facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Ηλεκτρονική φορολογική ενημερότητα από το Taxisnet

Ανοίγει σήμερα στο Taxisnet η ειδική εφαρμογή για τη χορήγηση ηλεκτρονικού πιστοποιητικού φορολογικής ενημερότητας για οφειλέτες που έχουν χρέη προς το Δημόσιο και είναι συνεπείς στις μηνιαίες υποχρεώσεις τους, οπότε δικαιούνται και το μηνιαίο πιστοποιητικό.

Στο ηλεκτρονικό σύστημα Taxisnet θα υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες για κάθε περίπτωση ξεχωριστά έτσι ώστε να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι και να συμπληρώσουν σωστά τα έντυπα.

Οι φορολογούμενοι, οι οποίοι επιθυμούν να τροποποιήσουν την περιουσιακή τους κατάσταση, θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά, εμπρόθεσμα μέχρι και την 30ή Νοεμβρίου, δήλωση Ε9, με την οποία θα διορθώσουν, διαγράψουν ή συμπληρώσουν στοιχεία των ακινήτων τους ώστε η εικόνα τους να απεικονίζεται πλέον ορθώς. Η ανωτέρω ημερομηνία δεν αποκλείεται να αλλάξει και να δοθεί η δυνατότητα στους φορολογουμένους να προχωρήσουν στις αλλαγές αυτές μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου. Εφόσον από την υποβολή της τροποποιητικής δήλωσης προκύπτει επιστροφή φόρου άνω των 300 ευρώ, ο φορολογούμενος θα υποχρεούται να προσκομίσει στην αρμόδια ΔΟΥ τα δικαιολογητικά που επιβεβαιώνουν τον λόγο της υποβολής της δήλωσης αυτής.

Στην περίπτωση που, μετά την υποβολή της πρώτης τροποποιητικής δήλωσης, υποβληθεί και νέα τροποποιητική δήλωση, θα διενεργείται σε κάθε περίπτωση νέα εκκαθάριση του φόρου κατόπιν ελέγχου των σχετικών δικαιολογητικών αυτής, εφόσον προκύπτει μείωση του φόρου. Υπολογίζεται ότι τα νέα εκκαθαριστικά σημειώματα θα αναρτηθούν στο Διαδίκτυο στα τέλη Ιανουαρίου.

Μέχρι σήμερα οι φορολογούμενοι αυτοί θα έπρεπε να προμηθευτούν το πιστοποιητικό αυτό από την Εφορία.

kathimerini

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news