facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Έκθεση-κόλαφος Σούρλα για τη διαφθορά

Περισσότερα από 15 δισεκατομμύρια ευρώ χάνει κάθε χρόνο το ελληνικό δημόσιο λόγω της φοροδιαφυγής, η οποία επιτυγχάνεται μέσω offshore εταιρειών, τριγωνικών και ενδοομιλικών συναλλαγών, λαθρεμπορίου καυσίμων και καπνικών, πλαστών και εικονικών τιμολογίων και άλλων πρακτικών διαφθοράς.

Ο γ. γ. Διαφάνειας, Γιώργος Σούρλας, παρουσίασε την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου, την Έκθεση Πεπραγμένων για τη διετία 2012-2014 της Γενικής Γραμματείας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης. Πρόκειται για μία έκθεση-κόλαφο 103 σελίδων, στην οποία παρουσιάζεται με στοιχεία η διαφθορά στην Ελλάδα, αλλά και οι κινήσεις στις οποίες προχώρησε η Γραμματεία για την αντιμετώπισή της.

Τη μάχη για την πάταξη της διαφθοράς «συνεχίζουμε ανυποχώρητοι, χωρίς συμβιβασμούς, απέναντι σε κατεστημένες νοσηρές αντιλήψεις, οικονομικά συμφέροντα και κυκλώματα διαπλοκής που, κατά το παρελθόν, ορισμένοι ανέχθηκαν δίνοντας χώρο σε εξωθεσμικά κέντρα που υπονόμευσαν τους δημοκρατικούς θεσμούς και ποδηγέτησαν την πολιτική ζωή της χώρας» σημείωσε ο κ. Σούρλας, χαρακτηρίζοντας την καταπολέμηση της διαφθοράς και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εθνική υπόθεση.

«Ανοίξαμε και θα συνεχίσουμε να ανοίγουμε φακέλους διαφθοράς, όπως αυτούς των offshore εταιρειών, τριγωνικών και ενδοομιλικών συναλλαγών, λαθρεμπόριο καυσίμων, καπνικών, των πλαστών και εικονικών τιμολογίων κ.λ.π.. Θα συνεχίσουμε με προτεραιότητα στις περιπτώσεις εκείνες που έχουν επιπτώσεις στους θεσμούς και στην οικονομία, όταν μάλιστα εκτιμάται ότι οι απώλειες για την εθνική οικονομία ανέρχονται σε περισσότερα από 15 δισ. ευρώ ετησίως, λόγω της φοροδιαφυγής, που αποτελεί τη βασική αιτία της χρεοκοπίας» προσέθεσε καλώντας άπαντες να αντιληφθούν ότι «δεν υπάρχουν περιθώρια για διακρίσεις σε «ημέτερους» και «άλλους», βάσει πολιτικών πεποιθήσεων, βάσει κοινωνικής θέσης και επιρροής. Υπάρχουν μόνον, από τη μια πλευρά οι έντιμοι και οι ευσυνείδητοι και από την άλλη οι διεφθαρμένοι και οι διαπλεκόμενοι».

newsbomb

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news