facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές του Εβρου λόγω πλημμυρών

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκη έχουν κηρυχθεί, από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, οι περιοχές του Έβρου και συγκεκριμένα οικισμοί στην Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο, το Σουφλί και τις Φέρρες, μετά το σχετικό αίτημα που διατυπώθηκε από το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τις τοπικές αρχές, στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου έχουν πλημμυρίσει περισσότερα από 80.000 στρέμματα, από θραύσεις αναχωμάτων και τεχνητές εκτονώσεις στον ποταμό.

Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς έχει θέσει σε πλήρη ετοιμότητα ολόκληρο μηχανισμό της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, ώστε να υπάρχει ο μέγιστος βαθμός κινητοποίησης για το ενδεχόμενο να σημειωθεί μεγαλύτερη αύξηση της στάθμης των υδάτων του ποταμού, που θα είχε ως αποτέλεσμα να τεθούν σε κίνδυνο ακόμα και κατοικημένες περιοχές.

Την ίδια ώρα, έκτακτα μέτρα λαμβάνουν καθημερινά και οι τουρκικές αρχές στο τελωνείο στις Καστανιές, αφού λόγω των πλημμυρικών φαινομένων και στη γειτονική χώρα, κλείνουν τμηματικά καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας το τελωνείο εμποδίζοντας τη διέλευση όλων των οχημάτων από τη συγκεκριμένη συνοριακή διάβαση.

kathimerini

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news