facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Στουρνάρας-Παναγιωτόπουλος αποφάσισαν να διαγράψουν τα χρέη του Μεγάρου Μουσικής

Η διαγραφή των χρεών του Μεγάρου Μουσικής από δάνεια με εγγυητή το ελληνικό δημόσιο, αποφασίστηκε σε συνάντηση που είχε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με τον υπουργό Πολιτισμού, Πάνο Παναγιωτόπουλο και τον προέδρου του δ.σ. του Μεγάρου Μουσικής, Ιωάννη Μάνο.

Αυτό ανέφεραν στελέχη που μετείχαν στη συνάντηση, όπως αποκαλύπει το capital.gr, προσθέτοντας ότι αποφασίστηκε να περάσει στην κατοχή του δημοσίου παλαιό κτίριο του Μεγάρου ενώ το νέο κτίριο να παραμένει ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου στο οποίο το δημόσιο θα μετέχει με 6 επί συνόλου 10 μελών διοικητικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές αναζητείται ακόμη βιώσιμη λύση. «Ο πολιτισμός δεν πωλείται» απάντησε αρμόδιο στέλεχος στο ερώτημα αν ισχύουν τα σενάρια περί αξιοποίησης του Μεγάρου από το ΤΑΙΠΕΔ.

Για το μέλλον του Μεγάρου αναφέρθηκε ότι ο ρόλος του να συνεχιστεί και με την επιχορήγηση των λειτουργικών του εξόδων από το δημόσιο ενώ διαμορφώνεται επιχειρησιακό σχέδιο για το οποίο θα επιχειρηθεί η συμφωνία όλων των κομμάτων, που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την αξιοποίηση των χώρων που διαθέτει και ως συνεδριακό κέντρο, προκειμένου να μειωθεί ή να μηδενιστεί, όπως ειπώθηκε, η ανάγκη κρατικής χρηματοδότησης στο μέλλον.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Στουρνάρας-Παναγιωτόπουλος αποφάσισαν να διαγράψουν τα χρέη του Μεγάρου Μουσικής"

Στάσεις εργασίας και συλλαλητήρια ετοιμάζει η ΟΛΜΕ

Την απόφαση να προτείνει προς τις ΕΛΜΕ μία 48ωρη και πενθήμερη απεργία έλαβε το ΔΣ της ΟΛΜΕ στη σημερινή του συνεδρίαση, όπου κατήρτισε το πρόγραμμα των αγωνιστικών κινητοποιήσεων για το επόμενο διάστημα για να εκφράσει την αντίθεσή της στην πολιτική της κυβέρνησης, με κύρια αιχμή την αποτροπή των απολύσεων, όπως τονίζουν σε σχετική τους ανακοίνωση.

Η αρχή θα γίνει μεθαύριο Παρασκευή με την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στις 1.00 το μεσημέρι και στάσεων εργασίας στις 12.00-2.00 μ.μ. για την πρωινή βάρδια και 2.00 μ.μ.-4.00 μ.μ. για την απογευματινή).

Για την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου, η ΟΛΜΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών. Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος και την Πέμπτη 6 Μαρτίου πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα με δύο τρίωρες στάσεις εργασίας (11.00-2.00 μ.μ. και 2.00- 5.00 μ.μ.). Για τις 6/3 υπάρχει πρόταση της ΟΛΜΕ προς τις ΕΛΜΕ που θα οργανώσουν συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Αθήνας, να κηρύξουν συμπληρωματική τρίωρη στάση.

Οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ θα συνεδριάσουν στις 27 Φεβρουαρίου προκειμένου να εξετάσουν την πρόταση της ΟΛΜΕ για 48ωρη απεργία (13-14 Μαρτίου) και για πενθήμερη απεργία (17-21 Μαρτίου).

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Στάσεις εργασίας και συλλαλητήρια ετοιμάζει η ΟΛΜΕ"

Σκόπια: «Θα αλλάξουμε όνομα όταν η κόρη του Βενιζέλου γίνει Μις Κόσμος!»

Μία εξωφρενική και άκρως προσωπική επίθεση και μάλιστα στο παιδί του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών και Αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου, εξαπέλυσε το κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης των Σκοπίων και ΓΓ Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της γείτονος, Γιόβαν Αντόνοφσκι!

Η γελοιότητα των Σκοπιανών γίνεται ολοφάνερη πλέον, ακόμα και στους θερμούς υποστηρικτές τους, ειδικά αυτούς από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, για το μέγεθος, το ήθος και την στιβαρότητα των απόψεών τους, από παραδείγματα σαν αυτά, με πρωτοφανείς επιθέσεις στην ...κόρη(!!!) ενός άλλου Υπουργού Εξωτερικών!

Ήθος χαμαιτυπείου ίσου με το «κύρος» της κυβέρνησης της βαλκανικής ντίσνεϋλαντ που ηγούνται, ξεπερνώντας κάθε όριο, διπλωματίας αλλά ακόμα, ακόμα και ανδρισμού! Ό,τι και να μπορεί κάποιος να προσάψει στον Ευάγγελο Βενιζέλο, σε αυτό δεν έχει και δεν πρέπει να έχει κανέναν χώρο η σύζυγός του, η κόρη του και γενικότερα η οικογένειά του, όπως ισχύει για όλους, τουλάχιστον στον πολιτισμένο κόσμο! ...Δηλαδή όχι σε αυτόν που ανήκουν οι βαλκανικές καρικατούρες της κυβέρνησης Γκρούεφσκι!

Ενδεικτική λοιπόν αυτού του «αρνητικού» κλίματος που καλλιεργείται στα Σκόπια για την επικείμενη επίσκεψη του κ. Βενιζέλου στην ΠΓΔΜ, είναι ανάρτηση του Γενικού Γραμματέα της Γραμματείας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της χώρας, Γιόβαν Αντόνοφσκι, στον λογαριασμό του στο facebook, στην οποία αναφέρει: «Μήνυμα για τον Βενιζέλο: Η Μακεδονία θα αλλάξει το όνομά της, όταν η κόρη σου γίνει Μις Κόσμος!». Παρατίθεται η φωτογραφία με το post του Γιόβαν Αντόνοφσκι στον λογαριασμό του στο facebook:

Η ιστοσελίδα των Σκοπίων «NovaTV» (η οποία σε γενικές γραμμές ασκεί κριτική στην κυβέρνηση του Ν. Γκρούεφσκι) σχολιάζει ότι ο κ. Αντόνοφσκι, με το «ασυνήθιστο αυτό διπλωματικό καλωσόρισμα προς τον κ. Βενιζέλο», σκοπεύει ίσως να αυξήσει τη δημοτικότητά του εντός του κυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE, στο οποίο ανήκει o ίδιος, ενώ πιθανότατα επιχειρεί να προσελκύσει και ψηφοφόρους στο κόμμα κατά την προεκλογική περίοδο.

«Ωστόσο», σημειώνει η ιστοσελίδα, «το δικό μας καθήκον ως ΜΜΕ είναι να προειδοποιήσουμε ότι αυτά τα άνοστα «διπλωματικά» μηνύματα εκ μέρους υψηλόβαθμων κρατικών λειτουργών μετατρέπονται σε νέο όπλο για την ελληνική διπλωματία στις προσπάθειές της να ενισχύσει τη θέση υπεροχής της αναφορικά με τη Μακεδονία σε διεθνές επίπεδο».

Και σε αυτό έχει απόλυτο δίκιο το σκοπιανό μέσο ενημέρωσης, αφού όντως ξεγυμνώνει πλήρως την «ποιότητα» των ...«συνομιλητών»..

