facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Διευκρινίσεις προς τους ασφαλισμένους από τον ΕΟΠΥΥ

Ο ΕΟΠΥΥ καλεί τους ασφαλισμένους να μην τηλεφωνούν στα 5ψήφια τηλέφωνα για να κλείσουν ραντεβού με τους ιατρούς, καθώς οι Μονάδες Υγείας έχουν αναστείλει την λειτουργία τους για ένα μήνα, με βάση τον νόμο για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας.

Σε επιστολή του ο ΕΟΠΥΥ προς τις τηλεφωνικές εταιρείες ενημερώνει ότι από αύριο, 18/2/2014 και για ένα μήνα δεν θα λειτουργούν οι Μονάδες και έτσι δεν θα είναι εφικτός ο προγραμματισμός ραντεβού για τους ιατρούς.

Στο διάστημα αυτό οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να εξυπηρετηθούν από το δίκτυο των 5.000 συμβεβλημένων ιατρών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (υπάρχει λίστα στο site του Οργανισμού, www.eopyy.gov.gr).

Να υπενθυμίσουμε ότι σε αυτούς τους ιατρούς έχουν δοθεί αυξημένες επισκέψεις, από 200 σε 400 το μήνα.
Επίσης οι ασφαλισμένοι θα εξυπηρετούνται από τα Κέντρα Υγείας και από τα εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων ο ΕΟΠΥΥ απελευθερώνει πλήρως το όριο συνταγογράφησης για τους ιατρούς των Κέντρων Υγείας, των Περιφερειακών Ιατρείων και των Νοσοκομείων, για ένα μήνα, δηλαδή όσο διάστημα διαρκεί η αναστολή της λειτουργίας των Μονάδων Υγείας.

Διαβάστε Περισσότερα » "Διευκρινίσεις προς τους ασφαλισμένους από τον ΕΟΠΥΥ "

Αυτοί είναι οι «πονηροί» που έκλεψαν 9 εκατ. ευρώ για ΜΚΟ-φάντασμα

Οπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ύστερα από πολύμηνη, μεθοδική και εξειδικευμένη αστυνομική και προκαταρκτική ποινική έρευνα, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος των οκτώ εμπλεκομένων, εκ των οποίων ο ιθύνων νους και Πρόεδρος της Μ.Κ.Ο, Κωνσταντίνος Τζεβελέκος έχει ήδη προφυλακιστεί.

Όπως διακριβώθηκε από την έρευνα οι εμπλεκόμενοι χρησιμοποίησαν ως «όχημα» για την κακουργηματική απάτη την Μη Κυβερνητική Οργάνωση (Μ.Κ.Ο.), η οποία χρηματοδοτήθηκε, κατά το χρονικό διάστημα από το 2000 έως το 2004, από το Ελληνικό Δημόσιο, για την πραγματοποίηση προγραμμάτων αποναρκοθέτησης σε τρίτες χώρες.


Ποιοι εμπλέκονται στην υπόθεση

Για την υπόθεση ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του προέδρου της Μ.Κ.Ο., Κωνσταντίνου Τζιβελέκου της συζύγου του, τέως δημοσίου υπαλλήλου, τριών εν ενεργεία διπλωματικών υπαλλήλων και τριών συνταξιούχων δημοσίων υπαλλήλων, που την επίμαχη χρονική περίοδο υπηρετούσαν στην Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (Υ.Δ.Α.Σ.), στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου και Ελεγκτικού Συνεδρίου στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Από τα διαθέσιμα στοιχεία που υπάρχουν στο Μητρώο ΜΚΟ, προκύπτει ότι πρόεδρος της ανωτέρω ΜΚΟ είναι ο Κωνσταντίνος Τζεβελέκος, αντιπρόεδρος ο Δημήτριος Κανέλλης και Γενικός Γραμματέας ο Θεόδωρος Μακρυνιώτης».

Ποιες είναι οι κατηγορίες σε βάρος τους

Κατηγορούνται για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της απάτης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες («ξέπλυμα βρώμικου χρήματος»), της ψευδούς βεβαίωσης και απιστίας σχετικά με την Υπηρεσία κατ' εξακολούθηση, σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και εντός του πλαισίου του νόμου 4022/2011 «Εκδίκαση πράξεων διαφθοράς πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων, υποθέσεων μεγάλου κοινωνικού ενδιαφέροντος και μείζονος Δημοσίου Συμφέροντος και άλλες διατάξεις».

Το αμαρτωλό χρονικό διάστημα 2000 - 2004

Ειδικότερα, η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, η οποία ξεπέρασε τους είκοσι μήνες, αφορά το χρονικό διάστημα 2000-2004, κατά το οποίο, η συγκεκριμένη Μ.Κ.Ο. χρηματοδοτήθηκε από κονδύλια του Ελληνικού Δημοσίου και συγκεκριμένα από την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (Υ.Δ.Α.Σ.) του Υπουργείου Εξωτερικών, για την πραγματοποίηση οκτώ προγραμμάτων αποναρκοθέτησης στη Βοσνία Ερζεγοβίνη, στο Λίβανο και στο Ιράκ, ύστερα από την υπογραφή συμβάσεων πραγματοποίησης προγραμμάτων αναπτυξιακής συνεργασίας.

Στο πλαίσιο της έρευνας, πραγματοποιήθηκε εκτεταμένη και σε βάθος διερεύνηση οικονομικών και λοιπών στοιχείων, καθώς και συντονισμένες έρευνες σε οικίες και έδρες εταιρικών σχημάτων ιδιοκτησίας του προέδρου της Μ.Κ.Ο. σε Ελλάδα και Κύπρο, σε συνεργασία με τις κυπριακές Αρχές, κατόπιν αιτήματος δικαστικής συνδρομής από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.

Η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής διερεύνησης διαχειρίστηκε ένα τεράστιο όγκο δεδομένων που ξεπερνά τις 20.000 σελίδες, ενώ μόνο η αναφορά, που συνοδεύει τη σχετική δικογραφία που υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ξεπερνά τις ογδόντα (80) σελίδες.

Η χρηματοδότηση εκταμιεύτηκε παράνομα

Στην πραγματικότητα όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και προκαταρκτική ποινική διερεύνηση, το σύνολο της χρηματοδότησης εκταμιεύτηκε παράνομα, καθώς δεν πληρούνταν οι αναγκαίες προϋποθέσεις. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το υφιστάμενο πλαίσιο μόνο σε περιπτώσεις ανθρωπιστικής βοήθειας προβλέπεται χρηματοδότηση που να καλύπτει το 100% του προγράμματος.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις σχετικές συμβάσεις προγραμμάτων αναπτυξιακής συνεργασίας το ποσό θα κάλυπτε το 75% του συνολικού προϋπολογισμού του προγράμματος, ενώ το υπόλοιπο 25% θα έπρεπε να προέρχεται από συμμετοχή της Μ.Κ.Ο., τουλάχιστον 15% ως ίδια συνεισφορά σε είδος ή σε χρήμα και από τρίτες πηγές, όπως χορηγίες και δωρεές.

Εκαναν εικονικές δωρεές για να συγκαλυφθεί η ελλειμματική αυτή συμμετοχή της ΜΚΟ

Για να συγκαλυφθεί η ελλειμματική αυτή συμμετοχή της Μ.Κ.Ο., επινοήθηκε τέχνασμα εικονικών δωρεών. Ειδικότερα οι αλλοδαποί εργαζόμενοι στα προγράμματα αποναρκοθέτησης, όπως για παράδειγμα ναρκαλιευτές, φέρονταν ότι επέστρεφαν στη Μ.Κ.Ο. υπό τη μορφή δωρεάς το 20-30% των φερόμενων αποδοχών τους, τις οποίες η Μ.Κ.Ο. δεν καταχωρούσε, ως όφειλε, στα σχετικά βιβλία που τηρούσε, αλλά αντίθετα τα παρουσίαζε ως ίδια συμμετοχή της, εξασφαλίζοντας έτσι περαιτέρω χρηματοδότηση.

Εκτός από την παραπάνω ιδιότυπη μεθοδολογία, ουσιαστικά ανακύκλησης του δημοσίου χρήματος, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, δεν εφαρμόστηκαν επιπλέον διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας σχετικά με τη χρηματοδότηση των Μ.Κ.Ο.

Συγκεκριμένα:

δε ζητήθηκε, ως επιβαλλόταν, σε καμία περίπτωση αποναρκοθέτησης, στις χώρες εκτέλεσης των προγραμμάτων, η έγκριση της οικείας Ελληνικής Πρεσβείας, σχετικά με τη σκοπιμότητα υλοποίησης.

οι καταβολές χρηματοδότησης πραγματοποιούνταν ενώ δεν υποβάλλονταν εκθέσεις προόδου.

γίνονταν δεκτά παραστατικά στην αραβική ή τη σερβική γλώσσα χωρίς να υπάρχει ελληνική μετάφραση.

δεν πιστοποιούνταν η υλοποίηση των προγραμμάτων από τις οικείες ελληνικές Πρεσβείες, κάποιες φορές μάλιστα η εκτέλεση τελούσε σε άγνοια των διπλωματών, ενώ,

ο έλεγχος των παραστατικών που υποβάλλονταν από τη Μ.Κ.Ο., από πλευράς της αρμόδιας διεύθυνσης της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών, ήταν ανύπαρκτος.

Επαιρναν τα κονδύλια για να πληρώνουν souper market, εστιατόρια και πάρκινγκ

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι μέρος των κονδυλίων που εκταμιεύονταν προς την Μ.Κ.Ο. διοχετεύονταν στην κάλυψη μη επιλέξιμων δαπανών, σύμφωνα με τον Ειδικό Οδηγό για τις Μ.Κ.Ο., που δεν σχετίζονταν με λειτουργικά έξοδα για την εκτέλεση των προγραμμάτων, αλλά σε δαπάνες όπως η ενοικίαση γραφείων της Μ.Κ.Ο στην Αθήνα, προμήθεια αναλώσιμων, ακόμα και σε αγορές σε super market, πληρωμή εστιατορίου και parking του αυτοκινήτου ιδιοκτησίας του Προέδρου.

Όπως προέκυψε από την έρευνα οι κατηγορούμενοι, εν ενεργεία ή τέως δημόσιοι υπάλληλοι, κατά περίπτωση, ανάλογα με την θέση και τα καθήκοντα που κατείχαν την επίμαχη χρονική περίοδο, βεβαίωναν εν γνώσει τους ψευδώς σε δημόσια έγγραφα σχετικά με την νομιμότητα και κανονικότητα των κονδυλίων που εκταμιεύονταν προς την Μ.Κ.Ο. για την υλοποίηση των προγραμμάτων, ως συμμετοχή του Δημοσίου και προέβαιναν στην σχετική εκκαθάριση και εντολή πληρωμών προς την Μ.Κ.Ο.

