facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Πέθανε σε ηλικία 60 ετών ο Σάκης Μπουλάς

Πανελλήνια συγκίνηση για τον θάνατο του - Σε στενό οικογενειακό κύκλο η κηδεία

Έφυγε από τη ζωή έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο ο Σάκης Μπουλάς, δημοφιλής τραγουδιστής και εξαιρετικός ηθοποιός.

Σε ανακοίνωσή του το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν αναφέρει:

«O Αθανάσιος Μπουλάς απεβίωσε σήμερα Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014 στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Ο χαρισματικός καλλιτέχνης καθ’ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του επέδειξε γενναιότητα και αξιοπρέπεια».

Ο Σάκης Μπουλάς, πολύπλευρη καλλιτεχνική προσωπικότητα, συνδυάσε την πορεία του, το τραγούδι με τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Στιχουργός, ερμηνευτής αλλά και ηθοποιός, έχει στο ενεργητικό του τραγούδια μεταξύ των οποίων είναι τα «Αλλάξανε τα γούστα σου», «Μπανάκι μανάκι», «Τσικαμπούμ», «Αννα», «Το φλασίκι».

Ο Σάκης Μπουλάς γεννήθηκε στο Κιλκίς, στις 11 Μαρτίου 1954 αλλά η καταγωγή του είναι από τον Πειραιά όπου και μεγάλωσε.

Είχε συνεργαστεί για περισσότερα από 12 χρόνια με τον Θάνο Μικρούτσικο ενώ υπήρξε ένας από τους ιδρυτές του πρώτου Μουσικού καφενείου με το όνομα «Σούσουρο» μαζί με τους Γιαννη Ζουγανέλη, Νικόλα Άσιμο, Θάνο Αδριανό και Περικλή Χαρβά, όπου για πρώτη φορά συνδυάστηκε μουσική με θέατρο και διάφορα χάπενιγκς.

Στη συνέχεια ακολούθησε το «Αχ Μαρία», από τις πλέον ιστορικές μουσικές σκηνές, όπου συνεργάστηκε με τους Γιάννη Ζουγανέλη, Λάκη Παπαδόπουλο κ.α. ενώ στη διάρκεια της πορείας του, συνεργάστηκε με τους Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Γιάννη Ζουγανέλη, Βλάση Μπονάτσο, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Δημήτρη Σταρόβα.

Φέτος συμμετείχε ως τη μουσική παράσταση «Γκαγκατιν» με τον Διονύση Σαββόπουλο.

Είχε συμμετάσχει σε δίσκους όπως τα «Ανεπίδοτα Γράμματα» του Μιχάλη Γρηγορίου με την Αφροδίτη Μάνου, «Καντάτα για την Μακρόνησο» ου Θάνου Μικρούτσικου, «Λουκιανού διάλογοι» του Μίμη Πλέσσα, «Αχαρνής» του Διονύση Σαββόπουλου ενώ οι προσωπικοί του δίσκοι είναι οι εξής: «Μπουλάς-Ελλάς», (1986), «Ας πρόσεχες» (album). « Ζαμανφού», (1992). «Έκθεση ιδεών», με τον Γιάννη Ζουγανέλη (2000)

Στην μικρή οθόνη, εμφανίστηκε σε πολλές εκπομπές αρχίζοντας με το «Graffity» με τον Γιάννη Ζουγανέλη, παρουσιάζοντας τηλεπαιχνίδια όπως το «Κάνε ότι κάνω» και αργότερα το 2000 σε κωμική τηλεοπτική σειρά με τίτλο «Δέκα Λεπτά Κήρυγμα», ενώ η τελευταία σειρά στην οποία πρωταγωνιστούσε και γνώρισε μεγάλη επιτυχία ήταν το «Πενήντα – Πενήντα».

Εχει συμμετάσχει μεταξύ άλλων στις σειρές «Κουφώματα», «Δέκα λεπτά κήρυγμα», «Σαββατογεννημένες», «Ας πρόσεχες», «Πενήντα - Πενήντα», «Φίλα το βάτραχό σου».

Στον κινηματογράφο είχε συμμετάσχει μεταξύ άλλων στις ταινίες

«Ο Δράκουλας των Εξαρχείων», «Η πόλη ποτέ δεν κοιμάται», «Τηλεκανίβαλοι», «Πατρίς Ληστεία Οικογένεια», «Η Αγάπη είναι ελέφαντας», «Λουκουμάδες με Μέλι», «Πεθαίνω για σένα», «Μια φορά και ένα μωρό»

Σε στενό οικογενειακό κύκλο η κηδεία

Μόνο οι συγγενείς, οι στενοί φίλοι και οι συνεργάτες θα συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία, τον Σάκη Μπουλά, σύμφωνα με επιθυμία της οικογένειάς του.

