facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Κυκλοφοριακό χάος στον Πειραιά από τις μονοδρομήσεις

Ανεπαρκής η ενημέρωση των οδηγών για τα μέτρα και ανύπαρκτη η παρουσία τροχαίας ώστε να δίνονται οδηγίες σττους διερχόμενους

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο του Πειραιά με τις μονοδρομήσεις, λόγω έλευσης του Τραμ στις αρχές του 2016 και του Μετρό το 2017, έχει προκαλέσει κυκλοφοριακό έμφραγμα.

Όπως αποδεικνύεται οι οδηγοί δεν είχαν επαρκή πληροφόρηση για το γεγονός ότι από σήμερα ο Πειραιάς αποκτά μια βασική οδική αρτηρία με είσοδο στην Ηρώων Πολυτεχνείου και μια άλλη εξόδου από την πόλη στη Γρ. Λαμπράκη, ενώ και η παρουσία τροχαίας ώστε να διευθετεί την κίνηση και να κατευθύνει τα αυτοκίνητα είναι ανύπαρκτη.

Να αναφέρουμε χαρακτηριστικά ότι υπάρχει μόλις ένας τροχονόμος στη Γρ. Λαμπράκη στο Πασαλιμάνι, ενώ στην Ηρώων Πολυτεχνείου υπάρχει μόνο ένας υπάλληλος του δήμου με μια κόκκινη σημαία που λέει απλά στους οδηγούς που ΔΕΝ μπορούν να πάνε!

Το αποτέλεσμα είναι οι οδηγοί να καταφεύγουν στα στενά για να βρουν άκρη και να έχει δημιουργηθεί το αδιαχώρητο σε όλη η πόλη. Η κατάσταση επιβαρύνεται και με τις δικηγορικές εκλογές, καθώς τα γραφεία του συλλόγου στον Πειραιά βρίσκονται στην Ηρώων Πολυτεχνείου και έχει συγκεντρωθεί πολύς κόσμος στο σημείο.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακό χάος στον Πειραιά από τις μονοδρομήσεις"

«Θερίζει» η γρίπη - Στους 58 νεκροί

Και νεαρά, υγιή άτομα υπάρχει πιθανότητα να νοσήσουν

Τρία ακόμη θύματα της φονική γρίπης κατέληξαν μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, με τον κατάλογο να μακραίνει και να αγγίζει πλέον τους 58 νεκρούς. Εξάλλου, ξεπερνούν τους 60 οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) 58 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από επιπλοκές του ιού και πάνω από 60 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Συνολικά έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ 181 άτομα.

Το σημαντικότερο είναι, όπως δήλωσε και το ΚΕΕΛΝΠΟ, πως η φετινή εποχική γρίπη χαρακτηρίζεται από την κυκλοφορία του στελέχους H1N1pdm2009, το οποίο προκαλεί ιδιαίτερα σοβαρή νόσο ακόμη και σε νεαρά, κατά τα άλλα υγιή, άτομα.

Η φετινή επιδημία, επισημαίνει το ΚΕΕΛΠΝΟ, χαρακτηρίζεται από σημαντικό αριθμό σοβαρών περιστατικών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ και θανάτων σχετιζόμενων με τη γρίπη, ιδιαίτερα σε άτομα υψηλού κινδύνου και με συνοδά χρόνια νοσήματα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Θερίζει» η γρίπη - Στους 58 νεκροί"

Ξεκινούν οι διαδικασίες για τις προσλήψεις ΑμεΑ στο Δημόσιο

Ξεκινούν σύντομα οι διαδικασίες για την κάλυψη σε ποσοστό 5%, των θέσεων που προκηρύσσονται στο δημόσιο από άτομα με αναπηρία, και άλλες προστατευόμενες κατηγορίες.

Την εξαγγελία έκανε ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, ανοίγοντας τις εργασίες της δεύτερης μέρας της κοινής συνεδρίασης της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΕΣΑμεΑ και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία, σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

Το ποσοστό του 5% είχε προβλεφθεί από το νόμο 2643/98. Σύμφωνα με τις διατάξεις του, τα ΑμεΑ, οι πολύτεκνοι και άλλες προστατευόμενες κατηγορίες μπορούν να προσληφθούν στις Δημόσιες Υπηρεσίες, στα ΝΠΔΔ και στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης καταλαμβάνοντας τα 3/8 του αριθμού των θέσεων που αντιστοιχούν σε κάθε διαγωνισμό προσλήψεων, σημειώνει το ΑΜΠΕ.

Η διάταξη είχε ατονήσει λόγω της αναστολής διορισμών έως το 2016.

Πρόσφατα, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη, που δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδος της Κυβερνήσεως «ξεπάγωσαν» οι διορισμοί ατόμων που ανήκουν σε αυτές της κατηγορίες και είχαν πετύχει σε προκηρύξεις προηγούμενων ετών για θέσεις στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του στη σημερινή συνεδρίαση ο κ. Κεγκέρογλου, διαβεβαίωσε ότι κατά τη διάρκεια της ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ελλάδα θα στηρίξει την ατζέντα του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία, όπως αυτή θα διαμορφωθεί από τη σημερινή συνάντηση.

Ακόμη, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υφυπουργός Εργασίας ανέφερε ότι στο πλαίσιο της διευκόλυνσης των ατόμων με αναπηρία έχει ήδη συσταθεί στο υπουργείο Εργασίας, ειδική επιστημονική επιτροπή υπό τον γενικό γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτη Κοκκόρη, η οποία αναμένεται να προσθέσει κατηγορίες στις 43 που υφίστανται και δίνουν οριστικά αναπηρική σύνταξη, χωρίς να απαιτείται οι ασφαλισμένοι να «περνούν» από τις Υγειονομικές Επιτροπές των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

Πρόσφατα, επίσης, και προκειμένου να μειωθεί ο χρόνος αναμονής για την εξέταση των αιτήσεων πιστοποίησης αναπηρίας, αποφασίστηκε με νομοθετική ρύθμιση η μόνιμη υπαγωγή στο Ειδικό Σώμα Ιατρών Υγειονομικών Επιτροπών ΚΕΠΑ των γιατρών που συμμετείχαν στις επιτροπές ώστε να μπορούν να συμμετέχουν σε περισσότερες υγειονομικές επιτροπές ΚΕΠΑ, ανά μήνα με σκοπό τη δραστική μείωση του χρόνου αναμονής των εκκρεμών αιτημάτων.

Ήδη, για το διάστημα από 20 έως 28 Φεβρουαρίου έχουν προγραμματιστεί 540 επιτροπές, για την εξέταση 11.734 αιτημάτων πιστοποίησης αναπηρίας και για το Μάρτιο 1.393 επιτροπές για την εξέταση 28.917 αιτημάτων.

Εναντίον των προγραμμάτων λιτότητας που κυριαρχούν στην Ευρώπη τάχθηκε κατά την τοποθέτησή του ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΕΣΑμεΑ και του Φόρουμ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, που τόνισε ότι στραγγαλίζουν τα δικαιώματα των ευπαθών ομάδων.

Χαρακτήρισε το 2014 εξόχως δύσκολη και μεταβατική περίοδο για τα θέματα των ΑΜΕΑ της Ευρώπης αφού όπως υποστήριξε αναμένεται μετά τις ευρωεκλογές να υπάρξουν διαφορετικοί συσχετισμοί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Επιτροπή και το Συμβούλιο Υπουργών οπότε και μπορεί να χρειαστεί «να κληθούμε να εκπαιδεύσουμε πολιτικούς που θα έρθουν στο προσκήνιο αλλά δεν θα γνωρίζουν τα θέματα που μας απασχολούν».

«Να μην αφήσουμε την οικονομική κρίση να μετατραπεί σε κρίση ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τα άτομα με αναπηρία» ανέφερε από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Θωμάς Κλεισιώτης, και πρόσθεσε ότι η κρίση από το 2008 έχει πλήξει τις κατηγορίες αυτές «με ιδιαίτερη σφοδρότητα». Ζήτησε τέλος την αλλαγή του τρόπου πιστοποίησης της αναπηρίας που εφαρμόζεται στην Ελλάδα «με την αξιοποίηση καλών πρακτικών που εφαρμόζονται στις πιο αναπτυγμένες χώρες της Ευρώπης».

Το Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία, που ολοκληρώνεται αργότερα απόψε, διεξάγεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Αθήνα και έχει χαρακτηρισθεί επίσημη εκδήλωση της ελληνικής προεδρίας

Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεκινούν οι διαδικασίες για τις προσλήψεις ΑμεΑ στο Δημόσιο"

Γιατί δεν πρέπει να πουληθεί το 10% του ΟΤΕ

Καθώς από την εισαγωγή του στο χρηματιστήριο της Αθήνας, ο ΟΤΕ αποτελούσε ένα από τα πιο «πολιτικοποιημένα χαρτιά» αλλά και μία μετοχή σηματωρός της ελληνικής αγοράς, η έντονη φημολογία ότι η Deutsche Telekom βρίσκεται κοντά στην εξαγορά του 10% του οργανισμού από το ελληνικό δημόσιο, επιπλέον του 40% που κατέχει αυτή τη στιγμή, προκαλούν προβληματισμό σε μία μερίδα της αγοράς.

Το θέμα είναι ποιόν συμφέρει τελικά η πώληση του 10% του ΟΤΕ; Π.χ. μία τέτοια συμφωνία έχει νόημα από την πλευρά της Deutsche Telekom, καθώς θα μοιράζεται σε μικρότερο βαθμό την αξία του ΟΤΕ με τους μετόχους μειοψηφίας, κυρίως λόγω της μερισματικής πολιτικής που αναμένεται από το επόμενο έτος.

Αφού έχουν λυθεί τα θέματα ρευστότητας στον ΟΤΕ, η γερμανική εταιρεία έχει κίνητρο να μη μοιράζεται την αυξημένη αξία (λόγω της απομόχλευσης, των υψηλών ταμειακών ροών, τη διανομή μερίσματος και το χαμηλότερο ελληνικό ρίσκο) με τους μετόχους μειοψηφίας.

Μία τέτοια συμφωνία όμως δεν δείχνει να έχει την ίδια αξία για την Ελλάδα, καθώς με βάση την τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία του ΟΤΕ στα 6 δις ευρώ, το 6% του Οργανισμού που ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο και του 4% που ανήκει στο ΙΚΑ κυμαίνεται στα 600 εκατ. ευρώ, ποσό που μπορεί να αποκομίσει ούτως ή άλλως σταδιακά μέσω των μελλοντικών μερισμάτων.