Οι εμπαθείς αναφορές στο πρόσωπο του Ευάγγελου Βενιζέλου συνεχίζονται και με αυτόν τον τρόπο «υποδέχονται» τα κρατικά και φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, αλλά και κυβερνητικοί παράγοντες της χώρας, την επικείμενη επίσκεψη του αντιπροέδρου της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών στα Σκόπια, στο πλαίσιο περιοδείας του σε πρωτεύουσες των Δυτικών Βαλκανίων, με την ιδιότητα του προεδρεύοντος του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ.

Ο κ. Βενιζέλος αναμένεται, κατά το διάστημα από 18 έως 21 Φεβρουαρίου, να επισκεφθεί το Βελιγράδι, την Ποντγκόριτσα, την Πρίστινα, τα Σκόπια, τα Τίρανα και ίσως και το Σεράγεβο. Ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Πόποσκι, δήλωσε σε μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων ότι συναντήθηκε την Τρίτη στις Βρυξέλλες με τον Έλληνα ομόλογό του, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι σχεδιάζει να έρθει στα Σκόπια, την επόμενη Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τον κ. Πόποσκι, το ζήτημα της ονομασίας δεν αναμένεται να κυριαρχήσει στην επίσκεψη αυτή του κ. Βενιζέλου στα Σκόπια.

«Πιστεύω ότι το διμερές ζήτημα δεν έχει μεγάλες προοπτικές να τεθεί σε αυτό το πλαίσιο (σσ της επίσκεψης του κ. Βενιζέλου) επειδή η τρέχουσα στρατηγική της Ελλάδας είναι να αποφευχθεί η συζήτηση επ' αυτού, ενώ θα δοθεί έμφαση (σσ εκ μέρους του κ. Βενιζέλου) στον ρόλο και τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ» δήλωσε ο κ. Πόποσκι. Τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, με αφορμή τις δηλώσεις αυτές του κ. Πόποσκι εκτιμούν ότι «είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Βενιζέλος κατά την επίσκεψή του στα Σκόπια δεν θα κομίσει τίποτα καινούργιο».

Ο φιλοκυβερνητικός και μεγαλύτερος σε τηλεθέαση ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός των Σκοπίων «Σίτελ» σχολιάζει ότι ο κ. Βενιζέλος, κατά την επίσκεψή του στα Σκόπια «θα επαναλάβει, με διπλωματικό τρόπο, τη στήριξη για τις διαδικασίες ευρωατλαντικής ενσωμάτωσης της Μακεδονίας και ταυτοχρόνως θα επαναλάβει τις «κόκκινες γραμμές» για το όνομα για το οποίο η Ελλάδα διατείνεται ότι δεν συνιστά διμερές πρόβλημα». Η κρατική τηλεόραση της ΠΓΔΜ σχολιάζει ότι «ο κ. Βενιζέλος, με την κίνησή του αυτή να επισκεφθεί τα Σκόπια, επιχειρεί απλώς να συγκαλύψει τη συμπεριφορά του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος αγνοεί τις προσκλήσεις για συνάντηση εκ μέρους του Μακεδόνα πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι».

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκόπια: «Θα αλλάξουμε όνομα όταν η κόρη του Βενιζέλου γίνει Μις Κόσμος!»"

Κι όμως, η Αίγυπτος σέβεται απόλυτα την ελληνική ΑΟΖ

«Ολοκληρωτικώς αβάσιμα» χαρακτηρίζονται από τους ειδικούς τα περί της καταπάτησης από την Αίγυπτο περιοχών οι οποίες εμπίπτουν μέσα στη δυνητική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της χώρας μας.

Η παραπάνω τοποθέτηση ανήκει στους δρ. Ηλία Κονοφάγο και στον ομότιμο καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης, Αντώνη Φώσκολο, οι οποίοι απέρριψαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, κάθε τοποθέτηση περί εμπλοκής με την Αίγυπτο με αφορμή την προκήρυξη από την πλευρά του Κάιρο, ενός νέου γύρου για την παραχώρηση θαλασσίων οικοπέδων μερικά εκ των οποίων βρίσκονται πλησίον περιοχών ελληνικού ενδιαφέροντος.

Τόσο ο δρ. Η. Κονοφάγος όσο και ο καθηγητής Α. Φώσκολος επεσήμαναν το γεγονός ότι η συγκεκριμένη προκήρυξη της Αιγύπτου δεν αφορά καινούργια θαλάσσια οικόπεδα αλλά υπάρχοντα τα οποία και δεν παραχωρήθηκαν στο παρελθόν.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι σύμφωνα με τους ιδίους η περίπτωση της Αιγύπτου και των παραχωρήσεών της εξετάστηκε επισταμένα από τους ίδιους και με την συμμετοχή του Νίκου Λυγερού και της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού, οι οποίοι επιβεβαίωσαν το γεγονός ότι η Αίγυπτος σεβάστηκε απολύτως την μέση γραμμή χάραξης περιοχών μεταξύ αυτής και της Ελλάδας, δηλαδή υπήρξε σεβασμός της «μέσης γραμμής Καστελορίζου-Αιγύπτου», κατά τον καθηγητή Φώσκολο.

Η παρουσίαση δε των αποτελεσμάτων της συγκεκριμένης έρευνας έγινε στον ίδιο τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, εδώ και ενάμιση σχεδόν χρόνο «παρουσία των συνεργατών του Άγγελου Συρίγου και Χρύσανθου Λαζαρίδη», όπως σημειώνει ο Α

. Φώσκολος, ενώ ο Η. Κονοφάγος επισημαίνει ότι η Αίγυπτος «σεβάστηκε πλήρως και εντυπωσιακά στην προκήρυξη της προς τη διεθνή αγορά Εταιρειών Πετρελαίου τη μέση γραμμή Καστελόριζου-Αιγύπτου».

Η ουσία της τοποθέτησης των ειδικών επιστημόνων είναι η εξής: H Αίγυπτος εδώ και χρόνια έχει προχωρήσει στη δημιουργία θαλασσίων οικοπέδων τα οποία σέβονται de facto την χάραξη ΑΟΖ μεταξύ των Αθηνών και του Κάιρο με τη μέθοδο της μέσης γραμμής. Η ελληνική ηγεσία εδώ και αρκετό καιρό, δηλαδή από τους πρώτους μήνες της ανάληψης της εξουσίας από την παρούσα κυβέρνηση, ζήτησε από συγκεκριμένους ανθρώπους πλήρη ενημέρωση επί των θεμάτων αυτών, ενώ εξετάστηκε επισταμένως η οριοθέτηση της Αιγύπτου.

Η κατάληξη όλων των παραπάνω ήταν, ότι ουδέν το μεμπτό έχει βρεθεί σε σχέση με την Αίγυπτο, άρα η Ελλάδα δεν έχει λόγο να αντιδράσει αρνητικά στις κινήσεις τη συγκεκριμένης χώρας. Τέλος, ο νέος γύρος αδειοδοτήσεων από το Κάιρο αφορά ακριβώς τις υπό εξέταση από το παρελθόν περιπτώσεις, άρα δεν υπάρχει τίποτα το προβληματικό το οποίο να δικαιολογεί τον θόρυβο που προκλήθηκε.

Στη συγκεκριμένη τοποθέτηση, η οποία γίνεται από την σκοπιά των ειδικών του πετρελαίου, της γεωλογίας και της βιομηχανίας, καλό ήταν να προστεθεί και η διεθνολογική παράμετρος, η οποία θα μπορούσε να εξηγήσει την «επαμφοτερίζουσα», όπως φαίνεται από τα διάφορα δημοσιεύματα, στάση της Αιγύπτου.

