facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Θετικός στην αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου ο Παπαμιμίκος

«Ναι» στην αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου λέει ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real ο κ. Παπαμιμίκος δήλωσε: «εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πού είναι το κακό να μην υπάρχει μία διάταξη όπου θα προβλέπεται (ότι) για να μπορέσει να κηρυχθεί μία απεργία να απαιτείται η συναίνεση του "50+1" των μελών ενός συνδικάτου και όχι μόνο μιας μικρής μειοψηφίας, που συμμετέχει σήμερα στις συνελεύσεις συνδικάτων. Αυτό βλέπουμε σε αρκετές επιχειρήσεις, αυτό βλέπουμε στα Πανεπιστήμια. Πού είναι το παράλογο; Υπάρχει σήμερα κάποιος που να διαφωνεί ότι στην Ελλάδα κάναμε για πολλά χρόνια κατάχρηση του δικαιώματος αυτού;».

Στην ερώτηση αν είναι θετικά διακείμενος στη συγκεκριμένη διάταξη, του «50+1», κάτι με το οποίο φέρεται να είναι αντίθετο το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπαμιμίκος απάντησε:

«Θεωρώ ότι κάθε λογικός Έλληνας θα το έβλεπε θετικά. Όπως, επίσης, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν έχουμε φτάσει στο σημείο να συζητάμε για τις συνδικαλιστικές άδειες. Με ένα συγκεκριμένο πλαίσιο αυτοχρηματοδότησης των συνδικάτων θεωρώ ότι θα έπρεπε να δούμε μία αναπροσαρμογή των συνδικαλιστικών αδειών».

Και συμπλήρωσε:

«Δεν μπορεί κάποιοι να επιμένουν να διατηρούν προνόμια που ανήκαν σε άλλες εποχές. Δεν χρειάζεται καμία τρόικα για να μας επιβάλλει τα αυτονόητα. Εμείς από τη δική μας πλευρά οφείλουμε να στηρίζουμε τους εργαζομένους, οφείλουμε, όμως, να στηρίζουμε και τους εργοδότες που εργάζονται και ενδιαφέρονται για να προκόψουν. Όχι εκείνους που θέλουν επιχειρήσεις εγκλωβισμένες οι οποίες δεν μπορούν να παράξουν, δεν μπορούν να δουλέψουν, δεν μπορούν να προχωρήσουν μπροστά».

efsyn

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news