Παράλληλα, επειδή οι κύκλοι των μετοχικών αγορών είναι σχετικά σύντομη σε κάποια χρονική συγκυρία θα μπορούσε με τις τιμές στον πάτο, η γερμανική εταιρεία ( αφού θα έχει πουληθεί το 10% που τώρα ελέγχεται από το κράτος χωρίς όπως εκτιμάται να είναι υποχρεωτική μία δημόσια πρόταση σήμερα) να προβεί σε δημόσια πρόταση αφήνοντας το ελληνικό χρηματιστήριο χωρίς μία από τις κορυφαίες εταιρείες του, αλλά και χωρίς την διαφάνεια που επιτάσσουν οι χρηματιστηριακές αρχές στους μελλοντικούς ισολογισμούς της.

Τα περίπου 3 δισ. ευρώ που έχουν επίσης σήμερα τοποθετημένα οι ξένοι θεσμικοί επενδυτές στο ΟΤΕ δεν είναι σίγουρο ότι θα επανεπενδυθούν στην εγχώρια αγορά η οποία θα καταστεί ποιο ρηχή.

Έτσι μία κορυφαία εταιρεία, η οποία όμως απόρροια του αμαρτωλού παρελθόν της δεν λειτουργούσε πάντα με επιχειρηματικά κριτήρια, διαθέτοντας επίσης υπερδιπλάσιους π.χ. υπαλλήλους σε σχέση με τον αντίστοιχο οργανισμό της Πορτογαλίας, ένα μεγάλο μέρος των οποίων βγήκε σε πλουσιοπάροχη πρόωρη συνταξιοδότηση με χορηγία των ελλήνων φορολογουμένων καθαρή και εξαγνισμένη ποια από τα περιττά της βάρη θα μπορέσει να ακολουθήσει την δικιά της πορεία ως μία απλή θυγατρική -και χωρίς δυνατότητα κάποιου ελέγχου- των Γερμανών.

Φυσικά όταν οι οικονομικές και πολιτικές ελίτ μίας χώρας τακτοποιούν ημέτερους- επιχειρηματίες και ψηφοφόρους -, καταστρέφοντας τις όποιες προοπτικές των επιχειρήσεων και ουσιαστικά της ίδια της χώρας, εύλογα οι δυνατότητες κινήσεων και αποφάσεων από το εσωτερικό κάποια στιγμή περιορίζονται και οι δυνατότητες έξωθεν παρεμβάσεων αυξάνονται…

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Γιατί δεν πρέπει να πουληθεί το 10% του ΟΤΕ"

Προφυλακιστέος ο Σπανός της ΕΤΕΚΑ

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή και τον εισαγγελέα οι τέσσερις από τους πέντε συλληφθέντες που φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων.

Μεταξύ των προφυλακισθέντων για την υπόθεση περιλαμβάνεται ο πρόεδρος της εταιρείας ΕΤΕΚΑ Γιώργος Σπανός, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας Ατρόμητος.

Ο υπεύθυνος εγκαταστάσεων, ένας τελωνειακός και ένας μηχανικός πλοίου συμπεριλαμβάνονται ακόμη σε αυτούς που προφυλακίστηκαν.

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μία γυναίκα, συνιδιοκτήτρια πρατηρίου υγρών καυσίμων. Θα πρέπει να καταβάλει εγγύηση 20.000 ευρώ ενώ της επιβλήθηκαν επίσης περιοριστικοί όροι — απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και παρουσίασή της σε αστυνομικό τμήμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Στο άκουσμα της απόφασης δημιουργήθηκαν σοβαρά επεισόδια από συγγενείς κατηγορούμενων και εργαζόμενους της ΕΤΕΚΑ με αποτέλεσμα να υπάρξει επέμβαση ανδρών των ΜΑΤ. Μία ομάδα αγνώστων προπηλάκισε τηλεοπτικά συνεργεία τα οποία κατέφυγαν στο κτίριο της εισαγγελίας όπου παραμένουν υπό την προστασία αστυνομικών.

Ο συνήγορος της εταιρείας ΕΤΕΚΑ σε δηλώσεις του προς στους δημοσιογράφους τόνισε ότι από την μέχρι στιγμής πορεία της ανάκρισης αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει ούτε διακίνηση μαύρου χρήματος ούτε εγκληματική οργάνωση.

Υποστήριξε ότι το διαβιβαστικό της ασφάλειας έλεγε για απώλεια δασμών ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, το οποίο ο ανακριτής περιόρισε σήμερα στα 600.000 ευρώ.

Τόνισαν επίσης ότι σε μια συνομιλία φαίνεται να υπάρχει ακύρωση παραγγελίας για παράδοση καυσίμου λόγω ελέγχου ωστόσο έχουν κατατεθεί σχετικά έγγραφα στον ανακριτή που αποδεικνύουν ότι τη συγκεκριμένη ημέρα έγινε κανονικά η παράδοση του καυσίμου.

Στην κατάθεσή του ο τελωνειακός σύμφωνα με το συνήγορό του φέρεται να τόνισε τα εξής: «Αντιμετωπίζω βιοποριστικό πρόβλημα. Τα χέρια μου δεν τα έχω λερώσει ποτέ. Αν υπάρχει ένας άνθρωπος που να λέει ότι μου έχει δώσει ένα ευρώ είμαι έτοιμος να υποστώ όλες τις συνέπειες του νόμου. Ανοίξτε όλους τους τραπεζικούς μου λογαριασμούς».

voria
Διαβάστε Περισσότερα » "Προφυλακιστέος ο Σπανός της ΕΤΕΚΑ"

Αναθεωρεί τις προβλέψεις της για την ελληνική οικονομία η Κομισιόν

Σε αναθεώρηση των προβλέψεών της για την πορεία την ελληνικής οικονομίας τα έτη 2013, 2014 και 2015 θα προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην νέα έκθεση της για τις ευρωπαϊκές οικονομικές προβλέψεις που θα δημοσιοποιήσει την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου.

Σημειώνεται πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσιεύει οικονομικές προβλέψεις κάθε άνοιξη, φθινόπωρο και χειμώνα για τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ, αλλά και τις υποψήφιες προς ένταξη χώρες ή ακόμη και ορισμένες τρίτες χώρες. Οι προβλέψεις καλύπτουν μεγέθη όπως το ΑΕΠ, ο πληθωρισμός, η απασχόληση, το δημόσιο έλλειμμα και το χρέος κάθε χώρας.

Η τελευταία έκθεση της Κομισιόν για τις ευρωπαϊκές οικονομικές προβλέψεις είχε δημοσιοποιηθεί στις 5 Νοεμβρίου 2013. Ειδικά για την Ελλάδα προέβλεπε υποχώρηση της ύφεσης στο 4% το 2013 από 6,4% το 2012 και ανάκαμψη το 2014 με ρυθμό 0,6%, ο οποίος θα αυξηθεί το 2015 στο 2,9%. Καθώς τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής καταδεικνύουν πως η ύφεση το 2013 διαμορφώθηκε στο 3,7% , η ΕΕ αναμένεται να αναπροσαρμόσει αντίστοιχα τις προβλέψεις της.

Για το δημοσιονομικό έλλειμμα η ΕΕ εκτιμούσε πως θα ήταν στο 13,5% το 2013 (λόγω της ανακεφαλοποίησης των τραπεζών) και θα μειωνόταν στο 2% το 2014 και στο 1,1% το 2015. Και τα μεγέθη αυτά αναμένεται να αναθεωρηθούν προς τα κάτω. Για το δημόσιο χρέος εκτιμούσε ότι, από 156,9% το 2012 θα αυξανόταν στο 176,2% το 2013 για να μειωθεί στο 175,9% το 2014 και στο 170,9% το 2015. Ωστόσο, λόγω καθυστερήσεων στην καταβολή των δόσεων του γ’ και δ’ τριμήνου 2013 το χρέος του περυσινού έτους αναμένεται να εμφανίζεται μικρότερο με τα νέα στοιχεία.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην έκθεση που θα δημοσιοποιήσει τη Δευτέρα θα αναγνωρίζει την πρόοδο που έχει καταγράψει η Ελλάδα, ωστόσο θα αναφέρει πως υπάρχουν κάποιοι κίνδυνοι που σχετίζονται με αποκλίσεις στην εφαρμογή των πολιτικών που μπορεί να θέσουν εν αμφιβόλω την εμπιστοσύνη στην διάρκεια του 2014 και του 2015 και οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν το εύρος και την ταχύτητα των επενδύσεων αλλά και την ανάπτυξη των εξαγωγών.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Αναθεωρεί τις προβλέψεις της για την ελληνική οικονομία η Κομισιόν"

Αόρατοι είναι για τα ΜΜΕ οι εργαζόμενοι

Μαθαίνουμε τα πάντα από τις τηλεοράσεις, ακόμη και ασήμαντες λεπτομέρειες, για το τι έπραξε η κυβέρνηση για να εξασφαλίσει την εκταμίευση της δόσης. Μας κρατούν σε συνεχή αγωνία για τον χρόνο επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα. Ενημερωνόμαστε τακτικά για τις διεργασίες στο εσωτερικό της κίνησης των «58» και για τις διαπραγματεύσεις με το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να αποκτήσει ο μεσαίος χώρος της Κεντροαριστεράς ένα σοβαρό κόμμα που θα υπηρετήσει την πατρίδα με ρεαλισμό και υπευθυνότητα. Κάποια θέματα πάντως που είναι κρίσιμα για την επιβίωση ανθρώπων είτε μένουν εκτός ενημερωτικής ατζέντας είτε παρουσιάζονται στα πεταχτά.

Για παράδειγμα, 200 εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής βρίσκονται από τη Δευτέρα σε διαθεσιμότητα και αγωνίζονται για να μην πληρώσουν αυτοί το μάρμαρο της κρίσης. Σε άλλη μεγάλη επιχείρηση, τη «Μηχανική», ο όρος εργαζόμενος ήταν ευφημισμός. Παρέμειναν απλήρωτοι επί μήνες, στη συνέχεια απολύθηκαν και μόνο ελάχιστοι κατάφεραν να πάρουν τις αποζημιώσεις τους, όπως καταγγέλλουν οι εκπρόσωποί τους όταν τους δίνεται η ευκαιρία να μιλήσουν. Εχουν κερδίσει στα δικαστήρια, αλλά η νίκη τους είναι χωρίς αντίκρισμα.

