facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Τέλος από σήμερα ο ΕΟΠΥΥ! Έρχεται το ΠΕΔΥ με απολύσεις και λουκέτα

Σήμερα Πέμπτη εν μέσω αντιδράσεων από γιατρούς και εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ, η Βουλή θα κληθεί να ψηφίσει το περιβόητο νομοσχέδιο του Άδωνι Γεωργιάδη που δίνει το πράσινο φως για απολύσεις γιατρών και λουκέτα σε πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ

Εν μέσω ανησυχίας από γιατρούς και εργαζόμενους και με το πράσινο φως της συγκεβερνώσας παράταξης, ψηφίζεται σήμερα Πέμπτη το νομοσχέδιο Άδωνι για τον νέο ΕΟΠΥΥ και τη δημιουργία του νέου φορά με το όνομα ΠΕΔΥ.

Τελικά οι απολύσεις και οι απομακρύνσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ δε αποφεύχθησαν παρά τη δίμηνη απεργία και τις αμέτρητες αντιδράσεις.

Οι βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν επί των άρθρων του νομοσχεδίου του Άδωνι Γεωργιάδη και όλα δείχνουν ότι τα προσκόμματα στην κυβέρνηση έχουν ξεπεραστεί. Η διαδικασία ξεκινά το μεσημ'ερι και μπορει να χρειαστεί να παραταθεί μέχρι την Τρίτη αν γίνει ονομαστική επί ολων των άρθρων.

Πάντως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έδωσαν το πράσινο φως στο νομοσχέδιο Άδωνι κάνοντας τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ να βγούνε από τα …ρούχα τους. Άλλωστε δύο είναι τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τώρα τον κλάδο:
Τι θα γίνει με τις θέσεις που θα καταργηθούν από τις απομακρύνσεις και τις απολύσεις αλλά και υπό ποιες συνθήκες θα μπορούν όσοι απολυθούν, να συνάψουν μετά συμβάσεις στα ιατρεία τους με τον νέο ΕΟΠΥΥ.

Εξάλλου η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αποσαφήνισε υπό ποιες προϋποθέσεις θα συμβληθούν στα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Μπορεί μέχρι πριν λίγες ημέρες ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας στη Βουλή να έκανε λόγο για ειδικό καθεστώς συμβάσεων αλλά ο Άδωνις Γεωργιάδης σημειώνει πως δε θα υπάρξουν πορνομια. Άλλωστε κάτι τέτοιο θα ξεσήκωνε τους υπόλοιπους συμβεβλημένους γιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ.

Πάντως το βέβαιον είναι ότι όσες θέσεις μείνουν κενές θα καταργηθούν και θα δημιουργούνται μόνο εκείνες που θα χρειάζονται σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη. Το μόνο βέβαιον είναι ότι με την ψήφιση του νομοσχεδίου στην ολομέλεια, ξεκινά αμέσως η διαθεσιμότητα των περίπου 8500 εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ. Διαθεσιμότητα που θα διαρκέσει έναν μήνα κατά τον Άδωνι Γεωργιάδη.

iatropedia
Διαβάστε Περισσότερα » "Τέλος από σήμερα ο ΕΟΠΥΥ! Έρχεται το ΠΕΔΥ με απολύσεις και λουκέτα"

Γ. Μαυραγάνης: Υπό εξέταση μπόνους για συλλογή αποδείξεων από το 2015

Την παροχή μπόνους για τη συλλογή αποδείξεων από το 2015 εξετάζει το οικονομικό επιτελείο, σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Μαυραγάνη.


Μιλώντας στο Star ο κ. Μαυραγάνης εξήγησε ότι για το 2014 οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα πρέπει να συγκεντρώσουν αποδείξεις, το ύψος των οποίων θα ανέρχεται στο 10% του εισοδήματός τους.

«Δεν μιλάμε για μεγάλο ποσό εισοδήματος», υποστήριξε και εξήγησε ότι σε μερικές κατηγορίες θα υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή.

Διευκρίνισε ακόμη ότι δεν αποκλείνονται αποδείξεις από καμία κατηγορία και πως ίσως δοθεί έμφαση σε κάποιες αποδείξεις ελεύθερων επαγγελματιών.

Ο κ. Μαυραγάνης προανήγγειλε ακόμη αλλαγές στα τεκμήρια των Ι.Χ., επισημαίνοντας την ανάγκη αλλαγής μιας νοοτροπίας και μιας πολιτικής που υπήρχε πολλά χρόνια και βασιζόταν αποκλειστικά στα κυβικά.

Για τις διώξεις σχετικά με χρέη στο Δημόσιο υποστήριξε ότι δεν πρέπει κάποιος να διώκεται δύο φορές για ένα πράγμα. «Πρέπει να παρέμβουμε στο νόμο και να το συμπληρώσουμε», είπε.

Σε ό,τι αφορά τη φορολόγηση των αγροτών ανακοίνωσε ότι εξετάζονται διαδικαστικά ζητήματα.

«Η κυβέρνηση θέλει να περάσει η μεταρρύθμιση και να περάσει ομαλά. Οποιοδήποτε διαδικαστικό πρόβλημα θα το αντιμετωπίσουμε», ανέφερε μιλώντας στο Star.

«Έχουμε καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα για να μπορέσουμε να δώσουμε απαντήσεις και λύσεις», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς σχετικά ο υφυπουργός Οικονομικών επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης για διορθωτικές κινήσεις σχετικά με τα φορολογικά πρόστιμα.

