facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Απεργούν γιατροί-εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία την Πέμπτη

Κατεβάζουν ρολά αύριο οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και στον ΕΟΠΥΥ, στα πλαίσια της... πανυγειονομικής απεργίας, μιας και αύριο ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Στην απεργία θα συμμετέχει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) και η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ).

Στις 11 προγραμματίζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, ενώ οι απεργοί αναμένεται να προχωρήσουν στη συνέχεια σε πορεία προς τη Βουλή.

Οι ομοσπονδίες του κλάδου της υγείας, που έχουν προκηρύξει την αυριανή κινητοποίηση, υποστηρίζουν πως το επίμαχο νομοσχέδιο «διαλύει την περίθαλψη» και εκτιμούν πως «θα προκαλέσει απερίγραπτα δεινά στους ασθενείς».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) καταγγέλλει «ψευδεπίγραφη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης» με την οποία επιδιώκονται «διαθεσιμότητες 8.500 υγειονομικών από τους οποίους θα υπάρξει απροσδιόριστος μεγάλος αριθμός απολύσεων».

Όπως αναφέρει, ο ΕΟΠΥΥ μετατρέπεται σε ιδιωτικό ασφαλιστικό οργανισμό που «θα συγκεντρώνει χρήματα από το υστέρημα των πολιτών και θα το εκχωρεί στον ιδιωτικό τομέα αγοράζοντας υπηρεσίες, αφού σημαντικές δραστηριότητες της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης παραδίδονται στα Ιδιωτικά συμφέροντα (Διαγνωστικά Κέντρα, Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας, Πρωτοβάθμια Κέντρα Περίθαλψης)».

Διαβάστε Περισσότερα » "Απεργούν γιατροί-εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία την Πέμπτη"

Έφυγε από τη ζωή η Τζένη Βάνου

- Η Τζένη Βάνου πέθανε σήμερα το πρωί σε ηλικία 75 ετών στο νοσοκομείο Μεταξά
- Σημάδεψε το ελληνικό τραγούδι με την χαρακτηριστική της φωνή
- Νοσηλευόταν στο νοσοκομείο εδώ και αρκετό καιρό με σοβαρό πρόβλημα υγείας


Μια μεγάλη μορφή του ελληνικού ελαφρού τραγουδιού, η Τζένη Βάνου έφυγε από την ζωή. Η φωνή της χαρακτηριστική κυριάρχησε για πολλές δεκαετίες και αποθεωνόταν σε κάθε της εμφάνιση. Η Τζένη Βάνου Πέθανε στο νοσοκομείο Μεταξά όπου νοσηλευόταν μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.

Η Τζένη Βάνου γεννήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 1939 στην Αθήνα. Το πραγματικό της όνομα ήταν Ευγενία Βραχνού.

Οι γονείς της ήταν χωρισμένοι. Αρχικά σκόπευε να σπουδάσει στη Φυσικομαθηματική Σχολή, αλλά μετά τη γνωριμία της με τον συνθέτη Μίμη Πλέσσα, τον οποίο θεωρούσε μέντορά της, έδωσε εξετάσεις στο Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας. Ξεκίνησε την καριέρα της το 1959 σαν τραγουδίστρια ελαφράς ορχήστρας στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ.

Τραγούδησε πρώτη φορά μπροστά σε κοινό το 1964, όπου με το τραγούδι του Πλέσσα «Τώρα» πήρε το Α΄ βραβείο στο Φεστιβάλ Ελαφράς Μουσικής της Θεσσαλονίκης.


Σύντομα καθιερώθηκε ως τραγουδίστρια του ελαφρού τραγουδιού και ερμήνευσε ντουέτα κυρίως με τον Γιάννη Βογιατζή. Στα τέλη του 1970, κυριάρχησε το λαϊκό τραγούδι και το 1982 συναντά τον Τόλη Βοσκόπουλο, ο οποίος της κλείνει συμβόλαιο στην Columbia κι έτσι γνώρισε μεγάλη επιτυχία και τραγουδώντας λαϊκά.



Υπήρξε βασική ερμηνεύτρια και "μούσα" πολλών συνθετών. Ερμήνευσε τραγούδια του Μίμη Πλέσσα, του Μίκη Θεοδωράκη, του Γιώργου Μουζάκη, του Κώστα Γιαννίδη, του Ζακ Ιακωβίδη, του Αττίκ, του Αλέκου Χρυσοβέργη, του Τάκη Μουσαφίρη κ.ά.

Είχε βραβευτεί για τη δουλειά της στην Ισπανία, την Πολωνία και την πρώην Σοβιετική Ένωση.





newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Έφυγε από τη ζωή η Τζένη Βάνου"

Τραπεζική καταβόθρα δισεκατομμυρίων!

