facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

O ''πιστολέρο'' του Μικρολίμανου είχε αποπειραθεί να ληστέψει και πρώην βουλευτή της ΝΔ

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δράση του Αλβανού Αλμπέρ Μπάκο, που φέρεται να ευθύνεται για το μακελειό στο Μικρολίμανο και αναζητείται από τις διωκτικές αρχές.

Ο 31χρονος είχε ποινικό παρελθόν, λόγω της εμπλοκής του σε υποθέσεις κλοπών και ληστειών μεταξύ των οποίων και η απόπειρα ληστείας στο σπίτι του πρώην βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Γιαννέλη, την παραμονή της πρωτοχρονιάς το 2009.

Ο δράστης του μακελειού στο Μικρολίμανο έγινε για πρώτη φορά «γνωστός» στις αστυνομικές αρχές το 2007 όταν συνελήφθη για διακίνηση μικροποσότητας χασίς.

Την παραμονή πρωτοχρονιάς του 2009 εισέβαλε στο σπίτι του πρώην βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Γιαννέλη. Σύμφωνα με την αστυνομία ο 31χρονος Αλμπέρ Μπακό μαζί με άλλα δύο άτομα μπήκαν στο σπίτι του τότε βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Γιαννέλη (ο οποίος είναι πλέον ενταγμένος στους Ανεξάρτητους Έλληνες) στη Μυτιλήνη.

Την ώρα που οι δράστες μπήκαν στο σπίτι ο κ. Γιαννέλης κοιμόταν στον δεύτερο όροφο και άκουσε τους θορύβους. Μάλιστα, με ένα πιστόλι, το οποίο κατείχε νόμιμα, απείλησε τους εισβολείς.

Τότε οι τρεις επίδοξοι ληστές τράπηκαν σε φυγή. Το κινητό του 31χρονου Αλβανού έπεσε στο σημείο και έτσι οι αστυνομικοί έφθασαν σε αυτόν.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 31χρονος μαζί με τους συνεργούς του είχαν διαπράξει ακόμα δύο ληστρικές εισβολές σε ισάριθμα σπίτια στο νησί εκ των οποίων το ένα ανήκε σε επιχειρηματία και το άλλο σε τραπεζικό υπάλληλο.

Ο Αλμπέρ Μπακό διέμενε στη Μυτιλήνη με στενούς συγγενείς του από τις αρχές του 2000. Σύμφωνα με πληροφορίες είχε αναπτύξει ερωτικό δεσμό με κοπέλα που αναζητεί τώρα η αστυνομία.

Για τις ληστρικές εισβολές στα τρία σπίτια στη Μυτιλήνη είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης το μεγαλύτερο μέρος της οποίας είχε εκτίσει στις φυλακές Κορυδαλλού, Χανίων και Μαλανδρίνου, από όπου και αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους το περασμένο καλοκαίρι.

Η τελευταία φορά που έδωσε παρών στις αστυνομικές υπηρεσίες ήταν στις 15 Οκτωβρίου 2014

Κατά την αστυνομία από εκεί και πέρα ο 31χρονος γίνεται πλέον εκτελεστής, καθώς εμπλέκεται στις επιθέσεις σε μπαρ στο Μεταξουργείο στις 31 Οκτωβρίου 2014, όπου σκοτώθηκε ένας 44χρονος, σε καφενείο στον Αγ. Παντελεήμονα στις 6 Νοεμβρίου 2014 και στο Μικρολίμανο.

Σε ότι αφορά στις έρευνες σύμφωνα με πληροφορίες, από τις κάμερες καταστημάτων της περιοχής καταγράφηκαν διάφορα αυτοκίνητα, 3-4 εκ των οποίων έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αρχών και αναζητούνται οι ιδιοκτήτες τους, για να διαπιστωθεί ποιο χρησιμοποίησε ο δράστης.

Επιπλέον έγινε γνωστό ότι αστυνομικοί είχαν στήσει ενέδρα στο Ford Maverick που είχε νοικιάσει ο δράστης, ώστε να τον συλλάβουν αν πήγαινε να το πάρει, χωρίς όμως κάτι τέτοιο να συμβεί. Υπενθυμίζεται ότι το αυτοκίνητο αυτό είχε χρησιμοποιηθεί στις επιθέσεις στο Μεταξουργείο και την Μιχαλακοπούλου.

directnews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news