Διευκρίνισε ακόμη ότι όσοι φορολογούμενοι εμφανίζονται ως οφειλέτες ενώ έχουν ήδη πληρώσει, δεν θα κληθούν να καταβάλουν πρόστιμα.

«Οι φολογούμενοι δεν πρέπει να ανησυχούν ότι θα επιβαρυνθούν με πρόστιμα. Εάν έχουν πληρώσει τις υποχρεώσεις τους εμπρόθεσμα δεν πρέπει να ανησυχούν», είπε.

Τέλος, για τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, ο κ. Μαυραγάνης επισήμανε ότι το οικονομικό επιτελείο προχωρά σε μια αναμόρφωση της τράπεζας δεδομένων για τις αντικειμενικές «ώστε να μπορέσουμε μέσω αυτής να φτάσουμε στις πραγματικές αξίες».

forologikanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Γ. Μαυραγάνης: Υπό εξέταση μπόνους για συλλογή αποδείξεων από το 2015"

Άλλη μία θλιβερή πρωτιά για την Ελλάδα: Αυτή τη φορά στις μειώσεις μισθών

Μία νέα έρευνα-σοκ είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας από το Γερμανικό Ινστιτούτο και μαρτυρά την τεράστια και πολύ δύσκολη οικονομική προσαρμογή που έχει επιτύχει η Ελλάδα.

Σύμφωνα με την έν λόγω έρευνα η χώρα υπέστη την μεγαλύτερη μείωση μισθών μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. Στην έρευνα γερμανικού ινστιτούτου, ο πραγματικός κατώτατος μισθός στην Ελλάδα είναι κατώτερος εκείνου στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία, καθώς η μείωση που υπέστη από το 2010 έως και τον Ιανουάριο του 2014 άγγιξε το 23,8%.

Πιο συγκεκριμένα οι μισθοί στην Ελλάδα μειώθηκαν μεσοσταθμικά στο 75% του πραγματικού κατώτατου μισθού της Πορτογαλίας,ύστερα και από τις αλλεπάλληλες μειώσεις και παρεμβάσεις στο σύστημα των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Σύμφωνα με έρευνα του γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών (Wirtschafts - und Sozialwissenschaftliches Institut, WSI) του Ιδρύματος Χανς Μπέκλερ (Hans Boeckler Stiftung) ο πραγματικός κατώτατος μισθός στην Ελλάδα είναι κατώτερος από εκείνου στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία, καθώς η μείωση που υπέστη από το 2009 έως το 2013 ανήλθε στο 29%, ενώ από το 2010 έως και τον Ιανουάριο του 2014 η μείωση του πραγματικού κατώτατου μισθού άγγιξε το 23,8%.

Η συγκκεκριμένη έκθεση παρουσιάστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο και είναι χαρακτηριστική των επιπτώσεων της ύφεσης στην Ευρώπη. Διαφωτιστικά είναι τα αποτελέσματα που είχαν σε θέματα μισθού και ανεργίας όσες χώρες υπέγραψαν Μνημόνιο. Καταρχάς για τον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα το 2012 επεβλήθησαν μειώσεις της τάξεως του 22%, ενώ για τους νεότερους (κάτω των 25 ετών) ανήλθαν στο 32%, ενώ κατώτατα ημερομίσθια και μισθοί παραμένουν παγωμένα μέχρι το τέλος της προγραμματικής περιόδου. Στην Πορτογαλία επεβλήθη μόνο πάγωμα από το 2011 και μετά, ενώ η όποια αύξηση συμφωνήθηκε να γίνεται κατόπιν συνεννόησης με την τρόικα. Στην Ιρλανδία τα κατώτατα ημερομίσθια μειώθηκαν μεν κατά 1 ευρώ τον Φεβρουάριο του 2011 αλλά η απόφαση αυτή ανακλήθηκε λίγους μήνες μετά, τον Ιούλιο του 2011.

Στην Κύπρο αναβλήθηκε η αυτόματη αναπροσαρμογή ενώ δεν επιτρέπεται αναπροσαρμογή χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της τρόικας. Μεγάλες διαφορές παρουσιάζουν και οι παρεμβάσεις στους μισθούς του Δημοσίου σε κάθε μία από τις τέσσερις χώρες με την Ελλάδα να υπερέχει ως προς τη μισθολογική καθίζηση καθώς το 2010 έγιναν μειώσεις από 12% έως 20% ενώ το 2011 οι μισθοί μειώθηκαν πάνω από 17%, όταν τον ίδιο χρόνο στην Πορτογαλία και την Ιρλανδία δεν ξεπέρασαν το 10% και το 8% αντιστοίχως.

thestival
Διαβάστε Περισσότερα » "Άλλη μία θλιβερή πρωτιά για την Ελλάδα: Αυτή τη φορά στις μειώσεις μισθών"

''Χαστούκι'' και από το Ελεγκτικό Συνέδριο για τις αναδρομικές μειώσεις συντάξεων

"Χαστούκι" κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης και του Μνημονίου ΙΙΙ αποτελεί η εισήγηση του γενικού επιτρόπου Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Διονύσιου Λασκαράτου, προς την Ολομέλεια του Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λασκαράτος πρότεινε την Τετάρτη να κηρυχθεί αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) η αναδρομική από 1η Αυγούστου 2012 μείωση των συντάξεων των: 1) Ένστολων όλων των σωμάτων (στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών, πυροσβεστών, κ.λπ.), 2) δικαστικών 3) καθηγητών των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ), 4) διευθυντών του ΕΣΥ, κ.λπ.