Η καταβόθρα των δισ. ευρώ των τραπεζών που σύμφωνα με το HOT DOC από το 2008 έχει «φάει» περί τα 154,8 δισ. ευρώ, φαίνεται ότι επιστρέφει ορεξάτη. Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες «χρωστάνε» μέχρι το τέλος της χρονιάς πρόσθετες προβλέψεις 8,7 δισ. ευρώ για να είναι εν τάξει, πράγμα που σημαίνει ότι τα 9 δισ. ευρώ που έχουν περισσέψει στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (και ήθελε να αρπάξει ο Στουρνάρας για να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό) έχουν ήδη «κλειδωθεί» για νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Κι όλα αυτά χωρίς τη νέα έκθεση Blackrock II που κρατάει εφτασφράγιστο μυστικό ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος, ο οποίος εξελίσσεται σε μέγα αρχιερέα του τραπεζικού αποκρυφισμού…

Σύμφωνα με την έκθεση BlackRock I που ολοκληρώθηκε το 2012 υπολόγιζε τις αναμενόμενες ζημίες των συστημικών τραπεζών ως τον Δεκέμβριο του 2014 από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (NPLs – Non Performing Loans) σε 22,1 δισ. ευρώ, από τα οποία γράφτηκαν προβλέψεις 13,4 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα να «χρωστάνε» επιπλέον προβλέψεις 8,7 δισ. ευρώ για φέτος. Το κρίσιμο στοιχείο είναι ότι η εκρηκτική άνοδος των μη εξυπηρετούμενων δανείων, με ρυθμό 10 δισ. ευρώ το χρόνο, έχει ξεπεράσει τα 78 δισ. ευρώ (35% των χορηγήσεων) δηλαδή αποδείχθηκε χειρότερη από το κακό σενάριο της έκθεσης! Οι ειδικοί υπολογίζουν ότι οι τράπεζες μπορούν να αντέξουν ακόμη 15-17 δισ. ευρώ, αλλά σίγουρα
στο τέλος του 2014 θα χρειαστούν νέα κεφαλαιοποίηση. Γι΄ αυτό και ο Σαμαράς θέλει να ξεφορτωθεί τις τράπεζες όσο όσο, αντί να προχωρήσει σε ένα γενναίο κούρεμα των δανείων.

Αντί ο διοικητής της ΤτΕ να πιέσει για ρεαλιστικές λύσεις, ανακοίνωσε αύξηση των καταθέσεων κατά 1,8 δισ. ευρώ για το 2013, καθώς αυτές ανήλθαν τον Δεκέμβριο στα 163,2 δισ. ευρώ από 161,4 δισ. ευρώ στο τέλος του 2012. Έσπευσε βέβαια να διευκρινίσει ότι παραδοσιακά σημειώνεται άνοδος τον Δεκέμβριο λόγω του δώρου και των τόκων του β΄ εξαμήνου. Τι συνέβη λοιπόν και τον έκτο χρόνο βαθιάς ύφεσης και όταν οι πάντες έχουν στερέψει από τους φόρους και την ανεργία; Μήπως πήγε καλά η χρονιά για τους υδραυλικούς και τους ηλεκτρολόγους και άλλους συνήθεις φοροφυγάδες; Ποιος ξέρει;

Εκείνο που ξέρουμε είναι ότι από το 2009 οι καταθέσεις έχουν μειωθεί κατά περίπου 74 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 54 πήγαν στην Ελβετία, κατά πως επισήμως λέγεται. Επίσης ξέρουμε ότι οι καταθέσεις μειώνονται με ρυθμό 1 δισ. ευρώ το μήνα για να πληρωθούν οι φόροι, αλλά και ότι το 80-85% των καταθέσεων είναι ποσά κάτω των 10.000 ευρώ. Τι συνέβη λοιπόν και αυξήθηκαν οι καταθέσεις; Μάλλον κάτι άλλο κρύβεται πίσω από αυτό και η ΤτΕ είναι υποχρεωμένη να το πει. Αν για παράδειγμα ήταν στιγμιαία η αύξηση. Δηλαδή, μπορεί να ήταν τα κέρδη από το χρηματιστήριο των hedge funds λίγο πριν σταλούν έξω… Μια άλλη εξήγηση είναι ότι συμβαίνει και με την στουρνάριο ανάπτυξη, η οποία προκύπτει στα χαρτιά όχι ως αποτέλεσμα πραγματικής ανάπτυξης από επενδύσεις, αλλά ως «ωρίμανση» των ποσοστών από τον πάτο της οικονομίας. Έτσι, και οι καταθέσεις μπορεί να παρουσιάσουν στιγμιαία αύξηση λόγω των λόγων που προαναφέρθηκαν και άλλων που γνωρίζει αλλά δεν λέει ο κ. Προβόπουλος.

koutipandoras
Διαβάστε Περισσότερα » "Τραπεζική καταβόθρα δισεκατομμυρίων!"