Για την υπόθεση, μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής ποινικής διερεύνησης και αστυνομικής έρευνας της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις και παραγγέλθηκε η διενέργεια κύριας Ανάκρισης.

Με βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου Αθηνών, απαγορεύτηκε η εκποίηση περιουσιακών στοιχείων του προέδρου της Μ.Κ.Ο. και της συζύγου του, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Μ.Κ.Ο. και συγκεκριμένα δύο ακινήτων στους Αμπελόκηπους και δύο στη Ρόδο, συγχρόνως δε, θα κατασχεθεί και παραδοθεί στον Ο.Δ.Δ.Υ. πολυτελές επιβατηγό όχημα, περιουσιακό στοιχείο της Μ.Κ.Ο., το οποίο χρησιμοποιούσε κατά τις μετακινήσεις του ο πρόεδρός της.

Ύστερα από αίτημα δικαστικής συνδρομής των ελληνικών δικαστικών Αρχών πραγματοποιήθηκαν έρευνες από τις κυπριακές Αρχές, με την παρουσία Αξιωματικών της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε οικίες ιδιοκτησίας ή διαμονής του προέδρου και της συζύγου του στην Κύπρο, όπου είχαν μετεγκατασταθεί από τον Αύγουστο του 2013, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

έγγραφα σχετικά με τη δράση της Μ.Κ.Ο., όπως αρχικές και τελικές εκθέσεις υλοποίησης προγραμμάτων αποναρκοθέτησης και τραπεζικά παραστατικά,

πιστωτικές κάρτες,

ένας οπτικός δίσκος και μια κινητή μονάδα αποθήκευσης δεδομένων (USB stick), ενώ,

σε φερόμενες ως έδρες εταιρικών σχημάτων ιδιοκτησίας του προέδρου της Μ.Κ.Ο. στην Κύπρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

χρήσιμα έγγραφα, αναφορικά με τη ίδρυση και λειτουργία των εταιρειών αυτών.

Επιπλέον, σε έρευνα που διενεργήθηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε κατοικία ιδιοκτησίας της συζύγου του προέδρου της Μ.Κ.Ο. στη Ρόδο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:

εκθέσεις προόδου και υλοποίησης προγραμμάτων αποναρκοθέτησης,

καταστατικά και τραπεζικά παραστατικά αναφορικά με οικονομικές συναλλαγές της Μ.Κ.Ο.,

φορολογικά στοιχεία,

τραπεζικές κάρτες,

εξωτερικές μονάδες αποθήκευσης δεδομένων, καθώς και,

χειρόγραφες σημειώσεις,

Επίσης, σε έρευνα που διενεργήθηκε από την 4η Ειδική Ανακρίτρια του Πρωτοδικείου Αθηνών, με τη σύμπραξη Αξιωματικών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, σε διαμερίσματα και αποθήκη στους Αμπελόκηπους, ιδιοκτησίας της συζύγου του προέδρου της Μ.Κ.Ο., βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

αποδείξεις ανταλλακτηρίων συναλλάγματος,

τραπεζικά παραστατικά,

αλληλογραφία,

επαγγελματικές κάρτες,

χειρόγραφες σημειώσεις,

κλειδιά τραπεζικής θυρίδας,

τραπεζικά βιβλιάρια,

τρεις (3) σφραγίδες του Υπουργείου Ανάπτυξης (εκ των οποίων μία στρογγυλή),

λειόκανο κυνηγετικό τυφέκιο μάρκας SAIGA-410 με γεμιστήρα που περιέχει τέσσερα (4) φυσίγγια τύπου 410*73MAG,

περίστροφο μάρκας SMITH & WESSON,

κουτί με πενήντα (50) φυσίγγια διαμετρήματος 38 mm special, καθώς και ξίφος

Σε βάρος του πρόεδρου της M . K . O . είχε εκδοθεί Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης καθώς και Ερυθρά Αγγελία Αναζητήσεων της INTERPOL για την υπόθεση.

Την προηγούμενη Παρασκευή (14-02-2014), μετά την απολογία του στην 4η Ειδική Ανακρίτρια, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, ενώ για τους συγκατηγορούμενούς του αναμένονται σχετικές αποφάσεις των δικαστικών Αρχών.

Η έρευνα συνεχίζεται στο πλαίσιο της κύριας Ανάκρισης.

Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτοί είναι οι «πονηροί» που έκλεψαν 9 εκατ. ευρώ για ΜΚΟ-φάντασμα"

Στους 40 έφτασαν οι νεκροί από τη γρίπη στην Ελλάδα

Σαράντα άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους απο τις επιπλοκές που προκαλεί ιός της γρίπης, ενώ 57 νοσηλεύονται σε σοβαρή σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Συνολικά έχουν νοσηλευθεί σε σοβαρή κατάσταση σε ΜΕΘ 145 άτομα και στην πλειοψηφία τους πρόκειται για άτομα με υποκείμενα νοσήματα, άτομα τα οποία δεν είχαν εμβολιαστεί κατά της γρίπης.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) η «δραστηριότητα» της γρίπης στην Ελλάδα έχει εισέλθει σε φάση υψηλών επιπέδων και οι υπηρεσίες του Κέντρου βρίσκονται σε επαγρύπνηση. Οι επιδημιολόγοι του ΚΕΕΛΠΝΟ καλούν όσους έχουν συμπτώματα γρίπης να απευθύνονται αμέσως στο γιατρό και να λαμβάνουν προληπτική θεραπεία.

Η φετινή επιδημική έξαρση της γρίπης ξεκίνησε νωρίτερα κατά δύο εβδομάδες σε σχέση με την περσινή περίοδο, στις αρχές δηλαδή του Ιανουαρίου.

Την περίοδο 2012-2013 το επιδημικό κύμα ξεκίνησε την 3η εβδομάδα Ιανουαρίου, παρέμεινε σε μέτρια επίπεδα -δεν καταγράφηκε κορύφωση της δραστηριότητας όπως συμβαίνει συνήθως- μέχρι τις 24 Μαρτίου και έφτασε στα εκτός εποχής γρίπης επίπεδα μέσα Απριλίου. Συνολικά καταγράφηκαν 113 σοβαρά περιστατικά εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων 108 νοσηλεύθηκαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Την περσινή περίοδο καταγράφηκαν συνολικά 49 θάνατοι λόγω επιπλοκών της γρίπης. Το επικρατούν στέλεχος γρίπης για την περίοδο 2012-2013 ήταν ο ιός γρίπης τύπου Α και συγκεκριμένα ο υπότυπος Α (Η3Ν2) σε ποσοστό 56,6% και ο πανδημικός υπότυπος Α (Η1Ν1) που «κυκλοφόρησε» σε ποσοστό 43,4%.

Οι επιδημιολόγοι του ΚΕΕΛΠΝΟ καλούν όλους όσοι έχουν συμπτώματα γρίπης να απευθύνονται αμέσως στον γιατρό και να λαμβάνουν προληπτική θεραπεία.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ υπενθυμίζει ότι κατά την περίοδο αυξημένης κυκλοφορίας του ιού της γρίπης συστήνεται η έγκαιρη χορήγηση αντι-ιικών σε ασθενείς με σοβαρή συμπτωματολογία ανεξαρτήτως παραγόντων κινδύνου για επιπλοκές από τη γρίπη, χωρίς να είναι αναγκαία η εργαστηριακή επιβεβαίωση της γρίπης.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Στους 40 έφτασαν οι νεκροί από τη γρίπη στην Ελλάδα"

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώνουν ενοίκιο στο κράτος: 700% αυξήθηκαν οι φόροι

Στα 5.5 εκατομμύρια φτάνει ο αριθμός των ιδιοκτητών ακινήτων που θα κληθούν να πληρώσουν φόρο στα ακίνητα. Μάλιστα, οι φόροι για τα ακίνητα τα τελευταία χρόνια δεν έχουν σταματήσει να αυξάνονται με αποτέλεσμα σε σχέση με το 2009 να βρίσκονται κατά επτά φορές πάνω.

Χαρακτηριστικό είναι, όπως γράφει και το ΕΘΝΟΣ, πως κατά μέσο όρο οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώσουν 715 ευρώ σε φόρους. Ενδεικτικό είναι πως αυτός ο φόρος το 2009, ήταν στα 105 ευρώ.

Και οι αριθμοί συνεχίζουν να δείχνουν το μέγεθος της αύξησης του φόρου στα ακίνητα, αφού το 2009 οι εισπράξεις που είχε το Δημόσιο έφταναν τα 536 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η φετινή πρόβλεψη για τα έσοδα, από την ακίνητη περιουσία, είναι στα 3,937 δισ. ευρώ. Πρόκειται για αύξηση που αγγίζει το 748%.

Πώς διαμορφώνεται η φορολογία για τους ιδιοκτήτες

Για μια κατοικία 80 τ.μ. σε μία περιοχή της Αθήνας, με μέση αντικειμενική αξία, ο φόρος που θα κληθεί να πληρώσει ο ιδιοκτήτης φτάνει τα 600 ευρώ το χρόνο. Αν μάλιστα το ακίνητο αποφέρει κιόλας εισόδημα στον ιδιοκτήτη η συνολική επιβάρυνση θα είναι πιο αυξημένη και θα φτάνει στο 1,48% της αντικειμενικής του αξίας, ενώ πριν ήταν στο 0.6%.

Η αύξηση αυτή σημειώνεται γιατί οι ιδιοκτήτες ακινήτων πληρώνουν φόρους όχι με βάση τις πραγματικές τιμές που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά, αλλά με βάση τις πλασματικές φουσκωμένες αξίες.

Η φορολογική επιβάρυνση στα ακίνητα

Χαρακτηριστικό της αύξησης στο φόρο ακινήτων πως ανέβαιναν οι αριθμοί κάθε χρονιά:

Το 2009 έφτανε στα 526 εκάτ. ευρώ

Το 2010 έφτανε στα 487εκάτ. ευρώ

Το 2011 έφτανε στα 1,172 εκάτ. ευρώ

Το 2012 έφτανε στα 2,857 εκάτ. ευρώ

Το 2013 έφτανε στα 2,784 εκάτ. ευρώ

Το 2014 θα φτάσει στα 3,937 εκάτ. ευρώ

Ιδιοκτήτες παραχωρούν τα ακίνητα γιατί δεν έχουν να πληρώσουν

Οι φόροι και τα χαράτσια με τα οποία έχουν επιβαρυνθεί τα ακίνητα έχουν μετατραπεί σε αγκάθια που κάνουν τις τσέπες πολλών ιδιοκτητών να... αιμορραγούν, με αποτέλεσμα αυτοί να υποχρεώνονται να τα παραχωρούν προκειμένου να γλιτώσουν από τις φορολογικές επιβαρύνσεις.

