facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Κλειστή η παλαιά εθνική οδός Πατρών-Κορίνθου

Κλειστή, λόγω κατολίσθησης, είναι η παλαιά εθνική οδός Πατρών - Κορίνθου, στο ύψος του 69ου χιλιομέτρου, κοντά στη θέση Πλάτανος Αχαΐας, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ειδικότερα, λόγω της κατολίσθησης, αποκόπηκε χωμάτινος όγκος και έπεσε στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κίνηση των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Για τη διευκόλυνση της κίνησης των αυτοκινήτων γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας προς τη νέα εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου. Όσα, λοιπόν, οχήματα κινούνται προς Αθήνα, εκτρέπονται στη νέα εθνική από τον κόμβο της Πούντας και, όσα κινούνται προς Πάτρα, εκτρέπονται στη νέα εθνική από τον κόμβο της Ακράτας.

enikos
Διαβάστε Περισσότερα » "Κλειστή η παλαιά εθνική οδός Πατρών-Κορίνθου"

Συνέλαβαν 90χρονη με Αλτσχάιμερ για χρέη 5.000 ευρώ στο δημόσιο!

Μια απίστευτη περιπέτεια βίωσε 90χρονη γυναίκα που πάσχει από Αλτσχάιμερ, καθώς άνδρες της αστυνομίας τη συνέλαβαν γιατί χρωστούσε 5.000 ευρώ στο δημόσιο...

Όλα ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί τη βρήκαν να περιπλανιέται ξημερώματα στο δρόμο και την οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Μετά από έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι η υπερήλικη γυναίκα χρωστούσε 5000 ευρώ προς το δημόσιο με αποτέλεσμα να την οδηγήσουν στο κρατητήριο. Όπως ανέφερε συγγενικό της πρόσωπο, στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του Mega, η 90χρονη γυναίκα τελικά μεταφέρθηκε στο «Δρομοκαΐτειο».


Διαβάστε Περισσότερα » "Συνέλαβαν 90χρονη με Αλτσχάιμερ για χρέη 5.000 ευρώ στο δημόσιο!"

Κυβερνητικό στέλεχος: «Δύσκολα θα κλείσουμε με την τρόικα ως την Παρασκευή»

Μαραθώνια σύσκεψη υπουργών με τους εκπροσώπους των δανειστών ως τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας

Τελείωσε στις 1:25 τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας η διαπραγμάτευση του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα με την τρόικα στην οποία συμμετείχαν κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης.

Λίγο μετά τις 11:30 της Κυριακής ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ενώ τη σκυτάλη πήρε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης.

«Εμμένουμε στις θέσεις μας. Δεν έχει κλείσει τίποτα. Θα ξανασυναντηθούμε» ανέφερε τα μεσάνυχτα κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

«Δύσκολα θα τελειώσουμε έως την Παρασκευή. Εάν στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που έχει πιο απλή δουλειά δεν κλείνουμε, αντιλαμβάνεστε τι γίνεται με τα άλλα ζητήματα» σημείωσε κυβερνητικό στέλεχος τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας.

Το ίδιο στέλεχος διευκρίνισε τα εξής αναφορικά με τα θέματα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης:

«Εχουμε φθάσει στους 21.000 διαθέσιμους από τους 25.000 που θα πρέπει να παρουσιάσουμε μέχρι να κλείσει ο έλεγχος (άτυπος στόχος έως το τέλος Μαρτίου). Λείπουν 4.000 που πρέπει να βρεθούν από το υπουργείο Εσωτερικών. Είναι δύσκολο να υπάρξει άλλη δεξαμενή αυτή τη στιγμή, λόγω περιορισμένου χρόνου. Αρα πρέπει να έρθουν από το Εσωτερικών. Δεν ξέρουμε ακόμα εάν θα τεθεί έως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση κάποια δόσης το θέμα της διαθεσιμότητας. Υπάρχει πιθανότητα. Η τρόικα ζητάει αριθμητικό στόχο διαθεσιμότητας για το 2014. Προβλέπεται στο Μνημόνιο ότι ο θεσμός θα συνεχιστεί και φέτος, αλλά δεν υπάρχει νούμερο. Αυτό συζητούν τώρα. Επίσης, η ελληνική πλευρά επιδιώκει να αποσυνδέσει την διαθεσιμότητα από τις απολύσεις από εδώ και στο εξής. Στις απολύσεις είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος. Εχουν γίνει 3.600 το 2013 και απομένουν 11.400 το 2014. Δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν η τρόικα θα δεχτεί ως απολύσεις τις 1.600 προσωρινές διαταγές (αυτοί που με αποφάσεις δικαστηρίων θα επανέλθουν), οι οποίες εκτιμάται ότι όταν τελειώσει η διαδικασία θα ξεπεράσουν τις 2.000».

