facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Ξανά-παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ

Την παραίτησή του υπέβαλε στον υπουργό Υγείας κ. Μάκη Βορίδη ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Δημήτρης Παπαγιαννίδης προκειμένου να πολιτευτεί σε πιθανές επερχόμενες εθνικές εκλογές.

Ο κ. Παπαγιαννίδης εξέδωσε ανακοίνωση η οποία αναρτήθηκε στο ειδησεογραφικό site της Λέσβου www.lesvosnews.net.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Σας ενημερώνω ότι υπέβαλα την παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου του ΕΚΑΒ σύμφωνα με τα προβλεπόμενα για να πολιτευτώ στο νομό Λέσβου».

Ο απόστρατος αντιναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού, που είναι την τελευταία διετία επικεφαλής του ΕΚΑΒ, είχε αποφασίσει από το φθινόπωρο να αποχωρήσει επιθυμώντας να διεκδικήσει μια θέση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, και δη ως υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στο νομό Λέσβου.

Ωστόσο, η βαριά δυσλειτουργία του ΕΚΑΒ που κόστισε τη ζωή ενός 34χρονου πολύτεκνου πατέρα στη Σάμο στις 19 Νοεμβρίου 2014, άλλαξε τα σχέδιά του και επέσπευσε την απόφασή του.

Η μοιραία για τον 34χρονο πολυτραυματία καθυστέρηση του οχήματος του ΕΚΑΒ οδήγησε τον κ. Παπαγιαννίδη σε παραίτηση. Με μία φορτισμένη και αιχμηρή επιστολή ο διοικητής του ΕΚΑΒ ζήτησε προσωπικά συγγνώμη από την οικογένεια του άτυχου άνδρα, ευχόμενος παράλληλα η παραίτησή του να δώσει το έναυσμα για την άμεση επίλυση των ζητημάτων που σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία του ΕΚΑΒ σε όλη την Ελλάδα.

Το βαρύ καταγγελτικό περιεχόμενο της επιστολής, αλλά και το «ευχαριστώ» που εξέφρασε προσωπικά προς τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, ο επικεφαλής του ΕΚΑΒ για την εμπιστοσύνη που του έδειξε δεν άφησαν βεβαίως ιδιαίτερο περιθώριο στον υπουργό Υγείας. Ο κ. Μάκης Βορίδης δεν έκανε αποδεκτή την παραίτηση του κ. Παπαγιαννίδη και ανακοίνωσε εμφατικά στις 24 Νοεμβρίου ότι «ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ θα συνεχίσει να ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του» - όπως κι έγινε για τις επόμενες τρεις εβδομάδες.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news