facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Βενιζέλος: Αλλάζει η ρύθμιση για τις 100 δόσεις - Διαψεύδει το ΥΠΟΙΚ

Αλλαγές στο νόμο για τις 100 δόσεις, όπως ζητούσε η τρόικα, προανήγγειλε ο Ευ. Βενιζέλος. Μιλώντας στη Συντονιστική Γραμματεία της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ότι δρομολογείται μείωση του «κουρέματος» των προσαυξήσεων και προστίμων που έφτανε και το 100% και δέχεται τη δημιουργία «μηχανισμού επαλήθευσης» που θα εγκρίνει την υπαγωγή εταιρειών στη ρύθμιση.

Είπε συγκεκριμένα: «Δεν πρόκειται φυσικά να καταργηθούν ευνοϊκά μέτρα, ευνοϊκά για τους πολίτες, για τις επιχειρήσεις, αλλά και για τα ασφαλιστικά ταμεία και για το δημόσιο ταμείο, σε σχέση με τις δόσεις. Αλλά δεν πρέπει να υπάρχει ένας μηχανισμός επαλήθευσης, όταν μια επιχείρηση με μεγάλες οφειλές ζητάει να ενταχθεί στο σύστημα δεν πρέπει να υπάρχει ένας μηχανισμός που να ελέγχει και να διαπιστώνει ότι πράγματι υπάρχει ανάγκη ένταξης στο μηχανισμό αυτό;

Δεν πρέπει να στηρίξουμε προηγούμενες ρυθμίσεις στις οποίες έχουν ενταχθεί οφειλέτες ώστε να μη χρειαστεί να μετακινηθούν και μπορούμε να το κάνουμε αυτό με μια σειρά από κίνητρα; Δεν πρέπει να διασφαλίζονται πάντοτε τα συμφέροντα του δημοσίου σε σχέση τουλάχιστον με το βασικό ποσό της οφειλής, γιατί υπάρχουν παραλογισμοί ιστορικά σε σχέση με τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις, αλλά το κεφάλαιο κι ένα λογικό επιτόκιο δεν πρέπει να προστατεύεται ως οφειλή απέναντι στο κράτος, ως αξίωση του κράτους»;

Ουσιαστικά προανήγγειλε:

1. Eναν μηχανισμό που θα μελετά τα στοιχεία και δικαιολογητικά που καταθέτει μια επιχείρηση που θέλει να ενταχθεί στο ευνοϊκό καθεστώς. H υπαγωγή στη ρύθμιση θα γίνεται πιθανότατα και με η θέσπιση οικονομικών κινήτων. Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα θα υπάρξει «κόφτης» για πολλές επιχειρήσεις, όπως ζητούσε η τρόικα και με το πρόσφατο e-mail που είχε στείλει στην κυβέρνηση.

2. Τη διασφάλιση των συμφερόντων του δημοσίου η οποία θα μπορούσε να γίνει ενδεχομένως με το να μην ισχύει η πλήρης απαλλαγή από πρόστιμα και προσαυξήσεις για όσους πληρώσουν εφάπαξ.

3. Τη διερεύνηση τρόπων ώστε οι επιχειρήσεις που έχουν υπαχθεί σε άλλες ρυθμίσεις με μικρότερες δόσεις να μην μετακινούνται στη νέα με τις 100 δόσεις.

Πηγές του υπ. Οικονομικών έλεγαν ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή στη ρύθμιση.

«Η κυβέρνηση δεν εξετάζει αλλαγές στη ρύθμιση με τις 100 δόσεις», σχολίασαν κύκλοι του ΥΠΟΙΚ αναφορικά με το θόρυβο που ξέσπασε μετά τις δηλώσεις του κ. Βενιζέλου.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news