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυβερνητικό στέλεχος: «Δύσκολα θα κλείσουμε με την τρόικα ως την Παρασκευή»"

«Ναι» του Πούτιν στην πρόταση Μέρκελ για διάλογο

Τις ανησυχίες της για την επικρατούσα κατάσταση στην Ουκρανία εξέφρασε η Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν σε τηλεφωνική επικοινωνία τους την Κυριακή. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Καγκελαρίας, ο ρώσος πρόεδρος αποδέχθηκε την πρότασή της για πολιτικό διάλογο.

Οπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, ο Πούτιν είπε στην Μέρκελ ότι οι Ρώσοι πολίτες και οι ρωσόφωνοι Ουκρανοί αντιμετώπιζαν μια «αδιάπτωτη» απειλή από τους υπερεθνικιστές και ότι τα μέτρα που έλαβε η Μόσχα ήταν προσήκοντα δοθείσης της «εξαιρετικής κατάστασης».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι η Ρωσία και η Γερμανία θα συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις σε διμερές και πολυμερές επίπεδο για να επιδιώξουν την «εξομάλυνση» της κατάστασης.

Από την πλευρά της η Άνγκελα Μέρκελ είπε στον πρόεδρο Πούτιν ότι παραβίασε το διεθνές δίκαιο προχωρώντας στην «απαράδεκτη ρωσική επέμβαση» στην Ουκρανία, ανακοίνωσε εκπρόσωπός της.

«Η καγκελάριος κάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο ξανά να σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας», ανέφερε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της καγκελαρίας Γκέοργκ Στράιτερ σε μια ανακοίνωση που δόθηκε στην δημοσιότητα έπειτα από μια τηλεφωνική συνομιλία των δύο ηγετών.

Ο Πούτιν αποδέχθηκε την πρόταση της Μέρκελ να δημιουργηθεί μια «αποστολή εξακρίβωσης των γεγονότων», παρόμοια με μια ομάδα επαφής, πιθανόν υπό την αιγίδα του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), προκειμένου να αρχίσει ένας πολιτικός διάλογος, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "«Ναι» του Πούτιν στην πρόταση Μέρκελ για διάλογο"

Το ΝΑΤΟ καλεί τη Ρωσία να αποσύρει τις δυνάμεις της από την Κριμαία

Το NATO καλεί τη Ρωσία να διατάξει τα στρατεύματά της να επιστρέψουν από την Ουκρανία, καταδικάζει τις ενέργειες της Μόσχας

Το NATO προειδοποίησε σήμερα τη Ρωσία εναντίον μιας στρατιωτικής επέμβασης εναντίον της Ουκρανίας, η οποία κρίνει ότι αποτελεί μια παραβίαση του διεθνούς δικαίου, ενώ εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την εξουσιοδότηση της ρωσικής βουλής στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να διατάξει τη χρήση βίας.

Ύστερα από μια κατεπείγουσα σύνοδο των πρεσβευτών των κρατών μελών του NATO στην έδρα του οργανισμού του Βορειοατλαντικού Συμφώνου στις Βρυξέλλες, η συμμαχία κάλεσε τη Ρωσία να αποσύρει τα στρατεύματά της, να τα επαναφέρει στις βάσεις τους και να απόσχει από κάθε επέμβαση στην Ουκρανία.

«Καλούμε αμφότερες τις πλευρές να επιδιώξουν αμέσως μια ειρηνική λύση μέσω διμερούς διαλόγου, με διεθνή διαμεσολάβηση. . . και διαμέσου της αποστολής διεθνών παρατηρητών υπό την αιγίδα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ή του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη», ανέφερε το NATO σε ανακοίνωσή του.

Η κατάληψη της Κριμαίας από ρωσικές δυνάμεις αποτελεί μια απειλή για την ειρήνη στην Ευρώπη και η κατάσταση πρέπει να «αποκλιμακωθεί», ανέφερε νωρίτερα ο Γενικός Γραμματέας του NATO, αν και διπλωμάτες επισήμαναν πως δεν θεωρούν πως υπάρχει η πιθανότητα να συμφωνηθεί η ανάληψη πρωτοβουλιών αποτροπής της Ρωσίας.

Ο Άντερς Φο Ράσμουσεν, ο οποίος προήδρευσε στην έκτακτη σύνοδο των πρεσβευτών των 28 κρατών-μελών της στρατιωτικής συμμαχίας, του λεγόμενου Βορειοατλαντικού Συμβουλίου, έκρινε ότι οι ενέργειες της Ρωσίας είναι απαράδεκτες και μπορεί να οδηγήσουν στην αποσταθεροποίηση της ηπείρου.

«Αυτό το οποίο πράττει η Ρωσία αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία παραβιάζει τις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών», έκρινε ο Ράσμουσεν κατά τις δηλώσεις του σε δημοσιογράφους. «Απειλεί την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ευρώπη. Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει τις στρατιωτικές της ενέργειες και τις απειλές της».

