – νέο μνημόνιο, αλλά υπάρχει τουλάχιστον ένας που όχι μόνο ισχυρίζεται ότι το διάβασε λέξη προς λέξη, αλλά έστειλε και τις παρατηρήσεις του στον Τύπο.

Ο λόγος για τον Γιάννη Μιχελογιαννάκη του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με μακροσκελή του ανακοίνωση, επισημαίνει τα ακόλουθα ανά θεματική ενότητα:

Α) Τράπεζες

Η τράπεζα της Ελλάδος προσδιορίζει το έλλειμμα της κάθε τράπεζας και της ζητάει να υποβάλει σχέδιο αναδιάρθρωσης, κατόπιν αποφασίζει αν θα υποβάλει η τράπεζα αίτημα για κεφαλαιακή ενίσχυση στο ΤΧΣ. Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με την σειρά του, κάνει μια συμφωνία πλαίσιο με την τράπεζα για την εφαρμογή υποχρεωτικών μέτρων και συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.

Η ενίσχυση του ΤΧΣ είναι με έκδοση κοινών μετοχών ή με την έκδοση υπό αίρεση μετατρέψιμων ομολόγων, ενώ απαιτεί την συμμόρφωση με τους κανόνες για τις κρατικές ενισχύσεις.

Τα μέλη του ΤΧΣ απαλλάσσονται από κάθε ευθύνη, έτσι αποδεικνύεται εν τοις πράγμασι ότι χαρίζουν τις τράπεζες σε διαπλεκόμενα συμφέροντα. Η στήριξη, βέβαια, του ΤΧΣ στις αποφάσεις των τραπεζών για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, γεννά πληθώρα ερωτηματικών, καθώς οι υπόνοιες και οι υποψίες πολλών, ότι όλα έγιναν μόνο και μόνο για να χαρίσουν τις τράπεζες σε ξένα funds, μάλλον βγάνουν αληθινές.

Β) Ασφαλιστικές εισφορές

Οι μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών, που θα ισχύσουν από τον Ιούλιο, θα επιφέρουν μείωση των οικογενειακών επιδομάτων κατά 50%.

Γ) Μισθοί

Με μικρότερο μισθό οι προσλήψεις των μακροχρόνιων ανέργων

Για τους μακροχρόνιους άνεργους ο μισθός αυξάνεται 5% για κάθε τριετία

Θα υπάρχει επίσης αποτέλεσμα της ανώμαλης τριγωνικής σχέσεις εργοδότης –εργαζόμενος- εταιρίες απασχόλησης να μην υπάρχει κανένα δικαίωμα στον εργαζόμενο δηλαδή θα παίρνει 1 μισθό χωρίς προοπτική ποτέ προσαύξησης.

Μετά το 2017 θα καταργηθούν τελείως και οι τριετίες .

Όσο αφορά το ΕΚΑΣ φανταστείτε ότι αυτός που θα παίρνει σύνταξη 700 ευρώ θα παίρνει ΕΚΑΣ 30 ευρώ.

Δ) Επικουρικές Συντάξεις – Κύριες Συντάξεις – Αυτοαπασχολούμενοι – Αγρότες

Η κατάργηση των 24 κοινωνικών πόρων που χρηματοδοτούν επικουρικά ταμεία και ταμεία πρόνοιας μαζί με την θεσμοθέτηση του κεφαλαιοποιητικού συστήματος οδηγούν σε θάνατο τις επικουρικές συντάξεις.

Τα ταμεία θα στερηθούν περισσότερα από 1,5 δις ευρώ. Η μείωση στις επικουρικές συντάξεις θα είναι της τάξεις 25% ,χωρίς να υπολογίζονται σε αυτή και τα ελλείμματα από την διακοπή των κοινωνικών πόρων.

Σε κίνδυνο τίθενται και οι κύριες συντάξεις καθώς μειώνονται οι πόροι του ασφαλιστικού κεφαλαίου αλληλεγγύης των γενεών.

Αυτοαπασχολούμενοι :Ουσιαστικά το πολυνομοσχέδιο τους κυνηγάει μια και θεωρεί καθυστερούμενες τις οφειλές τους στον ΟΑΕΕ με την πάροδο μόλις ενός μήνα.

Το αυτό ισχύει και για τους αγρότες όσο αφορά την καθυστερούμενη δόση. Αυτό σημαίνει ότι όποιος αγρότης χρωστά στον ΟΓΑ για να λάβει επιδότηση πρέπει να πληρώσει τα χρέη του διαφορετικά αυτά θα παρακρατούνται από τις επιδοτήσεις .

Είδη οι τελωνειακοί και οι εφοριακοί έχουν μια μείωση από 15-40%.

