facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Tιμήθηκε στην Κομοτηνή ο Ατατούρκ!!!

Τιμήθηκε στην Κομοτηνή η 76η επέτειος της ¨αποχώρησης¨ του τρανού ηγέτη και ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.

Στην τελετή που οργανώθηκε στην αυλή του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, μετείχαν οι υποπρόξενοι Αλπέρ Ατακ και Μουράτ Ερτάς, οι βουλευτές Αχμέτ Χατζηοσμάν και Χουσείν Ζεϊμπέκ, ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ Γκαλίπ Γκαλίπ, ο περιφερειακός σύμβουλος Οντέρ Μουμίν, ο αντιπεριφερειάρχης Μουσταφά Κατραντζί, η αντιδήμαρχος Κομοτηνής Σιμπέλ Μουσταφάογλου, πρόεδροι μειονοτικών συλλόγων, πρώην βουλευτές, δάσκαλοι και ένα πλήθος ομογενών.

Η τελετή άρχισε στις 09:05 (την στιγμή που έκλεισε τα μάτια ο Ατατούρκ) με ενός λεπτού σιγή και με τον εθνικό ύμνο.

Ομιλία σχετικά με την σημασία της μέρας έκανε ο υποπρόξενος Αλπέρ Ατάκ. Ο υποπρόξενος Αλπέρ Ατάκ είπε πως ο Ατατούρκ ήταν αυτός που άνοιξε τον δρόμο για τις ελευθερίες και κατέστησε δυνατή μια μοντέρνα δομή για το κράτος και την κοινωνία.

………………
Ο πρόεδρος της Ένωσης Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης Σαμί Τοραμάν, ανέφερε πως η 10/11/1938 δεν είναι η ημερομηνία που πέθανε ο Ατατούρκ, αλλά η ημερομηνία που έφτασε στην αθανασία. Ο Τοραμάν είπε : ¨Τον Μουσταφά Κεμάλ όλοι τον περιγράφουν και μπορούν να περιγράψουν. Μάλιστα το κάνουν κατά το δοκούν. Και όμως δεν χρειάζεται η περιγραφή αλλά η κατανόηση του Μουσταφά Κεμάλ. Για την κατανόηση του πρέπει να γίνει γνωριμία με αυτόν τον μεγάλο άνθρωπο, τον μεγάλο στρατιωτικό και μοναδικό ηγέτη. Πάντοτε κοινοποιούσα και θα κοινοποιώ αυτήν μου την άποψη. Εμείς καταρχήν αισθανόμαστε τιμή και περηφάνια για τον Βαλκάνιο Μουσταφά Κεμάλ, για τον συντοπίτη μας αυτό¨.
Ο αντιπρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης Αχμέτ Φαίκογλου, είπε πως ο Ατατούρκ ήταν από τους πρώτους ήρωες της νεογέννητης χώρας.
……………………..
Αργότερα πήρε τον λόγο ο ερευνητής και συγγραφέας Ριζά Κιρλιντοκμέ και υπενθύμισε τις δηλώσεις που είχε κάνει ο Βενιζέλος για τον Ατατούρκ.
Η τελετή έληξε με ποιήματα που ανέγνωσαν ο Οζάν Χασάν και ο Χασάν Αχμέτ
1 2 3 4 Doktor

tourkikanea

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news