Αμφισβητούμενα τα Ίμια στην Ιστορία της Γ' Γυμνασίου - Διέγραψαν τους 3 ήρωες του ΠΝ

Ντροπή, αποτροπιασμό και προσβολή στη μνήμη των τριών ηρώων στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού που έχασαν τη ζωή τους στα Ίμια τα ξημερώματα της 31ης Ιανουαρίου του 1996 προκαλεί η ανθελληνική αναφορά για την..

ελληνοτουρκική κρίση, που λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε πολεμική σύρραξη, (που;) στο βιβλίο Ιστορίας που διδάσκεται στους μαθητές της Γ’ Τάξης του Γυμνασίου.

Στις τρεις γραμμές του βιβλίου που εγκρίθηκε, τυπώθηκε και διδάσκεται στους Έλληνες μαθητές από το υπουργείο Παιδείας και αναφέρονται στην κρίση των Ιμίων, δημιουργείται η εντύπωση πώς οι βραχονησίδες είναι αμφισβητούμενες ως προς το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς και υιοθετείται η θεωρία των «γκρίζων ζωνών» της Τουρκίας στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, στο βιβλίο «Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία» της Γ’ Τάξης του Γυμνασίου, έκδοση 2013, στην ενότητα 58 (σελίδα 163) με τίτλο «η Ελλάδα στη μεταψυχροπολεμική εποχή (1989-2001)» αναφέρεται επί λέξει:

«Την ίδια εποχή (σ.σ. αναφέρεται πριν στις πολιτικές εξελίξεις) με αφορμή τη διεκδίκηση από την Τουρκία της βραχονησίδας Ίμια, στα Δωδεκάνησα, ξέσπασε κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που αποκλιμακώθηκε με αμοιβαίες υποχωρήσεις (1996)».

Απίστευτο; Και όμως είναι αληθινό και διδάσκεται στους μαθητές των ελληνικών σχολείων. Κατ’ αρχήν δεν αναφέρεται πώς τα Ίμια είναι δύο και όχι μία βραχονησίδα. Λεπτομέρεια; Καθόλου, αλλά πταίσμα σε αυτά που ακολουθούν.

Τα Ίμια τα διεκδίκησε η Τουρκία. Από ποιόν; Πουθενά δεν αναφέρεται ότι είναι ελληνικά και αποτελούν έδαφος στο οποίο την κυριαρχία έχει η Ελλάδα. Αφήνεται να εννοηθεί πώς επρόκειτο για διεκδικούμενη περιοχή στην οποία βρήκαν ευκαιρία να την… πέσουν οι Τούρκοι.

Υιοθετείται δηλαδή πλήρως η θεωρία των «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο που προάγει η Τουρκία με αφορμή την κρίση των Ιμίων από τα Ελληνικά σχολεία και διδάσκεται με την απαίτηση οι μαθητές να υιοθετήσουν τις ιστορικές αυτές ανακρίβειες, διαφορετικά θα υποστούν τις συνέπειες στη βαθμολογία τους.

Το αποκορύφωνα δε είναι ότι κατά τους συντάκτες του βιβλίου και το υπουργείο Παιδείας «η κρίση αποκλιμακώθηκε με αμοιβαίες υποχωρήσεις». Βάζουν στο ίδιο τσουβάλι την αποχώρηση των τουρκικών πλοίων από τα χωρικά μας ύδατα με την εθνική προδοσία που συντελέστηκε επί κυβερνήσεως Σημίτη, όπου έγινε υποστολή της ελληνικής σημαίας από ελληνικό έδαφος.

Οι Τούρκοι κύριοι του υπουργείου Παιδείας προχώρησαν σε μία εχθρική πράξη σε βάρος της Ελλάδας, στέλνοντας κομάντος να κάνουν απόβαση στα Ίμια και η τότε ελληνική κυβέρνηση υπέστειλε τη σημαία υιοθετώντας το σχέδιο των ΗΠΑ, τις οποίες και ευχαρίστησε ο κ. Σημίτης. Καμία αμοιβαία υποχώρηση δεν υπήρξε. Οι όποιες υποχωρήσεις ήταν από ελληνικής πλευράς και μόνο.

Την κρίση μάλιστα των Ιμίων η Ελλάδα την πλήρωσε με αίμα. Με το αίμα των τριών μελών του πληρώματος του ελικοπτέρου (ΠΝ21) της φρεγάτας «Ναβαρίνο», του υποπλοίαρχου Χριστόδουλου Καραθανάση, του υποπλοίαρχου Παναγιώτη Βλαχάκου και του αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψού.

Στο βιβλίο της Γ’ Τάξης του Γυμνασίου δεν υπάρχουν πουθενά όμως τα ονόματα των τριών ηρώων στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού που με αίσθημα πατριωτικού καθήκοντος απονηώθηκαν υπό κάκιστες καιρικές συνθήκες για να διαπιστώσουν αν στα Ίμια έχουν κάνει απόβαση Τούρκοι κομάντος.

