facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Αντ. Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναφέρνει τη λέξη Grexit στο στόμα των ξένων (ΒΙΝΤΕΟ)

Βολές στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Κ.Ο. της Ν.Δ. εν όψει των ψηφοφοριών για την Προεδρία της Δημοκρατίας, καταλογίζοντάς του πως προσπαθεί ανοιχτά να ματαιώσει την επιτυχία της χώρας, σέρνοντάς τη σε εκλογές.

«Δεν πρόκειται να τους περάσει. Έχουμε τρία όπλα: την ίδια την επιτυχία μας, την αλήθεια, που δεν μπορεί να κρυφτεί και την ευθύνη, που είναι άγνωστη λέξη για εκείνους», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι οι πολίτες μετά την επίσπευση της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας «ανησυχούν μήπως η χώρα συρθεί σε εκλογές». «Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεχνά οτι ο λαός δεν θέλει πρόωρες εκλογές, δεν θέλει να ανακοπεί η πορεία του τόπου», συνέχισε.

Τονίζοντας πως «τώρα ξεπερνάμε την κρίση», διαβεβαίωσε πως «δεν θα πάρουμε μέτρα επώδυνα, που δεν τα χρειαζόμαστε», ενώ κλιμακώνοντας την επίθεσή του στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το κατηγόρησε πως «έχει γραμμή ρήξης με την Ευρώπη, γραμμή κατάργησης όλων των τολμηρών μεταρρυθμίσεων».

Ο κ. Σαμαράς έδωσε τη δική του ερμηνεία για την αντιμετώπιση που επιφυλάσσουν τις τελευταίες μέρες στην Ελλάδα οι αγορές, λέγοντας πως έκαναν βουτιά γιατί φοβούνται ότι αν δεν βγει Πρόεδρος και η χώρα πάει σε εκλογές, θα υπάρχει αναταραχή και πως αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν ολέθριο για τον τόπο.

«Οι αγορές αντιδρούν», επεσήμανε, «γιατί η πιθανότητα να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται ως βεβαιότητα επιστροφής στα μνημόνια».

Εξήγησε ακόμη ότι αποφάσισε να επισπεύσει τη διαδικασία για την προεδρική εκλογή γιατί «δεν μπορούσε η Ελλάδα να βουλιάζει στο τέλμα της αβεβαιότητας και της ανασφάλειας».

«Αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν φόβο παντού»

«Φτύσαμε αίμα για να φύγει από το στόμα των ξένων η λέξη Grexit, ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναφέρνει τη λέξη Grexit στο στόμα των ξένων», πρόσθεσε και διερωτήθηκε «ποιος να τους πάρει στα σοβαρά» όταν λένε για παροχες 12,5 εκατ. με ισοσκελσιμένο προυπολογισμό. «Πώς να μην φοβηθούν οι πάντες, και ποιος να τους πάρει στα σοβαρά», σημείωσε.



«Όταν διακηρρύσουν ότι το χρέος μας δεν είναι βιώσιμο, στην πραγματικότητα λενε στις αγορές "μη δανείζετε την Ελλάδα" για να οδηγήσουν ξανά την Ελλαδα σε αναγκαστικό δανεισμό, δηλαδή φτου κι από την αρχή σε νέο μνημόνιο», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, «αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν φόβο παντού, αλλά προκαλούν και μία απορία αν έχουν την παραμικρή επαφή με τη διεθνή πραγματικότητα».

Παράλληλα, κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για τη στάση του στην συνταγματική αναθεώρηση, λέγοντας ότι την τορπιλίζει.

«Οι βουλευτές να μη σκύψουν το κεφάλι στον ψυχολογικό εκβιασμό που τους γίνεται»

Ακόμη αναφέρθηκε στην «πολιτική ευθύνη ολόκληρου του κοινοβουλίου» εν όψει της προεδρικής εκλογής και πρόσθεσε: «Καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων 40 ετών και κάποιοι τώρα απειλούν να μας πάνε πίσω».

Ο Πρωθυπουργός κάλεσε τους βουλευτές όλων των κομμάτων «να πάρουν την ευθύνη και να αποφασίσουν αν θα αφήσουν τη χώρα να γυρίσει πίσω, να κατρακυλήσει στο χάος ή αν θα της επιτρέψουν να προχωρήσει μπροστά». «Καλούνται», πρόσθεσε, «να αποφασίσουν αν θα σκύψουν τον κεφάλι στον ψυχολογικό εκβιασμό που τους γίνεται».

Αναφερόμενος για ακόμη μία φορά στον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να τον κατονομάσει, ο κ. Σαμαράς είπε ότι «αγνοούν προκλητικά τη θέληση του ελληνικού λαύ, ξεχνώντας ότι ο λαός τιμωρεί» και συμπλήρωσε πως «τρομοκρατούν έναν έναν τους βουλευτές».

Ακόμη άφησε αιχμές εναντίον αρχηγού ενός μικρότερου κόμματος που «φαίνεται να συμμαχεί με εκείνους που ο ίδιος κατήγγελλε πριν από λίγους μήνες ως επικίνδυνους».

«Δεν θα υπάρξει άλλη υποψηφιότητα - εξαιρετική υποψηφιότητα ο Στ. Δήμας»

Εξάλλου, ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να προταθεί άλλη υποψηφιότητα στην τρίτη ψηφοφορία, χαρακτηρίζοντας εξαιρετική την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα.

«Κάποιοι προσπαθούν να την αποδυναμώσουν, διαδίδοντας ότι ταχα θα υπάρχει άλλη υποψηφιότητα. Δεν παίζουμε με τους θεσμούς ο Σταύρος Δήμας θα είναι υποψήφιος μέχρι και την τελευταία εκλογή», ξεκαθάρισε.

Περιγράφοντας τα επόμενα βήματα, ο κ. Σαμαράς σημείωσε πως εφόσον εκλεγεί Πρόεδρος θα ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση, θα ζητήσουμε τη βοήθεια του χρέους και θα υπογράψουμε τη νέα συμφωνία για τη μετά το μνημόνιο εποχή, με την προληπτική πιστωτική γραμμή.

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news