facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

NATO: Η Ρωσία προχωρεί σε πυρετώδεις στρατιωτικές προετοιμασίες εντός και εκτός Ουκρανίας

Η Ρωσία προχωρεί σε πυρετώδεις στρατιωτικές προετοιμασίες τόσο στο κομμάτι της Ουκρανίας στο οποίο διατηρεί στρατιωτική παρουσία όσο και εντός του ρωσικού εδάφους, κοντά στα σύνορα, σημείωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτεμπεργκ.

Η Μόσχα «αναπτύσσει στρατιώτες και σύγχρονο στρατιωτικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων συστημάτων αεράμυνας», σημείωσε ο κ. Στόλτεμπεργκ την Τρίτη.

Στρατός, πυροβολικό και «ιδιαίτερα σύγχρονα» αντιαεροπορικά συστήματα είναι ορατά «τόσο μέσα στην Ουκρανία όσο και στην ρωσική πλευρά των συνόρων», ανέφερε ο επικεφαλής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, μετά τη συνάντησή του με τους υπουργούς Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Πρόκειται για πολύ σοβαρές προετοιμασίες», υπογράμμισε, καλώντας τη Ρωσία να αλλάξει πορεία και να τηρήσει τις δεσμεύσεις τις οποίες ανέλαβε με την υπογραφή της συμφωνίας εκεχειρίας στο Μινσκ, μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων και των φιλορώσων αποσχιστών ανταρτών της Ουκτρανίας.

«Η Ρωσία έχει μια επιλογή. Μπορεί να αποτελέσει μέρος μιας ειρηνικής λύσης μέσω διαπραγματεύσεων ή μπορεί να συνεχίσει στον δρόμο της απομόνωσης», συμπλήρωσε ο κ. Στόλτεμπεργκ.



Η ύπαρξη σύγχρονων αντιαεροπορικών συστημάτων στην ανατολική Ουκρανία εγείρει σοβαρές ανησυχίες, μετά την κατάρριψη - τον Ιούλιο - πολιτικού αεροσκάφους της Malaysia Airlines (πτήση MH17) πάνω από έδαφος το οποίο ελέγχουν οι φιλορώσοι αντάρτες.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν έχει αρνηθεί επανειλημμένα ότι ρωσικός στρατός βρίσκεται στην ανατολική Ουκρανία, ενώ δεν παραδέχεται ούτε ότι ενισχύει τους αποσχιστές αντάρτες.

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news