facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Ποια ονόματα πολιτικών που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό ανακοίνωσε το Υπουργείο οικονομικών

Τα ονόματα των τριών βουλευτών που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό δημοσιοποίησε, σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Οικονομικών.

Καπερνάρος, Κικίλιας και Ρεπούση οι βουλευτές που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό

Πρόκειται για τους κ. κ. Καπερνάρο, Κικίλια και Ρεπούση καθώς και τις συζύγους των βουλευτών Σηφουνάκη και Καπερνάρου, οι οποίοι «βρέθηκαν σε πρώτο έλεγχο με την αρχική λίστα με την οποία είχαν ζητηθεί στοιχεία δικαιολόγησης των εμβασμάτων (24.710 περιπτώσεις). Οποιαδήποτε άλλα ονόματα έχουν ακουστεί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα»πισημαίνεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου.

«Η ΓΓΔΕ ελέγχει κατά πόσο τα ποσά καλύπτονται από τις φορολογικές δηλώσεις των φορολογουμένων και δεν έχει στοιχεία ή την αρμοδιότητα για έλεγχο πόθεν έσχες. Συνεπώς, και ως προς αυτό το σκέλος, τα δημοσιεύματα είναι ανακριβή.

Η διαδικασία ελέγχου κάποιων εξ αυτών των υποθέσεων είναι σε εξέλιξη και η υπόθεση του κ. Κικίλια είναι στις 531 στοχευμένες υποθέσεις» συνεχίζει η ανακοίνωση.

Και καταλήγει: «Ο κ. Κικίλιας προσκόμισε κατόπιν της σχετικής πρόσκλησης στις 15/4/2013 στην αρμόδια ΔΟΥ Γλυφάδας, πλήρη στοιχεία δικαιολόγησης. Τα στοιχεία αυτά ελέγχονται με την τωρινή διαδικασία.

Η ολοκλήρωση των ελέγχων θα γίνει το συντομότερο δυνατό, ώστε να μην υπάρχει καμία δυνατότητα παρερμηνείας.

Υπενθυμίζουμε, όμως, ότι πριν την ολοκλήρωση του ελέγχου είναι λάθος να θεωρηθεί πως υπάρχει παραβατική συμπεριφορά. Προς τούτο, θυμίζουμε ότι στις 44 υποθέσεις που πρόσφατα ελέγχθηκαν μόνο οι 12 (27%) κατέδειξαν αποκρυβέντα εισοδήματα. Η πλειοψηφία, συνεπώς, παρείχε πλήρη δικαιολόγηση των ποσών των εμβασμάτων».

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποια ονόματα πολιτικών που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό ανακοίνωσε το Υπουργείο οικονομικών"

Διαψεύδει ο Κικίλιας ότι έβγαλε παράνομα χρήματα στο εξωτερικό: "Για θέματα ηθικής δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου"

Το ζήτημα της ανεύρεσης των τριών "γαλάζιων" βουλευτών, που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό την περίοδο της κρίσης, ταλανίζει τη Νέα Δημοκρατία.

Η υπόθεση ήρθε στη δημοσιότητα μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα" την Κυριακή, το οποίο προκάλεσε νευρική κρίση στη Νέα Δημοκρατία.

Επικαλούμενη τη λίστα του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου που προέκυψε από τον έλεγχο των αρμόδιων υπηρεσιών, η εφημερίδα ανέφερε ότι τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έβγαλαν 3,5 εκατ. ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού. Τα επίμαχα εμβάσματα των τριών βουλευτών εστάλησαν σε τράπεζες του εξωτερικού την περίοδο του 2009-2012 και σύμφωνα με το δημοσίευμα το ποσό δεν δικαιολογείται από το πόθεν έσχες των τριών πολιτικών.
Το μεσημέρι της Δευτέρας, δημοσιεύματα στο διαδίκτυο ανέφεραν δύο συγκεκριμένα ονόματα, μεταξύ των οποίων και αυτό του πρώην υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής, Βασίλης Κικίλια.

Ο κ. Κικίλιας, διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπάρχει οποιοδήποτε θέμα ή ότι έχει κάνει κάτι παράνομο και προανήγγειλε προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Μάλιστα στο Twitter έγραψε: "Όλα τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στο πρόσωπο μου είναι απολύτως ψευδή! Για θέματα ηθικής και νομιμότητας δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου!"

Όλα τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στο πρόσωπο μου είναι απολύτως ψευδή! Για θέματα ηθικής και νομιμότητας δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου!

Πάντως μετά το δημοσίευμα της Κυριακής, αμέσως σήμανε συναγερμός στη Νέα Δημοκρατία, που άρχισε το "ξεσκόνισμα" στελεχών για να ανακαλύψει ποιοι είναι οι τρεις "γαλάζιοι", καθώς προκύπτει μείζον πολιτικό ζήτημα.

