facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Δεν συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή για την Συνταγματική Αναθεώρηση

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη έστειλε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, γνωστοποιώντας του ότι οι βουλευτές του κόμματός του δεν θα συμμετάσχουν στην επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Ο κ. Τσίπρας σημειώνει ότι οι λόγοι για την συγκεκριμένη απόφαση έχουν να κάνουν με την διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας ενώ παραπέμπει τον κ. Μεϊμαράκη στην πρόσφατη τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής όπου εξήγησε «την σκοπιμότητα της έναρξης της συζήτησης για την Συνταγματική αναθεώρηση».

Σημειώνεται ότι η Διάσκεψη των Προέδρων εχει προγραμματίσει να συζητηθεί στην Ολομέλεια η σύσταση της Επιτροπής την ερχόμενη Τρίτη.

Η επιστολή του κ. Τσίπρα έχει ως εξής:

«Προς τον
Αξιότιμο Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
κ. Ευάγγελο-Βασίλειο Μεϊμαράκη
Αθήνα, 11 Δεκεμβρίου 2014

Κύριε Πρόεδρε,
Σας γνωστοποιώ, εκ μέρους της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ότι στην παρούσα φάση και ενόψει μάλιστα της άμεσης προσφυγής στη διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, δεν θα συμμετάσχουν Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος, που συγκροτείται με αρμοδιότητα τη συνταγματική αναθεώρηση.

Επί της ουσίας, για τη σκοπιμότητα της έναρξης της συζήτησης για τη συνταγματική αναθεώρηση σ’ αυτή τη φάση και εφόσον δεν προηγηθούν εθνικές εκλογές, έχουμε τοποθετηθεί –από του βήματος της Βουλής– στην πρόσφατη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2015.

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ
Αλέξης Τσίπρας».

Δεν μετέχει ούτε το ΚΚΕ στην Επιτροπή για το Σύνταγμα

Στο μεταξύ, την απόφαση να μην ορίσουν μέλη για την Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος εως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας έλαβε και το ΚΚΕ. Το επιτελείο της ΚΟ του Περισσού εξηγεί ότι δεν έχει νόημα η συμμετοχή σε μια επιτροπή που μπορεί να διακοπεί λόγω διάλυσης της Βουλής από την αποτυχία εκλογής Προέδρου γι αυτό και σημειώνουν ότι θα ήταν προτιμότερο να περιμένουν 15 ημέρες εως ότου ολοκληρωθεί η κρίσιμη διαδικασία.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news