Τα πράγματα είναι απλά: Η Αίγυπτος είναι ένα σοβαρό και ιστορικό κράτος το οποίο είτε υπό την ηγεσία των Αδελφών Μουσουλμάνων του Μόρσι, είτε υπό την ηγεσία των «αντεπαναστατών» του Αλ-Σίσσι, δεν λειτουργεί με βάση το «συναίσθημα» αλλά με βάση το «συμφέρον».

Δηλαδή, αυτή τη στιγμή, η Αίγυπτος δεν έχει κανένα συμφέρον να «τραβήξει το σχοινί» με την Τουρκία, μέσω της Ελλάδας και της υπόθεσης της ΑΟΖ, όσο συγκρουσιακή και να είναι η σχέση της με την γειτονική χώρα. Από την άλλη πλευρά αυτό δεν σημαίνει ότι θα υπακούσει στα κελεύσματα των νεοθωμανών της Άγκυρας οι οποίοι θέλουν να τραβήξουν την Αίγυπτο προς μία ατραπό ανοιχτής σύγκρουσης με την Ελλάδα και την Κύπρο.

Με άλλα λόγια, το ότι η Αίγυπτος φέρεται με μέγιστη προσοχή σε ένα τόσο δύσκολο ζήτημα αυτό δεν σημαίνει ότι είναι εχθρική απέναντί μας. Δυστυχώς, το πρόβλημα δεν είναι η Αίγυπτος, αλλά η ελληνική νοοτροπία του να τοποθετούνται «ταμπέλες» στον οποιονδήποτε, χωρίς υπό εξέταση να τίθεται το εάν κάποιος είναι «φίλος» ή «εχθρός» (όροι άγνωστοι στη ρεαλιστική σχολή σκέψης των διεθνών σχέσεων), αλλά με το ποιο είναι το συμφέρον του.

Είναι στο χέρι της Αθήνας να πείσει την Αίγυπτο, ότι τα συμφέροντά της συμπίπτουν περισσότερο με τα δικά μας απ’ ότι με αυτά της Τουρκίας, αλλά το κυριότερο εργαλείο πειθούς προς έναν εξωτερικό παράγοντα είναι να αποδείξεις ότι είσαι σταθερός και ισχυρός εταίρος, για μία τόσο σοβαρή υπόθεση.

Για να γινόμαστε πρακτικοί, εάν η Άγκυρα – σε ένα υποθετικό σενάριο – πει στο Κάιρο, ότι σε περίπτωση ελληνικής αντίδρασης θα κατεβεί στην περιοχή ο τουρκικός στόλος, πως ακριβώς περιμένουν να υπερακοντίσουν την «προσφορά» οι δικοί μας υπεύθυνοι; Κάνοντας κηρύγματα για το διεθνές δίκαιο ή λέγοντας ότι θα πάνε στον ΟΗΕ; Για να μην αναφερθούμε στις δαπάνες των στρατιωτικών επιτελείων Πώς είναι δυνατόν να πείσουμε τον οποιοδήποτε… για οτιδήποτε, όταν η ελληνική εξωτερική πολιτική για δεκαετίες αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία την ανασφάλειά της όχι μόνο απέναντι στην Τουρκία αλλά και σε πιο «εύκολες» και «βατές» περιπτώσεις;

Κλείνουμε τη συγκεκριμένη τοποθέτηση με μία επισήμανση. Η Ελλάδα θα πρέπει να επιταχύνει τις κινήσεις της αναφορικά με τις Θαλάσσιες Ζώνες, η προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι μία μοναδική ευκαιρία. Μόνο έτσι η Αίγυπτος θα συνεχίσει με τη στάση της να δημιουργεί «δίκαιο» το οποίο είναι συμβατό με τα ελληνικά συμφέροντα και μόνο έτσι οι εταιρίες – που δεν πηγαίνουν σε «γκρίζες» περιοχές – θα σπεύσουν να συμμετάσχουν στην εκμετάλλευση και τη νομή του πλούτου της θάλασσας και του βυθού της Ανατολικής Μεσογείου.

defence-point
Διαβάστε Περισσότερα » "Κι όμως, η Αίγυπτος σέβεται απόλυτα την ελληνική ΑΟΖ"

Κανένας σταθμός διοδίων εντός της Αττικής, αποφάσισε η περιφέρεια

Την μεταφορά των σταθμών διοδίων εκτός των ορίων της περιφέρειας Αττικής, θα ζητήσει το περιφερειακό συμβούλιο από το αρμόδιο υπουργείο, μετά από την σχετική απόφαση, που έλαβε κατά πλειοψηφία κατά την συνεδρίαση του την Τρίτη (11/02).


Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε, στόχος είναι η εξασφάλιση της δωρεάν μετακίνησης των πολιτών εντός των ορίων της Αττικής.

Επίσης, ζητάει να βρεθεί δίκαιος τρόπος πληρωμής των διοδίων, όπως επίσης και να επανεξεταστούν οι συμβάσεις που ορίζουν τις τιμές τους, αφού αυτές διαμορφώθηκαν σε χρόνο κατά τον οποίο η χώρα ήταν σε περίοδο ανάπτυξης.

news247
Διαβάστε Περισσότερα » "Κανένας σταθμός διοδίων εντός της Αττικής, αποφάσισε η περιφέρεια"

Προσοχή: Νέος ιός στο Facebook

Ένας νέος ιός «τριγυρίζει» τις τελευταίες ώρες στο facebook και απειλεί τους χρήστες.

Κυκλοφορεί, όπως κάθε άλλος ιός στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ως μήνυμα που έρχεται από φιλικό χρήστη.

Ο «φίλος» στέλνει μια διεύθυνση ιστοσελίδας (bustler.net) την οποία αν ο χρήστης προσπαθήσει να ανοίξει θα εγκατασταθεί ο ιός στον υπολογιστή του.

seleo
Διαβάστε Περισσότερα » "Προσοχή: Νέος ιός στο Facebook"

Ηλεκτρονικό «φακέλωμα» στις δαπάνες των φορολογούμενων από το ΥΠΟΙΚ

Αναλυτικά στοιχεία για το σύνολο των συναλλαγών φορολογουμένων θα στείλουν σε ηλεκτρονική μορφή στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων τράπεζες, ΔΕΚΟ, χρηματιστηριακές εταιρείες, ασφαλιστικές επιχειρήσεις, ιδιωτικά θεραπευτήρια, ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, αλλά και οι εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, προκειμένου το υπουργείο Οικονομικών να καταρτίσει το περιουσιολόγιο και να προχωρήσει στη διενέργεια διασταυρώσεων.

Σύμφωνα με το Ν. 4174/2013 ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων δύναται να εκδίδει απόφαση, με την οποία ορίζονται ορισμένες κατηγορίες προσώπων που υποχρεούνται να παρέχουν αυτομάτως πληροφορίες σχετικά με τις οικονομικές συναλλαγές τους με φορολογούμενους, οι όροι και οι προϋποθέσεις για την παροχή αυτών των πληροφοριών, καθώς και οι λεπτομέρειες για την εφαρμογή της παρούσας παραγράφου.

Ο Χ. Θεοχάρης προχώρησε στην έκδοση της σχετικής απόφασης ζητώντας αναλυτικές πληροφορίες για τις συναλλαγές όλων των φορολογουμένων.

