facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

«Πυρά» Παυλόπουλου κατά Γκ. Χαρδούβελη

«Κεραυνούς» κατά του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη εξαπέλυσε ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος στην Βουλή κατηγορώντας τον για απόλυτη προσήλωση στην τρόικα και παράκαμψη των εσωτερικών πολιτικών και Συνταγματικών διαδικασιών. Επισήμανε δε προς τον παριστάμενο υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου να «επαναφέρει» στην τάξη τον κ. Χαρδούβελη αναφορικά με ζητήματα σεβασμού της δικαιοσύνης και της οριοθέτησης των σχέσεων μεταξύ των τριών εξουσιών».

Πιο αναλυτικά, ο κ. Παυλόπουλος επανέφερε το θέμα της κατάργησης του νόμου Παπακωνσταντίνου που ποινικοποιεί την αδυναμία των πολιτών να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο. Υπενθύμισε πως σε περυσινή εκδήλωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων επισημάνθηκε η ανάγκη κατάργηση της ρύθμισης και πρόσθεσε «αυτή η διάταξη που καθιερώνει αντικειμενική ποινική ευθύνη δεν έχει καμμία σχέση με το κράτος δικαίου. Ψηφίστηκε την εποχή εκείνη, όπως ψηφίστηκε, με την αντίδραση όλης της Βουλής. Ήταν έργο Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου και αυτή η διάταξη. Όμως, είχαμε δεσμευτεί -και όχι ότι δεν γνωρίζει το Υπουργείο και το Υπουργείο Οικονομικών να φτιάχνει ρυθμίσεις, αλλά η ρύθμιση αυτή έχει δοθεί εδώ και κάμποσο καιρό για να διευκολύνουμε τα πράγματα- και ουδέποτε αυτή η ρύθμιση ήλθε προς ψήφιση στη Βουλή, μολονότι υπάρχει η δέσμευση και του Υπουργείου Οικονομικών. Σας θυμίζω τη δέσμευση του Υφυπουργού Οικονομικών κατά την ομιλία του στο ΣΕΦ».

Αναρωτήθηκε για τους λόγους που αναγκάζουν το υπουργείο Οικονομικών να καθυστερεί την ανάληψη της δέσμευσης και συμπλήρωσε με νόημα «Μαθαίνω δε -και ελπίζω να μην είναι αλήθεια- ότι ο λόγος για τον οποίο καθυστερεί αυτή η κατάργηση είναι γιατί και το ζήτημα αυτό ετέθη υπό την έγκριση της τρόικας. Θέλω να θυμίσω ότι η τρόικα είναι κατά τα 2/3 ευρωπαϊκό όργανο, το οποίο αν δεν ξέρει να σέβεται το ελληνικό Σύνταγμα, οφείλει να σέβεται το ευρωπαϊκό δίκαιο και κατά το ευρωπαϊκό δίκαιο… Όπως τότε μπήκε -διότι αυτή ήταν η νοοτροπία του κ. Παπανδρέου και του κ. Παπακωνσταντίνου και όχι ότι μας επεβλήθη- έτσι πρέπει να φύγει. Δεν έχει καμμία δουλειά η τρόικα, ελπίζω να μην είναι ακριβές ότι ρωτήθηκε αυτό το θέμα. Γιατί δεν είναι νοητό να ερωτάται για κάτι τέτοιο. Επαναλαμβάνω δεν έχει καμμία δουλειά!».

Πέραν αυτών ο κ. Παυλόπουλος κατήγγειλε και την φράση του κ. Χαρδούβελη: «τα δικαστήρια δεν ασκούν δημοσιονομική πολιτική» σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ για τα αναδρομικά των ένστολων και των Δικαστικών. «Ακούστηκε αυτή η απίστευτη φράση του Υπουργού Οικονομικών κ. Χαρδούβελη ότι τα δικαστήρια δεν ασκούν δημοσιονομική πολιτική, ότι εφαρμόζουν το δίκαιο, αλλά δεν ασκούν δημοσιονομική πολιτική» είπε ο βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε «Τι να πω για μια τέτοια φράση, όταν ο Υπουργός Οικονομικών λέει τι στη δικαιοσύνη; … Η νοοτροπία αυτή περίπου μας λέει ότι ο σεβασμός του Συντάγματος τελεί υπό την αίρεση του δημοσιονομικού κόστους».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news