Ωστόσο, παρά τις σκληρές εκφράσεις που χρησιμοποιήθηκαν, διπλωμάτες τόνιζαν πως δεν ανέμεναν το NATO να λάβει σημαντικές αποφάσεις για μέτρα πίεσης προς το Ρωσία — καθώς η Δύση πασχίζει να διαμορφώσει μια αντίδραση η οποία δεν θα ρισκάρει να ωθήσει την περιοχή σε μια ένοπλη σύρραξη.

news247
Διαβάστε Περισσότερα » "Το ΝΑΤΟ καλεί τη Ρωσία να αποσύρει τις δυνάμεις της από την Κριμαία"

"Με εκδικούνται γιατί τα έβαλα με το σύστημα"

Ο Γολγοθάς ενός 46χρονου πολύτεκνου

Τέλος δεν έχει η δοκιμασία που ζει τα τελευταία χρόνια ο 46χρονος κτηνοτρόφος, Μπάμπης Μακρυλλάκης, από το Ρέθυμνο. Πατέρας έξι μικρών παιδιών, τον Νοέμβριο του 2011, καταδικάστηκε σε πολυετή ποινή κάθειρξης ως εμπλεκόμενος σε χασισοφυτεία που είχαν ανακαλύψει τυχαία από αέρος το 2004 αστυνομικές δυνάμεις σε ημιορεινή περιοχή, στο Άνω Βαλσαμόνερο.

Από την πρώτη στιγμή φώναζε για την αθωότητα του. Αν και μάρτυρες κατέθεσαν ότι ο Μακρυλλάκης νοίκιασε την επίμαχη έκταση για να βόσκει τα πρόβατα του μετά την ανακάλυψη της φυτείας, οι ισχυρισμοί του δεν έγιναν πιστευτοί. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο τον καταδικάζει σε πολυετή ποινή κάθειρξης και οδηγείται για δύο χρόνια στην φυλακή, αφήνοντας πίσω γυναίκα και έξι μωρά παιδιά.

Ομόφωνη αθώωση

Τον περασμένο Νοέμβριο, η υπόθεση του εκδικάζεται στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Χανίων. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο τον αθωώνει παμψηφεί. Αναγνωρίζει ότι ο 46χρονος πράγματι δεν είχε καμία σχέση με την χασισοφυτεία και τον δικαιώνει.
Ο Μπάμπης Μακρυλλάκης όμως δεν εγκαταλείπει τον αγώνα. Η ζωή του έχει ρημάξει. Το βιος του καταστράφηκε και οι πληγές που άφησε αυτή η ιστορία στην ψυχή του αλλά και στις ζωές της συζύγου και των παιδιών του, δύσκολα επουλώνονται.
Αποφασίζει να κινηθεί δικαστικά, όπως προβλέπει ο νόμος, και να διεκδικήσει αποζημίωση για τους αδίκως καταδικασθέντες, υποβάλλοντας σχετική αίτηση. «Ήμουν αθώος. Μπήκα στην φυλακή άδικα. Μου έκαναν μεγάλο κακό και θα παλέψω μέχρι τέλους για την δικαίωση μου».
Η αποζημίωση που διεκδικεί είναι ελάχιστη σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος, όμως κινεί περισσότερο τις διαδικασίες για ηθικούς λόγους.

Η αναίρεση
Πριν από λίγες ημέρες και ενώ εκκρεμεί η συζήτηση της αίτηση αποζημίωσης, ο Μπάμπης Μακρυλλάκης ενημερώνεται ότι ο εισαγγελέας έδρας του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου άσκησε αναίρεση στον Άρειο Πάγο κατά της ομόφωνα αθωωτικής απόφασης.
Η εξέλιξη αυτή τον πικραίνει, όμως δεν τον πτοεί. Η αναίρεση ασκείται σχεδόν τρεις και πλέον μήνες μετά την ομόφωνη αθώωση του και αφού έχει ήδη υποβάλλει αίτηση αποζημίωσης. Πιστεύει, όπως λέει, ότι η κίνηση αυτή είναι «εκδικητική» επειδή τόλμησε να τα βάλει με το σύστημα και να παλέψει για την πλήρη δικαίωση του.

Προσφυγή στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια
Πλέον, όπως διαμηνύει, η προσφυγή στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια είναι μονόδρομος. «Δεν μου αφήνουν άλλη επιλογή. Είμαι αποφασισμένος να το παλέψω μέχρι τέλους. Για όσα έγιναν σε βάρος μου και εναντίον της οικογένειας μου που έχει περάσει από σαράντα κύματα». Σε αυτήν την ιστορία, ο Μπάμπης Μακρυλλάκης δεν είναι μόνος του. Η προσωπική του ιστορία έχει συγκινήσει και ενεργοποιήσει μία ομάδα ανθρώπων που, όπως λένε, τον στηρίζουν απερίφραστα σε αυτόν τον αγώνα ζωής. «Ο Μπάμπης φυλακίστηκε άδικα. Πέρασε πολλά. Τον στηρίζουμε και θα προχωρήσουμε μέχρι τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια γιατί σήμερα είναι αυτός, αύριο μπορεί να βρεθεί στην θέση του ο οποιοσδήποτε από εμάς» ανέφερε στο Cretalive άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά την υπόθεση.

