facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Εμπλοκή στο «Ελληνικό»: 430 εκατ. δίνει ο Ομιλος Λάτση, 700 ζητάει το ΤΑΙΠΕΔ

Μετά την προσφορά της Lamda Development, το ΤΑΙΠΕΔ καλεί τον Όμιλο Λάτση να καταθέσει βελτιωμένη προσφορά και μάλιστα αυτό πρέπει να το έχει κάνει μέχρι τις 26 Μαρτίου. Τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με πληροφορίες, χαρακτηρίζουν χαμηλή την προσφορά του Ομίλου Λάτση για την πώληση του 100% των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, ο ανεξάρτητος εκτιμητής έχει βάλει τον πήχη τουλάχιστον στα 700 εκατομμύρια ευρώ, που σημαίνει πως για να αποκτήσει ένας ιδιώτης το 100% των μετοχών, θα πρέπει να δώσει μία προσφορά τουλάχιστον 700 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως σε τρέχουσες τιμές η προσφορά που κατέθεσε ο Όμιλος Λάτση είναι στα 430 εκατ. ευρώ, κάτι περισσότερα δηλαδή από τα μισά λεφτά που ζητά το ελληνικό δημόσιο.

Το ΤΑΙΠΕΔ, μάλιστα, μετά από αυτή την εξέλιξη υπογραμμίζει πως εάν η προσφορά δεν ανέβει τουλάχιστον στα 700 εκατομμύρια ευρώ το Ελληνικό δεν πωλείται.

Και για να το αιτιολογήσουν αναφέρουν κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά της τεράστιας αυτής έκτασης, όπως το γεγονός πως είναι σχεδόν δύο φορές σαν το Central Park στη Νέα Υόρκη, με 3,5 χιλιόμετρα παραλιακό μέτωπο και βέβαια οφέλη για τον οποιονδήποτε επενδυτή.

Το ΤΑΙΠΕΔ κάλεσε να υποβάλει βελτιωμένη προσφορά έως την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014 τον Ομιλο, μετά την αποσφράγιση της οικονομικής προσφοράς για την αγορά των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, το Διοικητικό Συμβούλιο σε κοινή συνεδρίασή του με το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων προχώρησε σήμερα στην αποσφράγιση της αποτίμησης του Ανεξάρτητου Αποτιμητή για την πώληση του 100% των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε.

Ακολούθησε η αποσφράγιση της δεσμευτικής οικονομικής προσφοράς της Lamda Development, παρουσία εκπροσώπων της εταιρείας.

Σε συνέχεια σχετικής διαβούλευσης, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ κάλεσε τη Lamda Development να υποβάλει βελτιωμένη προσφορά έως την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014.

Οι Χρηματοοικονομικοί Σύμβουλοι (Citigroup, Piraeus Bank) με τη συνδρομή του εξειδικευμένου συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, Happold Consulting, θα προχωρήσουν στην αξιολόγηση του δικαίου και ευλόγου της τελικής δεσμευτικής οικονομικής προσφοράς της Lamda Development, με βάση διεθνώς αποδεκτές διαδικασίες και πρότυπα αξιολόγησης ("fairness opinion").

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ αφού λάβει υπόψη του τα ανωτέρω, καθώς και την εισήγηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, θα αποφασίσει σε επόμενη συνεδρίαση του για την ανακήρυξη ή μη Προτιμητέου Επενδυτή. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Μαρτίου 2014, καταλήγει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι το προσφερόμενο τίμημα είναι συνάρτηση του κόστους υλοποίησης του πάρκου 2.600 στρεμμάτων που βαρύνει τον επενδυτή, του κόστους υποδομών (π.χ. μερική υπογειοποίηση παραλιακής λεωφόρου) και του κόστους αξίας των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Εμπλοκή στο «Ελληνικό»: 430 εκατ. δίνει ο Ομιλος Λάτση, 700 ζητάει το ΤΑΙΠΕΔ"

«Σε κόσκινο» τα πιστοποιητικά πρόσληψης δημοσίων υπαλλήλων

Την εντατικοποίηση του ελέγχου εγκυρότητας των πιστοποιητικών, με τα οποία προσλήφθηκαν οι δημόσιοι υπάλληλοι, προκειμένου να διασφαλιστεί η επιτάχυνση και η αποτελεσματικότερη παρακολούθηση εντοπισμού πλαστών εγγράφων, προβλέπει εγκύκλιος που απέστειλε προς τους φορείς του στενού και ευρύτερου δημοσίου τομέα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με την εγκύκλιο, αποσαφηνίζονται όλες οι λεπτομέρειες και η διαδικασία αντιμετώπισης των περιπτώσεων που εντοπίζονται πλαστά δικαιολογητικά τα οποία χρησιμοποιήθηκαν από δημοσίους υπαλλήλους, κατά το στάδιο του διορισμού, πρόσληψης ή μετατροπής της σύμβασης εργασίας τους.