Ε) Φορολογία

Να έχουμε υπόψη μας ότι στην φορολογική μας δήλωση τώρα θα μπουν ουσιαστικά 5 φόροι

1. Φόρος εισοδήματος

2. Φόρος αλληλεγγύης

3. Φόρος επιτηδεύματος

4. Φόρος πολυτελείας και από τον Ιούλιο ΕΜΦΙΑ

Επίσης θα μπαίνει φόρος υπεραξίας από το 1995 και μετά για τα ακίνητα.

ΣΤ) ΟΟΣΑ

Από τις προτάσεις του ΟΟΣΑ υιοθετούν το 82% σε ένα 8% γίνονται αλλαγές και ένα 5% το χειρίζεται το υπουργείο οικονομικών με την εξέταση των εισφορών υπέρ τρίτων .Να έχουμε υπόψη μας ότι ο ΟΟΣΑ έδωσε ως εργολαβία την μελέτη αυτή στο ΙΟΒΕ με αμοιβή 600.000 ευρώ και έδωσε επίσης 300.000 ευρώ σε 5 Έλληνες δικηγόρους και οικονομολόγους, επίσης η έκθεση αυτή δεν έχει εγκριθεί από την High level commitee .

• ΦΑΡΜΑΚΑ

1) Καταργούνται οι ελάχιστες αποστάσεις μεταξύ φαρμακείων

2) Αίρεται η απαγόρευση της συστέγασης φαρμακείων με άλλα καταστήματα

3) Επιτρέπεται σε φαρμακοποιούς να ιδρύουν περισσότερα του ενός φαρμακεία

4) Καταργείται το ελάχιστο ποσοστό 50% που πρέπει να κατέχει ο αδειούχος φαρμακοποιός στην εταιρία

5) Καταργείται το ελάχιστο εμβαδόν σε συστέγαση

6) Το φαρμακείο θα μπορεί να λειτουργεί επιπλέον ώρες πέραν της εφημερίας

7) Οι βιταμίνες και τα συμπληρώματα διατροφής θα μπορούν να πουλιούνται και μέσο ιντερνέτ

• ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ

Αλλάζει το καθεστώς διάθεσης των προϊόντων καπνού.

Το 85% των άμεσων φόρων παίρνονται από τα τσιγάρα.

Το κέρδος τους είναι 3% σε κάθε πακέτο

Καταστρατηγείται η γνωμοδότηση της κεντρικής διοίκησης του κράτους

• ΒΙΒΛΙΑ

Οι λιανέμποροι δεν μπορούν να κάνουν έκπτωση πάνω από 10% για τα λογοτεχνικά βιβλία πρώτης έκδοσης για 2 χρόνια

• ΚΥΡΙΑΚΕΣ

Προαιρετική λειτουργία για όλες τις Κυριακές πιλοτικά για τρεις τουριστικές περιοχές .

Φόβος να χαθούν όλες οι Κυριακές.

• ΨΩΜΙ

Επιτρέπεται η πώληση ψωμιού σε όλα τα καταστήματα τροφίμων και ποτών εκτός από τα κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία και περίπτερα.

Δηλαδή, καταστρέφουν το επάγγελμα του αρτοποιού.

• ΓΑΛΑ

Έχουμε το γάλα ημέρας, του οποίου η διάρκεια συντήρησης του δεν υπερβαίνει τις 2 μέρες, το παστεριωμένο γάλα και το γάλα υψηλής θερμικής επεξεργασίας.

Δηλαδή, καταστρέφουν την κτηνοτροφία.

• ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δίνεται η δυνατότητα διαδικτυακών τουριστικών γραφείων με ίδιες υπηρεσίες όπως τα τουριστικά γραφεία.

Το απρόσωπο δυστυχώς θα κοστίσει.

Ζ) Προτάσεις για τα φωτοβολταϊκά που με το πολυνομοσχέδιο καταστρέφεται ο μικροεπενδυτής

1) Οφείλουμε μεγαλύτερη μείωση ιδίως για αυτά τα μεγαλύτερα των 5mw.

2) Αν υπάρξει νέο έλλειμμα να μην το επιβαρυνθούν τα υπάρχοντα έργα αλλά μόνο τα νέα.

3) Οι τράπεζες με γραπτή δέσμευση να παρατείνουν τα δάνεια , να μειώσουν τα επιτόκια και να μπει πλαφόν 50% στα τοκοχρεολύσια.

4) Με την κατάθεση του πιστωτικού σημειώματος άμεσα να εξοφλείτε ο παραγωγός.

5) Να υπάρξει θετική αναπροσαρμογή του ΔΤΚ.

6) Να παρέχεται το μισό της ταρίφας από το υπουργείο για κάθε τρίμηνο.

7) Να υπάρχει δημόσια ενίσχυση με αφορολόγητα αποθεματικά, απαλλαγή από φόρο εισοδήματος ,επιδότηση επιτοκίου σε ποσοστό μεγαλύτερο του 20% επι του κόστους της επένδυσης.

8) Να αυξηθούν οι ταρίφες έως 100kw.