Οπως αναφέρουν μεσίτες στο Εθνος, πολλοί είναι οι ιδιοκτήτες που ζητούν απλώς από τους ενοικιαστές να συντηρούν τα ακίνητα. Δηλαδή, αντί για ενοίκιο να πληρώνονται οι φορολογικές τους επιβαρύνσεις και τα υπόλοιπα έξοδα όπως λογαριασμοί, κοινόχρηστα και συντηρηση.

Ο Σαμαράς μίλησε για σχέδιο αποκλιμάκωσης

Η φορολόγηση των ακινήτων αναμένεται να πέσουν ως και 38%, μέχρι το 2016, όπως αποκάλυψε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στο "Βήμα", όμως ως τότε εκατομμύρια ιδιοκτήτες εκτός της άλλης φορολογίας, πρέπει να βρουν μερικές εκατοντάδες ευρώ μόνο για το σπίτι τους.

Μια μικρή ελάφρυνση θα δουν οι ιδιοκτήτες από το 2015, καθώς δεν θα υπάρχουν αναδρομικοί φόροι όπως το 2013, αλλά και τους πρώτους φετινούς μήνες (τρεις ΦΑΠ, χαράτσι της ΔΕΗ, ΕΝΦΙΑ).

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώνουν ενοίκιο στο κράτος: 700% αυξήθηκαν οι φόροι"

Επιστρέφει το δώρο Πάσχα στο Δημόσιο

Σχέδιο της κυβέρνησης με χρήματα από το πλεόνασμα


- Στρατιωτικοί, αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί και χαμηλοσυνταξιούχοι θα πάρουν δώρο Πάσχα
- Πάνω από 1 δισεκατομμύριο υπολογίζει ότι θα μοιράσει η κυβέρνηση τον ερχόμενο Μάιο
- Άγνωστο εάν θα είναι μόνιμη η επιστροφή του δώρου

Το πλεόνασμα, παρά τις ενστάσεις κάποιων Ευρωπαίων αξιωματούχων, φαίνεται ότι είναι το μεγάλο ατού της κυβέρνησης ενόψει ευρωεκλογών και όχι μόνο...

Μάλιστα όπως ανέφερε στη συνέντευξή του στο Βήμα ο Αντώνης Σαμαράς το πλεόνασμα αναμένεται να εκτιναχθεί πάνω από τα 1,5 δισ. ευρώ και έτσι το διαθέσιμο βάσει της συμφωνίας με την τρόικα θα μπορεί να είναι άνω του 1 δισ.

Κάπως έτσι φαίνεται ότι το δώρο Πάσχα θα... αναστηθεί για μια μεγάλη μερίδα μισθωτών και συνταξιούχων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δώρο Πάσχα θα πάρουν και πάλι οι ένστολοι, αλλά και πολλές κατηγορίες χαμηλοσυνταξιούχων.

Αν και υπάρχουν δηλώσεις που αμφισβητούν τα στοιχεία της Ελλάδας από τη μεριά των Ευρωπαίων η κυβέρνηση φαίνεται πεπεισμένη ότι μέσα στον Απρίλιο θα υπάρξει συμφωνία για το ύψος του πλεονάσματος του οποίου το 70% θα είναι σε θέση να διαθέσει πριν τις 25 Μαϊου και τις ευρωεκλογές.

Ο μεγαλύτερος φόβος της κυβέρνησης είναι το χρηματοδοτικό κενό για το οποίο η απόκλιση με την τρόικα είναι μεγάλη και μπορεί να καθυστερήσει τις αποφάσεις.

Μάλιστα μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει μια σειρά επαφών των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου ώστε να προσδιοριστεί το πως θα μοιραστούν τα χρήματα.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστρέφει το δώρο Πάσχα στο Δημόσιο"

Τα επτά "χατήρια" που κάνει η κυβέρνηση στους αγρότες

Πακέτο μέτρων υπέρ των αγροτών, και ουσιαστικά την κατάργηση της υποχρέωσης τήρησης των βιβλίων εσόδων εξόδων ανακοίνωσε η κυβέρνηση προκειμένου να προλάβει κύμα κινητοποιήσεων, κάτι που ωστόσο δεν απέφυγε.

Το πακέτο, που ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, περιλαμβάνει:

• Οι αγρότες που υποχρεούνται να τηρούν στοιχεία εσόδων-εξόδων είναι όσοι το εισόδημά τους ξεπερνά τις 15.000 ευρώ.

• Όλοι οι αγρότες (ακόμα και όσων το εισόδημα είναι άνω των 15.000 ευρώ) δεν θα έχουν υποχρέωση τήρησης βιβλίων παρά μόνο συγκεντρωτικών παραστατικών εσόδων και εξόδων. (Εξαιρούνται όσοι έχουν άλλες δραστηριότητες και για τις οποίες ήδη τηρούν βιβλία).

• Για τα 5 πρώτα χρόνια οι αγρότες που μπαίνουν στο νέο σύστημα απαλλάσσονται του τέλους επιτηδεύματος, όπως και εκείνοι που βρίσκονται 3 χρόνια πριν από τη συνταξιοδότηση.

• Όλοι οι αγρότες θα έχουν υποχρέωση μιας ετήσιας δήλωσης ΦΠΑ, που θα υποβάλλεται στο τέλος του έτους. Επίσης, η υποχρέωση για την υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων όσον αφορά στα έξοδα γίνεται ετήσια.

• Απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής ΦΠΑ ως φυσικά πρόσωπα, όσοι αγρότες διαθέτουν τα προϊόντα τους μέσω τρίτων (Ομάδων, Συνεταιρισμών και εμπόρων).

• Οι Ομάδες και Συνεταιρισμοί που εκκαθαρίζουν τις πωλήσεις των αγροτών πραγματοποιούν την εκκαθάριση μια φορά το χρόνο.

• Οι αγρότες που εντάσσονται στο νέο καθεστώς φέτος θα έχουν προκαταβολή φόρου εισοδήματος (με τη δήλωση που θα υποβληθεί το 2015) 27,5% αντί 55%.

fpress
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα επτά "χατήρια" που κάνει η κυβέρνηση στους αγρότες"

Έρχεται με... άγριες διαθέσεις η τρόικα- Ζητούν νέα μέτρα και απολύσεις

Αλλάγή στο χρονοδιάγραμμα της τρόικας και επιστροφή στην Αθήνα την Τσικνοπέμπτη με ...άγριες διαθέσεις.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Real News, η τρόικα, προκειμένου να συμφωνήσει για τη δόση του Μαίου και να θέσει τα θεμέλια για το νέο δανειακό πρόγραμμα ζητάει πρόσθετα μέτρα ύψους 7 δισ. ευρώ! Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα που επικαλείται ως πηγή κοινοτικό αξιωματούχο, το Eurogroup της Δευτέρας θα βάλει όρους στον υπουργό Οικονομικών τους οποίος θα πρέπει να δεχτεί υπό την απειλή στάσης πληρωμών τον Μάιο.

Συγκεκριμένα, το Eurogroup αναμένεται αν ζητήσει από την Αθήνα:

1. Άμεσα πρόσθετα μέτρα ύψους 1,2 δισ. ευρώ για το 2014 εκτός από αυτά που ήδη συμφωνηθεί μέχρι τον Δεκέμβριο
2. Προσδιορισμό μιας δεξαμενής πρόσθετων μέτρων, περιλαμβανομένων και των φορολογικών ύψους 2,8 δισ. ευρώ για το 2015.
3. Η τρόικα θα ζητήσει να μπουν στο τραπέζι και τα πρόσθετα μέτρα του 2016 και επαναβεβαίωση πως το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 θα είναι αυξημένο κατά 50% σε σχέση με το 2015, ή αλλιώς να εξοικονομηθούν άλλα 2,8 δισ. ευρώ, ανεβάζοντας έτσι το συνολικό λογαριασμό στα 7 δισ. ευρώ
4. Προθεσμία μέχρι τις 10 Μαρτίου για να ολοκληρωθεί το δεύτερο κύμα κινητικότητας και κατάλογο με το προσωπικό για 11.000 απολύσεις μέχρι τον ιούνιο.
5. Να ολοκληρωθεί η νομοθέτηση για τα κόκκινα δάνεια και την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών
6. Να ολοκληρώσει έναν κύκλο διαρθρωτικών διευκολύνσεων σε αγορές προϊόντων, ενέργειας και υπηρεσιών, περιλαμβανομένης και της απελευθέρωσης των εμπορικών μισθώσεων
7. Να συμφωνήσει στη μέθοδο τιτλοποίησης εσόδων από ρευστοποίηση ακινήτων του ελληνικού δημοσίου, και να νομοθετήσει βελτιώσεις στη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ
8. Οριστικό χρονοδιάγραμμα για τη νομοθέτηση παρεμβάσεων που περιλαμβάνονται στη λεγόμενη "εργαλειοθήκη" του ΟΟΣΑ με προτεραιότητα σε ό,τι αφορά στη διευκόλυνση του επειχειρείν
9. Άρση της νομική απαίτησης για υπουργική έγκριση των μαζικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα
10. Να συζητήσει το πλαίσιο των μελλοντικών αλλαγών στο ασφαλιστικό και τις δαπάνες υγείας την πόμενη διετία.

Η τρόικα σε όλα τα παραπάνω θα έχει την αμέριστη στήριξη τουλάχιστων 9 χωρών - Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Ολλανδία, Φινλανδία, Λουξεμβούργο, Σλοβενία, Εσθονία, Ισπανία- που ήδη εκφράστηκαν με ένταση για τις ελληνικές καθυστερήσεις.

thestival
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρχεται με... άγριες διαθέσεις η τρόικα- Ζητούν νέα μέτρα και απολύσεις"

«Ψαλίδι» σε μισθούς και συντάξεις του Δημοσίου από τον Μάρτιο

Νέες μειώσεις στους μισθούς τους, οι οποίες ενδέχεται να φθάσουν ακόμη και τα 70 ευρώ μηνιαίως, θα υποστούν 7 στους 10 υπαλλήλους του Δημοσίου από τον Μάρτιο, καθώς τίθενται σε εφαρμογή οι καινούργιες ενιαίες κρατήσεις για την επικουρική ασφάλιση στο σύνολο πλέον των αποδοχών τους.

Ειδικότερα, μέχρι σήμερα οι κρατήσεις των δημοσίων υπαλλήλων για τις επικουρικές συντάξεις υπολογίζονταν στον βασικό τους μισθό με πλαφόν μάλιστα τα 1.666 ευρώ. Ωστόσο, από τον Μάρτιο οι κρατήσεις της τάξεως του 3% θα υπολογίζονται στο σύνολο των αποδοχών, συμπεριλαμβανομένων και των επιδομάτων, και μάλιστα χωρίς το όριο που ίσχυε, ενώ οι επιπλέον κρατήσεις δεν είναι ξεκάθαρο αν θα συνεισφέρουν τελικά στο ποσό της σύνταξης που θα εισπράξουν.