Διαβάστε Περισσότερα » ""Με εκδικούνται γιατί τα έβαλα με το σύστημα""

Ντε φάκτο κατάληψη της Κριμαίας - Η Δύση κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν

Θέτοντας τα ουκρανικά στρατεύματα σε ετοιμότητα μάχης αντιδρά η μεταβατική ηγεσία στο Κίεβο στη ντε φάκτο κατάληψη της Κριμαίας από τη Μόσχα, διαμηνύοντας ότι προετοιμάζεται να αμυνθεί έναντι της Ρωσίας και δύναται να απευθυνθεί σε άλλες χώρες για στρατιωτική υποστήριξη εφόσον η ρωσική δράση επεκταθεί.

Εν μέσω της σοβαρότερης αντιπαράθεσης Ρωσίας-Δύσης από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, οι Ηνωμένες Πολιτείες απειλούν πλέον τη Ρωσία με οικονομική απομόνωση και αποπομπή από την G8.

«Αυτή δεν είναι απειλή, αυτή είναι κήρυξη πολέμου στη χώρα μου» δηλώνει ο επικεφαλής της φιλοδυτικής ουκρανικής κυβέρνησης Αρσένι Γιάτσενιουκ για το «πράσινο φως» της ρωσικής Βουλής στον Βλαντιμίρ Πούτιν για πλήρη στρατιωτική εισβολή στην Κριμαία.

Και απευθύνεται για βοήθεια στην Ουάσινγκτον και το Λονδίνο ως συνυπογράφουσες χώρες της συμφωνίας του 1994 με τη Ρωσία που εγγυάται την ασφάλεια της Ουκρανίας, λέγοντας πως «η χώρα βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής».

Η ουκρανική μεταβατική ηγεσία έχει επιστρατεύσει τους εφέδρους και έχει κηρύξει το στρατό της σε ετοιμότητα μάχης, αλλά ταυτόχρονα έχει δοθεί εντολή στρατεύματα να μην απαντήσουν σε ρωσικές «προκλήσεις» υπό το φόβο αιματοχυσίας.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ήδη αναίμακτα καταλάβει τη χερσόνησο της Κριμαίας όπου σταθμεύει ο ρωσικός Στόλος της Μαύρης Θάλασσας. Την Κυριακή Ρώσοι στρατιώτες περικύκλωσαν ουκρανικές βάσεις απαιτώντας με το δάχτυλο στη σκανδάλη από τους Ουκρανούς στρατιώτες να παραδώσουν τον οπλισμό τους και να δηλώσουν υπακοή στις φιλορωσικές αρχές της Κριμαίας.

Κατά τις Αρχές της Κριμαίας οι στρατιώτες εγκαταλείπουν μαζικά τις θέσεις τους, όμως η υπηρεσιακή κυβέρνηση επιμένει ότι διατηρούνται σε αυτές αναφέροντας επίσης ότι στόλος από δέκα πολεμικά πλοία παραμένει στο λιμάνι της Σεβαστούπολης και τα πληρώματά τους παραμένουν πιστά στις αρχές του Κιέβου.

Η Ρωσία διατηρεί πρόσθετη δύναμη 150.000 ανδρών κατά μήκος της μεθορίου μετά τα στρατιωτικά γυμνάσια που πραγματοποίησε στην περιοχή, αλλά επί του παρόντος δεν έχουν περάσει εντός ουκρανικού εδάφους.

Ωστόσο, φιλορώσοι διαδηλωτές παρελαύνουν στα ανατολικά της χώρας υψώνοντας ρωσικές σημαίες σε κυβερνητικά κτίρια πολλών πόλεων, με το Κίεβο να καταγγέλλει ενορχηστρωμένες κινήσεις από τη Μόσχα για να δικαιολογήσει ευρύτερη επέμβαση στη χώρα.

Ο Ουκρανός πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη Γιούρι Σεργκέγιεφ δήλωσε την Κυριακή πως η νέα κυβέρνηση προετοιμάζεται για να αμυνθεί εναντίον της Ρωσίας, αλλά θα ζητήσει συνδρομή και από άλλα κράτη εάν η Μόσχα επεκτείνει τη στρατιωτική της δράση.

«Πρόκειται να επιδείξουμε ότι έχουμε την δυνατότητα να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας όπως αποφασίστηκε σήμερα στο Κοινοβούλιο και προετοιμαζόμαστε να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας» δήλωσε μιλώντας στο δίκτυο CNN.

