facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Πρόστιμο 10 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για τις παράνομες χωματερές

Πρόστιμο 10 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα επιδίκασε το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις παράνομες χωματερές στη χώρα μας. Παράλληλα το Δικαστήριο επιδίκασε πρόστιμο 14 εκατ. ευρώ το οποίο θα καταβάλει η Ελλάδα κάθε έξι μήνες μέχρι να συμμορφωθεί πλήρως με το ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου, το 2004 λειτουργούσαν στην Ελλάδα 1.125 παράνομες και ανεξέλεγκτες χωματερές, ενώ η χώρα μας είχε δεσμευθεί πως θα προχωρήσει στο κλείσιμο και αποκατάστασή τους το αργότερα μέχρι το 2008. Το 2013 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να παραπέμψει τη χώρα μας στο Δικαστήριο για τη μη συμμόρφωσή μας με την Οδηγία διαχείρισης απορριμμάτων, καθώς εξακολουθούσαν να λειτουργούν 70 παράνομες χωματερές, ενώ άλλες 223 δεν είχαν αποκατασταθεί.

Από το πρόστιμο θα αφαιρούνται 40.000 ευρώ για κάθε παράνομη χωματερή που κλείνει και 80.000 για κάθε μια που καθαρίζεται και αποκαθίσταται περιβαλλοντικά. Το πρόστιμο των 10 εκατομμυρίων ευρώ κατ’ αποκοπήν επιβάλλεται στην Ελλάδα για να αποφευχθούν παρόμοιες πρακτικές και στο μέλλον.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news