Την ίδια ώρα, μειώσεις στο ποσό των επικουρικών συντάξεών τους θα δουν και εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι, καθώς από τα μέσα του 2014 το ποσό της επικουρικής που μέχρι σήμερα φορολογείτο αυτοτελώς θα προστίθεται στην κύρια σύνταξη και θα υπόκειται στη γενική κλίμακα φορολογίας εισοδήματος.

Ως εκ τούτου, οι απώλειες θα ξεκινούν από τα 17 ευρώ τον μήνα για συντάξεις έως 900 ευρώ και θα φθάνουν έως και τα 116 ευρώ μηνιαίως για υψηλές συντάξιμες αποδοχές πάνω από 2.500 ευρώ.

Αντίστροφα, όμως, μετρά ο χρόνος και για τις μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις τόσο εκείνων που θα βγουν στη σύνταξη μέσα στο 2014 όσο και εκείνων που λαμβάνουν ήδη επικουρική. Μεγαλύτερη μείωση αναμένεται να υποστούν οι ασφαλισμένοι των ειδικών ταμείων που θα συνταξιοδοτηθούν εντός του έτους.

Ο νέος κανονισμός παροχών του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης αναμένεται να προβλέπει ποσοστό αναπλήρωσης που δεν θα ξεπερνά το 20%, όταν σήμερα στα ειδικά ταμεία φθάνει ακόμη και το 40%. Επομένως, οι επικουρικές συντάξεις ενδέχεται να μειωθούν ακόμη και κατά το ήμισυ, δηλαδή επικουρικές που σήμερα αγγίζουν τα 600 ευρώ θα πέσουν στα 300.

Mega
Διαβάστε Περισσότερα » "«Ψαλίδι» σε μισθούς και συντάξεις του Δημοσίου από τον Μάρτιο"

Λαγκάρντ:Δεν είμαστε ελαστικοί έναντι της Ελλάδας

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ απορρίπτει τις κατηγορίες ότι το ΔΝΤ είναι «ελαστικό» έναντι των ευρωπαϊκών χωρών.

«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πίεσε την Ελλάδα, αλλά και άλλες ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, να προβούν σε περικοπές και άλλες μεταρρυθμίσεις, πολύ περισσότερο από τις αλλαγές που απαίτησε από ασιατικές χώρες που αντιμετώπισαν οικονομικά προβλήματα στη δεκαετία του ΄90» αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Good Weekend», που είναι ένθετο σε εφημερίδες του αυστραλιανού εκδοτικού συγκροτήματος Φέρφαξ.

«Προσπαθώ να μην είμαι Γαλλίδα, ούτε καν Ευρωπαία όταν ασκώ τα καθήκοντά μου. Και νομίζω τα καταφέρνω» προσθέτει η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Διαβάστε Περισσότερα » "Λαγκάρντ:Δεν είμαστε ελαστικοί έναντι της Ελλάδας"

Der Spiegel: Διαφωνία Μέρκελ-Σόιμπλε για την Ελλάδα - Διαψεύδει το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών

Για ένταση στις σχέσεις της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ με τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με αφορμή το ενδεχόμενο νέας βοήθειας προς την Ελλάδα και την ανακοίνωσή του πριν από τις Ευρωεκλογές, κάνει λόγο το περιοδικό «Der Spiegel», υποστηρίζοντας ότι η κυρία Μέρκελ εκτιμά ότι κάτι τέτοιο θα ενισχύσει τους γερμανούς ευρωσκεπτικιστές.

Το περιοδικό αποκαλύπτει επίσης ότι στην αρχή της κρίσης οι δύο γερμανοί πολιτικοί διαφώνησαν και για την συμμετοχή του ΔΝΤ στα προγράμματα διάσωσης.

«Η Μέρκελ σταματάει τον Σόιμπλε», είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ που θα δημοσιευθεί στην αυριανή έκδοση του γερμανικού περιοδικού και αναφέρει τα εξής: «Μεταξύ της 'Αγγελα Μέρκελ και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπάρχουν και πάλι εντάσεις για την γραμμή στην ευρωπαϊκή πολιτική. Η Καγκελάριος σταμάτησε σχέδια του υπουργού Οικονομικών της να τεθεί στην διάθεση της Ελλάδας πριν από τις Ευρωεκλογές τον Μάιο ένα νέο πακέτο βοήθειας» και επισημαίνει ότι η Καγκελαρία «ενημέρωσε την κυβέρνηση στην Αθήνα ότι δεν μπορεί να υπολογίζει σε ένα τέτοιου είδους μήνυμα».

Σύμφωνα με το περιοδικό, «η κυρία Μέρκελ φοβάται ότι το επικριτικό προς την Ευρώπη κόμμα "Εναλλακτική για την Γερμανία" θα μπορούσε να ωφεληθεί στις εκλογές από μια συζήτηση για νέα βοήθεια προς την Ελλάδα, ενώ, αντιθέτως, ο κ. Σόιμπλε ήθελε να στείλει στους Έλληνες ένα μήνυμα αλληλεγγύης και να καταστήσει σαφές ότι μπορούν μετά τις εκλογές να υπολογίζουν σε περαιτέρω στήριξη, καθώς βλέπει τον κίνδυνο, χωρίς την προοπτική περαιτέρω στήριξης, ριζοσπαστικά κόμματα στην Ελλάδα να ενισχυθούν πολύ».

Σε αυτή την περίπτωση, συνεχίζει το ρεπορτάζ, «πολλοί παρατηρητές θεωρούν το τέλος της κυβέρνησης συντηρητικών και σοσιαλιστών ως πιθανό» και αυτό, ανησυχεί ο κ. Σόιμπλε, θα μπορούσε να αναζωπυρώσει την ευρωκρίση. «Μεταξύ Μέρκελ και Σόιμπλε είχαν υπάρξει ήδη κατά την έναρξη της ευρωκρίσης σοβαρές διαφορές απόψεων για την σωστή στρατηγική. Ενώ ο κ.Σόιμπλε ήθελε να λύσει την κρίση ευρωπαϊκά, η Καγκελάριος επέμενε να συμπεριληφθεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο», καταλήγει το ρεπορτάζ του Spiegel.

Διαψεύδει το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών τα περί διαφωνίας Μέρκελ-Σόιμπλε για τη βοήθεια στην Ελλάδα


Εσφαλμένο χαρακτήρισε το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών το δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα δεν μπορεί να υπολογίζει θετικά μηνύματα για νέα βοήθεια πριν από τις ευρωεκλογές.

«Τα αρμόδια υπουργεία επεξεργάζονται περαιτέρω εταιρική βοήθεια για την Ελλάδα» δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόμπλε, σημειώνοντας ότι το τρέχον πρόγραμμα για την Ελλάδα ισχύει έως το τέλος του 2014.

«To εάν εξακολουθεί να υπάρχει ανάγκη χρηματοδότησης θα είναι ξεκάθαρο μόλις στα μέσα του 2014» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Der Spiegel: Διαφωνία Μέρκελ-Σόιμπλε για την Ελλάδα - Διαψεύδει το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών"

Χρειάστηκε να παρέμβει ο Συνήγορος του Πολίτη για φάρμακο μικρού κοριτσιού

Η παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη χρειάστηκε για να λυθεί ένα σοβαρό πρόβλημα χορήγησης φαρμάκου σε ανήλικη από δημόσιο νοσοκομείο, περιστατικό που μαρτυρά τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η δημόσια υγεία στην Ελλάδα.

Το κορίτσι, που έπασχε από σοβαρή πάθηση, είχε ανάγκη συγκεκριμένου φαρμάκου, το οποίο συγκαταλέγεται στα φαρμακευτικά προϊόντα που η χορήγησή τους γίνεται αποκλειστικά από τα φαρμακεία των νοσοκομείων για τη θεραπεία σοβαρών ασθενειών.

Το νοσοκομείο, όμως, της νησιωτικής περιοχής όπου διέμενε το παιδί, εξέδωσε βεβαίωση με την οποία δήλωνε την αδυναμία χορήγησης του φαρμάκου, λόγω ανεπάρκειας πιστώσεων, κι ενώ οι θεράποντες ιατροί είχαν διαγνώσει ως αναγκαία τη συνεχή και αδιάλειπτη χορήγηση του συγκεκριμένου σκευάσματος.

Έτσι, το νοσοκομείο πρότεινε, λόγω της οικονομικής του αδυναμίας, στους γονείς να απευθυνθούν σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας, προκειμένου να εξασφαλίσουν την απαραίτητη φαρμακευτική περίθαλψη.

Όπως, όμως, αναφέρει Ο Συνήγορος του Πολίτη, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και τη διοικητική πρακτική, το συγκεκριμένο νοσοκομείο όφειλε να χορηγήσει στους κατοίκους της περιοχής το φάρμακο αυτό.

Ο Συνήγορος, σε έγγραφο που απηύθυνε προς το αρμόδιο νοσοκομείο και την αρμόδια Υγειονομική Περιφέρεια, τόνισε πως το γεγονός ότι το νοσοκομείο χορήγησε αρχικά το φάρμακο και γνώριζε την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης της φαρμακευτικής θεραπείας συνεπάγεται την ανάληψη της δέσμευσης της διοίκησης του νοσοκομείου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εξασφαλίσει τα κρίσιμα αποθέματα και την αναγκαία επάρκεια.

Επισήμανε, επίσης, ότι η επιλογή του νομοθέτη για υποχρεωτική χορήγηση του φαρμάκου από το δημόσιο νοσοκομείο σημαίνει ότι η Πολιτεία αναλαμβάνει την ευθύνη να εξασφαλίζει τη χορήγηση φαρμάκων.

Κατά συνέπεια, συμπλήρωσε η Αρχή, η χορήγηση βεβαίωσης προς αναζήτηση του φαρμάκου από τον ίδιο τον ασθενή από άλλο νοσοκομείο, μακριά από τον τόπο κατοικίας του (δεδομένου ότι κατοικεί σε νησιωτική περιοχή), δεν συμφωνεί με την εκ του νόμου προβλεπόμενη διαδικασία.

Επίσης, η τυχόν άρνηση άλλου νοσοκομείου από αυτό του τόπου κατοικίας του ασθενούς είναι απολύτως δικαιολογημένη.
Μετά την παρέμβαση του Συνηγόρου, η αρμόδια Υγειονομική Περιφέρεια εξασφάλισε άμεσα τη χορήγηση του φαρμάκου στην ανήλικη ασθενή από νοσοκομείο της αρμοδιότητάς της και επισήμανε στα νοσοκομεία την υποχρέωση άμεσης εξυπηρέτησης αυτών των περιστατικών.

Ωστόσο, το μείζον ζήτημα των «πετσοκομμένων» προϋπολογισμών των νοσοκομείων, που εκτιμάται πως δεν επαρκούν για τη λειτουργία τους το δεύτερο εξάμηνο του έτους, παραμένει.