«Εάν η επιδείνωση συνεχιστεί κατ' αυτόν τον τρόπο, καθώς κάθε ώρα που περνάει τα ρωσικά στρατεύματα αυξάνουν τον αριθμό τους, φυσικά θα ζητήσουμε στρατιωτική και άλλη υποστήριξη» προσέθεσε.

Ζήτησε επίσης από τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν να αποσύρει τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις επικαλούμενος την έναρξη της Σαρακοστής για τους ορθοδόξους, που αρχίζει την Δευτέρα. Αν θέλει να «επιδείξει τη χριστιανική του πίστη, αντί να προετοιμάζεται να μας σκοτώσει, θα έπρεπε να προσευχηθεί για εμάς» είπε ο Σεργκέγιεφ.

Την ίδια στιγμή, ο προσκείμενος στη Ρωσία πρόεδρος της Βουλής της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας επαναβεβαίωσε πως θα στηθούν την 30ή Μαρτίου κάλπες για το δημοψήφισμα σχετικά με την ανεξαρτησία της περιοχής.

Στις σκληρότερες μέχρι στιγμής προειδοποιήσεις των ΗΠΑ προς το Κρεμλίνο, ο επικεφαλής διπλωματίας Τζον Κέρι καταδίκασε την «απίστευτη επιθετικότητα» της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, απειλώντας ότι θα υπάρξουν «πολύ σοβαρές συνέπειες», τόσο από πλευράς των ΗΠΑ όσο και άλλων χωρών, περιλαμβανομένης της επιβολής κυρώσεων με στόχο την οικονομική απομόνωση της Ρωσίας.

Ο Κέρι προειδοποίησε με έντονο τρόπο ότι η Ρωσία διατρέχει τον κίνδυνο να αποπεμφθεί την από την Ομάδα των Οκτώ (G8) πιο ανεπτυγμένων οικονομικά κρατών του πλανήτη εάν η Μόσχα δεν αποσύρει τις δυνάμεις της από την Κριμαία.

«Δεν μπορείς τον 21ο αιώνα να συμπεριφέρεσαι με τρόπο του 19ου αιώνα εισβάλλοντας σε μια άλλη χώρα προβάλλοντας εντελώς κατασκευασμένες δικαιολογίες» δήλωσε ο Κέρι στην εκπομπή Face the Nation"του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS.

Ο Κέρι πάντως προσέθεσε ότι η Ρωσία εξακολουθεί να έχει στη διάθεσή της «ένα σύνολο σωστών επιλογών» που μπορεί να κάνει για να αποκλιμακώσει την κρίση.

«Πρόκειται για μία απίστευτη επιθετική ενέργεια. Είναι πραγματικά μία εκπληκτική, προμελετημένη επιλογή του προέδρου [της Ρωσίας Βλαντιμίρ] Πούτιν να εισβάλει σε μία άλλη χώρα. Η Ρωσία παραβιάζει την εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας. Η Ρωσία καταπατά τις διεθνείς της υποχρεώσεις της» δήλωσε ο Κέρι προειδοποιώντας ότι κινδυνεύει η συμμετοχή της Ρωσίας στην G8.

Ο Κέρι τόνισε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είπε στον Βλ.Πούτιν, με τον οποίο είχαν τηλεφωνική επικοινωνία το Σάββατο διάρκειας 90 λεπτών, ότι «θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες εάν επιμείνει σε αυτό. Ο πρόεδρος [...] είπε στον κ. Πούτιν ότι είναι επιτακτική ανάγκη να βρει μια διαφορετική οδό, να αναστείλει αυτήν την εισβολή, να ακυρώσει αυτήν την εισβολή».

Ο ίδιος, πάντως, απέκλεισε σκέψεις περί ενδεχόμενης εμπλοκής του αμερικανικού στρατού στην κρίση. «Το τελευταίο πράγμα που οποιοσδήποτε θέλει είναι μία στρατιωτική επιλογή σε αυτού του τύπου την κατάσταση. Θέλουμε μία ειρηνική επίλυση μέσω της φυσιολογικής διαδικασίας των διεθνών σχέσεων» δήλωσε.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ απέφυγε να απαντήσει ερωτηθείς σχετικά με τις σκληρές εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο Τζον Κέρι εναντίον της Ρωσίας. «Δεν έχω κανένα σχόλιο προς το παρόν» δήλωσε ο Πεσκόφ.

Αυτομόληση

Αποσκίρτησε ο νεοδιορισθείς από τη μεταβατική ουκρανική κυβέρνηση αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της Ουκρανίας, ναύαρχος Ντένις Μπερεζόφσκι, ορκιζόμενος πίστη στις φιλορωσικές Αρχές της Κριμαίας σε συνέντευξη Τύπου στο επιτελείο του του ρωσικού στόλου στη Σεβαστούπολη.