Οι τράπεζες

Τα πιστωτικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων και των υποκαταστημάτων αλλοδαπών πιστωτικών ιδρυμάτων, τα χρηματοδοτικά ιδρύματα, οι φορείς εκκαθάρισης συναλλαγών με χρήση καρτών πληρωμών και τα ιδρύματα πληρωμών που λειτουργούν στην Ελλάδα, καθώς και οι Εταιρείες Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών, υποχρεούνται να διαβιβάζουν στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων καταστάσεις σε ηλεκτρονικό αρχείο, με στοιχεία που αφορούν:

-Το ποσό των πιστωτικών και χρεωστικών τόκων καταθέσεων και repos που απέκτησαν κατά το προηγούμενο έτος, καθώς και το ποσό του φόρου που παρακρατήθηκε, με τα στοιχεία των δικαιούχων/ συνδικαιούχων, όπως όνομα, επώνυμο, ΑΦΜ και ημερολογιακό έτος αναφοράς. Για τους τόκους καταθέσεων σε νόμισμα διαφορετικό του ευρώ, ως ισοτιμία για τη μετατροπή τους σε ευρώ λαμβάνεται η τιμή της ημερομηνίας πίστωσης των τόκων σε συνάλλαγμα ή η τιμή spot του δελτίου τιμών συναλλάγματος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας της τελευταίας εργάσιμης ημέρας του έτους αναφοράς.

-Ποσά με υπόλοιπα αρχής και τέλους κάθε χρήσης της αξίας χαρτοφυλακίου συνολικής αξίας μεγαλύτερης από 100.000 ευρώ.

Επιπλέον, οι φορείς (τράπεζες κ.λπ.) εκκαθάρισης συναλλαγών με χρήση καρτών πληρωμών (πιστωτικών ή και χρεωστικών) συμπεριλαμβανομένων των συναλλαγών ανάληψης σε ελληνικά Α.Τ.Μ. διαβιβάζουν στο υπουργείο Οικονομικών, στοιχεία που αφορούν σε συναλλαγές καρτών πληρωμών που έχουν εκδοθεί στην αλλοδαπή από πιστωτικό ίδρυμα με έδρα εκτός Ελλάδας.

Η συχνότητα διαβίβασης των παραπάνω στοιχείων είναι ετήσια και ως καταληκτική ημερομηνία ορίζεται η 28η Φεβρουαρίου του επόμενου έτους του έτους αναφοράς. Ειδικά, για την πρώτη εφαρμογή και μόνο, μπορούν να αποσταλούν έως 31 Μαρτίου 2014.

Τα πιστωτικά και χρηματοδοτικά ιδρύματα, τα ιδρύματα πληρωμών και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία διαβιβάζουν στο υπουργείο Οικονομικών στοιχεία που αφορούν σε μεταφορές πίστωσης, εμβάσματα, άμεσες χρεώσεις και τραπεζικές επιταγές πελατών τους (φυσικών και νομικών προσώπων) για μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό και στοιχεία για εισπράξεις συμβεβλημένων με αυτά επιχειρήσεων, μέσω πιστωτικών καρτών.

Η διαβίβαση των στοιχείων θα γίνεται απευθείας στη ΓΓΔΕ μέσω διαδικτυακής εφαρμογής ασφαλούς συστήματος μεταφόρτωσης αρχείου. Ειδικά για τα τραπεζικά και χρηματοδοτικά ιδρύματα θα γίνεται μέσω της «Διατραπεζικά Συστήματα Α.Ε.» (ΔΙΑΣ), ενώ η συχνότητα διαβίβασης των στοιχείων είναι μηνιαία και πρέπει να γίνεται έως την 20ή ημέρα του επόμενου μήνα από το μήνα αναφοράς.

Τα πιστωτικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων και των υποκαταστημάτων αλλοδαπών πιστωτικών ιδρυμάτων που λειτουργούν στην Ελλάδα, υποχρεούνται να διαβιβάζουν στη αρχεία για τις παρακάτω ομάδες πελατών τους που ανήκουν στην κατηγορία «υψηλού κινδύνου»: α) ελεύθεροι επαγγελματίες, που διατηρούν ή είναι πραγματικοί δικαιούχοι λογαριασμών, στους οποίους πιστώθηκαν κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος ποσά συνολικών εισοδημάτων τους άνω των 200.000 ευρώ. β) νομικά πρόσωπα, στους λογαριασμούς των οποίων οι συνολικές καταθέσεις ή αναλήψεις μετρητών κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος υπερέβησαν το όριο των 300.000 ευρώ. Η συχνότητα διαβίβασης των στοιχείων αυτών είναι ετήσια και ως καταληκτική ημερομηνία ορίζεται η 30ή Απριλίου του επόμενου έτους του έτους αναφοράς.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες

Βάσει της απόφασης οι επιχειρήσεις ιδιωτικής ασφάλισης διαβιβάζουν στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών σε ηλεκτρονική κατάσταση, περιεχόμενο των βεβαιώσεων που χορηγούν στους πελάτες τους για να τύχουν της ωφέλειας της μείωσης φόρου που προβλέπεται από το ν. 4172/2013. Ακόμη διαβιβάζουν σε ηλεκτρονική κατάσταση στοιχεία που αφορούν σε αποζημιώσεις που καταβάλλουν, βάσει δικαστικής απόφασης σε δικαιούχους, λόγω ανικανότητας για εργασία αιτία ατυχήματος για την απώλεια του εισοδήματος. Η συχνότητα διαβίβασης των παραπάνω στοιχείων, είναι ετήσια και ως καταληκτική ημερομηνία ορίζεται η 28η Φεβρουαρίου του επόμενου έτους του έτους αναφοράς. Ειδικά για στοιχεία που αφορούν την χρήση 2013, ορίζεται ως καταληκτική ημερομηνία η 14η Μαρτίου 2014.

Ιδιωτικά θεραπευτήρια

Τα ιδιωτικά θεραπευτήρια (με εξαίρεση εκείνων της ψυχικής υγείας, καθώς και των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων), διαβιβάζουν στο υπουργείο Οικονομικών σε ηλεκτρονική κατάσταση, στοιχεία με ιατρικές πράξεις. Την ίδια υποχρέωση έχουν και όλα τα ιδιωτικά ιατρικά κέντρα συμπεριλαμβανομένων και των κέντρων πλαστικής χειρουργικής. Δεν περιλαμβάνονται στα παραπάνω στοιχεία οι αμοιβές που αφορούν διαγνωστικές εξετάσεις και οι αμοιβές ιατρών, που αφορούν αποκλειστικά επισκέψεις για ιατρικές γνωματεύσεις. Η συχνότητα διαβίβασης των παραπάνω στοιχείων, είναι ετήσια και ως καταληκτική ημερομηνία ορίζεται η 31η Μαρτίου του επόμενου έτους του έτους αναφοράς.

Ιδιωτικά εκπαιδευτήρια

Τα ιδιωτικά σχολεία στοιχειώδους και μέσης εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια), με εξαίρεση τα εσπερινά γυμνάσια και λύκεια, καθώς και τα ειδικά σχολεία ατόμων με ειδικές ανάγκες, διαβιβάζουν στο υπουργείου Οικονομικών ηλεκτρονική κατάσταση καταβληθέντων διδάκτρων και πληρωμών για πρόσθετες παροχές (μεταφορά μαθητών, διατροφή, κλπ) ανά ημερολογιακό έτος. Τα στοιχεία που διαβιβάζονται είναι τα ακόλουθα: α) ΑΦΜ υπόχρεου προς καταβολή. Για την εφαρμογή της παρούσης ως υπόχρεος θεωρείται ο γονέας ή ο κηδεμόνας ή τρίτο πρόσωπο που καταβάλει σταθερά τα δίδακτρα σε όλη τη διάρκεια του έτους. β) Ονοματεπώνυμο υπόχρεου, εφόσον δεν έχουν δοθεί στοιχεία για το ΑΦΜ αυτού έως την ημερομηνία υπογραφής της παρούσης. γ) Συνολικό ποσό καταβληθέντων διδάκτρων και ποσό αμοιβών για τυχόν πρόσθετες παροχές (εξέταστρα, μεταφορικά, διατροφή, αθλοπαιδιές, κ.λπ.).

