facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Διαπραγματευτικό…ΘΡΙΛΕΡ:Οι προτάσεις της κυβέρνησης και οι απαιτήσεις της τρόικας

Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα μετά και το "ναυάγιο" του Παρισιού. Το οικονομικό επιτελείο μετά από εντολή του ίδιου του πρωθυπουργού Α.Σαμαρά αναζητά 300 εκατ.ευρώ από το φορολογικό μέτωπο, θέλει να σπάσει τον πάγο με την τρόικα και να ξεμπλοκάρει την διαπραγμάτευση .

Η ελληνική πλευρά στην προσπάθεια της να κλείσει εγκαίρως η συμφωνία και να επιστρέψουν οι εκπρόσωποι των δανειστών στην Ελλάδα αποφάσισε να προτείνει την αύξηση του ΦΠΑ από 6,5% σε 8,0%-10% στα ξενοδοχεία, τις εφημερίδες, τα περιοδικά και τα θέατρα, διατηρώντας στο 6,5% τον ΦΠΑ για τα φάρμακα.

Η τρόικα έχει ζητήσει την αύξηση του κατώτερου συντελεστή ΦΠΑ από 6, 5% σε 10% και για τα φάρμακα .

Η ελληνική κυβέρνηση επιμένει στην άρνησή της για νέες περικοπές σε κύριες συντάξεις, θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει τριετές "πάγωμα" στις συντάξεις, ενώ εξετάζει να αυξήσει τα όρια της πρόωρης συνταξιοδότησης για τους νέους εργαζόμενους ώστε να μην βγαίνει κανείς στην σύνταξη αν δεν έχει θεμελιώσει την 20ετία και αν δεν έχει συμπληρώσει τα 62 του χρόνια. Επίσης η κυβέρνηση εξετάζει τις ενοποιήσεις των ασφαλιστικών Ταμείων με την συγχώνευση των επικουρικών και των ταμείων πρόνοιας στο ΙΚΑ.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών από την πλευρά τους πιέζουν για περαιτέρω μειώσεις στις συντάξεις για όσους συνταξιοδοτηθούν από το 2015 και μετά.

Παράλληλα οι τροικανοί θέλουν να αλλάξει ο νόμος για την ρύθμιση των 100 δόσεων για χρέη στο δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Πιο συγκεκριμένα, οι δανειστές ζητούν την θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων.

Οι προτάσεις της ελληνικής πλευράς θα κατατεθούν άμεσα και θα αναμένεται η αντίδραση της τρόικας, η οποία εξακολουθεί να δείχνει τα δόντια της στην συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

Δεν απέκλεισε τίποτα ο Χαρδούβελης

Εν τω μεταξύ, το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς είχε νέα συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ε.Βενιζέλο αλλά και τον υπουργό Οικονομικών Γ.Χαρδούβελη.

«Πολλά γίνονται, πολλά λέγονται», είπε ο κ.Χαρδούβελης όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες ότι η τρόικα ζητά αύξηση του κατώτατου συντελεστή ΦΠΑ.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος αποχώρησε από τη σύσκεψη χωρίς να κάνει δηλώσεις.

star

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news