Νομικοί κύκλοι τόνιζαν ότι η εισήγηση του κ. Λασκαράτου αναμένεται να γίνει δεκτή από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, καθώς στο παρελθόν ( 27 Φεβρουαρίου 2013) είχε γνωμοδοτήσει επί του τότε νομοσχεδίου για το Μνημόνιο ΙΙΙ και είχε αποφανθεί ότι είναι αντισυνταγματικές και αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, οι μειώσεις των συντάξεων.

Στο πνεύμα της γνωμοδότησης της Ολομέλειας ΕΣ παρέμεινε ο κ. Λασκαράτος την Τετάρτη τονίζοντας ότι οι μειώσεις των συντάξεων ενστόλων κ.λπ. παραβιάζουν τα άρθρα 2,4 και 25 του Συντάγματος, που αφορούν τις αρχές της ισότητας ως προς την κατανομή των δημόσιων βαρών ανάλογα με τις δυνάμεις του κάθε φορολογούμενου πολίτη, του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, καθώς πλήττεται το επίδομα της αξιοπρεπούς διαβίωσης των συνταξιούχων και της αναλογικότητας, διότι δεν αιτιολογείται η αναγκαιότητα μειώσεων των συντάξεων.

Όπως εξήγησε ο γενικός επίτροπος Επικρατείας, στις περιπτώσεις των παρατεταμένων οικονομικών κρίσεων δεν είναι επιτρεπτό η επιβάρυνση από τα λαμβανόμενα μέτρα (μειώσεις αποδοχών και συντάξεων, κ.λπ.) να κατανέμονται συνεχώς σε συγκεκριμένη κατηγορία φορολογουμένων, όπως είναι οι μισθοδοτούμενοι από το Δημόσιο, οι οποίοι είναι συνεπείς στις φορολογικές υποχρεώσεις τους. Και την ίδια στιγμή να ευνοούνται άλλες κατηγορίες πολιτών, λόγω της φορολογικής ασυνέπειας των οποίων προκαλείται σε μεγάλο βαθμό η δυσμενής οικονομική συγκυρία που πλήττει τη χώρα μας.

Ο κ. Λασκαράτος, τόνισε, επίσης, ότι οι περικοπές των συντάξεων παραβιάζουν επιπρόσθετα και το πρώτο πρόσθετο πρωτόκολλο της ΕΣΔΑ, καθώς δεν προκύπτει από κάποιο στοιχείο ότι η αναδρομική μείωση των συντάξεων υπαγορεύτηκε από λόγους γενικότερου δημοσίου ή κοινωνικού συμφέροντος, μετά από τήρηση των αρχών: α) Της ισότητας, β) της ισότητας στην κατανομή των βαρών και γ) της αναλογικότητας.

Ειδικά για τους δικαστικούς λειτουργούς επικαλέστηκε τη συνταγματική ισοτιμία μεταξύ των τριών λειτουργιών (νομοθετική, εκτελεστική και δικαστική) αλλά και την ειδική μεταχείριση που προβλέπει για τους δικαστικούς λειτουργούς το Σύνταγμα για να συμπεράνει ότι οι αποδοχές των δικαστικών πρέπει να είναι ίσες με τις αποδοχές των δύο άλλων λειτουργιών.

Αυτή η ειδική αυτή μεταχείριση των εν ενεργεία δικαστικών λειτουργών, πρόσθεσε, συμπεριλαμβάνει και τους συνταξιούχους, σύμφωνα με την αρχή της σταθερής αναλογίας των αποδοχών των μάχιμων δικαστών και των συντάξεων τους.

Από την πλευρά τους οι νομικοί παραστάτες του ελληνικού Δημοσίου υποστήριξαν, μεταξύ άλλων, ότι οι μειώσεις των συντάξεων επιβλήθηκαν από επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος και από τις υποχρεώσεις της χώρας μας προς τους Ευρωπαίους εταίρους μας.

Σημειώνεται, ότι η Ολομέλεια ΕΣ επιφυλάχθηκε να εκδώσει τις αποφάσεις της μέσα στο επόμενο διάστημα.

Διαβάστε Περισσότερα » "''Χαστούκι'' και από το Ελεγκτικό Συνέδριο για τις αναδρομικές μειώσεις συντάξεων"

Bloomberg: Η Ευρώπη εξετάζει επιμήκυνση των δανείων για Ελλάδα σε 50 χρόνια

Επιμήκυνση των λήξεων των δανείων διάσωσης που έχει λάβει η Ελλάδα σε 50 χρόνια και μείωση των επιτοκίων σε μέρος της βοήθειας που έχει δοθεί έως τώρα κατά 50 μονάδες βάσης ενδέχεται να περιλαμβάνει το επόμενο πακέτο στήριξης για τη χώρα μας, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, που επικαλείται ως πηγές δύο αξιωματούχους που έχουν γνώση των διαβουλεύσεων για τη χώρα μας.