Πρόκειται για ένα περιστατικό που δείχνει το μέγεθος του κοινωνικού δράματος που εξελίσσεται με φόντο τη διάλυση της δημόσιας υγείας στη χώρα. Η πολιτική του κ. Γεωργιάδη με τις σκληρές περικοπές των δημοσίων δαπανών για την υγεία, φέρεται ότι οδήγησε σε τέτοιο σημείο ένα δημόσιο νοσοκομείο, να αρνηθεί τη χορήγηση αναγκαίων φαρμάκων και μάλιστα σε παιδιά.

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Χρειάστηκε να παρέμβει ο Συνήγορος του Πολίτη για φάρμακο μικρού κοριτσιού"

«Ουδείς είναι υπεράνω κριτικής»

«Ουδείς είναι υπεράνω κριτικής. Όπως μας κρίνουν, θα τους κρίνουμε» δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, υπερασπιζόμενος τη στάση του έναντι της τρόικας.

«Αν πίστευαν από το φθινόπωρο ότι πάμε καλύτερα, όπως τους δείχναμε με τα νούμερα, τώρα θα είχαμε τελειώσει. Τους λέγαμε ότι το κλίμα βελτιώνεται και το αρνούνταν. Εκείνοι φταίνε που αργούμε» σημειώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News».

Παράλληλα, αναφέρεται στα στοιχεία του προϋπολογισμού από τον περασμένο Σεπτέμβριο, οπότε φαινόταν πλεόνασμα, ενώ η τρόικα επέμενε για έλλειμμα 700 εκατ. ευρώ.

Ήταν η ίδια περίοδος που ο υπουργός Οικονομικών πρότεινε διόρθωση της ύφεσης στο 3,8% του ΑΕΠ για το 2013 και οι τροϊκανοί δέχθηκαν να περιοριστεί από το 4,2% σε 4%, για να παραδεχθούν τον Νοέμβριο πλεόνασμα 812 εκατ. ευρώ.

«Τον Σεπτέμβριο, η τριμερής άφησε στο γραφείο μου ένα χαρτί με λανθασμένες δημοσιονομικές προβλέψεις, με βάση τις οποίες ζητούσε μέτρα 3 δισ. ευρώ για το 2014. Αν εισηγούμουν στην κυβέρνηση να το δεχθούμε, θα ήταν μια μεγάλη καταστροφή σήμερα» υποστηρίζει ο κ. Στουρνάρας.

Διαβάστε Περισσότερα » "«Ουδείς είναι υπεράνω κριτικής»"

Η Χρυσή Αυγή κατέθεσε προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπινών Δικαιωμάτων για τις παράνομες πολιτικές διώξεις

Ο Συναγωνιστής Ηλίας Παναγιώταρος σε σχετική του δήλωση επισήμανε πως η Χρυσή Αυγή σύντομα θα δικαιωθεί νομικά στα ανεξάρτητα δικαστήρια, αλλά και πολιτικά στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και ευρωεκλογές του Μαΐου.

Όπως είχε προαναγγελθεί σε συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα παρουσία του Βρετανού ευρωβουλευτή Νικ Γκρίφιν, η Χρυσή Αυγή κατέθεσε σήμερα προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπινών Δικαιωμάτων για τις παράνομες πολιτικές διώξεις κατά του κόμματος, του Αρχηγού, των βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής.

Το σκεπτικό της προσφυγής

Η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ΕΣΔΑ, μαζί με τα Πρόσθετα Πρωτόκολλα αυτής, συνιστά ένα πλήρες και αποτελεσματικό πλέγμα προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων, το οποίο επιβάλλει στα Κράτη Μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης τον σεβασμό αυτών των δικαιωμάτων. Οι διατάξεις της ΕΣΔΑ δεσμεύουν πλήρως την Ελλάδα. Παράλληλα, το κάθε άρθρο της ΕΣΔΑ που κατοχυρώνει ατομικό δικαίωμα είναι διάταξη αμέσου εφαρμογής και κανών δημοσίας τάξεως. Αυτό έχει την αυτονόητη συνέπεια ότι ο δικαστής πρέπει να το εφαρμόζει αυτεπαγγέλτως στα πλαίσια επίλυσης μιας διαφοράς και ότι οι διάδικοι μπορούν να το επικαλεστούν για πρώτη φορά σε οποιοδήποτε στάδιο της δίκης, ακόμη και κατ’ αναίρεση.

Εξάλλου, σύμφωνα με το άρθρο 34 της ΕΣΔΑ, όποιος (φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή ομάδα ατόμων) θεωρεί ότι είναι θύμα παραβίασης των δικαιωμάτων που κατοχυρώνει η ΕΣΔΑ, μπορεί να προσφύγει κατά του Κράτους Μέλους της ΕΣΔΑ που προβαίνει στην παραβίαση. Πρόκειται για την ατομική προσφυγή, η οποία ασκείται ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, γνωστού και ως «Δικαστήριο του Στρασβούργου». το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου έχει καταστεί ο εγγυητής και ο υπέρτατος θεματοφύλακας για την προάσπιση των ατομικών δικαιωμάτων στον ευρωπαϊκό χώρο.

Σε αυτό το Δικαστήριο προσφεύγει ο «ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ», καθώς, σύμφωνα με την εκτίμηση έγκριτων νομικών, οι μεθοδεύσεις που έχουν γίνει από τις ελληνικές αρχές στο πλαίσιο της προσπάθειας δικαστικής δίωξης και πολιτικής εξόντωσης του κόμματός μας, παραβιάζουν κατάφωρα πληθώρα διατάξεων της ΕΣΔΑ και προσβάλλουν βάναυσα τα δικαιώματα των διωκόμενων στελεχών της.

Η όλη διαδικασία σύλληψης, δίωξης και προσωρινής κράτησης του Γενικού Γραμματέα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και Προέδρου της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας Νικολάου Μιχαλολιάκου, του Βουλευτή Επικρατείας και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Χρήστου Παππά και του Βουλευτή της Β’ Εκλογικής Περιφέρειας Πειραιά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣΙωάννη Λαγού, αντιβαίνει στις ακόλουθες διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου:

Α) Το άρθρο 3 της ΕΣΔΑ, το οποίο ορίζει ότι «κανένας δεν επιτρέπεται να υποβληθεί σε βασανιστήρια ούτε σε ποινές ή σε μεταχείριση απάνθρωπη ή εξευτελιστική», και το οποίο παραβιάστηκε δύο φορές στην υπόθεση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

Συγκεκριμένα, ως προς την πρώτη παραβίαση του άρθρου 3, σύμφωνα με την πρόσφατη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στην υπόθεση Gutsanovi κατά Βουλγαρίας, η πραγματοποίηση επιχείρησης σύλληψης πολιτικών προσώπων, η οποία γίνεται ξημερώματα, με τη συνδρομή πάνοπλων ανδρών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και η σύλληψή τους ενώπιον μελών της οικογένειάς τους, συνιστά εξευτελιστική μεταχείριση που δεν συνάδει με το άρθρο 3 της ΕΣΔΑ. Στην περίπτωση του Αρχηγού της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ κυρίου Μιχαλολιάκου και του Βουλευτή κυρίου Λαγού, με αυτόν ακριβώς τον υποτιμητικό τρόπο έγινε η σύλληψη, τα ξημερώματα της 28ης Σεπτεμβρίου 2013. Περαιτέρω, αυτό που προξενεί εντύπωση είναι ότι η επιχείρηση σύλληψης έγινε από άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας τα ξημερώματα, παρόλο που οι συλληφθέντες δεν ήταν επικίνδυνοι ούτε ύποπτοι φυγής, αφού: α) έδιναν καθημερινά το παρόν στις συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου και στα γραφεία του κόμματος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, β) εκείνη τη χρονική περίοδο είχαν αστυνομικούς συνοδούς για την ασφάλειά τους, με αποτέλεσμα η αστυνομία να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή που βρίσκονταν, ενώ, περαιτέρω, στην οικία του κυρίου Μιχαλολιάκου, ως Αρχηγού κοινοβουλευτικού κόμματος, υπήρχε εγκατεστημένο και επανδρωμένο σε 24ωρη βάση φυλάκιο της ελληνικής αστυνομίας.

Η δεύτερη παραβίαση του άρθρου 3 της ΕΣΔΑ συνίσταται στην περιφορά των τριών προσωρινά κρατούμενων Βουλευτών, καθώς και αυτών που αφέθησαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους (Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Μίχος), με χειροπέδες στα χέρια και συνοδευόμενων από μασκοφόρους άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, ενώπιον των τηλεοπτικών καμερών.

Συγκεκριμένα, η μεταγωγή των έξι ανωτέρω Βουλευτών από τη ΓΑΔΑ στον ανακριτή έγινε, προσχεδιασμένα, ενώπιον πληθώρας παραταγμένων τηλεοπτικών καμερών και δημοσιογράφων, και μάλιστα σε ζωντανή πανελλήνια σύνδεση την ώρα του κεντρικού βραδινού δελτίου ειδήσεων, με αποκλειστικό στόχο τον εξευτελισμό και την ταπείνωσή τους, κάτι που συνιστά κατάφωρη παραβίαση του άρθρου 3 της ΕΣΔΑ.

Τέλος, στην περίπτωση των τριών προσωρινά κρατούμενων Βουλευτών, με όμοιο τρόπο, ενώπιον των τηλεοπτικών καμερών, έγινε και η μεταγωγή τους από τον ανακριτή προς τις φυλακές Κορυδαλλού. Η σκοπιμότητα και ο προσχεδιασμός της δημόσιας διαπόμπευσης, με χειροπέδες, των Βουλευτών μας, αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι κατά το παρελθόν, ακόμα και η μεταγωγή συλληφθέντων για τρομοκρατικές ενέργειες και δολοφονίες δεν γινόταν ενώπιον τηλεοπτικών καμερών, αλλά από τα υπόγεια της ΓΑΔΑ, μέσα σε τζιπ της αστυνομίας με σκούρα τζάμια, ώστε να μην φαίνεται το πρόσωπό τους. Σύμφωνα με τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, το να περιφέρεις επιδεικτικά δημόσια πρόσωπα, και μάλιστα Αρχηγό πολιτικού κόμματος, ενώπιον δημοσιογράφων και τηλεοπτικών καμερών, με χειροπέδες στα χέρια, συνιστά εξευτελιστική μεταχείριση και θεμελιώνει παραβίαση του άρθρου 3 της ΕΣΔΑ.