Τις παραπάνω υποχρεώσεις έχουν και τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια που λειτουργούν νόμιμα στη χώρα ως Πανεπιστήμια, Κολλέγια, Παραρτήματα ξένων Πανεπιστημίων, Ιδιωτικά ΙΕΚ, Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών, Ινστιτούτα Σπουδών, επαγγελματικές και τεχνικές σχολές. Η συχνότητα διαβίβασης των παραπάνω στοιχείων, είναι ετήσια και ως καταληκτική ημερομηνία ορίζεται η 31η Μαρτίου του επόμενου έτους του έτους αναφοράς.

Εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας

Οι εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας διαβιβάζουν στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων σε ηλεκτρονική κατάσταση, στοιχεία τελών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας των συνδρομητών τους. Στο τηλεπικοινωνιακό κόστος συμπεριλαμβάνονται τα πάγια τέλη και τα τέλη χρήσης για συνδέσεις σταθερής και κινητής τηλεφωνίας ή σύνδεσης στο διαδίκτυο μέσω σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας, είτε αυτή γίνεται μέσω συμβολαίου, είτε μέσω κάρτας. Στο κόστος αυτό δεν υπολογίζονται οι φορολογικές επιβαρύνσεις, καθώς και οι λοιπές επιβαρύνσεις υπέρ τρίτων. Η συχνότητα διαβίβασης των παραπάνω στοιχείων, είναι ετήσια και ως καταληκτική ημερομηνία ορίζεται η 31η Μαρτίου του επόμενου έτους του έτους αναφοράς.

Εταιρείες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας

Οι εταιρείες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας διαβιβάζουν στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ηλεκτρονική κατάσταση, στοιχεία κατανάλωσης και κόστος ηλεκτρικής ενέργειας των συνδρομητών τους. Στο ετήσιο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας δεν υπολογίζονται οι φορολογικές επιβαρύνσεις, καθώς και οι λοιπές επιβαρύνσεις υπέρ τρίτων. Η συχνότητα διαβίβασης των παραπάνω στοιχείων, είναι ετήσια και ως καταληκτική ημερομηνία ορίζεται η 31η Μαρτίου του επόμενου έτους του έτους αναφοράς.

Εταιρείες ύδρευσης

Οι εταιρείες ύδρευσης διαβιβάζουν στο υπουργείο Οικονομικών σε ηλεκτρονική κατάσταση, στοιχεία κατανάλωσης και κόστος νερού των συνδρομητών τους. Στο ετήσιο κόστος ύδρευσης δεν υπολογίζονται οι φορολογικές επιβαρύνσεις, καθώς και οι λοιπές επιβαρύνσεις υπέρ τρίτων. Τα στοιχεία που διαβιβάζονται, αφορούν μόνο σε συνδρομητές με ετήσια κατανάλωση νερού συνολικής αξίας 1.000 ευρώ και άνω. Η συχνότητα διαβίβασης των παραπάνω στοιχείων, είναι ετήσια και ως καταληκτική ημερομηνία ορίζεται η 31η Μαρτίου του επόμενου έτους του έτους αναφοράς.
Διαβάστε Περισσότερα » "Ηλεκτρονικό «φακέλωμα» στις δαπάνες των φορολογούμενων από το ΥΠΟΙΚ"

Επιστολή προς Παπούλια: Μη γίνετε συνυπεύθυνος στην προδοσία

Eπιστολή προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια έστειλε η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου ζητώντας την παρέμβαση του για την αποτροπή της καταστροφής των χημικών της Συρίας ανοικτά της Κρήτης.

Αναλυτικά στην επιστολή αναφέρεται:

Κύριε Πρόεδρε,

Στις 20/7/2012 σας είχαμε στείλει επιστολή και αναφέραμε την ανικανότητα της Κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την πραγματικά δύσκολη κατάσταση με απρόβλεπτες συνέπειες.

Σας αναφέραμε ότι οι εφαρμοζόμενες πολιτικές παραμένουν σταθερά ενάντια στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανθρώπους του μόχθου.

Πολιτικές που θα εξαντλήσουν μισθολογικά, φοροδοτικά και ταυτόχρονα περιθωριοποιούν – φτωχοποιούν μεγάλα κοινωνικά στρώματα. Επιλογές, που ενισχύουν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και τους επιτρέπει συστηματικά να φοροδιαφεύγουν, να φοροκλέπτουν, να επιβάλλουν μεσαιωνικές εργασιακές σχέσεις και τριτοκοσμικές αμοιβές και γενικά να θησαυρίζουν από το μόχθο των ελλήνων εργαζομένων.

Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε.

Δυστυχώς δεν μας απαντήσατε.

Τώρα απευθυνόμαστε πάλι σε σας γιατί αντιμετωπίζουμε και πάλι την ανικανότητα του πολιτικού προσωπικού της χώρας, την λειψανδρία αυτών που υποτίθεται μας εκπροσωπούν στο Ελληνικό κοινοβούλιο, για ένα τεράστιο θέμα για τον Κρητικό λαό και όλους τους Έλληνες. Ή μήπως και εσείς δεν το γνωρίζετε;

Κύριε Πρόεδρε,

Σε πειραματόζωο μετατρέπουν οι ΗΠΑ τη Μεσόγειο, καθώς πάνω στο Αμερικανικό πλοίο «CAPE RAY» θα γίνει η καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας. Μετά την άρνηση της Νορβηγίας, Γερμανίας, Βελγίου, Αλβανίας, επιλέχτηκε με μυστικές συμφωνίες. Ποιος άλλος, ο «συνήθης ύποπτος» η Ελλάδα μας, μόνο που αυτοί που αποφασίζουν ντόπιοι και ξένοι δεν νομιμοποιούνται πλέον από τον Ελληνικό λαό. Πόσο μάλλον όταν θέλουν να μας επιβάλλουν φόβο και τρόμο με τοξική βόμβα στην Μεσόγειο Δυτικά της Κρήτης.

Οι επιστήμονες του «Δημόκριτου» και του «Πολυτεχνείου Κρήτης» και όλες οι επιστημονικές οργανώσεις κάνουν λόγο για μια εξαιρετικά επικίνδυνη με απρόβλεπτες συνέπειες πράξη που απειλεί τη δημόσια υγεία, το περιβάλλον και την οικονομία της Ανατολικής Μεσογείου και ολόκληρης της χώρας.

Παρά την αδιαφάνεια και την μυστικοπάθεια των Κυβερνώντων, αν και είχαν λάβει γνώση του θέματος εδώ και αρκετό καιρό, απέκρυψαν από τον Ελληνικό λαό ένα τόσο σοβαρό θέμα. Οι φορείς στην Κρήτη αναδείξαμε έστω και αργά την επικινδυνότητα που υποκρύπτει η καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας με ΠΙΛΟΤΙΚΟ πρόγραμμα στην Μεσόγειο.

Κύριε Πρόεδρε,

Έχουμε όλες τις μελέτες και γνωματεύσεις επιστημονικών φορέων που μιλούν για έγκλημα εις βάρος του Ελληνικού λαού.

Κύριε Πρόεδρε,

Σαν πρώτος πολίτης αυτής της χώρας, μπορείτε να αποτρέψετε αυτό το έγκλημα. Δεν πρέπει να είστε συνυπεύθυνος σ’ αυτή την προδοσία.

Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να παίζει με την ζωή μας, την ζωή των παιδιών μας.

cretalive
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστολή προς Παπούλια: Μη γίνετε συνυπεύθυνος στην προδοσία"

«Λουκέτο» στα ιατρεία λόγω πλαφόν

Η ταλαιπωρία των ασθενών, ακόμη και με σοβαρές παθήσεις (όπως η Πολλαπλή Σκλήρυνση) συνοδεύεται από τον κίνδυνο να αναγκαστούν να κλείσουν τα ιατρεία τους πολλοί γιατροί, που στερούνται τη δυνατότητα συνταγογράφησης, από τα μέσα ακόμα του μήνα.

Οι ασθενείς δεν θα έχουν λόγο να τους επισκεφθούν και τα εισοδήματα τους θα δεχθούν βαρύ πλήγμα.

Οι εξαιρέσεις στο μέτρο του πλαφόν, που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, όχι μόνο δεν βελτιώνουν την κατάσταση αλλά δημιουργούν αφενός γιατρούς πολλών ταχυτήτων και αφετέρου, με τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ κλειστά, ασθενείς «ντεντέκτιβ», που αναζητούν το γιατρό που θα τους γράψει τα φάρμακα τους.

Οι Γιατροί, λοιπόν, στράφηκαν στη δικαιοσύνη. Τόσο ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, που απευθύνθηκε και στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, όσο και ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας υπέβαλαν αίτηση ακύρωσης και αναστολής στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Αλλά και οι γιατροί ατομικά, προσφεύγουν στα δικαστήρια, για να ανατρέψουν το μέτρο του πλαφόν, με το νόμο να τους δίνει προθεσμία έως τις 15 Μαρτίου.

Το επόμενο «μέτωπο» θα είναι η εφαρμογή πλαφόν και στις διαγνωστικές εξετάσεις.

Διαβάστε Περισσότερα » "«Λουκέτο» στα ιατρεία λόγω πλαφόν"

Ανακοίνωση Δήμου Ωρωπού σχετικά με δηλώσεις και ανακοινώσεις για το πρόγραμμα Fast Pass Oropos

Μετά τις δυναμικές κινητοποιήσεις του Δήμου Ωρωπού και βρισκόμενοι σε πανικό, τόσο ο Υπουργός Μεταφορών & Επικοινωνιών όσο και η εταιρεία ΝΕΑ ΟΔΟΣ, δημοσιεύουν δελτία τύπου και κάνουν δηλώσεις με διαφορετικό περιεχόμενο, προσπαθώντας να θολώσουν τα νερά, να διασπάσουν τον δίκαιο αγώνα μας, νομίζοντας ότι προσφέρουν «καθρεφτάκια για ιθαγενείς».

Έχουμε επισημάνει σε όλους τους τόνους ότι η χρήση πομποδεκτών για μειωμένες τιμές δε λύνει κανένα πρόβλημα, αφού οι δημότες μας θα συνεχίσουν να πληρώνουν τα ίδια μέχρι χθες διόδια και οι επισκέπτες του Δήμου μας θα επιβαρύνονται με τις νέες αυξήσεις, κάτι που μας οδηγεί σε οικονομικό μαρασμό. Θεωρούμε απαράδεκτο να λαμβάνονται αποφάσεις ερήμην του Δήμου και χωρίς την έγκριση της ΔΟΛ ΚΕΠ του Υπουργείου Εσωτερικών για χρήση των γραφείων των ΚΕΠ από υπαλλήλους ιδιωτικής εταιρείας.

Είναι απαράδεκτο και ακατανόητο να πετάμε το μπαλάκι στους πολίτες για να λύσουν το πρόβλημα και την αδικία που άλλοι μεθοδευμένα οργάνωσαν. Λυπούμαστε για ακόμη μια φορά που ο κ. Χρυσοχοϊδής ή δεν διάβασε ή δεν άκουσε ή δεν είδε τι προβλέπει η κείμενη νομοθεσία και δίνει το δικαίωμα στην οποιαδήποτε εταιρεία να εμπαίζει τους συμπολίτες μας. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να παίζει παιχνίδια στις πλάτες χιλιάδων συνδημοτών μας.

Ως Δήμαρχος Ωρωπού και εκφράζοντας τις αποφάσεις όλων των συλλογικών οργάνων του Δήμου δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά ότι θα συνεχίσουμε τις ειρηνικές και δημοκρατικές μας κινητοποιήσεις, μέχρι την τελική δικαίωση.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανακοίνωση Δήμου Ωρωπού σχετικά με δηλώσεις και ανακοινώσεις για το πρόγραμμα Fast Pass Oropos"

Ερχονται ποινές χωρίς δικαστήριο: Προ των πυλών το «παζάρι» εισαγγελέα - κατηγορούμενου

Το θεσμό του «ποινικού εισαγγελέα συνδιαλλαγής» εισάγει στις προτάσεις της η νομοπαρασκευαστική Επιτροπή για την αναμόρφωση του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Ο εισαγγελέας αυτός θα έχει τη δυνατότητα να συνδιαλέγεται με τον κατηγορούμενο και να συμφωνεί για το ύψος της ποινής, χωρίς η υπόθεση να φθάνει στο ακροατήριο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το νέο Κώδικα που εισηγείται η Επιτροπή υπό τον καθηγητή της Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Λάμπρο Μαργαρίτη, η διαμεσολάβηση του εισαγγελέα αφορά τα κακουργήματα για τα οποία προβλέπονται ποινές μέχρι 10 χρόνια κάθειρξη, ενώ στους κανόνες της συνδιαλλαγής δεν μπορούν να υπαχθούν αδικήματα που τιμωρούνται με βάση το νόμο περί καταχραστών του δημοσίου.

Σε περίπτωση που ο κατηγορούμενος συμφωνήσει με τον «ποινικό εισαγγελέα συνδιαλλαγής», τότε η συμφωνηθείσα ποινή πρέπει να μην είναι μεγαλύτερη από τα 3/5 της ανώτερης ποινής που προβλέπεται στα κακουργήματα και από το μισό της προβλεπόμενης ποινής για τα πλημμελήματα, ενώ στον υπολογισμό της ποινής θα λαμβάνονται υπόψη και τα ελαφρυντικά, όπως είναι προτέρου εντίμου βίου, κ.λπ. Παράλληλα και η έκτιση της ποινής θα έχει ευνοϊκότερους όρους αναφορικά με την αποφυλάκιση.

Μεταξύ άλλων προτείνεται η κατάργηση των Πενταμελών Εφετείων Κακουργημάτων και η εκδίκαση των περισσότερων κακουργημάτων από Μονομελή Εφετεία. Εξαιρούνται τα αδικήματα που χαρακτηρίζονται σύνθετα, καθώς και αδικήματα που καταλαμβάνονται από το νόμο περί καταχραστών του δημοσίου, τα οποία θα δικάζονται από Πενταμελή Εφετεία.

Τα πλημμελήματα θα δικάζονται από Μονομελή Πλημμελειοδικεία, ενώ μόνον σε δεύτερο βαθμό οι υποθέσεις θα εξετάζονται από τα Τριμελή Πλημμελειοδικεία.

