facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Ουλουκάγιεφ: Η κυβέρνηση επεξεργάζεται μέτρα για τη σταθεροποίηση της αγοράς συναλλάγματος

Μέτρα για την σταθεροποίηση της αγοράς συναλλάγματος επεξεργάζεται η κυβέρνηση της Ρωσίας. Οπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Αλεξέι Ουλιουκάγιεφ, αμέσως μετά την ευρεία κυβερνητική συνεδρίαση υπό τον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ για τη χρηματοπιστωτική και οικονομική κατάσταση στη χώρα, τα μέτρα της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας θα πρέπει να στοχεύουν στην ενίσχυση της ρευστότητας στην εγχώρια αγορά: «Προωθούμε μια σειρά από μέτρα που θα συμβάλλουν στην σταθεροποίηση της κατάστασης», δήλωσε ο Ουλουκάγιεφ, συμπληρώνοντας πως η κατάσταση είναι πολύπλοκη, αλλά «δεν είμαστε ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία χώρα που βιώνει παρόμοιες συνθήκες. Και σε αυτό το πλαίσιο, είναι πολύ σημαντική η διασφάλιση της κοινής και συντονισμένης δράσης της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας με την κυβέρνηση».

Ο Ουλουκάγιεφ αναφέρθηκε επίσης στην στήριξη του τραπεζικού τομέα με νομοθετικές τροποποιήσεις σε σχέση με την ανακεφαλαιοποίηση και τον εποπτικό και ρυθμιστικό έλεγχο, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν αποτελεσματικά και αξιόπιστα στις υποχρεώσεις τους.

Στη σημερινή σύσκεψη συμμετείχαν επίσης η επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας (CBR) Ελβίρα Ναμπιούλινα, ο Α΄ αναπληρωτής πρωθυπουργός Ιγκόρ Σουβάλοφ, ο προεδρικός σύμβουλος Αντρέι Μπελούσοφ, ο υπουργός Οικονομικών Αντον Σιλουάνοφ και ο Α' αναπληρωτής προσωπάρχης του Κρεμλίνου Μαξίμ Ακίμοφ.

rbth

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news