facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Επεκτείνεται το δίκτυο φυσικού αερίου σε Τρίκαλα – Καρδίτσα

Εξωτερικών Σχέσεων & Ρυθμιστικών Υποθέσεων της ΕΠΑ Θεσσαλίας κ. Λεωνίδα Μπακούρα και των Δημάρχων Τρικάλων κ. Δημητρίου Παπαστεργίου και Καρδίτσας κ. Φώτιου Αλεξάκου, επιβεβαιώνοντας το άριστο κλίμα συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων μερών.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα παρακάτω:

«Σκοπός των συναντήσεων ήταν, η ενημέρωση των Δημοτικών Αρχών, με κυρίαρχο αυτό της διείσδυσης του φυσικού αερίου, ενώ υπογραμμίστηκε ο σημαντικός ρόλος του φυσικού αερίου για την οικονομία και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η ΕΠΑ Θεσσαλίας σε όλα τα χρόνια λειτουργίας της, εκτελεί αδιάκοπα θεμελιώδη επενδυτικά έργα στις περιοχές δραστηριότητάς της, προκειμένου να δώσει την δυνατότητα σε ολοένα και περισσότερους πολίτες να επωφεληθούν της χρήσης φυσικού αερίου, με κριτήρια την εξυπηρέτηση περισσότερων αιτήσεων σύμφωνα με την πυκνότητα του πληθυσμού. Η κάλυψη του δικτύου φυσικού αερίου σήμερα στο Δήμο Τρικκαίων ξεπερνά το 45% και στο Δήμο Καρδίτσας το 56%, με αποτέλεσμα πάνω από 14.000 και 17.000 πολίτες των δύο Δήμων αντίστοιχα, να επωφελούνται από τα πλεονεκτήματα και να χρησιμοποιούν σήμερα το φυσικό αέριο.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων πραγματοποιήθηκε εκτενής συζήτηση για το μεγάλο έργο σύνδεσης των 62 Δημοτικών κτιρίων στην πόλη των Τρικάλων και 41 Δημοτικών κτιρίων στην πόλη της Καρδίτσας. Στην πόλη των Τρικάλων, αναμένεται να υποβληθεί σχετική πρόταση από το Δήμο για την κατασκευή των εσωτερικών εγκαταστάσεων, προκειμένου να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατό η τροφοδότηση των κτιρίων, ενώ στην πόλη της Καρδίτσας αναμένεται εντός του επερχόμενου διαστήματος να πραγματοποιηθεί η τροφοδότηση σε 13 εσωτερικές εγκαταστάσεις σχολικών κτιρίων.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κος Αλεξάκος και ο Δήμαρχος Τρικκαίων κος Παπαστεργίου, αναφέρθηκαν στο ζήτημα της κατασκευής των δικτύων φυσικού αερίου και των αποκαταστάσεων να πραγματοποιούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να επιτυγχάνεται η μικρότερη δυνατή όχληση των Δημοτών. Για τον σκοπό αυτό αποφασίστηκε από κοινού ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες θα βρίσκονται σε τακτική επικοινωνία και συντονισμό των δράσεων για την ελαχιστοποίηση των προβλημάτων που μπορεί να δημιουργούνται.

Οι συναντήσεις έκλεισαν με ικανοποίηση των μερών, ενώ δόθηκε η υπόσχεση από πλευράς ΕΠΑ ότι θα συνεχιστεί η άριστη συνεργασία και με τους δύο Δήμους για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών των δύο πόλεων».

magnesianews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news