Η εγκύκλιος αφορά στον έλεγχο νομιμότητας των πτυχίων, πιστοποιητικών και λοιπών στοιχείων του προσωπικού μητρώου των υπαλλήλων. Μέσω αυτής παρέχονται διευκρινίσεις σχετικά με την ανάκληση διορισμού και την καταγγελία συμβάσεων υπαλλήλων που εντοπίζονται να έχουν διοριστεί ή προσληφθεί κάνοντας χρήση πλαστών δικαιολογητικών ή ψευδών βεβαιώσεων. Επίσης, αφορά ζητήματα σχετικά με τις πειθαρχικές διαδικασίες που ακολουθούνται για τα μέλη των οργάνων που εξέδωσαν τις παράνομες πράξεις. Επίσης, επισημαίνεται η δυνατότητα των διοικήσεων να ανακαλούν τους διορισμούς όσων εντοπίζονται να έχουν κάνει χρήση πλαστών δικαιολογητικών, ακόμη και αν έχουν προηγουμένως υποβάλει την παραίτησή τους λόγω του διενεργούμενου ελέγχου.

Τέλος, για πρώτη φορά ζητείται από το σύνολο των δημοσίων υπηρεσιών να ενημερώσουν ηλεκτρονικά το Σώμα Επιθεωρητών- Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), για τις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί μέχρι σήμερα για τη διασταύρωση της εγκυρότητας των δικαιολογητικών, αλλά και να γνωστοποιήσουν συνολικά τα μέχρι τώρα αποτελέσματά τους στον εντοπισμό πλαστών δικαιολογητικών στο Δημόσιο.

Προτεραιότητα στον έλεγχο του μόνιμου προσωπικού

Ειδικότερα, στην εγκύκλιο επισημαίνεται «η υποχρέωση για τη διενέργεια ελέγχου νομιμότητας όλων των πιστοποιητικών και λοιπών στοιχείων του προσωπικού μητρώου αφορά το σύνολο των υπαλλήλων, ανεξαρτήτως της εργασιακής σχέσης, με την οποία υπηρετούν, στις δημόσιες υπηρεσίες, ΟΤΑ, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και δημόσιες υπηρεσίες. Ωστόσο, επισημαίνεται ότι μεγαλύτερη βαρύτητα και προτεραιότητα κατά τον έλεγχο θα δοθεί στο μόνιμο και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικό και ακολούθως στους εποχικούς/ορισμένου χρόνου υπαλλήλους».

Σημειώνεται δε ότι μπορεί να γίνει, στην περίπτωση χρήσης πλαστών εγγράφων, ανάκληση διορισμού ή μετατροπής συμβάσεων ή και μετάταξης και πέραν της διετίας, ενώ αν διαπιστωθεί ότι ο υπάλληλος που διορίστηκε, προκάλεσε δολίως ή υποβοήθησε την παρανομία για τον διορισμό του, δεν κινείται η πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του αλλά εφαρμόζονται οι διατάξεις περί ανάκλησης διορισμού του.

Τονίζεται δε ότι η υποβολή της αίτησης παραίτησης από υπάλληλο και η αποδοχή της από την υπηρεσία δεν αναστέλλει την ανάκληση του διορισμού. «Σε κάθε περίπτωση, όλα τα ανωτέρω πραγματικά περιστατικά και στοιχεία θα υποβληθούν στην υπηρεσία, η οποία είναι αρμόδια για τα συνταξιοδοτικά θέματα του υπαλλήλου και θα δηλώνονται και στο Μητρώο Απογραφής Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου, τόσο ως ανάκληση διορισμού/ καταγγελία σύμβασης και στη συνέχεια, κατόπιν της αποδοχής της παραίτησης ως λόγος διαγραφής θα δηλώνεται η αποδοχή της παραίτησης.