Η οικογένεια εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται:

«Έφυγε σήμερα Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου, ο πολυαγαπημένος μας Σάκης. Καθόλη τη διάρκεια της νοσηλείας του επέδειξε γενναιότητα και αξιοπρέπεια. Οπως έζησε με σεμνότητα, ο ίδιος θα επιθυμούσε με την ίδια σεμνότητα να τον αποχαιρετήσουμε. Γι αυτό το λόγο η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί με την παρουσία μόνο στενών συγγενών και φίλων του. Η οικογένειά του ευχαριστεί θερμά όλον τον κόσμο για την αγάπη, το ενδιαφέρον και την στήριξη και εκφράζει την παράκλησή της προς όλους όσοι επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη του, να καταθέσουν ενίσχυση υπέρ του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο “Ελπίδα”. τηλ. 2107757153, 210 7757153 και 210 7757934».

Διαβάστε Περισσότερα » "Πέθανε σε ηλικία 60 ετών ο Σάκης Μπουλάς"

SOS εκπέμπει το Ωνάσειο

Το διάσημο καρδιοχειρουργικό κέντρο κινδυνεύει να κλείσει όπως η ΕΡΤ - Η επιστολή της Ενωσης Ιατρών Ωνασείου και η απάντηση του Βήματος

Ο υπουργός κ. Αδωνις Γεωργιάδης μπορεί να ξελαρυγγιάζεται υπέρ της εξυγίανσης της δημόσιας υγείας, αλλά επί των ημερών του είναι πιθανόν να χαθούν μεγάλες και ξεχωριστές νοσοκομειακές μονάδες, εξαιτίας της κακοδιοίκησης και της διατήρησης καθεστώτων αδιαφάνειας.

Ήδη το Ερρίκος Ντυνάν παραπαίει χωρίς διοίκηση μετά τις απίθανες αποφάσεις των Δικαστηρίων, ενώ άμεσα κινδυνεύει το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

Τα ελλείμματά του αυξάνονται χρόνο με τον χρόνο, έφτασαν κοντά στα 25 εκατ. ευρώ ετησίως και η δομή του εξυπηρετεί μόνο τους γιατρούς και τα κυκλώματα προμηθειών που συνεχίζουν να δρουν σχεδόν ανενόχλητα.

Η διοίκηση, άσχετη κατά βάση με το αντικείμενο, είναι άβουλη, ο πρόεδρος του παραιτήθηκε, ο γενικός διευθυντής άλλοτε στέλεχος του ΟΤΕ, δεν μπορεί να παρακολουθήσει την πολυπλοκότητα των δραστηριοτήτων του νοσοκομείου.

Αυτή την ώρα η προσωρινή διοίκηση ασκείται από το Ίδρυμα Ωνάση, το οποίο επίσης ασκεί πλημμελή έλεγχο και δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες που πηγάζουν εκ του καταστατικού, παρά μόνο απολαμβάνει φήμη και δημοφιλία λόγω του χαρακτήρα του έργου που προσφέρει το νοσοκομείο.

Οι γιατροί από την πλευρά τους υποαμείβονται και ταυτόχρονα λαμβάνουν «μαύρες» αμοιβές από τους ασθενείς, ενώ κλίκες ιατρικές και συνδικαλιστικές μεγαλουργούν στον τομέα των προμηθειών.

Στο πρόσφατο παρελθόν υπήρξαν καρδιολόγοι οι οποίοι προμήθευαν οι ίδιοι με στεντ το νοσοκομείο σε υψηλές τιμές, πάνω από 4.000 ευρώ το ένα, κάνοντας βεβαίως υπερβολική χρήση των συγκεκριμένων υλικών.

Ο ένας εκ των δύο, αυτός που εκπροσωπούσε την προμηθεύτρια εταιρία στεντ, είναι αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ και δεν έχει σκοπό να επιστρέψει, όπως φημολογείται.

