facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

«Αποκήρυξε» το PKK και τον Οτζαλάν ο μέγας Ερντογάν!

Το ΡΚΚ δεν έχει σε τίποτε να κάνει με την ειρηνευτική διαδικασία στη Τουρκία, διακήρυξε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, ο οποίος μάλιστα είπε ότι η Τουρκία δεν διαπραγματεύεται με τον φυλακισμένο Κούρδο ηγέτη Οτσαλάν.

«Η ειρηνευτική διαδικασία ξεκίνησε ως ένα δημοκρατικό άνοιγμα και έτσι θα συνεχιστεί, ως ένα σχέδιο εθνικής ενότητας και αδελφοσύνης», είπε ο Ερντογάν. «Η όλη διαδικασία δεν έχει σε τίποτα να κάνει με το Ιμραλί (το νησί που κρατείται ο Οτσαλάν)! Μπααα, μάλλον δεν ήταν ο επικεφαλής της ΜΙΤ που συζητούσε μαζί του, λάθος θα το πληροφορηθήκαμε!

Ο Ερντογάν είπε πως ο διάλογος με τους Κούρδους ξεκίνησε ώστε να σταματήσουν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία. Ο διάλογος, αργότερα θα εξελιχθεί σε ειρηνευτική διαδικασία, με την εμπλοκή και ορισμένων πολιτικών κομμάτων και μιας «επιτροπής σοφών».

«Όσοι υποστηρίζουν πως η όλη διαδικασία άρχισε και θα τελειώσει στο Ιμραλί, είναι αυτοί που δεν υποστηρίζουν την ειρηνευτική διαδικασία. Αν καλείς τους ανθρώπους να βγουν στους δρόμους, με καθαρά εθνική προσέγγιση και είσαι υπεύθυνος για τον θάνατο 40 ατόμων, τότε αποδεικνύεις πως δεν έχει καμία πρόθεση να αναζητήσεις λύση.

»Αν πραγματικά θέλεις ειρήνη τότε πρέπει να μιλάς για ειρήνη. Αυτοί όμως δεν επιθυμούν ούτε ειρήνη, ούτε ελευθερία», είπε ο Ερντογάν, απευθυνόμενος στο κουρδικό κόμμα ΗDΡ. Αυτό το «δεν επιθυμούν ελευθερία», να εικάσουμε πως εννοεί, ότι μόνο στο πλαίσιο της μεγάλης – υπερδύναμης Τουρκίας γίνεται (βλ. μπορείς ή σου επιτρέπεται) να αισθάνεσαι ελεύθερος; Ομαδική ψυχοθεραπεία χρειάζεται πλέον η ισλαμιστική ηγεσία της Τουρκίας

defence-point

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news