Τέλος, με την εγκύκλιό του, ο κ. Μητσοτάκης καλεί τις υπηρεσίες να ολοκληρώσουν τον έλεγχο εντός προθεσμίας ενός μηνός από την κοινοποίηση της εγκυκλίου.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "«Σε κόσκινο» τα πιστοποιητικά πρόσληψης δημοσίων υπαλλήλων"

Εμπλεξαν άσχημα οι απολυμένοι της ΕΡΤ

Τελικά ποιος δουλεύει ποιον στην υπόθεση των απολυμένων της ΕΡΤ, οι οποίοι παλεύουν εδώ και 10 μήνες να πάρουν τις αποζημιώσεις που δικαιούνται; Μετά το δημοσίευμά μας για κωλυσιεργία και από την πλευρά των διοικητικών υπαλλήλων της Δημόσιας Τηλεόρασης, τα πράγματα έγιναν πιο ξεκάθαρα. Ενημερωθήκαμε λοιπόν από «πρώτο χέρι» -και δεν έχουμε λόγους να αμφισβητήσουμε τις διευκρινίσεις που μας δόθηκαν- για το «γραφειοκρατικό κομμάτι» της διαδικασίας καταβολής των αποζημιώσεων στους πρώην εργαζομένους των οποίων οι συμβάσεις μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου με το διάταγμα Παυλόπουλου. Οι συγκεκριμένοι θα περιμένουν πολύ ακόμα για να πάρουν τις αποζημιώσεις τους. Ισως λίγο πριν από τις εκλογές πάρουν κάτι για να πάνε να ψηφίσουν…

Υπάρχουν νομικές και τεχνικές εκκρεμότητες, όχι μόνο με τα ποσά των αποζημιώσεων που δικαιούται ο καθένας, αλλά και με τις εισφορές που αποδόθηκαν στα Ταμεία τους πριν από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου για τους διοικητικούς και της ΚΥΑ για τους δημοσιογράφους. Θέλουν τουλάχιστον 1 μήνα οι υπηρεσίες της ΔΤ για να βγάλουν τα οφειλόμενα από τη στιγμή που θα ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις αποφάσεις και τις ημερομηνίες εφαρμογής τους. Και καλά αυτοί… Εμπλεξαν άσχημα. Οι άλλοι; Εκτός των 6 μισθών, άλλη δόση δεν έλαβαν ούτε οι «παλιοί» εργαζόμενοι. Στον ειδικό λογαριασμό -μέχρι χθες το μεσημέρι τουλάχιστον- δεν υπήρχε ούτε 1 ευρώ! Τώρα γιατί από το υπουργείο Οικονομικών λένε ότι το κονδύλι υπεγράφη και ότι η εκταμίευση «κολλάει» αλλού, δεν το καταλαβαίνουμε… Μάλλον κοροϊδεύουν τους απολυμένους, όπως και τους υπόλοιπους εξαθλιωμένους με το «κοινωνικό μέρισμα». Είναι οι γενναίες αποζημιώσεις που θα έδιναν Σαμαράς και Κεδίκογλου.

Εμπαιγμός και κοροϊδία σε όλο τους το μεγαλείο.

efsyn
Διαβάστε Περισσότερα » "Εμπλεξαν άσχημα οι απολυμένοι της ΕΡΤ"

Τους 104 έφθασαν οι νεκροί από τη γρίπη

Τους 104 έφθασαν οι άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους, μέχρι σήμερα, εξαιτίας της εποχικής γρίπης στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις επιστημόνων, παρότι το φαινόμενο δείχνει να είναι σε φάση αποδρομής, 45 ασθενείς εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε κρεβάτια ΜΕΘ, ενώ συνολικά από την εμφάνιση της γρίπης, 277 άνθρωποι έχουν νοσηλευθεί σε Mονάδες Eντατικής Θεραπείας.

Διαβάστε Περισσότερα » "Τους 104 έφθασαν οι νεκροί από τη γρίπη"

Ευρωπαϊκά συνδικάτα: Η μείωση των μισθών θέτει υπό αμφισβήτηση την ανάκαμψη

Η μείωση των μισθών θέτει υπό αμφισβήτηση την ανάκαμψη, προειδοποιούν τα ευρωπαϊκά συνδικάτα, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τις τραγικές, όπως τονίζουν, επιπτώσεις από τις συνεχιζόμενες πολιτικές λιτότητας.