Το ίδιο συμβαίνει σε πολλές επιχειρήσεις όπου οι απολύσεις χωρίς αποζημίωση, η εργασία χωρίς αμοιβή, η μερική και κακοπληρωμένη απασχόληση και η ασφυκτική πίεση στους εργαζόμενους να υπογράψουν απαράδεκτες ατομικές συμβάσεις είναι ο κανόνας, ενώ οι ιδιοκτήτες τους μοιράζουν υποσχέσεις, παραπλανούν τον κόσμο ότι τάχα έρχονται νέοι χρηματοδότες, συχνά εκβιάζουν, απειλούν, εξαγοράζουν για να διασπάσουν το μέτωπο των διαμαρτυρομένων και, στην καλύτερη περίπτωση, συνιστούν υπομονή γιατί κι αυτοί βιώνουν την κρίση. Μπορεί να βιώνουν την κρίση ως επιχειρηματίες, ως φυσικά πρόσωπα όμως περνούν μια χαρά, αφού η περιουσία τους προστατεύεται.

Αυτά συνήθως δεν βρίσκουν χώρο στα δελτία ειδήσεων, προφανώς γιατί οι ιδιοκτήτες των μέσων εφαρμόζουν τις ίδιες μεθόδους στις επιχειρήσεις που ελέγχουν. Αντιθέτως, αν οι αντιδράσεις των απελπισμένων ανθρώπων ξεφύγουν από τα όρια της ευπρέπειας, όπως τα ορίζει η καθεστωτική αντίληψη, τότε ξεκινά το ιδεολογικό σφυροκόπημα: πεζοδρομιακές πρακτικές, λαϊκισμός, ροπή προς την παραβατικότητα και όλα τα σχετικά που έχουμε ακούσει από επίσημα και ανεπίσημα χείλη.

Οι περισσότεροι απ’ αυτούς που πετροβολούν δεν έχουν βρεθεί σε ανάλογη θέση. Να είναι δηλαδή απλήρωτοι επί μήνες, να απολύονται χωρίς αποζημίωση, να δανείζονται για να ζήσουν, να έχουν μπλέξει σε χρονοβόρες δικαστικές διαμάχες με αντιπάλους που έχουν ισχυρή (και πανάκριβη) νομική υποστήριξη και προσβάσεις σε κέντρα πολιτικής εξουσίας. Τότε θα βλέπαμε αν θα παρέμεναν νηφάλιοι και συναινετικοί, αν θα εξακολουθούσαν να δείχνουν τόση κατανόηση για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η πενόμενη επιχειρηματική τάξη.

efsyn
Διαβάστε Περισσότερα » "Αόρατοι είναι για τα ΜΜΕ οι εργαζόμενοι"

Παρέμβαση Σαμαρά για το Ε9 των ανήλικων

Την έντονη ενόχληση του πρωθυπουργού προκάλεσαν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία θα απαιτείται διαφορετικός (από τους γονείς) κλειδάριθμος στο Ε9... για τα ανήλικα τέκνα που έχουν δικαιώματα σε ακίνητη περιουσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με στελέχη του οικονομικού επιτελείου και ζήτησε άμεσα να διευκρινιστεί η σχετική διάταξη της Γενικής Γραμματείας Εσόδων που θα μπορούσε να «ταλαιπωρήσει» τους Έλληνες φορολογούμενους.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ανακοίνωσε λίγο αργότερα πως θα δώσει τη δυνατότητα στους γονείς ανήλικων τέκνων με περιουσία να υποβάλουν δήλωση Ε9 για λογαριασμό των ανήλικων τέκνων.

Η διευκρίνιση αφορά την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών για το Ε9 στην οποία αναφέρονταν ότι «η δήλωση στοιχείων ακινήτων ανηλίκου τέκνου υποβάλλεται στο όνομα του ανηλίκου τέκνου από τους υπόχρεους γονείς, με τους προσωπικούς κωδικούς του τέκνου»

Διαβάστε Περισσότερα » "Παρέμβαση Σαμαρά για το Ε9 των ανήλικων"

Κούρεμα 75%-80% στα πρόστιμα της εφορίας

Στην τελική ευθεία κινείται πλέον η διαδικασία κατάρτισης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου με το οποίο θα διορθώνονται τα λάθη και οι παραλείψεις που εντοπίστηκαν στις ρυθμίσεις... του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και του νέου Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών.

Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, τα πρόστιμα για τη μη εμπρόθεσμη υποβολή δηλώσεων και τη μη έκδοση αποδείξεων και τιμολογίων μικρής και μεσαίας αξίας θα μειωθούν κατά 75%-80%, ενώ όσοι πωλούν ακίνητα τα οποία κατείχαν για πάνω από 25 χρόνια θα απαλλάσσονται από τον φόρο υπεραξίας.

Οι διατάξεις για τη φορολογία των αγροτών θα βελτιωθούν αισθητά γι’ αυτούς, ενώ παράλληλα θα γίνει λιγότερο αυστηρό το καθεστώς των κατασχέσεων για χρέη προς το δημόσιο.

Οι τόκοι

Επιπλέον, με το νομοσχέδιο, θα επιχειρηθεί να επιλυθεί και το πρόβλημα το οποίο ανέκυψε με τα πολύ μικρά ποσά των τόκων των καταθέσεων, τα οποία αν δηλωθούν στις φετινές φορολογικές δηλώσεις από φορολογούμενους που δεν είχαν άλλα εισοδήματα θα προκαλέσουν την υπερφορολόγησή τους με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης.

Το θέμα θα αντιμετωπιστεί με νέα νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα προβλέπει και για φέτος τη μη υποχρεωτική αναγραφή των τόκων των καταθέσεων στις φορολογικές δηλώσεις, εφόσον το συνολικό ποσό τους δεν υπερβαίνει τα 250 ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα » "Κούρεμα 75%-80% στα πρόστιμα της εφορίας"

Ορκίστηκε πρωθυπουργός της Ιταλίας ο Ματέο Ρέντσι

Ορκίστηκε πρωθυπουργός της Ιταλίας ο Ματέο Ρέντσι ενώπιον του ιταλού προέδρου Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

Ταυτόχρονα με το νέο ιταλό πρωθυπουργό ορκίστηκε και η κυβέρνηση, πλην του νέου υπουργού Οικονομικών Πιερ Κάρλο Παντοάν, που βρίσκεται στην Αυστραλία και θα ορκιστεί αργότερα.

Την ερχόμενη Δευτέρα η κυβέρνηση Ρέντσι θα ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης της Γερουσίας και την Τρίτη εκείνη της Βουλής της Ρώμης.

Η κυβέρνησή του είναι ολιγομελής και οι μισοί υπουργοί το είναι γυναίκες. Επίσης, πρόκειται και για την πιο νεανική κυβέρνηση με μέσο όρος ηλικίας των υπουργών τα 47 έτη.

Στο υπουργείο Εσωτερικών παραμένει ο γραμματέας της Νέας Κεντροδεξιάς Αντζελίνο Αλφάνο και η Φεντερίκα Μογκερίνι αναλαμβάνει υπουργός Εξωτερικών.

Υπουργός Οικονομικών αναλαμβάνει ο Πιέρ Κάρλο Παντοάν, μέχρι σήμερα διακεκριμένο στέλεχος του ΟΟΣΑ και επικεφαλής του Ιταλικού Ινστιτούτου Στατιστικής Istat. Παλαιότερα χρημάτισε διευθυντής του ιδρύματος Italianieuropei, το οποίο είχε συστήσει ο κεντροαριστερός πρώην πρωθυπουργός Μάσιμο Ντ' Αλέμα.

Στο υπουργείο Μεταφορών παραμένει ο Μαουρίτσιο Λούπι (Νέα Κεντροδεξιά). Υπουργός Υγείας αναλαμβάνει και πάλι η Μπεατρίτσε Λορεντσίν, επίσης στέλεχος της Νέας Κεντροδεξιάς.

Υπουργός Δικαιοσύνης ανέλαβε ο Αντρέα Ορλάντο (ως σήμερα υπουργός Περιβάλλοντος), υπουργός Παιδείας η Στεφάνια Τζάνινι, γραμματέας της κεντρώας Επιλογής Πολιτών, ενώ η Φεντερίκα Γκουίντι, πρώην πρόεδρος της Ένωσης Νέων Ιταλών Επιχειρηματιών, επελέγη για το υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης.

Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αναλαμβάνει ο στενός συνεργάτης του Ρέντσι, Γκρατσιάνο Ντελρίο, στέλεχος των Δημοκρατικών.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν ότι τόσο ο πρώην υπουργός Άμυνας, ο κεντρώος Μάριο Μάουρο, όσο και η υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης του Ενρίκο Λέττα, Έμμα Μπονίνο, εξέφρασαν την έντονη απογοήτευσή τους, για το ότι, τελικά, δε συμπεριλήφθηκαν στην νέα κυβερνητική ομάδα.

Το μικρό κόμμα των ριζοσπαστών, μάλιστα, πρόκειται να οργανώσει στην Ρώμη, σήμερα το απόγευμα, διαδήλωση διαμαρτυρίας για την αντικατάσταση της Μπονίνο από την Φεντερίκα Μογκερίνι.

Σε «παγωμένο» κλίμα η παράδοση - παραλαβή

Σε εμφανώς «παγωμένο» κλίμα πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής καθηκόντων ανάμεσα στον απερχόμενο πρωθυπουργό Ενρίκο Λέτα και στον διάδοχό του Ματτέο Ρέντσι, στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι.

Ο Λέτα και ο Ρέντσι απέφυγαν να κοιταχτούν στα μάτια, δεν αντάλλαξαν ούτε μια λέξη και η επιβεβλημένη χειραψία τους διήρκεσε ελάχιστα.

Σύμφωνα με τους παρατηρητές, πρόκειται για μια ακόμη ένδειξη της πικρίας του Ενρίκο Λέτα για τον τρόπο, με τον οποίο αναγκάσθηκε σε παραίτηση από τον Ρέντσι.

Αμέσως μετά την τελετή παραλαβής, ο 39χρονος ιταλός πρωθυπουργός προήδρευσε του πρώτου υπουργικού συμβουλίου της νέας κυβέρνησης, χωρίς, όμως να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Στενοί συνεργάτες του Ματτέο Ρέντσι επιβεβαιώνουν ότι διακηρυγμένος στόχος είναι να μπορέσει να διαρκέσει η νέα κυβέρνηση μέχρι το τέλος του 2018. Έως την φυσική λήξη, δηλαδή, της νομοθετικής περιόδου.

