facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Η κομπίνα του επιχειρηματία που έβγαζε κέρδος 241% εις βάρος του δημοσίου

Αγόραζε... απο τον εαυτό του και πουλούσε στο ελληνικό δημόσιο με κέρδη που κατά μέσο όρο ξεπερνούσαν το 241%, ενώ εμφάνιζε ψίχουλα, αποκομίζοντας τεράστια ποσά και από τη φοροδιαφυγή.

Ο λόγος για τον 51χρονο ιδιοκτήτη μονοπρόσωπης εταιρείας στην Ελλάδα, που είχε την αποκλειστικότητα στην προμήθεια του συνόλου σχεδόν των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας με χειρουργικά, ιατρικά και ορθοπεδικά όργανα και συσκευές καθώς και ιατρικά αναλώσιμα υλικά. Ο 51χρονος επιχειρηματίας συνελήφθη χτες στη Γλυφάδα από αστυνομικούς της Οικονομικής Αστυνομίας, ενώ σήμερα ανακοινώθηκαν λεπτομέρειες απο την ΕΛΑΣ, για τη μεγάλη κομπίνα που έχει ζημιώσει το ελληνικό δημόσιο με πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Όπως ανέφεραν ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ Χρήστος Παρθένης και ο διευθυντής της Οικονομικής Υπηρεσίας, ταξίαρχος Βασίλης Κοντογιάννης, η υπόθεση είναι ιδιαίτερα σύνθετη και παρουσιάζει πρωτόγνωρα, για τα ανακριτικά δεδομένα, στοιχεία, ως προς τον τρόπο, τη μεθοδολογία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της. Χαρακτηριστικό είναι ότι η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε από το Τμήμα Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αποτελείται περίπου από 20.000 σελίδες έντυπου υλικού και από 3.000 ηλεκτρονικά αρχεία.

Ειδικότερα, ο 51χρονος φέρεται ότι εξαπατούσε το ελληνικό κράτος επί σειρά ετών, με την «τεχνική» των υπερτιμολογήσεων και των «τριγωνικών» συναλλαγών, ενώ φέρεται να «ξέπλενε» το παράνομο χρήμα με αριστοτεχνικό τρόπο, που ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί πλήρως.

Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ο 51χρονος είχε συστήσει δύο εταιρείες, μία στην Ελλάδα και μία εξωχώρια εταιρεία, στην Κύπρο. Ο συλληφθείς αγόραζε τα ιατρικά είδη από μεγάλους ξένους οίκους, μέσω της κυπριακής εταιρείας, μετά τα πωλούσε στην ελληνική εταιρεία υπερτιμολογημένα και στη συνέχεια τα διέθετε στα νοσοκομεία σε υπέρογκες τιμές, χρεώνοντας ωστόσο ένα επιπλέον 10%, που φαινόταν ως το νόμιμο κέρδος του, για το οποίο και φορολογείτο. Στην όλη διαδικασία, ωστόσο, φρόντιζε έτσι ώστε οι τιμές να μην ξεπερνούν το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο που καθορίζεται από το εκάστοτε παρατηρητήριο τιμών.

Ο 51χρονος γνώριζε καλά την αγορά, αφού από το 1996 εργαζόταν σε εταιρεία με ιατρικά μηχανήματα και άλλα προϊόντα. Το 1999 συνέστησε δική του εταιρεία, μέσω της οποίας έκλεισε αποκλειστική συμφωνία με οκτώ οίκους του εξωτερικού για την αγορά προϊόντων.

Τα παράνομα κέρδη που φέρεται να αποκόμιζε ο συλληφθείς, τα έπαιρνε είτε ως μετρητά είτα τα «ξέπλενε» μέσω καταθέσεων σε διάφορες τράπεζες, όπου τα εμφάνιζε ως έσοδα από τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και έτσι τα νομιμοποιούσε.

Πάντως, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, είναι εξαιρετικά δύσκολο να προσδιοριστεί επακριβώς η «ροή» του χρήματος από τον παράνομο πλουτισμό του, καθώς μόνο ένα μέρος των χρημάτων τοποθετήθηκε στα τραπεζικά ιδρύματα ή μετατράπηκε σε περιουσιακά στοιχεία, ενώ το μεγαλύτερο μέρος διακινήθηκε ως μετρητά με αδιαφανείς τρόπους και με άγνωστους αποδέκτες.