Ο ναύαρχος Μπερεζόφσκι παρέδωσε το αρχηγείο του στη Σεβαστούπολη μόλις κατά τη δεύτερη ημέρα άσκησης των καθηκόντων του αφότου ορίστηκε αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού της Ουκρανίας από τον μεταβατικό πρόεδρο Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ.

«Δηλώνω πίστη στους κατοίκους της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας. Ορκίζομαι να εκτελώ της διαταγές της ανώτατης διοίκησης της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας» δήλωσε ο ναύαρχος ενώπιον του μη αναγνωρισμένου φιλορώσου πρωθυπουργού της Κριμαίας Αξιόνοφ.

Ο Αξιόνοφ χαιρέτισε μία «ιστορική εξέλιξη» και τόνισε ότι ο ναύαρχος Μπερεζόφσκι δέχθηκε να τεθεί «υπό τις διαταγές των νόμιμων αρχών της χερσονήσου», μιλώντας κατά την διάρκεια της ίδιας συνέντευξης Τύπου.

Αφότου ο ναύαρχος Μπερεζόφσκι εμφανίστηκε στη ρωσική τηλεόραση να δηλώνει πίστη στη φιλορωσική κυβέρνηση της Κριμαίας, η μεταβατική κυβέρνηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι ο ναύαρχος καθαιρείται και διεξάγεται έρευνα εις βάρος του για εσχάτη προδοσία.

Επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού της Ουκρανίας τοποθετήθηκε ο ναύαρχος Σεργκέι Γκαϊντούκ.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ουσιαστικά καταλάβει τη χερσόνησο στη Μαύρη Θάλασσα και έχουν καλέσει τις ουκρανικές δυνάμεις να παραδώσουν τον οπλισμό τους.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Ντε φάκτο κατάληψη της Κριμαίας - Η Δύση κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν"

Η Δύση ανεβάζει τους τόνους απέναντι στη Ρωσία

Σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης των 28 πρεσβευτών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ. Σκληρή γραμμή από τις περισσότερες χώρες της Δύσης, να ανασταλλούν οι ετοιμασίες για τη G8 ζητεί η Γαλλία.

Οι ηγέτες της Δύσης αυξάνουν τις πιέσεις επί της Μόσχας, μετά το πράσινο φως του ρωσικού κοινοβουλίου χθες στον πρόεδρο Πούτιν να προχωρήσει σε στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, όπου κατάσταση κόκκινου συναγερμού έχει κηρυχθεί στο στρατό απέναντι στους κινδύνους που απειλούν την Κριμαία και την ανατολική χώρα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Ατλαντική Συμμαχία αποφάσισε τη σύγκληση απόψε έκτακτης συνεδρίασης των 28 πρεσβευτών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ, πριν από την διεξαγωγή της Επιτροπής ΝΑΤΟ-Ουκρανίας το απόγευμα, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν.

Την παραμονή της έκτακτης συνόδου των ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, της χώρας που ασκεί την προεδρία της ΕΕ το τρέχον εξάμηνο, μεταβαίνει σήμερα στο Κίεβο όπου θα συναντηθεί με τη νέα ουκρανική ηγεσία. Θα συνοδεύεται από τον βρετανό ομόλογό του Ουίλιαμ Χέιγκ.

Από χθες οι ΗΠΑ κάλεσαν τη Ρωσία να αποσύρει τις δυνάμεις που έχει αναπτύξει στην Κριμαία της νότιας Ουκρανίας, διαφορετικά απειλείται με διεθνή απομόνωση και με «βαθιά»επίπτωση στις σχέσεις της με την Ουάσινγκτον.

Στην τηλεφωνική συνομιλία διάρκειας 90 λεπτών, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε στο ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η Ρωσία παραβίασε το διεθνές δίκαιο αναπτύσσοντας στρατιώτες της στην Κριμαία και του ζήτησε να «μειωθεί η ένταση με την απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων στις βάσεις τους στην Κριμαία».

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι πρόσθεσε ότι αν τίποτε δεν αλλάξει η επίπτωση στις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας καθώς και στη διεθνή θέση της Ρωσίας θα είναι «βαθιά».

Όπως οι ΗΠΑ, πολλές χώρες της Δύσης, μεταξύ τους η Γαλλία, η Πολωνία, η Βρετανία, υιοθέτησαν πολύ σκληρή γραμμή απέναντι στη Ρωσία. Ορισμένες, όπως ο Καναδάς, ανακαλώντας τον πρεσβευτή τους στη Μόσχα και ανακοινώνοντας ότι πιθανόν να μην μετάσχουν στη σύνοδο κορυφής της G8 στο Σότσι τον Ιούνιο, αν η Ουάσινγκτον πράξει το ίδιο.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η Γαλλία, με δήλωση του ΥΠΕΞ Λοράν Φαμπιούς, σημειώνει ότι επιθυμεί «να ανασταλούν οι προπαρασκευαστικές εργασίες της συνόδου κορυφής της G8», της Ομάδας των οκτώ ισχυρότερων κρατών του πλανήτη, η οποία έχει προγραμματιστεί τον Ιούνιο στο Σότσι της Ρωσίας και καταδικάζει «τη ρωσική στρατιωτική κλιμάκωση» στην Κριμαία.

Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, που συνεδρίασε εκτάκτως χθες, η πρεσβευτής των ΗΠΑ Σαμάνθα Πάουερ ζήτησε την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από την Κριμαία και την αποστολή «διεθνών παρατηρητών»στην Ουκρανία.

Το δικαίωμα «προάσπισης των συμφερόντων του»

Το Σάββατο το Κίεβο έθεσε τον στρατό του σε κατάσταση συναγερμού μετά την ομόφωνη ψήφιση από το ρωσικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή) για την ανάπτυξη ρωσικών δυνάμεων στο έδαφος της Ουκρανίας «μέχρι να εξομαλυνθεί η πολιτική κατάσταση στη χώρα αυτή». Ο πρόεδρος Πούτιν είχε ζητήσει τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας αυτής.

Για τον πρόεδρο Πούτιν, αυτό σημαίνει ότι η Ρωσία αποκτά το δικαίωμα να «προστατεύσει τα συμφέροντά της και τους ρωσόφωνους πληθυσμούς»σε περίπτωση «βίαιων επεισοδίων»στην ανατολική Ουκρανία και την Κριμαία, όπως δήλωσε στον πρόεδρο Ομπάμα στη συνομιλία τους. Ο αμερικανός πρόεδρος τού απάντησε ότι ο καλύτερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι να συζητήσει απευθείας με την ουκρανική κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ είχε επίσης τηλεφωνική συνομιλία με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Σοϊγκού. Του τόνισε ότι «χωρίς αλλαγή επί του εδάφους, η Ρωσία θέτει περαιτέρω σε κίνδυνο τη σταθερότητα στην περιφέρεια αυτή, απειλείται με απομόνωση τους κόλπους της διεθνούς κοινότητας, ενώ η κλιμάκωση της κατάστασης απειλεί την ασφάλεια της Ευρώπης και του κόσμου», σύμφωνα με το Πεντάγωνο.

Η πιθανή ανάληψη στρατιωτικής δράσης από το Ρωσικό Στόλο της Μαύρης Θάλασσας που έχει βάση στην Κριμαία στο πλαίσιο διμερούς συμφωνίας μεταξύ της Μόσχας και του Κιέβου ή η αποστολή άλλων δυνάμεων από τη Ρωσία, είναι μια απόφαση που μόνο ο πρόεδρος Πούτιν μπορεί να λάβει. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι «ο πρόεδρος είναι αυτός που λαμβάνει αποφάσεις. Επί του παρόντος δεν υπάρχει απόφαση προς την κατεύθυνση αυτή».

Ωστόσο το Κίεβο κατηγόρησε τη Ρωσία ότι ήδη ανέπτυξε χιλιάδες στρατιώτες ως ενισχύσεις στην Κριμαία. «Η Ρωσία αύξησε σε 6.000 τον αριθμό των δυνάμεών της»στην Κριμαία, δήλωσε ο ουκρανός υπουργός Άμυνας Ιχόρ Τενιούκ.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η Ρωσία δεν θα πραγματοποιήσει στρατιωτική επέμβαση καθώς αυτό θα σήμαινε πόλεμο και το τέλος κάθε σχέσης μεταξύ των δύο χωρών», δήλωσε ο ουκρανός πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσενιούκ.

Άλλοι, όπως ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας Βιτάλι Κλίτσκο, το εθνικιστικό κόμμα Svoboda και ο ακροδεξιός Δεξιός Τομέας, κάλεσαν σε «γενική κινητοποίηση».

Αυξάνονται τα θερμά σημεία στην Κριμαία

Αυξάνονται τα θερμά σημεία στην ανατολική και νότια ρωσόφωνη Ουκρανία, με εισβολές ενόπλων σε πολλά στρατηγικά σημεία ή μεγάλες φιλορωσικές διαδηλώσεις. Εκατό άνθρωποι τραυματίστηκαν στο Χάρκοβο της ανατολικής Ουκρανίας στο περιθώριο φιλορωσικής διαδήλωσης, η οποία οδήγησε στην εισβολή και κατάληψη του κτιρίου της τοπικής κυβέρνησης από φιλορώσους διαδηλωτές.

Στο Ντόνετσκ, προπύργιο στην ανατολική Ουκρανία του αποπεμφθέντος προέδρου Γιανουκόβιτς, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι εξετάζουν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το καθεστώς της περιφέρειας Ντονμπάς, όπως έχει ήδη προβλεφθεί και στην Κριμαία.