Πολλά θα εξαρτηθούν, όμως, από την ποιότητα των σχέσεων των κυβερνητικών εταίρων, αρχίζοντας από τις ισορροπίες ανάμεσα στο κεντροαριστερό «Δημοκρατικό Κόμμα» και την «Νέα Κεντροδεξιά» του Αντζελίνο Αλφάνο.

Η «Νέα Κεντροδεξιά», στην σύνθεση της νέας κυβέρνησης, εξασφάλισε τρία υπουργεία (στην κυβέρνηση Λέτα είχε τέσσερα) ενώ ο Αλφάνο, για να διατηρήσει το υπουργείο Εσωτερικών, αναγκάσθηκε να «εγκαταλείψει» την αντιπροεδρία της κυβέρνησης.

Newsroom ΔΟΛ
Διαβάστε Περισσότερα » "Ορκίστηκε πρωθυπουργός της Ιταλίας ο Ματέο Ρέντσι"

Οριστικό λουκέτο σε ακόμη μια ασφαλιστική εταιρεία

Ακόμη ένα «χτύπημα» εις βάρος των ασφαλισμένων. Πριν από λίγο, η Τράπεζα της Ελλάδας προχώρησε στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας μια ακόμη εταιρείας του κλάδου. Δείτε την ταυτότητά της αλλά και όλες τις αναλυτικές οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσουν οι ασφαλισμένοι για να βρουν το δίκιο τους.

Η πλήρης ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδας έχει ως εξής:

Η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων (ΕΠΑΘ) της Τράπεζας της Ελλάδος, στη συνεδρίαση της 21ης Φεβρουαρίου 2014, αποφάσισε την οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ασφαλιστικής εταιρείας με την επωνυμία «LA VIE ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΥΓΕΙΑΣ» και τη θέση της σε ασφαλιστική εκκαθάριση, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.Δ. 400/1970. Η εν λόγω ασφαλιστική εταιρεία δραστηριοποιείται στους κλάδους ασφαλίσεων ζημιών και ειδικότερα στους κλάδους ατυχημάτων και υγείας.

Διευκρινίζεται ότι δεν έχει δραστηριότητα στον κλάδο αστικής ευθύνης αυτοκινήτων

. Στις 2 Σεπτεμβρίου 2013, για τη διασφάλιση των συμφερόντων των ασφαλισμένων και κάθε δικαιούχου αποζημίωσης, η Τράπεζα της Ελλάδος προέβη στη λήψη διοικητικών μέτρων κατά της εταιρείας, η οποία δεν διέθετε το εκ του νόμου προβλεπόμενο αναγκαίο ελάχιστο περιθώριο φερεγγυότητας. Με την υπ’ αριθμ. 89/2/02.09.2013 απόφαση ΕΠΑΘ (ΦΕΚ Β’ 5647), μεταξύ άλλων, απαγορεύθηκε η ανάληψη νέων ασφαλιστικών εργασιών, τοποθετήθηκε Επίτροπος και η εταιρεία κλήθηκε να υποβάλει σχέδιο εξυγίανσης για την κάλυψη του ελλείμματος περιθωρίου φερεγγυότητας και του ελάχιστου εγγυητικού κεφαλαίου.

Επίσης, με την υπ’ αριθμ. 94/6/15.11.2013 απόφαση ΕΠΑΘ (ΦΕΚ Β’ 8206), ανατέθηκε στον Επίτροπο η διοίκηση της ασφαλιστικής επιχείρησης σε αντικατάσταση του Διοικητικού της Συμβουλίου. Η εταιρεία δεν μπόρεσε κατά τη διάρκεια της προθεσμίας αυτής να ενισχυθεί κεφαλαιακά για την κάλυψη των ανωτέρω ελλειμμάτων. Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει ενεργοποιήσει όλες τις προβλεπόμενες από το θεσμικό πλαίσιο διαδικασίες για τη διασφάλιση των συμφερόντων των ασφαλισμένων και κάθε άλλου δικαιούχου ασφαλίσματος. Για την τήρηση των νόμιμων διαδικασιών, ως επόπτης ασφαλιστικής εκκαθάρισης διορίστηκε η κα Ελένη Αθερινού, η οποία με τη σειρά της θα καταθέσει στο αρμόδιο δικαστήριο αίτημα περί διορισμού Εκκαθαριστή.

Σύμφωνα με τον νόμο, μέχρι τον διορισμό του Εκκαθαριστή, ο Επόπτης ασκεί όλες τις εξουσίες του Εκκαθαριστή. Ειδικότερες πληροφορίες για τους ασφαλισμένους: Οι ασφαλιστικές συμβάσεις της εταιρείας, τριάντα ημέρες μετά την οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας της, θεωρούνται αυτοδίκαια λυμένες (N.Δ. 400/1970 άρ.3 παρ.6). Οι έχοντες απαιτήσεις αποζημίωσης από ασφαλιστήρια συμβόλαια, όπως και από τα καταβληθέντα-μη δεδουλευμένα ασφάλιστρα, θα ικανοποιηθούν κατόπιν αναγγελίας της απαίτησής τους στον Εκκαθαριστή. Οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα www.lavie.gr για τη διαδικασία της εκκαθάρισης. Επίσης, θα μπορούν να ενημερώνονται από τους υπαλλήλους της εκκαθάρισης, καθημερινά από ώρα 10.00 έως 15.00, στo τηλέφωνο 210-6234330 (fax 210-6287040), καθώς και από την κα Αθερινού στο τηλέφωνο 6941-480678.

fpress
Διαβάστε Περισσότερα » "Οριστικό λουκέτο σε ακόμη μια ασφαλιστική εταιρεία"

Ο Υπουργός Υγείας στο ΒΗΜΑ FM για ΕΟΠΥΥ και οικογενειακό ιατρό

Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο για τον ΕΟΠΥΥ, τον οικογενειακό γιατρό, τον Ερυθρό Σταυρό και το «Ωνάσειο», τις ευρωεκλογές και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συνέντευξη Αδ. Γεωργιάδη Μέρος 1ο

Συνέντευξη Αδ. Γεωργιάδη Μέρος 2ο

Για το μνημόνιο

«Αν δεν μιλήσω εγώ για το μνημόνιο, ποιος θα μιλήσει; Ήμουν εισηγητής στο πρώτο με τον ΛΑΟΣ, στο δεύτερο υφυπουργός στην κυβέρνηση Παπαδήμου και στο τρίτο, στην αναθεώρηση, εισηγητής με τη Ν.Δ.»

Για την κατάργηση του ΕΟΠΥΥ

«Η επανάσταση έληξε. Από τα 122 πολυιατρεία έχουν παραδοθεί τα 118. Τρία έχουν καταλάβει δήμαρχοι, αλλά στην πραγματικότητα έχουν παραδοθεί και δεν μας απασχολεί τόσο αυτό, γιατί έχουν την ευθύνη οι δήμαρχοι, και σε δύο είναι κόσμος απ’ έξω από το ΠΑΜΕ, που δεν μας αφήνει να πάμε, αλλά κι αυτό δεν μας πειράζει, γιατί τα φυλάνε κιόλας. Δεν τα κλείσαμε. Φρόντισαν να τα κλείσουν πριν από μας οι απεργοί και θέλω να πω, για να είναι καταγεγραμμένο ιστορικά, ότι αν δεν είχαν δείξει οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ αυτόν τον αφόρητο συνδικαλιστικό μαξιμαλισμό και δεν είχαν κλείσει με την απεργία τα πολυιατρεία, σίγουρα δεν θα προχωρούσαμε με αυτήν την ταχύτητα τη μεταρρύθμιση. Θέλαμε να πάμε τη διαθεσιμότητα κομμάτι-κομμάτι, για να μην κλείσουν ούτε ένα 24ωρο τα πολυιατρεία, γιατί είχα πει ότι πώς θα αναλάβω την πολιτική ευθύνη; 100% με διευκόλυναν με την απεργία. Ήταν τρομερό. Όποιος το σκέφτηκε, θα του στείλω λουλούδια!

Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν μια αργή μεταρρύθμιση εν λειτουργία, ώστε να μη διακόψουν τη λειτουργία τους τα πολυιατρεία, αλλά κατέστη άνευ ουσίας. Διότι και έτσι να το κάναμε, αφού αυτοί απεργούσαν, πάλι δεν θα λειτουργούσαν τα πολυιατρεία. Και είπαμε ότι αφού είναι έτσι, δεν πάμε να το κάνουμε μονοκοπανιά; Και να ταλαιπωρηθεί έτσι λιγότερο ο κόσμος… Υπενθυμίζω ότι η διαθεσιμότητα κανονικά είναι οκτώ μήνες και καταφέραμε να την κάνουμε έναν.»

Για τον οικογενειακό γιατρό

«Όλοι οι Έλληνες θα δηλώνουν μία φορά το χρόνο ποιον οικογενειακό γιατρό από αυτούς που διαθέτει η περιοχή θέλουμε και αυτός θα έχει την ευθύνη να καταγράψει εντός δύο ετών όλο το ιατρικό ιστορικό όλων των προσώπων που έχει χρεωθεί, ώστε να έχουμε σε δύο χρόνια τον πλήρη ιατρικό φάκελο όλου του ελληνικού πληθυσμού. Για να πας τώρα σε ένα νοσοκομείο, θα πρέπει να περάσεις πρώτα μέσα από το Πρωτοβάθμιο Σύστημα. Δεν θα μπορείς να σταματάς το αυτοκίνητό σου και να μπαίνεις μέσα στο νοσοκομείο, όπως γίνεται τώρα. Θα παίρνεις τηλέφωνο τον οικογενειακό γιατρό – το επείγον αφορά το ΕΚΑΒ – και αυτός θα σε εξετάζει, θα μπορεί να σε παραπέμπει σε έναν ειδικευμένο ιατρό, π.χ. ρευματολόγο, καρδιολόγο, πνευμονολόγο και θα παίρνεις ένα χαρτί από αυτόν ή τον οικογενειακό ιατρό για να πας στο νοσοκομείο ή στο κέντρο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Το σύστημα διαρθρώνεται και τελικός του στόχος είναι να μην πηγαίνει όλος ο κόσμος στα νοσοκομεία, γιατί αυτό δημιουργεί πρόβλημα στα νοσοκομεία και μεγάλο φόρτος εργασίας και αυξάνει και πολύ το κόστος. Ο ασφαλισμένος δεν θα πληρώνει τίποτα και θα το πληρώνει το ασφαλιστικό του ταμείο. Θα έχει ο ιατρός αυτός ένα μικρό βασικό μισθό και θα συμπληρώνεται το ποσό κάθε μήνα από τις επισκέψεις. Σε 30 μέρες θα ξεκινήσει η διαδικασία, καθώς θα ανοίξουν τα πολυιατρεία και αμέσως θα ανοίξουν οι αιτήσεις για να προσλάβουμε οικογενειακούς γιατρούς. Κάποιοι θα είναι σαν δεύτερη δουλειά για όσους θα είναι μέσα στα πολυιατρεία και κάποιοι θα είναι συμβεβλημένοι εξωτερικοί. Ο κάθε οικογενειακός γιατρός θα μπορεί να έχει από 1.800 έως 2.200 ασθενείς εγγεγραμμένους στον κατάλογό του. Άρα, θα μοιραστεί ο πληθυσμός στα αστικά κέντρα με τον ανάλογο αριθμό – περίπου 2.000 με 2.500. Και αυτοί που θα πάρουν τον κατάλογο, θα έχουν αυτά τα ονόματα και θα πρέπει να επισκεφθεί μέσα σε δύο χρόνια έστω και μία φορά όλους αυτούς και να έχει καταγράψει ηλεκτρονικά το φάκελο υγείας τους. Θα ξεκινήσει σε ένα με ενάμιση μήνα. Ο ΕΟΠΥΥ θα σε γράψει στον οικογενειακό γιατρό, αλλά αν από τον κατάλογο που βλέπεις δεν θέλεις τον ένα γιατρό και θέλεις τον άλλο, θα πας στον άλλο.»