Την τριετία 2008-2010, εκτιμάται ότι στο σύνολο των αγορών που έχει παρουσιάσει, ύψους 29.300.260,45 ευρώ, το πραγματικό ποσό είναι 8.596.542,13 ευρώ, ενώ το εικονικό ανέρχεται στα 20.703.718,32 ευρώ. Για το ποσό αυτό οι διαφυγόντες φόροι ανέρχονται σε 5.105.205,10 ευρώ.

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές και ψηφιακά μέσα αποθήκευσης, στα οποία περιέχονται, μεταξύ άλλων, ηλεκτρονικά αρχεία αυτόματου προσδιορισμού τιμών αγοράς προϊόντων, δημιουργίας τιμολογίων υπεράκτιας εταιρείας και ενυπόγραφες κενές επιταγές της ίδιας εταιρείας, ενώ κατασχέθηκαν δυο πολυτελή αυτοκίνητα, καθώς και 20.000 ευρώ σε μετρητά.

Επίσης, κατά τη διάρκεια των ερευνών, προκειμένου να διασταυρωθούν και να τεκμηριωθούν τα στοιχεία, από τις ελληνικές Αρχές πραγματοποιήθηκε αίτημα δικαστικής συνδρομής στην Κύπρο, καθώς και επικοινωνία με οίκους-προμηθευτές του εξωτερικού, υπήρξε συνεργασία και αναλύσεις από στελέχη της Ολλανδικής Δημοσιονομικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και Έρευνας (FIOD), αλλά και πολύμηνες μελέτες οικονομικών και φορολογικών στοιχείων από εξειδικευμένο προσωπικό της Οικονομικής Αστυνομίας.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία, υπό την εποπτεία του επίκουρου εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς, για κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα, τα οποία αφορούν απάτη, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και φοροδιαφυγή.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Η κομπίνα του επιχειρηματία που έβγαζε κέρδος 241% εις βάρος του δημοσίου"

Οι τελικές ημερομηνίες για τις δηλώσεις του 2014

Τα φορολογικά έντυπα που θα κληθούν να συμπληρώσουν έξι εκατομμύρια φορολογούμενοι έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.

Η φετινή διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων ξεκινάει στις 20 Μαρτίου με το «άνοιγμα» του Taxis, ενώ η διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου. Όπως αναφέρεται στην απόφαση, ο φόρος θα πρέπει να πληρωθεί σε τρεις δόσεις ενώ σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης, προβλέπεται έκπτωση 1,5%.

Επίσης, με την απόφαση γίνεται σαφές ότι οι τόκοι καταθέσεων θα δηλωθούν από το πρώτο ευρώ.

Για τη διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων δόθηκαν οι ακόλουθες οδηγίες:

• Οι δηλώσεις υποβάλλονται είτε από τους ίδιους με τους δικούς τους κωδικούς πρόσβασης, είτε από εξουσιοδοτημένο λογιστή - φοροτεχνικό με τους προσωπικούς του κωδικούς πρόσβασης, η οποία εξουσιοδότηση θα αφορά την διαχείριση των εντύπων Ε1, Ε2 και το Ε3 ανεξάρτητα αν οι υπόχρεοι είναι εγγεγραμμένοι στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες Taxisnet. Στην περίπτωση αυτή απαιτούνται υπεύθυνες δηλώσεις του Ν. 1599/86 με γνήσιο της υπογραφής του φορολογούμενου και της συζύγου του προς το λογιστή.

• Οι δηλώσεις των αποβιωσάντων υποβάλλονται αποκλειστικά χειρόγραφα στην Φορολογική Διοίκηση. Στην περίπτωση αυτή απαιτείται ενημέρωση του τμήματος Μητρώου της Δ.Ο.Υ του αποβιώσαντος πριν από την υποβολή της δήλωσης.

• Οι δηλώσεις με επιφύλαξη υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου και οδηγούνται για έλεγχο στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.

• Οι αρχικές εμπρόθεσμες και εκπρόθεσμες δηλώσεις των φυσικών προσώπων, θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου.