Σύγκληση της επιτροπής "Πόθεν Έσχες" ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Την άμεση σύγκληση της Επιτροπής της Βουλής για το «πόθεν έσχες» ζήτησε σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο βουλευτής, ύστερα από δημοσιεύματα για μεταφορά 3,5 εκατομμυρίων ευρώ στο εξωτερικό, από τρεις βουλευτής της ΝΔ την περίοδο 2009-2012, έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Επιτροπής Γιώργο Καλαντζή, ζητώντας να συνεδριάσει αμέσως η Επιτροπή, προκειμένου να ενημερωθεί και να ασκήσει τις κατά νόμο αρμοδιότητες της.

news247
Διαβάστε Περισσότερα » "Διαψεύδει ο Κικίλιας ότι έβγαλε παράνομα χρήματα στο εξωτερικό: "Για θέματα ηθικής δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου""

Κικίλιας και Ιωαννίδης οι 2 βουλευτές της ΝΔ που έβγαλαν εκατ. στο εξωτερικό

Ο γαλάζιος βουλευτής της Α' Αθηνών, Βασίλης Κικίλιας και ο πρώην υφυπουργός αθλητισμού και βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, Γιάννης Ιωαννίδης είναι οι δύο από τους τρεις βουλευτές της ΝΔ που εντοπίστηκαν να έχουν βγάλει εκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό.

Μάλιστα, υπάρχει και τρίτος βουλευτής της ΝΔ το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, αλλά βρίσκεται μαζί με αυτά των Κικίλια και Ιωαννίδη, στη λίστα του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου. Σύμφωνα με τον κατάλογο που προέκυψε από τον έλεγχο των αρμόδιων υπηρεσιών, οι συγκεκριμένοι τρεις έβγαλαν συνολικά 3,5 εκατ. ευρώ, σε τράπεζες του εξωτερικού.

Τα επίμαχα εμβάσματα των τριών βουλευτών εστάλησαν σε τράπεζες του εξωτερικού την περίοδο του 2009-2012. Σύμφωνα με τα στοιχεία, καθένας τους έβγαλε στο εξωτερικό ποσό που είναι λίγο πάνω από το ένα εκατ. ευρώ. Η αποκάλυψη έγινε από τη λίστα του Κέντρου Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου, η οποία περιλαμβάνει 600 φορολογούμενους που διακίνησαν μεγάλα ποσά, χωρίς να τα έχουν δηλώσει στην εφορία.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Κικίλιας και Ιωαννίδης οι 2 βουλευτές της ΝΔ που έβγαλαν εκατ. στο εξωτερικό"

Πέντε προσαγωγές για τα επεισόδια στη Μαλακάσα -Ανάμεσά τους ο δήμαρχος Ωρωπού και δύο αντιδήμαρχοι

Στην προσαγωγή πέντε ατόμων προχώρησε η αστυνομία για τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν το βράδυ της Κυριακής στα πλευρικά διόδια του κόμβου της Μαλακάσας. Ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιάννης Οικονομάκος και δύο αντιδήμαρχοι.

Το βράδυ της Κυριακής συγκεντρώθηκαν στον κόμβο της Μαλακάσας περίπου 500 κάτοικοι, έπειτα από κάλεσμα του δήμου Ωρωπού, αλλά η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο και προκλήθηκαν φθορές, ενώ άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε ένα από τα κουβούκλια των διοδίων.

Εκτός από τον κ. Οικονομάκο, προσήχθησαν οι αντιδήμαρχοι Χρήστος Τσεκρεζής και Ευάγγελος Λεμπούσης, σύμφωνα με το newsit.gr. Ο εισαγγελέας άσκησε αυτεπάγγελτη δίωξη για τον εμπρησμό, ενώ αναζητούνται οι δράστες, με την αστυνομία να εξετάζει το υλικό από τις κάμερες των διοδίων.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Πέντε προσαγωγές για τα επεισόδια στη Μαλακάσα -Ανάμεσά τους ο δήμαρχος Ωρωπού και δύο αντιδήμαρχοι "

Επεισόδια στο Μενίδι- Στο νοσοκομείο δημοτικός σύμβουλος

Με την συνοδεία δυνάμεων καταστολής, διμοιρίες ΜΑΤ και ισχυρής αστυνομικής δύναμης συνεργεία της ΔΕΗ έκοψαν το ρεύμα σε αρκετά κοντέινερ του Καταυλισμού ΚΑΠΟΤΑ λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών πριν λίγη ώρα.

Σύμφωνα με τα συνεργεία η ΔΕΗ έχει προγραμματίσει να διακόψει την ηλεκτροδότηση σε 200 νοικοκυριά.

Λίγο μετά τις 9 τα συνεργεία έφτασαν στον καταυλισμό και έκοψαν το ρεύμα σε πάνω από 40 ρολόγια.

Πριν λίγη ώρα όμως τα πνεύματα οξύνθηκαν, οι κάτοικοι προσπάθησαν να εμποδίσουν τα συνεργεία με αποτέλεσμα αυτή την ώρα να μεταφέρονται στην πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού ένας κάτοικος χτυπημένος στο κεφάλι καθώς και ο Επικεφαλής και Δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Γρηγοριάδης, ο οποίος μετά την εξέταση θα μεταφερθεί στο Αστυνομικό Τμήμα καθώς έχει διαταχθεί αυτόφωρη διαδικασία.

