facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Επίσημα η Ελλάδα στη Eurovision

Στο δρόμο για τη Βιέννη βρίσκεται και επίσημα από χθες η χώρα μας, μετά την απόφαση ένταξης της ΝΕΡΙΤ στην EBU.

Μετά από την αποδοχή της ΝΕΡΙΤ ως πλήρους μέλους της EBU η κρατική ραδιοτηλεόραση κυκλοφόρησε και επίσημα την ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει ότι η χώρα μας θα συμμετέχει στον 60ο διαγωνισμό της EUROVISION.

Η ανακοίνωση είναι η εξής:

«Τη συμμετοχή της Ελλάδας στον 60ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό της Eurovision, ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα η EBU, αμέσως μετά την ομόφωνη αποδοχή της ΝΕΡΙΤ ως πλήρους μέλους της από την Γενική Συνέλευση της Ένωσης.
Ως εκ τούτου, η ΝΕΡΙΤ αναλαμβάνει τη διεξαγωγή των απαραίτητων διαδικασιών για την ανάδειξη της ελληνικής συμμετοχής στον Διαγωνισμό, ο οποίος θα διεξαχθεί στη Βιέννη στις 19, 21 (Α΄ και Β΄ Ημιτελικός, αντιστοίχως) και 23 Μαΐου 2015 (Τελικός).
Μετά και την ένταξη της ΝΕΡΙΤ στην EBU, ο αριθμός των συμμετεχουσών χωρών στη φετινή διοργάνωση ανέρχεται σε 39».
Όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενα κείμενα αυτή ήταν μία καθαρά τυπική διαδικασία και τα στελέχη της ΝΕΡΙΤ είχαν ήδη συζητήσει και αποφασίσει με τα μέλη της EBU ότι θα εγκριθεί η αίτηση για να γίνει μέλος της Ένωσης, ενώ είχαν δεσμευτεί για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό τραγουδιού.
Σύμφωνα δε με έγκυρες πληροφορίες μου, στελέχη της κρατικής τηλεόρασης έχουν ήδη κάνει επαφές με δισκογραφικές εταιρείες ζητώντας τους να συμμετέχουν στον προκριματικό διαγωνισμό που θα επιλεγεί το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας. Οι απαντήσεις βέβαια από δισκογραφικές εταιρείες δεν είναι ακόμα ξεκάθαρες, καθώς δεν έχει διευκρινιστεί από την πλευρά της ΝΕΡΙΤ ποιος θα αναλάβει το κόστος παραγωγής. Τις επόμενες ημέρες πάντως θα διευκρινιστούν όλες οι λεπτομέρειες καθώς τον Φεβρουάριο πρέπει να έχει αποφασιστεί ποιος ή ποιοι καλλιτέχνες θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στη Βιέννη».


newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news