• Οι συμπληρωματικές - τροποποιητικές δηλώσεις θα υποβάλλονται εμπρόθεσμα ή εκπρόθεσμα ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου μετά την παρέλευση τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία έναρξης υποβολής των δηλώσεων. Τα παραπάνω ισχύουν εφόσον οι αρχικές τους δηλώσεις έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου.

• Σε περίπτωση που δεν υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής λόγω αποδεδειγμένης τεχνικής αδυναμίας που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ή εφόσον κρίνεται από τον αρμόδιο Προϊστάμενο Δ.Ο.Υ. σε εξαιρετικές περιπτώσεις, ότι συντρέχει αντικειμενική και πραγματική αδυναμία υποβολής της δήλωσης με ηλεκτρονικό τρόπο, επιτρέπεται να υποβληθούν αυτές σε έντυπη μορφή στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ..

• Οι φορολογούμενοι θα εκτυπώνουν από το Taxisnet την πράξη διοικητικού ή διορθωτικού προσδιορισμού φόρου, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης που διαθέτουν, στην οποία αναγράφεται ότι αποτελεί ακριβές αντίγραφο αυτής και φέρει ημερομηνία έκδοσης και ημερομηνία έκδοσης αντιγράφου και τη σήμανση για την εγκυρότητα της πράξης διοικητικού ή διορθωτικού προσδιορισμού φόρου, μέσω του gsis.gr. Επίσης, μπορούν να εκτυπώνουν την ταυτότητα οφειλής για την τρέχουσα δόση κάθε μήνα, στην οποία συμπεριλαμβάνονται τυχόν μη καταβληθείσες προηγούμενες δόσεις και οι αναλογούσες για αυτές προσαυξήσεις, από την Προσωποποιημένη Πληροφόρηση.

• Η εκτύπωση των παραπάνω ειδοποιήσεων μπορεί να αντικαταστήσει την αντίστοιχη έντυπη ειδοποίηση που αποστέλλεται ταχυδρομικώς, και να χρησιμοποιηθεί στα πιστωτικά ιδρύματα για την εξόφλησή τους.

• Η πρόσβαση στις συγκεκριμένες υπηρεσίες γίνεται μέσω του δικτυακού τόπου www.gsis.gr. Η Δ/νση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης μετά την ανάρτηση των πράξεων προσδιορισμού φόρου στο λογαριασμό των φορολογούμενων, αποστέλλει ηλεκτρονική ειδοποίηση στη δηλωθείσα διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

• Στις πράξεις που εκδίδονται μετά από εκκαθάριση τροποποιητικών δηλώσεων, αναγράφεται διακριτά το αποτέλεσμα εκκαθάρισης της αμέσως προηγούμενης δήλωσης του ιδίου έτους, καθώς και το αποτέλεσμα της νέας εκκαθάρισης, χωρίς να γίνεται μνεία αν έχουν καταβληθεί ή επιστραφεί τα ποσά της προηγούμενης εκκαθαρισθείσας δήλωσης.

• Ανάλογα με το είδος της δήλωσης, το έτος της δήλωσης και το περιεχόμενό της δύναται να εμφανίζονται διάφορα μηνύματα, κατά περίπτωση, προς ενημέρωση των φορολογουμένων.

• Για τις αρχικές ή τροποποιητικές δηλώσεις του οικείου οικον. έτους, που ενώ υπεβλήθησαν ηλεκτρονικά, οδηγήθηκαν στη Δ.Ο.Υ για λόγους ελεγκτικούς και πραγματοποιείται έλεγχος των δικαιολογητικών, οι πράξεις διοικητικού ή διορθωτικού προσδιορισμού φόρου εκτυπώνονται και αποστέλλονται στους φορολογούμενους, από τη Δ.Ο.Υ. εκκαθάρισης της δήλωσης.

• Στις πράξεις που εκδίδονται μετά από εκκαθάριση τροποποιητικών και αρχικών δηλώσεων παρελθόντων ετών από τη Δ.Ο.Υ., δεν αναγράφονται στοιχεία που αφορούν δόσεις ή επιστροφή φόρου γιατί δεν αποτελούν αποδεικτικά είσπραξης ή επιστροφής φόρου.