Την αποστολή αυτή την πλήρωσαν με τη ζωή τους οι τρεις ήρωες του Π.Ν. Κάποιοι όμως θέλουν να διαγράψουν τα ονόματα τους από την κρίση των Ιμίων διαστρεβλώνοντας (σκόπιμα;) τα ιστορικά γεγονότα.

Αντί λοιπόν ο πρωθυπουργός της χώρας Α. Σαμαράς να καλεί στο Μέγαρο Μαξίμου τις οικογένειες των τριών πεσόντων στα Ίμια παίζοντας στις πλάτες τους προεκλογικό παιχνίδι, καλό θα ήταν να δώσει άμεσα εντολή να διορθωθούν τα αίσχη στο βιβλίο της Ιστορίας της Γ’ Τάξης του Γυμνασίου.

defencenet
Διαβάστε Περισσότερα » "Αμφισβητούμενα τα Ίμια στην Ιστορία της Γ' Γυμνασίου - Διέγραψαν τους 3 ήρωες του ΠΝ"

Στα μαλακά υπόδικοι οικονομικών εγκλημάτων που επιστρέφουν τα «κλεμμένα»

Την αλλαγή στην ποινική μεταχείριση των υπόδικων για οικονομικά εγκλήματα και κρατική διαφθορά ετοιμάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης. Ρύθμιση που θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα για ψήφιση στη Βουλή θα προβλέπει επιβολή μικρότερων ποινών σε περίπτωση που επιστραφούν στο δημόσιο ταμείο τα χρήματα.

Από τις διατάξεις του νομοσχεδίου θα εξαιρούνται ρητά οι πολιτικοί που εμπλέκονται σε σκάνδαλα, γενικοί γραμματείς υπουργείων, αλλά και υψηλόβαθμα κρατικά στελέχη, όπως διοικητές ΔΕΚΟ και άλλων κρατικών επιχειρήσεων, όπως αναφέρει η «Καθημερινή». Μαζί θα κατατεθούν και οι ρυθμίσεις για την άμεση ρευστοποίηση υπέρ του Δημοσίου, χρημάτων και άλλων κινητών αξιών που έχουν ήδη δεσμευθεί από τις δικαστικές αρχές σε υποθέσεις κρατικής διαφθοράς και πάσης φύσεως οικονομικής παραβατικότητας. Παράλληλα, με ειδικές διαδικασίες θα εκποιούνται μέσω του ΤΑΙΠΕΔ ακίνητα μεγάλης αξίας που έχουν δεσμευθεί.

Η ευνοϊκότερη μεταχείριση για τους εμπλεκόμενους σε οικονομικά εγκλήματα θα γίνεται με κλίμακες, ανάλογα με το πότε θα επιστραφούν τα χρήματα αλλά και αν θα είναι ολόκληρο το ποσό. Συγκεκριμένα, για όσους εμπλέκονται σε σκάνδαλα και οικονομικά εγκλήματα (φοροδιαφυγή, πόθεν έσχες, υπεξαιρέσεις, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και άλλα) θα μετατρέπεται η κατηγορία από κακούργημα σε πλημμέλημα με ποινές έως πέντε χρόνια, αν τα οφειλόμενα επιστραφούν κατά την προκαταρκτική εξέταση.

Αν αυτό γίνει αργότερα, στο στάδιο της ανάκρισης και σε κάθε περίπτωση πριν από την πρωτοβάθμια δίκη, θα τους επιβάλλεται ποινή μέχρι 10 χρόνια κάθειρξη. Δεν θα έχουν καμία ευνοϊκή μεταχείριση αν επιστρέψουν τα χρήματα μετά το τέλος της πρωτοβάθμιας δίκης και ενόψει της εκδίκασης της υπόθεσής τους από το εφετείο.

Τα χρήματα που θα επιστρέφονται από τους εμπλεκομένους θα κατατίθενται στον ειδικό λογαριασμό που έχει ανοιχθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπου ήδη υπάρχουν 17,5 εκατ. ευρώ από την υπόθεση των εξοπλιστικών, ενώ άλλα 4,5 εκατ. έχουν κατατεθεί από γνωστό επιχειρηματία στο Παρακαταθηκών και Δανείων.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Στα μαλακά υπόδικοι οικονομικών εγκλημάτων που επιστρέφουν τα «κλεμμένα» "

«Η τρόικα παραβιάζει στην Ελλάδα τα ανθρώπινα δικαιώματα»

Την άποψη πως η τρόικα παραβιάζει στην Ελλάδα τα ανθρώπινα δικαιώματα, διατυπώνει στην έκθεσή του που συνέταξε με εντολή της Αυστριακής Ομοσπονδίας Συνδικάτων, του Αυστριακού Εργατικού Επιμελητηρίου (αυστριακό Εργατικό Κέντρο) και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συνδικάτων και η οποία δημοσιεύθηκε στη Βιέννη, ο διεθνώς γνωστός νομικός, καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου στο Πανεπιστημίου της Βρέμης και στενός συνεργάτης του γερμανικού "Ιδρύματος Φρίντριχ Έμπερτ", Αντρέας Φίσερ-Λεσκάνο.