Σύμφωνα με το ίδιο τηλεγράφημα, το σχέδιο για την Ελλάδα ενδέχεται επίσης να περιλαμβάνει ένα νέο δάνειο ύψους μεταξύ 13 και 15 δισεκατομμυρίων ευρώ.

"Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να ελαφρύνουμε το χρέος, το οποίο κάναμε και νωρίτερα μέσω μειωμένων επιτοκίων και επέκτασης της περιόδου ωρίμανσης των δανείων", είπε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, καθώς "τέτοιου είδους μέτρα είναι εφικτά, αλλά υπό την συμφωνία ότι η Ελλάδα θα επιτυχγάνει τους στόχους που έχουν τεθεί".
Διαβάστε Περισσότερα » "Bloomberg: Η Ευρώπη εξετάζει επιμήκυνση των δανείων για Ελλάδα σε 50 χρόνια "

Παραίτηση-βόμβα εφοριακού που ελέγχει offshore και καταθέτες εξωτερικού

Παραιτήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης αιφνιδιαστικά και για άγνωστους λόγους ο διευθυντής της πιο νευραλγικής υπηρεσίας του φορολοελεγκτικού μηχανισμού, του Κέντρου Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) Ευάγγελος Χασάπογλου.

Η παραίτηση που έπεσε σαν βόμβα στο υπουργείο Οικονομικών γίνεται σε μία κρίσιμη περίοδο και σύμφωνα με πληροφορίες προκάλεσε διαρκείς συσκέψεις τεχνοκρατών της τρόικας, που είναι αρμόδιοι για τα συγκεκριμένα θέματα, με στελέχη των φορολογικών μηχανισμών, μεταξύ αυτών και ο Χάρης θεοχάρης, γενικός γραμματέας εσόδων.

Το ΚΕΦΟΜΕΠ είναι αρμόδιο για τους ελέγχους στις offshore εταιρίες και τις διάφορες λίστες με καταθέτες, που έβγαλαν μεγάλα ποσά στο εξωτερικό, όπως τη λίστα Λαγκάρντ και άλλες.

Είναι πολύ πιθανόν η παραίτηση να σχετίζεται με το γεγονός ότι το ΚΕΦΟΜΕΠ, το οποίο συστάθηκε τον περασμένο Μάιο και στελεχώθηκε με 180 υπαλλήλους, δεν έχει προχωρήσει ουσιαστικά στη διεκπεραίωση ούτε μίας σοβαρής υπόθεσης.

Πρόσφατα μάλιστα εγκαταστάθηκε στα γραφεία του ΚΕΦΟΜΕΠ, σε ρόλο τοποτηρητή συνεργάτιδα του κ. Θεοχάρη, προκειμένου ο τελευταίος να έχει συγκεκριμένη και ολοκληρωμένη εικόνα για το έργο του Κέντρου. Σύμφωνα με πληροφορίες είχε τεθεί και συγκεκριμένος στόχος έως τα τέλη Απριλίου: να διεκπεραιωθούν οι έλεγχοι σε 400 υποθέσεις εμβασμάτων και σε 200 offshore.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Παραίτηση-βόμβα εφοριακού που ελέγχει offshore και καταθέτες εξωτερικού"

Χάος στο Taxisnet: Κινδυνεύουν με κατασχέσεις φορολογούμενοι που έχουν πληρώσει!

Σε χιλιάδες φορολογουμένους έχουν καταλογιστεί ως «ληξιπρόθεσμες οφειλές» ποσά μηνιαίων δόσεων φόρου εισοδήματος ή φόρου ακίνητης περιουσίας ή του φόρου πολυτελούς διαβίωσης που έχουν ήδη εξοφλήσει


Δεν έχει τέλος το φορολογικό χάος που επικρατεί το τελευταίο διάστημα. Εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι οι οποίοι ενώ έχουν πληρώσει κανονικά εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών τα ποσά των φόρων που χρωστούσαν εμφανίζονται στο Taxis και στο Taxisnet να μην έχουν εξοφλήσει τους φόρους.

Έτσι θεωρούνται οφειλέτες ληξιπρόθεσμων χρεών και δεν έχουν τη δυνατότητα να λάβουν φορολογική ενημερότητα για διάφορες συναλλαγές τους ενώ παράλληλα κινδυνεύουν ακόμη και με κατασχέσεις εισοδημάτων και καταθέσεων.

Τις τελευταίες ημέρες χιλιάδες φορολογούμενοι βλέπουν στο «λογαριασμό» τους στο Taxisnet να τους έχουν καταλογιστεί ως «ληξιπρόθεσμες οφειλές» τα ποσά των μηνιαίων δόσεων φόρου εισοδήματος ή φόρου ακίνητης περιουσίας ή του φόρου πολυτελούς διαβίωσης που έχουν ήδη εξοφλήσει στις τράπεζες με βάση την «Ταυτότητα Οφειλής».

Οι φορολογούμενοι που επισκέφθηκαν την εφορία τους για να διαμαρτυρηθούν ενημερώθηκαν από τους υπαλλήλους των Δ.Ο.Υ. ότι το σύστημα με το οποίο ενημερώνεται οι υπηρεσίες για τις εξοφλήσεις φόρων που γίνονται πλέον στο σύνολό τους στις τράπεζες λειτουργεί με …ρυθμούς χελώνας, αναφέρει χαρακτηριστικά η Ημερησία. Τα πληροφοριακά συστήματα του υπουργείου Οικονομικών ενημερώνονται για πληρωμές που γίνονται μέσω των τραπεζών με μεγάλη καθυστέρηση που μπορεί να φθάσει ακόμη και τις 2 ή 3 εβδομάδες.