Δεκάδες κάτοικοι μεταφέρονται αυτή την ώρα στο Αστυνομικό Τμήμα όπου περιμένουν τον Παναγιώτη Γρηγοριάδη.

acharnorama
Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισόδια στο Μενίδι- Στο νοσοκομείο δημοτικός σύμβουλος"

Ενημέρωση για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου από τον ΟΤΕ και την COSMOTE

«Μη δίνετε προσωπικά στοιχεία σε ανθρώπους που γνωρίσατε στο διαδίκτυο. Μην αποδέχεστε αιτήματα γνωριμίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από αγνώστους και συναντιέστε μαζί τους». Αυτές είναι μερικές από τις συμβουλές για παιδιά που μοιράστηκαν ο ΟΤΕ και η COSMOTE με 65.000 γονείς και παιδιά το 2013, μέσα από ενημερωτικές δράσεις για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου και του κινητού τηλεφώνου, που υλοποιούν σε συνεργασία με έγκριτους και αναγνωρισμένους φορείς.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αποτελέσματα των ενημερωτικών και άλλων πρωτοβουλιών των δύο εταιριών την περασμένη χρονιά, σχετικά με την ασφαλή χρήση του διαδικτύου και του κινητού τηλεφώνου:

• Στηρίζουν τη λειτουργία της Γραμμής Βοήθειας «ΥποΣΤΗΡΙΖΩ 800 11 800 15», που ενημερώνει εφήβους και τις οικογένειές τους στη χρήση των νέων τεχνολογιών. Η γραμμή ΥποΣΤΗΡΙΖΩ, έλαβε περίπου 2.000 σχετικά αιτήματα, εκ των οποίων το 37% αφορούσε σε υπερβολική χρήση του διαδικτύου και το 15% σε bullying.

• Σε συνεργασία με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ), της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π & Α Κυριακού», πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε πάνω από 80 σχολεία πανελλαδικά.

• Περισσότερα από 1.200 άτομα, παρακολούθησαν την ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώθηκε στο The Mall Athens, στο πλαίσιο της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2013, σε συνεργασία με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.)

• Με την υποστήριξη του ΟΤΕ και της COSMOTE, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησε 51 ημερίδες σε όλη την Ελλάδα, στις οποίες συμμετείχαν περίπου 17.000 άτομα, ενώ 40.000 τις παρακολούθησαν μέσω live streaming.

• Περισσότεροι από τις 4.000 γονείς και παιδιά ενημερώθηκαν για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου και του κινητού, μέσω των ενημερωτικών εντύπων του ΟΤΕ και της COSMOTE.

• Με την υποστήριξη του ΟΤΕ και της COSMOTE, διεξήχθη η πανελλαδική έρευνα στις Ένοπλες Δυνάμεις, με τίτλο «Πρόγραμμα Ασφαλούς Διαδικτυακής Πλοήγησης και Κοινωνικής Δικτύωσης», την οποία ανέλαβε η Ελληνική Εταιρία Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο.

Με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2014, στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών, ο ΟΤΕ και η COSMOTE:

Στις 21 & 28 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές συναντήσεις, που απευθύνονται σε σχολικές ομάδες. Στο πλαίσιο των μηνιαίων δωρεάν συναντήσεων, εκπρόσωποι της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π & Α Κυριακού» συμβουλεύουν τα παιδιά για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και αναλύουν περιπτώσεις εκφοβισμού (cyber bullying). Περισσότερα από 350 παιδιά σχολείων παρακολούθησαν τις ενημερωτικές συναντήσεις για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, το 2013.

Στις 8 Φεβρουαρίου, παρουσίασαν την εκπαιδευτική θεατρική παράσταση «Η Φάρμα του Διαδικτύου», που εκπαιδεύει παιδιά, ηλικίας 4-12 ετών, για την ασφάλεια στο διαδίκτυο μέσα από τις ιστορίες των μικρών ηρώων της φάρμας. Η παράσταση διεξάγεται κάθε μήνα στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ και είναι δωρεάν. Περισσότεροι από 340 γονείς και παιδιά καθώς και 400 μαθητές παρακολούθησαν την παράσταση την προηγούμενη χρονιά.

Επιπλέον, για 3η συνεχή χρονιά, ο ΟΤΕ και η COSMOTE υποστηρίζουν το Συνέδριο Ασφαλούς Πλοήγησης, που διοργανώνει η Υποδ/νση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου και το οποίο θα διεξαχθεί στις 6 Φεβρουαρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ενημερωτικές δράσεις, τις συνεργασίες αλλά και τα εξειδικευμένα προϊόντα του ΟΤΕ και της COSMOTE, μπορείτε να επισκεφτείτε το: ote.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ενημέρωση για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου από τον ΟΤΕ και την COSMOTE"

Σε αλλαγή του νόμου για τις ευρωεκλογές συμφώνησαν Σαμαράς , Βενιζέλος - Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

Την αλλαγή του εκλογικού νόμου στις ευρωεκλογές συμφώνησαν στη συνάντηση που είχαν το Σάββατο το απόγευμα ο Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Ευ. Βενιζέλος.

Συγκεκριμένα, αποφάσισαν στις ερχόμενες εκλογές, να μην ισχύει η λίστα στα ευρωψηφοδέλτια αλλά να γίνουν με σταυρό προτίμησης και να διπλασιαστεί ο αριθμός των υποψηφίων ευρωβουλευτών σε κάθε ψηφοδέλτιο.

Η απόφαση τους αυτή, σύμφωνα με ανώτατες κυβερνητικές πηγές, ελήφθη για να υπάρχει πιο άμεση αντιπροσώπευση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά για να ανανεωθεί η «επετηρίδα» των υποψηφίων ευρωβουλευτών με νέα πρόσωπα που προέρχονται από την κοινωνία και όχι από κομματικούς μηχανισμούς.