Ορισμένοι όροι που έχουν επιβάλει οι ευρωπαϊκοί θεσμοί στην Ελλάδα παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και καθώς η Χάρτα Θεμελιωδών Δικαιωμάτων έχει ενσωματωθεί στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο, παραβιάζουν και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, αναφέρεται χαρακτηριστικά στη γνωμοδότηση.

Ο Αντρέας Φίσερ-Λεσκάνο, σημειώνοντας πως οι δύο κοινοτικοί θεσμοί (ΕΚΤ και Ευρωπαϊκή Επιτροπή) που εκπροσωπούνται στην τρόικα δεσμεύονται από την Χάρτα Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, κατακρίνει έντονα την τρόικα για τα μέτρα λιτότητας που διαπραγματεύτηκε με την Ελλάδα, διευκρινίζοντας ότι η τρόικα έχει απαιτήσει δυσανάλογες παρεμβάσεις στο εργατικό δίκαιο και στο κοινωνικό σύστημα της Ελλάδας.

Η τρόικα, αναφέρει, με την επιβολή μειώσεων στους μισθούς παραβίασε το θεμελιώδες δικαίωμα ελεύθερης διαμόρφωσης του κατώτατου μισθού, ενώ με την επιβολή διαφόρων άλλων δεσμεύσεων στην Ελλάδα παραβίασε τα ανθρώπινα δικαιώματα για εργασία, στέγη, κοινωνική ασφάλεια και ιδιοκτησία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η μείωση κατώτατων μισθών, η μετάθεση των διαπραγματεύσεων για τις συλλογικές συμβάσεις σε επίπεδο επιχείρησης, οι περικοπές στο σύστημα υγείας ή ο περιορισμός της επιδότησης στην κατασκευή στέγης, ως παρεμβάσεις δεν καλύπτονται από το Δίκαιο της ΕΕ και εκτός τούτου δεν υπήρξε επαρκής εμπλοκή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο καθηγητής Φίσερ-Λεσκάνο εκτιμά πως θα μπορούσαν να είχαν επιτυχία προσφυγές που θα γίνονταν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, τόσο για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όσο και για παραβίαση αρμοδιοτήτων συλλογικών οργάνων, ιδιαίτερα μάλιστα εάν οι καταγγελίες γίνονταν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "«Η τρόικα παραβιάζει στην Ελλάδα τα ανθρώπινα δικαιώματα»"

Απεργούν την Παρασκευή οι καθηγητές

Συλλαλητήριο στις 10:30 μαζί με την ΠΟΕ-ΟΤΑ


Σε 24ωρη απεργία προχωράει την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου η ΟΛΜΕ, ημέρα που εκδικάζεται η υπόθεση της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Με σύνθημα ««Παιδεία – Υγεία – Στέγη - Ρεύμα και Νερό για όλο το λαό» η Ομοσπονδία Καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης δίνει ραντεβού στις 10:30 σε Αθήνα, Προπύλαια και ΣτΕ, όπου θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο από κοινού με την ΠΟΕ-ΟΤΑ για το θέμα της διαθεσιμότητας.

Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, ενώ για την συγκέντρωση στην Αθήνα πούλμαν θα μπορέσει να μεταφέρει όσους θέλουν να παραβρεθούν στο συλλαλητήριο.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Απεργούν την Παρασκευή οι καθηγητές"

Ελβετικό «όχι» στη φορολόγηση παλαιών ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία

Αρνητική στη φορολόγηση ελληνικών κεφαλαίων που έχουν κατατεθεί σε ελβετικές τράπεζες στο παρελθόν, αλλά ανοικτή στην φορολόγηση καταθέσεων στο μέλλον, και πάντα βάσει των κανόνων που ισχύουν μεταξύ των κρατών μελών του ΟΟΣΑ, εμφανίσθηκε την Τρίτη η ελβετίδα υπουργός Οικονομικών Έβελιν Βίντμερ-Σλουμπφ.

Μετά την συνάντηση που είχε στο υπουργείο Οικονομικών με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, η κ. Σλουμπφ τόνισε πως Ελλάδα και Ελβετία βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο αναφορικά με την συνομολόγηση διμερούς συμφωνίας.

Η ίδια είπε πως έχει καταρτισθεί οδικός χάρτης, προκειμένου οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία, ωστόσο δεν υπεισήρθε σε λεπτομέρειες επικαλούμενη την εμπιστευτικότητα των διαπραγματεύσεων. «Δεν μιλάμε ποτέ για προτάσεις που έχουν τεθεί. Δεν έχει υπάρξει εξεργασία θέσεων» τόνισε.