Όπως και να έχει διοικητικά η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο κινδυνεύει να μετατραπεί ένα πρωί σε νέα ΕΡΤ και έτσι να χαθεί ένα πλεονέκτημα υγείας που είχε επιτύχει η Ελλάδα σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Όπως λέει ο καθηγητής κ. Κυριάκος Σουλιώτης χρειάζεται να αναληφθεί άμεσα δράση από την κυβέρνηση ώστε να επιβληθούν νέοι όροι λειτουργίας στο νοσοκομείο, οι γιατροί να αποδεχθούν νέο καθεστώς αμοιβών, να διαμορφωθούν συνθήκες υγιούς χρηματοδότησης, το ίδρυμα Ωνάση να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί και το νοσοκομείο να αυξήσει τα κρεβάτια του, να ελέγξει τις δαπάνες του και να εισέλθει σε νέα φάση ανάπτυξης, καθώς η ζήτηση των υπηρεσιών καρδιολογίας πολλαπλασιάζεται, η γνώση και η ειδίκευση υπάρχει και θα ήταν ιστορικό ατύχημα να κλείσει το Ωνάσειο ένα πρωί όπως η ΕΡΤ.

Επιστολή της Επιστημονικής Ενωσης Ιατρών Ωνασείου

Από την Επιστημονική Ενωση Ιατρών Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου το «Βήμα» έλαβε την παρακάτω επιστολή

«Σε σχέση με ανυπόγραφο δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης του «ΒΉΜΑΤΟΣ» με τίτλο «SOS εκπέμπει το Ωνάσειο» έχουμε να σχολιάσουμε τα κάτωθι:

- Η δομή και η λειτουργία του Ω.Κ.Κ. εξυπηρετεί επί 20 και πλέον έτη κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον Έλληνα ασθενή και μόνο αυτόν.

- Το ίδρυμα «Αλέξανδρος Ωνάσης» στέκει πάντοτε αρωγός του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου στο πνεύμα της δωρεάς του δωροθέτη και του νομικού πλαισίου λειτουργίας του Κέντρου. Η διοίκηση του Ω.Κ.Κ. ορίζεται από τον εκάστοτε Υπουργό Υγείας.

- Η Επιστημονική Ένωση Ιατρών Ω.Κ.Κ. υπερασπίσθηκε και υπερασπίζεται τον διαφανή και αξιοπρεπή τρόπο αμοιβής των ιατρών. Οι αναφορές σε υποτιθέμενες «μαύρες αμοιβές» εάν δεν υποστηρίζονται από συγκεκριμένα στοιχεία, μόνο ως υποβολιμικές και συκοφαντικές μπορούν να θεωρηθούν.

Η 20ετής διαδρομή και προσφορά του Ω.Κ.Κ. και των ανθρώπων του είναι αναμφίβολα καταξιωμένες στη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών και δεν χρήζουν ιδιαίτερης ανάλυσης. Η λεγόμενη «κουλτούρα» του Ω.Κ.Κ. βασίσθηκε στην ομαδικότητα, στην εμπέδωση πνεύματος συνεργασίας, στην άμιλλα, στη διαφανή ανταμοιβή της καλώς εννοούμενης παραγωγικότητας. Το Ω.Κ.Κ. διαθέτει κορυφαίο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, παράδοση και διάθεση προσφοράς Έλληνα ασθενή, τεχνογνωσία και το ισχυρότερο brand name στον χώρο της υγείας. Χρειάζεται συνειδητοποίηση από την πολιτεία του ειδικού και αναντικατάστατου ρόλου του και ρεαλιστική, σύμφωνη με τις διεθνείς προδιαγραφές κοστολόγηση των υπηρεσιών του. Χρειάζεται, τέλος, σύγχρονη, επαγγελματική διοίκηση με όραμα, σχέδιο για το μέλλον, εξωστρέφεια και πραγματισμό».

Απάντηση στους γιατρούς του Ωνασείου

Η Επιστημονική Ενωση των Γιατρών δεν εξηγεί βεβαίως πως το νοσοκομείο καταφέρνει να είναι ελλειμματικό κατά 25 εκατ.ευρώ ετησίως.

Πιθανώς αδιαφορεί για το οικονομικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, σ' αυτό το προβληματικό περιβάλλον οι αμοιβές τους δεν έχουν μειωθεί, σε αντίθεση με τους εργαζόμενους των άλλων ειδικοτήτων, που έχουν δει τις αμοιβές τους να περικόπτονται.