Β) Το άρθρο 5 παρ. 3 της ΕΣΔΑ, το οποίο ορίζει ότι «Κάθε πρόσωπο που έχει συλληφθεί ή κρατείται σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 1 (γ) του παρόντος Άρθρου, οδηγείται άμεσα ενώπιον δικαστή ή άλλου λειτουργού εξουσιοδοτημένου από το νόμο να ασκεί δικαιοδοτικές αρμοδιότητες και έχει δικαίωμα να δικαστεί εντός εύλογου χρόνου ή να αφεθεί ελεύθερος κατά τη διάρκεια της εκκρεμοδικίας. Η άφεση μπορεί να προϋποθέτει εγγυήσεις για την εμφάνιση στη δίκη». Έτσι, έχει κριθεί ότι η κράτηση ενός προσώπου επί 118 ημέρες, εκ των οποίων, μάλιστα, μόνο οι μισές στη φυλακή και οι υπόλοιπες σε κατ’ οίκον περιορισμό, συνιστά παραβίαση του άρθρου 5 παρ. 3 της ΕΣΔΑ.

Περαιτέρω, οι αιτήσεις αποφυλάκισης που έχουν υποβάλλει απορρίπτονται αναιτιολόγητα, με αναφορά στις πολιτικές τους πεποιθήσεις, και χωρίς να δικαιολογείται επαρκώς η μη αντικατάσταση της προσωρινής τους κράτησης με άλλα πιο επιεική μέτρα, όπως η εγγυοδοσία, η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα ή η υποχρέωση εμφάνισης στο οικείο αστυνομικό τμήμα.

Γ) Το άρθρο 6 παρ. 2 της ΕΣΔΑ (ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΑΘΩΩΤΗΤΑΣ) σύμφωνα με το οποίο «Κάθε πρόσωπο που κατηγορείται για ένα ποινικό αδίκημα, θεωρείται αθώο μέχρι να αποδειχθεί η ενοχή του σύμφωνα με το νόμο». Σύμφωνα, μάλιστα, με τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, το τεκμήριο της αθωότητας δεν δεσμεύει μόνο τις δικαστικές αρχές, αλλά και οποιαδήποτε άλλη κρατική αρχή, όπως ο Πρόεδρος της Βουλής, ο Εισαγγελέας, οι Υπουργοί της Κυβέρνησης, ακόμα και τα αστυνομικά όργανα.

Στην περίπτωση της δίωξης κατά των Βουλευτών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, το τεκμήριο της αθωότητας παραβιάστηκε βάναυσα από τις συστηματικές δηλώσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού και μελών της Κυβέρνησης, όπως οι Υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Δένδιας και Δικαιοσύνης Αθανασίου, οι οποίοι προεξοφλούσαν ότι ο κατηγορούμενος Αρχηγός και οι Βουλευτές μας είναι μέλη εγκληματικής οργάνωσης, δολοφόνοι και ένοχοι, και διατυμπάνιζαν ότι η «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» αποτελεί συμμορία και εγκληματική οργάνωση και ότι θα την συντρίψουν.

Ανάλογη συμπεριφορά επέδειξαν τόσο οι δικαστικές αρχές, με την αναιτιολόγητη απόρριψη των αιτημάτων αποφυλάκισης των προσωρινά κρατούμενων Βουλευτών, όσο και οι αστυνομικές αρχές, οι οποίες, στα δελτία Τύπου που εξέδιδαν σχετικά με την υπόθεση, προδίκαζαν την ενοχή των συλληφθέντων Βουλευτών και του συνόλου των στελεχών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, και μας αντιμετώπιζαν ως ενόχους, ενώ προέβαιναν συστηματικά και στη διαρροή προς τα ΜΜΕ προανακριτικού υλικού από τη δικογραφία, το οποίο δήθεν αποδείκνυε την ενοχή μας.

Περαιτέρω παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας συντελέστηκε και από τη συμπεριφορά της συντριπτικής πλειοψηφίας των ΜΜΕ, ιδίως δε από τα τηλεοπτικά κανάλια, τα οποία είχαν προδικάσει την ενοχή των συλληφθέντων Βουλευτών και τους αποκαλούσαν συλλήβδην ως «δολοφόνους», «μέλη εγκληματικής οργάνωσης», «μέλη συμμορίας», «νονούς», «μπράβους», «εκβιαστές» κλπ.

Σύμφωνα με την επικρατέστερη ερμηνεία του άρθρου 6 παρ. 2 της ΕΣΔΑ, αυτή η συμπεριφορά των ΜΜΕ παραβιάζει το τεκμήριο της αθωότητας, αφού διαμορφώνει την κοινή γνώμη και δημιουργεί κλίμα ενοχής των υπόπτων, με αποτέλεσμα να δύναται να επηρεάσει και την κρίση των δικαστών που θα κληθούν να τους δικάσουν.

Δ) Το άρθρο 13 της ΕΣΔΑ, σύμφωνα με το οποίο «Κάθε πρόσωπο, του οποίου τα δικαιώματα και οι ελευθερίες που κατοχυρώνονται με την παρούσα Σύμβαση παραβιάσθηκαν, έχει δικαίωμα αποτελεσματικής προσφυγής ενώπιον εθνικής αρχής, ανεξάρτητα από το αν η παραβίαση τελέσθηκε από πρόσωπα που ενεργούσαν κατά την ενάσκηση δημοσίων καθηκόντων τους».

Το άρθρο αυτό επιβάλλει στα Κράτη Μέλη της ΕΣΔΑ να θεσπίσουν στο εσωτερικό τους δίκαιο αποτελεσματικά ένδικα μέσα, τα οποία θα μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιοσδήποτε θεωρεί ότι παραβιάστηκαν δικαιώματά του που κατοχυρώνονται από την ΕΣΔΑ. Όμως, το ελληνικό δίκαιο δεν προβλέπει ένδικα βοηθήματα ή μέσα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στην περίπτωσή μας, ούτε για την απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση της οποίας έτυχαν οι προσωρινά κρατούμενοι Βουλευτές μας, ούτε για την παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας, ούτε για να αντικρουστεί η απόρριψη των αιτημάτων αποφυλάκισης που έχουν υποβάλλει, ούτε για να αντιδράσουν στις διενεργηθείσες κατ’ οίκον έρευνες και κατασχέσεις προσωπικών αντικειμένων.

Ε) Το άρθρο 3 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ, σύμφωνα με το οποίο «Τα Υψηλά Συμβαλλόμενα Μέρη αναλαμβάνουν την υποχρέωση όπως διενεργούν, κατά λογικά διαστήματα, ελεύθερες μυστικές εκλογές, υπό συνθήκες επιτρέπουσες την ελεύθερη έκφραση της λαϊκής θέλησης ως προς την εκλογή του νομοθετικού σώματος».

Εξυπακούεται ότι οι εκλεγέντες βουλευτές θα πρέπει να μπορούν να ασκούν τα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα καθ’ όλη τη διάρκεια της βουλευτικής περιόδου, να συμμετέχουν στις συζητήσεις και στις ψηφοφορίες στη Βουλή και, γενικά, να δύνανται να εκπροσωπούν το εκλογικό σώμα. Αυτό δε ισχύει ιδιαιτέρως στην περίπτωση κρίσιμων κοινοβουλευτικών ψηφοφοριών, όπως, ιδίως, αυτές για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση, για την ψηφοφορία επί προτάσεως δυσπιστίας – μομφής κατά της Κυβέρνησης ή κατά μέλους αυτής, για την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού και άλλων σημαντικών νομοσχεδίων.

Στην προκειμένη περίπτωση, από την ημερομηνία της προσωρινής κράτησης των τριών Βουλευτών στις φυλακές Κορυδαλλού (28-10-2013) και εντεύθεν, δεν τους επιτρέπεται να ασκούν τα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα και να συμμετέχουν, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, έστω και με επιστολική ψήφο, στις συζητήσεις και στις ψηφοφορίες που διεξάγονται στη Βουλή. Ειδικότερα, το Προεδρείο της Βουλής, αφενός μεν παραλείπει να εκφωνήσει τα ονόματα των τριών προφυλακισμένων Βουλευτών κατά τις ψηφοφορίες, αφετέρου δε, θέλοντας να αποποιηθεί τις ευθύνες του, εκτιμά ότι οι μοναδικά αρμόδιοι για να εκφέρουν θετική ή αρνητική γνώμη για την μεταφορά των βουλευτών από τις φυλακές Κορυδαλλού στη Βουλή, ώστε να ασκήσουν τα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα, είναι οι εισαγγελείς των φυλακών Κορυδαλλού.

Έτσι, μέσω της αδυναμίας συμμετοχής στις ψηφοφορίες των τριών προσωρινά κρατούμενων Βουλευτών του πολιτικού κόμματος «ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ», ουσιαστικά νοθεύεται η αρχή της λαϊκής κυριαρχίας και η αρχή της δεδηλωμένης, καθώς, πλέον, αρκεί στην κυβέρνηση να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης 148 Βουλευτών, αφού έξι Βουλευτές αδυνατούν να λάβουν μέρος στις εργασίες της Βουλής και να ασκήσουν τα κατοχυρωμένα στα άρθρα 60 και 61 του Συντάγματος δικαιώματά τους. Με αυτόν τον τρόπο, κατ’ ουσίαν, όσο διαρκεί η αδυναμία συμμετοχής τους στις ψηφοφορίες, η Βουλή απαρτίζεται από 294 Βουλευτές, οπότε και στην Κυβέρνηση αρκεί η ΠΑΡΑΝΟΜΗ πλειοψηφία των 148 Βουλευτών, κατά παράβαση τόσο των συνταγματικών αρχών που προαναφέρθηκαν, όσο και του άρθρου 3 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ.

Συμπερασματικά, παρατηρείται ότι οι ελληνικές δικαστικές και αστυνομικές αρχές, ενεργώντας υπό την ασφυκτική πίεση της Κυβέρνησης, και υποκινούμενες από την απροκάλυπτη σπουδή της Κυβέρνησης να προδικάσει την ενοχή των κατηγορούμενων Βουλευτών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, προέβησαν σε πληθώρα παραβιάσεων ατομικών δικαιωμάτων κατοχυρωμένων στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Η συστηματική αυτή παραβίαση των διατάξεων της ΕΣΔΑ και η υιοθέτηση μεθόδων και πρακτικών που έχουν ρητά καταδικαστεί από τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, φαντάζει, εκ πρώτης όψεως, ως δυσεξήγητη, δεδομένου ότι οι ελληνικές αρχές είναι σε πλήρη γνώση αυτής της νομολογίας. Εξηγείται, όμως, πλήρως, αν αναλογιστούμε ότι, ουσιαστικά, πρόκειται για μια ξεκάθαρα πολιτική δίωξη που αποβλέπει στον περιορισμό της διαρκώς αυξανόμενης εκλογικής απήχησης και στην πολιτική εξαφάνιση του κόμματος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

Όλες οι παραπάνω παράνομες και αντισυμβατικές μεθοδεύσεις των ελληνικών αρχών εναντίον των προσωρινά κρατούμενων Βουλευτών μας τίθενται ενώπιον των Δικαστών του Δικαστηρίου του Στρασβούργου, ώστε να καταδειχθεί το μέγεθος της υφιστάμενης πολιτικής σκευωρίας κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, η οποία έχει συγκαλυφθεί υπό τον μανδύα μιας έωλης ποινικής διαδικασίας.


xryshaygh
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Χρυσή Αυγή κατέθεσε προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπινών Δικαιωμάτων για τις παράνομες πολιτικές διώξεις"

Σενάρια για 4 εκλογικές περιφέρειες

Η αιφνίδια απόφαση των κ. Αντ. Σαμαρά και Ευ. Βενιζέλου στις ευρωεκλογές να εισαχθεί για πρώτη φορά ο σταυρός προτίμησης ενδέχεται να συνοδευθεί και με ευρύτερες αλλαγές στο εκλογικό σύστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» το κυβερνητικό επιτελείο μελετά την κατάτμηση της χώρας σε τέσσερις ή και τρεις μείζονες εκλογικές περιφέρειες, προκειμένου οι ευρωβουλευτές να μην εκλεγούν με ενιαίο τρόπο από το σύνολο της Επικράτειας.