Πρόκειται για προτάσεις που βασίζονται -και εφαρμόζονται ήδη- σε προηγμένα ποινικά συστήματα άλλων χωρών, όπως η Βρετανία και οι ΗΠΑ, και στόχος τους είναι η αποσυμφόρηση των δικαστηρίων από τις εκατοντάδες χιλιάδες εκκρεμείς υποθέσεις που λιμνάζουν στις γραμματείες.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ερχονται ποινές χωρίς δικαστήριο: Προ των πυλών το «παζάρι» εισαγγελέα - κατηγορούμενου"

Δημόσιο:Στο «μικροσκόπιο» 48.910 υπάλληλοι

Εκτενείς έλεγχοι θα γίνουν στους διορισμούς χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων το προσεχές διάστημα, προκειμένου να εξακριβωθεί εάν η διαδικασία πρόσληψής τους ήταν καθόλα νόμιμη ή όχι.


Στο «μικροσκόπιο» μπαίνουν τρεις κατηγορίες υπαλλήλων, ο αριθμός των οποίων ανέρχεται συνολικά σε 48.910. Ειδικότερα, πρόκειται για 9.873 επιτυχόντες σε προκηρύξεις του ΑΣΕΠ την περίοδο 2003-2009, 3.800 προσληφθέντες το 2011 στην Πυροσβεστική καθώς και 35.239 συμβασιούχους που μονιμοποιήθηκαν με το Διάταγμα Παυλόπουλου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, βρίσκεται σε εξέλιξη ο έλεγχος για την εγκυρότητα των πιστοποιητικών γλωσσομάθειας που αποτέλεσαν προϋπόθεση διορισμού 9.873 επιτυχόντων σε 49 προκηρύξεις του ΑΣΕΠ από το 2003-2009 και το Σώμα Επιθεωρητών έχει συγκεντρώσει τα αναγκαία στοιχεία που απαιτούνται για τη διασταύρωση.

Ήδη, στο Υπουργείο Πολιτισμού έχουν εντοπιστεί 47 περιπτώσεις υπαλλήλων και προκύπτουν βάσιμες υποψίες ότι πολλές μετατροπές συμβάσεων βάσει του Προεδρικού Διατάγματος δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις, είπε ο κ. Μητσοτάκης και ενημέρωσε την Επιτροπή Θεσμών ότι διευρύνεται ο έλεγχος για να διαπιστωθεί αν υπήρχαν εκτεταμένες πρακτικές που καταστρατήγησαν το πνεύμα του ΠΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την «Ημερησία», η περίπτωση της Πυροσβεστικής αφορά σε διαγωνισμό του 2011 για την πρόσληψη 3.400 θέσεων πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης και 400 θέσεων για πολιτικό προσωπικό. Επιλαχόντες του διαγωνισμού κατήγγειλαν περιπτώσεις πλαστών πιστοποιητικών σπουδών, στρατολογικής κατάστασης, διπλωμάτων οδήγησης κ.ά., που αύξαναν την τελική μοριοδότηση, ενώ οι αρχικοί έλεγχοι κατέδειξαν περίπου 170 υποψήφιους με διάφορες παρατυπίες. Έκτοτε συστήθηκε επιτροπή για διασταύρωση από μηδενική βάση όλων των δικαιολογητικών, η οποία εκτιμάται ότι θα τελειώσει το έργο της πριν από το Πάσχα.

Η τρίτη κατηγορία αφορά στους μονιμοποιηθέντες με το ΠΔ Παυλόπουλου, για τους οποίους άμεσα θα τεθεί σε ισχύ διαδικασία επανελέγχου της μετατροπής των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου με την κατάθεση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης. Αφορμή για την έναρξη των ελέγχων αυτών ήταν περιπτώσεις υπαλλήλων του πρώην Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού (Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων), οι οποίοι βάσει πορίσματος του ΣΕΕΔΔ μονιμοποιήθηκαν με πλαστές βεβαιώσεις προϋπηρεσίας που έγιναν δεκτές από τα υπηρεσιακά συμβούλια.

Οι έλεγχοι στις περιπτώσεις πλαστών δικαιολογητικών συνεχίζονται σε όλο το Δημόσιο και μόνο στην περίπτωση της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας έχουν εντοπισθεί 71 περιπτώσεις πλαστών δικαιολογητικών που χρησιμοποιήθηκαν για την πρόσληψή τους και έχουν ήδη ανακληθεί 55 διορισμοί.

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημόσιο:Στο «μικροσκόπιο» 48.910 υπάλληλοι"

«Η Ευρώπη να προχωρήσει σε άμεση διαγραφή του ελληνικού χρέους»

Για συνεχόμενα λάθη από τους πιστωτές μιλάει το Bloomberg


Την άμεση διαγραφή του ελληνικού χρέους υποστηρίζει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Μπλούμπεργκ με κύριο άρθρο του, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να γίνει το «συντομότερο δυνατό», επικαλούμενο την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, μολονότι, όπως επισημαίνεται, οι επενδυτές έχουν σταματήσει να ανησυχούν για ενδεχόμενη έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με το άρθρο, «η Ελλάδα και οι πιστωτές της παλεύουν με το χρέος της χώρας για άλλη μια φορά και πιθανώς όχι την τελευταία. Καθώς, συνεχίζουν να διαπράττουν τα ίδια λάθη, η επόμενη συμφωνία δεν πρόκειται να είναι και η τελευταία».

Στη συνέχεια, σημειώνεται ότι «το 2010 δόθηκε στην Ελλάδα το μεγαλύτερο, στην ιστορία, σχέδιο διάσωσης. Δέχθηκε νέο δανεισμό με αντάλλαγμα τη δημοσιονομική λιτότητα, αλλά τα χρέη της δεν μειώθηκαν. Οι πιστωτές είχαν αποκλείσει την όποια διαγραφή. Οι ειδικοί αναλυτές, ωστόσο, αντέδρασαν θεωρώντας ότι το πρόγραμμα έθετε ένα τεράστιο βάρος στους Έλληνες φορολογουμένους, το οποίο δεν ήταν πολιτικά και οικονομικά βιώσιμο και γι' αυτό το λόγο θα έπρεπε να δεχθούν απώλειες οι πιστωτές. Όπως είχαν δίκιο τότε, έτσι έχουν και τώρα».

Η σύνταξη του Μπλούμπεργκ αναφέρει, επίσης, ότι «έκτοτε, υπήρξαν κάποιες ελαφρύνσεις από τους πιστωτές, όπως η επέκταση της περιόδου ωρίμανσης και η μείωση των επιτοκίων, αλλά δεν άλλαξε το αρχικό σχέδιο. Ως αποτέλεσμα το χρέος της Ελλάδας συνέχισε να αυξάνεται. Σήμερα, βρίσκεται χονδρικά στο 180% του ΑΕΠ, καθιστώντας σαφώς μη βιώσιμο».

Όπως τονίζεται, «νέα προσπάθεια μείωσής του, που συζητείται, σύμφωνα με το πρόσφατο δημοσίευμα του Bloomberg News, περιλαμβάνει την περαιτέρω επέκταση του χρόνου ωρίμανσης των ελληνικών δανείων, από τα 30 στα 50 χρόνια, τη μείωση των επιτοκίων στο 0,5%, όπως και την παροχή νέου δανείου 15 δισ. ευρώ. Όλα αυτά θα επέτρεπαν στην τρόικα να κρατάει την κατάσταση υπό έλεγχο, δηλώνοντας ότι η χώρα θα μπορέσει να ανταποκριθεί στο στόχο μείωσης του χρέους στο 124% το 2020, και όπως και στις προηγούμενες διαπραγματεύσεις, ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη σωστή τροχιά».

