facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Νότια Κορέα: Ποινή χάδι στον πλοίαρχο του Sewol – 36 χρόνια φυλακή για 300 ψυχές!

Συνέβη με τον πλοίαρχο του Costa Concordia, συνέβη και με τον καπετάνιο του Sewol. Έχουν πολλά κοινά οι δυό τους: εγκατέλειψαν τα πλοία τους την ώρα που βυθίζονταν, πήραν αθώες ψυχές στο λαιμό τους αλλά έπεσαν στα μαλακά από τη Δικαιοσύνη!

Τον περασμένο Απρίλιο, το πλοίο Sewol βυθίστηκε ανοιχτά της Νότιας Κορέας. Από τους 476 επιβάτες οι περισσότεροι ήταν μαθητές που πήγαιναν εκδρομή σε κοντινό νησί.

Το πλοίο, που είχε περισσότερο βάρος απ’ όσο μπορούσε να αντέξει, βυθίστηκε αλλά ο καπετάνιος το εγκατέλειψε πρώτος για να σωθεί και το πλήρωμα επέλεξε να δώσει οδηγίες στους επιβάτες να μείνουν στις θέσεις τους! Όσοι παράκουσαν, ζουν ακόμα...

Οι νεκροί ήταν περισσότεροι από 300. Ήταν η χειρότερη ναυτική τραγωδία στην ιστορία της Νότιας Κορέας. Γι’ αυτή την τραγωδία, ο καπετάνιος που εγκατέλειψε το πλοίο του και άφησε εκατοντάδες ανθρώπους στην τύχη τους, καταδικάστηκε σε 36 χρόνια φυλακή!

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για βαριά αμέλεια αλλά αθώο για ανθρωποκτονία από ηθελημένη αμέλεια. Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει να καταδικαστεί σε θάνατο.
Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον αρχιμηχανικό του πλοίου για ανθρωποκτονία, επειδή δεν βοήθησε δύο τραυματισμένα μέλη του πληρώματος, και τον καταδίκασε σε 30 χρόνια φυλακή.

Ο καπετάνιος Lee Joon-seok είναι 70 ετών και ουσιαστικά η ποινή του ισοδυναμεί με ισόβια. Αλλά αυτό, ας το πει κάποιος στους γονείς που δεν είχαν ποτέ ξανά τα παιδιά τους ζωντανά....

BBC
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news