Συγκεκριμένα το σχέδιο-πρόταση που επεξεργάζονται εκλογολόγοι και έχει ήδη προωθηθεί στο Μαξίμου προβλέπει τη συγκρότηση μιας ενιαίας περιφέρειας της Αττικής και της Στερεάς Ελλάδας (πλην Αιτωλοακαρνανίας), άλλη μία που θα περιλάβει τη Βόρειο Ελλάδα, τη Θράκη και τη Θεσσαλία, μια τρίτη που θα ονομαστεί Δυτικής και Νοτίου Ελλάδας και θα εντάξει την Ηπειρο, τα Ιόνια την Αιτωλοακαρνανία και την Πελοπόννησο, και μια τέταρτη που θα συγκροτηθεί με τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Στην εν λόγω πρόταση έχουν προϋπολογισθεί και οι έδρες αναλόγως του πληθυσμού κάθε περιφέρειας. Προβλέπεται συγκεκριμένα η Αττική με τη Στερεά Ελλάδα να εκλέξουν 8 ευρωβουλευτές, η Βόρειος Ελλάδα με τη Θεσσαλία 7, η Νοτιοδυτική Ελλάδα 4, και τα νησιά με την Κρήτη 2 (το σύνολο των Ελλήνων ευρωβουλευτών είναι για πρώτη φορά 21).

Επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο σύστημα δεν έχει ακόμη εγκριθεί από το πρωθυπουργικό περιβάλλον. Ο λόγος είναι απλός. Σε όσες περισσότερες περιφέρειες χωρίζεται η επικράτεια, τόσο χάνεται η αναλογικότητα ενός εκλογικού συστήματος. Αν για παράδειγμα η χώρα «έσπαγε» στις 13 γνωστές μας εκλογικές περιφέρειες είναι αυτονόητο ότι θα αδικούνταν κατάφωρα τα μικρότερα κόμματα. Και τούτο διότι δεν θα μπορούσαν ίσως να εκλέξουν κανέναν ευρωβουλευτή, καθώς και οι 13 περιφέρειες θα γίνονταν, βέβαια, δυεδρικές ή μονοεδρικές και επομένως θα τις κέρδιζαν οι δύο πρώτοι (δηλαδή η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ).

Επιπλέον σε μια τέτοια περίπτωση θα αδικείτο ίσως και ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς έχει αποδειχθεί από το 2012 ότι συγκεντρώνει τις κύριες δυνάμεις του στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Επομένως η Ν.Δ. θα «έκλεβε» ίσως αρκετές έδρες στις υπόλοιπες περιφέρειες που προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ, ανεξαρτήτως του συνολικού ποσοστού της στην Επικράτεια.

Ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο μια εναλλακτική πρόταση των εκλογολόγων που έχει επίσης προωθηθεί στο Μαξίμου είναι η χώρα να σπάσει σε ακόμη λιγότερες περιφέρειες. Δηλαδή σε τρεις κι όχι σε τέσσερις. Να ενταχθούν δηλαδή στην περιφέρεια της Αττικής/Στερεάς και τα νησιά του Αιγαίου μαζί με την Κρήτη και να δημιουργηθεί έτσι μια 10εδρική περιφέρεια. Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι δημιουργείται ένα απολύτως δίκαιο εκλογικό σύστημα δεδομένου ότι και τα μικρότερα κόμματα θα μπορούν στην εν λόγω περιφέρεια να διεκδικήσουν τις έδρες που αναλογικώς θα κέρδιζαν σε όλη την επικράτεια.

Τα μεγάλα πλεονεκτήματα ενός τέτοιου σύστηματος είναι προφανή. Πρώτον θα εκλείψει ο υπαρκτός κίνδυνος να εκλεγούν στην ευρωβουλή μόνον «Αθηναίοι» πολιτικοί οι οποίοι θα έχουν μεγαλύτερη πρόσβαση στα κανάλια. Δεύτερον θα υποχρεώσει για πρώτη φορά τα κόμματα να επιλέξουν πρόσωπα που έχουν απήχηση και σε άλλες περιφέρειες (π.χ. στη Θεσσαλονίκη ή τη Δυτική Ελλάδα), με συνέπεια η χώρα να εκπροσωπηθεί και γεωγραφικώς αντιπροσωπευτικότερα στην ευρωβουλή. Και τρίτον θα απαλλάξει τους υποψηφίους από την υποχρέωσή τους να πραγματοποιήσουν μια πανελλαδική προεκλογική εκστρατεία με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πιθανή διασύνδεσή τους με «μαύρο» πολιτικό χρήμα.

Ολα τούτα, ωστόσο, όπως προαναφέρθηκε βρίσκονται ακόμη σε στάδιο επεξεργασίας και βέβαια για να προωθηθούν σε νόμο πρέπει να τύχουν της έγκρισης και του ΠΑΣΟΚ.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Σενάρια για 4 εκλογικές περιφέρειες"

Προχωρά σε κινητοποιήσεις η ΑΔΕΔΥ

Σε κινητοποιήσεις εναντίον των συγχωνεύσεων νομικών προσώπων και υπηρεσιών του Δημοσίου προχωρά η ΑΔΕΔΥ.

Συγκεκριμένα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε την πραγματοποίηση δυο 48ωρων απεργιών στο Δημόσιο Τομέα.

Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί κατά τις ημέρες της συζήτησης και της ψήφισης του σχετικού Νομοσχεδίου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και η δεύτερη 13 και 14 Μαρτίου, ενόψει της 22ας Μαρτίου, ημερομηνίας κατά την οποία προβλέπεται να απολυθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα πριν από οχτώ μήνες.

Με ανακοίνωσή της η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τις ομοσπονδίες και τα πρωτοβάθμια σωματεία του Δημοσίου, «να απαντήσουν δυναμικά στα και να αποτρέψουν τις νέες απολύσεις που προωθούνται με το μανδύα της διαθεσιμότητας». Ζητά επίσης τη στήριξη των συνδικάτων του ιδιωτικού τομέα καθώς και κοινωνικών και επαγγελματικών φορέων.

ysterografa
Διαβάστε Περισσότερα » "Προχωρά σε κινητοποιήσεις η ΑΔΕΔΥ"

Υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικών έβγαζαν με 3.000 ευρώ πλαστές ταυτότητες σε αλλοδαπούς

Δικογραφία για δωροδοκία τεσσάρων υπαλλήλων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής του υπουργείου Εσωτερικών, σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι κι ένας συνεργός τους, αλβανικής καταγωγής, χρηματίζονταν προκειμένου να επισπεύδουν τη διαδικασία πολιτογράφησης αλλοδαπών ή να εκδίδουν πλαστά δελτία ελληνικής ταυτότητας σε Αλβανούς υπηκόους.

Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών, διερευνούσε το τελευταίο χρονικό διάστημα ανάλογες καταγγελίες.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, η χρηματική αμοιβή για την επίσπευση των διαδικασιών ανερχόταν στα 200 ευρώ, ενώ για την έκδοση πλαστού δελτίου ταυτότητας το ποσό αυξανόταν στα 3.000 ευρώ και πάνω, ενώ οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι λάμβαναν τα χρήματα από τον υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος λειτουργούσε ως «ενδιάμεσο» πρόσωπο.

Για τα καταγγελλόμενα ενημερώθηκε ο εποπτεύων την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, αρμόδιος εισαγγελέας Εφετών Αθηνών, ο οποίος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Οι πέντε κατηγορούμενοι δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των ορίων του αυτοφώρου, ενώ η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικών έβγαζαν με 3.000 ευρώ πλαστές ταυτότητες σε αλλοδαπούς"

Στελέχη του ΥΠΕΞ και ΜΚΟ σε απάτη-μαμούθ 9 εκατ. ευρώ σε βάρος του Δημοσίου

Απάτη-μαμούθ, ύψους 9 εκατ. ευρώ, από μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ) που δραστηριοποιείτο σε αποναρκοθετήσεις εκτός Ελλάδος, σε βάρος του Δημοσίου εξιχνίασε η Αστυνομία, μετά από πολύμηνες έρευνες και σε συνεργασία με την εισαγγελία.

Στην υπόθεση εμπλέκονται εν ενεργεία και συνταξιούχοι κρατικοί υπάλληλοι και πρώην υψηλόβαθμα στελέχη του υπ. Εξωτερικών, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος των οκτώ εμπλεκομένων, εκ των οποίων ο «ιθύνων νους» και Πρόεδρος της ΜΚΟ έχει ήδη προφυλακιστεί.

Όπως διακριβώθηκε από την έρευνα οι εμπλεκόμενοι χρησιμοποίησαν ως «όχημα» για την κακουργηματική απάτη την Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ), η οποία χρηματοδοτήθηκε, κατά το χρονικό διάστημα από το 2000 έως το 2004, από το Ελληνικό Δημόσιο, για την πραγματοποίηση προγραμμάτων αποναρκοθέτησης σε τρίτες χώρες.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, για την υπόθεση ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του προέδρου της ΜΚΟ, της συζύγου του, τέως δημοσίου υπαλλήλου, τριών εν ενεργεία διπλωματικών υπαλλήλων και τριών συνταξιούχων δημοσίων υπαλλήλων, που την επίμαχη χρονική περίοδο υπηρετούσαν στην Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ), στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου και Ελεγκτικού Συνεδρίου στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Κατηγορούνται για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της απάτης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες («ξέπλυμα βρώμικου χρήματος»), της ψευδούς βεβαίωσης και απιστίας σχετικά με την Υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση, σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και εντός του πλαισίου του νόμου 4022/2011 «Εκδίκαση πράξεων διαφθοράς πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων, υποθέσεων μεγάλου κοινωνικού ενδιαφέροντος και μείζονος Δημοσίου Συμφέροντος και άλλες διατάξεις».