Ακολούθως, στο κύριο άρθρο διατυπώνεται η άποψη ότι «τα αριθμητικά στοιχεία συνεχίζουν να μην επαληθεύονται, καθώς δεν συμβαδίζουν με την πολιτική και με την οικονομία. Οι Έλληνες έφθασαν να μισούν την τρόικα (ιδιαίτερα τη Γερμανία, της οποίας οι απόψεις έχουν μεγάλο βάρος), κατηγορώντας τα μέλη της και τους ηγέτες της για την παρατεταμένη λιτότητα, η οποία οδήγησε το 60% των νέων Ελλήνων στην ανεργία. Για φέτος αναμένονται θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης, για πρώτη φορά από το 2007, αλλά, υπό την παρούσα προσέγγιση, η λιτότητα και ο πόνος που την συνοδεύει θα συνεχίζεται για χρόνια. Χωρίς τη μείωση του χρέους το νέο πρόγραμμα θα έχει την ίδια κατάληξη με τα προηγούμενα».

Καταλήγοντας, τονίζεται στο άρθρο ότι «η τρόικα, βεβαίως, εύλογα αμφιβάλλει για την αφοσίωση της ελληνικής κυβέρνησης στις μεταρρυθμίσεις. Πολλές από τις αλλαγές που ζητά η τρόικα, όπως η κατάργηση των νόμων για την προστασία των επαγγελμάτων, για την στρέβλωση των τιμών και για την απόλυση μη παραγωγικών δημοσίων υπαλλήλων, θα ήταν ωφέλιμες για τη χώρα. Παρ' όλα αυτά η απαιτούμενη εμπιστοσύνη των πολιτών για τη διενέργεια των μεταρρυθμίσεων έχει εξαντληθεί από καιρό. Η ρητή διαγραφή χρέους, ακόμη και τώρα, θα συνέβαλε στην ανάκτηση αυτής της εμπιστοσύνης. Οι επενδυτές δεν ανησυχούν, προς το παρόν, για μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, κατά συνέπεια η πίεση για μια νέα προσέγγιση δεν είναι έντονη. Αυτό είναι ατυχές κατά κάποιο τρόπο. Η Ελλάδα συνεχίζει να χρειάζεται την απομείωση του χρέους της και η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται να δείξει ότι έχει λάβει τα διδάγματα από τα λάθη της».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "«Η Ευρώπη να προχωρήσει σε άμεση διαγραφή του ελληνικού χρέους»"

Οι Τούρκοι πήραν -οριστικά- τον Αστέρα Βουλιαγμένης

Οριστικά και σε τουρκικά χέρια ο Αστέρας Βουλιαγμένης. Με ανακοίνωσή του το επενδυτικό σχήμα το οποίο αποτελείται από άραβες επενδυτές και την τουρκική Dogus Group δίνει τέλος στην ιστορία του Αστέρα.

Μετά από τις μαρίνες λοιπόν και ο Αστέρας σε τουρκικά χέρια.

Η ανακοίνωση:

Η AGC Equity Partners (“AGC”), για λογαριασμό της JERMYN STREET REAL ESTATE FUND IV LP (“Jermyn Street”), στην οποία μετέχουν δύο από τα κρατικά κεφάλαια του Abu Dhabi και του Kuwait, Άραβες επενδυτές, καθώς και η τουρκική Dogus Group, ανακοινώνει την ανακήρυξη της ως προτιμητέου επενδυτή από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (“ΕτΕ”) και το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (“ΤΑΙΠΕΔ”), για το 90% των μετοχών της «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε.» (“ΑΣΤΕΡΑΣ”).

Η επένδυση στον ΑΣΤΕΡΑ, που θα στηριχτεί αποκλειστικά στην εισροή κεφαλαίων από το εξωτερικό, θα σεβαστεί τις ιδιαιτερότητες της τοπικής κοινωνίας, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, ενώ θα ακολουθήσει τις βασικές αρχές της ήπιας ανάπτυξης.

Η επένδυση στον ΑΣΤΕΡΑ Βουλιαγμένης στοχεύει στην αναβάθμιση των ξενοδοχείων «Αρίων» και «Ναυσικά» σε υπερπολυτελή τουριστικά θέρετρα 7 αστέρων. Το έργο, το οποίο περιλαμβάνει επίσης την ανάπτυξη 13-15 κατοικιών στην περιοχή όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο «Αφροδίτη», καθώς και την αναβάθμιση της μαρίνας, θα υλοποιηθεί με σεβασμό στην ιστορία του χώρου και του περιβάλλοντος. Το έργο στοχεύει στη βελτίωση των υπηρεσιών του συγκροτήματος, αναδεικνύοντας παράλληλα τη φυσική ομορφιά της περιοχής.
Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξαγοράς, η λειτουργία όλων των μονάδων και δραστηριοτήτων του συγκροτήματος θα συνεχιστεί απρόσκοπτα τιμώντας τις κρατήσεις των πελατών που, επί σειρά ετών, εμπιστεύονται τον ΑΣΤΕΡΑ Βουλιαγμένης.

Η AGC, για λογαριασμό της Jermyn Street και των επενδυτών της, θα ήθελε να ευχαριστήσει την ΕτΕ και το ΤΑΙΠΕΔ για την ολοκλήρωση μιας δομημένης και διαφανούς διαγωνιστικής διαδικασίας.

Οι Τούρκοι πανηγυρίζουν για τον Αστέρα και μιλούν για "απόβαση στη Βουλιαγμένη"!

Πανηγυρίζουν οι τουρκικές εφημερίδες για την αγορά του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του ΑΣΤΕΡΑΣ στη Βουλιαγμένη από κονσόρτσιουμ στο οποίο συμμετέχουν η εταιρία Ντογούς του Τούρκου επιχειρηματία Σαχένκ μαζί με Άραβες εταίρους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι κάποιοι χρησιμοποιούν και την λέξη ''απόβαση''.

Οι εφημερίδες αναφέρουν μεταξύ άλλων στο τίμημα των 400 εκ ευρώ και το σχέδιο του κονσόρτσιουμ να μετατρέψει τα ξενοδοχεία της χερσονήσου στην Βουλιαγμένη σε έξι αστέρων και να μεγαλώσει τη μαρίνα. Αναφέρουν ακόμα ότι ο τουρκικός όμιλος παλαιότερα είχε αγοράσει 4 μαρίνες στην Ελλάδα.

Πριν καταγράψουμε ορισμένες από τις αναλυτικές δημοσιεύσεις αναφέρουμε τους τίτλους με τους οποίους προβάλλεται το θέμα στο σημερινό τουρκικό τύπο :

Η Vatan,έχει τίτλο «Δεύτερη απόβαση του Σαχένκ στην Ελλάδα»

Η Turkiye έχει τίτλο «Ο όμιλος Ντογούς αγόρασε χερσόνησο στην Αθήνα».

Η Takvim γράφει ότι «Ο Σαχένκ αγάπησε πολύ τη γείτονα».

Η Star έχει τίτλο«Ο όμιλος Ντογούς προσδοκά να αγοράσει μαζί με τους Άραβες το κόσμημα της Αθήνας».

Η Sozcu έχει τίτλο «Ο όμιλος Ντογούς εταίρος μιας πολύ σημαντικής περιοχής της Ελλάδας».

Η Sabah έχει τίτλο «Ο όμιλος Ντογούς εταίρος στον Αστέρα».

Η Milliyet έχει τίτλο «Ο Σαχένκ βρήκε τον παράδεισο στη γείτονα».

Η Haberturk έχει τίτλο «Ο όμιλος Ντογούς εταίρος στη χερσόνησο της γείτονας».

Η Aksam έχει τίτλο «Την κόρη οφθαλμού του Γιώργου αγοράζει ο Σαχένκ».

onalert
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι Τούρκοι πήραν -οριστικά- τον Αστέρα Βουλιαγμένης"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news