facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Θεσσαλονίκη: ΔΙΚΗ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗΣ Ανοίγει ο δρόμος για τον Άρειο Πάγο

Ανοίγει ο δρόμος για την κατάθεση αίτησης αναίρεσης της απόφασης του πενταμελούς εφετείου κακουργημάτων, για την υπόθεση της υπεξαίρεσης των 17,9 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.

Χθες το σκεπτικό της απόφασης της πλειοψηφίας διαβιβάστηκε στη γραμματεία του εφετείου, προκειμένου να συνταχθεί το σκεπτικό από τους δικαστές που μειοψήφησαν.

Το πενταμελές εφετείο στις 14 Ιουλίου κατά πλειοψηφία τριών έναντι δύο δικαστών καταδίκασε τον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο σε κάθειρξη 12 ετών για απλή συνέργεια στην υπεξαίρεση. Με την ίδια πλειοψηφία καταδικάστηκε για απλή συνέργεια σε υπεξαίρεση και πλαστογραφία σε κάθειρξη 13 χρόνων και 5 μηνών ο τέως γενικός γραμματέας Μιχάλης Λεμούσιας.

Ομόφωνα όμως καταδικάστηκε για υπεξαίρεση στην υπηρεσία, πλαστογραφία και νομιμοποίηση εσόδων ο βασικός υπεξαιρέτης, πρώην ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης, η ποινή του οποίου διαμορφώθηκε πάλι με την πλειοψηφία, καθώς οι τρεις δικαστές τού αναγνώρισαν ελαφρυντικό και του επιβλήθηκε ποινή 20 ετών και 6 μηνών κάθειρξης, ενώ οι δύο δικαστές ψήφισαν ανώτερη ποινή. Επίσης, κατά πλειοψηφία καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 2 χρόνων και 1 έτους αντίστοιχα οι πρώην διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας και κρίθηκαν ένοχοι για αμελή συμπεριφορά στον έλεγχο, ενώ οι δύο δικαστές αποφάσισαν την αθώωσή τους.

Το σκεπτικό της απόφασης της πλειοψηφίας των τριών δικαστών διαβιβάστηκε από τον πρόεδρο του δικαστηρίου αρεοπαγίτη Παναγιώτη Κατσιρούμπα στο εφετείο και χθες το μεσημέρι στην πρόεδρο Εφετών Άννα Πελεκούδα, η οποία μειοψήφησε στη δίκη, προκειμένου να συνταχθεί το σκεπτικό της μειοψηφίας και να καθαρογραφεί η απόφαση στο σύνολό της.

Καθυστέρηση
Η μεγάλη καθυστέρηση των 4,5 μηνών για τη σύνταξη του σκεπτικού της πλειοψηφίας είχε προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στην πλευρά των κατηγορουμένων, που θεωρούν ότι έπρεπε να αθωωθούν και έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα προσφύγουν στον Άρειο Πάγο, ζητώντας την αναίρεσή της. Εκτιμάται πως το σκεπτικό των δύο δικαστών που μειοψήφησαν θα γραφεί άμεσα και σύντομα θα δημοσιευτεί η καθαρογραμμένη απόφαση.

Την προσφυγή στο ανώτατο δικαστήριο έχει δημοσιοποιήσει, μέσω των συνηγόρων του, ο τέως δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος, καθώς θεωρεί εύθραυστη την απόφαση του πενταμελούς για την καταδίκη του και πιστεύει πως η αίτηση αναίρεσής του θα γίνει δεκτή και η υπόθεση θα επανέλθει να δικαστεί στο πενταμελές εφετείο.

makthes

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news