Όπως εξηγούν οι εφοριακοί κάθε μέρα, οι τράπεζες εκδίδουν αναλυτικούς καταλόγους με στοιχεία (ΑΦΜ, Ταυτότητα Οφειλής, εξοφληθέν ποσό) για όλες τις πληρωμές που έγιναν και τους αποστέλλουν στις Δ.Ο.Υ., είτε ηλεκτρονικά είτε εντύπως δια αλληλογραφίας. Στη συνέχεια οι υπάλληλοι των Δ.Ο.Υ. καταχωρούν μία προς μία τις πληρωμές που αναγράφουν οι κατάλογοι, ώστε τα πληροφοριακά συστήματα (Τaxis και Taxisnet) να ενημερωθούν για όλες τις εμπρόθεσμες πληρωμές. Για να ολοκληρωθεί μια τέτοια διαδικασία απαιτεί πολλές ημέρες. Κι αυτό γιατί για την καταχώρηση των στοιχείων κάθε πληρωμής ο υπάλληλος θα πρέπει να εισέλθει στο σύστημα, να εκδώσει χειρόγραφα διπλότυπο είσπραξης με βάση τα στοιχεία που έχει στείλει η τράπεζα, να επικυρώσει το διπλότυπο και να εκδώσει Ατομικό Φύλλο Διαγραφής Οφειλής, ώστε να πιστωθεί το εξοφληθέν ποσό και να σβηστεί η οφειλή από τον υπολογιστή του Taxis.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Χάος στο Taxisnet: Κινδυνεύουν με κατασχέσεις φορολογούμενοι που έχουν πληρώσει!"

Κοζάνη: Έσπασε το ΑΤΜ επειδή δεν πήρε το επίδομα!

Ένας άνδρας πήγε στο υποκατάστημα της Εθνικής τράπεζας στα Σέρβια Κοζάνης με σκοπό να εισπράξει το επίδομα ανεργίας. Όταν, όμως, οι υπάλληλοι τον ενημέρωσαν πως δεν είχε... κατατεθεί, βγήκε εκτός εαυτού.

Ο 52χρονος από το Πλατανόρευμα Κοζάνης βγήκε σε έξαλλη κατάσταση από την τράπεζα και κατευθύνθηκε προς το αυτοκίνητό του.

Πήρε από μέσα ένα «σταυρό» για την αλλαγή των ελαστικών του αυτοκινήτου και επέστρεψε στο εσωτερικό του υποκαταστήματος, όπου βρισκόταν το ΑΤΜ.

Πριν προλάβει κάποιος να τον εμποδίσει, ο εξαγριωμένος άνδρας άρχισε να διαλύει το μηχάνημα χτυπώντας το ξανά και ξανά με το «σταυρό» μπροστά στα έκπληκτα μάτια υπαλλήλων και πελατών της τράπεζας!

Τελικά, επενέβησαν αστυνομικοί οι οποίοι τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης με την κατηγορία της φθοράς ξένης περιουσίας.

thestival
Διαβάστε Περισσότερα » "Κοζάνη: Έσπασε το ΑΤΜ επειδή δεν πήρε το επίδομα!"

Ανάκληση απόφασης για τη διάθεση των φαρμάκων αποκλειστικής νοσοκομειακής χρήσης

Δημήτρης Κοντός στο ygeia360.gr: Θα ανακληθεί άμεσα η απόφαση για τη διάθεση των φαρμάκων αποκλειστικής νοσοκομειακής χρήσης


Στα χέρια του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη προς υπογραφή βρίσκεται ήδη η υπουργική απόφαση με την οποία ανακαλείται προηγούμενη απόφαση η οποία απαγορεύει στα φαρμακεία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) να διαθέτουν φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα αποκλειστικά νοσοκομειακής χρήσης, απόφαση η οποία έχει προκαλέσει δυσεπίλυτα προβλήματα σε μεγάλες κατηγορίες χρονιώς πασχόντων συνανθρώπων μας.

Σύμφωνα με όσα δηλώνει, μάλιστα, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός στο ygeia360.gr, "ο υπουργός Υγείας έχει αποδεχθεί ήδη την εισήγησή μας να ανακληθεί η απόφαση, γιατί αυτή έχει προκαλέσει πολλά και μεγάλα προβληματα σε χρονίως πάσχοντες, καθώς τα νοσοκομεία δεν είναι ακόμη έτοιμα να αναλάβουν αποκλειστικά την διάθεση των φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων νοσοκομειακής χρήσης".

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανάκληση απόφασης για τη διάθεση των φαρμάκων αποκλειστικής νοσοκομειακής χρήσης"

Τρίωρη στάση εργασίας την Παρασκευή στα δημοτικά σχολεία

Τρίωρη στάση εργασίας για αύριο Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου κήρυξε, το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ).