Καταβολή φόρου

Ο φόρος εισοδήματος θα καταβάλλεται σε τρεις (3) ίσες διμηνιαίες δόσεις. Στην περίπτωση της ηλεκτρονικής υποβολής, όταν υποβάλλεται εμπρόθεσμα, ως ημερομηνία λήξης της πρώτης δόσης, ανεξάρτητα από την ημερομηνία υποβολής της εμπρόθεσμης ηλεκτρονικής δήλωσης, ορίζεται η τελευταία εργάσιμη, για τις δημόσιες υπηρεσίες, ημέρα του επόμενου μήνα από την ημερομηνία λήξης της υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, δηλαδή στις 31.07.2014. Όταν ο φόρος που οφείλεται με βάση την εμπρόθεσμη δήλωση καταβάλλεται εφάπαξ στην προθεσμία της πρώτης δόσης παρέχεται έκπτωση 1,5%.

Οδηγίες συμπλήρωσης

• Στην περίπτωση των προστατευόμενων μελών, με εξαίρεση τα προστατευόμενα τέκνα κατοίκων εξωτερικού και τα προστατευόμενα τέκνα αλλοδαπών υπηκόων που εργάζονται στη χώρα μας και είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας, οι οποίοι απαλλάσσονται από την ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, δεδομένου ότι ασφαλίζονται σε αλλοδαπό φορέα κοινωνικής ασφάλισης βάσει διμερούς ασφαλιστικής σύμβασης, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η απόκτηση Α.Μ.Κ.Α. για τους ίδιους, αλλά και για τα προστατευόμενα τέκνα τους, η αναγραφή του ΑΜΚΑ είναι υποχρεωτική.

• Η αναγραφή του ΑΦΜ είναι υποχρεωτική μόνο για τα προστατευόμενα μέλη άνω των 18 ετών, ενώ για τα προστατευόμενα τέκνα κάτω των 18 ετών είναι προαιρετική.

• Είναι υποχρεωτική η αναγραφή όλων των εισοδημάτων των υπόχρεων ανεξάρτητα από τον τρόπο φορολόγησής τους, καθώς και των απαλλασσόμενων από το φόρο εισοδημάτων. Για τα αυτοτελώς ή με ειδικό τρόπο φορολογούμενα εισοδήματα αναγράφεται και ο παρακρατηθείς ή αποδοθείς κατά περίπτωση φόρος.

• Τόκοι καταθέσεων: Επισημαίνεται ότι για τα εισοδήματα της παραγράφου 1 του άρθρου 12 του ν.2238/1994 υφίσταται υποχρέωση δήλωσής τους για το οικονομικό έτος 2014 ανεξαρτήτως ύψους ποσού, και δηλώνονται στους κωδικούς 667-668. Στις περιπτώσεις κοινών λογαριασμών σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα (κάθε μορφής στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό) υπάρχει υποχρέωση δήλωσης των ποσών των τόκων καταθέσεων που αναλογούν στους πραγματικούς δικαιούχους οι οποίοι καθορίζονται με βάση τις πραγματικές περιστάσεις. Ο Προϊστάμενος της ΔΟΥ έχει, σε κάθε περίπτωση, την διακριτική ευχέρεια να κρίνει διαφορετικά.

Επιστροφή φόρου

1. Για όσους υποβάλλουν πρώτη φορά δήλωση φορολογίας εισοδήματος ηλεκτρονικά, θα τους ζητείται η συμπλήρωση του έτους γέννησης και εφόσον το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης είναι πιστωτικό η επιστροφή του φόρου γίνεται από άτοκο μεταβατικό λογαριασμό με βάση τον ΑΦΜ.

2. Ο τραπεζικός λογαριασμός που θα δηλώνεται από τον φορολογούμενο στο έντυπο της φορολογικής δήλωσης θα πιστώνεται μόνο μια φορά, ενώ ποσά επιστροφής που προκύπτουν από δηλώσεις άλλων φορολογουμένων δεν μεταφέρονται στον ίδιο λογαριασμό αλλά σε άτοκο μεταβατικό λογαριασμό με βάση τον ΑΦΜ.

Τα φορολογικά έντυπα μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι τελικές ημερομηνίες για τις δηλώσεις του 2014"

Αλλάζει το καθεστώς προμηθειών στους ΟΤΑ – Έρχονται «μαύρη λίστα» & ανεξάρτητο όργανο

Άρδην αλλάζει το καθεστώς στις προμήθειες σε ΟΤΑ, ΔΕΚΟ και νοσοκομεία, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, που... επεξεργάζονται από κοινού το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με την Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων.

