facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για «ηθική και πολιτική αθλιότητα» και εκτίμησε πως μια συμφωνία με τους δανειστές θα φέρει υφεσιακά και αντιπαραγωγικά μέτρα.

Μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να κυβερνήσει έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε επιχειρηματικό φόρουμ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δουλέψει σκληρά με τις αδυναμίες και τις ελλείψεις του. Εμείς ήρθαμε αντιμέτωποι με τη διαδικασία της βίαιης ωρίμανσης. Τώρα είναι η ώρα να ωριμάσετε κι εσείς στην ιδέα ότι ήρθε η ώρα της αλλαγής», δήλωσε ο κ. Τσίπρας από το βήμα του συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

Σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να αναλάβει την ιστορική ευθύνη της διακυβέρνησης, δηλώνοντας μάλιστα βέβαιος πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρει να σταματήσει τον «κατήφορο» και να ανοίξει «δρόμο ελπίδας» για τη χώρα.

Διευκρίνισε ωστόσο πως η Κουμουνδούρου δεν υπόσχεται εύκολες λύσεις, ούτε νοσταλγεί το χρεοκοπημένο παρελθόν.

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, έκανε λόγο για «ηθική και πολιτική αθλιότητα», σημειώνοντας πως τα νέα μέτρα δεν είναι αποδεκτά από την κοινωνία, καθώς δεν έχουν κανένα επιστημονικό και τεχνοκρατικό έρεισμα.

Τόνισε πως συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα θα φέρει υφεσιακά και αντιπαραγωγικά μέτρα, διερωτώμενος μάλιστα μήπως τα περί μη βιωσιμότητας του χρέους και η εμμονή στη λιτότητα δεν είναι απλώς λάθη, αλλά εργαλεία επιβολής και χειραγώγησης.

Συγκεκριμένα για το χρέος, επανέλαβε την πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ πως χρειάζεται «κούρεμα» μεγάλου μέρους του, προσθέτοντας πως η Κουμουνδούρου θέλει μια ευρωπαϊκή λύση μέσω διάσκεψης, στο πρότυπο της μεταπολεμικής λύσης που βρέθηκε για τη Γερμανία το 1953.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στην γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τους οποίους κατηγόρησε ότι κάνουν πως δεν ακούν, αλλά σύντομα θα δουν την πραγματικότητα.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news