Προκαλεί δε εντύπωση μεγάλη ότι καλύπτουν επίορκους συναδέλφους τους προμηθευτές υλικών, όταν και οι τοίχοι του Ωνασείου γνωρίζουν το εμπόριο που διεξάγεται στο όνομα της Καρδιολογίας. Και ακόμη είναι γνωστό τοις πάσι ότι διεκδικούνται «μαύρες» αμοιβές από τους ασθενείς.

Κακά τα ψέματα, το Ωνάσειο έχει μεταβληθεί σε προνομιακό πεδίο πλουτισμού των γιατρών του.

Αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Και η άλλη αλήθεια είναι ότι η διαμορφωθείσα από την αρχή ετεροβαρής σχέση δεν στέκει στις παρούσες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, επειδή απλούστατα πλήττει καίρια την υγεία του νοσοκομείου.

Αν αυτή η σχέση δεν αλλάξει το Ωνάσειο θα έχει με μαθηματική βεβαιότητα την τύχη της ΕΡΤ.

Για να μην έχει αυτή ακριβώς αυτή την τύχη και για να συνεχίσει να προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου οφείλουν όλοι να καθήσουν στο τραπέζι του διαλόγου και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "SOS εκπέμπει το Ωνάσειο"

Συναγερμός για τη γρίπη: Στους 49 οι νεκροί

Τους 49 έχουν φτάσει στην Ελλάδα οι νεκροί από επιπλοκές του ιού της γρίπης, ενώ τις τελευταίες ώρες καταγράφηκαν πέντε νέες εισαγωγές σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Συνολικά, ο αριθμός των εισαχθέντων σε ΜΕΘ από την περίοδο έξαρσης του φαινομένου ανέρχονται σε 164.
Οι ειδικοί επιστήμονες ΚΕΕΛΠΝΟ συμβουλεύουν όλους όσοι ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου να εμβολιαστούν, ακόμη και τώρα, και να λάβουν αντι-ιική αγωγή με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Συναγερμός για τη γρίπη: Στους 49 οι νεκροί"

Ελεύθερος ο πρώην πρόεδρος του Τ.Τ. Κλέων Παπαδόπουλος

Ελεύθερος με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή διαφθοράς Γιώργο Ανδρεάδη ο πρώην πρόεδρος του Τ.Τ. Κλέων Παπαδόπουλος, ο οποίος κατηγορείται για απιστία σε βαθμό κακουργήματος.

Ο Κλέων Παπαδόπουλος σύμφωνα με την κατηγορία, ο οποίος διαδέχθηκε στο τιμόνι του Τ.Τ. τον Άγγελο Φιλιππίδη φέρεται να ζημίωσε την περιουσία του ιδρύματος προχωρώντας στην αναδιάρθρωση μέρους των δανείων του Δημήτρη Κοντομηνά κατά παρέκκλιση των εσωτερικών διαδικασιών. Ο ίδιος υποστήριξε στην απολογία του ότι τα δάνεια ήταν απολύτως εξασφαλισμένα, ενώ είχαν δοθεί εγγυήσεις πολλαπλάσιας αξίας.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελεύθερος ο πρώην πρόεδρος του Τ.Τ. Κλέων Παπαδόπουλος"

Στις 730.00 τα ανασφάλιστα οχήματα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους

Ολοκληρώθηκε η διασταύρωση στοιχείων σχετικά με τα ανασφάλιστα οχήματα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους. Είναι 730.000, όπως είπε, σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνική εκπομπή, ο πρόεδρος του Επικουρικού Κεφαλαίου και επικεφαλής του τομέα για τα οχήματα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος Δ. Ζορμπάς.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, η επιτροπή στην οποία συμμετέχουν τα υπουργεία Δημόσιας Τάξης, Μεταφορών, Οικονομικών και εκπρόσωποι της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος και του Επικουρικού Κεφαλαίου, διασταύρωσε τις πληροφορίες από τη βάση δεδομένων του Κέντρου πληροφοριών των ασφαλιστικών εταιρειών, όπου είναι καταχωρημένα όλα τα ασφαλισμένα οχήματα, από το ΚΕΠΥΟ (τέλη κυκλοφορίας) και από το υπουργείο Μεταφορών (έκδοση αδειών κυκλοφορίας) και κατέληξε πως τα ανασφάλιστα είναι 730.000 οχήματα.

Τώρα, περιμένουμε το επόμενο βήμα, συνεχίζει ο κ. Ζορμπάς, δηλαδή το ΚΕΠΥΟ να ενημερώσει με επιστολές στους ανασφάλιστους.

