facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Ηλεία: Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά έργα στον Αλφειό

Τα «δόντια» του έδειξε τις προηγούμενες ημέρες ο Αλφειός ποταμός λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων στις περιοχές που διαρρέει και πηγάζει. Το γεγονός αυτό ανάγκασε τα συνεργεία του δήμου να επιταχύνουν τις εργασίες στα σημεία όπου επιχειρούνται παρεμβάσεις.

Ο δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων παρεμβαίνει στα σημεία όπου τα προηγούμενα χρόνια υπήρξαν πολλαπλά προβλήματα με τα ορμητικά νερά να «καταπίνουν» καλλιεργήσιμες εκτάσεις, να τις εξαφανίζουν παρασύροντας τα εδάφη, ή πλημμυρίζοντας και αφανίζοντας τις καλλιέργειες. Αυτή την περίοδο γίνονται παρεμβάσεις σε οκτώ σημεία. Στην περιοχή της Τσεμπερούλας, στην περιοχή της Φρίξας, στην περιοχή της Καλλιθέας και σε πέντε σημεία στην περιοχή της Παπαδούς. Σε εξέλιξη βρίσκονται διαγωνισμοί στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για αντίστοιχες παρεμβάσεις στον Αλφειό, ώστε να ενισχυθεί περαιτέρω. Οι τελευταίες βροχοπτώσεις ανέβασαν αισθητά την στάθμη του ποταμού, με αποτέλεσμα να υπάρξει πίεση στα επικίνδυνα σημεία, έτσι επισπεύδονται οι εργασίες σε αυτά ώστε να μην υπάρξει άμεσος κίνδυνος.
Στο μεταξύ και στην περιοχή των Μακρισίων το αντιπλημμυρικό έργο ενίσχυσης του αναχώματος με σαρζανέτ προχωρά με καλούς ρυθμούς, μετά την μικρή διακοπή των εργασιών προ μηνός.

ilialive

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news