facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Πρωτοβουλία ανεξάρτητων βουλευτών για εκλογή Προέδρου

Κείμενο με τρία κεντρικά ζητήματα που αφορούν την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, τις εθνικές εκλογές και την συνταγματική αναθεώρηση, διακινείται τις τελευταίες ώρες στη Βουλή με πρωτοβουλία ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών με στόχο να βρεθεί μια συναινετική λύση που θα έχει την υπογραφή όσων γίνεται περισσοτέρων βουλευτών.

Το κείμενο αυτό είναι ελαφρώς διαφοροποιημένο από το κείμενο που υπέγραψαν χθες έξι μέλη της Κεντρικής Γραμματείας της ΔΗΜΑΡ.

Στο κείμενο προτείνεται:

Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και συνταγματική αναθεώρηση από αυτή τη Βουλή και εκλογές εντός ορατού χρονοδιαγράμματος, εντός όμως του 2015. Αυτό το τελευταίο είναι η ελαφρά διαφοροποίηση της νέας πρωτοβουλίας καθώς τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ προσδιόριζαν τις εθνικές εκλογές μέχρι τον Μάιο του 2015.

Όπως δήλωσε βουλευτής που συνυπογράφει το κείμενο, καταβάλλεται μια προσπάθεια ώστε να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real, το κείμενο φέρει ήδη τις υπογραφές των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ Νίκης Φούντα και Θωμά Ψύρρα, ενώ ήδη έχει διατεθεί προς υπογραφή σε ανεξάρτητους βουλευτές και άλλους από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Οι ίδιες πληροφορίες επιμένουν ότι με αυτό συντάσσονται οι Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός, Βασίλης Οικονόμου και Χρήστος Αηδόνης, ενώ θετικά φέρονται να διάκεινται οι Μαρία Ρεπούση, ο Πάρις Μουτσινάς, ο Γιώργος Κασαπίδης, ο Γιάννης Κουράκος και ο Μίμης Ανδρουλάκης, χωρίς κανείς να μπορεί να πει ως αυτή την στιγμή κατά πόσον θα το υπογράψουν κιόλας.

Επαφές γίνονται και με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με πολλούς να θυμίζουν την θετική στάση του Δημήτρη Κρεμαστινού και του Νίκου Σηφουνάκη στην πρόταση Λυκούδη που μεταξύ άλλων μιλούσε για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας προ μηνών, στη συζήτηση επί της πρότασης εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Το κείμενο, εφόσον συμπληρωθεί από τις υπογραφές, θα κατατεθεί ως πρόταση στον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, εντός των επόμενων ημερών, πιθανώς και αύριο Παρασκευή.

*Δείτε την πρόταση των βουλευτών για συναινετική διαδικασία εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news