«Σε καμιά περίπτωση ο ανασφάλιστος οδηγός, δεν πρέπει να δει σαν νέο "χαράτσι" την ασφάλεια του ΙΧ του. Είναι η προστασία του, ειδικά σήμερα που τα ασφάλιστρα έχουν μειωθεί σημαντικά» σημείωσε ο ίδιος και σχολίασε ότι υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός μεταξύ των εταιρειών του κλάδου για τα ασφάλιστρα των οχημάτων. Όπως είπε, πέρυσι μειώθηκαν κατά 15% και φέτος αναμένεται νέα μείωση της τάξης του 8%.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Στις 730.00 τα ανασφάλιστα οχήματα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους"

Στον Eισαγγελέα Διαφθοράς τα δάνεια του MEGA

Στον εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς έχει ανατεθεί η λήψη της τελικής απόφασης για το αν θα εγκρίνει την αρχειοθέτηση της δικογραφίας που είχε σχηματιστεί για τα δάνεια του τηλεοπτικού σταθμού Mega Channel.

Έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή κάνει γνωστό ότι η σχετική ποινική προκαταρκτική δικογραφία που σχηματίστηκε στο γραφείο του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, διαβιβάστηκε στις 2 Mαΐου του 2013 στην εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς. Επίσης, σύμφωνα με έγγραφο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών/Γραφείο Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφοράς, σχετικά με την κρινόμενη υπόθεση, σχηματίστηκε δικογραφία η οποία αρχειοθετήθηκε κατ΄ άρθρο 43&2 ΚΠΔ από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και εκκρεμεί στο γραφείο εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς, προς έγκριση ή μη της αρχειοθέτησης αυτής.

Το έγγραφο του κ. Αθανασίου διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη με θέμα τα δάνεια στον τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel. Ο βουλευτής επικαλείτο, στην ερώτησή του, δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Παρόν», σύμφωνα με το οποίο, «το 2009, λίγο καιρό μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Γιώργο Παπανδρέου, το κανάλι έλαβε ομολογιακό δάνειο ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο δεν μπόρεσε να αποπληρώσει. Οι τράπεζες Alpha Bank και Πειραιώς αποφάσισαν να διατηρήσουν στη ζωή το κανάλι των ζάμπλουτων εκδοτών, χορηγώντας νέο δάνειο ύψους 98 εκατομμυρίων ευρώ».

Ο κ. Παναγούλης είχε επισημάνει ότι για την υπόθεση αυτή είχε ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα από τους οικονομικούς εισαγγελείς τον Ιανουάριο του 2013 και ζητούσε να ενημερωθεί ποια είναι τα αποτελέσματα της προκαταρκτικής έρευνας και με ποια τραπεζικά κριτήρια εγκρίθηκαν τα δάνεια από τράπεζες που υπάγονται στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και έχουν ανακεφαλαιωθεί με τα λεφτά των φορολογουμένων.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Στον Eισαγγελέα Διαφθοράς τα δάνεια του MEGA"

Αρση ασυλίας για όλους τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής ζητούν οι ανακρίτριες

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας - με την κατηγορία της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης - ζητουν με έγγραφο 100 σελίδων που διαβιβάζεται στη Βουλή, και για τους υπόλοιπους εννέα βουλευτές της ΧΑ – που μέχρι σημερα δεν είναι υπόδικοι - οι ειδικές ανακρίτριες που χειρίζονται τις έρευνες για τη ΧΑ.

Πρόκειται για τους βουλευτές:

Ελένη Ζαρούλια
Νικόλαο Κούζηλο
Αντώνιο Γρέγο
Πολύβιο Ζησιμόπουλο
Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση
Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο
Δημήτριο Κουκούτση
Αρτέμη Ματθαιόπουλο
Μιχαήλ Αρβανίτη.

Οι ειδικές ανακρίτριες ζητουν απο τη βουλή να αρθεί η ασυλία των 9 βουλευτών προκείμενου να διωχθούν ποινικά για το αδίκημα της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης καθώς θεωρούν και αυτούς ως εμπλεκόμενους στην παράνομη δράση της ΧΑ.

Επίσης οι ανακρίτριες ζητουν να δοθεί άδεια απο τη βουλή για να απαγγελθούν προσθετές κατηγορίες στο Νίκο Μιχαλολιάκο για οπλοκατοχη και κατοχή εκρηκτικών με σκοπό τον εφοδιασμό της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ την ίδια κατηγορία αποδίδουν και στους βουλευτές Μίχο, Λαγό, Κασιδιάρη και Γερμενη.