Για την περίθαλψη των ανασφάλιστων

«Το μεγάλο πρόβλημα σήμερα στην χώρα μας. Εκεί έχει οδηγήσει η κρίση. Είναι μεγάλο το μέγεθος και το σκέπτομαι πρώτα απ’ όλα από μένα. Δεν είναι μόνο ηθικό ζήτημα, με την έννοια ότι αφήνεις κάποιον ανασφάλιστο, αλλά είναι και ότι αυτός σε έχει πληρώσει κιόλας. Στο Πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας δίνουμε δωρεάν πρόσβαση σε όλο τον πληθυσμό και άρα και στους ανασφάλιστους. Με την έννοια, όμως, της εξέτασης, της συνταγογράφησης και να τον δει ένας γιατρός. Όχι με την έννοια να πάρει τα φάρμακά του. Είναι επιπλέον κόστος που δεν μπορούμε να τους παρέχουμε. Για το κομμάτι αυτό, έχουμε αιτηθεί της κυβέρνησης ένα ποσό και αναμένεται να δούμε αν μπορούμε να το βρούμε από το πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο θα δοθεί για να παρέχουμε δωρεάν φάρμακα στους ανασφάλιστους. Άρα, σε πρωτοβάθμιο επίπεδο, σχεδιάζουμε την πλήρη κάλυψη των ανασφάλιστων. Σε δευτεροβάθμιο επίπεδο, στα νοσοκομεία, εκεί σήμερα οι ανασφάλιστοι έχουν υπηρεσίες μόνον αν κινδυνεύει η ζωή τους, μέσα από τα επείγοντα περιστατικά και όχι της τακτικής εξέτασης. Βέβαια, εφόσον τους δίνουμε πρόσβαση στο πρωτοβάθμιο, το 70% θα καταλήγει εκεί. Πρέπει να δούμε το δευτεροβάθμιο τώρα. Σχεδιάζουμε, αν πετύχει το σύστημα που έχει μεγάλη εξοικονόμηση όταν κάποιος που μπαίνει έστω και μία μέρα στο νοσοκομείο και δεν κάνει τίποτα κοστίζει 500 ευρώ κατά μέσο όρο και όταν μπει σε ένα πολυιατρείο έχει 75, με 425 ευρώ διαφορά στο κόστος, να περισσεύουν λεφτά από τα οποία θα χρηματοδοτήσουμε την πρόσβαση των ανασφάλιστων και στο δευτεροβάθμιο επίπεδο.»

Για τον Ερυθρό Σταυρό και το «Ερρίκος Ντυνάν»

«Όταν πήγα στο υπουργείο είχε ήδη ξεκινήσει – και ενημερώθηκα από τον πρωθυπουργό – μια διαδικασία αποβολής από το Διεθνή Ερυθρό Σταυρό. Τα χρέη του ΕΕΣ, το «Ερρίκος Ντυνάν», οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, τα σκάνδαλα του παρελθόντος δεν συνάδουν με την παγκόσμια εικόνα του ΕΣ και έτσι, επί σειρά ετών, μίλησαν με τις διοικήσεις του ΕΕΣ και δεν τα βρήκαν και ξεκίνησαν έτσι μια διαδικασία να μας αφαιρέσουν το διεθνές σήμα του ΕΣ. Το πρόβλημα είναι το «Ερρίκος Ντυνάν» που έχει σωρεύσει χρέη 280 εκατ. ευρώ και λειτουργεί μόνο και μόνο επειδή το ελληνικό κράτος περνάει νόμο στη Βουλή και παρατείνει διαρκώς ένα παράτυπο και παράνομο καθεστώς, να μην μπορούν οι πιστωτές του να προσφύγουν στα δικαστήρια και ότι δεν μπορούν να πληρωθούν μέχρι να λήξει η διαδικασία. Το Ειρηνοδικείο έβγαλε μια προσωρινή διαταγή και φωνάξαμε τους ξένους, κάναμε συμφωνία, σταμάτησε η διαδικασία αποπομπής, ελήφθη δάνειο από την Τράπεζα Πειραιώς και βγάλαμε τα πρώτα λεφτά και πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι, αλλά ήρθε η οριστική απόφαση του Ειρηνοδικείου που λέει στην κυβέρνηση ότι απαγορεύει στο κράτος να ασχολείται με τον ΕΕΣ και ορίζει ένα νέο ΔΣ, το οποίο είναι σύμμεικτο από μέλη του παρελθόντος. Ως αποτέλεσμα, μάς ενημέρωσε ο Διεθνής ΕΣ ότι ξεκινά αυτόματα τη διαδικασία αποπομπής και η Τράπεζα Πειραιώς ότι παγώνει το δάνειο και αποσύρεται από τη διαδικασία επιλύσεως που βρήκαμε τον τελευταίο μήνα.»

Για το «Ωνάσειο»

«Δεν κινδυνεύει να κλείσει το «Ωνάσειο», αλλά είναι διαφορετική περίπτωση από το «Ερρίκος Ντυνάν». Το «Ωνάσειο» είναι ένα ίδρυμα, πολύ καλό νοσοκομείο, αλλά τα οικονομικά του στοιχεία, το μέγεθος μισθοδοσίας και των ελλειμμάτων του δεν προσιδιάζουν στην εποχή που ζούμε και αναφέρονται στην προηγούμενη. Είναι πολύ πίσω ως προς την επίτευξη των οικονομικών του στόχων. Έχουμε ένα νοσοκομείο με ένα τεράστιο έλλειμμα και δεν μπορεί το κράτος να του δώσει χρήματα, πρώτον διότι δεν έχει και δεύτερον διότι απαγορεύεται, διότι εμπλέκεται στην ιδιωτική αγορά και δημιουργούνται προβλήματα ανταγωνισμού. Υπάρχει μια κουβέντα και θα τη δούμε.»

Για το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων

«Έχει ήδη εκδοθεί και είμαστε ήδη στο διάστημα που για τους χονδρεμπόρους και τα φαρμακεία για να αλλάξουν τις τιμές και οι μειωμένες τιμές θα ισχύσουν από τις 10 Μαρτίου.»

Για τις εκλογές και τον ΣΥΡΙΖΑ

«Ποιος θα τις χάσει τις εκλογές; Είστε τρελοί; Θέλετε να βάλουμε στοίχημα; Είναι άτυχο αυτό το παιδί, ο Αλέξης. Πρόσεξε τι παιδί είναι – γιατί λέγανε κάποτε γκαντέμη έναν άλλο πολιτικό, του οποίου το όνομα δεν λέω, διότι τον συμπαθώ. Αυτός είναι κατσικοπόδαρος, ο Αλέξης. Έβαλε το παράδειγμα ότι πρέπει να γίνουμε Αργεντινή και πήγε εκεί, στο Μπουένος Άιρες, και έστησε φιέστα. Μόλις προσγειωνόταν εκεί, άρχιζε ο νέος εμφύλιος και η χρεοκοπία! Μετά, τη λέξη Αργεντινή την έκοψε. Πιστεύω ότι πρέπει να την έχει απαγορεύσει και στο σπίτι του, δεν ακούει καν αργεντίνικη μουσική ή δεν βλέπει ταινίες… Μετά, στέλνει τη Δούρου στη Βενεζουέλα και λέει ότι δεν μας αρέσει η Αργεντινή, αλλά η Βενεζουέλα! Προσπαθώ να δω το πρόγραμμά του τι λέει και για την Ουκρανία, διότι δεν μπορεί, κάτι θα έχει πει…! Μιλάμε για τον γκαντέμη! Ευτυχώς για εμάς και δυστυχώς γι’ αυτούς τους ταλαίπωρους ανθρώπους που τα βιώνουν, αυτά που συμβαίνουν στον πλανήτη είναι η ευκαιρία να καταλάβουν το μέγεθος των ανοησιών που έχουμε ακούσει όλα αυτά τα χρόνια στην Ελλάδα. Θυμίζω ότι η τρίτη πρόταση ήταν να γίνει το Σύνταγμα Ταχρίρ – δεν το είπε ο Τσίπρας, αλλά ο μέντοράς του, Αλαβάνος. Δείτε πώς είναι η Πλατεία Ταχρίρ τώρα. Τρία παραδείγματα έδωσαν οι ΣΥΡΙΖΑίοι, Αργεντινή, Βενεζουέλα και Αίγυπτο. Δείτε τώρα…

Δεν θα γίνει κυβέρνηση ο Αλέξης. Δεν μπορεί να γίνει, διότι και πρώτο κόμμα να είναι, δεν μπορεί. Την πρώτη μέρα που θα πάει να πάρει ένα μέτρο, το μισό του κόμμα και οι Λαφαζάνηδες και σία θα τον εγκατέλειπαν. Δεν θα κάνει ο ελληνικός λαός το χατήρι του Αλέξη και δεν θα αυτοκτονήσει, για να γίνει αυτός πρωθυπουργός – που νομίζει ότι είναι και ικανός, τρομάρα του! Όταν θα κερδίσουμε τις ευρωεκλογές, θα σας εξηγήσω γιατί θα είμαστε πρώτο κόμμα και θα το έχω προβλέψει. Αν δεν έχει καταφέρει ο Τσίπρας να είναι 10 μονάδες μπροστά, ξέρεις τι σημαίνει αυτό; Ότι ο κόσμος δεν τον πιστεύει, διότι βλέπει τι γίνεται. Σηκωνόταν ο κύριος συνδικαλιστής από το υπουργείο και έγραφε στον «Ριζοσπάστη» τα κείμενα «έξω η τρόικα και το μνημόνιο και οι καταραμένοι Μέρκελ και Τόμσεν» και γύρναγε στο γραφειάκι του και έπαιρνε τη μίζα από τους λαθρεμπόρους. Και σε ρωτάω: η τρόικα μας φταίει για τη μίζα; Ή η Μέρκελ;»

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Υπουργός Υγείας στο ΒΗΜΑ FM για ΕΟΠΥΥ και οικογενειακό ιατρό"

Οι 3 ρυθμίσεις για τις τράπεζες που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών

Το νομοσχέδιο για τις τράπεζες αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών αμέσως μετά τη συμφωνία με την τρόικα και τη δημοσιοποίηση των κεφαλαιακών αναγκών.