Το νομοσχέδιο στοχεύει στην απλοποίηση και ενοποίηση του κανονιστικού πλαισίου, στην ενίσχυση της διαφάνειας και του ανταγωνισμού και στον περιορισμό των δαπανών και θα προβλέπει την καθιέρωση «μαύρης λίστας» όσον αφορά στη συμμετοχή στους διαγωνισμούς για συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Επίσης, θα προβλέπει τη συγκρότηση ειδικού ανεξάρτητου οργάνου για την εξέταση προσφυγών που γίνονται στους διάφορους διαγωνισμούς, εκτός της αναθέτουσας αρχής.

Τις βασικές παραμέτρους της νομοθετικής πρωτοβουλίας που αναλαμβάνει η κυβέρνηση για τη διαφάνεια στις δημόσιες συμβάσεις αποκαλύπτει ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Χατζηδάκης, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο υπουργός, το νομοσχέδιο που προωθείται προς ψήφιση στη Βουλή, θα δίνει έμφαση στην πρόβλεψη και στον προγραμματισμό των αναγκών των αναθετουσών αρχών με κανόνες διαφάνειας, θα περιλαμβάνει ενιαίες προβλέψεις, τόσο για τους διαγωνισμούς πάνω από τα κοινοτικά όρια, όσο και για τους διαγωνισμούς κάτω από αυτά.

Παράλληλα, θα ξεκινήσει διαβούλευση για τα Μητρώα Εργοληπτών και τη σύνδεσή τους με τη δυνατότητα συμμετοχής στους διαγωνισμούς, βάσει των θέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και με γνώμονα την αποφυγή καταδίκης από το Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

Εξάλλου, στον νέο Οργανισμό του υπουργείου Ανάπτυξης προβλέπεται η σύσταση ενός Αυτοτελούς Τμήματος Εσωτερικού Ελέγχου, το οποίο θα είναι αρμόδιο για την αξιολόγηση της συμμόρφωσης του υπουργείου και του προσωπικού στη νομοθεσία αναφορικά με τις συμβάσεις που συνάπτονται.

Ταυτόχρονα, συστήνεται Αυτοτελές Τμήμα Σχεδιασμού και Εκτέλεσης Επιθεωρήσεων, το οποίο θα έχει ως στόχο τον έλεγχο της οικονομικής παρακολούθησης της εκτέλεσης του ΠΔΕ (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων), μέσω δειγματοληπτικών επιτόπιων επιθεωρήσεων στους φορείς και στα έργα, ενώ εγκαθίσταται Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο και Εφαρμογή Συστήματος Ψηφιακής Υπογραφής και θεσπίζεται και η διεξαγωγή ελέγχων της περιουσιακής κατάστασης των προέδρων και μελών των επιτροπών.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων – ΕΣΠΑ του υπουργείου Ανάπτυξης έχει ήδη διαμορφώσει την Εθνική Στρατηγική κατά της Απάτης στα Διαρθρωτικά Ταμεία και στο Ταμείο Συνοχής, σύμφωνα με τις διεθνείς υποχρεώσεις και τους κανονισμούς για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 και γι’ αυτό έχει αναληφθεί πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός Δικτύου Συνεργασίας με τη συμμετοχή και του ΣΔΟΕ και εκπροσώπων του Εθνικού Συντονιστή για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.

Ο υπουργός Ανάπτυξης απέστειλε το έγγραφο στη Βουλή μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής της ΝΔ Ασημίνα Σκόνδρα για τα φαινόμενα διαφθοράς στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Ο κ. Χατζηδάκης επισημαίνει ότι σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος για το Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ), σταδιακά και με καταληκτική ημερομηνία την 1η Οκτωβρίου 2015, όλες οι δημόσιες συμβάσεις του Δημόσιου Τομέα θα γίνονται με ηλεκτρονική διαδικασία μέσω του ΕΣΗΔΗΣ.