Αν και η κ. Σλουμπφ τόνισε πως το μοντέλο που είχε αναπτύξει η Ελβετία στο παρελθόν είναι παρωχημένο, ξεκαθάρισε πως η όποια συμφωνία θα προσδιορίζεται αποκλειστικά από το ελβετικό δίκαιο και θα αφορά κυρίως τη μεταχείριση των μελλοντικών καταθέσεων Ελλήνων στην Ελβετία.

«Μοντέλα που έχουν αναπτυχθεί στο παρελθόν για μη φορολογηθέντα χρήματα σε ελβετικές τράπεζες, εμφανίζονται παρωχημένα, πρέπει να κινηθούμε προς άλλη κατεύθυνση και αυτό θα κάνουμε», τόνισε. Η ίδια έθεσε ως πρότυπο τις συμφωνίες ΕΕ, ΟΟΣΑ και G20 για τη φορολόγηση των καταθέσεων στις οποίες η Ελβετία προτίθεται να προσχωρήσει.

Αν και στις κοινές δηλώσεις των δύο υπουργών ο κ. Στουρνάρας επανέλαβε πως η όποια συμφωνία πρέπει να τακτοποιεί και τις εκκρεμότητες του παρελθόντος, ωστόσο η ομόλογος του δεν φάνηκε να συμμερίζεται την άποψη αυτή προτάσσοντας του περιορισμούς που θέτει το ελβετικό δίκαιο. Μάλιστα, ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε στην επιθυμία της ελληνικής πλευράς η διμερής συμφωνία με την Ελβετία να ακολουθήσει το βρετανικό μοντέλο, κάτι που η κ. Σλουμπφ δεν σχολίασε.

Η ίδια αν και ρωτήθηκε για το ύψος των ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία δεν απάντησε, λέγοντας πως ως υπουργός Οικονομικών δεν έχει πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες, ενώ ανάφερε πως κατά την διάρκεια της κρίσης δεν έχουν καταγραφεί εκροές καταθέσεων από το ελβετικό τραπεζικό σύστημα.

Τέλος, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το χειρισμό υποθέσεων μαύρου χρήματος που έχει κατατεθεί στην Ελβετία και για υποθέσεις που απασχολούν τη Δικαιοσύνη είπε πως όταν υπάρχει τεκμηριωμένο αίτημα δικαστικής συνδρομής πάντα οι ελβετικές Αρχές ανταποκρίνονται.

in
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελβετικό «όχι» στη φορολόγηση παλαιών ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία"

Νέο κούρεμα στις διαγνωστικές εξετάσεις -Οι γιατροί θα χορηγούν κατά 20% λιγότερα παραπεμπτικά

Νέες περικοπές έρχονται για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ αφού μετά τα φάρμακα έρχεται κούρεμα και στις διαγνωστικές εξετάσεις που έχουν δικαίωμα να κάνουν με την κάλυψη του ασφαλιστικού τους Ταμείου, καθώς θα μπει πλαφόν και στα παραπεμπτικά που έχουν δικαίωμα να υπογράφουν οι συμβεβλημένοι με το σύστημα γιατροί.

 Ειδικότερα, ο περιορισμός θα ισχύσει όπως και στα φάρμακα.Οι γιατροί θα έχουν τη δυνατότητα να χορηγούν παραπεμπτικά κατά 20% λιγότερο από ότι την περσινή χρονιά καθώς το επιτρεπόμενο όριο θα καθορίζεται με βάση το 80% όσων είχαν χορηγήσει το 2013.

Οπως γράφει και το iatropedia αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι ασφαλισμένοι θα μπούνε σε μια διαδικασία αναζήτησης γιατρού που δε θα έχει «κλείσει» το πλαφόν του ώστε να μπορούν να εξασφαλίσουν το πολυπόθητο παραπεμπτικό για δωρεάν εξέταση με συμμετοχή βέβαια 15%.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο κούρεμα στις διαγνωστικές εξετάσεις -Οι γιατροί θα χορηγούν κατά 20% λιγότερα παραπεμπτικά "