Γ. Μιχελάκης: Στην κοινωνία ο πρώτος λόγος για το ποιοί θα μας εκπροσωπούν στην Ευρωβουλή

«Η κοινωνία θα έχει πλέον τον πρώτο λόγο για το ποιοί θα μας εκπροσωπούν στην Ευρωβουλή», έγραψε στο twitter , το απόγευμα της Κυριακής, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης . Η τοποθέτηση αυτή αποτελεί ουσιαστικά επιβεβαίωση των πληροφοριών για την αλλαγή του εκλογικού νόμου στις ευρωεκλογές , όπως συμφωνήθηκε κατά τη συνάντηση που είχαν ο Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Ευ. Βενιζέλος.

Μάλιστα, όπως ανέφεραν από το ηγετικό επιτελείο του υπουργείου, ο κ. Μιχελάκης θα καταθέσει , μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, στο πρώτο νομοσχέδιο που θα έρθει στη Βουλή, ρύθμιση με την οποία θα ορίζεται ότι όι ευρωεκλογές θα γίνουν με σταυρό προτίμησης και ο αριθμός των υποψηφίων ευρωβουλευτών σε κάθε ψηφοδέλτιο θα είναι 42.


Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

«Η σχεδιαζόμενη αλλαγή του νόμου για τις ευρωεκλογές συνιστά άλλη μια απέλπιδα προσπάθεια της δικομματικής κυβέρνησης να αποφύγει την επερχόμενη εκλογική συντριβή. Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι πλασάρουν ως "ανανέωση" με πρόσωπα εκτός των "κομματικών μηχανισμών" την κατάργηση της λίστας στις ευρωεκλογές και την αντικατάστασή της με σταυρό προτίμησης, ενώ στην πραγματικότητα ψάχνουν προσωπικούς στρατούς υποψηφίων βουλευτών που θα επιδίδονται στη μάχη του σταυρού για να διασώσουν μια κυβέρνηση που καταρρέει υπό το βάρος της αποτυχίας της.

»Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ τρέμουν την αντιπαράθεση πάνω στην πορεία της Ευρώπης και τις προτάσεις για την έξοδο από την κρίση και για αυτό προσπαθούν να μεταβάλλουν τις ευρωεκλογές σε ένα κυνήγι σταυρού και σε μια μάχη μεταξύ "προσωπικοτήτων". Αυτό που δεν έχουν αντιληφθεί όμως είναι ότι όσα νομικίστικα τερτίπια κι αν σκαρφιστούν, τα ψωμιά τους και τα κουκιά τους είναι μετρημένα».

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε αλλαγή του νόμου για τις ευρωεκλογές συμφώνησαν Σαμαράς , Βενιζέλος - Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ "

Φόρο λίπους στα τρόφιμα ζητά η τρόικα

Προτείνεται η αύξηση της φορολογίας σε προϊόντα όπως γάλα, κρέας και πίτσες


Με πρόσχημα την προστασία της υγείας των πολιτών, η τρόικα ζήτησε από την κυβέρνηση αύξηση της φορολογίας 8%-10% σε όλα τα προϊόντα με υψηλά λιπαρά, κάτι που θα έχει σαν επακόλουθο αυξήσεις σε τρόφιμα όπως γάλα, τυρί, κρέας, σοκολάτες, πίτσες.

Πρόκειται για τον λεγόμενο «fat tax», τον οποίο θα γνωρίσουμε για τα καλά πολύ σύντομα, καθώς μετά τη Δανία, τη Γαλλία και την Ουγγαρία και η χώρα μας είναι έτοιμη να τον επιβάλει σε εκατοντάδες λιπαρά προϊόντα τα οποία θεωρούνται ιδιαίτερα επιβλαβή για τη δημόσια υγεία, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

Το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας πρότεινε την προηγούμενη Δευτέρα σε κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου εν όψει της έλευσης των κυρίων Πολ Τόμσεν, Κλάους Μαζούχ και Ματίας Μορς να υπολογίσει πόσα έσοδα θα μπορούσαν να εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία εάν επιβληθεί ο «φόρος λίπους» σε τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα κορεσμένων λιπαρών, όπως το βούτυρο, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, οι κρέμες και το γάλα, το τυρί, η πίτσα, το κρέας, οι σοκολάτες, τα σνακ, η κέτσαπ και η μαγιονέζα.

Η πρόταση είναι να επιβληθεί ένας φόρος που θα κυμαίνεται από 8% έως 10% και στην ουσία θα προστεθεί στο μειωμένο ΦΠΑ στα προϊόντα που σήμερα είναι 13%. Ο σχεδιαζόμενος φόρος δεν θα αφορά σε προϊόντα όπως είναι τα ψάρια, το κοτόπουλο και η γαλοπούλα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ιδιοκτητών σούπερ μάρκετ, ο ετήσιος τζίρος στα προϊόντα αυτά ξεπερνάει τα 8 δισ. ευρώ καθώς αποτελεί σχεδόν το 50% έως 60% των συνολικών εσόδων τους.

Επί της ουσίας δηλαδή από την επιβολή ενός τέτοιου φόρου το δημόσιο μπορεί να εισπράξει από 640 έως 800 εκατ. ευρώ κατ’ έτος και να επιλύσει με αυτόν τον τρόπο την υστέρηση στα δημόσια ταμεία. Βέβαια ανάμεσα στα προϊόντα που θα μελετηθεί εάν θα επιβληθεί ή όχι «φόρος λίπους» θα είναι ακόμα και το σουβλάκι, τα χάμπουργκερ κ.λπ.