Στο έγγραφο γίνεται μνεία και στη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας ανάμεσα στην ΕΕ, στο Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την υιοθέτηση μιας νέας Οδηγίας για την Ηλεκτρονική Τιμολόγηση στις Δημόσιες Συμβάσεις, αλλά και στη συμφωνία για την Οδηγία που για πρώτη φορά υποχρεώνει μεγάλες εταιρείες και επιχειρηματικούς ομίλους να δημοσιοποιούν, εκτός από τους Ισολογισμούς τους, και στοιχεία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, και για τη δράση τους αναφορικά με την καταπολέμηση της διαφθοράς και της δωροδοκίας.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλάζει το καθεστώς προμηθειών στους ΟΤΑ – Έρχονται «μαύρη λίστα» & ανεξάρτητο όργανο"

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Λ. Μεσογείων ανακοίνωσε το υπ. Μεταφορών για την κατασκευή πεζογέφυρας

Το Υπουργείο Υποδομών ενημερώνει ότι έως τις 10 Αυγούστου 2014 θα εκτελείται η πρώτη φάση του έργου κατασκευής της πεζογέφυρας «Γελαδάκη», επί της Λεωφόρου Μεσογείων, στο Σταυρό Αγίας Παρασκευής.

Η κυκλοφορία των οχημάτων, σε μήκος 300 μέτρων, επί της Λεωφόρου Μεσογείων, περιορίζεται σε δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, μια υπέργεια και μία υπόγεια. Παράλληλα, τίθενται σε εφαρμογή μια σειρά άλλων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, οι οποίες θα ισχύσουν καθʼ όλη την διάρκεια εκτέλεσης της πρώτης φάσης του έργου.

Πιο συγκεκριμένα:

· Καθορισμός ανώτατου ορίου ταχύτητας στα 50 χλμ ανά ώρα στη Λεωφόρο Μεσογείων, σε απόσταση 300 μέτρων πριν και κατά μήκος των έργων.

· Απαγόρευση της προσπέρασης οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στη Λεωφόρο Μεσογείων στην περιοχή των έργων.

· Αντιδρόμηση της οδού Χλόης, στο τμήμα της από την Λ. Μεσογείων, προς και μέχρι την οδό Τρικάλων.

· Μονοδρόμηση των οδών: Αγίας Θέκλας, στο τμήμα της από την οδό Κορινθίας, προς και μέχρι την οδό Κρήτης, Ηλιακοπούλου, στο τμήμα της από την οδό Τρικάλων, προς και μέχρι την Λ. Μεσογείων, Τρικάλων, στο τμήμα της από την οδό Ανδριανού, προς και μέχρι την οδό Ηλιακοπούλου.

· Προσωρινή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην αριστερή λωρίδα της Λ. Μεσογείων: στο υπέργειο τμήμα της, από την οδό Αγ. Βασιλείου έως την οδό Αγίας Θέκλας και στο υπόγειο τμήμα της από την οδό Βεργίνας έως την οδό Αγίας Θέκλας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

· Προσωρινή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην δεξιά λωρίδα της Λ. Μεσογείων, στο υπέργειο τμήμα της από την οδό Ευκαλύπτων έως την οδό Ηλιακοπούλου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ραφήνα.

· Προσωρινή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην αριστερή λωρίδα της Λ.Μεσογείων: στο υπέργειο τμήμα της 100μ. πριν τη συμβολή της με την οδό Χλόης έως την οδό Ηλιακοπούλου και στο υπόγειο τμήμα της από την οδό Ευκαλύπτων έως την οδό Ηλιακοπούλου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ραφήνα.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Λ. Μεσογείων ανακοίνωσε το υπ. Μεταφορών για την κατασκευή πεζογέφυρας"

Στο «εδώλιο» οι δικαστές που δίκασαν τις φούσκες του Χρηματιστηρίου

Κόλαφος για τους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που αθώωσαν τους 42 κατηγορούμενους για τις... μετοχές φούσκες είναι η αίτηση αναίρεσης της απόφασης που υπογράφεται από το αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Χαράλαμπο Βουρλιώτη.

Ο κ. Βουρλιώτης χρησιμοποιεί σκληρές εκφράσεις για τους δικαστές τονίζοντας ότι «δεν ασχολήθηκαν ουδόλως» με τη ροή ψευδών πληροφοριών που διοχετεύθηκαν στην χρηματιστηριακή αγορά, κρίσιμο μέγεθος για την παραπλάνηση των επενδυτών.

