facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Οι συνταξιούχοι πληρώνουν το deal με την τρόικα

Και τη... νύφη θα την πληρώσουν οι συνταξιούχοι! Ανυποχώρητη είναι η τρόικα, η οποία μετά τις 11ώρες συνομιλίες δεν πείστηκε από την ελληνική πλευρά ότι δεν θα υπάρχει δημοσιονομικό κενό το 2015. Η συνάντηση της ελληνικής πλευράς, με επικεφαλής των υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρούβελη με τους δανειστές ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης και οι προβλέψεις για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων, που μετέφερε ο υπουργός στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά ήταν δυσοίωνες.

Αν και η ελληνική πλευρά έφτασε στο Παρίσι και έχει στις “βαλίτσες” της τεκμηριωμένα επιχειρήματα, η τρόικα δεν κάνει βήμα πίσω και συνεχίζει την επίμονη και σκληρή διαπραγμάτευση. Στο τέλος η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να υποκύψει στις πιέσεις της τρόικας και να δώσει ότι ζητάει για το συνταξιοδοτικό, προκειμένου να γλιτώσει τους νέους φόρους και τις περικοπές. Σε αυτή την περίπτωση, όμως, ο κ. Σαμαράς θα έρθει αντιμέτωπος με τους βουλευτές της συγκυβέρνησης, οι οποίοι πλέον αντιδρούν ανοιχτά. Οι συζητήσεις συνεχίζονται σήμερα για δεύτερη ημέρα και δεν αποκλείεται να συνεχιστούν και την Πέμπτη.

Η πολύωρη και εξαντλητική διαπραγμάτευση με τους δανειστές έκοψε τα “φτερά” της ελληνικής πλευράς, η οποία μετέβει στο Παρίσι με αισιοοξία ότι θα πείσει την τρόικα ότι δεν υπάρχει το δημοσιονομικό κενό του 2015. Στην πρώτη συνάντηση, οι συζητήσεις με την τρόικα επικεντρώθηκαν στα δημοσιονομικά ζητήματα, στο ασφαλιστικό, τα εργασιακά και τη διοικητική μεταρρύθμιση, με τον κ. Χαρούβελη να αναλύει μέτρο-μέτρο και να ρίχνει στο τραπέζι των διπραγματεύσεων τεκμηριωμένα επιχειρήματα.

Η τρόικα εμφανίζεται ανυποχώρητη σε όλα τα δημοσιονομικά ζητήματα και ιδιαίτερα πάνω στις νέες προτάσεις της ελληνικής πλευράς. Η ΕΕ, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ θεωρούν πάντως πως τα ανοικτά μέτωπα είναι πολλά και ως εκ τούτου χαρακτηρίζουν τη συνάντηση των Παρισίων «προπαρασκευαστική» και ίδιου χαρακτήρα με αυτή που είχαν διεξαγάγει ξανά οι δύο πλευρές στο Παρίσι στις 3 Σεπτεμβρίου. Αν κριθεί απαραίτο οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και για τρίτη ημέρα. Αν, ωστόσο, ο κ. Χαρούβελης δεν καταφέρει να κάμψει τις αντιρρήσεις της τρόικας, τότε η ελληνική πλευρά θα επιστρέψει στην Ελλάδα “ηττημένη” με εντολή να γίνουν αλλαγές στο συνταξιοδοτικό. Αυτό σημαίνει νέες περικοπές στις συντάξεις, που ήδη έχουν υποστεί μεγάλο ψαλίδισμα.

sofokleousin

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news