9) Πρέπει να μειωθούν οι ταρίφες ΜΕ και να αυξηθούν οι ταρίφες ΧΕ.

10) Πρέπει να μειωθεί το ποσοστό έκπτωσης ενέργειας από το 20% στο 10% ιδίως σε αγρότες.

Η) Εργαζόμενοι στο Θέαμα, στην Ελληνική Ραδιοφωνία, στην Ελληνική Τηλεόραση και Κινηματογράφο, στην Ιδιωτική Τηλεόραση

Ενώ το επάγγελμά τους είναι ανοιχτό, η κυβέρνηση με το πολύ νομοσχέδιο καταργεί τις άδειες άσκησης επαγγέλματος. Αυτό θα προκαλέσει τεράστια καταστροφή στον πολιτισμό.

tribune
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Γ. Μιχελογιαννάκης διάβασε λέξη προς λέξη το νέο μνημόνιο και διαβάστε τι βρήκε!"

Πανευρωπαϊκή «πρωτιά» της Ελλάδας στη μείωση του ωριαίου κόστους εργασίας

Εκ διαμέτρου αντίθετες οι τάσεις σε Ε.Ε. και Ευρωζώνη Στην πρώτη θέση μεταξύ των 28 κρατών – μελών της Ε.Ε. κατατάσσεται η Ελλάδα, καθώς κατέγραψε τη μεγαλύτερη συρρίκνωση στο ωριαίο κόστος εργασίας για την περίοδο 2008 – 2013.

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, το ωριαίο κόστος εργασίας στην Ελλάδα, υποχώρησε από τα 16,7 ευρώ το 2008 στα 13,6 ευρώ το 2013, μειωμένο κατά -18,6%.

Αντιθέτως, το μέσο όρο στην Ε.Ε. αυξήθηκε κατά 10,2% και στην Ευρωζώνη κατά 10,4%. Έτσι, διαμορφώθηκε στα 23,7 ευρώ και στα 28,4 ευρώ, αντίστοιχα.

Ειδικότερα, στην Ευρωζώνη, οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφηκαν στην Αυστρία (+18,9%), στη Σλοβακία (+17%) και στη Φινλανδία, ενώ οι μεγαλύτερες μειώσεις στην Ελλάδα (-18,6%) και στην Πορτογαλία (-5,1%).

Ως ωριαίο κόστος εργασίας συνυπολογίζεται η δαπάνη για τους μισθούς αλλά και οι εισφορές των εργοδοτών.

Διαβάστε Περισσότερα » "Πανευρωπαϊκή «πρωτιά» της Ελλάδας στη μείωση του ωριαίου κόστους εργασίας"

Βρούτσης: Αύξηση μισθού από τον Απρίλιο για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα

Διατάξεις σημαντικές και για τον εργασιακό τομέα προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να έρθει προς ψήφιση στη βουλή απόψε το βράδυ, καθώς σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, οι ρυθμίσεις που προβλέπονται, αναμένεται να αποφέρουν αύξηση στους μισθούς των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα από τον Απρίλιο.

Παράλληλα όπως ανέφερε σε τηλεοπτική του εμφάνιση ο υπουργός, ανοίγεται ο δρόμος για τη δημιουργία 30.000 νέων θέσεων εργασίας, ενώ προβλέπεται και η μείωση του μισθολογικού κόστους κατά 5%.

Προανήγγειλε όμως και την πρόθεση του υπουργείου Εργασίας να θέσει τέλος στον κατακερματισμό των ταμείων. «Δεν είναι τιμή για τη χώρα μας το κατακερματισμένο ασφαλιστικό σύστημα που χτίστηκε σε πελατειακές σχέσεις γεμάτο εξαιρέσεις και πελατειακές σχέσεις. Πρέπει επιτέλους και το θέμα των ταμείων να τελειώσει, και να εξυγιανθεί το σύστημα» υπογράμμισε.

Αναφορικά με τις τεράστιες καθυστερήσεις στην απονομή συντάξεων δήλωσε ότι το πρόβλημα δεν ξεκινά από την έλλεψη προσωπικού και σίγουρα, όπως σημείωσε δεν είναι θέμα των τελευταίων 2 – 3 ετών. Εμφανίστηκε όμως βέβαιος ότι θα λυθεί με το σύστημα ΑΤΛΑΣ. «Σύντομα με ένα απλό κλικ θα δίνονται οι συντάξεις» πρόσθεσε.

Αναφορικά με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, εκτίμησε ότι θα υπάρξει σύγκλιση στο θέμα του γάλακτος και συμπλήρωσε πως «είναι λογικό να υπάρχουν διαβουλεύσεις και διαφορετικές απόψεις αλλά στο τέλος θα υπάρξει σύγκλιση και επιτυχία».

sofokleousin
Διαβάστε Περισσότερα » "Βρούτσης: Αύξηση μισθού από τον Απρίλιο για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news