facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Πρόκληση Τούρκου υπουργού: Οι Ελληνοκύπριοι είναι τα κακομαθημένα παιδιά της ΕΕ

Για άλλη μια φορά η τουρκική πλευρά, μέσω επίσημων τοποθετήσεων, επιρρίπτει την ευθύνη για την ένταση στην κυπριακή ΑΟΖ στην ελληνοτουρκική πλευρά.

Ο Τούρκος υπουργός Βολκάν Μποζκίρ, αρμόδιος για τα ευρωπαϊκά θέματα, παραχωρώντας συνέντευξη στην εφημερίδα «Μιλιέτ», σημείωσε με προκλητικό τρόπο: «Τη λύση στο Κυπριακό δεν μπορούν να τη δώσουν ούτε η Τουρκία, ούτε οι Τουρκοκύπριοι, αλλά η ΕΕ και οι χώρες της Ευρώπης», οι οποίες, όπως ισχυρίζεται «έχουν δώσει τη δυνατότητα στην ελληνοκυπριακή διοίκηση της νοτίου Κύπρου να συμπεριφέρεται σαν κακομαθημένο παιδί».

Συνεχίζοντας δε στην ίδια αντίληψη και παραβλέποντας ότι η χώρα του εισέβαλε στην Κύπρο και ότι η Ευρώπη αναγνωρίζει ένα μόνο κράτος, την Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία είναι μέλος της ΕΕ, λέει πως «οι Ελληνοκύπριοι είναι το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης, ποτέ δεν αναγκάστηκαν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεών τους και γι' αυτό συνεχίζουν την ίδια συμπεριφορά».

Ο Β. Μποζκίρ απευθύνει έκκληση -όπως λέει- «στις σημαντικές χώρες της ΕΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Πείστε την ελληνοκυπριακή διοίκηση και μην της επιτρέπετε να συνεχίζει αυτή τη συμπεριφορά» διευκρινίζει, χωρίς να αναφέρει λέξη για τις ευθύνες της χώρας του, που εξακολουθεί να κατέχει με εισβολή τμήμα ευρωπαϊκής χώρας. Επιπλέον, εκτιμά ότι οι εξελίξεις στη Συρία και την Ουκρανία «απέσπασαν την προσοχή των ΗΠΑ από το Κυπριακό και δεν επέτρεψαν την επιτυχή κατάληξη των συνομιλιών στην Κύπρο».

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news