facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

«Σε κλίμα εθνικής συνεννόησης» η συνάντηση Ευ. Βενιζέλου - Αλ. Τσίπρα για την εξωτερική πολιτική

«Σε κλίμα εθνικής συνεννόησης» πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, για την εξωτερική πολιτική, όπως δήλωσε ο ίδιος ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, αμέσως μετά.

«Με τον κ. Τσίπρα είχαμε μια πολύ ουσιαστική, ενδιαφέρουσα συζήτηση, σε κλίμα εθνική συνεννόησης» είπε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη αρραγούς εσωτερικού μετώπου, καθώς, όπως είπε, «έχουμε τον κατάλογο των εθνικών θεμάτων ανοιχτό» και «πρέπει να φροντίζουμε για την αποκλιμάκωση της έντασης».

Καταλήγοντας, τόνισε πως πρέπει να έχουμε μια συναντίληψη και πως η συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ βοήθησε προς την κατεύθυνση αυτή.



Και ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής πρέπει να βρίσκονται έξω από το πλαίσιο της εσωτερικής αντιπαράθεσης, ενώ μίλησε για παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και υπογράμμισε πως πρέπει να καταστεί σαφές στην Τουρκία πως αποτελεί μείζονα πρόκληση.

Ζήτησε μάλιστα την άσκηση πιέσεων από την πλευρά της διεθνούς κοινότητας, προκειμένου αυτή η πρόκληση να τερματιστεί, με την αποχώρηση του τουρκικού ερευνητικού σκάφους από την κυπριακή ΑΟΖ, ώστε να γινει δυνατή η επανανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ακόμη πως εξέφρασε στον κ. Βενιζέλο τον προβληματισμό του για τη χρονική συγκυρία σύγκλησης του Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας Τουρκίας, εν μέσω της προκλητικής συμπεριφοράς της Άγκυρας, όπως είπε.

«Εχω την αίσθηση ότι στα θέματα εξωτερικής πολιτικής χρειάζεται εθνικός στρατηγικός σχεδιασμός, ψυχραιμία και νηφαλιότητα» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων, τόσο ο υπουργός Εξωτερικών όσο και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπαν πως στη συνάντηση τέθηκαν μόνο τα εθνικά θέματα.

Κατά την υποδοχή του κ. Τσίπρα από τον κ. Βενιζέλο, μπροστά στις κάμερες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε, κοιτάζοντας προς τα τηλεοπτικά συνεργεία: «Πολύ ενδιαφέρον βλέπω, ελπίζω να είναι για θέματα εξωτερικής πολιτικής».

«Υπάρχει αγωνία για εθνική συνεννόηση, που εκφράζουν τα ΜΜΕ» απάντησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στον διάλογο που κατέγραψαν οι κάμερες.


naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news