Προς το παρόν λέγεται ότι οι πρώτες εισηγήσεις θα αφορούν τα προϊόντα που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ, στα ψιλικατζίδικα, στα περίπτερα και αλλού. Στελέχη του οικονομικού επιτελείου ήδη μελετούν τι ισχύει στον υπόλοιπο κόσμο όσον αφορά στα λιπαρά είδη διατροφής προκειμένου να κάνουν τις απαραίτητες εισηγήσεις.

Έτσι, για παράδειγμα, στη Δανία ο φόρος αφορά σε προϊόντα με ποσοστό κορεσμένων λιπαρών πάνω από 2,3%, όπως είναι το βούτυρο, το τυρί, η πίτσα, το κρέας, ακόμη και το γάλα και ανέρχεται σε 2,15 ευρώ ανά κιλό τέτοιων λιπαρών. Ένα πακέτο βούτυρο για παράδειγμα όταν επιβλήθηκε ο φόρος στοίχιζε 30 λεπτά ακριβότερα.

Επίσης, όσον αφορά στην υπόλοιπη Ευρώπη, η Ουγγαρία και η Γαλλία φορολογούν τα τρόφιμα που έχουν πάνω από 2,3% κορεσμένα λιπαρά. Η Γαλλία έχει επιβάλει φόρο λίπους στις σάλτσες (κέτσαπ και μαγιονέζες), όπως επίσης και στα αναψυκτικά με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη (όχι στα 0% και light).

Οι παραπάνω χώρες επέβαλαν τον συγκεκριμένο φόρο με το πρόσχημα ότι προστατεύουν τον πληθυσμό από την... παχυσαρκία.

Και τούτο γιατί σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ ένας στους δέκα Δανούς είναι παχύσαρκος, όταν στην Ελλάδα το ποσοστό αγγίζει το 22%, ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος διαμορφώνεται στο 15%

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » " Φόρο λίπους στα τρόφιμα ζητά η τρόικα"

Με την κρίση περνάω τέλεια!

Είναι ένας άνθρωπος που ποτέ στη ζωή του δεν έκανε αποταμίευση. Ξόδευε τα χρήματά του στη διασκέδαση και δεν κοίταξε ποτέ το μέλλον. Και όμως κατάφερε να κάνει το παρόν ευχάριστο, υποστηρίζοντας πως περνάει τέλεια, παρόλο που ζει στην Ελλάδα της κρίσης. Σήμερα, σύμφωνα με το 4yourfamily, έχει νοικιάσει ένα όμορφο σπίτι με λιγότερο νοίκι προ κρίσης, ενώ οδηγεί ένα φθηνό μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που δεν θα είχε τη δυνατότητα να αγοράσει πριν η Ελλάδα «γονατίσει» από τα αβάσταχτα μέτρα λιτότητας. Δεν έχει κανένα ακίνητο στο όνομά του και δεν χρωστάει σε κανέναν...

Διαβάστε την ιστορία:

"Κι όμως! Εγώ με την οικονομική κρίση περνάω καλύτερα ! Δεν είμαι ούτε πλούσιος, ούτε πολιτικός, ούτε έχω ενεχυροδανειστήριο χρυσού, ούτε είμαι Γερμανός που ζω στην Ελλάδα. Απλά, δεν ακολούθησα τις συμβουλές των γονιών μου.

Ποτέ δεν έκανα οικονομίες, δεν αγόρασα σπίτι ή εξοχικό για τα παιδιά μου, δεν πήρα στεγαστικό δάνειο, δεν αγόρασα μεγάλο αυτοκίνητο για να τους παρέχω ασφάλεια και άνεση, ξόδευα όλα μου τα χρήματα στα μπαρ, στις ταβέρνες, στα εστιατόρια, στα μπουζούκια, στα ρούχα και στα ταξίδια.

"Έφαγα" ακόμη και την κληρονομιά που μου άφησαν οι γονείς μου στη διασκέδαση και στην καλοπέραση. Στο σχολείο, όταν οι συμμαθητές μου διάβαζαν, εγώ έκανα κοπάνες και τελικά επειδή είχα μέσον (τότε δεν υπήρχε ΑΣΕΠ) διορίστηκα στο δημόσιο, ενώ αρκετοί απ ' αυτούς δεν βρήκαν ποτέ καλύτερη δουλειά ή τελικά απολύθηκαν. Με λίγα λόγια δεν ήμουν ποτέ αυτό που λένε νοικοκύρης και τελικά με την οικονομική κρίση και τα "δίκαια" μέτρα που έχουν ληφθεί, δικαιώθηκα ! Μπορεί να έχω υποστεί μείωση στον μισθό μου, αλλά αν τα βάλεις κάτω, περνάω πολύ καλύτερα !

Η "ΔΙΚΑΙΩΣΗ" του χαραμοφάη!

Έχουμε και λέμε λοιπόν... Μένω σε ένα καταπληκτικό σπίτι το οποίο πριν την κρίση δεν θα μπορούσα με τίποτα να το νοικιάσω, άσε που ο ιδιοκτήτης όποτε του δίνω το ενοίκιο στην ώρα του με κοιτάει στα μάτια, σαν να βλέπει την Μόνικα Μπελούτσι με μαγιό ! Έχω αγοράσει αυτοκίνητο με λίγα χρήματα μεταχειρισμένο μεν, αλλά πολύ καλύτερο απ ' αυτό που οδηγούσα προ κρίσης και βέβαια επειδή δεν έχω ακίνητη περιουσία και άρα τίποτα στο όνομα μου, δεν πληρώνω κανένα χαράτσι, ανήκω δηλαδή στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες ! Άσε που και η διασκέδαση έχει γίνει πιο φθηνή σε κάποια καταστήματα και ξενοδοχεία.