Ειδικότερα ο κ. Αντιεισαγγελέας αναφέρει «Η παραδοχή ότι οι επενδυτές ουδεμία περιουσιακή βλάβη υπέστησαν, διότι κατά τον κρίσιμο χρόνο της αγοράς των εν λόγω μετοχών, απέκτησαν αντιπαροχή ίσης αξίας με την παροχή στην οποία αυτοί προέβησαν, για τον λόγο ότι μπορούσαν να εκποιήσουν τις μετοχές χωρίς δυσκολία την ίδια ημέρα που τις αγόρασαν, εισπράττοντας ισάξιο τίμημα, δεν αποτελεί αιτιολογία σύστοιχη των χαρακτηριστικών της απαιτούμενης δικανικής πεποίθησης, αλλά συνιστά υπερασπιστικό αντίλογο, η ευδοκίμηση του οποίου δεν στηρίζεται σε γεγονότα αλλά αποκλειστικά σε υπόθεση, η οποία δεν ανατρέπει την ενεστώσα περιουσιακή βλάβη που έχει συντελεστεί σε βάρος των ανωτέρω επενδυτών, οι οποίοι είχαν ήδη σπεύσει και αγοράσει τις υπερτιμημένες μετοχές».

Στην ουσία οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου ελέγχονται για εναρμόνιση με την υπερασπιστική γραμμή των κατηγορυμένων ενώ ο κ. Βουρλιώτης επισημαίνει ότι δεν μπορούν να αξιολογούνται από το δικαστήριο μεμονωμένα τις ενέργειες καθενός εκ των κατηγορουμένων και να παραβλέπεται το γεγονός ότι οι ελεγχόμενες πρακτικές τους ήταν «αποτέλεσμα συναπόφασης και σύμπραξης», δίκην σχεδίου, το οποίο επινόησαν και έθεσαν σε εφαρμογή.

fpress
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο «εδώλιο» οι δικαστές που δίκασαν τις φούσκες του Χρηματιστηρίου"

Δημ. Αβραμόπουλος: ''Στο Πολεμικό Ναυτικό τέσσερα υποβρύχια''

«Τα τέσσερα Υ/Β του Πολεμικού μας Ναυτικού «ΠΙΠΙΝΟΣ», «ΜΑΤΡΩΖΟΣ», «ΚΑΤΣΩΝΗΣ» και «ΩΚΕΑΝΟΣ», που έχουν κατασκευαστεί στα Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά, περιέρχονται από σήμερα στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Μετά από συμφωνία με τα ΕΝΑΕ, το Πολεμικό Ναυτικό αναλαμβάνει με τους υπεργολάβους και τους εργαζόμενους, των οποίων η απασχόληση διασφαλίζεται πλήρως, την ολοκλήρωση των εργασιών που απομένουν και των δοκιμών θαλάσσης, προκειμένου να ενταχθούν στο στόλο μας.

Τίθεται έτσι οριστικά τέρμα σε μια πολυετή περιπέτεια, διασφαλίζοντας πλήρως τα χρήματα του ελληνικού δημοσίου που υπάρχουν διαθέσιμα στον προϋπολογισμό του Υπουργείου μας για την ολοκλήρωση των εργασιών των Υποβρυχίων, αναβαθμίζοντας και ενισχύοντας έτσι την άμυνα της χώρας.

Μετά την επιτυχή, για το Ελληνικό Δημόσιο, επίλυση του εξαιρετικά δύσκολου προβλήματος των Υποβρυχίων από το Υπουργείο Άμυνας, το Υπουργείο Ανάπτυξης θα συνεχίσει, ως αρμόδιο πλέον Υπουργείο, την προσπάθεια συνολικής επίλυσης του προβλήματος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Για το αποτέλεσμα αυτό, έχει ενημερωθεί ο κ. Πρωθυπουργός, ο οποίος έχει εξ αρχής παρακολουθήσει τον όλο χειρισμό του θέματος.

Την ερχόμενη εβδομάδα, θα γίνει ενημέρωση της Επιτροπής Άμυνας και Εξοπλισμών της Βουλής».

kranos
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημ. Αβραμόπουλος: ''Στο Πολεμικό Ναυτικό τέσσερα υποβρύχια''"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news