Τα τρία βασικά σημεία τα οποία θα περιλαμβάνονται στο νέο νομοσχέδιο είναι:

1. Αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου. Το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει τις διαδικασίες για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου τραπεζών που ήδη έχουν λάβει κρατική βοήθεια. Θα περιγράφει τις διαδικασίες και τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν προκειμένου να αντλήσουν εκ νέου κεφάλαια είτε από την αγορά είτε από το ΤΧΣ.

2. Την υποχρεωτική μετατροπή ομολόγων μειωμένης εξασφάλισης σε κοινές μετοχές αν μια τράπεζα προσφύγει εκ νέου σε κρατική υποστήριξη. Επιπλέον προβλέπεται η επιβολή πλαφόν στις ανώτατες αμοιβές των διοικήσεων και των στελεχών των συστημικών τραπεζών. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο η ανώτατη αμοιβή δεν μπορεί να ξεπερνά το 10πλάσιο του μέσου μισθού της τράπεζας ή το 15πλάσιο του μέσου μισθού της χώρας. Το πλαφόν στις αμοιβές θα επιβάλλεται στις περιπτώσεις τραπεζών που θα προσφύγουν εκ νέου σε κρατική βοήθεια.

3. Επαναγορά των warrants των τραπεζών. Αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι η τρόικα δεν συμφωνεί, ωστόσο, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις τελικά θα δοθεί η δυνατότητα στο ΤΧΣ να υποβάλει δημόσιες προτάσεις για την εξαγορά των warrants που έχουν εκδώσει οι τράπεζες. Στόχος του ΤΧΣ είναι μέσω της επαναγοράς των warrants να αποδεσμεύσει τις τραπεζικές μετοχές που συνδέονται με αυτά και εν συνεχεία να προχωρήσει στην πώληση των μετοχών αυτών σε ιδιώτες.

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι 3 ρυθμίσεις για τις τράπεζες που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών"

Έρευνα για τους παιδικούς σταθμούς

Απολύτως άστοχη κρίνεται κάθε πρόταση για παύση λειτουργίας οποιουδήποτε βρεφονηπιακού σταθμού του δήμου Αθηναίων, χωρίς την εξασφάλιση αντικατάστασής του από άλλον.

Αυτό προκύπτει από την έρευνα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για τους παιδικούς σταθμούς του δήμου Αθηναίων, που έγινε με την οικονομική υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννης Λάτσης.

Όπως σημειώνεται στην έρευνα, που έγινε με επιστημονικό υπεύθυνο τον επίκουρο καθηγητή της σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Νίκο Μπελαβίλα, υπό τις παρούσες συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης που έχουν διαμορφωθεί στη χώρα και ιδιαίτερα στην Αθήνα, η στέγαση και η σίτιση του μέγιστου δυνατού αριθμού παιδιών σε ένα επαρκές κατ' ελάχιστο, πολιτισμένο και ασφαλές περιβάλλον αποτελεί την πρωταρχική προτεραιότητα, ενώ η εξασφάλιση ιδανικών συνθηκών και η βελτίωση του υπάρχοντος δυναμικού των σταθμών έρχεται δεύτερη.

Έμπρακτη απόδειξη αυτής της άποψης του ΕΜΠ αποτελεί το γεγονός ότι το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών με μικρής κλίμακας βελτιώσεις και αναδιαρρυθμίσεις μπόρεσε να αυξήσει τη χωρητικότητά του από 4.843 βρέφη και νήπια το 2012 σε 5.489 βρέφη και νήπια το 2013.

Γι αυτό η έρευνα προτείνει εναλλακτικές λύσεις στους παιδικούς σταθμούς όπου η κατάσταση είναι οριακή. Προτείνει επείγουσες αναδιαρρυθμίσεις κτιρίων για βελτίωση δυναμικότητας, διερεύνηση δυνατότητας ανέγερσης κεντρικής μονάδας μαγειρείων για τις ανάγκες σίτισης των φιλοξενουμένων παιδιών, αλλά και των αστέγων της Αθήνας, αλλά και επείγουσες νομοθετικές ρυθμίσεις για την εξασφάλιση της συνέχισης λειτουργίας σταθμών που έχουν ασαφές θεσμικό πλαίσιο.

Από τις αυτοψίες του ΕΜΠ διαπιστώθηκε ότι η μεγάλη πλειονότητα των 77 σταθμών λειτουργεί σε κτίρια που δεν παρουσιάζουν σοβαρά τεχνικά και λειτουργικά προβλήματα.

Ως σοβαρά τεχνικά προβλήματα νοούνται τα θέματα ασφάλειας, πυρασφάλειας, στατικής επάρκειας, αντισεισμικής προστασίας και υγιεινής για τα φιλοξενούμενα παιδιά και τους εργαζομένους και όσα θέτουν ζητήματα σοβαρών αρνητικών παιδαγωγικών επιπτώσεων στα παιδιά λόγω του περιβάλλοντος των σταθμών.

Ως λειτουργικά νοούνται τα κτιριακά προβλήματα που εμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία των μονάδων. Τα προβλήματα έχουν εντοπισθεί, αλλά όπως σημειώνεται, δεν αποτελούν κατά κανόνα (εκτός από εξαιρέσεις που σημειώνονται) στοιχεία συνολικής αρνητικής εικόνας.

Τις βέλτιστες συνθήκες εξασφαλίζουν οι σταθμοί που λειτουργούν σε ισόγεια ή διώροφα κτίρια με επαρκή και ασφαλή προαύλιο χώρο.

Διαπιστώθηκαν τρεις περιπτώσεις σταθμών σε τετραώροφα κτίρια και μια σε εξαώροφο, όπου τίθενται ερωτήματα για την άρτια λειτουργικότητά τους. Διαπιστώθηκαν επίσης σταθμοί που λειτουργούν σε μισθωμένα κτίρια, σε αρκετές περιπτώσεις και με κοινόχρηστη είσοδο.

Τα μισθωμένα κτίρια εμφανίζουν συγκριτικά, περισσότερα προβλήματα λειτουργικότητας των χώρων και μεγέθους-ποιότητας των προαύλιων χώρων.

Γι αυτό, η έρευνα κρίνει ότι είναι ανάγκη σε βάθος χρόνου όλοι οι σταθμοί να λειτουργούν σε δημοτικά ή δημόσια κτίρια κατασκευασμένα γι αυτή τη χρήση.

Το κτιριακό απόθεμα στην πόλη, από το οποίο μπορεί να επιλεγεί μια κατάλληλη μονάδα, αποτελούν νεοκλασικά κτίρια μικρής κλίμακας, μεσοπολεμικά ή μεταπολεμικά κτίσματα έως τρεις ορόφους, με αυλή ή κήπο που ήταν πρώην κατοικίες ή δημόσια κτίρια.

Σε ό,τι αφορά τη χωροθέτηση των σταθμών διαπιστώνεται ότι καλύπτει το μεγαλύτερο τμήμα των περιοχών κατοικίας του δήμου Αθηναίων. Εξαίρεση αποτελούν περιοχές κατοικίας στον Προμπονά, το Παγκράτι, το Νέο Κόσμο, το Μεταξουργείο, σε τμήματα της Κυψέλης και των Πατησίων.

Επίσης ελλείψεις διαπιστώνονται στο Ιστορικό Κέντρο, σε περιοχές του Κολωνακίου, του Θησείου, του Μετς, των Ιλισίων και στα Κουντουριώτικα. Όμως στις περιοχές αυτές είναι ταυτόχρονα χαμηλή η συγκέντρωση παιδιών. Πάντως εμφανίζεται ανάγκη βελτιωτικών χωροθετήσεων ή αναχωροθετήσεων.

Όσον αφορά στο θεσμικό πλαίσιο, διαπιστώνεται ότι κανένας από τους 77 σταθμούς δεν διαθέτει άδεια ίδρυσης και λειτουργίας με βάση το νόμο του 2002. Επί χρόνια η απουσία άδειας ίδρυσης και λειτουργίας βρεφονηπιακού σταθμού δεν αποτελούσε πρόβλημα. Όμως πλέον είναι επιτακτική η ανάγκη επίλυση του προβλήματος της αδειοδότησης. Στην έρευνα διαπιστώνεται ότι το ίδιο θεσμικό κενό εντοπίζεται και σε άλλους δήμους της χώρας.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρευνα για τους παιδικούς σταθμούς"

Τι κρύβουν αιφνίδιες αυξήσεις στα ΙΧ έως…38.000 ευρώ

Απίστευτο και όμως αληθινό: στην Ελλάδα της κρίσης κάποιοι εισαγωγείς αυτοκινήτων, προχώρησαν σε αιφνιδιαστικές ανατιμήσεις στις εργοστασιακές τιμές των ΙΧ, παρασύροντας και τις τιμές λιανικής.