Η τρίωρη στάση εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού και τις τρεις πρώτες ώρες του απογευματινού διδακτικού ωραρίου, προκηρύχθηκε προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να διευκολυνθούν για τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται από κοινού με την ΟΛΜΕ και την ΠΟΕ - ΟΤΑ για τις 11 το πρωί της ίδιας μέρας.

kerdos
Διαβάστε Περισσότερα » "Τρίωρη στάση εργασίας την Παρασκευή στα δημοτικά σχολεία"

Τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ δεν θα διαθέτουν νοσοκομειακά φάρμακα

Με μία αιφνιδιαστική απόφασή της η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ απαγορεύει πλέον τη διάθεση των νοσοκομειακών φαρμάκων από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα οι χρόνιοι ασθενείς να ταλαιπωρούνται για να βρουν το φάρμακό τους.

Όπως καταγγέλλουν ο Σύλλογοι Καρκινοπαθών και Ρευματοπαθών, με επείγον έγγραφο της στις 22/1/2014 προς τα φαρμακεία του οργανισμού, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ απαγορεύει πλέον τη διάθεση των νοσοκομειακών φαρμάκων για σοβαρές ασθένειες, που προορίζονται για χρήση σε δημόσια νοσοκομεία.

Σύμφωνα με το εν λόγω έγγραφο, τα φάρμακα αυτά θα χορηγούνται από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ μόνο αφού προηγηθεί έγγραφο της Διοίκησης του Νοσοκομείου προς τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ στο οποίο θα τεκμηριώνεται η αδυναμία προμήθειας φαρμάκων και αφού δοθεί εντολή από τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ.

Μέχρι σήμερα τα φάρμακα για σοβαρές παθήσεις ήταν διαθέσιμα στους ασφαλισμένους και από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ με μια απλή σφραγίδα «στερούμεθα» των φαρμακείων των νοσοκομείων, σε περίπτωση που τα τελευταία αδυνατούσαν, λόγω χαμηλών προϋπολογισμών, να τα προμηθευτούν.

Ο Σύλλογος «ΕΥ ΖΩ με τον Καρκίνο» και ο Σύλλογος Ρευματοπαθών Κρήτης, ζητούν να σταματήσει η άνευ λόγου ταλαιπωρία των ασθενών με σοβαρές και χρόνιες παθήσεις, αφού η «διακοπή των θεραπειών τους έχει σοβαρές συνέπειες για την εξέλιξη των νοσημάτων τους πολλές φορές δε και για την ίδια τους τη ζωή».

Κρίνουν σημαντικό να επιτραπεί και πάλι η προμήθεια των συγκεκριμένων σκευασμάτων από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία προμήθειας τους από τα δημόσια νοσοκομεία είτε να προκριθεί η κατ εξαίρεση διάθεσή τους από τον ΕΟΠΥΥ.

onmed
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ δεν θα διαθέτουν νοσοκομειακά φάρμακα"

Η σχεδιασμένη πτώχευση της ΔΕΗ

«Προαναγγελθέν έγκλημα» χαρακτηρίζουν την αναβολή της Γενικής Συνέλευσης της Επιχείρησης η Ένωση Τεχνικών Ομίλου


Ως «προαναγγελθέν έγκλημα» και «στημένο παιχνίδι» εις βάρος της ΔΕΗ χαρακτηρίζει η Ένωση Τεχνικών Ομίλου ΔΕΗ-ΚΗΕ την αναβολή της Γενικής Συνέλευσης της Επιχείρησης την περασμένη Παρασκευή, με κύριο θέμα το ακανθώδες ζήτημα του καθορισμού της τιμής πώλησης του ηλεκτρικού ρεύματος στην «Αλουμίνιο Α.Ε.».

«Πώς γίνεται κάθε φορά η Πολιτεία και η ΡΑΕ να καθορίζουν ευνοϊκό τιμολόγιο για την ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ; Πως είναι δυνατόν να εμπιστευόμαστε τη ΡΑΕ, όταν είναι γνωστό ότι όλες οι αποφάσεις της είναι εις βάρος της ΔΕΗ και μόνο ανεξάρτητη δεν δείχνει να είναι;”, διερωτώνται οι τεχνικοί, επισημαίνοντας πως το πρόβλημα του ενεργειακού κόστους πρέπει να αντιμετωπιστεί στη ρίζα του και όχι «να το κρύβουν κάτω από το χαλί και εις βάρος της ΔΕΗ», και καλούν την Πολιτεία να παρέμβει για την άρση των στρεβλώσεων στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, την οποία, όπως τονίζουν, φορτώνουν στους φορολογούμενους πολίτες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΤΕ Ομίλου ΔΕΗ-ΚΗΕ:

«Ένα προαναγγελθέν έγκλημα εις βάρος της ΔΕΗ συντελέστηκε την Παρασκευή 31-1-2014με την αναβολή της Γενικής Συνέλευσης της Επιχείρησης, η οποία είχε ως «κυρίως πιάτο» το ακανθώδεις ζήτημα του καθορισμού της τιμής πώλησης του ηλεκτρικού ρεύματος στην ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ Α.Ε.

Με παρέμβαση του Βασικού Μετόχου (Υπουργείο Οικονομικών) η Γ.Σ. αναβλήθηκε για τις 28 Φεβρουαρίου, με πρόσχημα οι δύο πλευρές (ΔΕΗ-ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ) να καταλήξουν σε συμβιβαστική λύση, αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Η κυβέρνηση υπέκυψε στα κελεύσματα της Ένωσης Βιομηχανικών καταναλωτών και οι συναρμόδιοι υπουργοί κ. κ. Στουρνάρας και Μανιάτης « πετούν τη μπάλα στην εξέδρα», προσφέροντας χρόνο και ευελιξία κινήσεων στους εκπροσώπους των ενεργοβόρων βιομηχανιών.