Υπενθυμίζεται ότι οι βουλευτές που είναι ήδη προφυλακισμένοι είναι οι:
Νικόλαος Μιχαλολιάκος
Χρήστος Παππάς
Γεώργιος Γερμενής
Ιωάννης Λαγός
Ευστάθιος Μπούκουρας
Παναγιώτης Ηλιόπουλος

Και οι βουλευτές που εμπλέκονται ποινικά στην υπόθεση αλλά δεν είναι προφυλακισμένοι είναι οι:
Ηλίας Παναγιώταρος
Ηλίας Κασιδιάρης
Νικόλαος Μίχος

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Αρση ασυλίας για όλους τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής ζητούν οι ανακρίτριες"

1 στους 4 επιβιώνει με τη στήριξη των συγγενών

Απαισιοδοξία, χαμηλές προσδοκίες και ανασφάλεια χαρακτηρίζουν τον Έλληνα άνεργο για ακόμη μία χρονιά. Το 66% αυτών δηλώνει ότι αντιμετωπίζει σοβαρότερες δυσκολίες σε σχέση με τη γενιά των γονιών του, ενώ το 72% θα δεχόταν χωρίς δεύτερη σκέψη μια δουλειά χαμηλόμισθη και κατώτερη των προσόντων του.

Όσον αφορά στην επιβίωσή τους, ελάχιστοι υποστηρίζονται οικονομικά από το επίδομα ανεργίας, με τους περισσότερους να στρέφονται για βοήθεια στα συγγενικά τους πρόσωπα (74%).

Τα παραπάνω στοιχεία προέκυψαν από την έρευνα «Ανεργία και Κοινωνική Συνοχή» της εταιρείας Metron Analysis, για τη χρονική περίοδο Νοέμβρης-Δεκέμβρης 2013. Παρουσιάστηκαν χθες για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Οι όψεις της ανεργίας και το στοίχημα της επιχειρηματικότητας», που διοργάνωσαν από κοινού το Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», το Ίδρυμα Hanns Seidel και το Center for European Studies και στην οποία παρευρέθηκε και ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Ένας στους τέσσερις είναι άνεργος, με το μέσο διάστημα να ξεπερνάει τα δύο χρόνια. Τα συναισθήματα που κυριαρχούν σε έναν άνεργο είναι η ανασφάλεια, το άγχος και ο φόβος, ενώ ανησυχητικό είναι και το γεγονός ότι το 60% αυτών παρουσιάζει θυμό και επιθετικότητα.

enikos
Διαβάστε Περισσότερα » "1 στους 4 επιβιώνει με τη στήριξη των συγγενών"

Ψαλίδι στις δαπάνες για τα τηλέφωνα των βουλευτών

Mείωση του ποσού που καταβάλλεται για τα κινητά τηλέφωνα των βουλευτών κατά 20 ευρώ τον μήνα, θα αρχίσει να ισχύει από τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με απόφαση του προέδρου της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, που δημοσιεύτηκε στην Κοινοβουλευτική Διαφάνεια, μειώνεται από τα 170 ευρώ στα 150 ευρώ το ποσό που καταβάλλει η Βουλή από τον προϋπολογισμό της για κάθε βουλευτή στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Μείωση επίσης της τάξεως του 10% αναμένεται να υπάρξει τις επόμενες μέρες και στο ποσό των σταθερών τηλεφώνων που δικαιούνται οι βουλευτές.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ψαλίδι στις δαπάνες για τα τηλέφωνα των βουλευτών"

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για χρηματισμό τελωνειακών

Τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για καταγγελλόμενο χρηματισμό τελωνειακών υπαλλήλων που υπηρετούν στη Θεσσαλονίκη, παρήγγειλε ο εισαγγελέας διαφθοράς, Αργύρης Δημόπουλος.

Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία τελωνειακοί, όπως και εκτελωνιστές της πόλης, «χρηματίζονται σωρηδόν».

Στο πλαίσιο της έρευνας, την οποία θα διενεργήσει η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων του ΣΔΟΕ, θα διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί αδικήματα που συνδέονται με νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος), παράβαση καθήκοντος, ενεργητική και παθητική δωροδοκία.