Στη συνδικαλιστική συνάντηση κορυφής που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, οι επικεφαλής 13 συνδικαλιστικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, επεσήμαναν την αναγκαιότητα η Ευρώπη να αλλάξει πορεία και πολιτικές ώστε να υπάρξει ανάπτυξη, επενδύσεις και κατ΄ επέκταση δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Μειώσεις μισθών στα 18 από τα 28 κράτη-μέλη της Ε.Ε.

«Οι πραγματικοί μισθοί μειώθηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε.» δήλωσε η Μπερναντέτ Σεγκόλ, Γενική Γραμματέας της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ).

Σύμφωνα με τη ΣΕΣ, από το 2009, οι πραγματικοί μισθοί (μισθοί προσαρμοσμένοι στον πληθωρισμό χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η αύξηση των άμεσων φόρων) μειώθηκαν στα 18 από τα 28 κράτη-μέλη, -23% στην Ελλάδα, 12% στην Ουγγαρία, πάνω από 6% σε Ισπανία και Πορτογαλία, πάνω από 4% σε Ολλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο.

«Η λιτότητα απέτυχε - Χρειάζεται αλλαγής πορείας»

«Η λιτότητα απέτυχε» πρόσθεσε η κ. Σεγκόλ. «Η Ευρώπη χρειάζεται αλλαγή πορείας, χρειάζεται επενδύσεις για τη δημιουργία θέσεων εργασίας».

Η ΣΕΣ εκτιμά πως 250 δισ. σε διάστημα 10 ετών θα μπορούσαν να δημιουργήσουν έως και 11 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας και πως ένα τέτοιο επενδυτικό σχέδιο αντιπροσωπεύει μόλις το 25% των ποσών που δαπανήθηκαν για τη διάσωση των τραπεζών καθώς και το 25% των ποσών που χάνονται ετησίως λόγω φοροδιαφυγής και φοροαπάτης.

Η ΣΕΣ υπογραμμίζει πως:
-πάνω από 26 εκατομμύρια Ευρωπαίοι είναι άνεργοι – αριθμμός αυξημένος κατά 10 εκατομμύρια από το 2008.
-7,5 εκατομμύρια νέοι άνθρωποι είναι άνεργοι και δεν έχουν κάποια εκπαίδευση ή κατάρτιση.

Παίρνοντας το λόγο κατά τη διάρκεια της συνδικαλιστικής συνάντησης κορυφής η Μπερναντέτ Σεγκόλ τόνισε: «Αύριο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα συζητήσει την οικονομική, βιομηχανική και ενεργειακή πολιτική. Οι πολιτικές αυτές μπορούν να δημιουργήσουν ανάπτυξη. Αυτό, όμως, δεν θα συμβεί – διότι η βιομηχανική πολιτική δεν διαθέτει τα μέσα για τη δημιουργία απασχόλησης, η ενεργειακή πολιτική στερείται φιλοδοξίας ενώ οι οικονομικές πολιτικές βασίζονται στη λιτότητα και την απορρύθμιση: πρόκειται για εσφαλμένες οικονομικές πολιτικές».

Προειδοποίησε μάλιστα πως «με τις σημερινές πολιτικές λιτότητας, η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με μια χαμένη δεκαετία, μια χαμένη γενιά – και αυτό εξαιτίας της ανεργίας, της μετανάστευσης και της απόγνωσης».

Το μήνυμα των συνδικάτων μετέφεραν σήμερα στους Ευρωπαίους ηγέτες, ανάμεσά τους και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο τριμερούς κοινωνικής συνόδου πριν τη σύγκλιση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, οι εκπρόσωποι των ανώτατων συνδικαλιστικών οργανώσεων της Ευρώπης.

Γ. Παναγόπουλος: Το πλεόνασμα να διατεθεί σε πολιτικές κατά της ανεργίας
Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ κάλεσε τον Έλληνα Πρωθυπουργό «να διατεθεί το πλεόνασμα που επετεύχθη, χάρη στις πρωτοφανείς σε επίπεδο ΟΟΣΑ αιματηρές θυσίες του ελληνικού λαού, σε ενεργητικές πολιτικές καταπολέμησης της ανεργίας κι όχι στις άγαμες θυγατέρες και στους ένστολους».