Και βέβαια όλ' αυτά τα χρόνια που οι συγγενείς και οι φίλοι μου έκαναν οικονομίες, πήραν δάνεια και δεν πούλησαν την κληρονομιά που τους άφησαν οι γονείς τους, για να αγοράσουν ένα σπίτι ή ένα οικόπεδο για την οικογένεια τους, τώρα βρίσκονται σε απόγνωση και κινδυνεύουν να χάσουν σπίτια, αυτοκίνητα, εξοχικά, όλα ! Ενώ εγώ, όχι μόνον δεν στερήθηκα τίποτα όλα αυτά τα χρόνια, αλλά πέρασα καλά και τώρα περνάω καλύτερα !

Επειδή είμαι μεγαλόψυχος δεν θα τους αποκαλέσω κορόιδα, παρόλο που εκείνοι με χαρακτήριζαν μέχρι πριν από λίγα χρόνια ανεπρόκοπο, χαραμοφάη και "χαμένο κορμί", πρέπει όμως να τους πω, ότι στην Ελλάδα της κρίσης δεν ισχύει η γνωστή παροιμία "τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν", γιατί εγώ ούτε "μαγείρεψα" και βέβαια ούτε "πείνασα"! "

Η παραπάνω ιστορία που σας περιγράφω είναι πέρα για πέρα αληθινή και ταυτόχρονα εξοργιστική. Δεν είναι όμως απίστευτη! Μου τη διηγήθηκε ένας μάστορας που είχε έρθει στο σπίτι και συζητούσαμε για την κρίση και πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα για τον κόσμο. Πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ένας φίλος του, ο οποίος τελικά απέδειξε, ότι είμαστε τουλάχιστον Μ@......Σ !

Όταν μάλιστα ο γιος μου, με ρώτησε πριν από λίγες ημέρες, μπαμπά τι να γίνω όταν μεγαλώσω... Σκέφτηκα να του πω: Να γίνεις ένας τεμπέλης και μισός! Φυσικά και δεν του το είπα ποτέ, ελπίζω όμως στη γενιά του να "δικαιωθούν" οι νοικοκύρηδες, οι τίμιοι κι οι άξιοι άνθρωποι...

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Με την κρίση περνάω τέλεια!"

Απειλητικό κύμα της γρίπης στην χώρα μας

Πανευρωπαϊκή “πρωτιά” της χώρας μας στην ταχύτητα μετάδοσης της γρίπης – 23 άτομα έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους, 105 περιστατικά στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας από την αρχή του έτους


Απειλητικό υψώνεται το κύμα της γρίπης στην χώρα μας, αφήνοντας σταθερά στο πέρασμά του ασθενείς σε βαριά κατάσταση στην Εντατική ή ακόμα και νεκρούς.

Μάλιστα, η υψηλή ταχύτητα με την οποία κινείται η γρίπη στην επικράτεια δίνει στην Ελλάδα πανευρωπαϊκή «πρωτιά»: είναι η μοναδική ανάμεσα σε 29 χώρες που σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων (European Center Disease Control, ECDC) έχει μεγάλη κυκλοφορία της γρίπης, και δη του πανδημικού στελέχους Α(Η1Ν1). Η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη των ευπαθών ατόμων και η μη έγκαιρη χορήγηση αντιικών φαρμάκων ευθύνεται κατά τους επιστήμονες για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Η γεωμετρική πρόοδος με την οποία αυξάνονται οι επισκέψεις των Ελλήνων σε γιατρό με συμπτώματα γριπώδους συνδρομής αλλά και τα βαριά περιστατικά γρίπης που χρειάζεται να εισαχθούν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) μαρτυρούν την άγρια «επέλαση» της νόσου.

Σύμφωνα με την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), 21 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω επιπλοκών που εμφάνισαν μετά τη νόσησή τους με γρίπη και 105 άτομα έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ από την αρχή του έτους.

Μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής ο αριθμός των ασθενών με γρίπη που νοσηλεύονταν σε Εντατική είχε ανέλθει σε 49 προκαλώντας σημαντική πίεση στο σύστημα υγείας και δη στο ευαίσθητο κομμάτι των ΜΕΘ.

Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ εκτιμούν ότι το κύμα της γρίπης τείνει να φτάσει στο πιο ψηλό του σημείο και ότι το επόμενο διάστημα αυτό θα αρχίσει σταδιακά να πέφτει –μάλιστα θεωρείται ευνοϊκή συγκυρία η καλοκαιρία που πρόβλεψαν οι μετεωρολόγοι, καθώς εκτιμάται ότι θα απομειώσει γρηγορότερα την δυναμική του ιού της γρίπης. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, επισημαίνουν ότι οι ασθενείς με χρόνια νοσήματα και παχυσαρκία που ασθενούν με συμπτώματα γριπώδους συνδρομής πρέπει να λαμβάνουν αμέσως αντιικά φάρμακα για την αντιμετώπιση της νόσου χωρίς να επιβεβαιώνεται εργαστηριακά ο ιός της γρίπης.