Στο σκαμνί η Τίνα Μπιρμπιλή για Εθνική Προδοσία

Ποινικές ευθύνες της τέως υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη, των... τέως υφυπουργών Ανάπτυξης Σταύρου Καλαφάτη, Ιωάννη Μπουγά, Αναστάσιου Νεράτζη, του σημερινού υφυπουργού ΠΕΚΑ Ασημάκη Παπαγεωργίου και του τέως γενικού γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης και σημερινού βουλευτή Κωνσταντίνου Μουσουρέλη, για ματαίωση επένδυσης, σύμφωνα με την δικογραφία, άνω των 40 εκατομμυρίων ευρώ για εξόρυξη ζεολίθου στην περιοχή του Έβρου θα αναζητήσει η Βουλή.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στη Βουλή μετά από προκαταρκτική έρευνα που διενήργησε η Εισαγγελία Ορεστιάδας (η επίμαχη δικογραφία έχει διαβιβαστεί και στους Εισαγγελέας διαφθοράς). Κατά των πολιτικών προσώπων υποβλήθηκε μήνυση από εκπρόσωπο της εταιρείας Ν. Αλεξανδρίδης και Σία στην οποία τους καταλογιζε ευθύνες γιατί ματαιώθηκε επένδυση για απευθείας ανάθεση του έργου εξόρυξης ζεολίθου, σε έκταση 161 στρεμμάτων στην περιοχή Πετρωτά του Έβρου.

Οι ενέργειες αυτές φέρονται να είχαν ως συνέπεια να προκληθεί ζημιά στην επίμαχη εταιρεία, αλλά και στο Ελληνικό Δημόσιο. Όπως ισχύριζονται η ζημία προκλήθηκε από τη ματαίωση επένσυσης 40 εκατομμυρίων ευρώ, κάτι που θα είχε οφέλη, τόσο για την περιοχή του Έβρου, αφού θα προσέφερε απασχόληση σε τουλάχιστον 100 άτομα, όσο και στο Δημόσιο, το οποίο δεν θα εισήγαγε ζεόλιθο από τη Βουλγαρία και τη Τουρκία.

reportazpress
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο σκαμνί η Τίνα Μπιρμπιλή για Εθνική Προδοσία"

Ανοίγει ο δρόμος για σκυλίσιο κρέας στα σούπερ μάρκετ της Ελλάδας!

Η επιμονή Κινεζικών εταιρειών για την εισαγωγή σκυλίσιου κρέατος στα ευρωπαϊκά σούπερ μάρκετς φαίνεται να πιάνει τόπο και διόλου απίθανο στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα κάτι που χαρακτηρίζεται ως φρίκη να αποτελεί καθημερινότητα και στη χώρα μας.

Οι Κινέζοι λοιπόν δεδομένου ότι και οι ίδιοι αλλά και πολλοί άλλοι ασιατικοί λαοί αρέσκονται να γεύονται κρέας σκύλου έχουν προχωρήσει σε σαφή αιτήματα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για να επιτραπεί η εισαγωγή και εμπορία σκυλίσιου κρέατος και στις χώρες – μέλη της.

Μάλιστα ήδη κυκλοφορεί η είδηση ότι από φέτος το κρέας σκύλου θεωρείται βρώσιμο και εμπορεύσιμο είδος ύστερα από σχετική αίτηση της εταιρείας «Xinshipu Ltd» η οποία δραστηριοποιείται στον συγκεκριμένο χώρο.

Μοιάζει λοιπόν περισσότερο από σίγουρο ότι στο άμεσο μέλλον θα δοθεί το πράσινο φως για την εισαγωγή κατεψυγμένων κρεάτων από εκτροφή σκύλων στην ελεύθερη αγορά σε όλα τα ευρωπαϊκά σούπερ μάρκετ και άρα και στα Ελληνικά!

Σημειώνεται ότι οι επιθεωρητές που έχουν δεχθεί την αίτηση της «Xinshipu Ltd», δήλωσαν ότι «δεν είναι παράνομη η πώληση εφόσον τα προϊόντα υπόκεινται σε τακτικούς υγειονομικούς ελέγχους και θα έχουν τακτική πιστοποίηση».

Ο πιο σημαντικός όμως σύμμαχος των ασιατικών επιχειρήσεων αυτού του είδους είναι η ίδια η Κινεζική κυβέρνηση η οποία για χρόνια τώρα δέχεται την εισαγωγή στην Κίνα ορισμένων ειδών κρέατος όπως το κουνέλι και το άλογο που στη χώρα θεωρούνται ιερά.

Θέτει λοιπόν ζήτημα αμοιβαιότητας για τη διακίνηση κρέατος σκύλου και στην Ευρώπη!

notioanatolika
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανοίγει ο δρόμος για σκυλίσιο κρέας στα σούπερ μάρκετ της Ελλάδας!"

Η Βίκυ Σταμάτη χειριζόταν τραπεζικούς λογαριασμούς ως ...σύζυγος Ζήγρα

Απευθείας επαφή με ελβετούς τραπεζίτες είχε το ζεύγος Τσοχατζόπουλου και η Βίκυ Σταμάτη εμφανιζόταν, σε ορισμένους λογαριασμούς, ως σύζυγος του Νικολάου Ζήγρα, χειριζόμενη ποσά πολλών εκατ. ευρώ.

