facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Μητρόπουλος: Εξεταστική επιτροπή ή ειδικό δικαστήριο για Δήμα και κυβέρνηση Παπαδήμου (ΒΙΝΤΕΟ)

«Επί υπουργίας του κ. Δήμα στην κυβέρνηση Παπαδήμου ψηφίστηκαν τα μνημονιακά κείμενα για παράδοση της κυριαρχίας της χώρας», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα πως η Κουμουνδούρου δεν πρόκειται να δεχτεί ούτε τα συνοδευτικά μέτρα που ζητά η τρόικα για το 2015 ούτε τους όρους που θα θέσει για υπαγωγή στην προληπτική πιστωτική γραμμή.

Με εξεταστική επιτροπή ή ακόμα και ειδικό δικαστήριο προειδοποίησε, μέσω του ΣΚΑΪ, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος όσους συμμετείχαν στην κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου, συμπεριλαμβανομένου του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας Σταύρου Δήμα.

«Επί υπουργίας του κ. Δήμα στην κυβέρνηση Παπαδήμου ψηφίστηκαν τα μνημονιακά κείμενα για παράδοση της κυριαρχίας της χώρας. Επί υπουργίας του έγινε η εμβάθυνσης της εσωτερικής υποτίμησης που οδήγησε στην περικοπή των συντάξεων», δήλωσε ο κ. Μητρόπουλος.

Σημείωσε πως θα πρέπει να ερευνηθεί και η απόφαση της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου για είσοδο στο πρώτο μνημόνιο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο Παπανδρέου θα λογοδοτήσει για το Καστελόριζο».

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να δεχτεί ούτε τα συνοδευτικά μέτρα που ζητά η τρόικα για το 2015 ούτε τους όρους που θα θέσει για υπαγωγή στην προληπτική πιστωτική γραμμή ECCL.

Επανάλαβε τη θέση του πως μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ακυρώσει άμεσα και μονομερώς όλα τα μνημονιακά μέτρα που αφορούν μειώσεις μισθών ή συντάξεων, όμως αντίθετα θα διαπραγματευτεί με τους δανειστές για άλλα ζητήματα, κυρίως για το δημόσιο χρέος.

«Έμεινα έκπληκτος που ο κ. Μητρόπουλος και ο ΣΥΡΙΖΑ μας είπαν σήμερα ότι θα κυβερνήσουν μέσω ειδικών δικαστηρίων» απάντησε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος.

«Αυτό το έκανε η δεξιά κάποτε», συμπλήρωσε.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news