Βιομηχανίες οι οποίες εμφανίζονται να …..κόπτονται για τα «λουκέτα» που έρχονται στον κλάδο της ενέργειας εξαιτίας, κατά τη γνώμη τους και κατά την άποψη των φίλα προσκείμενων Μ.Μ.Ε., της ανάλγητης ΔΕΗ.

Ως ΕΤΕ Ομίλου ΔΕΗ πιστεύουμε ότι η αναβολή είναι στημένο παιχνίδι σε βάρος της ΔΕΗ γιατί γίνεται μόνο και μόνο να δοθεί και άλλος χρόνος (επειδή δεν προλάβαινε) στην Επιτροπή Ανταγωνισμού ώστε να παρέμβει αγνοώντας όλα τα επιχειρήματα της ΔΕΗ υπέρ της Α.τ.Ε. αναγκάζοντας τη ΔΕΗ να πουλάει επί ζημία στην Α.τ.Ε. στα 36,6€ τη Mwh όταν το μέσο κόστος λιγνίτη ανέρχεται στα 59,14€ τη Mwh, τιμή η οποία πέφτει στα 56,18€ τη Mwh μετά την έκπτωση στους μεγάλους πελάτες.

Όσον αφορά το κόστος ενέργειας στις βιομηχανίες χάλυβα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα στοιχεία της Eurostat που δημοσιοποίησε η Κομισιόν είναι αποκαλυπτικά και διαψεύδουν τις αποφάσεις της ΡΑΕ και την Διαιτησίας.

Η μέση τελική τιμή (συμπεριλαμβάνοντας φόροι, τέλη δικτύου κ.α.) στις χαλυβουργίες κυμαίνεται στα 71,4€ τη Mwh και η χαμηλότερη τιμή είναι στα 46,5€ τη Mwh.

Η επιβολή του Βασικού Μετόχου (ΥΠΟΙΚ) τιμής Kwh εις βάρος της ΔΕΗ, θα αποτελέσει πιλότο και για άλλες ενεργοβόρες βιομηχανίες, με αποτέλεσμα τον οριστικό θάνατο της Επιχείρησης του Ελληνικού λαού.

Πως γίνεται κάθε φορά η Πολιτεία και η ΡΑΕ να καθορίζουν ευνοϊκό τιμολόγιο για την ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ;

Πως είναι δυνατόν να εμπιστευόμαστε τη ΡΑΕ, όταν είναι γνωστό ότι όλες οι αποφάσεις της είναι εις βάρος της ΔΕΗ και μόνο ανεξάρτητη δεν δείχνει να είναι;

Το πρόβλημα του ενεργειακού κόστους πρέπει να αντιμετωπιστεί στη ρίζα του και όχι να το κρύβουν κάτω από το χαλί και εις βάρος της ΔΕΗ.

Για αυτό το λόγο χρειάζεται η παρέμβαση της πολιτείας για την άρση των στρεβλώσεων στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, την οποία φορτώνουν στους φορολογούμενους πολίτες.

Ως πότε οι κυβερνήσεις θα υπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα εις βάρος του φτωχού καταναλωτή ηλεκτρικής ενέργειας, ο οποίος τον έστειλε στη Βουλή για να τον υπηρετεί και όχι να τον εξαπατεί».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Η σχεδιασμένη πτώχευση της ΔΕΗ"

Ο πρωτότυπος τρόπος που θα γίνουν οι 1.000 προσλήψεις στις Ενοπλες Δυνάμεις

Με έναν -αν μη τι άλλο- πρωτότυπο τρόπο θα πραγματοποιηθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι 1.000 προσλήψεις στις Ενοπλες Δυνάμεις. Οι τυχεροί που θα εργαστούν για ένα χρόνο αμειβόμενοι με τον κατώτατο στρατιωτικό μισθό, θα αναδειχθούν με... κλήρωση. Σε αυτήν θα συμμετέχουν οι φαντάροι που αυτή την περίοδο υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία.

Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», ουσιαστικά, για τους 1.000 κληρωτούς που μετά από κλήρωση θα προσληφθούν στις Ενοπλες Δυνάμεις για ένα χρόνο, θα παραταθεί η στρατιωτική τους θητεία για ένα ακόμη έτος, κατά τη διάρκεια του οποίου θα αμείβονται με 700-800 ευρώ το μήνα.

Οπως αναφέρει η ίδια πηγή, με τον τρόπο αυτόν λύνονται, όπως ειπώθηκε σε ειδική σύσκεψη στο Πεντάγωνο, δύο θέματα: πρώτον, η επέκταση της θητείας για έναν χρόνο, έστω με αυτόν τον τρόπο, και δεύτερον η καταπολέμηση της ανεργίας, για 1.000 νέους, για έναν χρόνο.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο πρωτότυπος τρόπος που θα γίνουν οι 1.000 προσλήψεις στις Ενοπλες Δυνάμεις "

Τη Standard & Poor's μηνύει η Ιταλία με «όπλο» την πολιτιστική της κληρονομιά

«Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor'sμηνύθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο της Ιταλίας διότι στις διάφορες αξιολογήσεις του δεν έλαβε υπόψη του... την αξία της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας», τονίζει ο ιταλικός Τύπος, ο οποίος αναφέρεται σε είδηση που δημοσίευσαν πρώτοι οι Financial Times.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα, πρόκειται να ζητηθεί αποζημίωση της τάξης των 234 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ανάλογη δικαστική προσφυγή, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κατατεθεί και κατά των οίκων αξιολόγησης Fitch και Moody's.