Οι αυξήσεις δεν είναι «αθώες» καθώς, φαίνεται να κρύβουν την ιστορία των υποτιμολογήσεων για την οποία έχει ήδη επιληφθεί το ΣΔΟΕ

Νέα τροπή λαμβάνει το θέμα που ερευνά το ΣΔΟΕ σχετικά με τις υποτιμολογήσεις καινούριων αυτοκινήτων από κάποιες εισαγωγικές εταιρείες μερικές εκ των οποίων προχώρησαν πρόσφατα σε αύξηση των εργοστασιακών αξιών (CIF) σε κάποια μοντέλα τους αυξάνοντας παράλληλα και τις αξίες λιανικής.

Στελέχη του ΣΔΟΕ μετά από τη συγκεκριμένη εξέλιξη κάνουν λόγο στο F-Press για «έμμεση παραδοχή των υποτιμολογήσεων» και θα πρέπει να κάνουν συμπληρωματική έκθεση στο έτοιμο πόρισμα που θα παραδώσουν στον Οικονομικό Εισαγγελέα.

Ειδικότερα κάποιες εισαγωγικές εταιρείες προχώρησαν σε αύξηση των αξιώνCIF, κυρίως εμπορικών μοντέλων με κινητήρες χαμηλού κυβισμού, έως και 80% μέσα σε διάστημα 2 μηνών με άμεσο αντίκτυπο στην αξία λιανικής. Με τη συγκεκριμένη ενέργεια εκτιμούν τα στελέχη του ΣΔΟΕ πως οι εισαγωγικές «πιάστηκαν» μόνες τους στη «φάκα» καθώς δεν είναι δυνατόν μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να αυξηθούν οι εργοστασιακές αξίες μοντέλων που δεν έχουν αλλάξει. Μάλιστα εκτιμούν πως οι εξαιρετικά χαμηλές αξίεςCIFπου δήλωναν κάποιες εισαγωγικές στην Υπηρεσία Αξιών είχαν μοναδικό στόχο την καταβολή μειωμένων δασμών με αποτέλεσμα να χάνει το Δημόσιο εκατομμύρια ευρώ ενώ αντίθετα οι εισαγωγικές να αυξάνουν τα κέρδη τους. Επίσης το ΣΔΟΕ εκτιμά πως οι μεταβολές των εργοστασιακών αξιών προς τα πάνω που είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση των δασμών μέρος των οποίων επιβαρύνει τους καταναλωτές από την αύξηση των τιμών λιανικής.

Ενδεικτικά αναφέρουμε οι αξίες λιανικής μετά από την αύξηση των εργοστασιακών αξιών αυξήθηκαν από 500 έως και 38.000 ευρώ!

Πάντως κάποια άλλη εισαγωγική που επίσης αύξησε τις αξίεςCIFεμφανίζει μεγάλες αποκλίσεις τιμών μεταξύ των μοντέλων της. Ειδικότερα μοντέλο μικρής κατηγορίας εμφανίζεται να έχει αξίαCIFυψηλότερη από την αντίστοιχη αξία μοντέλου πολύ μεγαλύτερης κατηγορίας το οποίο βέβαια προσδιορίζεται και στις αξίες λιανικής τους που αν τις συγκρίνει κανείς θα αντιληφθεί πως το μεγαλύτερο μοντέλο κοστίζει επιπλέον 25.000 ευρώ από την τιμή λιανικής του μικρότερου Στελέχη του ΣΔΟΕ επισήμαναν στοF-Pressπως θα περάσουν από έλεγχο όλες οι εισαγωγικές εταιρείες και μάλιστα ανασύρονται και καταγγελίες επαγγελματιών του χώρου που είχαν γίνει στο παρελθόν οι οποίες θα εξεταστούν και θα συμπεριληφθούν στο πόρισμα Όλες οι ανατιμήσεις που έχουν καταγραφεί στην αγορά, είναι στη διάθεση του fpress.gr. Θα επανέλθουμε όταν ολοκληρωθεί η συμπληρωματική έκθεση από το ΣΔΟΕ.

Διαβάστε Περισσότερα » "Τι κρύβουν αιφνίδιες αυξήσεις στα ΙΧ έως…38.000 ευρώ"

Αθώα η Εθνική Άρσης Βαρών για την υπόθεση ντόπινγκ

Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο οι αθλητές της Εθνικής Ομάδας άρσης βαρών και οι συγκατηγορούμενοί τους προπονητές για την υπόθεση ντόπινγκ που είχε γίνει γνωστή το 2008.

Στο εδώλιο βρέθηκαν συνολικά 25 κατηγορούμενοι για την υπόθεση, οι οποίοι δικάστηκαν για κατηγορίες που αφορούσαν: τη χορήγηση σε αθλητή από κοινού και κατά συρροή απαγορευμένης χημικής ουσίας με σκοπό τη βελτίωση της αγωνιστικής του διάθεσης, ικανότητας και απόδοσης, τη χρησιμοποίηση από κοινού απαγορευμένης χημικής ουσίας από αθλητή και ηθική αυτουργία στην ανωτέρω πράξη, την κατασκευή, πώληση, προμήθεια και κατοχή ουσιών. Μεταξύ των κατηγορουμένων ήταν ο προπονητής Χρήστος Ιακώβου, ο Βαλέριος Λεωνίδης, ο Βίκτωρας Μήτρου, ο Νίκος Ηλιάδης, η Κυριακή Γαλάνη κ.ά.

Η υπόθεση απασχόλησε τη Δικαιοσύνη τον Απρίλιο του 2008, όταν γνωστοποιήθηκε πως σε αιφνιδιαστικό έλεγχο που είχε διενεργήσει στις 7 Μαρτίου 2008 η WADA με εντολή της IWF σε όλους τους αθλητές της ομάδας άρσης βαρών είχαν βρεθεί θετικοί σε παράνομη ουσία οι 11 από τους 13.

Το δικαστήριο έκρινε αθώους τους κατηγορούμενους, οι οποίοι στις απολογίες τους υποστήριξαν ότι είχαν πλήρη άγνοια ότι τα σκευάσματα που είχαν εισαχθεί από την Κίνα περιείχαν απαγορευμένες ουσίες, θέση που υιοθέτησε και ο εισαγγελέας στην πρόταση του προς το δικαστήριο, με την οποία ζήτησε την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων. Ο εισαγγελέας ανέφερε πως η ομάδα της άρσης βαρών είχε τότε «μπει στο μάτι του κυκλώνα», καθώς είτε από λάθος, είτε λόγω σκοπιμότητας «ήρθε στην Ελλάδα λάθος παρτίδα από την Κίνα».

Την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου σχολίασαν, με δήλωσή τους οι Αλ. Κούγιας και Μιχ. Δημητρακόπουλος, συνήγοροι των Χρήστου Ιακώβου, Βελέριου Λεωνίδη και Βίκτωρα Μήτρου, αναφέροντας πως η δικαιοσύνη «αθώωσε τη σύγχρονη αθλητική ιστορία της Ελλάδας».

«Ο Εθνικός Προπονητής, Χρήστος Ιακώβου, οι Ολυμπιονίκες Βαλέριος Λεωνίδης και Βίκτωρας Μήτρου, που οι διαχρονικές τους επιτυχίες πλημμύρισαν τις καρδιές μας από εθνική υπερηφάνεια και χαρά, σήμερα μας κοιτάζουν στα μάτια και βροντοφωνάζουν "Έλληνες πάνω από την μπάρα, όλοι μαζί μπορούμε"», αναφέρουν σε κοινή γραπτή δήλωσή τους οι δυο συνήγοροι.

Διαβάστε Περισσότερα » "Αθώα η Εθνική Άρσης Βαρών για την υπόθεση ντόπινγκ"

«Μπούμερανγκ» για τα ασφαλιστικά ταμεία η μείωση των εισφορών

-Υπολογίζεται ότι έως το 2016 θα φτάσει τα 700 εκατ. ευρώ 
- Δεν αποκλείεται να υπάρξει αντίκτυπο και στις συντάξεις

H μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 3,9% - είτε εφάπαξ το 2014 είτε σταδιακά 1,3% ετησίως έως το 2016 - που έχει συμφωνηθεί με την Τρόικα, με το σκεπτικό ότι το φθηνότερο κόστος ασφάλισης θα «αναθερμάνει» την απασχόληση, θα δημιουργήσει διόγκωση των ελλειμμάτων των ταμείων που ήδη στενάζουν από τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης.

Αλλωστε γι' αυτό η κυβέρνηση που «πανηγυρίζει» σήμερα για το μέτρο υποστηρίζοντας ότι θα δημιουργήσει 30.000 θέσεις εργασίας, είχε καθυστερήσει να το εφαρμόσει, ελπίζοντας να καταλήξει με την Τρόικα σε μια ενδιάμεση, πιο ήπια λύση.

Το έλλειμμα εξαιτίας της μείωσης των εισφορών έως το 2016 υπολογίζεται ότι θα φτάσει τα 700 εκατ. ευρώ τα οποία πρέπει να καλυφθούν με ισοδύναμα μέτρα. Πρόσφατα είχε συζητηθεί το ενδεχόμενο κατάργησης των οικογενειακών επιδομάτων που δίνει ο ΟΑΕΔ ενώ δεν αποκλείεται η μείωση να έχει αντίκτυπο και στις συντάξεις.

Η σταδιακή εφαρμογή του μέτρου θα έχει μικρότερη επίπτωση σε συνδυασμό με το αισιόδοξο σενάριο για ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια.

Από την άλλη πλευρά ορισμένοι, όπως ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης, προτείνουν στο πλαίσιο μιας νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα υπογραφεί για το 2014, να προβλεφθεί ένα μέρος από τη μείωση των εισφορών, ίσως το 1,3%, να κατευθυνθεί στους εργαζόμενους, ως αύξηση στους κατώτατους μισθούς. Δεν αποκλείουν, μάλιστα, το υπόλοιπο μέρος της μείωσης να επιμεριστεί στα δύο επόμενα χρόνια και να δοθεί επίσης, ως αύξηση στους μισθούς.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Μπούμερανγκ» για τα ασφαλιστικά ταμεία η μείωση των εισφορών"

Για γενοκτονία στην Ελλάδα μιλά ο Independent: “Συγκλονιστική βλάβη στην υγεία του πληθυσμού από την κυβερνητικη πολιτική”!

INDEPENDENT. Τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης άφηνουν 1 εκ ανθρώπους χωρίς περίθαλψη, αύξησαν παιδική θνησιμότητα, HIV, αυτοκτονίες. Το υπουργείο απέφυγε να σχολιάσει.

Η φωτογραφία – κόλαφος στον Independent για την μεταρρύθμιση των Αδωνοσαμαράδων. Ασθενής μεγάλης ηλικίας περιπλανιέται σε ένα άδειο ιατρείο ΕΟΠΥΥ.