Αυτό προέκυψε από την πολύωρη συνεργασία που είχαν οι Έλληνες ανακριτές κ.κ. Γαρβριήλ Μαλλής και Ι. Σταυρόπουλος, με τον Ελβετό εισαγγελέα Urs Koehli και και δυο ακόμη εκπροσώπους των ελβετικών αρχών, που βρέθηκαν στην Ελλάδα. Μάλιστα, παρουσία των Ελλήνων ανακριτών οι εκπρόσωποι των Ελβετών έλαβαν κατάθεση από τον Νίκο Ζήγρα, εξάδελφο του καταδικασμένου σε πολυετή κάθειρξη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δωροδοκία πρώην υπουργού, Άκη Τσοχατζόπουλου.

Τα χρήματα που βρίσκονται στους λογαριασμούς ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Είναι ενδεικτικό πως, μόνο από λογαριασμούς της Morgan Stanley του Νίκου Ζήγρα, φέρεται να πέρασαν περί τα 19 εκατ. ευρώ. Ακόμη, από την κατάθεση του Ζήγρα φαίνεται πως οι ελβετικές αρχές αναφέρονταν σε δεκάδες καταθέσεις, λογαριασμούς και offshore, τις οποίες ο Ζήγρας μάλλον αγνοούσε. Και αυτό διότι έχουν εντοπιστεί νέοι άγνωστοι τραπεζικοί λογαριασμοί, όπως αναφέρει η Ημερησία.

Επιπλέον, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν εντοπιστεί σειρά εγγράφων τα οποία παρουσιάζουν τον Νίκο Ζήγρα, είτε ως σύζυγο της Βίκυς Σταμάτη, είτε ως πλούσιο βιομήχανο και κροίσο, όπως υποστήριξε ο κ. Γκαρίπης.

Στο πνεύμα αυτό, οι εκπρόσωποι των ελβετικών αρχών ρώτησαν τον κ. Ζήγρα για λογαριασμό στον οποίο φαίνεται ως συνδικαιούχος η... σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη. Απαντώντας ο Νικόλαος Ζήγρας φέρεται να είπε πως όλα έγιναν εν αγνοία του και πως ο Ακης Τσοχατζόπουλος είχε απευθείας επαφή με Ελβετούς τραπεζίτες.

Το κλιμάκιο των Ελβετών αναμένεται να πάρει κατάθεση από τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Στη συνέχεια, οι Ελβετοί αναμένεται να πάρουν κατάθεση από την Βίκυ Σταμάτη, σύζυγο του Ακη Τσοχατζόπουλου.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Βίκυ Σταμάτη χειριζόταν τραπεζικούς λογαριασμούς ως ...σύζυγος Ζήγρα "

Ενα ολόκληρο χωριό χρωστάει τα τέλη κυκλοφορίας -Τα πλήρωσαν αλλά... χάθηκαν στο ηλεκτρονικό σύστημα

Στήθηκαν στην ουρά, πλήρωσαν και ησύχασαν. Ομως όχι μόνο χρωστάνε ακόμη, αλλά πρέπει να καταβάλουν και πρόστιμο για την... ασυνέπειά τους. Αυτό το απίθανο περιστατικό συνέβη σε ένα χωριό της Αρτας, με τους 309 κατοίκους να διαπιστώνουν έκπληκτοι πως οφείλουν ακόμη τα τέλη κυκλοφορίας, τα οποία είχαν εξοφλήσει.

Το απίστευτο, αλλά απόλυτα ελληνικό περιστατικό συνέβη στο Βουλγαρέλι Αρτας. Οπως αναφέρει το epirus-tv, το Δεκέμβριο οι κάτοικοι άρχισαν να πληρώνουν καθημερινά τα τέλη κυκλοφορίας στο γραφείο των ΕΛΤΑ που υπάρχει στο χωριό, με την εξόφληση να καταχωρείται μέσω υπολογιστή στα κεντρικά. Ή, τουλάχιστον, έτσι πίστευαν οι κάτοικοι.

Το πρόβλημα διαπιστώθηκε, όμως, όταν ένας κάτοικος επιχείρησε να πάρει φορολογική ενημερότητα και διαπίστωσε έκπληκτος πως οφείλει τα τέλη κυκλοφορίας. Οπως διαπιστώθηκε, εξαιτίας προβλήματος στο ηλεκτρονικό σύστημα, δεν καταχωρούνταν τα στοιχεία των πληρωμένων τελών στα κεντρικά ΕΛΤΑ της Αρτας, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται ακόμη ως οφειλόμενα. Με τα έως τώρα δεδομένα, λοιπόν, οι κάτοικοι όχι μόνο πρέπει να τα ξαναπληρώσουν, αλλά να βγάλουν από την τσέπη τους και επιπλέον χρήματα για το πρόστιμο.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ενα ολόκληρο χωριό χρωστάει τα τέλη κυκλοφορίας -Τα πλήρωσαν αλλά... χάθηκαν στο ηλεκτρονικό σύστημα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news