facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

«Καμπάνα» σε αναισθησιολόγο για το θάνατο 24χρονης από αμέλεια

Σε φυλάκιση δύο ετών, με 3ετή αναστολή, καταδικάστηκε αναισθησιολόγος, η οποία κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενη για το θάνατο, από αμέλεια, 24χρονης ασθενούς.

Εξετάζοντας την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, το δικαστήριο έκρινε εκ νέου ένοχη την κατηγορουμένη, μειώνοντας την ποινή κατά ένα χρόνο, σε σχέση με το πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Το περιστατικό καταγράφηκε τον Αύγουστο του 2007 στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου η 24χρονη επρόκειτο να υποβληθεί σε εγχείριση ρινικού διαφράγματος. Αφού, περιήλθε σε νάρκωση ενόψει του χειρουργείου, η αναισθησιολόγος απομακρύνθηκε από το χειρουργικό θάλαμο. Το διάστημα της απουσίας, η 24χρονη, δέχθηκε μεγάλο όγκο αέρα από το αναισθησιολογικό μηχάνημα, με συνέπεια να υποστεί υποδόριο εμφύσημα πνευμοθώρακα και τελικά να χάσει τη ζωή της από οξύ εγκεφαλικό και πνευμονικό οίδημα. Νοσηλεύτρια αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πάει καλά και ειδοποίησε την αναισθησιολόγο, αλλά ήταν πλέον αργά για να αποφευχθεί το μοιραίο.

Απολογούμενη, η γιατρός αποποιήθηκε των ευθυνών της, αρνούμενη την κατηγορία. Στην παλαιότητα του αναισθησιολογικού μηχανήματος απέδωσε την τραγική εξέλιξη, ο συνήγορος υπεράσπισης, επικαλούμενος τη σχετική πραγματογνωμοσύνη. Όπως ειπώθηκε κατά την ακροαματική διαδικασία, η συσκευή δεν διέθετε το μέγιστο όριο ενδοπνευμονικής πίεσης ούτε είχε οπτικούς και ακουστικούς συναγερμούς.

Για την υπόθεση, εκκρεμεί αγωγή αποζημίωσης στα διοικητικά δικαστήρια.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news