Σε ό,τι αφορά την υπόλοιπη Ευρώπη, η γρίπη παρουσιάζει ακόμη ελεγχόμενη, χαμηλή δραστηριότητα. Το ECDC αναμένει το επόμενο διάστημα αυξημένη δραστηριότητα της γρίπης σε έξι χώρες (Βουλγαρία, Φινλανδία, Γαλλία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ισπανία).

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Απειλητικό κύμα της γρίπης στην χώρα μας"

Με εντολή Σόιμπλε το νέο Μνημόνιο

Προβλέπει επιμήκυνση χρέους, δάνειο 15-17 δισ. ευρώ και «ρήτρα» μεταρρυθμίσεων


Με “γερμανική σφραγίδα” θα είναι το τρίτο μνημόνιο, καθώς ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ετοιμάζει νέο σχέδιο για τη Ελλάδα, με παρεμβάσεις στο δημόσιο τομέα και τη φορολογία, για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού της Ελλάδας για την επόμενη τριετία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Real News, κατ' εντολή του Σόιμπλε, συντάσσεται από τα στελέχη του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών ολοκληρωμένο σχέδιο για τη μεταρρύθμιση του ελληνικού κράτους, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση του τρίτου μνημονίου.

Το νέο μνημόνιο θα προβλέπει δάνειο ύψους από 15 έως 17 δισ. ευρώ, δεν θα περιλαμβάνει άμεσα εισπρακτικά μέτρα και θα έχει “ρήτρα μεταρρυθμίσεων” με αυστηρό χρονοδιάγραμμα εφαρμογής μέχρι το 2017. Καταρτίζεται από ειδική ομάδα του γερμανικού Δημοσίου με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος και πρόκειται να συμπεριληφθεί στο υπό διαμόρφωση μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της ελληνικής οικονομίας για την περίοδο 2014-2017.

Το πρόγραμμα έχει προετοιμαστεί από τον κατοικοεδρεύοντα στην Αθήνα επικεφαλής της ομάδας δράσης, Χορστ Ράιχενμπαχ, ενώ είχε προταθεί από το Γερμανό υπουργό Οικονομικών προς τον Έλληνα ομόλογό του, Γιάννη Στουρνάρα, προκειμένου να εξυπηρετηθεί το χρηματοδοτικό κενό χωρίς την υπογραφή τρίτου μνημονίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δίνοντας την εντολή για την κατάρτιση του σχεδίου μεταρρυθμίσεων, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “οι Έλληνες δεν έχουν κράτος” και “απαιτείται αναδόμηση εκ βάθρων”.

Διαβάστε Περισσότερα » "Με εντολή Σόιμπλε το νέο Μνημόνιο"

Εφοριακοί συνελήφθησαν με “φακελάκι”, αθωώθηκαν λόγω νόμου

Εφοριακοί αθωώθηκαν από το εφετείο Θεσσαλονίκης για δωροδοκία 30.000 ευρώ, παρότι είχαν συλληφθεί επ’ αυτοφώρω με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, ενώ και οι συνομιλίες τους είχαν υποκλαπεί από την ΕΛΑΣ.

Το τριμελές εφετείο κατά πλειοψηφία δέχτηκε ότι η δωροδοκία τελέστηκε σε χρόνο που δεν αφορούσε μελλοντικές πράξεις και η υπόθεση του καταγγέλλοντα είχε περατωθεί, επομένως με βάση τον νόμο που ίσχυε την περίοδο εκείνη (2007) δεν συνιστούσε... δωροδοκία.

Οι δύο εφοριακοί της ΔΟΥ Φορολογίας Ανωνύμων Εταιρειών Θεσσαλονίκης είχαν συλληφθεί στις αρχές Ιουνίου 2007, ύστερα από επιχείρηση των αστυνομικών της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ, μετά την καταγγελία επιχειρηματία ότι ένας επιθεωρητής και μία ελέγκτρια του ζήτησαν τα χρήματα για να του δώσουν άμεσα επιστροφή ΦΠΑ 426.000 ευρώ.

Μετά την καταγγελία οι αστυνομικοί “μπλόκαραν” τα τηλέφωνα των εφοριακών και ο φάκελος με τις 30.000 ευρώ παραδόθηκε από τη λογίστρια του καταγγέλλοντα στη γυναίκα εφοριακό, η οποία αμέσως συνελήφθη έξω από το κτίριο της ΦΑΕ, όπου βγήκε για να τον παραλάβει.

Πρωτόδικα οι δύο κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν από το αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο σε ποινή φυλάκισης 2 ετών και 4 μηνών, μετατρέψιμη προς 5 ευρώ την ημέρα, για τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας και της συμμορίας.

Στο δικαστήριο οι “αδιάφθοροι” της ΕΛΑΣ επιβεβαίωσαν την εμπλοκή των δύο υπαλλήλων στη δωροδοκία, ενώ και η ελέγκτρια που συνελήφθη με τον φάκελο με τα χρήματα στην απολογία της δεν μπορούσε να δικαιολογήσει την πράξη της, λέγοντας πως βγήκε από το κτίριο για να παραλάβει έναν φάκελο με δικαιολογητικά της ίδιας επιχείρησης, για την επόμενη δόση της επιστροφής ΦΠΑ της ίδιας επιχείρησης. “Πήρα τον φάκελο αλλά δεν γνώριζα ότι είχε μέσα χρήματα, νόμισα ότι είναι έγγραφα”, είπε χαρακτηριστικά.