Στο άρθρο της βρετανικής εφημερίδας, διαβάζουμε ότι «τα μέτρα λιτότητας που επέβαλε ηελληνική κυβέρνηση από την οικονομική κρίση προκάλεσαν "συγκλονιστική" βλάβη στην υγεία του πληθυσμούαφήνοντας περίπου ένα εκατομμύριο ανθρώπους χωρίς πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη».


Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Dr David Stucklerτου Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ότι
"το κόστος της λιτότητας βαραίνει κυρίως τους απλούς Έλληνες πολίτεςοι οποίοι έχουν πληγεί από τις μεγαλύτερες περικοπές στον τομέα της υγείας που έχει παρατηρηθεί ποτέ σε όλη την Ευρώπη στη σύγχρονη εποχή",


ενώ ο Αλέξανδρος Κεντικελένηςερευνητής κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Cambridge,δήλωσε ότι το ελληνικό κράτος πρόνοιας "απέτυχε να προστατεύσει τους ανθρώπους κατά την εποχή που χρειάζονταν περισσότερο την υποστήριξη αυτή".


Δηλώσεις στον Independent έκανε και ο Martin McKeeκαθηγητής ευρωπαϊκής δημόσιας υγείαςστην Σχολή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνουμ σχετικά με την επανεμφάνιση στην Ελλάδα της ελονοσίας μετά από 40 χρόνια.


Όχι, ο υπουργός μας της Υγείας συνηθισμένος από τις εμφανίσεις του στο Blue Sky και στο Τηλεάστυ, απέφυγε να δώσει τα φώτα του στον βρετανικό Independent, αν και η εφημερίδα υπέβαλε σχετικό αίτημα.





           A woman walks a closed branch Greek state health fund EOPYY in an Athens suburb


Τα σκληρά μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα αφήνουν σχεδόν ένα εκατομμύριο ανθρώπους χωρίς πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψηοδηγούν σε ραγδαία αύξηση της παιδικής θνησιμότηταςτου HIV και των αυτοκτονιών.


Charlie Cooper
Ρεπόρτερ Υγείας


Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014 



Τα μέτρα λιτότητας που επέβαλε η ελληνική κυβέρνηση από την οικονομική κρίση προκάλεσαν"συγκλονιστική" βλάβη στην υγεία του πληθυσμούαφήνοντας περίπου ένα εκατομμύριο ανθρώπους χωρίς πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, δήλωσαν οι ειδικοί.



Σε μια καταδικαστική έκθεση σχετικά με το αντίκτυπο των περικοπών των δαπανών στο ελληνικό σύστημα υγείαςακαδημαϊκοί, βρήκαν στοιχεία για άνοδο του ποσοστού βρεφικής θνησιμότητας,άνοδο των επιπέδων μόλυνσης από τον ιό HIV μεταξύ των χρηστών ναρκωτικώνεπιστροφή της ελονοσίαςκαι μια μεγάλη άνοδο στην καταμέτρηση των αυτοκτονιών.




Ο προϋπολογισμός για τα Δημόσια νοσοκομεία στην Ελλάδα μειώθηκε κατά 25% μεταξύ 2009 και2011 και οι δημόσιες δαπάνες για τα φαρμακευτικά προϊόντα έπεσαν κάτω του μισού, οδηγώνταςσε κάποιο φάρμακο καθίσταται μερικά φάρμακα, αδύνατα να χορηγηθούν, δήλωσαν οι ειδικοί από την Οξφόρδητο Κέιμπριτζ και το Οξφόρδης και του Κέμπριτζ, καθώς και της Σχολής Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου.


Η αύξηση της ανεργίας σε μια χώρα όπου η ασφάλιση υγείας συνδέεται με την εργασιακήκατάσταση έχει οδηγήσει περίπου 800.000 άτομα να στερούνται είτε κρατική πρόνοια είτε πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και σε ορισμένες περιοχές, διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις, όπως οι Γιατροί του Κόσμου έχουν παρέμβει για να παράσχουν υγειονομική περίθαλψη καιφάρμακα σε ευάλωτα άτομα.



Η έκθεση, η οποία δημοσιεύεται σήμερα στο ιατρικό περιοδικό The Lancet, κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση και τη διεθνή κοινότητα (η οποία απαίτησε δραστικές περικοπές ως προϋπόθεση για το bailout της ελληνικής οικονομίας κατά τη διάρκεια της κρίσης χρέους μεταξύ του 2010 και 2012)ότι βρίσκονται «σε κατάσταση άρνησης», για το μέγεθος της κακουχίας που προκλήθηκε στον ελληνικό λαό.





"Το κόστος της λιτότητας βαραίνει κυρίως τους απλούς Έλληνες πολίτεςοι οποίοι έχουν πληγεί από τις μεγαλύτερες περικοπές στον τομέα της υγείας που έχει παρατηρηθεί ποτέ σε όλη την Ευρώπη στη σύγχρονη εποχή», δήλωσε ο κύριος συντάκτης της έκθεσης Dr David StucklerτουΠανεπιστημίου της Οξφόρδης«Ελπίζουμε ότι αυτή η έρευνα θα βοηθήσει την ελληνική κυβέρνησηνα οργανώσει μια απάντηση, της οποίας η ανάγκη είναι επείγουσα, σε αυτή την κλιμακούμενηανθρωπιστική κρίση».



Η Ελλάδα αναγκάστηκε να κάνει τεράστιες περικοπές για να πληρεί τους όρους των δίδυμωνπακέτων  bailoutύψους € 240 δισεκατομμυρίων, που προσφέρονται από την ΕυρωπαϊκήΕπιτροπήτην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που είναι γνωστέςως η ΤρόικαΟι δαπάνες για την υγεία προσαρμοσμόστηκαν στο 6% του ΑΕΠ.



Κρατικά προγράμματα πρόληψης νόσων, έχουν επίσης πάει πίσω, οδηγώντας σε αναβίωση καιαναγέννηση κάποιων κάποτε σπάνιων μολυσματικών ασθενειών - όπως η ελονοσίαη οποία έχει επιστρέψει στην Ελλάδα για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια.



«Υπάρχει μια ολόκληρη σειρά από μολυσματικές ασθένειες που είχαν κρατηθεί σε απόστασηκατά τα τελευταία 50 ή 60 χρόνια, καθώς δυνάμωναν οι προσπάθειες της δημόσιας υγείας», δήλωσε στον Independent ο Martin McKeeκαθηγητής ευρωπαϊκής δημόσιας υγείας στην Σχολή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου και ένας από τους συντάκτες της έκθεσης. «Ανχαλαρώσετε την επιφυλακή σαςόπως το ελληνικό παράδειγμα μας δείχνειμπορούν πολύ εύκολα (οι ασθένειες αυτές) να εκμεταλλευτούν αυτές τις αλλαγές».




«Η εμπειρία της Ελλάδα καταδεικνύει την αναγκαιότητα της εκτίμησης των επιπτώσεων στην υγείαόλων των πολιτικών που πραγματοποιούνται από τις εθνικές κυβερνήσεις και την ΕυρωπαϊκήΈνωση».






Προγράμματα πρόληψης και θεραπείας για χρήστες ναρκωτικών αντιμετωπίζουν επίσης μεγάλες περικοπέςμε το ένα τρίτο των προγραμμάτων εργασίας στον δρόμο, να έχει σταματήσει από το2009-10το πρώτο έτος της λιτότητας.




Οι μειώσεις του αριθμού των συρίγγων και των προφυλακτικών που χορηγούσαν σε χρήστες ναρκωτικώνοδήγησε άμεσα σε μια απότομη αύξηση του ποσοστού των μολύνσεων από τον HIV σε αυτή την κοινότητα, ανέφερε η έκθεση - από μόλις 15 που ήταν το 2009 σε 484 το 2012.




Μολονότι δεν υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία σχετικά με τις επιπτώσεις στην υγεία του ευρύτερου πληθυσμού, θα χρειαστούν αρκετά χρόνια για να βγούνη ελληνική Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας ανέφερε μια αύξηση 21% σε θνησιγενείς γεννήσεις μεταξύ 2008 και 2011η οποία αποδόθηκεσε μειωμένη πρόσβαση σε προγεννητικές υπηρεσίεςκαι η βρεφική θνησιμότητα αυξήθηκε επίσηςκατά 43% μεταξύ 2008 και 2010.




Ο ρυθμός αυτοκτονιών έχει αυξηθεί από περίπου 400 το 2008 σε σχεδόν 500 το 2011.



Ο Αλέξανδρος Κεντικελένηςερευνητής στην κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο του Cambridge και επικεφαλής συντάκτης της έκθεσηςδήλωσε ότι το ελληνικό κράτος πρόνοιας "απέτυχε να προστατεύσει τους ανθρώπους κατά την εποχή που χρειάζονταν περισσότερο την υποστήριξηαυτή".


"Αυτό που συμβαίνει σε ευπαθείς ομάδες στην Ελλάδα είναι αρκετά σοκαριστικό", δήλωσε στονIndependent"Είναι αρκετά εύκολο να μετρήσεις τι έχει συμβείείναι πολύ πιο δύσκολο να ποσοτικοποιηθούν οι μακροπρόθεσμες συνέπειες για την υγεία σε μακροχρόνια άνεργους καιανασφάλιστους ... Αφήνοντας τα προβλήματα υγείας να ξεφύγουν, καταλήγει να κοστίζει μια τέτοια κατάσταση πολύ περισσότερο, μακροπρόθεσμα"



Το ελληνικό Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα για σχολιασμό.




Μετάφραση - Απόδοση: LEFTeria-news


Tough austerity measures in Greece leave nearly a million people with no access to healthcare, leading to soaring infant mortality, HIV infection and suicide




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ

ΕΓΓΡΑΦΟ LANCET."Τραγωδία η ελληνική δημόσια υγεία" 6σέλιδη Έρευνα για την καταστροφική πολιτική Υγείας
http://lefteria-news.blogspot.gr/2014/02/lancet-6.html



ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ. Ελλάδα: Υπερδιπλάσιοι οι νεκροί από γρίπη σε μία εβδομάδα, λόγω έλλειψης εμβολιασμών και περικοπών κονδυλίων.


Διαβάστε Περισσότερα » "Για γενοκτονία στην Ελλάδα μιλά ο Independent: “Συγκλονιστική βλάβη στην υγεία του πληθυσμού από την κυβερνητικη πολιτική”!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news