Πολλές στρατηγικές θέσεις τελούν πλέον υπό τον έλεγχο ενόπλων, ένστολων χωρίς διακριτικά. Ελέγχουν τα αεροδρόμια της Συμφερούπολης, της Σεβαστούπολης, της πόλης Κιρόφσκογε και το κέντρο της Συμφερούπολης, της πρωτεύουσας της Κριμαίας, υψώνοντας τη ρωσική σημαία σε πολλά κυβερνητικά κτίρια.

voria
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Δύση ανεβάζει τους τόνους απέναντι στη Ρωσία "

Ελεύθερος ο γιατρός, οπαδός του Χίτλερ, ισχυρίστηκε οτι δεν έγραψε την επιγραφή

Ελεύθερος αφέθηκε ο γιατρός προκειμένου να οριστεί τακτική δικάσιμος ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν έγραψε την επιγραφή, αλλά άγνωστα άτομα, την περίοδο που απουσίαζε στη Κεφαλλονιά

Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος για να οριστεί τακτική δικάσιμος ο 57χρονος γιατρός του ΕΟΠΥΥ που συνελήφθη χθες στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης, επειδή έξω από το ιατρείο, που του έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο Θερμαϊκού, υπήρχε επιγραφή ρατσιστικού περιεχομένου στα γερμανικά που έγραφε: "Ανεπιθύμητοι οι Εβραίοι εδώ".

Ο γιατρός ισχυρίστηκε ότι δεν έγραψε ο ίδιος την επιγραφή, αλλά άγνωστα άτομα, την περίοδο που απουσίαζε στην Κεφαλλονιά για δουλειά του ΕΟΠΥΥ.

Στην έρευνα που έγινε από αστυνομικούς στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία μεταλλικά ξιφίδια, δύο εκ των οποίων φέρουν ναζιστικά σύμβολα, 12 μαχαίρια, δύο στικ ακονισμού μαχαιριών και 64 φαρμακευτικά δισκία, τα οποία στερούνταν της απαραίτητης ιατρικής συνταγής, επιρράμματα ενδυμάτων με ναζιστικά σύμβολα, έντυπο υλικό με περιεχόμενο σχετικό με τη Χρυσή Αυγή, τη δικτατορία και τον Αδόλφο Χίτλερ και δύο φωτογραφίες του Χίτλερ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελεύθερος ο γιατρός, οπαδός του Χίτλερ, ισχυρίστηκε οτι δεν έγραψε την επιγραφή"

Στους 68 οι νεκροί από την γρίπη

Άλλο ένα θύμα ήρθε να προστεθεί την Κυριακή στους νεκρούς από την νέα γρίπη

Στους 68 αυξήθηκαν οι νεκροί από την νέα γρίπη με έναν συνάνθρωπό μας να χάνει την ζωή του την Κυριακή.
Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, στην πλειοψηφία τους πρόκειται για άτομα που έπασχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα και δεν είχαν εμβολιαστεί.

Με βάση τα δεδομένα των δύο τελευταίων περιόδων εποχικής γρίπης στη χώρα μας (2011-2012 και 2012-2013), φαίνεται ότι η επιδημιολογία του νοσήματος, μετά την πανδημία του 2009, έχει πλέον αποκτήσει τα χαρακτηριστικά της συνήθους εποχικής έξαρσης, και ειδικότερα:

α) το επιδημικό κύμα συμβαίνει μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου,
β) η κορύφωση της δραστηριότητας συμβαίνει μεταξύ Φεβρουαρίου-Μαρτίου,
γ) κυκλοφορούν σε μεγαλύτερο ή μικρότερο ποσοστό όλα τα στελέχη γρίπης [ Α(Η1Ν1)pdm09, Α(Η3Ν2) και Β],
δ) τα σοβαρά κρούσματα γρίπης που χρειάζονται νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ., οφείλονται ακόμα κατά κύριο λόγο στο πανδημικό στέλεχος Α(Η1Ν1)pdm09.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να προστατευθεί κανείς από τη γρίπη είναι ο έγκαιρος εμβολιασμός, ο οποίος συστήνεται να γίνεται κατά τους μήνες Οκτώβριο – Νοέμβριο, κάθε χρόνο.

Τα κύρια μέτρα για την αντιμετώπιση της γρίπης είναι, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, η τήρηση των μέτρων υγιεινής των χεριών και της αναπνευστικής υγιεινής (π.χ. κάλυψη του βήχα και του φτερνίσματος), η έγκαιρη χρήση των αντιικών φαρμάκων-διατίθενται δωρεάν από τα φαρμακεία των νοσοκομείων και η αναζήτηση ιατρικής συμβουλής σε περίπτωση παρατεταμένων ή σοβαρών συμπτωμάτων γρίπης.

news247
Διαβάστε Περισσότερα » "Στους 68 οι νεκροί από την γρίπη"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news