Ήδη, ο αντεισαγγελέας Εφετών Αργ. Δημόπουλος, έδωσε εντολή να περάσουν από «κόσκινο» οι τραπεζικοί λογαριασμοί και οι δηλώσεις "πόθεν έσχες" των καταγγελλόμενων προσώπων.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για χρηματισμό τελωνειακών"

Ξεκινά η λειτουργία των επιτροπών αναπηρίας με ιδιώτες γιατρούς!

Με ιδιώτες γιατρούς σκοπεύει να λειτουργήσει η κυβέρνηση τις επιτροπές αναπηρίας του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας μετά την κατάρρευση του ΕΟΠΥΥ. Τι προβλέπεται να γίνει

Τη στροφή προς την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών που στελεχώνονται από γιατρούς του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) φαίνεται ότι είχε σχεδιάσει καιρό τώρα η κυβέρνηση. Με εντολή των συναρμόδιων υπουργών Υγείας και εργασίας, ενεργοποιείται παλαιότερη υπουργική απόφαση για την πρόσληψη 400 ιδιωτών γιατρών προκειμένου να στελεχώσουν τις επιτροπές αναπηρίας του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα ΚΕΠΑ είναι δραματική αφού υπολογίζεται ότι έχουν συσσωρευτεί περισσότερες από 85.000 αιτήσεις ατόμων με αναπηρία.

Με την πρόσληψη των ιδιωτών γιατρών το αρμόδιο υπουργείο υγείας φιλοδοξεί να αποκατασταθεί η λειτουργία τους ενώ με νόμο του αρμόδιου Υπουργού Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση, έχει εγκριθεί μέχρι και τον Απρίλιο η χορήγηση συντάξεων και επιδομάτων όσων έχασαν τα ραντεβού τους λόγω των πολύμηνων απεργιακών κινητοποιήσεων των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Επιπλέον, προγραμματίζεται ετεροχρονισμένος έλεγχος από τα ΚΕΠΑ μόλις αποκατασταθεί η λειτουργία τους.

Συνολικά θα προσληφθούν 400 γιατροί με ετήσιες συμβάσεις έργου και συγκεκριμένα 150 ψυχίατροι, 150 νευρολόγοι αλλά και 100 καρδιολόγοι που θα κληθούν να στελεχώσουν τις επιτροπές που αποφαίνονται για τα ποσοστά αναπηρίας όσων είναι να λάβουν αναπηρική σύνταξη ή επίδομα. ειδοποιητήρια προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή.

Συνολικά προβλέπεται η διάθεση 4,8 εκατ. ευρώ προκειμένου να αμειφθούν οι γιατροί που θα κάνουν 12μηνες συμβάσεις έργου με το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Πάντως η πρόθεση της κυβέρνησης για στελέχωση των υπηρεσιών με ιδιώτες είχε διαφανεί προ πολλού καθώς η σχετική υπουργική απόφαση δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ ήδη από τον περασμένο Μάρτιο ενώ τα ειδικά σεμινάρια εκπαίδευσης για τους γιατρούς είχαν γίνει από τον Σεπτέμβριο.

Το ΦΕΚ του περασμένου Μαρτίου που προέβλεπε την πρόσληψη 400 ιδιωτών γιατρών στα ΚΕΠΑ

Οι ιδιώτες γιατροί που θα συμμετάσχουν στα ΚΕΠΑ θα κληθούν να καλύψουν τις κενές θέσεις σε επιτροπές σε ολόκληρη τη χώρα και δεν είναι ακόμα σαφές εάν θα πρέπει σε πολλές περιπτώσεις να μετακινούνται και χιλιόμετρα.

iatropedia
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεκινά η λειτουργία των επιτροπών αναπηρίας με ιδιώτες γιατρούς!"

50 προσλήψεις από τον ΟΤΕ- Οι προθεσμίες, τα προσόντα

Νέες θέσεις εργασίας ανοίγουν στον Όμιλο ΟΤΕ, με την ανακοίνωση 50 θέσεων μηχανικών, σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, ο Όμιλος ΟΤΕ θα προσλάβει:

• 18 τηλεπικοινωνιακούς μηχανικούς στη Αττική,

• 13 τεχνικούς υπηρεσιών και επιχειρησιακών συστημάτων στην Αττική και το Ηράκλειο Κρήτης,

• 7 τεχνικούς λειτουργίας δικτύου σε Αττική και Νεμέα, καθώς και

• 12 μηχανικούς χωματουργικών έργων σε διάφορους Νομούς πλην Αττικής.