Και ο συγκατηγορούμενός της επιθεωρητής αρνήθηκε την εμπλοκή του. Υποστήριξαν μάλιστα ότι ο καταγγέλλων “έστησε” την υπόθεση προκειμένου να αποφύγει τους ελέγχους, εκμεταλλευόμενος έναν σχετικό νόμο, και πως έχει εμπλοκή με τη δικαιοσύνη για άλλες υποθέσεις.

ΑΘΩΟΙ ΛΟΓΩ ΝΟΜΟΥ
Το τριμελές εφετείο αποφάσισε τελικά την αθώωση των κατηγορουμένων, βασισμένο στον νόμο που ίσχυε το 2007 για τη δωροδοκία (άλλαξε το 2008), σύμφωνα με τις διατάξεις του οποίου δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί δωροδοκία για υποθέσεις καταγγελλόντων που είχαν ήδη περατωθεί.
Έκρινε πως στην περίπτωση του επιχειρηματία η διαδικασία για την επιστροφή ΦΠΑ είχε περατωθεί, επομένως θα μπορούσε ο ίδιος να μη δεχτεί να δώσει το “φακελάκι” των 30.000 ευρώ.

Με την άποψη αυτή δεν ταυτίστηκε ο ένας δικαστής, ενώ και η εισαγγελέας της έδρας στην πρότασή της θεώρησε ότι η υπόθεση του καταγγέλλοντα δεν είχε περατωθεί, με την έννοια ότι οι κατηγορούμενοι στις τηλεφωνικές συνομιλίες τους έλεγαν ότι έπρεπε να προωθήσουν τον φάκελό του για υπογραφές και σε άλλους ελεγκτές της ΔΟΥ ώστε να λάβει την επιστροφή ΦΠΑ. Γι’ αυτό πρότεινε και την ενοχή τους, πρόταση που δεν έγινε δεκτή από το δικαστήριο.

makthes
Διαβάστε Περισσότερα » "Εφοριακοί συνελήφθησαν με “φακελάκι”, αθωώθηκαν λόγω νόμου"

Τρεις βουλευτές της ΝΔ έστειλαν 3,5 εκ. € στο εξωτερικό - Δεν δικαιολογούνται από το πόθεν έσχες

- 600 μεγαλογιατροί, δικηγόροι, επιχειρηματίες και μηχανικοί έχουν φυγαδεύσει άλλα 2 δισ.€
- Δύο γνωστοί επιχειρηματίες "έβγαλαν" από τη χώρα πάνω από 40 εκ. €
- Όλοι τους θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για το πού βρέθηκαν τα χρήματα καθώς δεν έχουν δηλωθεί τα τελευταία 10 χρόνια


Το ποσό των 3,5 εκ € έστειλαν με εμβάσματα σε τράπεζες του εξωτερικού την περίοδο 2009-2012 τρεις βουλευτές της ΝΔ, όπως προκύπτει από τους ελέγχους των αρμοδίων υπηρεσιών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου ανακάλυψε άλλους 600 φορολογούμενους που έχουν διακινήσει μεγάλα ποσά χωρίς προηγουμένως να έχουν δηλωθεί στην Εφορία.

Στον κατάλογο που έστειλε το Κέντρο στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών περιλαμβάνονται γνωστοί έλληνες επιχειρηματίες, γιατροί δικηγόροι, πολιτικοί μηχανικοί, αλλά και πολιτικοί, για τους οποίους ο έλεγχος διαπίστωσε ότι έχουν διακινήσει συνολικά σε τράπεζες του εξωτερικού από το 2009 έως το 2012, πάνω από 2 δισ. € μαύρο χρήμα.

Για τους τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρεται πως διαπιστώνεται ακόμα ότι τα εμβάσματά τους στο εξωτερικό δεν δικαιολογούνται από τα “πόθεν έσχες” που έχουν καταθέσει και είναι δημοσιοποιημένα.

Επίσης, σύμφωνα με τον έλεγχο που έγινε δύο πολύ γνωστοί έλληνες επιχειρηματίες έχουν καταθέσεις πάνω από 20 εκατ. ο καθένας, που δεν δικαιολογούνται.

Τις επόμενες ημέρες, οι 600 φορολογούμενοι θα κληθούν από τις φορολογικές αρχές να δικαιολογήσουν πού βρήκαν τα χρήματα, τα οποία η εφορία θεωρεί μαύρα καθώς δεν έχουν δηλωθεί στις φορολογικές δηλώσεις των τελευταίων 10 ετών.

Τη Δευτέρα θα παραλάβουν επιστολή, στην οποία θα αναγράφεται ότι μέσα στις επόμενες 5 μέρες θα πρέπει να προσέλθουν στα γραφεία του ΚΕΦΟΜΕΠ στη λεωφόρο Κηφισίας.

Στην περίπτωση που δεν μπορέσουν να δικαιολογήσουν τα αδήλωτα ποσά, τότε θα επιβληθούν φόροι και πρόστιμα που προβλέπονται από τη νομοθεσία. Αυτό αφορά και τους τρεις βουλευτές της ΝΔ με τα αδήλωτα χρήματα που έβγαλαν στο εξωτερικό, το ύψος των οποίων είναι λίγο παραπάνω από 1 εκατ. ευρώ για τον καθένα.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Τρεις βουλευτές της ΝΔ έστειλαν 3,5 εκ. € στο εξωτερικό - Δεν δικαιολογούνται από το πόθεν έσχες"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news