Η όλη αυτή κίνηση βασίζεται στη λογική ότι στην εκτίμηση του πλούτου της χώρας πρέπει να συμπεριληφθούν και τα έργα τέχνης, τα αριστουργήματα της αρχιτεκτονικής, τα έργα της λογοτεχνίας, αλλά και κινηματογραφικά έργα.

«Οι ταινίες του Φεντερίκο Φελίνι, για παράδειγμα», όπως έγραψαν οι Financial Times.

Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης επιβεβαίωσε την είδηση της δικαστικής προσφυγής τονίζοντας όμως ότι «στερείται ουσίας και σοβαρότητας».

Υπενθυμίζεται ότι η υποβάθμιση της Ιταλίας το 2011 προκάλεσε την πτώση της κυβέρνησης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και την συγκρότηση κυβέρνησης τεχνοκρατών υπό τον Μάριο Μόντι.

Διαβάστε Περισσότερα » "Τη Standard & Poor's μηνύει η Ιταλία με «όπλο» την πολιτιστική της κληρονομιά"

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ανάκληση καπνιστής πέστροφας από τον ΕΦΕΤ

Την άμεση ανάκληση - απόσυρση καπνιστής πέστροφας ζήτησε ο ΕΦΕΤ, καθώς στο προϊόν διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Listeria monocytogenes.

Ειδικότερα, πρόκειται για το προϊόν «Καπνιστή Πέστροφα φιλέτο πηγών Λούρου» με ημερομηνία λήξης 14/06/2014, σε πλαστικές συσκευασίες υπό κενό, το οποίο παράγεται από την επιχείρηση SMOKED FISH – Ε. ΤΣΙΑΛΙΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. στο 29ο χλμ. Ε.Ο. Ιωαννίνων - Αθηνών.

Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές που το έχουν προμηθευτεί να μην το καταναλώσουν.

Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΡΟΣΟΧΗ: Ανάκληση καπνιστής πέστροφας από τον ΕΦΕΤ"

Οι αγρότες θα συναποφασίσουν το Σάββατο για τα μπλόκα

Οι αγρότες της Θεσσαλίας καλούν στο μπλόκο Νίκαιας όλους τους εκπροσώπους


Τους εκπροσώπους των μπλόκων από όλη την Ελλάδα καλούν, το Σάββατο, στο μπλόκο της Νίκαιας οι αγρότες της Θεσσαλίας προκειμένου να συναποφασίσουν για την πορεία των κινητοποιήσεων τους στο πλαίσιο σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας.

Παράλληλα -και μετά την άκαρπη συνάντηση που είχαν την προηγούμενη εβδομάδα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης- ζητούν τώρα νέα συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών αλλά και τους αρχηγούς των κομμάτων, προκειμένου να τοποθετηθούν επί των αγροτικών ζητημάτων.

Την απόφαση αυτή έλαβαν σε γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε, σήμερα το μεσημέρι, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, το οποίο ενδυναμώνεται συνεχώς με την προσέλευση και νέων τρακτέρ, πάντοτε υπό το άγρυπνο βλέμμα ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Μέσα στην εβδομάδα, εξάλλου, οι αγρότες θα αναπτύξουν και σειρά λοιπών δράσεων καλώντας την Πέμπτη, στις 5 το απόγευμα, τους φορείς της πόλης σε σύσκεψη στον κόμβο της Νίκαιας προκειμένου να ενημερωθούν για τα αιτήματα του κλάδου, ενώ για την Κυριακή απευθύνουν κάλεσμα στους πολίτες να ενισχύσουν με την φυσική τους παρουσία το μπλόκο, με απώτερο σκοπό να πραγματοποιηθεί ένα μαζικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι αγρότες θα συναποφασίσουν το Σάββατο για τα μπλόκα"

Στους 1.983 ανέρχεται ο αριθμός των υπαλλήλων της Βουλής

Οι πίνακες αφορούν στο πρώτο τρίμηνο του 2014 και επικαιροποιούνται ανά τρίμηνο


Αναρτήθηκαν στην «κοινοβουλευτική διαφάνεια» οι επικαιροποιημένοι πίνακες με τον αριθμό του προσωπικού της Βουλής, ανά κατηγορία και τον αριθμό των επιστημονικών συνεργατών των βουλευτών και των ευρωβουλευτών. Οι πίνακες αφορούν στο πρώτο τρίμηνο του 2014 και επικαιροποιούνται ανά τρίμηνο.

Συνολικά, το προσωπικό της Βουλής ανέρχεται σε 1.393 υπαλλήλους και μαζί με τους επιστημονικούς συνεργάτες φθάνει τους 1.983 υπαλλήλους.

Ειδικότερα, κατά την 1.1.2014 στη Βουλή υπηρετούσαν 591 μόνιμοι υπάλληλοι, 605 υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου, 72 ειδικοί φρουροί και 125 μετακλητοί υπάλληλοι. Υπηρετούσαν, επίσης, και 590 επιστημονικοί συνεργάτες.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Στους 1.983 ανέρχεται ο αριθμός των υπαλλήλων της Βουλής"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news