Η προθεσμία για την υποβολή βιογραφικών λήγει την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες για τις θέσεις και τα προσόντα που απαιτούνται εδώ.

Οι νέες θέσεις μηχανικών έρχονται να προστεθούν στις θέσεις τεχνικών πεδίου, πωλητών καταστημάτων, εταιρικών πωλητών και συμβούλων τηλεφωνικών πωλήσεων και εξυπηρέτησης πελατών, που έχουν ανακοινωθεί το τελευταίο διάστημα από τον Όμιλο ΟΤΕ, ενώ στο σύνολό τους το 2014 γίνονται πάνω από 500 προσλήψεις.

fpress
Διαβάστε Περισσότερα » "50 προσλήψεις από τον ΟΤΕ- Οι προθεσμίες, τα προσόντα"

Απελευθέρωση στο... γάλα της γαϊδούρας

Το πράσινο φως στην παραγωγή, διάθεση και κατανάλωση γάλακτος ιπποειδών (σ.σ. όπως του γάλακτος γαϊδούρας) για ανθρώπινη κατανάλωση έδωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σχετική απόφαση του αρμόδιου υφυπουργού κ. Χαροκόπουλου που δημοσιεύθηκε σήμερα στο ΦΕΚ καθορίζει το πλαίσιο το οποίο διέπει την παραγωγή, την επεξεργασία και τη διάθεση γάλακτος ιπποειδών το οποίο προορίζεται για ανθρώπινη κατανάλωση καθώς και των προϊόντων αυτού.

Σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 6 φάρμες παραγωγής γαϊδουρινού γάλακτος, ενώ η κάθε ενήλικη γαϊδούρα μπορεί να δώσει το πολύ 1 λίτρο γάλα ημερησίως. Αξίζει να σημειώσουμε ότι σήμερα μια συσκευασία 200 ml τιμάται στα 30 ευρώ. Εκτός από την κατανάλωση, το συγκεκριμένο προϊόν χρησιμοποιείται ευρέως στο εξωτερικό για την παραγωγή σαπουνιών αλλά και καλλυντικών προϊόντων.

Απαιτήσεις για τη διάθεση


Στη συσκευασία του γάλακτος ιπποειδών προς ανθρώπινη κατανάλωση αναγράφονται οι ενδείξεις «Γάλα όνου» ή «Γάλα γαϊδούρας» ή «Γαϊδουρίσιο γάλα» ή «Γάλα φοράδας», ανάλογα με το είδος του εκτρεφόμενου ιπποειδούς.
Στην ίδια απόφαση επισημαίνεται ότι ο προσδιορισμός της διάρκειας ζωής του είναι ευθύνη του παρασκευαστή, ενώ σε περίπτωση όπου χρησιμοποιούνται οι όροι «φρέσκο» ή και «παστεριωμένο» ισχύουν οι προβλέψεις του Π.Δ. που ισχύει και για το φρέσκο αγελαδινό γάλα.

Απαιτήσεις για την πρωτογενή παραγωγή


Όλες οι εκμεταλλεύσεις ιπποειδών παραγωγής γάλακτος της επικράτειας, ανεξάρτητα από τον αριθμό των εκτρεφόμενων ζώων, εγγράφονται, μετά από αίτηση του υπεύθυνου της εκμετάλλευσης, σε μητρώα που τηρούν οι οικείες Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής/Τμήματα Κτηνιατρικής, των Περιφερειακών Ενοτήτων. Το γάλα πρέπει να προέρχεται από εκμεταλλεύσεις ιπποειδών παραγωγής γάλακτος που συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις της ισχύουσας εθνικής και ενωσιακής νομοθεσίας για την υγεία και την ευζωία των ζώων, καθώς και για την υγιεινή των τροφίμων.

Απαιτήσεις για την επεξεργασία


Η επεξεργασία του γάλακτος πρέπει να πραγματοποιείται σε εγκεκριμένη εγκατάσταση παραγωγής γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων. Η επεξεργασία μπορεί να περιλαμβάνει την παραγωγή παστεριωμένου γάλακτος, γάλακτος υψηλής παστερίωσης, συμπυκνωμένου γάλακτος, γάλακτος σε μορφή σκόνης, άλλων ειδών γάλακτος καθώς και διαφόρων γαλακτοκομικών προϊόντων (οξινισμένων προϊόντων γάλακτος, τυροκομικών κ.λπ.).

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Απελευθέρωση στο... γάλα της γαϊδούρας"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news