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Ευρωπαϊκά συνδικάτα: Η μείωση των μισθών θέτει υπό αμφισβήτηση την ανάκαμψη"

Σχέδιο για ενίσχυση ανέργων-χαμηλόμισθων με ποσό από 500-1.000 ευρώ

Κυβερνητική πηγή: «Τα επιδόματα θα είναι στοχευμένα, για να βοηθήσουν τους πλέον αδύναμους» - Εξετάζεται η ενίσχυση των μη εχόντων με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 8.750 ευρώ - Το κοινωνικό μέρισμα θα διανεμηθεί σε 64.065 ενστόλους με ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές μέχρι 1.500 ευρώ

Δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού ότι 500 εκατ. ευρώ από το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2013 θα διανεμηθούν σε 1.000.000 πολίτες με προτεραιότητα τους ενστόλους και «εκείνους που το έχουν περισσότερο ανάγκη» και έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες απώλειες τα χρόνια της κρίσης, στο υπουργείο Οικονομικών προσπαθούν να εξειδικεύσουν τις λίστες των δικαιούχων και τα κριτήρια, βάσει των οποίων θα καταβληθεί η ενίσχυση.

«Πιλότος» για τις αποφάσεις θα είναι τα κριτήρια για τα οικογενειακά επιδόματα. Το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, με τη συμμετοχή του συμβούλου του πρωθυπουργού, κ. Σταύρου Παπασταύρου, του προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Οικονομικών, κ. Πάνου Τσακλόγλου, του υφυπουργού Εργασίας, Βασίλη Κεγκέρογλου και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Χρήστου Πρωτόπαπα και Γιώργου Κουτρουμάνη.

Πηγή της κυβέρνησης ανέφερε ότι «τα επιδόματα θα είναι στοχευμένα, για να βοηθήσουν τους πλέον αδύναμους». «Συγκεντρώνουμε στοιχεία από διάφορους φορείς, ώστε να είμαστε ακριβείς ποιοι το δικαιούνται» σημείωσε.

Στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, που μετείχε στη συνάντηση, ανέφερε ότι «έχουμε τα στοιχεία από τα οικογενειακά επιδόματα, αλλά το δύσκολο είναι ο αριθμός των δικαιούχων, έχουμε πολύ δουλειά ακόμη μπροστά μας», προϊδεάζοντας ότι οι διεργασίες θα συνεχιστούν το απόγευμα και τις επόμενες μέρες.

Το τελευταίο σενάριο -και αναφερόμαστε σε σενάρια-, γιατί δεν υπάρχει καμία απόφαση ούτε και επίσημη ανακοίνωση, αφορά στην ενίσχυση ανέργων και χαμηλοσυνταξιούχων με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 8.750 ευρώ βάσει των στοιχείων του 2012, με το ποσό που θα ξεκινά από 500 ευρώ και θα φτάνει έως και τα 1.000 κατά περίπτωση

Αυτό, όμως, που δεν έχει ξεκαθαριστεί πάνω σε αυτό το σενάριο είναι το αν θα αφορά άγαμους ανέργους ή ανέργους με οικογένεια και επομένως και το αν θα υπάρχει περαιτέρω εξειδίκευση με βάση τον αριθμό των παιδιών.

Το μοναδικό βέβαιο μέχρι σήμερα, είναι το ότι 64.065 ένστολοι με μισθό έως 1.500 ευρώ μεικτά, χωρίς νυχτερινά και πενθήμερα, θα λάβουν εφάπαξ στις 9 Μαΐου το επίδομα αλληλεγγύης που ανακοίνωσε ο Αντώνης Σαμαράς μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης με την Τρόικα.

Από αυτούς, σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, οι 26.525 είναι αστυνομικοί, 2.315 λιμενικοί, 1.480 από το Πυροσβεστικό Σώμα και 33.745 του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Υο επίδομα θα δοθεί, εφάπαξ χωρίς κρατήσεις και φόρους, με βάση το μηνιαίο εισόδημα που είχαν τον Ιανουάριο του 2014 ενώ το υπουργείο υπενθυμίζει ότι σχετικά με τις ασφαλιστικές εισφορές αυτές μειώνονται κατά 3,9% φέτος, ενώ έχουν ήδη μειωθεί κατά 1,1% πέρσι.

Διαβάστε Περισσότερα » "Σχέδιο για ενίσχυση ανέργων-χαμηλόμισθων με ποσό από 500-1.000 ευρώ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news