Ειδικότερα, η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, η οποία ξεπέρασε τους είκοσι μήνες, αφορά το χρονικό διάστημα 2000-2004, κατά το οποίο, η συγκεκριμένη Μ.Κ.Ο. χρηματοδοτήθηκε από κονδύλια του Ελληνικού Δημοσίου και συγκεκριμένα από την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) του Υπουργείου Εξωτερικών, για την πραγματοποίηση οκτώ προγραμμάτων αποναρκοθέτησης στη Βοσνία Ερζεγοβίνη, στο Λίβανο και στο Ιράκ, ύστερα από την υπογραφή συμβάσεων πραγματοποίησης προγραμμάτων αναπτυξιακής συνεργασίας.

Στο πλαίσιο της έρευνας, πραγματοποιήθηκε εκτεταμένη και σε βάθος διερεύνηση οικονομικών και λοιπών στοιχείων, καθώς και συντονισμένες έρευνες σε οικίες και έδρες εταιρικών σχημάτων ιδιοκτησίας του προέδρου της ΜΚΟ σε Ελλάδα και Κύπρο, σε συνεργασία με τις κυπριακές Αρχές, κατόπιν αιτήματος δικαστικής συνδρομής από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.

Η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής διερεύνησης διαχειρίστηκε ένα τεράστιο όγκο δεδομένων που ξεπερνά τις 20.000 σελίδες, ενώ μόνο η αναφορά, που συνοδεύει τη σχετική δικογραφία που υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ξεπερνά τις ογδόντα σελίδες.

Σημειώνεται ότι το ύψος της χρηματοδότησης της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) του υπουργείου Εξωτερικών προς τη Μ.Κ.Ο. ανήλθε στα 9 εκατομμύρια ευρώ.

Στην πραγματικότητα όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και προκαταρκτική ποινική διερεύνηση, το σύνολο της χρηματοδότησης εκταμιεύτηκε παράνομα, καθώς δεν πληρούνταν οι αναγκαίες προϋποθέσεις. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το υφιστάμενο πλαίσιο μόνο σε περιπτώσεις ανθρωπιστικής βοήθειας προβλέπεται χρηματοδότηση που να καλύπτει το 100% του προγράμματος.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις σχετικές συμβάσεις προγραμμάτων αναπτυξιακής συνεργασίας το ποσό θα κάλυπτε το 75% του συνολικού προϋπολογισμού του προγράμματος, ενώ το υπόλοιπο 25% θα έπρεπε να προέρχεται από συμμετοχή της ΜΚΟ, τουλάχιστον 15% ως ίδια συνεισφορά σε είδος ή σε χρήμα και από τρίτες πηγές, όπως χορηγίες και δωρεές.

Για να συγκαλυφθεί η ελλειμματική αυτή συμμετοχή της ΜΚΟ, επινοήθηκε τέχνασμα εικονικών δωρεών. Ειδικότερα οι αλλοδαποί εργαζόμενοι στα προγράμματα αποναρκοθέτησης, όπως για παράδειγμα ναρκαλιευτές, φέρονταν ότι επέστρεφαν στη Μ.Κ.Ο. υπό τη μορφή δωρεάς το 20-30% των φερόμενων αποδοχών τους, τις οποίες η Μ.Κ.Ο. δεν καταχωρούσε, ως όφειλε, στα σχετικά βιβλία που τηρούσε, αλλά αντίθετα τα παρουσίαζε ως ίδια συμμετοχή της, εξασφαλίζοντας έτσι περαιτέρω χρηματοδότηση.

Εκτός από την παραπάνω ιδιότυπη μεθοδολογία, ουσιαστικά ανακύκλησης του δημοσίου χρήματος, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, δεν εφαρμόστηκαν επιπλέον διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας σχετικά με τη χρηματοδότηση των ΜΚΟ.

Συγκεκριμένα:

-δε ζητήθηκε, ως επιβαλλόταν, σε καμία περίπτωση αποναρκοθέτησης, στις χώρες εκτέλεσης των προγραμμάτων, η έγκριση της οικείας Ελληνικής Πρεσβείας, σχετικά με τη σκοπιμότητα υλοποίησης.
-οι καταβολές χρηματοδότησης πραγματοποιούνταν ενώ δεν υποβάλλονταν εκθέσεις προόδου.
-γίνονταν δεκτά παραστατικά στην αραβική ή τη σερβική γλώσσα χωρίς να υπάρχει ελληνική μετάφραση.
-δεν πιστοποιούνταν η υλοποίηση των προγραμμάτων από τις οικείες ελληνικές Πρεσβείες, κάποιες φορές μάλιστα η εκτέλεση τελούσε σε άγνοια των διπλωματών, ενώ,
-ο έλεγχος των παραστατικών που υποβάλλονταν από τη ΜΚΟ., από πλευράς της αρμόδιας διεύθυνσης της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών, ήταν ανύπαρκτος.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι μέρος των κονδυλίων που εκταμιεύονταν προς την ΜΚΟ διοχετεύονταν στην κάλυψη μη επιλέξιμων δαπανών, σύμφωνα με τον Ειδικό Οδηγό για τις ΜΚΟ, που δεν σχετίζονταν με λειτουργικά έξοδα για την εκτέλεση των προγραμμάτων, αλλά σε δαπάνες όπως η ενοικίαση γραφείων της ΜΚΟ στην Αθήνα, προμήθεια αναλώσιμων, ακόμα και σε αγορές σε super market, πληρωμή εστιατορίου και parking του αυτοκινήτου ιδιοκτησίας του Προέδρου.

Όπως προέκυψε από την έρευνα οι κατηγορούμενοι, εν ενεργεία ή τέως δημόσιοι υπάλληλοι, κατά περίπτωση, ανάλογα με την θέση και τα καθήκοντα που κατείχαν την επίμαχη χρονική περίοδο, βεβαίωναν εν γνώσει τους ψευδώς σε δημόσια έγγραφα σχετικά με την νομιμότητα και κανονικότητα των κονδυλίων που εκταμιεύονταν προς την Μ.Κ.Ο. για την υλοποίηση των προγραμμάτων, ως συμμετοχή του Δημοσίου και προέβαιναν στην σχετική εκκαθάριση και εντολή πληρωμών προς την ΜΚΟ.

Για την υπόθεση, μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής ποινικής διερεύνησης και αστυνομικής έρευνας της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις και παραγγέλθηκε η διενέργεια κύριας Ανάκρισης.

Με βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου Αθηνών, απαγορεύτηκε η εκποίηση περιουσιακών στοιχείων του προέδρου της ΜΚΟ και της συζύγου του, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΜΚΟ και συγκεκριμένα δύο ακινήτων στους Αμπελόκηπους και δύο στη Ρόδο, συγχρόνως δε, θα κατασχεθεί και παραδοθεί στον ΟΔΔΥ πολυτελές επιβατηγό όχημα, περιουσιακό στοιχείο της Μ.Κ.Ο., το οποίο χρησιμοποιούσε κατά τις μετακινήσεις του ο πρόεδρός της.

Ύστερα από αίτημα δικαστικής συνδρομής των ελληνικών δικαστικών Αρχών πραγματοποιήθηκαν έρευνες από τις κυπριακές Αρχές, με την παρουσία Αξιωματικών της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε οικίες ιδιοκτησίας ή διαμονής του προέδρου και της συζύγου του στην Κύπρο, όπου είχαν μετεγκατασταθεί από τον Αύγουστο του 2013, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-έγγραφα σχετικά με τη δράση της Μ.Κ.Ο., όπως αρχικές και τελικές εκθέσεις υλοποίησης προγραμμάτων -αποναρκοθέτησης και τραπεζικά παραστατικά,
-πιστωτικές κάρτες,
-ένας οπτικός δίσκος και μια κινητή μονάδα αποθήκευσης δεδομένων (USB stick), ενώ, σε φερόμενες ως έδρες εταιρικών σχημάτων ιδιοκτησίας του προέδρου της ΜΚΟ. στην Κύπρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

χρήσιμα έγγραφα, αναφορικά με τη ίδρυση και λειτουργία των εταιρειών αυτών.

Επιπλέον, σε έρευνα που διενεργήθηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε κατοικία ιδιοκτησίας της συζύγου του προέδρου της ΜΚΟ. στη Ρόδο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:

-εκθέσεις προόδου και υλοποίησης προγραμμάτων αποναρκοθέτησης,
-καταστατικά και τραπεζικά παραστατικά αναφορικά με οικονομικές συναλλαγές της Μ.Κ.Ο.,
-φορολογικά στοιχεία,
-τραπεζικές κάρτες,
-εξωτερικές μονάδες αποθήκευσης δεδομένων, καθώς και,
-χειρόγραφες σημειώσεις,

Επίσης, σε έρευνα που διενεργήθηκε από την 4η Ειδική Ανακρίτρια του Πρωτοδικείου Αθηνών, με τη σύμπραξη Αξιωματικών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, σε διαμερίσματα και αποθήκη στους Αμπελόκηπους, ιδιοκτησίας της συζύγου του προέδρου της ΜΚΟ, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-αποδείξεις ανταλλακτηρίων συναλλάγματος,
-τραπεζικά παραστατικά,
-αλληλογραφία,
-επαγγελματικές κάρτες,
-χειρόγραφες σημειώσεις,
-κλειδιά τραπεζικής θυρίδας,
-τραπεζικά βιβλιάρια,
-τρεις σφραγίδες του Υπουργείου Ανάπτυξης (εκ των οποίων μία στρογγυλή),
-λειόκανο κυνηγετικό τυφέκιο μάρκας SAIGA-410 με γεμιστήρα που περιέχει τέσσερα φυσίγγια τύπου 410*73MAG,
περίστροφο μάρκας SMITH & WESSON,
-κουτί με πενήντα φυσίγγια διαμετρήματος 38 mm special, καθώς και ξίφος
Σε βάρος του πρόεδρου της MKO είχε εκδοθεί Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης καθώς και Ερυθρά Αγγελία Αναζητήσεων της INTERPOL για την υπόθεση.

Την προηγούμενη Παρασκευή μετά την απολογία του στην 4η Ειδική Ανακρίτρια, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, ενώ για τους συγκατηγορούμενούς του αναμένονται σχετικές αποφάσεις των δικαστικών Αρχών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα οι κατηγορούμενοι, εν ενεργεία ή τέως δημόσιοι υπάλληλοι, ανάλογα με την θέση και τα καθήκοντα που κατείχαν την επίμαχη χρονική περίοδο, βεβαίωναν εν γνώσει τους «ψευδώς σε δημόσια έγγραφα σχετικά με την νομιμότητα και κανονικότητα των κονδυλίων που εκταμιεύονταν προς την Μ.Κ.Ο. για την υλοποίηση των προγραμμάτων, ως συμμετοχή του Δημοσίου και προέβαιναν στην σχετική εκκαθάριση και εντολή πληρωμών προς την ΜΚΟ»

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Στελέχη του ΥΠΕΞ και ΜΚΟ σε απάτη-μαμούθ 9 εκατ. ευρώ σε βάρος του Δημοσίου"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news